Η Κυπριακή Δημοκρατία στο τσιμέντο, όχι εκ περιτροπής!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ρουμ γκιαούρ, Ταλάτ εκ περιτροπής εφέντης, ιχέλει ανακοινώσει σας ότι ευκαριστεί Αναστασιάδην, Γρουστόφκιαν τζιαι ρουφκιάνον Γρουστόφκια Κάρογιαν για το κλητηρηλλίκιν! Εις υγείαν!


Ο πρόεδρος Χριστόφιας άρχισε ήδη να αισθάνεται και να ενεργεί ως εκ περιτροπής πρόεδρος της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η ενέργειά του να διαβιβάσει προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την «έκκληση» (κατά τον κ. Αναστασιάδη) του «εκ περιτροπής προέδρου» Ταλάτ προς την Βουλή των Αντιπροσώπων να μην εγκρίνει ψήφισμα για την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο που είναι μέλος της Ε.Ε.

Απαράδεκτος είναι και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που διαβίβασε την «έκκληση» που του διαβίβασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ευτυχώς που την τελευταία στιγμή τα κόμματα δεν έλαβαν υπόψη τους την «έκκληση» Ταλάτ και ενέκριναν το σχετικό ψήφισμα.

Αξιοσημείωτη είναι και η ενέργειά του Ταλάτ να απευθυνθεί και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενήργησε ως «εκ περιτροπής» πρόεδρος και αποπειράθηκε να κάμει παρέμβαση στη νομοθετική εξουσία του κράτους. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να του κλείσει το τηλέφωνο, διαβίβασε την απαίτηση του Ταλάτ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε κάποιους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο κ. Αναστασιάδης μάλιστα φρόντισε να τονίσει ότι η παρέμβαση του Ταλάτ ήταν «έκκληση» και όχι αξίωση. Βλέπετε θέλει να προστατεύσει τον «εκ περιτροπής» πρόεδρο Ταλάτ, που μπήκε με τις ποδίνες στο σαλόνι του σπιτιού μας, επειδή το θεωρεί και σπίτι του.

Μας δουλεύουν κανονικά μερικοί ηγέτες μας. Αν και νομίζω ότι όχι μόνο μας δουλεύουν, αλλά και μας κάμνουν προπόνηση για να συνηθίσουμε την επανένωση που σχεδιάζουν, με την εκ περιτροπής προεδρία τους, με τον εκ περιτροπής πρόεδρο τους, που προς τον παρόν δεν είναι εκ περιτροπής πρόεδροι μαζί του, αλλά απλώς εκτελούν χρέη επικοινωνιολόγου του κ. Ταλάτ, στην προσπάθειά τους να τον βοηθήσουν να εκλεγεί «πρόεδρος» του συνιστώντος κρατιδίου με το οποίο θα επιχειρήσουν να ενώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο λαός πρέπει να ξυπνήσει. Το τσιμέντωμα έχει αγριέψει. Και αν μείνουμε έτσι απαθείς, θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα και θα αντιληφθούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί στον τσιμέντο. ‘Οχι στον γύψο, γιατί ο γύψος τους θυμίζει τον γύψο, που βρήκαν στον τάφο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και δεν θα θέλουν να χαλάσουν το καλό κλίμα.

Η καταδίκη πρέπει να είναι συνεχής και όχι εκ περιτροπής και και να είναι αστάθμιστη και όχι σταθμισμένη, όπως πάνε να υποτιμήσουν την ψήφο μας.

Θεόφιλος για το christofias-watch

19 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Κοπέλια της Επιτροπής,αλλού σας τρώει τζι αλλού κνήθεστε! Όσο για την έκκληση στο λαό να ξυπνήσει,ο λαός είναι ξύπνιος.Γι'αυτό και σας γράφει κανονικά,όπως σας έγραψε κι εχτές,όταν τον καλέσατε να κυκλοφορήσει με αναμμένα φώτα.Τελικά,βέβαια,αντί να σας ανάψει,σας άλλαξε τα φώτα!

Πλαστήρας είπε...

Ο γυφτοΤαλάτ συμπεριφέρεται ήδη σαν εκ περιτροοπής συμπρόεδρος. Ποιους άλλους θα έπαιρνε τηλέφωνο αραγε εχτός από τα αδέλφια του Χριστόφια και Αναστασιάδη;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας είναι ένας έμπορας. Πουλά μούρη στον νότο και εκδούλευση στον βορρά.

Πώς αυτό το νησί έβγαλε έναν Αυξεντίου, Ζάκο, Παλληκαρίδη κ.ά., έβγαλε όμως και έναν Βασιλείου, Κληρίδη, Χριστόφια, Αναστασιάδη, κ.ά. μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορέσει να κατανοήσει.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Ο ιστορικός του μέλλοντος άλλα πράγματα θα κληθεί να εξηγήσε:πώς πήραμε μία πατρίδα και καταφέραμε λόγω αδυναμίας διάκρισης ευκταίου και εφικτού να την κάνουμε δύο,πώς οι ονειροπολήσεις μας για ηρωικές αντιστάσεις έφεραν την ηρωική διχοτόμηση που προωθείτε χέρι-χέρι με τον Αγριεπίσκοπο,πώς η Ένωση κατέληξε σε διχοτόμηση και πώς ηδιχοτόμηση από προδοσία,ανάθεμα και κατάρα κατέληξε να γίνει second best solution(Τάσσος) ή "Κάτι που δεν πρέπει να μας φοβίζει"(Αγριεπίσκοπος). Αυτά θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος,ΡΗΓΑ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά [η διχοτόμιση] "δεν πρέπει να μας φοβίζει", αφού οποιαδηποτε μορφή ομοσπονδίας είναι πολύ πολύ χειρότερη.

Τώρα για το second best, δεν ξέρω τί σημαίνει αφού δεν ξέρω τί θεωρούνταν best από τον Παπαδόπουλο.

Αν θέλεις, όμως, να σου πω τί θεωρώ εγώ best κλπ.

Best είναι η ένωση με την Ελλάδα και εσείς τα γιουσουφάκια να μην υπήρχατε, ή άντε να είσασταν χριστιανοί στην Τουρκία. Αυτό είναι best.

Second best, είναι η ένωση με την Ελλάδα και εσείς τα γιουσουφάκια να είσασταν Κούρδοι ή Αλεβίτες στην Τουρκία. Αυτό θα ήταν second best.

Third best, η ένωση με την Ελλάδα και εσείς τα γιουσουφάκια να είσασταν φάλαινες στα νησιά Φαρόε στην εποχή του μεγάλου ψαρέματος. Αυτό είναι third best.

Fourth best η ένωση.. και εσείς τα γιουσουφάκια και λοιποί ψευδοδιεθνιστές να είσασταν χριστιανές γυναίκες στο Αφχανιστάν, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, ή σε οποιανδήποτε μουσουλμανική χώρα.

κλπ. κλπ.

Ακολουθεί το ενιαίο κράτος που μας φόρτωσαν με τα υπερδικαιώματα της μειοψηφίας που την βαφτίσατε "κοινότητα" που είναι όμως καλύτερο από...

...την διχοτόμιση, που μας φέρατε στο σημείο να την συγκρίνουμε και νε λέμε ότι είναι καλύτερη από...

...οποιαδήποτε μορφή ομοσπονδίας.

Φτάσαμε στο σημείο να μας διοικούν μεγαλοαπατεώνες τύπου Βασιλείου, Κληρίδη και Χριστόφια, με ύποπτα κίνητρα, ύποπτο παρελθόν και ακόμα πιο ύποπτο μέλλον. Ψεύτες και επικίνδυνοι. Που πουλούν μούρη στον νότο και πουλούν όλα τα υπόλοιπα στον βορρά.

Ο Χριστόφιας καλό θα κάνει να παραιτηθεί. Θάναι η μοναδική θετική υπηρεσία που θα προσφέρει στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Ρ.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Αρχιεπίσκοπε, φαντάζομαι ότι εσύ που είσαι ρεαλιστής και νομίζεις ότι κατάλαβες τη διαφορά του εφικτού από το ευκταίο, μάλλον εισηγείσαι το συναιτερικό κράτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τι να κάνουμε; Αυτό σε δίδαξαν οι κομματάρχες, αυτό πιπιλάς. Μόνο που η Διζωνική είναι η λύση που επέλεξαν οι εχθροί μας για να μας καταστρέψουν. Αν δε πιστεύεις σε αυτά τα συνθήματα (λειτουργική Δικοινοτική Ομοσπονδία, λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους και συνομιλίες κυπριακής ιδιοκτησίας κ.α.) τότε λυπούμαι να παρατηρήσω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας (για να μην πω κάτι πιο κτυπητό) όπως δυστυχώς και αρκετοί άλλοι. Κατάλαβε το φίλε μου: Με Διζωνική, η Κύπρος θα έχει την τύχη της Αλεξανδρέττας. Τα κόκκαλα σου δε θα τα αφήσεις στην Κύπρο (εκτός κι αν μπορείς να ζήσεις σαν γιουσουφάκι των Τούρκων ή γίνεις ένας σύγχρονος λινοπάμπακος).

Και δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την ειρωνία για όσους επιμένουν να έχουν αξιοπρεπείς θέσεις και να αντιστέκονται σε ξενόφερτες και απαράδεκτες λύσεις. Γιατί τόση αμφισβήτιση στον πατριωτισμό σαν να είναι αρρώστια; Εσένα ποια είναι τα ιδανικά σου; Η ανθρωπιά του Χριστόφια; Τόσο έξυπντος νομίζεις ότι είσαι; Εγώ φοβούμαι από την ανεπάρκεια των ηγετών, φοβούμαι όμως πολύ και από τους "ρεαλιστές" του είδους σου.

Πλαστήρας είπε...

Ρήγα

συμφωνώ σε όλα μαζί σου.

Και μια μιλούμε για Ένωση παραπέμπω στο πρωτοσέλιδο του Ποντικιού όπου αποκαλύπτεται έγγραφο στο οποίο η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ της Ενώσεως ως τη μόνη λύση του Κυπριακού.

Όλα αυτά γιατί δεν διδάσκονται άραγε στα σχολεία της ΕΔΟΝ στα Περβόλια όπου κατα τά άλλα είναι περήφανα για την ογδοντάχρονη ιστορία του κόμματος τους;

arxiepiskopos είπε...

Από τις ασυναρτησίες του ΡΗΓΑ(του είχα υποδείξει να μη γράφει σε στιγμές σύγχισης,γιατί Κηρυκοποιείται επικίνδυνα και αδικεί τον εαυτό του) κρατώ την παραδοχή του ότι η διχοτόμηση είναι καλύτερη από οποιαδήποτε μορφή ομοσπονδίας.Αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη ότι είστε φιλοδιχοτομικοί,εκτός κι αν μου υποδείξετε συγκεκριμένο εφαρμόσιμο τρόπο για να πετύχουμε λύση έξω από τα πλαίσια της διζωνικής,που για όλους μας είναι λύση αδήριτης ανάγκης,όπου μας έφεραν κάποιοι άλλοι ρομαντικοί,σαν εσάς.Όσο για το ΣΠΕΡΘΙΑ που λέει πως η διζωνική είναι η λύση που επέλεξαν οι εχθροί μας για να μας καταστρέψουν,να του υποδείξω να ψάξει το κείμενο(α'παράγραφος)της συμφωνίας της 8ης του Μάρτη,που την θεωρεί ως άθλο του Τάσσου. Ήταν κι ο Τάσσος ένας από τους εχθρούς μας;

Unknown είπε...

ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ με πάθος . Θέλετε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία; Λες και προσφέρουν την Μόνικα Μπελούτσι και την Αντζελίνα Τζολί πακέτο και δεν μπορείς να απορρίψεις την προσφορά.
Καλοί μου άνθρωποι εμείς ως Ευρωπαίοι πολίτες θέλουμε και υπακούμε πιστά στις αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεχόμαστε αγόγγυστα τα πρόστιμα για τη ζάχαρη, για τους ρύπους , για την επιτήρηση της οικονομίας , για την προσαρμογή σε όλες τις κοινοτικές οδηγίες. Εξάλλου έτσι μας λέτε και όταν αντιδρούμε μας παραπέμπετε σε αποφάσεις των Βρυξελλών.
Ωραία λοιπόν κι εμείς θέλουμε να εφαρμοσθεί η απόφαση του κορυφαίου οργάνου της Ε.Ε , του Ευρωκοινοβουλίου. Το οποίο καλεί σε ψήφισμα του την Τουρκία, να αποσύρει τα στρατεύματα και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ευρωπαίων πολιτών. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Μα τα πράγματα είναι τόσο απλά γιατί μας τα παρουσιάζετε πολύπλοκα και συγχύζεται τους πολίτες με όρους που δεν κατανοούν; Μην μας περάσετε για αιθεροβάμονες λέγοντας μας ότι δεν έχουν διάθεση οι Ευρωπαίοι να μας στηρίξουν ,γιατί τότε θα αντιπαρατάξουμε κι εμείς ότι μάλλον εσείς δεν θέλετε την Ευρωπαϊκή λύση.
Αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης ότι με επιμονή των πολιτικών μας στις αποφάσεις του Ευρωκοινουβουλίου, του Αγγλικού εφετείου στην υπόθεση Αποστολίδη , ότι και οι ξένοι θα συμπεριφέρονταν διαφορετικά.
Αλλά φαίνεται ότι η πολιτική μας ηγεσία είναι καθοδηγούμενη και χειραγωγημένη από τους Αγγλοαμερικάνους που επιδιώκουν με δούρειο ίππο την Κύπρο, να εντάξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Τουρκία. Κι όμως εμείς τους ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν και να μας λένε αρλούμπες. Όταν δε, τους λένε και κανένα σύνθημα περί μειοδοσίας, θυμώνουν και σκίζουν τα γαλάζια και κόκκινα σλιπάκια τους.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,κι εμείς και ο καθένας ΘΕΛΟΥΜΕ να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.Το θέμα είναι πώς το ΘΕΛΟΥΜΕ θα γίνει ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Αυτό να μας υποδείξετε με πειστικό τρόπο και είμαστε μαζί σας.Ειδάλλως,δυστυχώς,δίκαιο είναι το μικρότερο δυνατό άδικο!

Unknown είπε...

Η τουρκοποίηση είναι το μικρότερο δυνατό άδικο? Πες μας τότε ποιο θεωρείς εσύ το μεγαλύτερο άδικο γιατί εσείς όπως πάτε θα μας παντρέψετε με εξωγηινους.
Αν είναι ανεφάρμοστες οι αρχές δικαίου στους κόλπους της ευρωπαϊκής ένωσης τότε γιατί δεν αποχωρούμε? Τι μας χρειάζονται οι Ευρωπαίοι ? Για να μας βάζουν χαλινάρι και το χέρι στην τζέπη?
Άς συμμαχήσουμε με την Ρωσία τότε που θα μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντα μας καλυτέρα. Αρχιακατανόμαστε βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση και έχετε αποτινάξει (αν ποτέ είχατε ) και το παραμικρό ίχνος αντίστασης και διεκδίκησης

Unknown είπε...

Λες:
Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς.
Άκου λοιπόν:
Είτε φταις είτε όχι:
Σαν δε μπορείς άλλο πια να παλέψεις, θα πεθάνεις.

Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δε μπορείς άλλο πια να ελπίσεις.
Έλπιζες τι;
Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος;

Δεν είν’ έτσι.
Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

Είναι τέτοια που:
Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο
Δεν έχουμε ελπίδα.
Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δε μπορεί να μας ζητήσει
Θα χαθούμε.

Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
Οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη.

Mario είπε...

Rigas,

Poli kali idea na enwthoume twra me tin Ellada. Anti na boitha tin Kipro san i mitera patrida tha thelei lefta apo emas me to katantima tis. Den mou les parakolouthas katholou eidhseis ? Eides se ti mavro xali einai i Ellada ? Edw isws prwti fora xwra tis Evrwpis exei ftasei se tetoia katantia. Kai den eginan ola auta apo fisiki katastrofi etc. Eginan apo ton anikano Ellinismo, pou ntropiazei pragmatika ta osa terastia pragmata ekanan oi progonoi tou 3000 xronia pisw.
Edw i Ellada pou misouse tous Germanous anagkazete opws anakoinw8ike apopse na piasei boih8eia 25 billion Euro pou ousiastika einai Bail Out. Den blepeis to katantima tou Ellinismou kai milas gia Enwsh ?

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,το μικρότερο δυνατό άδικο δεν λέγεται διχοτόμηση. Λέγεται λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας,την οποία υποστηρίζουν ο ΟΗΕ και η Ε.Ε και για την οποία εργάστηκαν Κυπριανού,Βασιλείου,Κληρίδης,Τάσσος και Χριστόφιας.Που όλοι είναι προδότες που θέλησαν να τουρκοποιήσουν την Κύπρο κι έρχεστε εσείς μαζί με έναν πικκαρισμένο που ηττήθηκε ο παπάκης του και έναν αππηιτούριν ταφροφάγο να διδάξετε πατριωτισμό και να μας σώσετε!Με ποιήματα του Λυσσαρίδη!ΑΙΔΩΣ,ΑΧΡΕΙΟΙ!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μario

ενώ η "επανένωση" με τους έποικους δε σε ενοχλέι. Εκεί να δεις πόσο τάισμα έχει να πέσει αφού το πλούσιο συνιστών κρατίδιο θα πρέπει να ταιζει το ασθενές μέχρι να ... εξισορροπηθούν οι δύο οικονομίες.

Εισηγούμαι να υιοθετήσετε από τώρα ένα δυο έποικους ο καθένας σας για να τους ταίζετε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ η οικονομία της Κύπρου ήταν σαν της Ελλάδας σήμερα και αν η οικονομία της Ελλάδας ήταν σαν της Ελβετίας ας πούμε, θα απορρίπτατε και τότε την ένωση;

Και αφού εσείς οι "αριστεροί" σκέφτεστε την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ποιά είναι αυτή η οικονομία στον κατεχόμενο βορρά που σας ελκύει και ψωφάτε για "επανένωση";

Η "οικονομία" των μουλλάδων εποίκων χωρίς δουλειά με δέκα παιδιά ο καθένας που μένουν στα σπίτια μας, που ζουν στην γη μας και που ζουν στον μεσαίωνα, ή η οικονομία των Τουρκοκυπρίων;

Μιλάτε για ομοσπονδία χωρίς να δείχνετε να έχετε ιδέα για τί πράγμα μιλάτε, απλά και μόνο επειδή αυτό λένε οι κομματικοί ηγέτες.

Η διζωνική ομοσπονδία επιβάλλει διχοτόμιση είτε σας αρέσει είτε όχι, συν άλλα πολλά επιπλέον, που είναι πολύ χειρότερα από μια ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ.

Και αν σε τελική ανάλυση νομίζετε ότι μόνο ο Αρχιεπίσκοπος και πεντέξι άλλοι είναι εναντίον της ομοσπονδίας, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για να έχει και κάποιο γερό πατημα και για να μας κάνει να ..."σκάσουμε";

Διότι την μοναδική φορά που δώθηκε σε δημοψήφισμα μια μορφή ομοσπονδίας, το 76% είπε ΟΧΙ.

Ρ.

Unknown είπε...

Ανεπίδεκτε μαθήσεως αρχιακατανομαστε το ποιήμα δεν είναι του Λυσσαρίδη.
Εκεί στην ΕΔΟΝ μάλλον διαβάζετε μονάχα τον ΑΓΩΝ μου για αυτό είστε τόσο ηλίθιοι ώστε να μην αντιλαμβάνεστε ότι η ΔΔΟ είναι διχοτόμηση με ολέθριες μάλιστα συνέπιες.

Mario είπε...

Rigas,

Kaneis megalo lathos oti eimai aristeros prwta apo ola. Den exei pio anaxronistiko komma apo to AKEL stin Kipro pou den exei kan tautothta. Lene einai kommounistes alla simperiferonte san otidipote ektos apo auto. O kommounismo epese alla den tolmouna na ton apokirixoune.Auta gia to "aristeros".
I oikonomia tis Elladas den katastrafike apo kapio polemo, or fisiki katastrofi. Katastrafike apo tin anaxiotita tou Ellinismou kai eidika twn hgetwn tou pou o monadikos tou skopos einai pws san faei stin plati tou allou, pws na xegelasei ton allo. Edw edinan pseutika stoixeia sto EU gia tin oikonomia tosa xronia.
Den simenei oti epeidi exoume tin idia glwssa kai politismo prepei na kanoume kai politiki enwsh metaxi mas.
Rwtas an 8a 8elame enwsh mazi me tin Ellada an itan kali i oikonomia tous. Mono an i Ellada itan mia megali dinami pou ontws 8a mporouse na prostateusei mia mikri xwra stin Kipro 8a axize na eimastan se kapia enwsi metaxi tous. Apo tin stigmi pou pote den pigenane kala oute oikonomika oute politika den blepw ton logo.
Oso gia tin oikonomia twn Tourkokipriwn sigoura einai apo ta arnitika mias lisis alla den nomizw i dixotomisi na einai kaliteri apo mia omospondia. Simfwnw omws me auto pou eipes oti oi politikoi mas eprepe apo to 1974 8a kanoune dimopsifisma gia to pia lisi prepei na epidiwkoun kai oxi to ka8e komma na exei kai diki tou agenda gia to pia lisi 8eloune. Kai akoma eprepe na poune ston lao ti simenei Omospondia, pou einai arketa complex sistima diakibernisis.
Omws an kai panta eixame tin Ellada na mas stoirizei politika twra oute auto den 8a exoume. Me mia oikonomia toso xallia pou basika tha xrwsta tin iparxi tis se alles xwres tou EU kai eidika stin Germania den blepw na exoume kamia ipostirixi sto mellon. I Ellas einai poli lipiro alla einai para poli politika apodinatismeni.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,με αφήνει άναυδο το επίπεδο των "επιχειρημάτων" σου. Πες μας,λοιπόν,τη μαγική σου συνταγή για μια δίκαιη λύση(εκτός,φυσικά,της διχοτόμησης,που με δέος βλέπω να ομολογείτε πως προκρίνετε)