ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΑ ΚΑΡΟΓΙΑΝΑΚΙΑ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010


Μετά από παράκλησή μας, ο φίλος της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, Δ. Παπαδάκης της ΕΔΕΚ, προέβηκε στην ακόλουθη δήλωση για τις κατηγορίες που διάφορα καρογιανάκια, ξεστόμισαν εναντίον της ΕΔΕΚ ότι δεν στήριξε τον Τ. Παπαδόπουλο και ότι ενδιαφέρεται για τις καρέκλες.

" Αγαπητοί φίλοι.

Σε ότι αφορά τις προεδρικές εκλογές είναι σε ΟΛΟΥΣ γνωστό ότι η ΕΔΕΚ ήταν το πρώτο κόμμα που υποστήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των exit polls την Κυριακή τών εκλογών.

Σε ότι αφορά τις καρέκλες νομίζω οι πράξεις των κομμάτων μιλούν απο μόνες τους.

Δημήτρης Παπαδάκης"

15 Σχόλια:

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη-
ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ (Η ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΤΟΛΛΑΡΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ (ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΚΤΛΠ).
ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΝΕ "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ" ΔΝΕ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΗΜΕΝΕ?
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟΛΑΓΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΑΙ?

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Σπαθί ο Παπαδάκης!

Μπράβο Δημήτρη πες τους τα. Έτσι είναι οι ΕΔΕΚίτες.

Τώρα για τον αρχιμουφτή Anef_Oriwn, αναρωτιέμαι που χάθηκε. Κατάπιε τη γλώσσα του φαίνεται από την κυριαρχία των αντικατοχικών blog στο διαδίκτυο.

Σάββας Παπάκης είπε...

2 χρόνια δεν είχατε πρόβλημα κ. Παπαδάκη. Μετά θυμηθήκατε ότι διαφωνείτε όταν σας έθιξε τον Ομήρου ο Πρόεδρος.

Το πήρατε προσωπικά.

arxiepiskopos είπε...

Το πρόβλημα της ΕΔΕΚ είναι ο "τούτος"

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Το πρόβλημα της ΕΔΕΚ είναι ότι έχουμε διάφορα χριστοφάκια μέσα, που όλο και λιγοστεύουν.

Καλά του είπε ο Παπαδάκης εκείνου του Χαννίδη "να πάεις στο ΑΚΕΛ να πνάσει η ψυσιή σου".

Άνεφ ορίων, δειλέ, γιατί αποφεύγεις τη συζήτηση; Γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου θέτω κατά καιρούς; Γιατί εμφανίζεσαι ως arxiepiskopos και όχι ως Anef_Oriwn; Είσαι εσύ πίσω από το ΦΑΣΙ.Κ.Κ. ή είσαι απλώς μέλος του ΕΛΑΜ και του ΑΚΕΛ;

arxiepiskopos είπε...

Ρε,βλάκα,αν ήμουν ο Ανεφ Ορίων,γιατί θα έπρεπε να κρύβομαι πίσω από άλλο ψευδώνυμο;Σκέψου και μια φορά λογικά!Δηλ. εσύ,αν αντί ΕΔΕΚ Η.Β γράψεις ΔΗΣΥ 2003,αλλάζει τίποτα;

Mario είπε...

To problima tis EDEK einai pou einai ena komma tou 8% apo tin mera pou xekinise. To 8% metafrazete se katw apo 40.000 Kiprious psifoforous.

Simenei ekproswpei idees pou exoune apixisi se ena poli mikro pososto tou pli8ismou. Ena komma to opoio exei ena toso mikro pososto se toso megalo diastima katemena einai apotiximeno.

Apla to blog edw exei merikous fanatikous apo tin EDEK pou to kanoune na fenete san megali dinami tou topou.

As asxoli8oume me mia pio sobari siztisi gia to Kipriako thema para ne miloume sinexeia gia tin EDEK les kai einai kentro tou kosmou.

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο είναι που όποτε σας βολεύει οι μειονότητες αξίζουν να έχουν υπερδικαιώματα (Τουρκοκύπριοι, Τούρκοι έποικοι), και όποτε δεν σας βολεύει, οι μειονότητες πρέπει να απομονώνονται (ΕΔΕΚ).

Ρ.

Mario είπε...

Rigas,

To eipa kai se allo post. Oi Tourkokiprioi den einai meionothta apo to 1960. Tous anagnwrizonte polla dikaiwmata pou den iparxoune se meionothtes. Exoune dikaiwma apeu8eias eklogis Antiproedrou kai exoune pososto stin bouli kai sta ipourgeia. Me diki mas ipografi tous bgalame apo meionotita.

Mario

arxiepiskopos είπε...

Νι-κωλάκη,σε πονάει το...μάγουλο ακόμη; Και ο Κουλίας να σφου-γκαρίζει ακόμη!

Ανώνυμος είπε...

Mario,

Αυτό που λες ισχύει ΜΟΝΟ στα χαρτιά, για δύο λόγους:

1. Το σύνταγμα του '60 οι Τουρκοκύπριοι ΔΕΝ το δέχονται. Εκτός και αν δέχονται ΜΟΝΟ ό,τι τους βολεύει.

2. Το σύνταγμα το '60 δεν το δέχεστε ούτε εσείς, διαφορετικά δεν θα επιδιώκατε να το καταργήσετε (έστω και με κάτι χειρότερο).

Αποφασίστε λοιπόν: Πάμε πίσω στο σύνταγμα του '60, ή διατηρούμε ΜΟΝΟ τα αρνητικά του και πάμε σε κάτι ακόμα χειρότερο;

Ρ.

patriotis είπε...

ευτυχώς για εσάς που η κλανία δεν είναι ποινικό αδίκημα διότι θα ήσασταν όλοι φυλακή μαζί με τον μεγάλο ηγέτη και πατέρα του Κυπριακού έθνους Λυσσαρίδη γνωστός επίσης κατά την κυπριακήν διάλεκτον "Αβαττατζις" η "μουχτιτζης" η "ξεφτίλας" για τον γνωστό λόγο ότι ζει σαν παράσιτο εδώ και 50 χρόνια εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη που του πληρώνει το σπίτι, γιατί δεν πάει να αγοράσει ένα σπίτι να μένει μέσα, εγώ είμαι παιδί ενώς κατώτερου θεού που αγόρασα σπίτι με δάνειο?? Αυτού γιατί να του τα πληρώνουμε όλα? Εάν είχε αξιοπρέπεια θα αγόραζε δικό του σπίτι…………να σας ζήσει ο ήρωας σας , αυτοί είναι οι ηγέτες που σας αξίζουν

patriotis είπε...

Η επιστροφή όλων των προσφύγων είναι μέρος των αποφάσεων Σ. Α. Είναι σαφής απόφαση. Ισως να υπάρχει λύση και γι' το πρόβλημα. Μια συμφωνία, ότι "αυτή η περιοχή να διοικείται από τους Τ/κ και σ' αυτή να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες, όσοι θέλουν". Κι εμείς, να δεχτούμε να κτίσουμε σπίτια για τους Τ/κ, με δικαίωμα για όλους να έχουν ελεύθερα, ιδιοκτησία, οπουδήποτε. Οι Ε/κ σε περιοχή που διοικείται από Τ/κ και αντίστοιχα οι Τ/κ σε περιοχή που διοικείται από Ε/κ, να υπάγονται αντίστοιχα στην κοινοτική τους διοίκηση. Ασφάλεια θα έχουν.

Μια τέτοια σκέψη έχει βάση και η λογική. Αφαιρεί επιχειρήματα από τους Τούρκους. Εχει την ανθρωπιστική πλευρά που συγκινεί και είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν λέω να την προτείνουμε τώρα. Είναι μια σκέψη.

Επαναλαμβάνω ότι η πολυπεριφερειακή -στις νέες συνθήκες- δεν είναι εφικτή. Σημασία έχει η έκταση της τ/κ περιοχής. Δίνω μέγιστη σημασία σ' αυτό το ζήτημα. Και στο ζήτημα των προσφύγων.»

Τάσσος: «Να μη διακηρύξουμε μια τέτοια θέση (ότι η πολυπεριφερειακή δεν είναι εφικτή). Πρέπει να έχουμε τις απόψεις των Τούρκων.»

Λυσσαρίδης: «Και η διζωνική δεν είναι εφικτή, Μακαριώτατε. Να κατανοήσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δική τους γραμμή λύσης του Κυπριακού. Και Τουρκία το ίδιο. Οι ΗΠΑ θέλουν διχοτόμηση. Η Τουρκία δεν θέλει (διχοτόμηση) επειδή θα έχει την Ελλάδα στα νότια σύνορά της. Και έτσι θα έχει και τη δυνατότητα (η Ελλάδα) να διαδραματίσει ρόλο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Απ' εδώ πρέπει να ξεκινούμε. Γι' αυτό, μόνο ο αγώνας θα μας σώσει. Να προετοιμαζόμαστε, να εξοπλιζόμαστε. Πρώτα αμυντικά κι ύστερα να πάμε παρακάτω. Να αρχίσουμε να παρενοχλούμε τους Τούρκους μ' επιθέσεις στα εδάφη που κατέχουν. Και η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να κάμει πόλεμο με την Τουρκία. Η κατάσταση της Τουρκίας είναι οικτρή. Απομονωμένη. Γραμμή μας η εθνική επιβίωση.»

Μακάριος: «Κάναμε λάθος να δεχτούμε την Ομοσπονδία; Και οι δύο μορφές είναι επικίνδυνες.»

Λυσσαρίδης: «Συμφωνώ μαζί σας Μακαριώτατε. Γι' αυτό βασικό θέμα είναι η αγωνιστική διάθεση του λαού και προετοιμασία να πάρουμε πίσω το βορρά.»

Μακάριος: «Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να διώξουμε την Τουρκία με πόλεμο. Πιστεύω στην αμυντική θωράκισή μας.»

Λυσσαρίδης: «Αμυνα με προοπτική την επίθεση.»

Κληρίδης: «Με πολλή ελαφρότητα μιλάμε για πόλεμο με την Τουρκία. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται ένας πόλεμος και μπαίνει σ' αυτόν και η Ελλάδα. Ποιο θα 'ναι το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα θα προχωρήσει να πάρει εδάφη στον Εβρο. Η Τουρκία να πάρει νησιά. Και τελικά θα κάτσουν να διαπραγματευθούν. Στο μεταξύ, η Κύπρος θα καταληφθεί από την Τουρκία, ολόκληρη. Και δεν υπάρχει θέμα Κύπρου.»

Μακάριος προς Λυσσαρίδη: «Αν καλά σας μεταφράζω αυτό σημαίνει να διακόψουμε τις συνομιλίες και να προετοιμαστούμε, από κάθε άποψη, για πόλεμο, μακρόχρονο.»

Λυσσαρίδης: «Μάλιστα.»

patriotis είπε...

ξέχασα να αναφέρω οτι ο "ηρωας" Λυσσαρίδης κατα την διαρκεια 1960-1974 ηγήτω παράνομης ένοπλης ομάδας, η οποια βοήθησε και αυτή οπως και η άλλη παράνομη οργάνωση του Τασσου, Ακρίτας, Βοήθησαν στο να γίνουν τα όνειρα της Τουρκιας πραγματικότητα, να βρεθουν δηλαδή οι αφορμές να εισβάλουν στο νησί , και όταν έγινε η εισβολή η ομάδα του λυσσαρίδη δεν πολεμισε αλλα κρύφτηκαν όπως τους λαγούς με πρωτο λαγο τον Λυσσαρίδη που κρυφτηκε στην Πρεσβεία της Λυβυης .

Ηρωες ειναι Ο Αυξενετίου, Ο Τασος Μαρκου, οι Λόκ που πολέμησαν στην Κοτζάκαγια στον Πενταδάκτυλο και στο Πυρόι,O Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Ο λυσσαρίδης είναι ένας ΛΑΓΟΣ

Κυπραίος είπε...

Μια απάντηση στο Δημήτρη Παπαδάκη.

Ειπε ο Δημήτρης: "Σε ότι αφορά τις καρέκλες νομίζω οι πράξεις των κομμάτων μιλούν απο μόνες τους.
Δημήτρης Παπαδάκης"

Θυμίζω τόσο στον κ. Παπαδάκη, όσο και στο εθνικιστικό christofias.watch το εξής:

Η ΕΔΕΚ στήριζε και ψήφιζε τον Μακάριο.
Η ΕΔΕΚ στήριζε (και κάποτε όχι) το Σπύρο Κυπριανού
Η ΕΔΕΚ ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Γιώργο Βασιλείου
Η ΕΔΕΚ μετείχε με υπουργούς της στη κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη
Η ΕΔΕΚ είχε προσυμφωνήσει με τον ΔΗΣΥ για την υποψηφιότητα του Ομήρου
Η ΕΔΕΚ μετείχε με υπουργούς της στη κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου
Η ΕΔΕΚ μετείχε με υπουργούς της στη κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια

Τελικά έχεις δικαιο Δημήτρη Παπαδάκη. Σε ότι αφορά τις καρέκλες νομίζω οι πράξεις των κομμάτων μιλούν απο μόνες τους.