Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ" ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010


-Ε καρντας ίντα μπο εν τούτον το Απόστολον Αντρέαν που λεν οι ρουμ γκιαούρ; -Εν ιξέρω καρντας. Εμείς ξέρουμεν μόνον Απόστολον Γρουστόφκιαν, που έστειλεν μας τον το καλόν μας κισμέτ, που έννα μας κανονίσει τουλάχιστον 50,000 που το εποικαρκόν μείνωμεν ιστο Κύπρον!


Κι ενώ μια χούφτα έποικοι, με την ανοχή και μάλλον υποκίνηση Ταλάτ, που το πιο πιθανόν είναι ότι "τσίμπησαν" κονδύλια της Ε.Ε. για να κάνουν τα μαγαζάκια τους, παρεμποδίζουν την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, ενός από τα ιστορικότερα μνημεία της Κύπρου, ο δικός μας ο Ευέλικτος, αρνείται να αποσύρει την παραχώρησή του για 50,000 εποίκους.

Βεβαίως το θέμα που εγείρεται, είναι αυτό που θέτει ο αναγνώστης μας Αίαντας: "Μα αν ο Ταλάτ και ο Έρογλου δεν μπορούν να μετακινήσουν οκτώ με εννέα πλανοδιοπώλες έποικους, πώς είναι δυνατόν να αποφασίσουν την απομάκρυνση των εποίκων από την Κύπρο;»

Το άλλο που εγείρεται είναι γιατί ο Ευέλικτος δεν καταγγέλλει διεθνώς τη στάση της Τουρκίας και το έγκλημα του εποικισμού και της κατοχής, που οδηγούν, εκτός των υπολοίπων, στην καταστροφή ενός μνημείου με παγκόσμια πολιτιστική σημασία;

Έχει επίσης δίκαιο ο φίλος Αίαντας όταν λέει ότι:

"Είναι και η αξιοπρέπεια μας που καταρρέει μαζί με τον Απόστολο Ανδρέα. Δεν τον θέλει ούτε κι ο Απόστολος Ανδρέας τέτοιον εξευτελισμό.".

Πράξανδρος για το christofias-watch


Σημείωση: Η τελευταία ανάρτηση του foukou.blogspot.com, έχει πολλή πλάκα. Μόνο για το που τσίμπησε ο Nazipenitas και τα πήρε στο κρανίο, αξίζουν τα συγχαρητήριά μας.


Σημείωση 2: Τι έχουν να μας πουν τώρα ο Εποικ_Lover και ο Εποικ_Lover Β' (άλλως Μι.γκρι.λ) για τους έποικους πρίγκηπες;

67 Σχόλια:

νεος είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι,
συναγωνιστές Έλληνες της Κύπρου.
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας και προκαλούν το ενδιαφέρον μου όπως και τον περισσότερων Κύπριων bloggers.
Ίσως να ενδιέφερε κι εσάς το δικό μου ιστολόγιο που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και τα αιώνια ιδανικά της και τον Γολγοθά της Κύπρου μας.

Καλό Σαρανταήμερο!
Καλό Πάσχα να φτάσουμε!

νεος είπε...

newgreekcypriot.blogspot.com

arxiepiskopos είπε...

Κύριοι Επίτροποι,αν έλεγα πως είστε αισχροί θα εξέθετα ανεπανόρθωτα τους αισχρούς.Κάθε προσπάθεια ανθρωποποίησής σας είναι μάταιη. "Αιθίοπα σμήχειν επιχειρώ",που λέει κι ο Λουκιανός.

Unknown είπε...

Αντιγραφώ πιο κάτω μία ανάρτηση από το «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ»


Zenon Kitievs February 26 at 4:30pm

Συγνώμη που ενοχλώ, αλλά πιστεύω πως το θέμα αυτό είναι επικίνδυνο και σημαντικό και αφορά όλους μας.

Τώρα η 'ευέλικτη' πολιτική βάζει τη ζωή μας σε κίνδυνο, και το θέμα μετατρέπεται σε προσωπικό.....ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ !

Αίσθημα ανασφάλειας σε Πύργο και Κάμπο
http://www.sigmalive.com/simerini/news/social/242480

Πράγματι συμφωνώ με τον αγαπητό φίλο πιο πάνω πως το θέμα έχει γίνει προσωπικό και το ευέλικτο κοτόπουλο διακυβεύει την ενότητα της κοινωνίας μας και των Ελληνοκυπρίων για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες καθώς και για να ολοκληρώσει την Τουρκοποίηση της Κύπρου με μόνο αντάλλαγμα την μόνιμη και καθολική της κομουνιστικοποίηση (Αν και τα ανδρείκελα αυτά ούτε κάν κομουνιστές δεν είναι παρά καταχραστές μιας ιδεολογίας που πογτέ δεν πίστεψαν και δεν εφάρμοσαν ).
Ναι αυτό επιδιώκουν , να πάρουν την εξουσία ες’ αει. Παιδιά πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ άργά και καταφέρουν να εδραιώσουν μαζί με την ακροδεξιά του Αναστασιάδη τον φασισμό στην Κύπρο.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΑΚΕΛ

Unknown είπε...

Αφοπλίζονται έφεδροι
Την ίδια στιγμή, έφεδροι από την περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς παραπονιούνται ότι τους αφαιρούνται τα ατομικά τους όπλα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί και να εκσυχρονιστεί η εφεδρία. Τι ενόχλησε, και τα όπλα, από τα ερμάρια μας θα πάνε να φυλαχθούν στις αποθήκες του στρατού, διερωτώνται οι έφεδροι. Και προσθέτουν: Δίνεται προς τα έξω το μήνυμα ότι παρήλθε ο κίνδυνος, δεν υπάρχει άμεση τουρκική απειλή. Προειδοποιούν, επίσης, για τον κίνδυνο να ξυπνήσουν ένα πρωί και να δούνε Τούρκους στις ακτές μας

Unknown είπε...

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΥΣΑΚΕΛ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Unknown είπε...

«Οι Τούρκοι θα μας σφάξουν»
Ο κοινοτάρχης Κάμπου - Τσακκίστρας, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή τους, προειδοποιεί ότι σε μια δεδομένη περίπτωση, μέχρι να έρθει η δύναμη ταχείας επέμβασης στην περιοχή τους για να τους προστατεύσει, οι Τούρκοι θα τους σφάξουν όλους. Ευτυχώς, σημειώνει, κάποιοι έχουν τα ατομικά όπλα που τους έδωσε ο στρατός, διαφορετικά η ανασφάλεια που θα νιώθαμε θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Σε μια περιοχή 9 χιλιομέτρων, δύο μόνο φυλάκια διατηρούνται να κοιτάνε μιαν αχανή περιοχή.
Για όσους δεν γνωρίζουν, από την περιοχή Λεύκας ξεκινούν πυκνές θέσεις των Τούρκων σε κάθε ύψωμα και από την πλευρά των αρουραίων του κατακτητή δεν έγινε καμιά μείωση επάνδρωσης και καμιά συρρίκνωση θέσεων. Παραμένουν εκεί απειλητικοί και βλοσυροί, αναμένοντας τη νέα ευκαιρία για να μας τα πάρουν όλα. Σε αυτό το πλαίσιο κάποιοι σχεδιάζουν επί χάρτου.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,πώς κάνεις ένα μαλάκα να περιμένει μια μέρα;Θα σου πω αύριο! (όχι,που θα σε άφηνα να μονοπωλείς τα ανέκδοτα!)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αρκετό να παραιτηθεί. Να αυτοκτονήσει πρέπει. Αυτή θάναι και η μοναδική προσφορά του Χριστόφια στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Μπρρρρ!

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Eppesa panw sas tziai eimai llio sygxismenos

Etsi gia na katalabw eseis dame symfwnhte me thn apopsi oti prepei na kopei h dwrean periQalpsi gia tous T/K?

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε, εσύ γιατί δεν είσαι στο Τρόοδος με τα υπόλοιπα ελληνόφωνα εδονοΠΟΥΛΛΑΚΙΑ να κάνετε ...αντι-αποικιοκρατικό αντάρτικο, σούβλα, να παίζετε κουμέρες, κλπ; Πώς και δεν σε παίζουν οι υπόλοιποι και το κέφι χάνεις; Είσαι τόσο βρώμικος που λέει και το τραγουδάκι;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ΟΛΑ τα θέματα, ΟΛΟΙ οι πολίτες ενός κανονικού κράτους πρέπει να έχουν την ΙΔΙΑ αντιμετώπιση. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να έχει υπερδικαιώματα, όπως έχουν οι Τούρκοι πολίτες της ΚΔ, κάποια που τους τα δίνει το Σύνταγμα (το οποίο οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν, ή μάλλον αναγνωρίζουν ΜΟΝΟ ό,τι τους βολεύει) και άλλα τους τα έδωσαν και συνεχίζουν να τους δίνουν οι ύποπτοι απατεώνες που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Α και για να δικαιούσαι παροχές, να πληρώνεις ΦΟΡΟΥΣ, έτσι;

Ρ.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ρηγα, οι Τ/Κ πιερωνουν φορους μεσω του ΦΠΑ, φορους πιερωνουν τζιαι οι τουριστες, τζιαι τα πλοια υπο κυπριακη σημαια τζιαι οι υπερακτιες εταιρειες τζιαι τα αεροπλανα που υπερυπταντε της κυπρου. Πολλα λλιοι κυπριαοι πιερωνου φορο εισοδηματος, μονο κατι κυβνερνιτικοι τζιαι τραπεζικοι που επρεπε να πιερωνουνται τα μισα ετσι τζιαι αλλιως. Μονο στου Σιακολα ειμαι σιουρος υπερκαλυψαν τα 32 σκατο εκατομυρια που σιηζουνται.

Το οτι οι Τ/Κ χρησιμοποιουν υπηρεσιες του νομιμου κρατους αξιζουν δις αντι εκατομυρια. Μακαρι να μπορουσαμε να ξοδκιασουμε τζιαι αλλα για τουτο το σκοπο. Οι Τ/Κ εννεν μερος του προβληματος. Η Τουρκια εν το προβλημα. Μεν αφηνεται φτηνιαρικα επιχειρηματα να σας αποπροσαντολιζουν. Ειμαστε το νομιμο κρατος τζιαι ξοδκιαζουμε τα ριαλια οπως θελουμε. Η πολιτικη μας πρεπει να ενει να βαλουμε σφηνα μεταξυ των ατομων Τ/Κ με την ηγεσια τους τζιαι την Τουρκια. Αν ο τροπος εν τα ριαλια...εν πειραζει αξιζει το. Τουτο μας συμφερει να καμουμε.

Πλαστήρας είπε...

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κοπεί η δωρεάν περίθαλψη στην Τουρκοκυπριακή μειονότητα, η προτεραιότητα που έχουν στα νοσοκομεία και όλα τα προνόμια που τους έχουμε βλακωδώς παραχωρήσει. Ρωτήστε τους αν θέλουν να μας δώσουν τις κλεμένες περιουσίες μας στο βορρά τους καημένους!

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Πλαστηρα εν εμιλησα για κανενα καημενο. Εμιλησα για ιντα που μας συμφερει....φυλαξε την ορεξη σου για την Τουρκια.

Επιερωναμε το ρευμα για δεακετιες διοτι τα συρματα που ερεσσαν ποτζιη ηταν μορφη επιδειξεις κυριαρχιας.

Τζιαι εν θα τους ρωτησω για τις περιουσιες. Για τις περιουσιες τζιαι την καταπατηση τους εν υπευθυνη η Τουρκια μονο. Εν θα καμουμε ανταλλαγες με τα ατομα. Η Τουρκια εν υπολογη για το θεμα των περιουσιων.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Τζιαι ουτε εννα βαλλουμε πολιτες της χωρας να χωρισουν τιποτε μεταξυ τους. Εχουμε ξενη κατοχη. Οι Τ/Κ εν πολιτες της Κυπρου που ζιουν υπο κατοχη τζιαι υποτελη διοικηση. Εν παθουσα ομαδα του πλυθυσμου τζιαι σαν τεθκια το κρατος πρεπει να μεριμνισει για λλοου τους.

Πιαννεις με?

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,η ανάρτηση των 8.02 αφορά κι εσένα.

arxiepiskopos είπε...

Ο Κουλίας ακόμα σφου-γκαρίζει τη ναυαρχίδα των υποχωρήσεων;

Unknown είπε...

Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ...


Στα ξενύχτια λέμε ναι,
και στις τρέλες λέμε ναι
Στα μεθύσια λέμε ναι,
στα κορίτσια λέμε ναι
Στους απέξω λέμε ναι,
στους εντάξει λέμε ναι

Όχι λέμε στις κότες,(ΔΥΣΑΚΕΛ)
όχι και στους ξενέρωτους (ΕΥΈΛΙΚΤΟΥΣ)
Όχι λέμε στις κότες,(ΔΥΣΑΚΕΛ)
όχι στους κυριλέ (ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΣΕΤΤΕ ΤΖΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΤΤΤΑΣ)

Στους δικούς μας λέμε ναι,
και στους ξύπνιους λέμε ναι
Στους μουσάτους λέμε ναι,
στους φευγάτους λέμε ναι
Στα μπαράκια λέμε ναι,
στα παπάκια λέμε ναι

Όχι στους τεχνοκράτες,(ΟΗΕ)
όχι και στις κυρίες τους (ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ)
Όχι στους τεχνοκράτες,(ΟΗΕ)
όχι στους λογικούς(ΦΑΤΕ ΩΣΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ)

Στη τρέλα, ναι, στα πάρτι, ναι
Στη δράση, ναι, στη βράση, ναι
Στη σάμπα, ναι, στο τσάμπα, ναι
Στη ρέγγε, ναι, στη ντίσκο, ναι
Στους μαύρους, ναι, στους γαύρους, ναι
Στους αναλφάβητους, ναι

Στους φαντάρους λέμε ναι,
και στους γύφτους λέμε ναι
Στους μαλλιάδες λέμε ναι,
στους ροκάδες λέμε ναι
Στα μαγκάκια λέμε ναι,
στα πρεζάκια λέμε ναι

Όχι λέμε στην πρέζα,(ΜΙΚ_ΓΡΙΖ_ΛΥΚ)
όχι και στην εξάρτηση (ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΠΛΟΥΛΑ)
Όχι λέμε στην πρέζα, ,(ΜΙΚ_ΓΡΙΖ_ΛΥΚ)
όχι στα σκληρά (ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ=ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ)

Στα ωραία λέμε ναι,
και στα κόλπα λέμε ναι
Στα μυστήρια λέμε ναι,
και στις φάσεις λέμε ναι
Στα ουίσκια λέμε ναι,
στα τσιγάρα λέμε ναι

Όχι στην ηρωίνη, (ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΤΗΣ)
όχι σ' αυτό το διάολο (ΧΡΙΣΤΟΦΥΡΕΡ)
Όχι στην κοκαίνη, ()
όχι στα σκληρά(ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ=ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ)

Στην άπλα, ναι, στην ξάπλα, ναι
Στις βάρκες, ναι, στις τσάρκες, ναι
Στους φίλους, ναι, στις πλάκες, ναι
Στους σκύλους, ναι, στις γάτες, ναι
Στους Mήτσους, ναι, στους Kιτσους,
ναι
Στην αντισύλληψη, ναι

Στα κοκτέιλς λέμε ναι,
και στα κόμικς λέμε ναι
Στις μπανάνες λέμε ναι,
στις κουκλάρες λέμε ναι
Στις πισίνες λέμε ναι,
στις αιώρες λέμε ναι

Όχι λέμε στους βλάκες, (Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΡΕ)
όχι γαμώ τους άσχετους (Ο ΤΑΚΗΣ ΜΑΣ)
Όχι λέμε στους βλάκες, (Ο ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ ΜΑΣ)
όχι στους χαζούς (Ο ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ = ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ )

Στα τσακάλια λέμε ναι,
και στους έτσι λέμε ναι
Στους τζαζίστες λέμε ναι,
στους μπλουζίστες λέμε ναι
Στις ζηλιάρες λέμε ναι,
στις τρελιάρες λέμε ναι

Όχι παιδιά στις ψόφιες, (ΦΩΤΟΥΛΑ ΦΩΤΙΟΥ )
όχι και στους κρυόκωλους (Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ)
Όχι παιδιά στις ψόφιες, (Αθηνά Κυριακίδου)
όχι στους σοβαρούς (ΧΑΖΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ)

Πα ρα παμ, παραραμ...
...
Όχι παιδιά στις ψόφιες, (ΑΝΤΡΟΥΛΟΥΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΖΙΤΕΣ)
όχι και στους κρυόκωλους (ΤΟ ΚΑΖΑΜΙΟΥΛΗ )
Όχι παιδιά στις ψόφιες, (ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΥ)
όχι στους σοβαρούς (ΧΑΖΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ)

ΝΑΙ!!!
ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΟ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΑΝ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΛΑΝ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΑΝ

Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ... Πα ρα παμ, παραραμ...

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,η παράκρουση είναι κρίση ή αποτέλεσμα της κρίσης;Τι σου είπε ο Μικελλίδης;

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

σφηκοφωλια

Επικίνδυνο μέρος να χώνεις τη μύτη σου ή να βάζεις το χέρι σου αν δεν είσαι σφήκα. Θα σου ορμήξουν όλες μαζί με συνέπειες λίαν δυσάρεστες -μέχρι και θάνατο αν είσαι αλλεργικός...

Έτσι απροσπέλαστα είναι και κάποια μικρά (συνήθως) και εσωστρεφή σύνολα ανθρώπων (πολιτικών, διανοουμένων, εκδοτών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών κλπκλπ) οι οποίοι, με την απόλυτη συσπείρωσή τους, δεν αφήνουν κανέναν μη μυημένο να διεσδύσει -κι όποιος φυτρώσει εκεί που δεν τον σπέρνουν κάηκε.

Μερικές σφηκοφωλιές, όσο μικρές και να είναι στην αρχική τους μορφή, θέτουν υψηλούς στόχους (εξουσία) και, αν φανούν ανθεκτικές στον χρόνο και στη διαπλοκή, σιγά-σιγά μεγαλώνουν και επεκτείνουν τα όριά τους και την ισχύ τους προς τα κει (πχ. Λαμπρακιστάν).

Πλαστήρας είπε...

Κυπρολέοντα

Οι Τ/Κ είναι μόνο 70.000, λιγότεροι και από τον πληθυσμό του Στροβόλου. Άρα και αν ήθελαν να επαναστατήσουν δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι η Τουρκία. Ας μην το μετατρέπουμε σε δικοινοτικό με ανοησίες του τύπου "λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους".

Unknown είπε...

Παιδιά μεγάλη επιτυχία με αποκλειστική αποκάλυψη της ταυτότητας του ‘κυρίου’ που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ στο μπλογκινκ.
Στο πιο κατω λινκ σας τον παρουσιάζουμε μετά από έρευνα που κάναμε.

http://2.bp.blogspot.com/_xxFaKjI204A/SX9oDLHUVVI/AAAAAAAAAmM/Cwg7h1Cv0M4/s400/%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%97%20%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%97.jpg

έπεται και συνέχεια.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Πλαστηρα σιουρα οι Τ/Κ εν λλιοι αλλα εν πρεπει να εχουμε κανενα τμημα το πλυθυσμου καταπιεσμενο που να θελει να επαναστατηση. ουλοι πρεπει να ζιουμε ελευθερα τζιαι ευτυχισμενα στην χωρα μας.

Η Τουρκια χρησιμοποια τους Τ/Κ για να πιανει High moral ground που λαλουν τζιαι οι αγγλομαθεις. Εμας δουλεια μας ενει να αφαιρεσουμε τουτο το χαρτι που τα σιερκα της Τουρκιας για να μεινη μονο ολοτιτσιρη η κατοχη της.

Το κοστος για 70,000 πλασματα εννεν τιποτε για μας μπροστα στα κερδη εναντι της Τουρκιας.

Το κρατος πρεπει να κερδισει την εμπιστοσυνη των Τ/Κ ωστε να μεν θελουν να ζιουν χωριστα. Εμεις πρεπει να τους αγκαλιασουμε τζιαι επειδη μας συμφερει τζιαι επειδη εν το σωστο πραμα να καμουμε για την πατριδα μας. Τουτο εννα μας βοηθηση να αντισταθουμε στην Τουρκια η οποια μεσω των Τ/Κ προσπαθει να νομιμοποιηση τζιαι να μονιμοποιηση την παρουσια της στην Κυπρο.

Πρεπει αφοβα τζιαι με ενταση να επενενωσουμε τον λαο τζιαι την οικονομια οσο παραπανω γινεται ΠΡΙΝ την λυση. Πρεπει να περιπλεξουμε τις ζωες μας τζιαι τα λεφτα μας οσο παραπανω γινεται ωστε να εχουμε τζιαι κοινα συμφεροντα εναντι της Τουρκιας. Εν μετρο αγωνα τζιαι μετρο αντιστασης στα σχεδια της Τουρκιας για διαχωρισμο τζιαι για λυση γεματη ζιζανια που εννα της επιτρεψουν να στραφει νομιμα τζιαι μονιμα στην Κυπρο.

Εν τω μεταξυ πρωτη φορα μπαινω δαμε...γιατι ορισμενοι συμπεριφερουνται σαν 13χρονους? Ακομα τζιαι τα αρθρα εν λλιο ανωριμα, ποσο χρονων εν οι συντελεστες?

Ανώνυμος είπε...

Κυπρολέων, αν νομίζεις ότι τα άρθρα είναι ανώριμα, ζήτα τα λεφτά σου πίσω...

Όσο για τους Τ/Κ, αυτά που λες θα ίσχυαν αν (και αυτό το αν είναι πολύ μεγάλο και βαρύ) η ίδια η Τ/Κ κοινότητα το επιθυμούσε. Συνύπαρξη με δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις δεν γίνεται, πολύ περισσότερο και αν θέλουμε και ό,τιδήποτε περισσότερο, π.χ. "ειρηνική συνύπαρξη."

Εγώ αν ήμουν Τ/Κ και έμενα σε σπίτι που δεν είναι δικό μου, διαχειριζόμουν περιουσία που δεν είναι δική μου, δεν είχα να δώσω λόγο σε κανέναν, είχα Κυπριακό διαβατήριο/ταυτότητα και ήμουν πολίτης της ΕΕ, είχα υπερδικαιώματα στον νότο (π.χ. προτεραιότητα για περίθαλψη, κλπ), δεν πλήρωνα φόρους στον νότο, ερχόταν και καμοιά χριστιανή κορού μέσα στην τρελή χαρά να κάνει επαναπροσέγγιση και της έπιανα και τον κώλο μέσα-μέσα, ή κανένα αγοράκι αν ήμουν κανένας βαρβάτος ας πούμε, είχα κοτζάμ Τουρκία να με προστατεύει και δεν μπορούσε κανένας να μου κάνει τίποτε, είχα κονδύλια από την ΕΕ, είχα και μερικούς χαζοχαρούμενους στον νότο να θέλουν "ειρήνη", για ΠΟΙΟ λόγο να θέλω να αλλάξει κάτι στη ζωή μου; Δώσε μου ΕΝΑΝ λόγο. Τα παν-μια μου είναι ανεγνωρισμένα, δουλειές υπάρχουν παντού στην ΕΕ, με προστατεύει και η Τουρκία και η Κύπρος και η ΕΕ, αναλόγως πως με βολεύει. ΕΝΑΝ λόγο. Και μην μου πεις μα δεν υπάρχει δημοκρατία. Who cares? Δεν είμαι πολιτικοποιημένο άτομο. Ας φακκούν. Και οι γκρίζοι λύκοι και οι κόκκινοι.

Ρ.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ρηγα

Ερωτησα την ηλικια τους να δω αν νεν ροκολοι να πω ενταξει τζιαι να καρτερουμε να μιαλινουν λλιο αν εν ενηλικες κατι εν παει καλα τζιαι να με ασχοληθω περαιτερω διοτι ποιος εσιη ωρα για ασκοπες μαλακιες.

Εν ειμαστε σε θεση τωρα να μιλησουμε για υποχρεωσεις των Τ/Κ διοτι οπως ειπες εν υπαρχει τζιαι κινητρο. Αμαν ενοποιηθει παραπανω η οικονομια εννα δημιουργηθουν τζιαι τα κινητρα. Ακομα το εισοδημα τους εν δκυο τρεις φορες πιο κατω. Εχουμε ευκαιρεια μεσω της προσπαθειας εξισωσης της ανισοτητας να νεκατωθουμε τοσο πολλα που ο διαχωρισμος εν θα συμφερον για λλοου τους. Για τα σπιθκια που εννεν δικα τους να σε θυμισω οτι εχουν πολλα πιο αξοποιησημη περιουσια στις ελευθερες περιοχες. Αμαν γευτουν την πραγματικη οικονομια τζιαι οϊ την επιδοτουμενη που εχουν τωρα εννα ενδιαφερτουν να την ανακτησουν.

Τζιαι να μεν αππωνουμαστε ιδιαιτερα για 70,000 κουρουπεττους χαρα το σκατο που εννα παθουμε που τα "υπερδικαιωματα". Τους κυβερνητικους που μας καβαλλιτζιευκουν 50 χρονια αντεξαμε τους. Για να βοηθησουμε την πατριδα μας να γλυτωση που την Τουρκια εν το αξιζει μια μιτσια οικονοmικη θυσια?

Ανακυρησουμεντους "παθοντες" "εγκλωβισμενους" τζιαι ουλλα τα νομιμα κωλυματα επιλυουνται.

Πιστευκω εν πολλα καλη επενδυση. Σαν κοινοτητα φυσικα εν θα δεκτουν το εναγκαλισμο διοτι η ηγεσια τους εν υποχειριο της Τουρκιας. Εμεις πρεπει να απευθυνθουμε στα ατομα ξεχωριστα. οι Τ/Κ εν ενα χαρτι στα σιερκα της Τουρκιας που μπορει σχετικα ευκολα να εξουδετερωθει με θετικο τροπο που την πλευρα μας που εννα ικανοποιηση τζιαι τους Τ/Κ ατομικα.

Την ιδια ωρα πρεπει να πλυμιρισουμε τα κατεχομενα. Το αππωμα οτι εν τους "αναγνωριζω" τζιαι εν παω ποτζιη να το ξαπολισουμε. Οι προ-προ-προ-προ παππουες μας εν αφησαν την Κυπρο να τουρτζιεψη διοτι ηταν too cool to deal with κατοχη. Εκατσαν τζιαμε 400 χρονια αλλα εν την αφησαν να τουρτζιεψη. Οτι μας αφηνει η κατοχικη δυναμη να καμουμε πρεπει να το καμουμε. Αφηνει μας να ρεξουμε πρεπει να ρεξουμε. Αφηνει μας να σαρυσουμε μια εγκατελημενη εκκλησια πρεπει να την σαρισουμε. Στο κατεχομενο χωρκο μου πασι χωρκανοι τζιαι αφταινου κρυφα τα καντιλια μπροστα που χαρτενες εικονες στην εγκατελλημενη κατεστραμμενη εκκλησια. Μια σπιθαμη της Κυπρου εξιτουρτζιεψε. θελει σελινη ο κατακτητης να παω στην Σαλαμινα να του το δωσω εν θα το παιξω οτι ειμαι υπερανω. Εν κατακτητης, ετσι εν οι κατακτητες. Δουλεια μου εμενα ενει να ειμαι στην Σαλαμινα τζιαι του κατακτητη να χρεωνει το σελινη.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΟΛΑ είπε...

Ρε Κυπρολέοντα

θέλεις να αγκαλιάσουμε τους Τ/Κ;

Μα βρωμάνε σιόρ. Δεν το λέω από ρατσισμό αλλά μια μέρα που πήγα στην Νομαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας (Έπαρχος), ήταν γεμάτο το κτίριο από Τ/Κ που έρχονταν να απολαύσουν τα υπερπρονόμια τους, και παραλίγο να ξεράσω από την μπόχα. Και σίγουρα έγκυος δεν ήμουνα...

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ειμαι ακρως συγχισμενος που τουτο το μπλογκ. Θωρω την ππουνια της ΕΔΕΚ αρα να υποθεσω οτι οι συνετλεστες προσκεινται καπως κοντα σε τζιεινη την παντα? Ομως η σταση τζιαι οο λογος εννεν τζιενο που ειμαι παθημενος για τους ανθρωπους τζιεινου του χωρου. Οι οπαδοι της ΕΔΕΚ αλλα τζιαι το κομμα το ιδιο ειχαν παντα το σεβασμο μου για την σταθεροτητα των αποψεων, για την πιστη στα επιχειρηματα τζιαι την δυναμη της αντιστασης. Τωρα θωρα δαμε να αποκαλουνται πολιτικοι με ονοματα, δημοσιογραφοι να κοτσιηνιζουνται αλλοι μπλοκκερς να μειωνουνται. Εν εσιετε επιχειρηματα? Τα δικαια του λαου μας εννεν αρκετα για να παρουσιασετε μια θεση? Πρεπει να σπιλωσετε το ατομο που εσιη αλλη αποψη? Ξενιζει με αφανταστα τζιαι απογοητευκει με παρα παρα παρα παρα παρα πολλα.

Τουτη η τακτικη ονομαζεται εκφοβισμος τζιαι προσπαθεια αποσιωπιησης της αντιθετης αποψης. Εν προσφερει καθολου στην προωθηση των δικαιων του λαου μας, μαλλον φτηνιζει το τζιαι προκαλει αποκρουστικα αισθηματα. Μονο αν οι συντελεστες εν 13 χρονων εννα περιμενα ετσι σταση. Για πανω που 13 καρτερω να βαλουν την προσπαθεια να παρουσιασουν επιχειρηματα.

Παολα εν θα αφησουμε την Κυπρο χωρισμενη τζιαι να τουρτζιεψει διοτι νομιζεις οτι οι Τ/Κ βρωμουν. Ουτε εννα δωσω το σπιτι μου για να ικανοποιηθουν οι too cool Ε/Κ που ημισιη εν μπορουν να ζιουν με Τ/Κ. Τουτη η χωρα εσιη πο ολλους. Οι τ/κ στην Σκαλα τζιαι την Λεμεσο οπου ανηκουν τζιαι εγιω στην Τζιερυνια οπου ανηκω. Σμικτοι τζιαι κουλλου μακκα.

Θωρω οτι ξαπολουμε ακομα μια διαχρονικη θεση τζιενων που θελουν μια δικαιη λυση. Οτι το προβλημα εν μεταξυ μας εμας τζιαι της Τουρκιας τζιαι οϊ μεταξυ μας εμας τζιαι των Τ/Κ. Τουτη ουλλη η συζητηση για υπερπρονομια των Τ/Κ εν εκ του πονηρου τζιαι γινεται για να μας αποπροσανατολισει που την κατοχη τζιαι εισβολη.

θεωρω πονηρο την προσπαθεια να μας αφαιρεθει ενα που τα πιο καλα εργαλεια να αντισταθουμε στα σχεδια της Τουρκια για νομιμη τζιαι μονιμη διχοτομιση για 32 σκατο εκ που το 2003.

Ανώνυμος είπε...

Κυπρολέων, άρχισα να διαβάζω αυτά που γράφεις και που είναι ενδιαφέροντα, αλλά επειδή δεν θέλω να κάνω προσπάθεια να καταλάβω τη γλώσσα παρά μόνο να κάνω προσπάθεια να δω το ΝΟΗΜΑ των γραπτών, το άφησα διότι είναι πολύ κουραστικό. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και αν οι σημερινοί (και κατά τα άλλα λαλίστατοι) εκπαιδευτικοί όπως ο sstylian δεν σας μαθαίνουν να γράφετε Ελληνικά στα σχολεία. Είμαι σίγουρος ότι με μια ελάχιστη προσπάθεις μπορείς να γράφεις την ΚΟΙΝΗ Ελληνική. Γι'αυτό ονομάζεται έτσι, για να μπορείτε εσείς οι Αγιαναναπίτες να μας καταλαβαίνετε εμάς τους Λεμεσιανούς, για να μπορούμε εμείς οι Λεμεσιανοί να καταλαβαίνουμε τους Παφίτες, οι Χ τους Υ, κλπ. Άλλο ο προφορικός λόγος, άλλο ο γραπτός. Αν θέλεις να σε καταλαβαίνουμε δηλαδή.

Ρ.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ευχαριστω τουλαχιστον για την προσπαθεια Ρηγα. Εν πειραζει καταλαβουν τζιεινοι που συντυχανουν κυπριακα τζιαι εν καρτερω που κανενα καθηγητη να μου μαθει την γλωσσα μου. Επειδη εβαλε πολιτικη το κρατος να μου καταστρεψει την τοπολαλια μου εν σημαινει οτι εννα τα καταφερουν θεμα. Εν εχω καμια διαθεση να γραφω ουτε να συντυχανω καλαμαριστικα. Αν εισαι Κυπραιος δοκιμασε τζιαι εσου να γραφεις στα Κυπριακα, εν μετρο πολιτισμου νομιζω να αναδειξουμε την γλωσσα του λαου μας τζιαι οϊ των γραφκιαων, των κυβερνητικων τζιαι του κατεστημενου (ξερεις οπως ο Ρηγας Φ. εγραφε στην δημοτικη αντι στην Λογια). Να παραδεχτω οτι ειμαι ανορθογραφος μεχρι αηδιας τζιαι τεμπελης για οξειες ομως :)Εισαι Λεμεσιανος? θυμιζεμαι να λαλω τις τσεντες τσιαντες τζιαι τους ποντους, ποττιες... αστειευκω.. καλο σαββατοκυριακο.

Πλαστήρας είπε...

@ Κυπρολέοντα

Θα σου μάθω εγώ λίγη Κυπριακή διάλεκτο

"Καρτερούμεν μέραν νύχταν, να φυσήσει ένας αέρας
σ' τούντον τόπον πόν' καμένος τζι εν θωρεί ποττέ δροσιάν,
για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της μέρας,
πον' να φέρει στον καθέναν τζαι δροσιάν τζαι ποσπασιάν.
Την Μανούλλαν μας για πάντα μιτσιοί μιάλοι καρτερούμεν
για να μας σφιχταγγαλιάσει τζαι να νεκραναστηθούμεν."

Τον τελευταίο στίχο είμαι σίγουρος ότι δεν τον έχεις ξανακούσει...

patriotis είπε...

ρε βλάκες της επιτροπής , σας το ξαναλέω, με την στάση σας και αυτο το μπλοκ που έχετε κάνετε ζημία σε αυτούς που υποστηρίζετε, δίνοντας σε έμας την ευκαιρια που δεν τους πάμε να λέμε τις βρωμίες τους,πράγμα το οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ. Που αλλού θα μπορούσαμε να γραψουμε για την κομπίνα του Νικόλα που έκανε με τον Αντρονικου στο χρηματιστιριο, τα οικόπεδα της νεκρης ζωνης του Κουλλια,το ξεπλυμα κλεμένων λεφτων του Μιλοσεβιτς που έκανε ο Τασσος, τις προμήθειες που ζητά ο ομηρου για δουλειες στην Λυβυη,για το γεγονος οτι ο Λυσσαρίδης το 74 είταν κρυμενος στην πρεσβεια της Λυβυης.......ευχαριστουμε για την ευκαιρεια που μας δίνετε να γραφουμε τις βρωμίες σας

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Πλαστηρα,

Αν με το τελευταιο εννοεις την Ενωση εγιω δηλωνω σου οτι με την ιδια θερμη που αντιστεκουμε στην Τουρκια εννα αντισταθω τζιαι σε οποιαδηποτε αλλη προσπαθεια απωλεσης της Ανεξαρτησιας της Κυπρου. Ειδαμε ιντα που μας εκαμαν οσοι ανεμιζουν ελληνικες σημαιες που θυμουνται την Ακροπολη αλλα αμαν τους αναφερεις Τζιερυνεια χασκογελουν σαν καλοι ατε να μεν πω την λεξη Πρ. που ενει.

Εν ειμαι φιλος της ομοσπονδιας ουτε της διχοτομισης τζιαι ουτε της Ενωσης. Χαραμι την Κυπρο εν θα την καμουμε κανενου. Μεν νομιζεις οτι επειδη εχουμε στα τζιερρατα μας τους Τουρκους τζιαι τους Εγγλεζους εννα αφησουμε ατομα σαν εσενα να μας προτεινουν ακομα ενα τροπο παραβιασης της ελευθεριας μας τζιαι της ανεξαρτησιας μας. Οχτροι της Κυπρου εν ουλλοι τζιαι οσοι επιβουλευκουνται την ελευθερια της, δκιαλεξε αν θα ξοδκιαζεις το χρονο σου τζιαι την σκεψη σου να δουλευκεις εναντιον τουτης της ροτσας που εμας εδωσε τζιαι εμας ο Θεος. Η Κυπρος αξιζει μονο 100% της αγαπης μας. Ελπιζω να ευρεις την δυναμη μεσα σου να δωσεις 100% της αγαπης σου στην Κυπρο τζιαι μονο στην Κυπρο.

Η Ελλαδα εκαμε το εντιμο πραμα σαν αδελφικη χωρα να μας παρεχει βοηθεια τζιαι υποστηριξη με κοστος τζιαι θυσια χωρις να ζητα ανταλαγμα την ελευθερια, την δημοκρατια τζιαι την ανεξαρτησια μας. Μακαρι να μπορουσαμε να ανταποδοσουμε τωρα που παιρνα δυσκολες ωρες. Η σχεση μας εν πολλα στενη τζιαι αδελφικη τζιαι μεν προσπαθεις να την διαταραξης σπερνωντας ζιζανια μεταξυ μας.

Που ποσες παντες να βαλλεται τουτος ο τοπος θεγε μου, εσιησαν ουλλοι να μας κατασπαραξουν.

Παλε που κολλα η Ππουνια με τουτα τα πραματα.... ιντα που γινεται ρε κουμπαρε καποιος να μου εξηγηση?

patriotis είπε...

σιγά σιγά με τον "αγώνα" σας ήρωες μου μην σκίσετε κανένα καλτσόν, όπως εσκισε ο Λυσσαρίδης την ώρα που πηδούσε πάνω απο τον φράκτη της Πρεσβείας της Λυβυής στην προσπάθεια του να μπεί μέσα όταν έπεσε η πρώτη τουρκική σφαίρα στην Κύπρο. Σιγά ήρωες του καναπέ , σιγά μην δούμε την νεα ταινία του RAMBO, Kakomoirou Rambo the first Klania. Σιγά μην φοβηθεί η Τουρκία και τρέξουν να φύγουν για την μογγολία και πάρουμε την Αγία Σοφία . Είσαστε σοβαροί...?? επικοινωνήτε με το περιβαλλον στο οποιο ζήτε? δεν βλέπετε που μας έχουν οδηγήσει οι πατριωτικές κλανίες σας και τα συνθήματα σας? φέρατε τους Τουρκους το 1974, γεμίσατε την Κυπρο εποίκους, αφήσατε τα κατεχόμενα εδάφη μας στο έλεος τον Τουρκων να κτιζουν μέσα βιλλες και να της μοσχοπουλούν σε ξένους και ακόμα μιλάτε για "αγωνες" για θεωρίες, κλανίες?

Πλαστήρας είπε...

Κυπρολέοντα

Γνήσια ελευθερία, γνήσια δημοκρατία, συνεπάγεται μετά από την εξάσκηση ενός δικαιώματος: Αυτού της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ. Εδώ αποφασίζει ο λαός για τι θέλει (1950) ή τι δεν θέλει (2004).

Όσο για το που κολλά ο "ππούνιος" σε όλα αυτά: Γιατί δηλαδή η Αυτοδιάθεση και ο Ελληνοκεντρισμός να αποτελεί κτήμα της ελληνοκάπηλης δεξιάς; Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε μια ελληνοκεντρική, πατριωτική δημοκρατική αριστερά; Στην Κύπρο έχουμε μάθει να αποκαλούμε "Αριστερά", την ροζ, εθνομηδενιστική, νεοταξίτικη ψευτοαριστερά του AKEL.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Πλαστηρα,

Μια πετρα εχουμε τζιαι μεις θελω σε να αγαπας μονο τζιεινη. Αν δεν την αγαπουμε εμεις οι τρεις ψωριες ποιος εννα την αγαπηση?

Για μενα οι "ελληνοκεντρικοι" εν το ιδιο εχθροι της Κυπρου, της ελευθεριας της τζιαι της δημοκρατιας της οπως οι τουρτζιοι. Εν θελω να σε κακοφανησω ουτε να σε αποπαρω για τα πιστευκω σου..... η αυτοδιαθεση μας την πρωτη μερα που εγευτηκαμε ελευθερια, εστω τζιαι κουτσουρεμενη ενει για ελευθερια. εδειξαμε πολλες φορες ιντα που θελουμε.

Εκ τοτε πολλοι προσπαθουν να μας παραδοσουν, ο ενας στην ελλαδα ο αλλος στην τουρκια, ο αλλος που μιση. Ο κυπριακος λαος θελει ελευθερια. Εν θελει κηδεμονιες που πολεις 400 μιλια μακρυα δυτικα μας η βορεια μας. Δεχτειτετο τζιαι στρεψετε την προσοχη σας στα πραγματικα προβληματα που εχουμε σημερα.

Παρολο που εν ειμαι Εδεκιτης παντα εσεβουμου το κομμα για το γεγονος οτι αντιστεκετου τζιαι στην επιβουλη της Τουρκιας, τζιαι στην επιβουλη της αγγλιας αλλα τζιαι στην επιβουλη της Ελληνικης χουντας. Το να θωρω δαμε ανθρωπους να μιλουν για ενωση δηλαδη καταλυση της χωρας μας τζιαι να ειμαστε επαρχια μιας αλλης μαραζωνει με αφανταστα. Εν ειξερω ινταλως εκαταντησαμε ετσι.

Γιατι ρε γμτ να με εχουμε μια νορμαλ χωρα, γιατι να την προδονουμε, να την πετσοκοφκουμε να της βαλλουμε κλαππες? Γιατι?

Το μονο που αξιζει της Κυπρου εν ανεξαρτησια τζιαι ελευθερια. Μπορεις να εισαι ελληνοκεντρικος εσσω σου χωρις να μας ζητας να παραδοσουμε την ελευθερια μας οι υπολοιποι. Οπως ο Ερογλου μπορει να οσο τουρκοκεντρικος θελει εσσω του χωρις να βαλουμε υποθηκη το μελλον μας οι υπολοιποι.

Το κρατος εν τζιαμε για να ελεγχει το κρεας για σαλμονελλα τζιαι τα αεροπλανα για να μεν ππεφτουν τζιαι οϊ για να πιανει παντες βαση θρησκειας τζιαι εθνοτικης καταγωγης. Το κρατος πρεπει να παραγει εργο τζιαι υπηρεσιες, να παρεχει ασφαλεια τζιαι ησυχια. Ο καθε ενας να ανιωση τα κοπελλουθκια του βαση της θρησκειας του τζιαι της κουλτουρας του ελευθερα χωρις πολλη νεκατωμα που το κρατος.

Μεν γυρευκεις που το κρατος την αναπτυξη της εθνοτικης σου καταγωγης, γυρεψε ασφαλστρωμενους δρομους, καθαρο νερο τζιαι αποχετευτικο συστημα. Αν τα καταφερουν να ποσπαστουν που τζιεινα θωρουμε για τα αλλα.

Ανώνυμος είπε...

Κυπρολέωντα,

Οι μόνοι που ΔΕΝ σέβονται την Κυπριακή διάλεκτο είναι αυτοί που την υποβαθμίζουν σε φολκλόρ και μάλιστα κίτς, του επιπέδου κυπριώτικου σκέτς.

Δεν ξέρω αν το κάνεις συνειδητά, βλάκας δεν είσαι, αλλά συνειδητά σίγουρα κάνεις μια προσπάθεια να ΜΗΝ σε καταλαβαίνει κάποιος που δεν μιλά την διάλεκτο σου έτσι ώστε να μπορείς να δείχνεις ότι είσαι διαφορετικός από το σύνολο. Για ποιό λόγο, το αφήνω, δεν με αφορά, αλλά έτσι *φιλικά* σου λέω ξεκόλλα, κανένας (εδώ μέσα) δεν σε καταδιώκει.

Ένιγουέι.

Σχετικά με την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα: Με την ΔΙΚΗ σου λογική, θα πρέπει η Λεμεσός να αποσχιστεί διότι ούτε εμείς στην Λεμεσό, ή οι Παφίτες ή άλλοι θέλουμε να είμαστε επαρχία της Λευκωσίας και να πληρώνουμε φόρους για να μπορεί ο κάθε απατεώνας να κτίζει ΓΣΠ, "μέγαρα πολιτισμού" κλπ. και να βολεύεται στους μηχανισμούς κάποιου ψευδοκράτους ανίκανο να αυτοκυβερνηθεί, ανίκανο να λειτουργήσει διεθνώς, βουτηγμένο μέσα στον σαπίλα και το ψέμα και που εξ'άλλου θεωρεί τους εκτός Λευκωσίας πληθυσμούς δεύτερης κατηγορίας πολίτες.

Με την ΕΠΙΒΟΛΗ της λεγόμενης ανεξαρτησίας, δημιουργήθηκε στην Κύπρο μια άρχουσα τάξη μέσα στην οποία βολεύτηκαν διάφοροι τυχοδιώκτες απατεώνες που πλέον ούτε να ακούσουν για ένωση ήθελαν, άσχετο τί έλεγαν στον λαό τα πρώτα χρόνια της ΚΔ. Κατά τα άλλα είσαι και εναντίον των γραφιάδων, των γραφειοκρατών, των έτσι και των αλιώς. Μα οι έτσι και οι αλιώς στις δικιές σου απόψεις στηρίζονται για να μπορούν να μας καβαλικεύουν και αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Και με μια λύση που να περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία κλπ κλπ. εκεί να δεις τί φαγοπότι θα πέσει.

Κάτι άλλο:

Τα λόμπι της νέας τάξης, μας θέλουν όλους άχρωμους, άοσμους, πιστούς πελάτες-καταναλωτές. Και όποιος είναι διαφορετικός (είτε σε κοινωνικό επίπεδο είτε σε προσωπικό), ειδικά οι λαοί που έχουν εθνική συνείδηση και ραχοκοκκαλιά, θα πρέπει να διαλυθούν με κάθε μέσον.

Αυτοί των οποίων τις νεοταξικές απόψεις επαναπαράγεις, στις χώρες που βρίσκονται (ΗΠΑ) έχουν οπαδούς και μπράβους που πάνε στις κηδείες παιδιών που δολοφονούνται από αρρωστημένους χριστιανούς διαφόρων δογμάτων και φωνάζουν για κολάσεις και για διαβόλους και για καζάνια. Το αφήνω εδώ, διότι μετά μπαίνουμε σε άλλα χωράφια.

Ρ.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ρηγα,

Τουτο που καμνω συνειδητα, με τον ανορθογραφο μου τροπο, ενει να γραφω Κυπριακα. Εν ειμαι καλος στην λογοτεχνια αρα μεν καρτερας σκετς που λλου μου. Αν μεν εισαι Κυπραιος (λαθος εκφραση, αν δεν μιλας κυπριακα) τζιαι εν καταλαβεις πε μου να σου γραψω στην κοινη Ελληνικη. Εχω την εντυπωση ομως οτι μια χαρα συνεννοουμαστε. Για το αν ειμαι βλακας το μονο που ξερω οτι ειμαι λλιο πιο βλακας που ορισμενους τζιαι λλιο λιοττερο που ορισμενους αλλους :)

Παρολες τις δυσκολιες που αντιμετωπιζουμε ενεκα του γενικα ανικανου κρατικου μηχανισμου, τζιαι τις δυσκολιες που εχουμε να αμυνθουμε σε ξενες επεμβασεις τζιαι επιβουλες παλε προτιμω την ανεξαρτησια. Εν στο σιερι μας σαν πολιτες να αλλαξουμε τα πραματα τζιαι την αρχουσα ταξη που λαλεις. Εξακολουθω να θεωρω τους "ενωτικους" σαν εχθρους της Κυπρου τζιαι της ελευθεριας της.

Εν ειξερω για την Νεα Ταξη, αλλα το κρατος-εθνος εκαταρευσε ακριβως διοτι εν αφηνε τον καθε ενα που εμας να εσιη το χρωμα του. Τα ατομα που συνηστουν ενα λαο ανακαλυψαμε στην Κυπρο τζιαι αλλου εν εχουν ουλλοι την ιδια συνειδηση. Ο λαος της Κυπρου εσιη οση διαφορετικοτητα οσο πολλες αλλες χωρες. Εν ειμαστε ουλλοι ελληνες εν ειμαστε ουλοι χριστιανοι εν ειμαστε ουλλοι καθολικοι εν ειμαστε ουλοι κατοικοι Λευκωσιας. Τζιεινο που ειμαστε ουλοι ενει οτι ειμαστε πολιτες της Κυπρου. Λιννει η μιλλα μου το Καρογιαν που για να μπορει ο ανθρωπος να βκει προεδρος της βουλης λαλει συνεχεια για το Ελληνισμο της Κυπρου. Αρμενης ανθρωπος προεδρος της Κυπριακης Βουλης. Εν ειμαστε αοσμοι αλλα επιτρεπουμε μονο μια οσμη. Ο Καρογιαν εν τζιαμε να υπηρετηση τον Κυπριακο λαο τζιαι οϊ την Ε/Κ κοινοτητα της Κυπρου τζιαι ουτε επρεπε ο ανθρωπος να υποβαλλετε σε τουτο τον εξευτελισμο να απαρνιετε την εθνοτικη του καταγωγη. Ο καθενας πρεπει αφοβα τζιαι ελευθερα να ενει τζιεινο που ενει τζιαι οϊ τζιενο που η πλειοψηφια καρτερατον να ενει.

Ναι το κρατος εν εσιη ουτε εθνικη συνηδειση ουτε θρησκευτικη προτιμιση. Που εκαμα στρατο ηταν μια μιτσια περιοδος που ειχαν Μαρωνιτες στο στρατο. το κρατος εφερνε Ορθοδοξο παπα τζιαι εραντιζε τους στρατιωτες. Εγιω ειμαι Ορθοδοξος τζιαι εδεχουμουντο οι συστρατιωτες μου ηταν καθολικοι. Δουλεια του κρατους ενει να παρεχει στρατιωτικη ασφαλεια στο πλυθυσμο τζιαι οϊ να ραντιζει τους στρατιωτες. Αν ειμου κατα τζιενους εννα εσυρνα πετρεςς (αν δεν εφοουμουν τζιαι αν δεν θα με αβαλλαν φυλακη διοτι ειμαι μειοψηφια)

Το κρατος εν χρειαζεται εθνικη ραχοκοκκαλια, χρειαζεται ναν αποτελεσματικο τζιαι να επιλυει προβληματα της καθημερηνοτητας. Οι πολιτες μπορουν ελευθερα να ενει τζιεινο που νοιωθουν.

Ειμαι στην Αμερικη τζιαι ειμαι τζιαι γκευ. Τζιενοι που περιγραφεις εν τζιεινοι που θελουν την Αμερικη ναν προτεσταντικη τζιαι αγγλοσαξωνικη διοτι ετσι ενει η πλειοψηφια λαλουν. Παν στις κηδειες διοτι λαλουν οτι ο θεος σκοτωνει τους στρατιωτες διοτι μερικοι, συμπεριλαμβανωμενου τζιαι εμενα, ειμαστε γκευ τζιαι ο θεος μισα την Αμερικη επειδη το κρατος εν μας ξιληφκει.

Το κρατος πρεπει να μεινη στα τεχνικα θεματα της καθημερηνοτητας τζιαι να μεν νεκατωνεται ουτε στα εθνικα, ουτε στα θρησκευτικα ουτε τα ηθικα των πολιτων.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

οκ οδηγουν να ερτω εσσω τζιαι εσκουλιστικα στα νευρα μονος μου. Η ενωτικη παραταξη εν προδοτες τζιαι τολμουν ακομα να μιλουν. Αλλαξα γνωμη... εν ειμπορω να ειμαι ευγενικος για τουτο το θεμα, σορρυ.

Αυτοδιαθεση λαλει ο Αιαντας. Ο κυπριακος λαος εδωσε την απαντηση του στην ενωτικη παραταξη σιωνωντας το γιαιμα τους στις στρατες τις Χωρας αντιστεκομεννος στην ξενοκινητη ΕΦ τζιαι στους ενωτικους προδοτες. Αν δεν αρκετη απαντηση τουτη εν ειξερω ιντα που ενει. Μεν νομιζετε οτι ο κοσμος εννα καθετουν με δειμμενα σιερκα αν δεν εφαιρναν οι ενωτικοι τους τουρκους στην Κυπρο. Πιστευκω οτι η αντισταση εννα εφουντωνε. Αλλα οι προδοτες ειχαν αλλα σχεδια πιο μιαλα.

Εκλαμβανουν ακομα οι προδοτες της ενωτικης παραταξης την μεγαλοψυχια που εδειξε ο κυπριακος λαος να τους αφησει ζωντανους να μιαλινουν τα κοπελλουθκια τους σαν αδυναμια τζιαι ερκουνται ως το 2010 να μας περιπαιζουν.

Οι ενωτικοι προδοτες που μας εδησαν ποδκια σιερκα τζιαι παραδοσαν μας στην Τουρκια αντι να κρυψουν στα πετσια τους τζιαι να μεινουν να τους φαη το σαρατζιη της προδοσιας τους ακομα εχουν ορεξη να μιλουν το 2010!!!!!!

Σαν τζιερυνιωτης που θελει να παει εσσω του εν θελω την υποστηριξη της προδοτικης ενωτικης παραταξης. θελω τους να κρυψουν στα πετσια τους τζιαι αμαν θωρουν οποιοδηποτε αλλο πολιτη να σιηφκουν την κκελε τους που την αντροπη τους για την προδοσια τους, τζιαι να φιλουν τα σιερκα του κοσμου που τους αφησε να ζησουν. Οτι τζιαι αν πουν σημερα οσο πατριωτες τζιαι αν το παιζουν οι ενωτικοι εν προδοτες τζιαι τιποτε εν το αλλασει τουτο. Ας κρυψουν ωσπου να πεθανουν να φυει τουτο μιασμα που την χωρα μας.

Αιαντα τζιαι Ρηγα εν θελω να πιστευκω οτι πραγματικα ασπαζεστε τουτα που λαλειτε. Αναλογιστητε ιντα ιδεολογια υποστιρηζεται το 2010. Αφηστε την προδοτικη ενωτικη παραταξη τζιαμε που ανηκει. Μεν βαλετε τον εαυτο σας στην λαθος παντα της ιστοριας.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

ουπς απολογουμε στον Αιαντα αναφερουμουν στο Πλαστηρα τζιαι το Ρηγα οϊ στον Αιαντα. Συγνωμη.

Skorpion είπε...

Κυπριολεοντα εισαι σιγουρος πως εν στην Αμερικη που εζησες και οχι σε καποιον αλλο Γαλαξια ;

Ας τα παρουμε που την αρχη.

Το εθνος-κρατος ή Εθνικη δημοκρατια , οχι μονο δεν πεθανε αλλα ειναι κυριαρχη και βρισκεται παντου. Η Εθνικη φιλελευθερη προοδευτικη δημοκρατια ειναι αυτο που βρισκουμε λιγο πολυ στον δυτικο κοσμο.

Τα κρατη εχουν Εθνικα συμφεροντα και εθνικες ταυτοτητες.

Ο Ρηγας καμνει λαθος εαν νομιζει πως μονο οι Ακροδεξιοι (για τα δικα μας στανταρτ) Αμερικανοι επιζητουν πολεμους. Οσο για τους εγχωριους ακροαριστερους ,δεν ειναι κατα κυριο λογο οι Αμερικανοι που τους εκαναν τετοιους αλλα η δικη τους ανικανοτητα να κατανοησουν την πραγματικοτητα.

Μπορουμε να πουμε πως διαχρονικα η Αμερικη ηταν ενα ιμπεριαλιστικο κρατος που πολεμουσε διαρκως για την υπερασπιση των στρατηγικων εθνικων της συμφεροντων. Αριστερες και δεξιες κυβερνησεις.

Οσο για "Νεα ταξη πραγματων" . Αυτο εχει να κανει με το τελος του ψυχρου πολεμου και οχι με αυτα που νομιζουν οι Ελληνες που χρησιμοποιουν αυτο τον ορο. Τον χρησιμοποιησε πρωτος ο Μπους ο γυραιοτερος , ναι εχει να κανει με το γεγονος πως η Αμερικη πλεον ειναι η μονη υπερδυναμη αλλα δεν μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα συνομωσιας απο αυτο.

Στην Κυπρο τυγχανει οι Αμερικανοι αλλα ιδιεταιρα οι Βρετανοι να πουλανε μαλακιες περι ", ειναι διακοινοτικο προβλημα , αν φιλεψουμε ουλα ενα να πανε καλα" κτλ κτλ. Αλλα κυριως ειναι δικοι μας που τα επαναλαμβανουν αυτα. Οι Αμερικανοι και οι Εγγλεζοι ετσι παπαριες , δεν πουλανε πουθενα αλλου εκτος που καμια Αφρικη , διοτι κανενας δεν μπορει πχ να πει του Γερμανου "Εν εισαι Γερμανος".

Δυστυχως η δικη μας δημοκρατια , το δικο μας εθνος κρατος δεν εχει την ιδια υποσταση που εχει η Γερμανια. Γι'αυτο ομως την ευθηνη βαραινει και πολλους εθνικιστες ενωτικους , αλλα την σημερινη ημερα το προβλημα βεβαια δεν ειναι ο δικος μας εθνικισμος αλλα αμφισβητειται η Κυπριακη δημοκρατια απο πολιτικους που καθολου δεν την σεβονται. (ΑΝΑΝστασιαδης Χριστοφιας).


Οι ακραιες των ακραιων αποψεις που εκφραζει ο Κυπραιο-λαιοντας δεν θα εφαρμοστουν ποτε και πουθενα. Και δεν εφαρμοζονται σημερα σε οποιαδηποτε σημειο του πλανητη.

Θα ελεγα πως την ιδεολγια που μου φερνουν στον νου ειναι ο Αναρχοκαπιταλισμος και γενικοτερες ηλιθιες αναρχικες ιδεολογιες που μονο καποιοι Πελλοι υποστηριζουν.

Οι Αμερικανοι θα συνεχιζουν να ειναι εθνικιστες , η υποστηρικτες των εθνικων συμφεροντων του κρατους τους (οπως ηταν και οι Σοβιετικοι κομμουνιστες οπως και τα λοιπα και τα λοιπα) , το ιδιο και οι Κινεζοι και ουτω καθεξεις.

Θα ξεπεραστει αυτο μοναχα οταν καθιστει συμφερουσο για τα κρατη , να ξεπερασουν ολες τις αντιπαλοτητες τους , η νιωθουν την αναγκη να δημιουργησουν μια νεα εθνοτητα , διαφορετικη απο τις προηγουμενες.

Βεβαια αυτο δεν σημαινει πως δεν θα υποστηριζουμε οσοι ημαστε πασιφιστες , πως τα κρατη πρεπει να σεβονται τον διεθνη νομο , να προσπαθουν να εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους με τον πιο ειρηνικο τροπο κτλ κτλ. Παραδειγματος χαρην υπαρχουν οι λεγομενοι πασιφιστες οπως υπαρχουν και οι εθνικιστες ρατσιστες.

Οι Πασιφιστες φυσικα και δεν ειναι αναρχικοι. Δεν αποριπτουν το εθνος κρατος. Δεν υποστηριζουν τετοιου ειδους παλαβες θεωριες/φιλοσοφιες .

Μια φιλελευθερη , δημοκρατια που σεβεται τα ανθρωπινα δικαιωματα ολων των εθνοτητων που την απαρτιζουν απο την αλλη ειναι ενας πραγματοποιησιμος στοχος και οχι μια αναρχικη ουτοπια.

Skorpion είπε...

Οσο για τους Μαρωνιτες , Αρμενιους , Βουλγαρους/αλλης εθνοτητας Μεταναστες (τι τους βαζω τους μεταναστες με αυτες τις καθορισμενες κοινοτητες στην ιδια κατηγορεια ;) και λοιπους πουν ζουν στις ελευθερες περιοχες. Ολοι αυτοι ειναι Ελληνες Κυπριοι.

Την ειχα αυτη την συζητηση και με υπολοιπους και οσοι δεν καταλαβαινουν πως ο Καθολικος με Μαρωνιτικη καταγωγη που ζει στις ελευθερες περιοχες εγινε η ηταν αυτος και τα παιδια του , Ελληνας Κυπριος , δεν καταλαβαινει και πολλα. Ναι κραταει και αυτος σε καποιο βαθμο τις παραδοσεις του και αυτο δεν ειναι καθολου κακο.

Σε ενα πραγμα θα συμφωνησω , πως στα περι θρησκειας η εκκλησια πρεπει σε μεγαλυτερο βαθμο να απεμπλακει απο την κρατικη πολιτικη.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Πε μας τζιαι παλαβους ρε Σκορπιε. ισως να ειμαι διοτι εν ξερω τα του αναρχοκαπιταλισμου που λαλεις...εννοεις τους libertarians της Αμερικης? Οι αμερικανοι αμαν λαλουν Nation εν εχουν την ιδια αντιληψη που εχουμε εμεις δηλαδη οτι ειμαστε συγγενεις τζιαι εχουμε το ιδιο γιαιμα. Σιουρα οι αμερικανοι εν εθνικιστες τζιαι τραβα το η ψυσιη τους αλλα το κρατος εν προαγει τουτο που ονομαζω εθνοτισμο.

Για μας εθνικιστης οπως για τους αμερικανους εννα ηταν ο Κυπραιος ανεξαρτητως θρησκειας τζιαι κοινοτητας. Για μας εθνικισμος ενει να ηταν ελληνικος η τουρτζιηκος. Στην αμερικη εννα ηταν ας πουμε οι αγγλοσαξωνες.

Το εθνος κρατος εκαταρευσε διοτι καμια χωρα εν κατοικιται που μια μονο εθνοτικη ομαδα. Οι χωρες τις ευρωπης εκατακερματηστικαν σε μιαλο βαθμο αλλα παλε εν εκαταφεραν να γινουν εθνοτικα καθαροι. Εννεν δυνατον να εσιη χωρα εθνοτικα καθαρη. ο κοσμος μετακινητε. Εισιε εν ντοκυμαντερ για το μηπως ο πολεμος εν τροπος που η φυση μας εσιη για σμιουμε τα γονιδια μας που μας καμνει πιο ανθεκτικους. Με ειρηνικο η με βιαιο τροπο οι ανθρωποι σμιουν.

Τζιεινο που εμεινε εν το citizenship η ιθαγενεια. Τα κρατη ουλλου του κοσμου κινουνται στο να παρεχουν υπηρεσιες σε οσους εχουν την ιθαγενεια τους τζιαι τιποτε αλλο.

Εμαθαμε οτι οι βασκοι, οι καταλανοι, οι κουρδοι, οι τουτσι, οι πομακοι, οι Τ/Κ οι αφροαμερικανοι εν θα κατσου ησυχοι τζιαι να δεχτους να ζιουν στο εθνοτικο κρατος. Η μονη διεξοδος ενει το κρατος service provider που κρατα αποστασεις που τα πιστευω των πολιτων για να μεν φανει οτι πιανει παντες.

Εν νομιζω να λαλω παλαβα.

Με τουτα που λαλεις εσου ο μονος τροπος να λειτουργηση το κυπριακο κρατος εν μια χαλαρη συνομοσπονδια για να μπορουν οι εθνοτικες ομαδες να ζιουν σε εθνοτικες καθαρες περιοχες. Με τουτα που λαλω εγιω μπορει να λειτουργιση τζιαι σαν ενιαιο κρατος.

Γιατο θεμα του μαρωνιτη που εγινηκε Ε/Κ εν λλιο τραγικο. Σκεφτουμε εμενα να ερτουν να μου πουν οτι τωρα εγινηκα hispanic η εγινηκα αγγλασαξων. θωρω ινταλως καποιος εννα πει οτι εννα γινω αμερικανος αμαν γινω πολιτης αλλα εν θωρω ινταλως εννα γινω μαυρος, σπανιολος η αγγλοσαξων....α ιδη εγραψαμε caucasian.

Unknown είπε...

Το Κυπριακό, ως διεθνές πρόβλημα, παρουσιάζει μια δυναμική και ως τέτοιο εντάσσεται στα συστήματα αντίστοιχου τύπου. Η λύση του προϋποθέτει πλήρωση πολλών συνθηκών και παραμέτρων. Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν δηλαδή επιτευχθεί λύση και βρεθεί η τομή, θα πρόκειται για εύρεση σημείου ή σημείων ισορροπίας. Αμέσως, τίθεται επιτακτικά το ερώτημα: Αυτό το (κατά Lagrange) σημείο ισορροπίας θα παρέχει ευσταθή λύση, ή ένα οικοδόμημα που στην πρώτη διαταραχή θα ανατραπεί με απρόβλεπτες συνέπειες, που θα επηρεάσει όλα τα μέρη;
Συνεπώς, δεν είναι μόνο το πρόβλημα της ύπαρξης ή μη της λύσης, αλλά, στην πρώτη περίπτωση, ενδιαφέρει, επίσης και η ευστάθειά της.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνοχή, η συνεκτικότητα και το συμπαγές που θα παρέχει το σύνταγμα και οι νόμοι, που θα διέπουν τη λειτουργία της κεντρικής εξουσίας. Η χαλαρή κεντρική εξουσία και η ετεροβαρής ενίσχυση των μερών θα δημιουργήσει σημεία, τα οποία θα βρίσκονται επί ξυρού ακμής με ορατό τον κίνδυνο της διολίσθησης. Αντίθετα, ισχυρό κεντρικό όργανο ελέγχου των μερών, των βασικών πολιτικών, εξωτερικής και εσωτερικής διαχείρισης, είναι συστατικό προς αποφυγήν εκφυλιστικών τάσεων, αδιεξόδων και επανάληψης καταστάσεων του παρελθόντος.
Έτσι, όταν καθ’ υπερβολή ακούγεται ότι οι συνομιλητές στο Κυπριακό καλούνται να τετραγωνίσουν τον κύκλο, αυτόματα, στο μυαλό όλων όσοι έχουν στοιχειώδη γνώση του γρίφου, περιστρέφεται το άλυτο πρόβλημα. Ο τετραγωνισμός του κύκλου είναι ανέφικτος, καθώς έχει αποδειχθεί πως δεν μπορεί να υπάρξει τετράγωνο ισεμβαδικό με κύκλο, λόγω του παράγοντα π. Στην περίπτωση του Κυπριακού ποιος παίζει το ρόλο του π;
Ο πρώτος υποψήφιος παράγοντας αποσταθεροποίησης θεωρείται η Τουρκία. Στο ενδεχόμενο της επανάληψης εγγυητικών δικαιωμάτων, ελέγχου των αποφάσεων της τ/κ κοινότητας και χειραγώγησης αποφάσεων με στόχο την ποδηγέτηση, η αντίδραση μπορεί να οδηγήσει στις προαναφερθείσες «ανεπιθύμητες» καταστάσεις.
Επομένως, αυτό που πρέπει να έχει κατά νουν η ε/κ διαπραγματευτική ομάδα είναι πως τα κακά στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στα πλαίσια του «συμβιβασμού» είναι υποψήφια να γκρεμίσουν τη συμφωνηθείσα βάση. Ο λόγος απλός: Το ένα εκ των δύο συμβαλλόμενων μερών θα παίζει το ρόλο του δορυφόρου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει την τάση της επιστροφής στο ευσταθές του σημείο, που βέβαια δεν θα είναι το όραμα του κοινού κράτους, αλλά ο εναγκαλισμός και η επιστροφή στην «εγγυημένη» εθνική ασφάλεια.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Αιαντα....ευτυχως κατι σοβαρο. Ο ρολος της Τουρκιας τωρα ενει να κουντηση για μια λυση που να εσιη ζιζανια μεσα που να τις επιτρεψουν να στραφει με νομιμο τροπο.

Το καταλοιπο εξουσιας, τα δκυο φιρ, η εκ περιτροπης, οι διεθνεις συμφωνιες, τα κολπα με τις κυριαχιες. Τουτα ουλλα αποσκοπουν ναν ωρολογιακη πομπα ωστε εφοσον τζιαι οταν η Τουρκια αποφασισει να τα ενεργοποιειση.

Λυση εν υπαρχη ενεκα των ζιζανιων τζιαι ενεκα το οτι εμεις εν τα δεχουμαστε. Η τουρκια μπορει μονο να λειτουργηση αρνητικα στην κυπρο μεσω της Τ/Κ κοινοτητας.

Ινταλως μπορουμε εμεις να αφαιρεσουμε που την Τουρκια τουτο το στρατηγικο χαρτι εστω τζιαι μεσω μια ΔΔΟ η οποια ομως εν πρεπει να εσιη ζιζανια.

Πρεπει να επενδυσουμε στην αποκολληση της τ/κ κοινοτητας που την Αγκυρα. Πρεπει να ευρουμε τροπο.

Unknown είπε...

Τζαι πως πείθεις κάποιον που έσχει τα αφτιά του κλειστά. Για να γίνει αυτό που λές πρέπει να θέλουν και δυστηχώς δεν θέλουν και ούτε θα θέλουν ποτέ ότι και αν σκαρφιστούμε για τον πολύ απλούστατο λόγο.
Οι πραγματικοί Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα είναι συντριπτική μειονότητα και δεν έχουν ουσιαστικό λόγο στο θέλω τους. Εάν δεν απαγκιστρωθούν από τους έποικους και τον εποικισμό τότε όλες οι προσπάθειες είναι ιστορίες για αγρίους. Κάτι το οποίο φυσικά δεν θα γίνει ποτέ αφού ιστορικά ο εποικισμός με στόχο τον αφανισμό των παραδοσιακά μόνιμων κατοίκων ενός τόπου(Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων ) είναι πάγια και επιτυχημένη πολιτική των Τούρκων εδώ και αιώνες.
Το γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό στην Ελλάδα μετά από 400 χρόνια κατοχής είναι διότι οι Έλληνες με λοιπούς τρόπους και την σύμπραξη της εκκλησίας(είτε μας αρέσει είτε όχι) διατήρησαν την Ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ που είναι εμπλουτισμένη με την οικουμενικότητα , την δίψα για δημοκρατία και ελευθερία και φυσικά η τα΄ρλεα για την επίτευξη του ανέφικτου.
Η διαμάχη με την Τουρκία δεν είναι ούτε εθνικό ούτε και θρησκευτικό , αλλά είναι καθαρά υποκινούμενη διαμάχη συμφερόντων Αμμερικής και Αγγλίας στην περιοχή. Ακριβώς για τον πολύ αυτό λόγο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τελεσφορήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης με τον ενδοτισμό και την ‘Χριστιανική’ θεώρηση των πραγμάτων και προθέσεων τον υποτίθεται Τουρκοκυπρίων που είναι κάτι λιγότερο από 70 000 σε σύνολο 500 000 στα κατεχόμενα. Μετά από όποιαδήποτε λύση η Τουρκία όχι μόνο δεν θα αφήσει να μειωθούν οι έποικοι αλλά θα φροντίσει να καταποντίσει αριθμητικά και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Τότε είναι αγαπητέ φίλε που δεν θα υπάρχει ούτε εθνική ταυτότητα των Κυπρίων και μαζί της θα χαθεί και η ιθαγένεια των Κυπρίων.
Είμαι υπέρ της εθνικής υπόστασης του κάθε ανθρώπου είτε είναι Έλληνας είτε είναι Τούρκος και πρέπει μάλιστα να νοιώθουν περήφανοι και οι 2 για αυτό που είναι. Όλα ως εδώ καλά . ΔΕΝ πρέπει κατ’επουδενη λόγο να προσπαθήσει η μια εθνότητα να υπερκεράσει, κάτι το οποίο έκανε και κάνει η Τουρκία με την σύμπραξη της Αγγλίας, την άλλη εθνότητα. Φίλε μου αυτή είναι η νομοτέλεια των πραγμάτων δυστυχώς.

Τι προτείνω. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ σωτηρία όλων των Κυπρίων είναι η πλήρης εφαρμογή ΌΛΩΝ των προνοιών του Ευρωπαικού κεκτημένου μηδενός εξαιρουμένου και μόνο τότε θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία αλληλοσεβασμού γιατί θα είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Όποια υποχώρηση από τις Ευρωπαικές αρχές και κανόνες γίνεται εκ’ του πονηρού με στόχο την υλοποίηση Αγγλο Αμερικανικών σχεδίων με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας.
Αν απολέσουμε τις δικλείδες ασφαλείας που παρέχει η Ευρωπαική ένωση στους πολίτες της τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ΚΑΛΗ ΤΟΥΡΚΠΟΙΗΣΗ .

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Με τους Τούρκους, συνέταιρους, συγκυρίαρχους, συν-εξουσιάζοντες - και, μάλιστα, αποτελεσματικά - σ’ ολόκληρη την Κύπρο, στην εκπονούμενη λύση, πώς άραγε θα προστατεύεται το «νότιο» «ε/κ συνιστών κρατίδιο»; Πώς, άραγε, θα προστατεύονται οι Έλληνες Κύπριοι, υπήκοοι του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς»; Οι πολιτικές τους ελευθερίες και τα ανθρώπινά τους δικαιώματα, από όσα θα αποφασίζουν, για την τύχη τους, ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομείς πολιτικής, οι αποτελεσματικά μετέχοντες στην κρατική εξουσία Τούρκοι, εξάπαντος ελεγχόμενοι εντολοδόχοι της Άγκυρας;

Στη «λύση», της οποίας το περιεχόμενο βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ, εκτρωματουργείται ήδη η «σταθμισμένη» κατάργηση της δημοκρατίας. Και η υποταγή του ελληνικού 82% στο τουρκικό 18%. Μονίμως ελεγχόμενο από την Άγκυρα. Με τουρκική, επιπλέον, εκ περιτροπής προεδρία. Αυτή είναι και η ουσία της «προόδου» και της «καλής σύγκλισης» που οι, Αυτών Εξοχότητες, συνομιλητές, ανακοίνωσαν, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Λευκωσία τη Δευτέρα 1.2.10. Στα στοιχεία της εκκολαπτόμενης «λύσης» προνοείται ήδη, υπό τον τίτλο «αποστρατιωτικοποίηση», η ολοσχερής αφαίρεση του δικαιώματος αυτοάμυνας. Ο αφοπλισμός κι η απαγόρευση ύπαρξης νομίμων ενόπλων δυνάμεων άμυνας. Καμία αμυντική θωράκιση. Ούτε καν για να κρατήσει κάποιες ώρες μέχρις ότου (αν) κινητοποιηθεί οποιαδήποτε διεθνής κοινότητα…

Πόσα περιθώρια και σε ποιους άραγε τομείς κρατικής εξουσίας, θα έχουν οι Έλληνες Κύπριοι, υπήκοοι-υποτελείς τού αποτελεσματικά ελεγχόμενου από τους Τούρκους «Συνεταιρισμού», για ν’ αποφασίζουν και να υλοποιούν την όποια δημοκρατική τους βούληση; Πόσα περιθώρια θα έχουν να αποφασίζουν έστω και για το παραμικρό, αν δεν το εγκρίνουν οι Τούρκοι; Είτε για το «κοινό κράτος», επονομαζόμενο «Συνεταιρισμό», είτε ακόμα και για το «δικό τους», το νότιο «ε/κ συνιστών στέιτ»;

Με άλλα λόγια: Κάτω από τη σκιά της Τουρκίας, ως υπερδύναμης στην περιοχή, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της οποίας βρίσκεται η τ/κ κοινότητα, το «τουρκικό συνιστών στέιτ», οι Τούρκοι συνέταιροι, συγκυρίαρχοι του «Συνεταιρισμού», που θα ασκεί εξουσία και έλεγχο εφ’ όλης της αφοπλισμένης Κύπρου, ποια θα είναι άραγε η δύναμη και οι ρυθμίσεις αποτελεσματικής προστασίας των Ελλήνων Κυπρίων; Για τους οποίους, η λύση θ’ απαγορεύει εκ προοιμίου την όποια πολιτική εμβέλεια της κατά 82% πλειοψηφίας; Ποια δηλαδή θα είναι η δύναμη αποτροπής και ανάσχεσης της τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου;


Έχει έγρκιση Συνεδρίου του ΑΚΕΛ για τις «γενναίες προσφορές» προς τους Τούρκους που κατέθεσε στις συνομιλίες ο κ. Χριστόφιας;

ΠΑΟΛΑ είπε...

Κυπρολέοντα,

Πρώτον εγω θέλω την Λεμεσό ανεξάρτητο κράτος για να μην διοικείται και να μην πληρώνει φόρους στη Λευκωσία.

Δεύτερο, ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός μου είναι παγερά αδιάφορος.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Παολα...οκ...

Αιαντα, συμφωνω μαζι σου για τα περι ευρωπαϊκης ενωσης. Για να γινουν τουτα το κρατος εν πρεπει ναν δαμε για να υπηρετηση τους Ε/Κ πολιτες τους αλλα τους πολιτες του. Ετσι εν θα χρειαζεται φυλετικος διαχωρισμος της εξουσιας ο οποιος οϊ μονο οδηγα σε συνθηκες αππαρτχαιτ αλλα δημιουργα τζιαι τροπους για την Τουρκια να στραφει πισω νομιμα εστω τζιαι υστερα που μια συμφωμενη λυση.

Ο καθε πολιτης δικαιουτε να ενει οτι θελει τζιαι οτι νοιωθει αλλα το κρατος εν θα ενει μεσον εκφρασης των εθνοτικων ομαδων. Το καλουπιασμα των ανθρωπως σε ενα δικοινοτηκο συστημα εν ρατσιστικο τζιαι οπισθοδρομικο που εννα αφησει την Κυπρο πισω μεσα στην καθυστερηση. Το κρατος πρεπει ναν εθνοτικα τυφλο ωστε ο καθε πολιτης ναν ισος με τον αλλο.

Εγιω πιστευκω, τζιαι παρολο που δεχουμε οτι στην παρουσα φαση εν μπορουμε να απεμπλακουμε που την ΔΔΟ οτι εννα καταρευσει στην πραξη τζιαι στα δικαστηρια. Ποιος τζιαι ινταλως εννα σταματηση τους Τ/Κ να παν σην Λεμεσο, οι χωριστες πλειοψηφιες εν θα κρατηθουν πανω που 5 χρονια. Ποιος εννα σταματηση ανθρωπους μικτων γαμων που ναν τζιεινο που ενει. Ποιος εννα σταματησει ανθρωπους που ηταν μουσουλμανοι τζιαι εβαφτιστικαν χριστιανοι η χριστιανοι τζιαι εξισλαμιστικαν του να παεννουν στα δικαστηρια να προσβαλουν προσληψεις υπερ της μιας τζιαι της αλλης κοινοτητας.
Για τζιενους που θελουν κρατος με εντονο ελληνικο χρωμα ή τουρτζιηκο τοτε μια χαλαρη συνομοσπονδια ισως να δουλεψει για καμια 10 χρονια πριν την συμφωνημενη διχοτομιση. Για τζιεινους που ξερουν οτι η εθνοτικη τους καταγωγη εν χριεαζεται κρατικο παρεμβατισμο μπορουν ζησουν τζιαι σε ενιαιο εδαφικα κρατος με ισονομια τζιαι ισοπολιτια για ουλλους τους πολιτες.

Το κρατος εσιη ιδη πολλες δουλειες που αφηνει ατελειωτες πχ να ελεγχει τα αεροπλανα να μεν ππεφτουν. Ας μεν χολοσκα αν οι πολιτες ηρταν που την Αρκαδια πριν 2500 χρονια....αμαν καταφερει να βαλει την Cyta να συμφωνηση με την AHK να μεν σιηζουν φρεσκοτελειωμενο δρομο δκυο φορες σε διαστημα ενος μηνος μπορουν να μας εξηγησουν το ιντα ωραια ενει να εισαι ελληνας η τουρκος. Αμαν ποσπαστει που το αποχετευτικο τζιαι ευρει ωρα ας φερει τζιαι ιερεα να μας ευλογιση.

Σκεφτηται ιντα εξωφρενικο πραμα ενει να ζιουμε σε καθεστως αππαρτχαιτ, οπως τουτο που συζητηται τωρα το 21ον αιωνα. Σκεφτητε ιντα χωρα παμε να καμουμε οπου οι αρμενηες πολιτες για να εχουν πολιτικα δικαιωματα πρεπει να δηλωνουν Ελληνες. εννεν αρκετο οτι εν πολιτες πρεπει να απαρνηθουν ποιοι ενει. Ο δικοινοτισμος στο κρατος εν ρατσισμος προαγει το απαρτχαιτ τζιαι δυστυχως εννα προκαλει συγκρουσεις ες αει.

Skorpion είπε...

Κυπρολεοντα αυτα που λες ειναι Αναρχικες θεωριες , αλλα μαλλον ο ΙΔΙΟΣ δεν ξερεις τι πιστευεις και τι θελεις και αρα εν φυσικο να μεν καταλαβεις το τι σου λαλω.

Το Εθνος-κρατος που ειναι το μοντελο που ακολουθουν ολα τα κρατη του κοσμου δεν προυποθετει απολυτη Εθνικη καθαροτητα η εθνικη καθαροτητα. Η λεγομενη εθνικη η φυλετικη καθαροτητα δεν εχει καμια σχεση με το αντικειμενο.

Απλουστατα ενα Κρατος Αναρχικε η μη Αναρχικε συγχυσμενε μου φιλε , προαγει συγκεκριμενη εθνικη συνειδηση στους πολιτες του.

Το Αμερικανικο προαγει την Αμερικανικη κουλτουρα τους Μυθους/ιστορια περι επαναστασης founding fathers μεγαλεια Αμερικανικου εθνους και ουτω καθεξης ενω μεσα σε αυτα τα πλαισια , (οπου εχει αναπτυχθει η λεγομενη ξεχωριστη κουλτουρα) λειτουργουν διαφορες υποομαδες με την δικη τους κουλτουρα. Η οποια ειναι υποσυνολο της λεγομενης Αμερικανικης . Το κρατος επεμβαινει με διαφορους τροπους για να τα πετυχει αυτα.


Η σημερινη πραγματικοτητα ειναι στις ελευθερες περιοχες που ελεγχει το Κυπριακο κρατος (Κυπριακη δημοκρατια) να δημιουργουμε ΕλληνοΚυπραιους. Και αναφερα το παραδειγμα του Βουλγαρου μεταναστη για να καταλαβεις. Εαν θελεις τον Μαρωνιτη η τον Βουλγαρο μπορει και να τον αποκαλεσεις και Βουλγαρο Ελληνοκυπριο η Μαρωνιτη Ελληνοκυπριο εαν σου καμνει κεφι.

"
Εμαθαμε οτι οι βασκοι, οι καταλανοι, οι κουρδοι, οι τουτσι, οι πομακοι, οι Τ/Κ οι αφροαμερικανοι εν θα κατσου ησυχοι τζιαι να δεχτους να ζιουν στο εθνοτικο κρατος. Η μονη διεξοδος ενει το κρατος service provider που κρατα αποστασεις που τα πιστευω των πολιτων για να μεν φανει οτι πιανει παντες."

Εθνοτικο κρατος ,What ? Που λαλουν τζαι οι Αμερικανοι. Ανθρωπε μου αυτα που λες δεν εχουν να κανουν με τον σημερινο γαλαξια , και δεν περιγραφουν καμια χωρα του κοσμου ποσο μαλλον την Αμερικη η την Κυπρο.

Η μη συμετοχη Κουρδων και Αμερικανων στα κοινα για διαφορετικυος λογους σε Αμερικη και Τουρκια ειναι διαφορετικες ιστοριες. Η Αμερικη εγινε λιγοτερο ρατσιστικη χωρις αυτο να σημαινει πως σταματησε να προαγει τον Αμερικανισμο ενω η στην θεση της οπισθοδρομικης υπερεθνικιστικης Τουρκιας , θα μπορουσε να βρισκεται ενα εθνικο κρατος που να δεχοταν στον Τουρκισμο του τους Κουρδους. Ναι μια ομοσπονδια τυπου Μ.Βρετανιας με ανεξαρτητα κοινοβουλια μπορει να δουλευε σε αυτ την περιπτωση , εφοσον γινοταν στην σωστη βαση. Αλλα και χωρις ομοσπονδιακη λυση μια αλλη χωρα θα εβρισκε λυση σε αυτο το θεμα μονο και μονο διοτι δεν θα ακολουθουσαν πολιτικες Τουρκιας. Και παλι "Εθνικο κρατος θα ηταν".

Ελπιζω να μην μπερδεψεις το Κυπριακο (οπου ΔΕΝ ειμαστε εμεις που δεν επιτρεπουμε στους ΤΚ συμετοχη στα κοινα) με το τι συμβαινει στην Τουρκια.

Εαν πιστευεις πως οι ΕΚ ειναι εθνικιστες εχθροι της δημοκρατιας και αλλα φαιδρα τοτε Ναι κατι δεν παει καλα.

περι Πομακους δεν θα σχολιασω.

οσο για τους Βασκους , στην πραξη τιποτε δεν καμνουν. Η Ισπανια μια χαρα κρατος ειναι και ειναι ομοσπονδιακο. Μαλλον λογω πλουτου των δικων τους περιοχων λενε τα οτι λενε + εθνικισμος και ζητανε δικο τους εθνικο κρατος. Ομως Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_communities_of_Spain

Γιατι οι Ισπανοι , Γερμανοι , Βρετανοι , Ελβετοι και αλλες χωρες εχουν ομοσπονδιακα συστηματα και πως αυτα αρμονικα εξελιχθηκαν , και υπαρχουν ως σημερα βεβαια ειναι ενα θεμα που δεν εχει να κανει καθολου με την λυση δυο κρατων που μας προτεινουν και βαφτιζουν ομοσπονδια.

Skorpion είπε...

Τωρα εαν το κυπριακο κρατος στο μελλον θα αναπτυσει μια διαφορετικη συνειδηση, κουλτουρα , κοινωνια απο την Ελληνοκυπριακη , εαν και οταν υπαρξει απελευθερωησ αυτου εαν και οταν εαν και , και σε ποια πλαισια - ειναι αλλη κουβεντα.

Το σιγουρο ειναι πως εαν δεν καταρευσουν τα παντα το Κρατος αυτη την δουλεια θα καμνει οπως καμνουν ουλα τα κρατη του κοσμου.

Δηλαδη και στο μελλον , το κρατος θα δημιουργει πολιτες του εθνους κρατους που ανοικουν στην συγκεκριμενη ομαδα.

Καταλαβες Αναρχικε η μπερδεμενε μου φιλε ;

Βεβαια μιλω για δημοκρατικο φιλελευθερο ανεξαρτητο και κυριαρχο κρατος. (Διοτι σε αλλες περιπτωσεις Εν θα εχουμε ενα κρατος αλλα Δκυο. Διχοτομηση βαφτισμενη επανενωση του κρατους.)

Ουτε Γεματα αναφερω ουτε Εθνικες καθαροτητες.


"
Με τουτα που λαλεις εσου ο μονος τροπος να λειτουργηση το κυπριακο κρατος εν μια χαλαρη συνομοσπονδια για να μπορουν οι εθνοτικες ομαδες να ζιουν σε εθνοτικες καθαρες περιοχες. Με τουτα που λαλω εγιω μπορει να λειτουργιση τζιαι σαν ενιαιο κρατος."

Το εμποδιο για ενα ενιαιο κρατος ειναι η πολιτικη της Τουρκιας η οποια δεν θελει ενιαιο δημοκρατικο κυριαρχο κρατος . Ουτε καν στα πλαισια ομοσπονδιας. Και αντιτιθεται στην υπαρξη της σημερινη Κυπριακη δημοκρατιας η οποια ειναι εμποδιο στην αναγνωριση και αναβαθμιση του ψευδοκρατους τους.

Ειναι ενα Τουρκικο μη αναγνωρισμενο προτεκτορατο κρατος της Τουρκιας. Το οποιο Ναι δημιουργει και αυτο Τουρκους.

Η Τουρκια καταφερε να ελεγχει τους ΤΚ εδω και δεκαετιες , και οι ΤΚ ειχαν ηγετες οχι Κυπριους αλλα Τουρκους εθνικιστες.

Η Δικτατορια των Τουρκων εθνικιστων στην ΤΚ κοινοτητα , τι αποτελεσματα ειχε ; Μαντεψε να δουμε.


Με λιγα λογια πιστευω πως δεν μιλας χωρις να γνωριζεις.

Το αποκορυφωμα αυτο που λες πως ενα σεληνι στον κατακτητη για να επισκεφθεις μια εκκλησια στα κατεχομενα , ειναι μικρου τυπου "απελευθερωση".

Unknown είπε...

Κυπρολέων χαίρομαι γιατί κατά βάση συμφωνούμε μόνο θέλω να προσθέσω ξανά πώς η εθνική υπόσταση του καθενός πρέπει να προστατευθεί από θεσμούς και νομοθεσία γιατί είναι δικαίωμα του καθενός να είναι περήφανος για την εθνική του καταγωγή και την ιστορία του. Εγώ είμαι πολύ περήφανος που είμαι ‘Ελληνας αλλά αυτό δεν με κάνει εθνικιστή με την κακή σημασία της λέξης γιατί δεν έχω πρόβλημα με ένα Τούρκοκύπριο περήφανο. Απλά για να δουλέψει ο διεθνισμός και κατεπέκτασιν ο πολυεθνισμός πρέπει πρώτα να σεβαστείς , να αναγνωρίσεις ποιος είσαι και τότε θα ξέρεις τα καλά και τα κακά σου. Αν αρνήθείς την πραγματική σου υποσταση και ρίζες γίνεσαι ρατσιστής κατά των όμοιων σου κάτι που αυτομάτως σε καθιστά και ρατσιστή και υποκριτή προς τους άλλους όσο και να υποκρίνεσαι μετριοπάθεια και συγκαταβατικότητα.
Ζούμε το θέατρο του παραλόγου να υπάρχουν Κύπριοι και μάλιστα κυβερνώντες που απεχθάνοντε το ότι είναι Έλληνες και ότι έχει σχέση με την Ελληνικότητα κάτι που σημαίνει πως απεχθάνοντε τον εαυτό τους. Πώς θα σεβαστούν τους άλλους όταν δεν σέβονται την δική τους καταγωγή ? Τα προσωπεία που φοράνε είναι επικίνδυνα και αυτοκαταστροφικά. Πώς μπορούν να επιλύσουν με σύνεση και ουδετερότητα αυτοί οι κύριοι τέτοια σοβαρά θέματα δεν μπορώ να καταλάβω.
Δεν γίνεται να πρόσκοπτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που όμως η πραγματικότητα είναι η εξυπηρέτηση των εποίκων διακινδυνεύοντας τους θεσμούς της δημοκρατίας και την φυσική και πολιτισμική βιωσιμότητα των Ελλήνων της Κύπρου. Αυτό είναι υποκρισία.
Η πραγματική Ελληνική αμόλυντη παιδεία διδάσκει την οικουμενικότητα, την συλλογικότητα, τον αλληλοσεβασμό και πάνω από όλα την μίξη των πολιτισμών και την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων.
Όλα τα προβλήματα πηγάζουν από τα υποχθόνια σχέδια των αγγλο αμερικάνων για τα πετρέλαια της περιοχής .
Είμαι σίγουρος πως με μια λύση σωστή που δεν θα δημιουργά πολίτες διαφόρων κατηγοριών οι Ελληνοκύπριοι είναι αρκετά ώριμοι και καλοπροαίρετοι να ζήσουν ειρηνικά.
Κλείνω με απαραβίαστες παραμέτρους. Να φύγουν οι έποικοι , να καταργηθούν τα επεμβατικά δικαιώματα, οι περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και τα 2 κυριότερα ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΘΜΙΣΗ και ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ . Ο Ελληνισμός για μένα είναι αδιαπραγμάτευτος όπως αδιαπραγμάτευτη είναι η εθνική υπόσταση των Τουρκοκυπρίων και μόνο. Σε αντίθετη περίπτωση σημαίνει πως διαιωνίζεται ο ρατσισμός και η λύση δεν θα είναι λύση απλά ένα μεταβατικό στάδιο για το ολοκλήρωση των σχεδίων της Τουρκίας με τελική έκβαση στην καλύτερη των περιπτώσεων η συμφωνημένη διχοτόμηση και στην χειρότερη η Τουρκοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Κυπρολέων,

1. Καρογιάν: Ο Καρογιάν είναι Αρμένιος. Δεν το αρνείται (ήταν μάλιστα μέγα θέμα όταν έκανε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία) και ούτε κανένας του το αρνείται.

Μιλώντας για "Ελληνική κοινότητα" αναφερόμαστε και στις θρησκευτικές μειονότητες όπως αυτές καθορίζονται από το Σύνταγμα (Αρμένιοι, Μαρωνίτες) στην οποία ανήκουν /διοικητικά/. Όχι εθνοτικά.

Αν οι Έλληνες της Κύπρου ήταν ρατσιστές και ειδικά αν το ΔΗΚΟ ήταν κόμμα σωβινιστών, ο Καρογιάν ΔΕΝ θα ήταν ούτε καν βουλευτής, πολύ δε περισσότερο να είναι πρόεδρος της βουλής.

Σήμερα μάλιστα που η κριτική στον Καρογιάν έχει φτάσει στο μέγιστο, κανένας μα κανένας απολύτως δεν αναφέρεται στην εθνικότητα του αφού δεν είναι η εθνικότητα του που μας ενοχλεί, αλλά η πολιτική του.


2. Μην ταυτίζεις την χούντα και τα πλοκάμια της στην Κύπρο με το αίτημα της ένωσης και την λεγόμενη ενωτική παράταξη. Διότι ακόμα και ως τα τέλη του '60, όλες οι πολιτικές παρατάξεις ήταν ενωτικές, ακόμα και το ΑΚΕΛ και αυτό δεν είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης, είναι γεγονός και υπάρχουν πάμπολλα ιστορικά στοιχεία για να το στηρίξουν και να το αποδείξουν.

3. Σου έκανα μια ερώτηση, αν θυμάσαι, για το τί κίνητρο θα είχα αν ήμουν Τ/Κ να θέλω αλλαγή της σημερινής κατάστασης. Θα ήθελα μια απάντηση.

4. Κράτος-έθνος: Δεν ισχυρίστηκα ότι η Κύπρος είναι κράτος-έθνος. Αυτό το στοιχείο δεν είναι απαραίτητο για να μιλήσουμε για εθνικό χαρακτήρα (της Κύπρου, των περισσοτέρων κατοίκων της). Ναι, δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες καινούργιες χώρες, αλλά σε χώρες που έχουν ιστορία εκατοντάδων και χιλιάδων χρόνων, δεν μπορούμε να πούμε ότι παύουν να έχουν εθνικό χαρακτήρα επειδή δεν είναι πλέον έθνη-κράτη. Με άλλα λόγια, η Κύπρος δεν παύει να έχει Ελληνικό χαρακτήρα λόγω της ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας/κοινότητας, η Γερμανία δεν παύει να έχει Γερμανικό χαρακτήρα λόγω ύπαρξης άλλων μειονοτήτων/κοινοτήτων, η Γαλλία, η Βρεττανία, ...κλπ. Και στην Αίγυπτο και στην Λιβύη υπάρχει Ελληνική κοινότητα, από την αρχαιότητα μάλιστα. Παύουν η Αίγυπτος και η Λιβύη νάναι Αραβικές χώρες;

Κάποιες φορές ακούω τον εξής συλλογισμό: "Ύπαρξη εθνικού χαρακτήρα συνεπάγεται ανάγκη εθνικής εκκαθάρισης." Με άλλα λόγια, αν δεκτούμε -ω μη γένιτο- τον Ελληνικό χαρακτήρα της Κύπρου αυτό θα σημαίνει ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για ένα Kristal Nacht εναντίον των μειονοτήτων και ειδικά των Τούρκων Κυπρίων.

Αυτό βεβαίως δεν στέκει λογικά.

5. Δεν συμφωνώ με το ότι πρέπει να "ξεκώψουμε τους Τ/Κ από την Τουρκία."

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν θέλω τους λαούς αποεθνοποιημένους, άχρωμους, άοσμους. Δεν θέλω τους Τ/Κ να πάψουν νάναι Τούρκοι, διότι αυτό δεν γίνεται. Με τους Τούρκους της Κύπρου, δεν θα ζήσουμε μαζί σαν αποεθνοποιημένα άχρωμα όντα, αλλά ως δύο εθνοτικές ομάδες που σέβεται η κάθε μια τον πολιτισμό της και τον πολιτισμό της άλλης.

Η νέα τάξη όπως αυτή ορίζεται με τα φιρμάνια του κάθε καλοθελητή Ντάουνερ και πολλών πριν από αυτόν και στην Κύπρο και αλλού, επιδιώκει την αποεθνοποίηση των λαών την ίδια ώρα που έχει καταφέρει να πείσει ότι ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθεί η παγκοσμιοποίηση είναι με την αποεθνοποίηση.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο της κατόρθωμα.

"The greatest trick the devil played upon people was to convince them it didn't exist."

Και εδώ είναι το πρόβλημα με την Κυπριακή (και Ελλαδική) αριστερά. Ενώ είναι ιδεολογικά φορτισμένη να αντιστέκεται στην νέα τάξη και στην παγκοσμιοποίηση, έχει πέσει στην παγίδα και την εξυπηρετεί.

Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κανουμε είναι να τους κάνουμε να ξεκόψουν από το νάναι είτε οι μπράβοι είτε τα γοιουσουφάκια του /καθεστώτος/ της Τουρκίας. Το καθεστώς της Άγκυρας αποτελείται από ένα σύνολο μηχανισμών-λόμπι: στρατιωτικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών, βιομηχανικών κλπ που καταπιέζει και τον ίδιο τον Τουρκικό λαό, συμπεριλαμβανομένων και των Τούρκων της Κύπρου.

Ρ.

Unknown είπε...

Ρήγα σε χαιρετώ και υπερθεματίζω την διαλογική σου. Χαίρομαι που συγκλίνουν οι απόψεις μας σε μεγάλο βαθμό γιατί πιστεύω αυτή είναι η σωστή προσέγγιση του Κυπριακού και της ορθής λύσης.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Σκορπιε εννα ηταν λλιο καλλιτερη η συζητηση μας αν δεν με αποκαλουσες ονοματα....αφου εμπηκες στον κοπο να επιχειραμολογησης επρεπε να το αφηνες τζιαμε.

Νομιζω οτι εχουμε διαφορετικη ατιληψη των πραματων, ιδιως για την αμερικη τζιαι την σχεση τζιεινου που ονομαζουμε εθνικο τζιαι εθνοτικο. Στα αγγλικα εννα ηταν National τζιαι Ethnic επιση εχουμε τζιαι το Race.

Εν θωρω τα αναρχικα που λαλεις τζιαι σιουρα εν ειμαι συγχισμενος. Στην Αμερικη παρολο που το κρατος κρατα στοιχεια για την φυλετικη καταγωγη των πολιτων εν απαιτα που κανενα να ενει μελος οποιασδηποτε φυλετικης η εθνοτικης ομαδας για να εκλεγει προεδρος. ενας μεταναστης, πχ εγιω εν πρεπει να δηλωσω προτεσταντης αγγλοσαξων ουτε αφροαμερικανος για να εχω πολιτια δικαιωματα. Μπορω να ειμαι ορθοδοξος κυπραιος πολιτης της αμερικης με ουλλα τα δικαιωματα. Το κρατος εν εσιη μηχανισμο να με καταταξη με τους αγγλοσαξωνες. Το μονο εργαλειο που εσιη ενει να μου δωση ιθαγενεια. αν θελω μπορω να δηλωσω Λευκος, το οποιο δημιουργα πολλες προστριβες οπως ισως να ξερεις.

Οι αμερικανοι εχουν κοινη κουλτουρα τζιαι κοινη συνηδειση σαν Αμερικανοι, αλλα ξερουν οτι εννεν εθνολογικα συγγενεις, εχουμε τους ελληνοαμερικανους, εχουμε τους ιρλανδους εχουμε τους ιταλους. Εν περηφανοι για την καταγωγη τους αλλα εν ακομα πιο περηφανοι που εν αμερικανοι. Το κρατος εν πιαννει την παντα κανενου. Εν εσιη θεσμους για να μπορει να το καμει βαση εθνοτικης καταγωγης.

Αμαν λαλω για εθνος-κρατος μιλω με την ελληνικη εννοια του ορου. Πραμα που εμφανιστηκε στην Ευρωπη το 19 αιωνα.

Οι κατοικοι της Ελλαδας εν ελληνες πολιτες οϊ διοτι ουλλοι εν συγγενεις με τον Μεγαλεξαντρο αλλα επειδη εχουν την ελληνικη ιθαγενεια. Εννα επροσεξες τα τελευταια χρονια την αλλαγη στην νοοτροπια του ελληνικου κρατους. Πχ αν ο Ελληνας πολιτης αλβανικης εθνικης καταγωγης διακουτε να παρελαυνει με την ελληνικη σημαια σαν συμβολο του ελληνικου κρατους πλεον τζιαι οί του ελληνικου εθνους οπως το εκαταλαμβεναμε πριν.

Αν δεν θωρεις τις αλλαγες που γινουνται παγκοσμιως στο θεμα τουτο εν ειξερω ιντα που α σου πω αλλο για να καταλαβεις ιντα που εννοω.

Το τι συζητουμε σημερα για λυση συρνει μας δεκαετιες πισω τζιαι βαλλει το κρατος.

Εν τω μεταξυ υποψιαζουμε οτι μπορει να συμφωνουμε αλλα εν ευκεικε στην επιφανεια. Εν εχω προβλημα με τις ομοσπονδιες. Εχω προβλημα με ομοσπονδιες βασισμενες σε εθνοτικα κριτιρια τζιαι οϊ τοπο διαμονης.

Μεν με αποκαλεις ονοματα για να μαστε φιλοι :)

Ανώνυμος είπε...

Κυπρολέων,

Είπες:

>Οι αμερικανοι εχουν κοινη κουλτουρα τζιαι κοινη συνηδειση σαν Αμερικανοι,


Τί είδους κοινή /κουλτούρα/ έχουν οι Εβραίοι του Brooklyn Heights, με τους Έλληνες της Αστόριας, τους Ιρλανδούς του Staten Island, τους Ιταλούς του Bensonhurst, τους μαύρους του Ηarlem και του Bronx, τους Ρώσσους του Brighton Beach και τους Πορτορικανούς του Williamsburg; Και όλα αυτά στην ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ (Νέα Υόρκη). Συν LA, συν Chicago, συν 2-3 άλλες μεγάλες πόλεις με την ίδια εικόνα και έχεις τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Πηγαίνοντας τώρα στην ενδοχώρα, χμ.. Κάνσας ας πούμε, ή Utah, το ξέρεις ότι θα σε θεωρούν (και θα σε αποκαλούν) "nigger" εκτός και αν ξυρίσεις το μαλλί, φορέσεις κανένα καπέλο και δεν ανοίξεις το στόμα σου να μιλήσεις, και νοουμένου βεβαίως ότι είσαι πολύ-πολύ ανοικτόχρωμος (που ο μέσος Κύπριος δεν είναι, έστω και αν δεν το νομίζουμε).

Επομένως άσε σε παρακαλώ τα περί κοινής κουλτούρας ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ, διότι καλώς ή κακώς δεν ισχύει.

Αυτό που τους ενώνει, αυτό που κάνει τις ΗΠΑ αυτό που είναι, είναι μια κοινή οικονομία. Αν και όταν αυτή καταρρεύσει, θα φάει ο ένας τον άλλον (στην κυριολεξία).

Στις μόνες περιοχές που όντως υπάρχει ένα είδους melting pot είναι στις gay γειτονιές κάποιων μεγάλων πόλεων (που δυστηχώς είναι γκέτο, όχι επικίνδυνο γκέτο, αλλά όντως γκέτο) που επειδή καταδιώκονται από όλους, έχουν περισσότερα κοινά και δημιουργούν κάποια κοινή κουλτούρα.

Ρ.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ρηγα,

Το ελληνικο κρατος ενει εννεν ενει 200 χρονων. Ελληννες εισιε για σιηλιαες χρονια. Αραβες υπηρχαν πριν που τια αραβικα κρατη. Το ιντα που ειμαστε εν εσιη σχεση στην κρατικη οντοτητα. οι Ε/Κ ενναν Ε/Κ τζιαι κατω που την Βενετια τζιαι κατω που τους Φαραω τζιαι κατω που την Ελισαβετ. Το κρατος εννεν αναγκη ναν εκφραστης τουτης της διαστασης μας σαν ανθρωπους. Τζιεινο που σιουρα πρεπει να εκφραζει το κρατος ενει οτι βαλλουμε ουλλοι μαζι τα ριαλια με σκοπο να πετυχουμε, ασφαλεια, προοδο, υγεια τζιαι τα λοιπα.

Αν δεν θωρεις το προβλημα ο Καρογιαν να πρεπει να ανοικει σε αλλη εθνοτικη ομαδα που την δικη του για να εσιη πολιτικα δικαιωματα μαλιστα βαση ενος συνταγματος το 2010 εν ειξερω ιντα που να σου πω. Το ιδιο παμε να καμουμε τωρα με τις χωριστες εδαφικες πλειοψηφιες. Αν δεν αλλαξοπιστησω τζιαι εν δηλωσω Τ/Κ (μπορω να δηλωσω τ/κ αφου ο Καρογιαν δηλωνη Ελλην? ) εν θα δικαιουμε να ζησω στο σπιτι που μου αφησε ο τζιυρης μου ο μακαρισμενος.

Οπως εξοκαψαμε εμεις που την Ελλαδα τζιαι η σχεση μας εν σε ισοτιμη βαση τζιαι η Ελλαδα εν επιβουλευεται την ανεξαρτησια μας την ιδια σχεση πρεπει να εχουν τζιαι οι Τ/Κ με την Τουρκια. Ετσι σχεση πρεπει να εχουμε ουλλοι με την Τουρκια.

Ο καθενας εσσω του δικαιουτε νανει οτι θελει. Εν ζητω που κανενα να αλλαξει το αντιθετο λαλω οτι εν πρεπει το κρατος να μας καλουπιαζει σε δκυο εθνικες ομαδες με το ζορι για να εχουμε πολιτικα δικαιωματα. Θελω το κρατος τυφλο.

Στην κυπρο εχουμε Ε/Κ, Τ/Κ Λατινους, Μαρωνιτες, Αρμενιους....μονο? εχουμε τσιγγανους, εχουμε λινοπαμπακους, επεια σε ταβενα στο αγιο δομετιο τζιαι η συζηγος ηταν Φιλιπινιζα τζιαι εισιε 3 κοπελλουθκια με κυπραιο. Εννα την πεισω εγιω τωρα οτι οι προγονοι της εχαθηκαν σαν εστρεφουνταν που την Τροια? Το μονο πραμα που χρειαζετε να ξερει το κρατος ενει οτι εν πολιτης. Η ιδια τζαι τα κοπελλουθκια της ξερουν οτι εχουν φιλιπινεζικο γιαιμα, εν θα τους πει το συνταγμα ιντα που ενει τζιαι ιντα που νοιωθουν.

Γιατι να αλλαξουν γνωμη οι Τ/Κ? Αμαν δουν οτι μπορουν να ζησουν ελευθεροι κατω που δημοκρατικες συνθηκες σε ενα μοντερνο κρατος που δουλευκει που εν θα εσιη διακρισεις εναντιον τους που εννα τους δωσει ευκαρειες αναπτυξης για τζιεινους τζιαι τα κοπελλουθκια τους, με δικαιωμα να κατοικουν με ασφαλεια οπου θελουν τζιαι ιδιως στην γη των προγονων τους νομιζω εννα αλλαξουν γνωμη. Αν ειμαι Τ/Κ τζιαι ο γειτονας μου εντυθηκε στα μπλε για να γιορταση την νικη της Ελλαδας στο μουντιαλ να παω να γιορτασω μαζι του. Αν το κρατος εβαλε τα μπλε του ε τοτε εννα εχουμε προβλημα...

Για το θεμα των ενωτικων ναι τζιαι αλλαξαμε γνωμη, το 2010 ιδιως υστερα το 74 εν πρεπει κανενας να μας προσβαλλει ε τουτο τον τροπο.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ρηγα, εχουν σχεση αλλα τζιαι διαφορες, Εννεν το Αλφα τζιαι το Ωμεγα της υπαρξης του η εθνικη καταγωγη τους.

Τζιεινο που εχουν σιουρα κοινο εν η σχεση τους με το κρατος, το κρατος προσπαθει να παρεχει ισονομια τζιαι ισοπολιτια.

Εν γεγονος οτι ο διαχωρισμος βαση χρωματος εν προβλημα που ταλανιζει την κοινωνια. Εν ειμαι σιουρος ακομα οι θεσμοι που εβαλαν για προστασια των μειονοτητων βοηθουν ή προκαλουν τα προβληματα. Στις πολεις ζιουν μαζι αλλα τζια την ιδια ωρα ξεχωριστα. Βρεθουνται μαζι στους δρομους, στις δουλειες αλλα στην προσωπικη ζωη εν πιο λλιες οι συναλλαγες. Εν επιλογη των ατομων. Η νεα γενια αρκεψε τζιαι ξεπαιρνα τα προβληματασ του 60.

Εν λαλει ομως το συνταγμα οτι αμαν εισαι Ε/Κ εν δικαιουσε να κατοικας στην Τζιερυνια. Η οκ ενας Τ/Κ εμετακομισε εσσω του στην Λεμεσου ετσι στα επομενα 2 χρονια οι Ε/Κ λαπηθκιοτες εν πρεπει να τεκνοποιησουν διοτι εννα γινουν πλειοψηφια. Εν αστεια τουτα τα πραματσ μονο τζιαι να τα σκεφτεσε.

Α εχουν κοινη κουλτουρα μεσω της τηλεορασης τζιαι του pop culture. Εχουν κοινη κουλτουρα μεσω των πολεμων που εκαμα. Η θυσια των σταρτιωτων τους ενωνει τους ασχετως αν διαφωνουν με την κυνερνηση η οϊ που τους εστειλε να σκοτωσουν τζιαι να σκοτωθουν.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Το λοιπον ευχαριστω για την συζητηση παρολο που εππεσα δαμε με αλεξιπτωτο.

Φευκοντας να νουθετησω τους συντελεστες τουτου του μπλογκ να αλλαξουν τροπο παρουσιασεις των θεσεων τους. Κατι ναζι-πενιτας κατι αρχιμουφτης που ειδα ξενιζουν τζια εν βοηθουν. Ουτε αστειο ενει.

Στηρηκτηται στην δυναμη των επιχειρηματων σας τζιαι οϊ σε ανωριμες μωριστικες μαλακιες.

Μιας τζιαι το μπλογκ ασχολειται με πολλα σοβαρο θεμα προσπαθηστε να εσιετε καποια δεοντολογια. Επειδη εννα πειτε το Αναστασιαδη ΑΝΑΝστασιαδη εν τζιαι βοηθα απλως μειωνει τα επιχειρηματα του κειμενου. Βαλετε που βαλετε την ωρα τζιαι τον κοπο, τουλαχιστον μεν αυτοπυροβολειστε.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Αγαπητοί συναγωνιστές, μην ασχολείστε τόσο πολύ με τον ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ. Είναι χειρότερος από τον Αρχιεπίσκοπο. Μάλλον είναι ένας βαλτός αδκιασερός (είδες Κυπρολέων που ξέρω κι εγώ τα κυπριλέζικα σου;) του οποίου η αποστολή είναι να σας απασχολεί και να σας κάνει να σπαταλάτε ώρες που θα μπορούσαν να αναλωθούν σε πραγματικό αγώνα (π.χ. τη συγγραφή ενός άρθρο). Από τα λίγα που διάβασα συμπεραίνω ότι πρόκειται για το χειρότερο είδος του νεοκύπριου που υπάρχει στην Κύπρο σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

>Τζιεινο που εχουν σιουρα κοινο εν η σχεση τους με το κρατος, το κρατος προσπαθει να παρεχει ισονομια τζιαι ισοπολιτια.


Ούτε αυτό ισχύει. Εννοώ ότι το κράτος ούτε καν προσπαθεί να κάνει αυτό που λες (πολύ περισσότερο δε και να το πετυχαίνει).

Δύο μικρά παραδείγματα:

1. Ναι, το κράτος δεν λέει "Τόσοι Ελληνοκύπριοι δικαιούνται να μένουν στην Κερύνεια", λέει όμως "Τόσο ποσοστό μαύρων/ισπανόφωνων να μπαίνουν στις υπηρεσίες, δουλειές, παν-μια, κλπ" παρόμοιο με τις πρόνοιες του δικού μας συντάγματος. Άσχετον αν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Που στα παν-μια τουλάχιστο δεν το καταφέρνουν, διότι δεν έχουν τα προσόντα. Έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκαταλείπει.

2. Το κράτος λέει επίσης "Αν σε ένα σχολείο οι μαθητές έχουν χαμηλούς βαθμούς, απολύουμε τους καθηγητές." (αυτό είναι πλέον νόμος στις ΗΠΑ) Τελευταίο παράδειγμα προχθές στο Central Falls του Rhode island. Το κράτος δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να δει για ποιό ΛΟΓΟ οι μαθητές σε ένα γκέτο έχουν χαμηλούς βαθμούς, είναι αναλφάβητοι, κλπ. φτάνει να τους έχει τσουβαλιασμένους σε ένα σχολείο (αντί στους δρόμους) και να τους δίνει στο τέλος ένα δίπλωμα που να μην έχει ούτε καν στοιχειώδες αντίκικρυσμα.

Ποιά η σχέση μεταξύ του Central Falls High School και του Bronx High School of Science; Και τα δύο /κρατικά/ ιδρύματα. Καμοία σχέση μεταξύ τους. Στο πρώτο πάνε μαύροι και στο δεύτερο Εβραίοι.

Άλλη σχέση έχουν οι μεν με το κράτος και άλλη σχέση οι δε.

Και πολλά άλλα παραδείγματα.

Ρ.

Skorpion είπε...

Ρηγα , εγω δεν συμφωνω με αυτα που λες για τους Αμερικανους (Για μενα ειναι καθαρα ενα Εθνος πολυ πιο συμπαγες απο οτι εσυ πιστευεις ) αλλα αυτο δεν παιζει ρολο. Εν τελει εμεις οι Κυπραιοι η Ελληνοκυπριοι (το ιδιο πραμα ενει) ημαστε οι μονοι (Μαζι με οσους μας στηριζουν) που θελουμε Ενα φιλελευθερο δημοκρατικο κυριαρχο ανεξαρτητο Κυπριακο κρατος.

Οποιος νομιζει πως εμεις ειναι που θελουμε εθνοτικους διαχωρισμους , εσχει προβλημα.

Αυτο που εμεις εχουμε σκοπο και ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι οταν μας προτεινουν πραγματα που αντιτιθονται στο "φιλελευθερο δημοκρατικο κυριαρχο ανεξαρτητο Κυπριακο κρατος. " να λεμε οχι.

Αυτοι που λενε ΝΑΙ ειναι οι μονοι που μπορουν να κατηγορηθουν.

Κυπρολεοντα , αυτα που λες πως πρεπει να ειναι το Κυπριακο κρατος (αν αφαιρεσουμε πολλες απο τις υπερβολες που λεεις) ειναι αυτα που ηδη οι περισσοτεροι Κυπραιοι (δηλαδη Ελληνοκυπριοι) θελουν να ειναι.

Τωρα υπαρχουν και καποιοι Χριστοφιηδες και Ανανστασιαδηδες που διαπραγματευονται πως το κυπριακο κρατος δεν πρεπει να ειναι οπως το περιεγραψα , αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Και οι κινησεις τους ειναι στα πλαισια της διαπραγματευσης κατα κανονα.

Skorpion είπε...

Κυπρολεοντα , διαβασα την απαντηση σου και οντως εισαι συγχυσμενος και δεν ξερεις τι θελεις και εχεις αποριες προβληματισμους που δεν εχουν καμια βαση.

Απλουστατα Δεν ημαστε εμεις οι Κυπραιοι που προτεινουμε εθνοτικους διαχωρισμους.

Για να συμπληρωσω το μηνυμα μου , ακομα τζαι τζινοι που λενε ΝΑΙ , λανθασμενα (και σε ενα οποιοδηποτε διαφορετικο κρατος που δεν ειχε προβλημα εισβολης και κατοχης , ειχε και πιο εξυπνους πολιτικους δεν θα ειχαν ουτε αυτο το δικαιωμα οι εκαστοτε προεδροι ) προσπαθουν οι λεγομενοι διαχωρισμοι , να ειναι λιγοτεροι απο οτι προτεινουν καποιοι ξενοι. Δηλαδη οι δικοι μας πολιτικοι που τους λενε "Θελετε λυση δυο κρατων , με εθνοτικους διαχωρισμους , μη απολυτα κοινη οικονομια κτλ κτλ ¨" και λενε ΝΑΙ , απο την αλλη προσπαθουν να κανουν αυτο το μορφωμα ποιο πολυ στα πλαισια που θελουμε εμεις. (Σου ειπα τι ειναι αυτο που θελουμε).

Και οι Τουρκοι , Δεν το κανουν λογω πολιτικης ιδεολογιας αλλα διοτι αυτο πιστευουν εξυπηρετει τα συμφεροντα τους.

Καταλαβαινεις πως ειναι ανευ ουσιας συζητηση το ολο θεμα να συζητουμε εμεις για το εαν ενα κρατος πρεπει να εχει εθνοτικους διαχωρισμους η οχι.

Εφοσον ολοι μας λεμε πως ενα συγχρονο Εθνικο-κρατος , η αλλιως Εθνικη δημοκρατια (Και οχι Απαρτχαιτ κρατος η Apartheid state οπως το Ισραηλ παραδειγματος χαρη , η αλλα οπισθοδρομικα κρατη που δεν λειτουργουν καθολου) ειναι αυτο που επιζητουμε.

Αν το προβλημα σου ειναι το εθνικο , τοτε το προβλημα σου ειναι με τον ορο και το προβλημα σου εχει να κανει με την εκμαθηνση της ιστοριας. Και παλι δεν παιζει ρολο ο ορος , και ειναι χασιμο χρονου η ολη συζητηση. Υπενθυμιζω πως την ξεκινησες εσυ λογω της μη ικανοτητας σου να κατανοησεις πως για τους εθνοτικους διαχωρισμους στην Κυπρο δεν φταιει κανενας αλλος παρα την Τουρκια και οι συμμαχοι της. Και οχι βεβαια οι Κυπραιοι στην μετα 74 εποχη.


Επι της ουσιας ομως αυτα που ειπες πως το να δινουμε ριαλια στους κατακτητες , ειναι συμφερουσα πολιτικη διοτι συγχρονως πηγαινουν καποιοι δικοι μας στα κατεχομενα.

Η πως ειπες πως "Θα πειστουν οι ΤΚ να ερθουν μαζι μας με αυτο τον τροπο οταν ανεβει το βιοτικο τους επιπεδο επειδη εν να παν ριαλια στα κατεχοεμενα" (Εγιω ρωτω Τουρκοκυπριοι ποιοι ;)

Η το αλλο να συγκρινεις βενετοκρατια με την συγχρονη εποχη !

, πως να τα χαρακτηρισω και να ειμαι ευγενικος ; Ατε να μιλησω ως πολιτικος και να πω "Μεγιστα ατοπηματα"