Η ΕΔΕΚ ενήργησε ορθά. Το ΔΗΚΟ τι περιμένει ακόμα;

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το ΔΗΚΟ δεν ξέρω τι περιμένει, αλλά εμένα μια θητεία ακόμη, στην Προεδρία της Βουλής, δε θα με χαλούσε ιδιαίτερα.


Επί τέλους!!!. Τη Δευτέρα το βράδυ είδαμε την ΕΔΕΚ να ακολουθεί τις αρχές της και οι αρχές να καθορίζουν τις ενέργειες και αποφάσεις της. Η ΕΔΕΚ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να ακολουθεί την κατηφόρα, στην οποία ο Πρόεδρος Χριστόφιας οδηγεί το εθνικό μας θέμα.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ενήργησε ως ηγέτης κόμματος, που ακολουθεί τις αρχές της ίδρυσης και της λειτουργίας του. Διατύπωσε με σαφήνεια τις διαφωνίες της ΕΔΕΚ και τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα να διαχωρίσει τη θέση του από την λανθασμένη πορεία που ακολουθεί ο Πρόεδρος, παραβιάζοντας ο ίδιος τις υποσχέσεις που έδωσε στα κόμματα, αλλά και στο λαό στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Και οι απλοί πολίτες που τον ψηφίσαμε και τα κόμματα που τον στήριξαν νιώθουμε προδομένοι. Νιώθουμε ότι παραβίασε τις υποσχέσεις που μας έδωσε. Νιώθουμε ότι αφήνει τις αρχές μας κατά μέρος και πλησιάζει τις θέσεις των Τούρκων για να πετύχει λύση, που, όπως δείχνει η αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας και των εποίκων, θα είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η ΕΔΕΚ έχει αργήσει. Αλλά έστω και τώρα πήρε την ορθή απόφαση. Και ξέρουμε όλοι ότι η ΕΔΕΚ είχε μια επιπρόσθετη δυσκολία να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα και να διαφωνήσει με την πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια. Η δυσκολία αυτή είναι το πολιτικό βαρίδι του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού, που στήριξε με ανεύθυνο και αντιδεοντολογικό τρόπο το σχέδιο Ανάν και σήμερα στηρίζει την πορεία Χριστόφια, προς ένα νέο σχέδιο Ανάν. Διπλά συγχαρητήρια στην ΕΔΕΚ, που δεν επηρεάστηκε από τις θέσεις του αδελφού κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΔΗ.ΚΟ. τώρα τι δικαιολογία θα βρει για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη σύμπλευσή του με τον Χριστόφια, το ΑΚΕΛ και το σχέδιο Ανάν; Θα αποφασίσει ότι οι καρέκλες υπερέχουν των αρχών του κόμματος. Θα λάβει υπόψη του την Κύπρο που κινδυνεύει ή τον Κυπριανού που θέλει να συνεχίσει τη καριέρα του σαν υπουργός εξωτερικών;

Αν η ΕΔΕΚ είχε ένα βαρίδι που το υπερνίκησε, το ΔΗ.ΚΟ. έχει ένα άλλο λόγο, που έπρεπε να σταματήσει την συνεργασία, πριν από καιρό. Το ΔΗ.ΚΟ. έπρεπε να φύγει διαμαρτυρόμενο, όταν το προεδρικό και το ΑΚΕΛ, ύβριζαν το αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι είχε αποδεχτεί την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων.

Ακόμα δεν είναι αργά όμως για το ΔΗ.ΚΟ. Μπορεί ακόμα και τώρα να διαχωρίσει τη θέση του. Τι περιμένει; Μήπως θέλει να μας πει, πως πρέπει να αποδεχτούμε λύση με την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων και με άλλες προσφορές που θα κάμει ο πρόεδρος;

Τότε το μόνο που θα έχουμε εμείς οι οπαδοί και ψηφοφόροι θα είναι το πούμε μια τουρκική βρισιά, διατυπώνοντας την εκ περιτροπής στα ελληνικά και τα τούρκικα. Μια βρισιά, που θα ταιριάζει απόλυτα με την στάση του ΔΗ.ΚΟ. Ελπίζουμε να αλλάξει στάση, έστω και τώρα για να σώσει την τιμή και την αξιοπρέπεια του κόμματος.

Θεόφιλος για το christofias-watch

30 Σχόλια:

Διεκδικητικός είπε...

Είμαστε εκτεθειμένοι.

Δε μας παίρνει άλλο να παραμένουμε στην κυβέρνηση. Η ΕΔΕΚ θα μας αλώσει.

Ήδη σε συνομιλίες μου με κόσμο, μου λένε ότι θα ψηφίσουν ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ για διαμαρτυρία. Ας συνέλθουμε γιατί θα πάμε σε μονοψήφιο αριθμό.

Από την άλλη όμως, τα συνεχή υπονοούμενα των Επιτροπών εναντίον του κ. Κάρογιαν είναι ανήθικα. Δεν έδωσε δικαιώματα ο Πρόεδρος για τέτοιου είδους υπαινιγμούς.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ?

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΡΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΑ ΥΠΟΘΕΤΟΦΟΡΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΑΙ.

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ 35% ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 26% ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ ΤΟ 65% ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 78% (ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ) ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ? ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ 35% (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΤΟΣΟ) ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ?
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ Ο ΜΑΣΤΡΟΣ ΣΟΥ

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Κατά τα άλλα ο Anef_Oriwn, Αρχιεπίσκοπος, δηλώνει και ΕΔΕΚίτης!

Ωρέ σύγχυση τα νενέκια!

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β,το διευκρίνισα και λυπούμαι αν δεν το κατάλαβες.Έχω ταυτότητα της ΕΔΕΚ από τότε που ήταν σοσιαλιστικό κόμμα. Τώρα που μετατράπηκε σε εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα δεν με εκφράζει.Θα επανέλθω κι εγώ κι άλλοι όταν ξαναβρεί την ταυτότητά της. Παρεμπιπτόντως τη διολίσθηση προς τον εθνικοσοσιαλισμό την μυρίστηκαν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ρε αρχιδομούρη τι εισηγείσαι δηλαδή; Η ΕΔΕΚ να υπακούει στις διαταγές του Σουλτς και του κάθε Σουλτς;

Ωραία αντίληψη έχεις για την εθνική ανεξαρτησία! Αλλά εδώ να μου πεις ακόμα επιμένετε να μετατραπεί η Κύπρος σε τουρκοβρεττανικό προτεκτοράτο...

Τηλέμαχος είπε...

Αρχιεπισκοπε εισαι ραγιάς και παντα θα εισαι. Δεν μπορεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου και παντα θελεις ένα μαστρο να σου λεει τι να κανεις για το καλο σου. Yesssirakia!! Αμμαναμου κακο που έδωκε παστην τζεφαλην μας!!! Οι ευρωπαιοι σοσιαλιστες θυμωσαν γιατι εφυγε η ΕΔΕΚ από την συγκυβέρνηση. Αμαν κακον που μας βρήκε. Τι θα κάνουμε τωρα;
Μα είναι σοβαρα πραγματα τουτα. Ποιος κάρφωσε αρχιεπισκοπε; Είναι γεγονός ότι αρέσκεστε στο να καρφώνετε τα αδέλφια σας τους έλληνες. Καρφώσατε την κυπριακη δημοκρατια το 2004, καρφώσατε την Ελληνικη δημοκρατια το 2007, καρφώσατε την ΕΔΕΚ τώρα.
Επειδή είστε εσείς δουλοπρεπείς δεν σημαίνει ότι είμαστε και εμεις. Εμάς μας αρέσει η ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι έχεις ταυτότητα της ΕΔΕΚ, αυτό δεν σε κάνει ΕΔΕΚίτη.

Εγώ που δεν έχω ψηφήσει ποτέ μου ΕΔΕΚ και που μεγάλωσα διαβάζοντας τα ΝΕΑ και τα άρθρα του Σέρτη και που πήγαινα και σε συλλαλητήρια της ΕΔΕΚ για να ακούω τον Γιατρό, είμαι πιο ΕΔΕΚίτης από σένα.

Και ο Ασλανίδης είχε ταυτότητα της Ομόνοιας. Ήταν όμως Ομονοιάτης;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Διεκδικητικός:

"Δεν έδωσε δικαιώματα ο Πρόεδρος για τέτοιου είδους υπαινιγμούς."


Νομίζω ότι με την στάση του, έχει δώσει πολλά δικαιώματα.

** Ποιά ήταν τα κριτήρια με τα οποία το ΔΗΚΟ αποφάσισε να ψηφίσει Χριστόφια;

** Αυτά τα κριτήρια συνεχίζουν να ισχύουν;

Και μην μου πεις ότι είναι για νάναι κοντά στον πρόεδρο και να ελέγχει, διότι

α) Αυτό από μόνο του δεν είναι κριτήριο, αφού και ο ανθυποψήφιος είχε προτείνει συνεργασία, και

β) ΤΙ είναι αυτό που ο Χριστόφιας θα έκανε διαφορετικά αν δεν ήταν το ΔΗΚΟ εκεί να "ελέγχει";

Σε τελική ανάλυση, το ΔΗΚΟ συμφωνεί ή διαφωνεί με τις εξελίξεις στο Κυπριακό;

Το ΔΗΚΟ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο κρίσιμη του περίοδο. Είτε θα σταθεί στο ύψος του είτε θα χαθεί. Και αν χαθεί, κύριος υπεύθυνος θάναι ο Μάριος Καρογιάν και ο Μάρκος ο χωρίς επίθετο.

Ρ.

politis είπε...

Ρε κηρυκα εισαι τέλια γάαααρος.
Πως γραφεις με τετοιους χαρακτηρισμους.Ακου κοπρόσκυλο!
Σε μάντρα με κουέλλες μεγάλωσες?

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!

Πάντως ο αρχιεπίσκοπος πρέπει να είναι πολύ μαζόχας για να τον βρίζουν οι εθνικοσοσια-ληστές-φασίστες και να το αποδέχεται.

Unknown είπε...

Τίποτε, Θεέ μου, τίποτε

Ερήμωση

Χάος

Τίποτε

Είμαι χαμένος

Όχι… Όχι… Όχι

Επανάσταση.

Ναι γρήγορα, για όνομα του Θεού.

Γρήγορα μια σημαία.

Επανάσταση

Δώρος Λοΐζου



ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Unknown είπε...

Η προσπάθεια, μακαριοποίησης του κ. Χριστόφια από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, και η επιδιωκώμενη δημιουργία κλίματος 1971-74 είναι καταδικασμένη σε αποτυχία για πολύ απλούς λόγους:
- Η ηγεσία του πραξικοπήματος βρίσκεται πλέον στο πλευρό σας.
- Η ηγεσία του μεταπραξικοπήματος βρίσκεται πλέον στο πλευρό σας.
- Οι πληροφοριοδότες των Βρετανών στον πυρήνα της ΕΟΚΑ-Β’ βρίσκονται πλέον στο πλευρό σας.
- Οι δικηγόροι της ΕΟΚΑ-Β’ βρίσκονται πλέον στο πλευρό σας.
- Τα εκφραστικά όργανα της Δεξιάς βρίσκονται πλέον στο πλευρό σας.
- Το Β’ Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΕΦ, η Στρατονομία, η Αστυνομία και η ΚΥΠ είναι τώρα, ελεγχόμενες από εσάς, βρίσκονται και αυτές πλέον στο πλευρό σας.
- Οι μουτζαχίντ της φασιστικής τουρκικής ΤΜΤ είναι «σύντροφοι και φίλοι» και βρίσκονται, συνομιλούντες, και αυτοί πλέον στο πλευρό σας.
- Η ιμπεριαλιστική Βρετανία και το Foreign Office, που επί δεκαετίες προετοίμαζαν τα επί χάρτου σχέδια διζωνικής διχοτόμησης, βρίσκονται, και με πρωθυπουργικά πρωτοσέλιδα άρθρα στην ‘Χαραυγή’, ολόψυχα πλέον στο πλευρό σας.
- Οι ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ των Μπους-Ομπάμα, αλλά και του εισβολικού Χένρυ Κίσσινγκερ, βρίσκονται πλέον στο πλευρό σας.
- τέλος, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας επαναβεβαίωσε την 1η Ιουλίου 2009 πως τόσο το ξέβαθο-πολιτικό, όσο και το βαθύ-στρατιωτικό τουρκικό κράτος βρίσκονται πλέον, πανηγυρικά, στο πλευρό σας.
Μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς πως όλες ανεξαιρέτως οι φασιστικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι πλέον ταγμένες -αποδεδειγμένα και στα φανερά- στο πλευρό του κυβερνώντος ΑΚΕΛ.

Τηλέμαχος είπε...

Προς Yeni-Politis. Τι ζόρι τραβάς εσυ; Μπορει να εισαι τζαι εσυ μαζοχας τζαι να μεν το ξερεις ακομα!!!
Αν όποιος λεει την λεξη κοπροσκυλο μεγάλωσε σε μαντρα με κουελλες, οποιος λει την λεξη γααααρος που εμεγαλωσε; Σε μαντρα με γααααρους αλοπος!!!

Unknown είπε...

ΜΟΥ ΕΧΕΙ γίνει άγχος η ατζαμοσύνη του Προέδρου να διαπραγματευθεί το Κυπριακό. Τον Πρόεδρο δεν τον αντιπαθώ αλλά Τον φοβάμαι. Φοβάμαι πού θα μας καταντήσει η ανικανότητα του να διαχειριστεί τις τύχες μας – κυρίως των παιδιών μας και αυτών που δεν ήρθαν ακόμα, αλλά έρχονται.

Είμαι φρακαρισμένος στην αγωνία για το μέλλον του τόπου μου. Η απογραφή των πραγμάτων που συνθέτουν τον εφιάλτη είναι οδυνηρή. Εργάζονται, λένε, βάσει αρχών και προς την κατεύθυνση «δίκαιης λύσης». Αλλά ποιες αρχές και ποια δίκαιη λύση προδιαγράφουν οι προτάσεις προς τον Ταλάτ (ας ξεχάσουμε προς στιγμή αυτά που απαιτούν οι Τούρκοι), αφού προδικάζουμε εμείς το τέλος μας, μόνοι μας, με την εκ περιτροπής προεδρία και τα συνακόλουθα; Γιατί δεν απαιτεί να συζητά πρώτα την κατοχή, αφού αν την αφήσει τελευταία, αυτό θα σημαίνει και νομιμοποίηση της;

Διαφωνεί, λέει, ο Πρόεδρος (και το ΑΚΕΛ) με το πακέτο των τουρκικών προτάσεων για την διακυβέρνηση. Τότε γιατί το συζητά; Είναι αξίωμα, όταν δέχεσαι και συζητάς κάτι στην πολιτική, δίνεις το μήνυμα ότι το ανέχεσαι.

Ποια είναι η πραγματική βάση του Κυπριακού; Δεν είναι η εισβολή και η κατοχή; Εμείς γιατί το φέραμε στα μέτρα των Τούρκων ως δικοινοτική διαμάχη για την οποία «φταίμε και οι δύο πλευρές;» (έτσι μας λέει ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ).

Ποιές είναι οι δύο πλευρές στο Κυπριακό; Εμείς και οι Τουρκοκύπριοι ή εμείς και η Τουρκία;

Το Κυπριακό μας λένε, είναι πολιτικό πρόβλημα. Σύμφωνοι. Δεν είναι όμως και νομικό, που είναι και το ισχυρότερο μας όπλο;

Θα ξεκινήσουν, λένε, διαφωτιστική εκστρατεία. Δεν μας λένε όμως με ποιες θέσεις.

Στέλλει ο Πρόεδρος επιστολή στους ξένους ηγέτες και αντί να περιλάβει τις απόψεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, περιλαμβάνει τις θέσεις του ΑΚΕΛ (εκ περιτροπής προεδρία κλπ.), θέσεις με τις οποίες διαφωνεί η πλειοψηφία του λαού. Και ας πούμε, χάριν συζήτησης, ότι οι Τούρκοι δέχονται τις προσφορές μας στο κεφάλαιο «Διακυβέρνηση», τότε τι γίνεται; Θα πανηγυρίσουμε; Και αν αποδεχθούν και όλες τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, τι θα πράξει ο κ. Χριστόφιας και ο ερωτευμένος με το Σχέδιο, Άντρος Κυπριανού; Προσβλέπουν μήπως στην υποστήριξη Αναστασιάδη;

Μπορούν να μας πουν συγκεκριμένα και δίχως δικολαβισμούς, ποιο το αποτέλεσμα του παραμερισμού της 8ης Ιουλίου; Μα ποιο άλλο από το να μιλούμε εμείς για ομοσπονδία και οι Τούρκοι για συνομοσπονδία και με όπλο την εποικοδομητική ασάφεια να ερμηνεύει καθένας όπως θέλει, ότι θέλει.

Πότε ανακάλυψε ο κ. Χριστόφιας ότι τα πάντα αποφασίζονται στην Άγκυρα και μας το είπε τις προάλλες ως την ανακάλυψη του αιώνα; Και πού πάει η θέση του, που την έλεγε με τόση σιγουριά και τόσο στόμφο «η λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»;

Ανώνυμος είπε...

Αίαντας, 6:12.

Όχι απλώς συμφωνώ 100%, αλλά το καλύτερο πράμα που γράφτηκε εδώ μέσα.


Ρ.

Unknown είπε...

Ρήγα καλησπέρα . Δεν είπα τίποτα άλλο παρά την πραγματικότητα την οποία όλος ο κόσμος αναγνωρίζει ακόμη και αυτοί που συμπεριφέροντε σσαν στρουθοκάμηλοι και σε μη καρναβαλιστικές περιόδους .

Ανώνυμος είπε...

Δύο σημεία, Αίαντα:


1. Θα ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ διαφωτιστική εκστρατεία, εννοώντας σε ΜΑΣ, για να μας ΜΑΘΟΥΝ να ανεκτούμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να την χάψουμε.

Ενώ αυτό που θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε γίνει είναι διεθνής διαφωτιστική εκστρατεία για το Κυπριακό και η δημιουργία συμμαχιών με διεθνή λόμπι, που ενώ εκατομμύρια εκατομμυρίων δώθηκαν σ'αυτό, σχεδόν τίποτε απολύτως δεν έγινε αφού το διπλωματικό σώμα αποτελείται --ως επί το πλείστον-- από ανίκανους και τυχοδιώκτες. Τί να περιμένουμε όμως, αφού και --επίσης ως επί το πλείστον-- και οι υπουργοί των εξωτερικών είναι ανίκανοι και τυχοδιώκτες.

Και όποιος αμφισβητεί και θέλει να μιλήσουμε για το διπλωματικό σώμα, ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ. Να μιλήσουμε και για συλλογές πινάκων ζωγραφικής και για κότερα και για καλιτέχνιδες και για ουίσκι και για εμπόριο τσιγάρων και για παιδιά και εγγόνια και ανηψιές και γκόμενες και γκόμενους. Έχει κανέναν γενναίο εδώ μέσα;


2. Η προσπάθεια είναι να μετατραπεί το Κυπριακό σε "κτηματολογικό."

Ρ.

Unknown είπε...

Ρήγα με βρίσκεις σύμφωνο με όσα έχεις θίξει όπως και σχεδόν με όλα τα σχόλια που έχεις κατά καιρούς αναρτήσει.
Το να επιδιώξουν αυτά που προαναφέρεις είναι το ένα , το να τα επιτύχουν όμως είναι άλλο και το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν είναι η παιδεία των Ελλήνων Κυπρίων που έχουν μεγαλώσει με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και την φωτογραφία της διχοτομημένης και ματωμένης Κύπρου. Η παιδεία μας επίσης καθώς είμαστε απόγονοι των λαμπρών Ελλήνων της αρχαιότητας συμπεριλαμβάνει βαθιά ριζωμένα μέσα μας το αίσθημα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του δικαίου και πανανθρώπινες αξίες.

Unknown είπε...

Θα εισηγούμουν στην επιτροπή να αρχίσει την ανάρτηση φωτογραφιών από το βιβλίο που εκδόθηκε αμέσως μετά την Τούρκικη εισβολή και εξιστορούσε μέσα από εικόνες τις τραγικές στιγμές που έζησε ο λαός μας. Δεν το θυμάμαι τον τίτλο όμως κυκλοφορεί και το έχω πάρει πρόσφατα. Οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές και σε μεταφέρουν στον πόνο και την καταστροφή που είχαμε υποφέρει.

Ως παράκληση προς την επιτροπή για να ανακαλέσουμε όλοι μας τις πικρές αυτές μνήμες τις οποίες εντέχνως προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.

arxiepiskopos είπε...

Αγαπητέ POLITIS,δεν είμαι μαζόχας για να ανέχομαι να με βρίζουν οι εθνικοσοσια-ληστές,όπως νομίζεις.Απλώς απαξιώ να απαντήσω σε κάποιους από αυτούς.Ξέρεις,είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να δίνω κάποια προσοχή σε άτομα με ειδικές ανάγκες,όπως ο ΚΗΡΥΚΑΣ,όχι όμως να προσπαθώ να κάνω και σοβαρή κουβέντα μαζί τους.Στο ΡΗΓΑ απαντώ,διότι θεωρώ πως εκτός κάποιων ατυχών στιγμών εκνευρισμού και συνακόλουθης Κηρυκοποίησης,μπορεί κάποιος να συζητήσει μαζί του.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιεπισκοπε ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΘΕΤΟΦΟΡΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ.
ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΣΚΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑ προεδρο ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ αρχιεπισκοπε-ανεφ οριων, εγω εχω ταυτοτητα μελους της ΠΕΟ. απο τοτε που η ΠΕΟ νοιαζοταν και ασχολειτουν με τα προβληματα του εργαζομενου .πριν οι "ηγετες" της ΠΕΟ γινουν χρυσοκουταλοφοροι και παμπλουτοι εις βαρος μας.Οταν η ΠΕΟ ειχε ηγεσια με αξιοπρεπεια και ηθος οχι τον γνωστο κυριτση (το ονομα τα λεει ολα) και την συναπαρτζιαν του. Ειμουν περηφανο μελος οταν η αξιοπρεπης ηγεσια της ΠΕΟ με εβλεπε σαν ισο και σαν αδερφο και οχι σαν εισφρορο-πληρωτη. Οταν ο αιμνηστος Εζεκιας ηταν ηγετης του λαου και ζουσε σαν τον λαο, εμας τα μελη της ΠΕΟ δηλαδη, οχι οπως τωρα που ο ευελιχτος ζη σε 3οροφο αναχτορο προσφορα Μιλτιαδη).Το οτι εχω ταυτοτητα της ΠΕΟ με κανει τοσο υποστηρικτη του παμπη οσον εισαι εσυ ΕΔΕΚιτης. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ>

patriotis είπε...

Κυρηκας μιλάς για ατζαμοσύνη του προέδρου Χριστόφια, έχω καποιες απορίες

1. εαν ο πρόεδρος κανει λαθη γιατι δεν εμεινε εκει η ΕΔΕΚ να ελενχει καλυτερα και να βοηθα τον προεδρο να μην κανει "λαθη" ? Εαν ειταν πραγματικη πατριωτες θα εμεναν εκει, πιστευω οτι φυγανε λογο δηλειας και ευθυνοφοβιας

2 γιατι μιλατε για λαθη του προεδρου και δεν μιλατε για την γκαφα του αιωνα της κυπριακης ιστοριας να μας παρει σε δημοψιφισμα ο Τασσσος για να πουμε ΟΧΙ???? γιατι μας εκανε ρεζιλη και εδωσε συνχωροχαρτι στην Τουρκια? γιατι διχασε τον Κυπριακο λαο??

ειμαστε τελειωμενοι, μας οδηγατε εσεις οι ψευτοπατριωτες , εθνικιστες, σε καταστροφη . Η μονη μας σωτηρια ειναι το γεγονος οτι ειμαστε μελος της ευρωπης και μπορει να μην μας πιασουν ολους οι τουρκοι..

και μια τελευταια ερωτηση γιατι ρε πατριωτες , ψευτοφουστανελαες δεν φωναζετε που φευγουν οι ναρκες απο την νεκρη ζωνη ενω το κυπριακο ειναι ακομα αλυτο???? γιατι δεν μιλατε για το γεγονος οτι συντομα φευγουν το Μ1 ελικοπτερα απο την κυπρο? αυτα ειναι που πρεπει να φωναζετε, αχαπαροι, ειναι και προερδος της επιτροπης αμυνας ο αχαπαρος ο Ομηρου, και δεν λεει τιποτα για αυτα,,,,,καραγκιοζιες,,,η αχλαδια εφυγε επιδι ετσι του ειπε να κανει ο ηρωας της πρεσβειας την Λυβυης....

patriotis είπε...

προς επιτροπή , δεν μου απαντήσατε ακομα, ποσα σας δίνει η ΜΙΤ για να διχάζετε τον κυπριακό λαό?


και μην μου πείτε τώρα οτι το κάνετε δωρεάν...

ξέχασα, πείτε του Ομήρου να προσέχει μην σκισει κανένα καλτσον....

Ανώνυμος είπε...

γιατι μιλατε για λαθη του προεδρου και δεν μιλατε για την γκαφα του αιωνα της κυπριακης ιστοριας να μας παρει σε δημοψιφισμα ο Τασσσος για να πουμε ΟΧΙ???? γιατι μας εκανε ρεζιλη και εδωσε συνχωροχαρτι στην Τουρκια?


Καλά, εσύ είσαι απάλευτος. Οι μόνοι που νοιώθουν προσβεβλημένοι από ένα δημοψήφισμα, είναι αυτοί που αναγιώθηκαν σε μονοκομματικές, δικτατωρικές ιδέες ολοκληρωτικών καθεστώτων και επομένως δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι λαοί και άποψη έχουν και ιδέες δικές τους έχουν και να σκέφτονται μπορούν και να τις εκφράζουν έχουν το δικαίωμα.

Μήπως ο Ευέλικτος έχει υπ'όψην να ΜΗΝ κάνει δημοψήφισμα; Ή μήπως ...ΔΕΝ πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σου;

Το δημοψήφισμα του 2004 ήταν από τις πιο ένδοξες στιγμές της πρόσφατης Κυπριακής (και Ελληνικής) ιστορίας.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ασυναρτησίες. Εννοώ, περισσότερες ασυναρτησίες από αυτές στις οποίες απαντώ εδώ.

Πρέπει να σας έχουν μείνει πολλά απωθημένα από το '74 για να βρίζετε την ΕΔΕΚ και τον Γιατρό ότι κρύφτηκαν. Πολλές φορές έχουμε ρωτήσει να μας δώσετε ΠΗΓΕΣ, αλλά κάνετε την ΠΑΠΙΑ.

Σχετικά τώρα για τον ρόλο του ΑΚΕΛ, γι'αυτά γράφουν και τα περιγράφουν οι ίδιοι οι Ακελικοί.

Φάε τώρα και ένα γλυκό καρυδάκι να σου περάσουν τα νεύρα.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας έχει μείνει μόνος και απευθύνεται στα Εδονόπουλλα:



Παιδιά, σαν θέτε λεβεντιά νενέκια να γενήτε,

νεμένα να ρωτήσετε να σας ομολογήσω

των Βρεττανών τα βάσανα και του Ταλάτ τα ντέρτια.

Μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς τα γιουσουφάκια!

Ποτέ μας δεν αλλάζουμε και δεν ασπροφορούμε,

ολημερίς στο ρουφιανιό, την νύχτα καραούλι.

Είκοσι χρόνους έκαμα στο Κόμμα εγώ ρουφιάνος.
--

Ρ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ PATRIOTI ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.

ΕΙΠΕΣ¨-
1. εαν ο πρόεδρος κανει λαθη γιατι δεν εμεινε εκει η ΕΔΕΚ να ελενχει καλυτερα και να βοηθα τον προεδρο να μην κανει "λαθη" ? Εαν ειταν πραγματικη πατριωτες θα εμεναν εκει, πιστευω οτι φυγανε λογο δηλειας και ευθυνοφοβιας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ-
1. ΣΤΗΝ 24ΜΗΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΝΕΦ ΟΡΩΝ 50,000(ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΠΟΙΚΩΝ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΤΚΟΚΥΠΡΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ 16 ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ(ΣΤΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΟΥ), ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ (ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΕΠΟΙΚΩΝ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΤΛΠ) ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ (ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ) . Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΧΕΙΡΙΖΕΡΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΛΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΜΠΡΟ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΛΕΟΝ (ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΦΟΤΟ ΦΙΝΙΣ , ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ) ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, Η ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΟ ΝΑ ΕΛΕΞΟΥΝ Η ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΕΛΙΧΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ?
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΑΠΟ ΤΟ 3% ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΣΤΟ 6.5% ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ (ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΤΑΦΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ) ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΕ ΠΕΡΣΙ 1 ΔΙΣ ΜΕ 1% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΚΟ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ) ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΦΕΤΟ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ 2 ΔΙΣ ΤΕΛΙΚΑ) ΜΕ 1% ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΚΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ-ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΩΝ ΤΟΗΣ ΕΥΕΛΙΧΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ? ΤΟ ΔΗΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΕΛΙΧΤΟ. ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ. ΠΩΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ Η ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΠΛΕΟΝ? ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΘΕΟΣΤΕΛΤΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.
Η ΠΡΟΥΣΙΑ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΕΔΕΚ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΔΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ. ΕΞΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΜΕ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

2 γιατι μιλατε για λαθη του προεδρου και δεν μιλατε για την γκαφα του αιωνα της κυπριακης ιστοριας να μας παρει σε δημοψιφισμα ο Τασσσος για να πουμε ΟΧΙ???? γιατι μας εκανε ρεζιλη και εδωσε συνχωροχαρτι στην Τουρκια? γιατι διχασε τον Κυπριακο λαο??
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
2.Δημοψήφισμα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος.
Δημοψηφίσματα διοργανώνονται συνήθως για σημαντικά ζητήματα, όπως για την υιοθέτηση νέου Συντάγματος, την επικύρωση νέας Συνθήκης, κλπ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ? ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ? ΟΠΟΥ Η ΨΗΦΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑΛΕΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ? ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΥΠΡΙΟΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΤΑ ΚΑΙ ΔΝΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΝ ΝΑ ΑΠΙΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ, Ο ευελιχτος Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ?
Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΡΠΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ? Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ?
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛAΙΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΔΕΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΡΠΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ? ΑΛΗΘΕΙΑ? ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ? ΜΑ ΑΦΟΥ Ο ευελιχτος ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΠΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΧΗΣΗ ΒΛΕΠΩ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΥΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ? Η Ο ευελιχτος ΚΑΙΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΙΠΕΣ-
και μια τελευταια ερωτηση γιατι ρε πατριωτες , ψευτοφουστανελαες δεν φωναζετε που φευγουν οι ναρκες απο την νεκρη ζωνη ενω το κυπριακο ειναι ακομα αλυτο???? γιατι δεν μιλατε για το γεγονος οτι συντομα φευγουν το Μ1 ελικοπτερα απο την κυπρο? αυτα ειναι που πρεπει να φωναζετε, αχαπαροι,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΡΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΛΟΓΟ ΑΚΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ, ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΤΑ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΠΑΛΕΙΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΔΙΑ-ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΑΦΕΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ Μ1 ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΙΖΕΙ ΕΡΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΠΡΟΓΡΑΜΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΥ (Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΗΡΟΥ) ΣΙΩΠΑ, ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ- ΟΜΗΡΟΥ ΚΤΛΠ
ΔΩΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ PATRIOTI. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΙΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΟ ΜΟΥ.
ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ(ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝΑ ΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΕΝΙ-ΠΟΛΗΤΑΙ?
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
-Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΜΑΣΚΑΡΕΥΤΕΙ ΦΕΤΟΣ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ

patriotis είπε...

ρηγας, μαλλον ζεις σε αλλο πλανήτη εσύ. Επιμενεις οτι καλα εκανε και μας πήρε σε δημοψιφισμα ο Τασσος. Γιατι μας πήρε ? γιατι χρειαζοταν κατι τετιο? γιατι δεν σηκωστηκε να φυγει απο το Μπουντερπορκ και να τους πει οτι το σχεδιο που μας δωσανε ειτανε απαραδεκτο και οτι δεν θα το παρει να δημοψιφισμα να εκτεθουμε?

Κυρηκας, τι μας λες για ευρωπαικες οδηγιες για τις ναρκες ? εμεις γιατι να ακολουθησουμε τις οδηιγιες? η τουρκια ακουει τις οδηγιες και τα ψηφισματα? εαν τα ακουε δεν θα ειχε 50,000 στρατο στην κυπρο. Και τι μας λες για τα ποδια που χανονται απο ναρκες? και εαν μας επιτεθουν οι τουρκοι θα λυπηθουμε τα ποδια τους?? τι μαλακιες ειναι αυτα που διαβαζω? μα ποσο αρνια ειστε???? οσο αφορα τα ελικοπτερα θα σου δωσω λεπτομερειες συντομα....εχουν ειδοποιηθει οι πιλοτοι , αυτοι ξερουν και ο Ομήρου το παναυρην ξερει και πεζει την παπια.....