Ανανήψαντες Νενέκοι;

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μα τι μου λέτε τώρα; Εγώ Νενέκος; Τι είναι αυτό;



Το πιο κάτω άρθρο του Σ. Ιακωβίδη, αποκαλύπτει την υποκρισία του ΔΗΣΥ (αν και καλωσορίζουμε, έστω και για τους όποιους λόγους, την υιοθέτηση θέσης ενάντια στην εκ περιτροπής προεδρία). Βεβαίως, νομίζουμε ότι ως προς το ότι ο Πουργουρίδης ψήφισε Χριστόφια το 2008, πιθανόν να κάνει λάθος (αυτό που είχε γίνει ήταν ότι ο Πουργουρίδης, έλεγε πριν τις εκλογές για συνεργασία ΔΗΣΑΚΕΛ με κοινό υποψήφιο Χριστόφια- κάτι τέτοιο). Διαβάστε πάντως το αρθρο του Σ. Ιακωβίδη, αξίζει τον κόπο.


Αντιστάσεις
Τα πρακτικά για την εκ περιτροπής και μια μυστική συμφωνία
ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ 28/2/2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στον ΔΗΣΥ; Με πόσες φωνές εκδηλώνει και ασκεί πολιτική; Τα ερωτήματα τίθενται, επειδή εδώ και πάνω από 20 μήνες, μεταξύ όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, και της Κυβέρνησης, διεξάγεται ένας πραγματικός «πόλεμος» δηλώσεων και συγκρουσιακών θέσεων, ειδικά για τα μέγιστα ζητήματα της εκ περιτροπής προεδρίας και των εποίκων. Ο ΔΗΣΥ επέλεξε τη σιωπή και την αποστασιοποίηση. Την Κυριακή, 15/2/2010, η «Σ» δημοσίευσε εκτενή συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού. Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνάδελφου Μιχ. Παπαδόπουλου, ο Α. Κυπριανού κόμπασε ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει την πολιτική Χριστόφια. Και επιχειρηματολόγησε ότι, αφού το 70% του λαού υποστηρίζει την πολιτική του Προέδρου, διερωτήθηκε γιατί να αποσύρει τις γενναίες προσφορές του στους Τούρκους και ειδικά την πρότασή του για εκ περιτροπής προεδρία;

Ο ΔΗΣΥ και ο Εκπρόσωπός του ούτε είδαν ούτε άκουσαν, μέχρι που ο γράφων, σε ανάλυσή του στις 19/2/2010, διερωτήθηκε ποια ήταν η θέση του ΔΗΣΥ για την εκ περιτροπής προεδρία. Το πρωί της 19ης τρέχοντος δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, που εξέφρασε απορία γιατί δεν ρωτήθηκε για τη θέση του κόμματος, πριν γράψω την ανάλυσή μου. Του υπεδείχθη πως, όταν τέσσερις ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ -Αβ. Νεοφύτου, Ι. Νικολάου, Χρήστος Κληρίδης και Χρήστος Τριανταφυλλίδης - επέκριναν κατά καιρούς την πολιτική Χριστόφια ή απέρριψαν έντονα την εκ περιτροπής προεδρία, ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ αυθωρεί απαντούσε πως οι απόψεις τους ήταν «προσωπικές» και δεν εξέφραζαν την πολιτική του κόμματος. Όταν, όμως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διατύπωσε τον πιο πάνω ισχυρισμό, που αναπαρήγαγαν την ίδια μέρα όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα, ο ΔΗΣΥ και ο Εκπρόσωπός του σιώπησαν. Έπρεπε το μέγα αυτό ζήτημα να ανακινηθεί από τον γράφοντα για να εκδηλωθεί την ίδια μέρα αντίδραση από τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα, απλώς είπε ότι το κόμμα θα κρίνει το σχέδιο λύσης στο σύνολό του και όχι στις επιμέρους διατάξεις του. Αλλ’ ιδού, νέα θέση. Προχθές, ο Κοιν. Εκπρόσωπος του κόμματος, Χρ. Πουργουρίδης, με γραπτή δήλωσή του χαρακτήρισε την αποδοχή τής εκ περιτροπής προεδρίας ως «σοβαρό σφάλμα» του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος τα λέγει αυτά; Ο διαπρύσιος κήρυκας και τυμπανιστής της πολιτικής Χριστόφια, τον οποίο «και με τα 20 του νύσια» ψήφισε για την προεδρία, το 2008. Ο Πουργουρίδης ενήργησε μόνος ή κατ’ εντολήν; Δεν έχει σημασία. Χθες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με γραπτή δήλωσή του, στήριξε τον Πουργουρίδη και επέμεινε ότι, ναι, « η παραχώρηση άνευ ανταλλαγμάτων της εκ περιτροπής προεδρίας, για να βοηθηθεί ο σύντροφος Ταλάτ, ήταν σοβαρό σφάλμα». Προχθές, όμως, ο Εκπρόσωπος του κόμματος προσπαθούσε να πείσει ότι η θέση Πουργουρίδη είναι έκφραση «της αγωνίας και των επιφυλάξεων της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένες προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τώρα ανακάλυψε ο ΔΗΣΥ την αγωνία και τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης; Πρόκειται περί πολιτικού θαύματος! Δεν διήρκεσε επί πολύ, διότι ο Κυβ. Εκπρόσωπος, στηριγμένος στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, κονιορτοποίησε τη θέση Πουργουρίδη -και του ΔΗΣΥ- αποκαλύπτοντας ότι το κόμμα τηρούσε σιγήν ιχθύος όταν ο Δ. Χριστόφιας καλούσε τα κόμματα να τοποθετηθούν για την εκ περιτροπής και για άλλες πτυχές του Κυπριακού. Ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε ότι, «αν χρειασθεί», θα αποκαλύψει πρακτικά του εθνικού γουμά για να φανεί ποιοι είναι οι ανακόλουθοι, και διερωτήθηκε «τι προνοεί η μυστική συμφωνία Χριστόφια - Καρογιάν». Εμείς συνηγορούμε και υπερθεματίζουμε: Να τα αποκαλύψει. Όλα! Χτες! Αυτό απαιτούν οι ανήσυχοι πολίτες.

Επιμέλεια: Ευαγόρας για το christofias-watch

35 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Επειδή πάτε,ρε Επίτροποι, να μας παντρέψετε με άδρωπον,απαντήστε απλά:Η εκ περιτροπής προεδρία προτάθηκε ή όχι πριν την προεδρία Χριστόφια;Και δεύτερο,υποδείξετέ μας πού και πότε ο Τάσσος πρότεινε την απάλειψη της εκ περιτροπής.Γίνονται δεκτές μόνο σοβαρές απαντήσεις.Και σύντομες,ΑΙΑΝΤΑ.

Τηλέμαχος είπε...

Εσυ εννα μας παντρέψεις με … αρχιεπίσκοπο!!! Έχει σημασία αν την εκ περιτροπής δεν την απέρριψε ο Τασσος, ο Κληριδης, ο Βασιλειου, ο Κυπριανου, ο Μακαριος, ο … Νικηφόρος Φωκάς!!!

Σε απάντηση στην ερώτηση “ γιατι πρότεινε την εκ-περιτροπης ο Χριστοφιας;” ακούμε από την κυβέρνηση: “Τι να κανω, αφου οι αλλοι δεν την απέρριψαν, δεν φταίω εγώ, εγώ εν .. τζαι” Έλεος κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μα είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό και το πιπιλάς εσυ και ο Αντρος; Ουτε το θάρρος της άποψης σας δεν έχετε.

Δηλαδη, ο πρόεδρος ασκεί πολιτική ανάλογα με το τι αποδεχτήκαν η απόρριψαν οι προηγούμενοι πολιτικοί; Η φοβάστε ότι θα χάσουμε την αξιοπιστία μας; Σιγα την αξιοπιστία!!! Καλύτερα κράτος αναξιόπιστο πάρα κράτος αναξιοπρεπές. Θα μας καταντήσετε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε κυπραιοι.

arxiepiskopos είπε...

ΤΗΛΕΜΑΧΕ,είπα ότι γίνονται δεκτές μόνο ΣΟΒΑΡΕΣ απαντήσεις.Περί Τάσσου,μούγκα!

νεος είπε...

Ο Τάσσος όταν του εζητήθην να παρουσιάσει τα σημεία που εδιαφώναν πας το ΑΝΑΝ 5-τζαι επήρεν του δύο χρόνια να τα συντάξει...-

δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή της διακυβέρνησης που ήταν ένα πράμα όπως τες μουσικές καρέκλες.

Φυσικα, ο Κολοκασίδης μιαν νύκτα, παρασυρόμενος είπε "αφού ο σκοπός του/μας ήταν η εξουδετέρωση του σχεδίου" τα σημεία που δώσαμε για αλλαγές (κωδικοποίηση) ήταν καθαρά για να γιελάσουμεν του ΟΗΕ και της ΕΕ (δικό μου συμπέρασμα)

Για την εκ περιτροπής να σας συστήσω εγώ ένα τόπο να φκάλετε τα νεύρα σας.

Λεμεσό
πριν το ραουντ αμπάουτ του Αη Νικόλα.

Στο κρυσφήγετο του ΔΙΓΕΝΗ!

Πηέννετε να τον ρωτήσετε για την εκ περιτροπής.

newgreekcypriot.blogspot.com

νεος είπε...

...έλα πάμε όλοι μαζί τα επιτροπάκια...

E
E
ENΩΣΗ

ΕΚ
ΠΕ
ΡΙΤΡΟΠΗΣ

E
E
ENΩΣΗ

ΕΚ
ΠΕ
ΡΙΤΡΟΠΗΣ

E
E
ENΩΣΗ

ΕΚ
ΠΕ
ΡΙΤΡΟΠΗΣ

μπράβο!

τωρά

να διαβάσουμε λίγο ιστορία..

newgreekcypriot.blogspot.com

Τηλέμαχος είπε...

Αρχιεπίσκοπε, σου απαντώ ότι δεν εχει σημασία ποιος που και πότε πρότεινε την εκ-περιτροπής. Σημασία εχει ότι είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποσυρθεί.
Καταρχήν, η εκ-περιτροπης που προτάθηκε παλιά δεν αφορούσε εκτελεστικό πρόεδρο. Τι προσπαθείς να μας πεις τώρα; Οτι φταίει ο Τασσος που δεν απόρριψε την εκ-περιτροπης και αναγκάστηκε ο ευέλικτος να την προτείνει; Αυτή είναι η πολιτική σου αντίληψη; Περιμένεις και σοβαρή απάντηση τρομάρα σου. Αυτά να τα λες στα εδονοπουλλα στο Τρόοδος και όχι σε μένα.

Ανώνυμος είπε...

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.

Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.

Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.

Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.

Σε καλώ να πείς στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στη κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Διάγγελμα
ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος - 07/04/2004 22:23:57

arxiepiskopos είπε...

"...και ΠΡΕΠΕΙ να αποσυρθεί".Τηλέμαχε,"ΠΡΕΠΕΙ"μπορώ να σου πω χιλιάδες.Πρέπει να βρούμε δίκαιη λύση,να φύγουν όλοι οι έποικοι,να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες,να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά.Ποτέ,όμως,ο πατριωτισμός δε μετρήθηκε με τα ¨πρέπει",αλλά με τα "πώς".Γι' αυτό ακριβώς και στην Ιστορία ο Βενιζέλος παρέμεινε ως μέγας πολιτικός,ενώ ο Κωλέτης ως μέγας πολιτικάντης!

Unknown είπε...

Αρχιεπίσκοπε επειδή παριστάνεις τον έξυπνο και δεν είσαι παρά εξυπνόβλακας και λαοπλάνος με συγκεκριμένο στόχο την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων για τις δικές μας λανθασμένες θέσεις και για τις τάχατες δικές σας ‘ειλικρινείς’ προθέσεις παριστάνοντας τους καλούς εφαρμοστές των αρχών του Χριστιανισμού (εξ’ ου και διαλαλείτε πολλές φορές ότι ο Χριστός ήταν ο πρώτος Κομουνιστής) και τους επαΐοντες για την μαγική συνταγή της ‘ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ’ εφικτής αλλά όχι ευκταίας λύσης απλά σου απαντώ στην ανούσια, επιφανειακή, κακόβουλη και του εκ’ του πονηρού ερώτηση σου ‘Η ιδανική λύση που ονειρεύεσαι και την οποία θεωρητικά υπερθεματίζω ΠΩΣ θα επιτευχθεί,σε ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ και με ΠΟΙΟΥΣ συμμάχους;’ Σου απαντώ ως εξής ‘Η σε βάθος χρόνου ανθεκτική λύση που ονειρευόμαστε και την οποία θεωρητικά υπερθεματίζω ΠΩΣ θα επιτυγχάνεται και εξασφαλίζεται με το σχέδιο μου μαγειρεύεται? ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ζωής έχει? ΠΩΣ θα εξασφαλιστεί? Σε ΠΟΙΟΥΣ εμπιστευόμαστε και εναποθέτουμε την βιωσιμότητα της ? ΠΟΙΕΣ οι επιπτώσεις σε περίπτωση κατάρρευση της για τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου?
Σου δίνω μια βοήθεια για να μην δυσκολευτείτε εκεί στο συντονιστικό κέντρο που κάθεστε μπροστά στα comp και απαντάτε ομαδικά και κατευθυνόμενα στις ελεύθερες σκέψεις και φωνές του λαού μέσω του διαδυκτίου αντί να αφουγκραστείτε τις πραγματικές ανησυχίες του λαού που εκπροσωπείτε και να θέσετε ως στόχο την προστασία και ασφάλεια όλων των Κυπρίων.

Η βοήθεια είναι η λέξη ‘ΤΟΥΡΚΙΑ’.
Όλα τα άλλα είναι κουρουφέξαλα και ευσεβοποθησμοί στην καλύτερη των περιπτώσεων και στην ρεαλιστικότερη των περιπτώσεων είναι οργανωμένο σχέδιο για ικανοποίηση προσωπικών ιδιοτελών σκοπών με κινητήριο δύναμη τα μεγάλα κονδύλια ‘άγνωστης’ προελεύσεως και ‘άγνωστου’ προορισμού.

Αν οι απαντήσεις σου έχουν την δυναμική να σε πείσουν εσένα πρώτα πρίν οποιαδήποτε άλλον τότε θα γίνω υπέρμαχος του Χριστόφια και της λύσης.

Unknown είπε...

για να γίνει καρποφόρος ο διάλογος, πρέπει, ανακαλώντας τις μονόπλευρες υποχωρήσεις μας, να εκθέσουμε την κατοχή, την πηγή όλων των προβλημάτων. Γιατί εμποδίζει τη συνεννόηση Ε/κ -Τ/κ, γελοιοποιεί τον ΟΗΕ και παγιδεύει την Ευρώπη. Δύσκολη, ασφαλώς, επιλογή. Σίγουρα, όμως, ασφαλέστερη και επωφελέστερη. Γιατί είναι πειστικότερη η αντίσταση κατά της τυραννίας, παρά οι συνεχείς και άκαρπες υποχωρήσεις μας. Που αξιοποιούμενες από τον τουρκικό ιμπεριαλισμό, οδηγούν όχι σε βιώσιμη λύση, αλλά, δυστυχώς, στην πολιτική μας αυτοκτονία.

Τηλέμαχος είπε...

Ωραία, συμφωνώ αρχιεπίσκοπε. Ας αντικαταστήσουμε το ΠΡΕΠΕΙ με το ΠΩΣ τότε και για πες:

• Πως θα πειστεί ο κόσμος να δεχτεί την εκ-περιτροπης
• Πως θα εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των ελληνοκύπριων σε ένα τούρκο πρόεδρο
• Πως θα διαχωριστεί η πολιτική του τούρκου εκ-περιτροπης από την Τουρκία

Ο ελληνοκυπριακός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ την εκ-περιτροπης προεδρία. Μην φέρετε σχέδιο με εκ-περιτροπης γιατί θα απορριφτεί. Όσο ποιο νωρίς το κατανοήσετε τόσο το καλύτερο για όλους.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ και ΤΗΛΕΜΑΧΕ,δεν είμαι τόσο ανόητος για να ονειρεύομαι ιδανική λύση.Αυτό το αφήνω σ'εσάς.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μα τι να κάνουμε ρε αρχιδεπίσκοπε μια "λύση" η οποία θα είναι χειρότερη και από τη σημερινή κατάσταση και από τη διχοτόμηση; Αυτό δεν μπορεί να χωρέσει στην κούτρα σου;

Εντάξει, εντάξει σστυλιαν, εντάξει. Μας διαφήμισες την κωλοσελίδα σου. Φτάνει πια!

Unknown είπε...

Αυτή είναι η απάντηση σου? Είσαι πολύ λίγος. Κανείς δεν μίλησε για ιδανική λύση αλλά για λύση ασφάλειας με αντοχή στον χρόνο.Μπορείς σε παρακαλώ ως προερχόμενος από το κόμμα των μάγων και των επιόντων να μου απαντήσεις σε ότι ρώτησα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μου για το ότι διασφαλίζετε την φυσική ύπαρξη εμένα , των παιδιών μου, και του ελληνισμού της Κύπρου? Μπορείς να βρείς πειστικά επιχειρήματα και απαντήσεις πέρα από τις αοριστολογίες και τους ευσεβοποθησμούς?

arxiepiskopos είπε...

Παιδιά,η ΠΑΟΛΑ είναι μεν ανόητη,όμως είναι ντόπρα.Πέστε το κι εσείς καθαρά:τη λύση που ονειρευόμαστε δεν μπορούμε να την πετύχουμε,άρα ζήτω the second best solution,δηλ.η διχοτόμηση.Αυτό δεν ήταν και το moto του πατριάρχη σας του Τάσσου και του νυν αγριεπισκόπου;

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,με τα φοβικά σας σύνδρομα,η μόνη λύση θα ήταν η εξαφάνιση της Τουρκίας από το χάρτη.Κάθε άλλη λύση είναι επικίνδυνη!

Unknown είπε...

ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΜΑΣ σύνδρομα είναι μέσα στο DNA του έλληνα? Είναι αδικαιολόγητα? Δεν ευθύνεται κανένας? Ούτε και η Τουρκία? Για πές να καταλάβω δηλαδή . εσύ είσαι ευχαριστημένος και εφυσηχασμένος που θα είσαι υπό την προστασία της Τουρκίας? Δεν σου αρκεί μια φορά που εξάσκησε τα επεμβατικά δικαιώματα με τον τρόπο που το έκανε?
Εναποθέτεις το μέλλον όλων στην έντιμη και αξιόπιστη Τουρκία? Πόσο μάλλον σε μια εποχή που λόγω κλιματικών αλλαγών θα αρχίσουν όπως πρίν 60 χρόνια στο Ισραήλ οι διαμάχες και οι πόλεμοι για το νερό και την τροφή αφού η περιοχή σε καμία 50 χρόνια θα υποστεί τις αλλαγές και θα κλίνει προς ερημοποίηση . Σε αυτές τις ασταθείς συνθήκες που ήδη είναι λόγω πετρελαίου ασταθείς θα διασφαλίζει την ύπαρξη των Ελλήνων της Κύπρου οι Τούρκοι? Ξεχνάμε πως σε κάθε κρίση για σκοπούς εσωτερικού αποπροσανατολισμού η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις ακόμα και πολέμους στην γειτονιά. Σκέφτου δηλαδή καμία 100 εκατομμύρια πεινασμένες ακρίδες να θέλουν να φάνε.
Ε αν αυτό το φοβικό σύνδρομο το μετέδωσαν οι προγονοί μου κληρονομικά μάλλον αυτοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εσένα που σε καμία ερώτηση δεν κατάφερες καν να απαντήσεις πόσο μάλον να με πείσεις.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,επειδή καθένας βαριέται τις μακροσκελείς λαφαζανιές,γίνε σαφής;ποια λύση πιστεύεις ότι μπορούμε να πετύχουμε με τις δοσμένες συνθήκες και σε πόσους περίπου αιώνες;

Τηλέμαχος είπε...

Άσε να απαντήσω εγώ για τον ΑΙΑΝΤΑ. Θα πρέπει να εδραιωθεί καθημερινό ατμοπλοϊκό δρομολόγιο Κυρήνειας - Αδάνων. Μετά θα πρέπει να σας φορτώσουμε εσάς μαζί με του ξάδελφους σας τους έποικους και τα τούρκικα στρατεύματα στα πλοία και να σας στείλουμε στα Άδανα.
Όταν φύγει και ο τελευταίος από την συνοπαρζια, είμαι σίγουρος ότι την επομένη μέρα θα βρούμε με τους τουρκοκυπρίους την καλύτερη λύση.

ευέλπης είπε...

έλεος κύριε αγριεπίσκοπε!!
Δήλαδή τόσο πολύ φοβάστε τον αρχιεπίσκοπο και την προσπάθεια που κάνει να αφυπνήσει το λαό. Τόσο πολύ μισήτε τις έλευθερες πατριωτικές φωνές που συνεχίζουν να ακούγονται ευτυχώς στον τόπο μας? (τους "τρελλούς" που έλεγε κι ο Κολοκοτρώνης)
Συνεχίστε.
Αλλά να ξέρετε πως η τίση θα 'ρθει "σ' αυτούς που γύρευαν κάποτε να αλυσοδέσουν τον ελλήσποντο"...
είτε το θέλετε είτε όχι εσύ και κάτι άλλοι σύντροφοι (υπουργός παιδείας για παράδειγμα) και η συναπαρτζιά σας!

Τα συγχαρητήρια μου στο blog

ευέλπης είπε...

απολογούμαι για το κύριος!
Δεν αξίζει σε κάτι τέτοιους προβατόσχημους συνδικαλιστές σαν και του λόγου σου...

ΠΑΟΛΑ είπε...

Εξακολουθείς να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ρε αρχιδομούρη. Σε προκαλώ να μου πεις πότε ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε αυτά που του καταλογίζεις!

Unknown είπε...

Μαγγανοπήγαδο και Τηλέμαχε ευχαριστώ με καλύψατε. Απλα να προσθέσω 2 πράγματα . Γιατί δεν απαντάς στις ερωτήσεις ρε αρχιεπίσκοπε πως διασφαλίζεται η μονιμότητα και βιωσιμότητα της λύσης που μαγειρεύεται . Το ερώτημα δεν είναι ποια λύση θέλουμε αλλά η λύση που θα βρούμε είναι μόνιμή ή ένα μεταβατικό στάδιο. Δεν μπορείς να απαντήσεις γιατί ξέρεις πως έχουμε δίκαιο για αυτό και υπεκφεύγεις.
Τι λύση θέλουμε? ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ως ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Δεύτερο : Αν εμείς έχουμε φοβικό σύνδρομο τότε οι άλλοι γιατί θέλουν την Τουρκία εγγυήτρια? Για να κυνηγάει λαθρομετανάστες? Αφού ΔΕΝ έχουν φοβικό σύνδρομο άς αποσύρουν τα επεμβατικά δικαιώματα να φύγει το δικό μας και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι . Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι πως ένας νοήμων άνθρωπος θα εναπόθετε την ύπαρξη του στην Τουρκία με τόσες γενοκτονίες να την βαραίνουν. Πιστεύεις πως θα τους πούμε μην μας σκοτώνεται και θα πούσειν ουπς σορυ?

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,απάντησες το πρώτο ερώτημα σχετικά με το ποια λύση θέλουμε και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Εκκρεμούν τα άλλα δυο:ΠΩΣ θα φτάσουμε σ'αυτήν τη λύση και ΠΟΤΕ.Κι αυτά είναι η ουσία,όχι το τι θέλουμε.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,η μομιμότητα και βιωσιμότητα της λύσης που αναζητείται(το "μαγειρεύεται"είναι δική σας άποψη) είναι ένα από τα ζητούμενα των συνομιλιών.Το να σπεύδετε να χαρακτηρίζετε ως θνησιγενή μια λύση την οποία δεν ξέρετε ακόμη δε δηλώνει,βεβαίως,σοβαρότητα αλλά ευσεβή πόθο.

John Charalambous είπε...

Αρχιεπίσκοπε, Άνευ ορίων, Χρίστο Χρίστου, ανέραστε, υπερήλικε, ακράτη ούρων και βοσκέ των εποίκων...

ΝΑΙ η εκ περιτροπής προεδρία προτάθηκε πριν από την "προεδρία" Χριστόφια...

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ στο σχέδιο Ανάν...

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το 76% του κυπριακού λαού...

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ στην περιβόητη σύνοψη του Εθνικού Συμβουλίου, για την οποία ο Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι...

ΣΤΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...

Και εγώ σου λέω ότι όταν συναντήθηκε με τον Ανάν του έθεσε και το θέμα της εκ περιτροπής Προεδρίας.

* Αλλά σαν πιστό σκυλάκι του Χριστόφια, θα συμφωνείς στην αρχή ότι αν δεν εγκριθεί το όλο, τότε οι επιμέρους συμφωνίες θεωρούνται ως μη γενόμενες, και σαν φανατικός οπαδός του σχεδίου Ανάν έπρεπε να συμφωνείς και στην πρόνοια του, ότι αν απορριφθεί θεωρείται σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Άρα προτού αναπαράγεις τις κλανιές που σου μαθαίνουν στα καταγώγεια του AKEL να τους ρωτήσεις γιατί επανέφερε την εκ περιτροπής προεδρία ο Χριστόφιας, αφού απορρίφθηκε το όλο (σχέδιο Ανάν), και αφού ο Τάσσος ζήτησε από τον Ανάν να αφαιρεθεί από το σχέδιο του;

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Ο Χρίστος Χρίστου, ή άνευ, ή αρχιεπίσκοπος, αφού τάισε τις έποικες κότες της μάνας του, δήλωσε:

"με τα φοβικά σας σύνδρομα,η μόνη λύση θα ήταν η εξαφάνιση της Τουρκίας από το χάρτη.Κάθε άλλη λύση είναι επικίνδυνη"

Δηλαδή ο ηττοπαθής, μοιρολάτρης, προωθητής του ενδοτισμού και χειροκροτητής των ευέλικτων υποχωρήσεων και των ροζ παλινδρομήσεων στο κυπριακό, μας λέει ότι

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ (ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ)

Ε όχι ρε αρχίδι, επικίνδυνη είναι η λύση που προωθείτε εσείς, της νομιμοποίησης και της μονιμοποίησης των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, της εκ περιτροπής προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου.

Αν δεν είστε πρόθυμοι να διεκδικήσετε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας:

1. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

2. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

3. ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ

4. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

arxiepiskopos είπε...

ΖΗΝΩΝΑ,απευθύνομαι σε ανθρώπους πού κατανοούν στοιχειωδώς ανάγνωση κειμένου κι όχι σ'αυτούς που γνωρίζουν απλώς το μηχανισμό της ανάγνωσης.John Charalambous,θύμησέ μου σε ποιο ακριβώς έγγραφο του Τάσσου προς τον Ανάν περιέχεται εισήγηση για απόσυρση της εκ περιτροπής προεδρίας;Και επίσης θύμησέ μου σε ποιον ανήκει η ρήση:"Σχέδια όπως το σχέδιο Ανάν ουδέποτε εξαφανίζονται από το τραπέζι και πρόνοιές τους θα βρίσκονται πάντοτε μπροστά μας." Δεκτές στοιχειοθετημένες απαντήσεις.Βρισιές επίσης δεκτές,γιατί αποκαλύπτουν το βάθος των επιχειρημάτων σας.

Unknown είπε...

η τουρκική ηγεσία, ενόψει της εντατικοποίησης των ελληνοτουρκικών επαφών και των διερευνητικών συνομιλιών, ξεκαθαρίζει ότι ομιλεί περί συνόλου «προβλημάτων» με την Ελλάδα και όχι αποκλειστικά και μόνο για την υφαλοκρηπίδα, παραπέμποντας στο σύνολο των διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων στο Αιγαίο εις βάρος της Ελλάδας.
Η τουρκική ηγεσία, με σαφή τρόπο, αποκλείει την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Αιγαίο και για το λόγο αυτό επισημαίνει ότι η βάση για την επίλυσή τους είναι οι αρχές της «καλής γειτονίας και της στενής συνεργασίας», δήλωση που παραπέμπει στη γνωστή θέση περί διμερούς εφ’ όλης της ύλης διαλόγου και μη αποδοχής των ρυθμίσεων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (στο οποίο εξάλλου η Τουρκία αρνείται να γίνει συμβαλλόμενο μέρος).
Θυμίζοντας τη διατύπωση της Συμφωνίας της Μαδρίτης, η τουρκική ηγεσία κάνει και πάλι λόγο για «νόμιμα και ζωτικής σημασίας δικαιώματα και συμφέροντα» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, έννοια η οποία καλύπτει όλο το πακέτο των τουρκικών διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας. Η τουρκική ανακοίνωση περιέχει και τη συγκαλυμμένη απειλή, κάνοντας λόγο για «αποφασιστικότητα για συνέχιση των δραστηριοτήτων όλων των φορέων μας (σ.σ.: εννοεί διπλωματικών, στρατιωτικών κ.λπ. αρχών) στην προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Unknown είπε...

Το Καστελόριζο
Οι αναφορές του τουρκικού ΣΕΑ στην Ανατολική Μεσόγειο δεν αφορούν μόνο την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι πετρελαϊκές έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ενδεχόμενη πρωτοβουλία της Ελλάδας να ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή του Καστελορίζου ή η κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελλάδα.
Ενδεικτικό για το πώς αντιλαμβάνεται τα νόμιμα δικαιώματά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία, είναι γραπτή δήλωση που έχει καταθέσει στη γραμματεία του ΟΗΕ η τουρκική μόνιμη αντιπροσωπία για να αμφισβητήσει τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τη μεταξύ τους οριοθέτηση ΑΟΖ. Στην τουρκική γραπτή δήλωση (2 Μαρτίου 2004) η Τουρκία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει υπό μορφή διακήρυξης ότι «η οριοθέτηση κάθε ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο στην περιοχή που εκτείνεται δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32ο 16’ 18 αφορά την Τουρκία και τα αυθύπαρκτα και απαράγραπτα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματά της...».
Η γραμμή αυτή καλύπτει όλη την περιοχή δυτικώς της Κύπρου και φυσικά περιλαμβάνει όχι μόνο το Καστελόριζο αλλά και το σημείο στο οποίο εφάπτεται θεωρητικά η ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή και την αιγυπτιακή, την οποία αμφισβητεί η Τουρκία απαιτώντας να μην εξαιρεθεί από τον υπολογισμό των θαλάσσιων ζωνών η επήρεια του Καστελορίζου..

arxiepiskopos είπε...

John Charalambous,αν βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματά μου ανάρτησέ τες και θα τις δω απόψε που θα επιστρέψω.

m_arioss είπε...

Ο Ανα(ν)στασιάδης πάει για πρόεδρος, και ως έξυπνο πουλάκι που είναι, ξέρει ότι αν συνεχίσει τις ίδιες βλακώδεις κινήσεις όπως το 2004 και το 2008 και εντεύθεν, θα πιάσει τον πο.. εμ.. τον μήτα ήθελα να πω.

arxiepiskopos είπε...

JOHN,JOHN,είσαι εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Σαν αύριο 3 Μαρτίου, έπεσε μαχόμενος ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΑΚΕΛΙΚΟΙ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΈΖΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΗΡΩΕΣ Ο-Ε-Ο;

Στα καζίνα και στον υπόκοσμο του Λονδίνου;

Ρ.

Unknown είπε...

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Εκστρατεία με τίτλο «πάρε θέση για τη λύση» εγκαινιάζει από σήμερα η ΕΔΕΚ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις κεφαλαιώδους σημασίας παραμέτρους της λύσης του κυπριακού.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει ανοικτές συσκέψεις τοπικών και περιφερειακών οργανώσεων του κινήματος. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα διανέμεται επίσης στους πολίτες ειδικό έντυπο, το οποίο θα συμπληρώνουν και θα τοποθετούν σε ειδικά διαμορφωμένες κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν περίπτερα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου στις 13 και 20 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στην εν λόγω εκστρατεία ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε πώς ήρθε η στιγμή να ακουστεί και η φωνή των πολιτών για το περιεχόμενο της λύσης.

"Πιστεύουμε λοιπόν ,ότι ήρθε η ώρα ,εκτός από τη φωνή των πολιτικών, να ακουστεί και η φωνή των πολιτών για το περιεχόμενο της λύσης. Να τοποθετηθούν και αυτοί πάνω στις σημαντικές της πτυχές.Να δηλώσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με συγκεκριμένες πρόνοιες.Άν αποδέχονται ή όχι προτάσεις όπως αυτή για την εκ περιτροπής προεδρία"είπε ο κ.Ομήρου.