ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ "ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ"

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Χέλω ευκαριστήσω flexible Χριστόφιας για τις γενναίες υποχωρήσεις
που συνεχίζει να κάμνει προς Άγκυρα.
Υπόσκουμαι άμαν φκω Πρόεδρό σας
να μεν σας ρίξω στη θάλασσα που τον πρώτον γρόνον.

Η πληροφόρηση που έδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με τις περιβόητες και πολυδιαφημισμένες συγκλίσεις του προέδρου Χριστόφια και του εγκάθετου της Άγκυρας που επιτεύχθηκαν στις εντατικές διαπραγματεύσεις είναι η εξής:

  1. Σύγκλιση στην ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ με 4 χρόνια Ε/Κ και 2 χρόνια Τούρκο (περιλαμβάνει και εποίκους ο όρος) πρόεδρο.
  2. Σύγκλιση στον τρόπο εκλογής, δηλ. στη ΣΤΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, η οποία θα ισχύσει μόνο για τους Ε/Κ!
  3. Σύγκλιση στη σύνθεση του ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με 8 Ε/Κ και 5 Τούρκους.
  4. Σύγκλιση στη μη υιοθέτηση του ΒΕΤΟ για τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, με αντάλλαγμα να απαιτούνται 2 θετικές ψήφοι εκ των 5 των Τούρκων υπουργών.
  5. Σύγκλιση στην υιοθέτηση της ΝΙΚΩΣΑΣ ΨΗΦΟΥ του εκάστοτε προέδρου ως μηχανισμού επίλυσης διαφορών.
  6. Σύγκλιση στις συνθέσεις της ΒΟΥΛΗΣ (75-25%) και της ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ (50-50%).
  7. Σύγκλιση στον έλεγχο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το κεντρικό Ομοσπονδιακό Κράτος.
  8. Σύγκλιση στη δημιουργία δύο ξεχωριστών ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, μία για τους Ε/Κ και μία για τους Τούρκους.
Είναι σημαντική η αναφορά ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται οι κατά τα άλλα "απαράδεκτες" (έτσι τις κατονόμασε και ο Χριστόφιας!) προτάσεις του εγκάθετου της Άγκυρας. Στο τραπέζι συζητούνται μετά από τουρκική απαίτηση τα ξεχωριστά FIR και οι παρεκκλίσεις για τους Ελλαδίτες (Έλληνες πολίτες) για να υπάρχει περιορισμός στην ελεύθερη εγκατάστασή τους στην Κύπρο, μιας και το δικαίωμα τους παρέχεται ως μέλη της Ε.Ε.

ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

26 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Δηλαδή εσείς διαφωνείτε με παρέκκλιση από το ευρωπαικό κεκτημένο στό θέμα της ελεύθερης εγκατάστασης πολιτών άλλων χωρών στην Κύπρο;Σκεφθείτε,πριν απαντήσετε, ότι η Τουρκία σε 10-15 χρόνια μπορεί να είναι μέλος της Ε.Ε.,οπότε νομότυπα θα μπορεί να κουβαλήσει και να εγκαταστήσει στην Κύπρο όσους θελήσει.Αλλά τι μας νοιάζει; Αφού σε 400 χρόνια θα τους διώξουμε!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
Ο ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ-ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κτλπ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΜΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΔΥSΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΜΕΝΟΥΝ. ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΞΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΔΥΑ ΓΙΑ ΤΙΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ.

ΠΑΝΙΚΟΣ.ΠΑΝΙΚΟΣ.ΠΑΝΙΚΟΣ.ΠΑΝΙΚΟΣ.
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΜΕΝΟΥΝ

Η arxiepiskopos είπε...
1.Τα χρήματα θα πρέπει να τα έδωσε η UNOPS.Ξέρεις,αυτή που χρηματοδότησε τον Ερυθρό Σταυρό της κ.Φωτεινής Παπαδοπούλου καθώς και το σύνδεσμο προστασίας κυπριακών γαιδουριών για να ψηφίσουν ΝΑΙ το 2004. 2.Σχέδιο πιστεύω πως τελικά θα έρθει ως αποτέλεσμα των συνομιλιών. 3.Ναι,αν δεν περάσει ένα νέο σχέδιο πρέπει να πάνε όλοι σπίτι τους και εσείς,με ηγέτη τον Αγριεπίσκοπο,να κηρύξετε νέο μακροχρόνιο με σύνθημα "Πάλι με χρόνια και καιρούς,πάλι δικά μας θα 'ναι"

1. ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Η UNOPS (ΞΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΝΙ-πολιτη (ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ?
ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Ο ΥΕΝΙ-πολιτης ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΩΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ)? ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ο ΥΕΝΙ-πολιτης ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ? (ΔΙΕΡΟΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΕΤΑΙΟ, ΕΒΑΛΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ)
2.ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ (ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ) ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ. ΑΤΕ ΡΕ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΕΓΩ ΣΥΜΦΟΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΤΑΝ Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ) ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΧΑΡΑΧΤΗΣΡΙΣΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ". ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ? ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ? ΘΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ? Η ΜΗΠΩΣ Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΜΤ ΤΑΛΑΤ" ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ (ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΣΟΦΤΑ ΚΑΠΟΤΕ). ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ,ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΣΥ ,ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΧΕΔΙΟ? ΠΕ ΜΑΣ ΤΗΝ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΛΟΓΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ(ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-E.S.C-PATRIOTIS2004)
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΓΡΑΨΕ, ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΥΠΟΘΕΤΟΦΟΡΟ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ. ΕΧΕΙΣ ΕΚΤΕΘΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ΔΕΙΛΟΣ, ΦΑΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΚΙΣΕΣ.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΠΟΥ ΕΦΑΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.

1.λακίζω
υποχωρώ, φεύγω τρέχοντας, παίρνω δρόμο, το βάζω στα πόδια
μόλις το πήραμε χαμπάρι τι απατεώνας ήταν, λάκισε!

2.δειλός coward, bashful, funk, shy, tentative, timid, yellow, cowardly
δειλός [ði'los, ði'li, ði'lο]
που δεν έχει θάρρος lâchecraintif/-ive
δειλή συμπεριφορά une attitude lâche

3.φαφλατάς αρσενικό
Αυτός που μιλάει πολυ (και κουράζει τους άλλους). Ο παρλαπίπας

4.συκοφάντης αρσενικό
αυτός που εν γνώσει του εξαπολύει μια ψευδή κατηγορία εναντίον κάποιου

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΡΕ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ-ΑΡΙΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ,ΠΑΛΙ ΛΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" ΤΟ 2004
ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε Η ΤΟΥΡΙΑ ΣΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ-

1. Η ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΒΕΤΟ.

2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ε.Ε-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε

3. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΗΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΛΥΣΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΙΑ ΧΩΡΑ (ΤΟΥΡΚΙΑ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟΣΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΕΚΕΤΗΜΕΝΟΥ.
ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΨΕΥΤΗ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ-ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΑΝΕΠΡΑΚΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ.
ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΕΝ ΑΠΑΝΑΤΗΣΕΙΣ. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΑ ΛΑΚΙΣΕΙΣ. ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΥΠΟΘΕΤΟΦΟΡΟ ΠΙΟΝΙ.

Πλαστήρας είπε...

Καλά κάνουν να το καταλάβουν οι λογής λογής νενέκοι. ο κόσμος ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τέτοια λύση. Ας κάνει όσους ραδιοσταθμούς θέλει ο YENI POLITIS.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι νενέκοι και μαστρωποί τους είναι να παρακάμψουν το δημοψήφισμα. Αλλά αν κάνουν κάτι τέτοιο φοβάμαι ότι θα χυθεί αίμα και υπαίτιοι θα είναι οι ίδιοι.

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Μπράβο συναγωνιστές,

Πολύ δραστήριους σας βρίσκω.

Συνεχείς αναρτήσεις, βίντεο, ενημερώσεις!

Σκίζει η σελίδα!

Ανώνυμος είπε...

Έχω δύο ερώτησεις προς όλους τους πραγματικούς αριστερούς. Εγώ αριστερός δεν είμαι, έτσι δεν γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του παγκόσμιου αριστερού κινήματος, κομμουνιστικού, σοσιαλιστικού κλπ.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Σε ποιά άλλη χώρα στον κόσμο και πού ακριβώς στην ιστορία, αριστερό κόμμα ταυτίζεται στην πολιτική του με την πολιτική ιμπεριαλιστικών καθεστώτων, όπως ταυτίζεται σήμερα το ΑΚΕΛ με την πολιτική Βρεττανίας και ΗΠΑ.

2. Σε ποιά άλλη χώρα στον κόσμο και πού ακριβώς στην ιστορία,
αριστερό κόμμα σαν το ΑΚΕΛ σε περίοδο εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ΔΕΝ έλαβε μέρος.

Ρ.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Για κοιτάξτε κάτι πράγματα! Εξευτελιστήκαμε πλήρως. Σε ποιαν άλλη χώρα θα ήταν δυνατόν να είναι υπό διαπραγμάτευση τέτοια πράγματα; Σε ποιαν άλλη χώρα θα δέχονταν να συζητούν οι ηγέτες τους αυξομειώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα; Σε ποιαν άλλη χώρα θα συζητούσαν κατάργηση της δημοκρατικής αρχής του ένας άνθρωπος μία ψήφος; Μόνο στην Κύπρο. Όσο ο λαός σιωπά και τους ανέχεται (και τους ψηφίζει) αυτά θα έχουμε. Αλλά ας μην βιαζόμαστε. Η μέρα που θα τους γιουχαίζουν δεν είναι μακρυά. Ίσως το διαισθάνονται γι' αυτό και επιτέθηκαν στον Κουλία που είπε απλώς την αλήθεια: Ότι η πολιτική του Χριστόφια οδηγεί τον τόπο στην τουρκοποίηση. Φιμώνοντας τον βουλευτή φιλοδοξούν να κάνουν κι άλλους να σωπάσουν.

Γενικά, είμαστε για κλάματα...
Όταν έχουν και το θράσος να μας λένε ότι η επίσκεψη Μουν στέφθηκε με επιτυχία, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι είναι ικανοί για πολύ χειρότερα πράγματα.

Κότζαμ Γ. Γ. των Η.Ε. επισκέφτηκε την Κύπρο. Άκουσε κανείς να μιλήσουν για την κατοχική Τουρκία, για τους πρόσφυγες, για τους έποικους, για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως και την εκδήλωση της Αδούλωτης Κερύνειας φρόντισαν να μην την δει ο Γ.Γ. Έπρεπε να δει μόνο τα μπαλόνια της Οδού Λήδρας.

Αίσχος, ντροπή!

John Charalambous είπε...

Ο βιλλομούτσουνος Αρχιεπίσκοπος αν τολμά να σχολιάσει ακόμα μια διαφορετική σύγκλιση

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών δεν μας εκπλήσσει. Οι ίδιοι άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις ίδιες πρακτικές για την εξυπηρέτηση των ίδιων συμφερόντων. Γνωστά πράγματα, τα οποία επαναλαμβάνονται παντού και πάντα με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο. Με αιματηρές ή αναίμακτες προβοκάτσιες διχάζουν λαούς και τους οδηγούν στους αλληλοσπαραγμούς ή βάζουν στο "εδώλιο" λαούς, προκειμένου να τους εκβιάσουν. Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από τότε που συνελήφθη στο Ιράκ Βρετανός ντυμένος σαν Άραβας να πετά βόμβες σε αμάχους, προκειμένου να αναφλεγούν τα μίση μεταξύ Σουνιτών και Σιϊτών. Αυτό έκαναν πάντα και αυτό κάνουν σε όλες τις περιπτώσεις. Εκ του ασφαλούς βγαίνουν οι δολοφόνοι των ιμπεριαλιστών από τις στρατιωτικές βάσεις και δολοφονούν ή καταστρέφουν, προκειμένου να παρασύρουν τους λαούς στα πάθη.

Αυτό ακριβώς έγινε στην Κρήτη σήμερα. Από τις στρατιωτικές βάσεις των Αμερικανών και των Βρετανών βγήκαν οι προβοκάτορες, για να "εκθέσουν" την Ελλάδα και να την οδηγήσουν στην "ομηρία" του εκβιασμού. Ήμασταν τυχεροί σ' αυτήν την περίπτωση, γιατί η "φωτιά" έσβησε κυριολεκτικά και μεταφορικά πολύ πριν γίνει καταστροφική. Σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν ήμασταν και τόσο τυχεροί. Ήμασταν σήμερα τυχεροί στην Κρήτη, αλλά δεν ήμασταν εξίσου τυχεροί στην Κύπρο για παράδειγμα. Εκεί οι δολοφόνοι και οι προβοκάτορες έκαναν καλά τη δουλειά τους και κατέστρεψαν το νησί...
...η συνέχεια στο..:
http://www.eamb.gr/new_text/emsynagogi.htm

Unknown είπε...

οι εγγυητες της λυσης

Αγκυρα: Ενα 16χρονο κορίτσι θάφτηκε ζωντανό από την οικογένειά του, η οποία δήλωσε ότι θέλησε έτσι να «ξεπλύνει την τιμή» της, επειδή υποψιαζόταν ότι η άτυχη έφηβη διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άνδρες, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

περαστικά μας

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ στην Κύπρο όσοι μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται "φασίστες", "ρατσιστές" και δεν ξέρω κι'εγώ τί άλλο.

ΜΟΝΟ στην Κύπρο η ηγεσία μας συζητά και διαπραγματεύεται τα θεμελιώδη δικαίωματα του λαού, δικαιώματα των οποίων σύμφωμα με το Σύνταγμα αποτελεί τον ΘΕΜΑΤΟΦΎΛΑΚΑ. Ψιλά γράμματα...

ΜΟΝΟ στην Κύπρο, όσοι αντιδρούν περιθωριοποιούνται και γελοιοποιούνται.

** Βγαίνει η αστυνομία σήμερα και λέει ότι μετά από έρευνες ανακάλυψαν ότι ο γύψος στον τάφο του Τάσου είναι απο τα κατεχόμενα και (πρόσεξτε συμπέρασμα) "μάλλον αυτοί που το έκαναν (δώστε βάση) είχαν πάει στα κατεχόμενα για αγορά γύψου..." Βρε ΣΑΪΝΙΑ, έχετε εξετάσει καθόλου την πιθανότητα (λέμε τώρα) να είναι και οι ΙΔΙΟΙ από τα κατεχόμενα; Τόσο πολύ ΔΕΝ θέλετε ούτε καν την πιθανότητα να εξετάσετε;

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,το ότι η ηγεσίες μας από το 1974 μέχρι σήμερα αναγκάζονται να συζητούν θεμελιώδη δικαιώματα του λαού οφείλεται στο ότι οι ομοιδεάτες αυτων,που μαζί εξυβρίζατε προχτές τον Χριστόφια στου Κολοκασίδη, έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο.Και εσείς,οι απόγονοι τους,οραματίζεσθε να τους διώξετε σε 400 χρόνια!Επικίνδυνο μείγμα πολιτικής άνοιας και δονκιχοτισμού!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι παραβιάζεις τον πρώτο κανόνα Φυσικής αρχιεπίσκοπε: Μην κατουράς απέναντι στον άνεμο.

Αυτοί που λες, η Εοκαβητατζήδες και τα τσογλάνια της Εόκα-Βήτα και του μεταπραξικοπήματος και της χούντας:

1. Μια χαρά τα βρίσκετε μαζί, δες Χάσικος, Πουργουρίδης, Κληρίδης, Τασάκιας, κλπ. κλπ.

2. Μια χαρά ΚΑΝΑΤΕ ΜΥΣΤΙΚΈΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΖΙ (με Κληρίδη στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του '74 με την πρωτοβουλία της ιμπεριαλιστικής Βρεττανίας).

3. Μια χαρά ο Κληρίδης ήταν "καλός καραβοκύρης",

4. Μια χαρά περνάτε στα πάρτυ τους και στις δεξιώσεις τους κάθε χρόνο (Παπαφιλίπου, Νεοκλέους).

5. Μια χαρά κάνετε μπίζνες μαζί (π.χ. Νεοκλέους - Χρίστου).

6. Μια χαρά, συμφωνείτε ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΟΛΑ στο εθνικό θέμα,

7. Μια χαρά, είστε και οι ΔΥΟ τα καλά παιδιά των ξένων καθεστώτων,

8. Μια χαρά τα ξένα ιμπεριαλιστικά καθεστώτα και άλλα διεθνή λόμπι περιμένουν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ να εκβιάσετε τον Κυπριακό λαό για να περάσουν τα ξένα σχέδια.

9. Καλύπτετε, συμπληρώνετε, υπερασπίζεστε ο ένας τον άλλον, συντονίζεστε και πολεμάτε με λύσσα μαζί-μαζί, χέρι-χέρι οποιονδήποτε τολμήσει να εκφέρει ίχνος αξιοπρέπειας σε τούτη τη χώρα και μόνο σε περίοδο εκλογών πουλάτε διαφορετικά παραμύθια.

Χμ... άφησα κάτι πίσω;

Α, ναι! Μα τί λέω! Το δέκα το καλό:

10. Μια χαρά κερνούσατε γλυκό καρυδάκι στους χουντικούς αξιωματικούς, πηγαίνατε στις δεξιώσεις, διαλύατε με τραμπουκισμούς αντιχουντικές διαδηλώσεις της ΕΔΕΚ και κατηγορούσατε τον Γιατρό ως προβοκάτορα.

Βρε ουστ από δω που ζητάς από ΜΑΣ να απολογηθούμε για την εόκα-Βήτα.

Οι σφογγοκωλάριοι της Εόκα-Βήτα εσείς είστε.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,αν και τα δέκα σημεία σου είναι βλακείες και το ξέρεις,σε συγχαίρω για τους αντιστασιακούς σου στο πραξικόπημα φίλους Συλλούρη και Ρίκκο.Όσο για το σοβαρό σας "επιχείρημα" για γλυκό καρυδάκι,παραδέχομαι πως ο άνθρωπος σε συνθήκες τρόμου μπορεί και να κεράσει τους τρομοκράτες. Όμως εγώ γνωρίζω προσωπικά περίπτωση συναγωνιστή Εδεκίτη από την Λάρνακα,που όταν πήγαν να τον συλλάβουν οι Εοκαβητατζήδες λιποθύμησε και χέστηκε ταυτόχρονα.Νομιμοποιούμαι,λοιπόν,να ισχυρίζομαι ότι η ΕΔΕΚ χέστηκε στο πραξικόπημα;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, διότι...

1. Ο φόβος είναι ανθρώπινο στοιχείο.

2. Το γεγονός και μόνο ότι πήγαν να τον ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ (και όχι "συλλάβουν") σημαίνει ότι για την εόκα-Βήτα ο ίδιος ως άτομο και ως ΕΔΕΚίτης αποτελούσε εμπόδιο.

3. Δεν έκανε την πάπια (ενώ θα μπορούσε να το κάνει) και οι επιλογές του (νάναι ΕΔΕΚίτης εν καιρώ χούντας) ήταν συνειδητές, δεν θα μπορούσαν σε καμοία περίπτωση να ήταν καιροσκοπικές.

4. Δεν συνεργάστηκε μαζί τους και αργότερα να το παίζει αντιστασιακός ενώ θα μπορούσε να το κάνει.

(Παρένθεση: Και για όποιον επιθυμεί να το ψάξει, ας ρωτήσει τον ...δημοκράτη αντιστασιακό (ημι-ανάπαυσις) δημοσιογράφο Κώστα Γενάρη, τί απέγινε ο φίλος και συμφοιτητής του στην Αθήνα με το όνομα Ερίκος ή Φριδερίκος. Και ελπίζω να διαβάζεις αχρείε δημοσιογραφίσκε διότι μια μέρα τα φαντάσματα θα βγούν έξω από την ντουλάπα.)

5. Διότι οι ΕΔΕΚίτες είναι το μόνο κόμμα με σιδερένια αρχίδια σε τούτη τη χώρα. Ναι, έχουν και αυτοί τους Καρογιάν τους και τους Μάρκους τους, αλλά αυτό δεν αλλάζει ούτε το σύνολο, ούτε την ιστορία.

Τα δε 10 σημεία που ανέφερα είναι ΟΛΑ σωστά και δεν αντικρούονται: Ο Χρίστου δεν είναι οποιοδήποτε στέλεχος, είναι μεγαλοστέλεχος και Δήμαρχος Λεμεσού. Ο Χριστόφιας και οι άλλοι μεγαλοκομματικοί που πάνε στις δεξιώσεις Παπαφιλίπου δεν είναι τυχαία στελέχη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι η Σπάρτακ Τρούλλων, είναι το πιο μεγάλο κομματικό σωματείο, σάρκα από την σάρκα του Κόμματος.

Πολύ ύποπτα (ως συνήθως) ο Κωστάκης του Γενί-Πολί ισχυρίζεται ότι ΟΛΑ τα σωματεία είχαν τον Ασλανίδη στον τοίχο. ΨΕΜΑ! Κανένα από τα τρία σωματεία της Λεμεσού (ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΡΗΣ) δεν είχαν ούτε τον Ασλανίδη, ούτε τα πουλιά της χούντας.

Τα πουλιά, άλλοι τα περιποιούνταν.


Ρ.

Mario είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mario είπε...

Rhgas: Wake up mate !
Ti trella pragmata les gia Imperealistikes dinameis ? Eisai akoma sto 1950 ?
Twra eimaste me sto European Union ara simmaxoi mazi tous. Perasan auta me tous Imperealistes pou elege o Ezekias !!
Apo ola sou ta posts fenete pws exeis minei para para poli pisw. O Kosmos allaxe allaxan oi kairoi...

Ανώνυμος είπε...

Bravo Marios !

Μπορείς να μου πεις τί ακριβώς άλλαξε;

1. Τα μωρά στο Ιράκ σκοτώνονται μόνα τους με spontaneous combustion; Ή κάποιος τα βομβαρδίζει;

2. Στο Αφγανιστάν;

3. Στην Παλαιστίνη τα μωρά και οι λοιποί άμαχοι αυτοκτονούν; Ή κάποιος τους γαζώνει με σφαίρες;

4. Τα χωριά στο Κουρδιστάν (Τουρκία) παίρνουν φωτιά μόνα τους μάλλον. Οι άμαχοι αγρότες μάλλον αυτοκτονούν. Τα μωρά αυτοκτονούν με χημικά αέρια. Ή κάποιο στράτευμα συνεχίζει την πολιτική εθνοκάθαρσης που άρχισε πολύ-πολύ πριν το '50 στο οποίο ισχυρίζεσαι ότι βρίσκομαι.

5. Οι μειονότητες στην Τουρκία δεν καταπιέζονται. Αποφάσισαν όμως να μεταναστεύσουν. Οι δεν θρησκευτικές μειονότητες (Αλεβίτες) αποφάσισαν μια καλή πρωία να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Το ότι τους είχαν περικυκλώσει γκρίζοι λύκοι με αυτόματα όπλα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης είναι εντελώς τυχαίο, οι λύκοι κυνηγούσαν περδίκια.

6. Η Σερβία αποφάσισε μόνη της να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια.

Και άλλα πολλά.

Τώρα, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, σε Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ κάνουν κουμάντο Αμερικάνικες εταιρείες και άλλα μεγαλο-βιομηχανικά λόμπι.

Όχι, αυτό δεν είναι ιμπεριαλισμός.

Είναι ειρήνη. Ειρήνη των νεκροταφείων, ή Παξ Αμερικάνα.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν ανέφερα την Κύπρο, αφού

...Στην Κύπρο δεν υπήρξε εθνοκάθαρση.

...Στην Κύπρο δεν υπήρξε εισβολή και κατοχή.

...ούτε προσφυγοποίηση.

...ούτε εποικισμός.

Απλώς, μιαν καλή πρωία, ο πληθυσμός του βορρά αποφάσισε να μεταναστεύσει στον νότο και καθ'οδόν κάποιοι σκόνταψαν και κτύπησαν.

Και τέλος...

...στην Κύπρο οι ξένες δυνάμεις δεν έχουν βάσεις.

...δεν προσπαθούν να επιβάλουν ρατσιστικό καθεστώς.

...δεν εκβιάζουν.

...δεν κάνουν εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τίποτε απο όλα αυτά δεν συμβαίνει.

Ρ.

Mario είπε...

Tote pigene kane simmaxies me to Iraq, Afganistan and Palestine.
To ekane kai o Makarios me ton Tito ton Gkantafi gia kati gerimous igetes tis Afrikis. Sigoura iparxoune simferonta ston kosmo alla ta pragmata den einai opws prin 50-60 xronia. Sto katw katw eimaste poli mikros topos ara kalalitera me autous pou onomazeis imperealistes pou den einai einai para enantion tous.

Mario είπε...

Oso gia tis xenes baseis stin Kipro. Nai to UK exei baseis meta apo ipografi tou Makariou. As min ipegrafe....
Oso gia tin katastasi stin Kipro sigoura i Tourkia ekmetalleutike tis dikes mas blakeies kai terastia la8oi kai ekane oti ekane.
Min parousiazeis ta pragmata oti stin Mesogeio iparxei enas teleios laos, axiagapitos, pou den peiraxe pote oute miga kai mia mera pou den to perimene ka8olou ir8e mia kakia xwra kai tis epiase tin misi. Auto itan to parami8aki pou ma8ename sta sxoleia. Xeroume oloi pws den einai etsi apla ta pragmata..kaname polla kai emeis.
Fisika i Tourkia den einai a8wa alla oute kai emeis....

Marios

Τηλέμαχος είπε...

Εγω προσωπικά δεν έκανα τιποτε και σε κανενα γι΄αυτό το κάναμε πολλά στους καημένους τους τουρκους εμενα δεν με εκφράζει καθολου. Αν νιώθετε τύψεις από αυτά που “κάνετε” στους τουρκους τοτε ζητήστε τους συγνωμη, προσκυνάτε τους τα ποδια, πληρώστε τους αποζημιώσεις από τα λεφτά σας η αν έχετε ασήκωτες τύψεις μπορείτε να αυτοκτονήσετε ομαδικά. Την κυπρο αφήστε την ήσυχη.

Ανώνυμος είπε...

Το παραμύθι "κάναμε πολλά" το έχω αντικρούσει ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ με ΣΤΟΙΧΕΙΑ από ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. Ξανά και ξανά.

Ας μαζέψει τα κείμενα η επιτροπή και ας τα κάνει ανάρτηση διότι μου φαίνεται ότι είτε δεν διαβάζετε τί γράφουμε, είτε δεν έχετε καλή μνήμη.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,αν ένας Ακελικός κέρασε γλυκό καρυδάκι,σημαίνει,κατά τα γραφόμενα σας,πώς το ΑΚΕΛ κερνούσε γλυκό καρυδάκι. Γιατί κάποιος,μετην ίδια λογική,να μην συμπεράνει πως αφού ένας Εδεκίτης χέστηκε,τότε και η ΕΔΕΚ χέστηκε;mairephy

Mario είπε...

Rigas,

To kaname polla den simenei katanagki "skotosame Tourkous". Egine kai auto fisika alla oxi mono.
Lathos xeirismoi, fanatismos, ellipsi diorotikothtas, diafthora, elleipsi peiras apo to 1950 mas eferan edw pou eimaste simera. Einai la8os apla na leme ftene oi xenoi kai oi imperialistes. Kaname para polla la8oi ta opoia den einai tis wras na katsw na grapsw edw. O ka8enas mporei na dei ta la8oi mas kai tin ellipsi stratigikis apo to 1950 mexri simera.
Egw panta lew oti an eimastan enwmenoi kai diplwmatika exipnoi tipota kako den 8a pa8ene autos o topos. Min xrisimopoioume tin ekfrasi oti xenoi mas ta kanane ola epeidi einai megalo la8os.
Prwta apo ola fteei i koloka i kefala mas kai meta oi alloi oloi.