Η βάση του ΔΗΚΟ πρέπει να ξεσηκωθεί ...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στη φωτογραφία το ΔΗ.ΚΟ των ονείρων των Α. Κυπριανού, Δ. Χριστόφια, Α. Ντάουνερ, Μ. Κάρογιαν, Άνεφ Ορίων, Κωστακόμπλεξ, Μαγάρειου Δρουσιώτη και Κόκκινου Ιαβέρη

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.ΚΟ έχει ληφθεί σύμφωνα με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που προνοεί το καταστατικό του κόμματος. Η μεγάλη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής υπερψήφισε τη πρόταση που κατέθεσε ο Μάριος Κάρογιαν για παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα και η ισχύς της απόφασης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα παρα μόνο από την ίδια τη λαϊκή βάση του κόμματος.

Πάρα πολλοί υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, αναγνώστες της επιτροπής, μας έχουν αποστείλει τις τελευταίες εβδομάδες μηνύματα εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις στο ΔΗ.ΚΟ και την άποψη τους υπερ της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση Χριστόφια.

Σύμφωνα με εσωκομματικές πληροφορίες, εκατοντάδες ψηφοφόροι επικοινώνησαν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά με τα κεντρικά και επαρχιακά γραφεία του ΔΗ.ΚΟ παρακαλώντας να διασωθεί, έστω και την υστάτη, η αξιοπρέπεια της πατριωτικής βάσης του κόμματος.

Το τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος πήρε κυριολεκτικά φωτιά όταν η κεντρική επιτροπή έλαβε την τελική της απόφαση ενώ πολλά μέλη του ΔΗ.ΚΟ σκέφτονται ακόμα και να παραδώσουν την κομματική τους ταυτότητα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γνωστός νομικός και επιχειρηματίας, πρόεδρος της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στη Κύπρο, κύριος Πάνος Ιωαννίδης υπέβαλε ήδη την παραίτηση του και επέστρεψε την κομματική του ταυτότητα.

Παραθέτουμε την επιστολή παραίτησης:

Πάνος Ιωαννίδης,
Νομικός
Πρόεδρος Κίνησης για
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Έντονα

Επιλέγω αξιοπρέπεια...

Κατά την πλέον κρίσιμη ώρα για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τα οδυνηρά ατοπήματα της πολιτικής ηγεσίας στη διαχείριση του Κυπριακού Ζητήματος, παρά την αδυναμία του ΔΗΚΟ ως συνεργαζομένου κόμματος να ανατρέψει την πορεία που ακολουθείται και ερήμην της βάσεως του Κόμματος, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε όπως «το ΔΗΚΟ συνεχίσει να υποστηρίζει δια της συμμετοχής του την παρούσα Κυβέρνηση», απόφαση που προσωπικά ερμηνεύω ως συνέχιση της συναυτουργίας στην καταστροφική πορεία που ακολουθείται για το μέλλον της Τόπου και του Κυπριακού Λαού.

Εξασφαλίζοντας αυτή την απόφαση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επιτέλεσε το δικό του μερίδιο από τα συμφωνηθέντα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, δικαιωματικά, απαιτεί από ολόκληρο το ΔΗΚΟ "πειθαρχία στην απόφαση".

Ως απλό μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, ευρίσκομαι ενώπιον της επιτακτικής επιλογής:

Είτε να συνεχίσω να ενισχύω ακουσίως, διά της παραμονής μου στο Κόμμα, τους αυτουργούς και συναυτουργούς της καταστροφικής πορείας που ακολουθείται για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε να διατηρήσω ακέραιη την προσωπική αξιοπρέπεια μου.

Επιλέγω ανεπιφύλακτα τη διατήρηση της προσωπικής αξιοπρέπειας και, καθηκόντως, έχω αποστείλει προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ τη γραπτή αποχώρηση μου από το Κόμμα, επιστρέφοντας την κομματική ταυτότητα. Προσωπικώς προς τα Στελέχη και, ιδιαίτερα, προς τα απλά Μέλη του ΔΗΚΟ, εκφράζω την ειλικρινή φιλία και αγάπη μου.

---------------------------------------------

Ναι μεν οι δημοκρατικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές πρέπει να σέβονται τις απόψεις και τις επιθυμίες των πολιτών που τους εμπιστεύονται με τις ψήφους τους και που τους αναδεικνύουν στις θέσεις που κατέχουν.

Πρέπει επιτέλους ο Μάριος Κάρογιαν και η παρέα του να κατανοήσουν πως τις καρέκλες δεν τους τις χαρίζει ούτε ο Δ.Χριστόφιας, ούτε ο Α.Κυπριανού αλλά ούτε και κανένα άλλο συνεργαζόμενο κόμμα.

Τις καρέκλες τους τις εμπιστεύεται ο λαός και αν ο λαός νιώσει προδομένος ίσως το ΔΗ.ΚΟ μελλοντικά να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Άλλωστε μια πιθανή ανεπάρκεια ποσοστών θα αφαιρέσει από το κόμμα το ρυθμιστικό ρόλο που έχει και θα αφήσει το κόμμα εκτός μελλοντικών συνεργασιών. Τότε όλοι οι καρεκλάκιδες θα μείνουν ΟΡΘΙΟΙ....

Επαναλαμβάνουμε την θέση ότι το ΔΗ.ΚΟ είναι από τώρα και στο εξής συνυπεύθυνο για τους χειρισμούς του προέδρου στο Κυπριακό αλλά σ' αυτό το διασυρμό δεν μπορεί να σύρεται και ο κόσμος του ΔΗ.ΚΟ. Η πατριωτική πτέρυγα του ΔΗ.ΚΟ, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος, οφείλει να αντιδράσει και να απαιτήσει σεβασμό και ουσιαστική αντιπροσωπευτικότητα.

Για το Χριστόφιας Watch

Ευρυβιάδης

33 Σχόλια:

Mario είπε...

Ena komma den exei egkihmenous psifoforus. Ti milate na xesikw8ei ? An den tous kanei san komma na min to psifisoun otan exei ekloges. Akou pragmata "na xesikw8ei i basi".
Ena pososto psifise DHKO to 2006. As perimenoume na doume ti 8a psifisoune to 2011. Mporei na auxi8oune, or mporei na meiw8oune or na minoune ta idia ta pososta tou.
Apla kai dimokratika.

the Idiot Mouflon είπε...

Στα όπλα, στα όπλα!

Άτε... ευκαιρία να επαναλάβετε καμιά 300 φορές τη λέξη "εμφύλιος" που σας είπαν να μπήξετε μεσ' τα μυαλά του κόσμου για να γίνει φοβικός.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μάριο, γράφε ελληνικά.

Idiot, όλο ατάκες βλακείας είσαι. Idiot όνομα και πράγμα.

Θέλω απαντήσεις:

1) Από τον Anef_Oriwn: θεωρείς τον Ταλάτ φερέφωνο της Άγκυρας, ναι ή όχι
2) Από τον "Αγωνίτης": τι έχεις να πεις για το νέο καταποντισμό του Αγώνα Η.Β.; Που έχει τα μικρότερα ποσοστά Αγώνα στο φοιτητικό κίνημα;
Δεν πρέπει να απολογηθείς σε αυτό το blog που βλέπεις τις στενές του σχέσεις με την ΕΔΕΚ (δες νέα συνέντευξη Παπαδάκη);
3) Από το Μικρό Γκρίζο Λύκο Ιορδάνου (μιγκριλ): αληθεύει ότι πήρες μόνο 8 ψήφους; Αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου για το ρεζίλι του ΑΓΩΝΑ ή οι ευθύνες για τη μετατροπή του σε γκαράζ της Προοδευτικής είναι συλλογικές;
4) Από το Ρηγα: που το βρίσκεις ρε αγόρι μου τόσο κουράγιο να απαντάς στον κάθε καραγκίοζη που μπαίνει εδώ μέσα;
5) Από τον "Πρόβατα Ξυπνάτε": αν ο Μάριος είναι λόγω ανιδιοτέλειας που στηρίζει το Χριστόφια, γιατί δεν παραιτείται από Πρόεδρος της Βουλής;

Mario είπε...

EDEK HB,

Den mporeis na diabazeis Ellinika me Latinikous charaktires ? Prepei na eisai arketa sini8ismenos se autous tous xaraktires mia kai eisai edw sto UK.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Η βάση του ΔΗΚΟ έχει ξεσηκωθεί. Η κολλητή μου για παράδειγμα, που είναι ΔΗΚΟΙΚΗ εκ γενετής έχει μανιάσει κατά του Κάρουφιαν και της κλίκας του. Το ίδιο και όλη η οικογένεια της. Η κολλητή μου τους έχει πάρει τηλέφωνο και τους σκυλλόβρισε και ήδη έχει στείλει επιστολή παραίτησης.

Έχω ακούσει και πολλές άλλες περιπτώσεις αγνών ΔΗΚΟΙΚΩΝ πατριωτών που δεν θα ξαναψηφίσουν ΔΗΚΟ ενόσω ο Κάρουφιαν και τα τσογλάνια του είναι στην εξουσία.

Ακούσατε την εκπομπή του Παύλου Μυλωνά ψες στο ΜΕΓΑ; Ο Φωτίου από τηλέφωνο είπε ότι ... ΙΣΩΣ αποδεκτούν ένα ακόμα υπουργείο. (Αν τους πιέσει αρκετά ο Χριστόφιας φαντάζομαι).

Κοντά σ' αυτήν την ξεφτύλλα η Τσιτσιολίνα μοιάζει με τέρας αξιοπρέπειας.

Πλαστήρας είπε...

Σαν την κολητήσου Πάολα έχει πολλούς. Χτές στην δουλειά μιλούσα με ένα συνάδελφο μου φίνο ΔΗΚΟΙΚΟ. Ο άνθρωπος φώναζε ότι από το 1976 δεν ψήφισα άλλο κόμμα αλλά από τώρα και στο εξής τη ψήφο μου δεν πρόκειται να ξαναδούν.

Μου έκανε εντύπωση η οργή που ξεχείλιζε από τα λόγια του ξέροντας ότι στο παρελθόν δεν δεχόταν να του πεις λέξη για το κόμμα του.

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Δυστυχώς η βάση του ΔΗΚΟ θα φοβηθεί να αντιδράσει. Ιδίως τώρα που υποστηρίζεται το ΔΗΚΟ από το εξτρεμιστικό ΦΑΣΙΚΚ.

Από ό,τι μάλιστα δημοσιεύει το ΦΑΣΙ.Κ.Κ. στη σελίδα του, επίκειται συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΦΑΣΙΚΚ.

Τελικά το ΔΗΚΟ έγινε έρμαιο του ΑΚΕΛικού και του ΦΑΣΙΚικού φασισμού!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Έπεσαν όλες οι μάσκες Αριστερέ Πατριώτη. Έχω ακούσει ότι οι πανηγυρισμοί στο ΦΑΣΙ.Κ.Κ για την απόφαση της ΚΕ του ΔΗΚΟ καλά κρατούν. Γιατί δεν ανακηρύττουν τον Κάρογιαν επίτιμο τους μέλος να τελειώνουμε τέλως πάντων;

Οι απειλές που εκόξευσε ο Φωτίου κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου είμαι σίγουρη ότι έγιναν κατ' υπόδειξη του ΦΑΣΙ.Κ.Κ.

Κατακαημένη πατρίδα. Μια τριμερής AKEL - ΔΗΚΟ - ΦΑΣΙ.Κ.Κ είναι ότι χειρότερο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ελπίζω η πατριωτική μερίδα του ΔΗΚΟ να αντιδράσει άμεσα πριν είναι πολύ αργά.

arxiepiskopos είπε...

Παιδιά,φυλαχτείτε!Ξεσηκώθηκε μια κολλητή της ΠΑΟΛΑΣ και ένας συνάδελφος του ΚΛΑΣΤΗΡΑ!

Unknown είπε...

Εξονυχιστική έρευνα για το ποσό των 259 εκατομμυρίων ευρώ που διανέμονται στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, μέσω του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης για την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ζήτησε με γραπτή ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ και Μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ευρωβουλευτού, το μέσο χρηματοδοτικής στήριξης εγκρίθηκε το Φεβρουάριο 2006 με στόχο τον τερματισμό της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και τη διευκόλυνση επανένωσης της Κύπρου.

Κάνοντας σαφή μνεία στο περιεχόμενο του Κανονισμού 389/2006 του Συμβουλίου, ο οποίος αποτελεί τη νομική βάση του μέσου παροχής οικονομικής βοήθειας στους Τουρκοκύπριους, καθώς και σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο επί του συγκεκριμένου θέματος, η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε να πληροφορηθεί τα εξής:

Πρώτον, ποιοι απαρτίζουν την ειδική επιτροπή η οποία επικουρεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαχείριση της χρηματοδοτικής βοήθειας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ποιες οι ιεραρχούσες προτεραιότητες για αξιοποίηση των κονδυλίων;

Δεύτερον, η κ. Παπαδοπούλου ερωτά «πώς διασφαλίζεται ότι ένα σημαντικό ποσό (34 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο) καταλήγουν στην κοινωνία των πολιτών; Και τρίτον, αν έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Επιτροπής περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή παρατυπίες.


ΡΕ ΝΕΝΕΚΙΑ ΤΡΩΤΕ ΤΖΑΙ ΣΠΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΦΟΣ

Unknown είπε...

αξίζει ένας σχολιασμός για τα περί συμπεριφοράς πολιτικών, που έχουν αποδείξει ποιοι είναι. Μήπως δεν βλέπουν εδώ και χρόνια τους κινδύνους; Μήπως δεν βλέπουν ότι ο ενδοτισμός αποβαίνει μοιραίος; Μήπως δεν βλέπουν ότι οι Τούρκοι δεν παύουν ποτέ να διεκδικούν. Σίγουρα μεταξύ των Βουλευτών υπάρχουν αφελείς ή/και χαμηλής αντίληψης άτομα. Και ίσως κάποιοι αγνοί πατριώτες, αν έχουν μείνει. Όμως αυτοί που χαράσσουν την εξωτερική πολιτική σίγουρα ξέρουν τι κάνουν και δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνονται που πάνε οι εξελίξεις.
Επομένως όσοι κακόμοιρα κλαψουρίζουν εκλιπαρώντας τους να αναλάβουν δράση πέφτουν στην παγίδα του «πολιτικού που θέλει και δεν μπορεί», το πολύ πολύ του «αδιάφορου» χωρίς να βλέπουν το πραγματικό πρόσωπο των που δεν είναι άλλο από δωσίλογους και ιδιοτελείς χρηματιζόμενους πολιτικούς.

Unknown είπε...

για μας τους Εδεκίτες είναι κάποια πράγματα τα οποία είναι απαραβίαστα. Το εθνικό θέμα για μας είναι λόγος ύπαρξης και δραστηριότητας του κόμματός μας. Ναι μεν είναι μέρος των αγώνων μας τα κοινωνικοοικονομικά θέματα, η παιδεία, η υγεία κ.τ.λ., όμως χωρίς τη σωστή πορεία επίλυσης του εθνικού μας προβλήματος είναι, πιστεύω, σαν να μην υπάρχουμε. Όλος αυτός ο κύριος πυρήνας της ΕΔΕΚ ευρίσκεται σ' αυτόν το χώρο, ένεκα των θέσεών μας στο εθνικό θέμα. Έτσι, για μας η παρουσία στο κυβερνητικό σχήμα, όπου ο πρόεδρος Χριστόφιας σε αρκετά σημεία ξέφυγε εντελώς από τις αρχές και προσδοκίες μας και απ' όλα όσα εμείς επαγγελλόμεθα και διακηρύττουμε, θα μας έκανε ανακόλουθους και ασυνεπείς. Δεν θα μπορούσαμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια τον κάθε Εδεκίτη και να του μιλούμε για όλες εκείνες τις αρχές στο εθνικό θέμα
Η εκ περιτροπής προεδρία με παροχή πλήρους εκτελεστικής εξουσίας στον εκάστοτε πρόεδρο, δηλαδή στον Τούρκο (προερχόμενο από μειονότητα του 18%), τι συνεπακόλουθα θα έχει; Η εκ προοιμίου αποδοχή για παραμονή 50.000 εποίκων, όπου στη διαπραγμάτευση θα καταλήξει μια συμφωνία ανώτερη του αριθμού αυτού, για εμάς είναι αρκετά σοβαρό, έστω και με αποδοχή των 50.000.
Η σταθμισμένη ψήφος, αυτή η άκρως αντιδημοκρατική διευθέτηση, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, ευρισκόμενη εκτός των κομματικών και ιδεολογικών μας αρχών.
Όλα αυτά και αρκετά άλλα ήταν λόγοι για να μην μπορούμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο κυβερνητικό σχήμα, διότι εκτός των άλλων θα είμαστε και συνυπεύθυνοι, όταν τελικά υλοποιηθούν.

Unknown είπε...

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα της Μελβούρνης «The Age» υποστηρίζει ότι αυξάνονται οι πιέσεις για να παραιτηθεί από τη θέση του ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Στο δημοσίευμα, που είχε τίτλο «Αυξάνεται η εχθρότητα κατά του Ντάουνερ στην Κύπρο», υποστηρίζεται πως ο ειδικός σύμβουλος ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ και δεν μένει πολύ καιρό στη μεγαλόνησο.

Κατά τον κ. Ντάουνερ, τα παράπονα προέρχονται, κυρίως, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ελληνοκυπριακής πλευράς.
«Όσο για τον ισχυρισμό ότι δεν περνώ πολύ καιρό στην Κύπρο, θα πρέπει να σημειώσω πως απασχολούμαι σε βάση μερικής απασχόλησης. Δεν πληρώνομαι για πλήρη απασχόληση», είπε.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΕΝΕΚΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΗΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ

Ο Χιούμπερτ Φάουστμαν, που διδάσκει Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, παρατηρεί πως «απ' την αρχή η εικόνα του Ντάουνερ ήταν προβληματική, αλλά αυτό που έγινε με την επίσκεψη του ΓΓ ΟΗΕ στην κατεχόμενη Κύπρο ήταν προσβλητικό. Πολλοί Ελληνοκύπριοι τον θεωρούν αλαζονικό και πιστεύουν πως θέλει μια λύση που θα δοξάσει τον... ίδιο».

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΏΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΣ ΕΞΩΘΕΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΉΣΕΙς ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ


Εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας για το Κυπριακό αναλαμβάνει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Την απόφαση έλαβε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος κατά την προχθεσινή του συνεδρία, στην οποία συζήτησε τις πολιτικές και οργανωτικές προτεραιότητες του Κινήματος μετά την αποχώρηση από την Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε την οργάνωση μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης τόσο του κομματικού συνόλου όσο και της ευρύτερης κοινωνίας για την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής και των χειρισμών στο Κυπριακό, με επίκεντρο την απόσυρση των «απαράδεκτων υποχωρήσεων για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων».

Σάββας Παπάκης είπε...

κ. Αίαντα, σαν να και πολύς εδεκιτισμός έπεσε σε αυτό το blog τελευταία.

Επειδή έφυγε η ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση, όλοι οι ΔΗΚΟϊκοί του blog γίνατε ΕΔΕΚίτες; Γιατί δε φεύγετε από το ΔΗΚΟ, να ησυχάσουν και οι δικοί σας, που επιθυμούν συνεργασία;

Πάολα, σε πιστέψαμε!

Τηλέμαχος είπε...

Ρε παιδκια εγινε θαυμα θαυμα. Ο κ. Πουργουριδης χαρακτήρισε σφάλμα την εκ-περιτροπης προεδρία!!!!
Τωρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον θα εννοούσε ότι προτίμα μόνιμη τουρκική προεδρία γι’αυτό είναι κατά της εκ-περιτροπης.
Καλα, η καφροσυνη εχει και τα ορια της.
Αλλα η κυβερνηση ατου!!!!!! Ρε δεν πα να φακκατε χαμε εμεις (κυβερνηση) θα σας φέρουμε τη εκ-περιτροπης γιατι ετσι αποφασισαμε. ΤΕΡΜΑ.
Που είσαι αρχιμουφτη να δεις τα χαιρκα του ΔΗΣΥ που είσαι;

Unknown είπε...

ΕΠΕΙΔΗ σ’ αυτό τον τόπο είμαστε όλοι χρυσόψαρα και με ξεχνάμε τόσο εύκολα και αυτό επιτείνεται από την παρούσα διακυβέρνηση, η οποία βιάζει με αγριότητα τη νοημοσύνη μας, να σας θυμίσουμε ότι ενορχηστρωμένα ο Χριστόφιας και ο Αναστασιάδης, πριν τις εκλογές του 2008 κατάστρεψαν τη μοναδική σοβαρή προσπάθεια να τροχοδρομηθεί η έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.
Σας θυμίζουμε αυτά που έλεγε ο Αναστασιάδης περί δήθεν σκανδάλου και τον σιγόνταρε ο Χριστόφιας, με κύριο στόχο να πλήξουν την προσπάθεια του Τάσσου Παπαδόπουλου να επανεκλεγεί, εκθέτοντας τον δήθεν στα μάτια της κοινής γνώμης.
Σας θυμίζουμε τις ανοίκιες, απαράδεκτες και άνευ περιεχομένου επιθέσεις που δέχτηκε ο τότε Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Μιχαηλίδης, οι οποίες δυστυχώς έπιασαν τόπο, καθώς τα αμνοερίφια οι ψηφοφόροι πείστηκαν χωρίς να ξέρουν οτιδήποτε από την πραγματικότητα περί της έλευσης φυσικού αερίου.
Δυστυχώς οι ψηφοφόροι δεν έλαβαν υπόψη την εντιμότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου, το γεγονός πως ο Τάσσος ότι έπραττε το έπραττε για το συμφέρον της Κύπρου και του λαού της, το γεγονός ότι ο Τάσσος ήταν ο γνήσιος υπερασπιστής των συμφερόντων του κυπριακού λαού και πως η δική του άποψη για την έλευση φυσικού αερίου αποσκοπούσε στην απεξάρτηση της Κύπρου από το πετρέλαιο και τη σύναψη σημαντικών συμμαχιών.
Η παρούσα διακυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις εντολές και τις επιθυμίες των βρετανών, άρα κατ’ επέκταση των αμερικανών, όχι μόνο δεν προώθησε το θέμα της έλευσης φυσικού αερίου, αλλά άφησε καθηλωμένο το θέμα των θαλάσσιων οικοπέδων, στα οποία έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δηλαδή πετρέλαιο.
Αυτό έχει δυσμενείς συνέπειες στην αναβάθμιση της στρατηγικής σημασίας της Κύπρου και της διαπραγματευτικής της ικανότητας, αλλά και στις τσέπες των πολιτών.
Εμείς, οι πολίτες καλούμαστε να καταβάλουμε το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυξημένους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα, επειδή η ΑΗΚ δεν χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, γιατί αυτό δεν έχει έρθει.
Ακόμα μια συμπαιγνία Χριστόφια – Αναστασιάδη για να πληγεί τότε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πλήττει τον ήδη βεβαρυμένο οικονομικά πολίτη.
Να σας ζήσει ο φιλολαϊκός Πρόεδρος και ο καπάτσος Αναστασιάδης!

Unknown είπε...

Καταρρέει το Μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα και τις επισκευές εμποδίζει η παρουσία εποίκων μικροπωλητών που αρνούνται να μετακινηθούν. Για τους οποίους δόθηκαν 180,000,00 ευρώ (εμείς τα δώσαμε;) για να κτιστούν μαγαζιά που θα τους στεγάσουν.

«Μα αν ο Ταλάτ και ο Έρογλου δεν μπορούν να μετακινήσουν οκτώ με εννέα πλανοδιοπώλες έποικους, πώς είναι δυνατόν να αποφασίσουν την απομάκρυνση των εποίκων από την Κύπρο;» Είναι και η αξιοπρέπεια μας που καταρρέει μαζί με τον Απόστολο Ανδρέα. Δεν τον θέλει ούτε κι ο Απόστολος Ανδρέας τέτοιον εξευτελισμό.

THN υποστήριξη των γκρίζων λύκων ζήτησε ο εγκάθετος της Άγκυρας τρισαλί Ταλάτ για την παρωδία εκλογών στα κατεχόμενα…
Πέραν του ευέλικτου μπετατζή και του Μητσοτάκη της Κύπρου τώρα θα έχει στο πλευρό του και τους λύκους…
Τελικά ίσως δεν χρειαστεί την βοήθεια της …Πραξούλας… Καλό θα ήταν όλοι αυτοί να δημιουργήσουν ένα κοινό φορέα για υποστήριξη του εγκάθετου… Σε αυτό τον φορέα μπορεί και ο ευέλικτος μπετατζής να εφαρμόσει τις ιδέες του περί σταθμισμένης ψήφου, εκ περιτροπής προεδρία κτλ…

Unknown είπε...

Για να προσθέσουμε και στην φαιδρότητα – τραγικότητα της κατάστασης σας υπενθυμίζουμε και την θέση που πρόβαλε η κ. Αθηνά Κυριακίδου μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ. Η κ. Αθηνά λοιπόν δήλωσε στην τηλεόραση ότι «δεν έχουν σημασία οι γραμμές οι κόκκινες: και κόκκινες να περάσουμε και μπλε να περάσουμε και πράσινες να περάσουμε για να βγούμε νικητές». Τι μεγαλείο πολιτικής σκέψης είναι αυτό! Τι επίπεδο σοφίας! Τις κόκκινες γραμμές που καθορίζουν τα όρια μιας αποδεκτής λύσης μπορούμε να τις περάσουμε λέει για να βγούμε νικητές. Και πως θα βγούμε νικητές όταν περνώντας τις γραμμές ασφαλείας θα πέσουμε σε περιοχή κακής λύσης; Είναι σαν να λες και τον γκρεμό να τον περάσουμε δεν πειράζει αφού θα βρεθούμε νικητές πέφτοντας στο κενό.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Για ποιο πράμα δε με πιστεύεις κόρη Μαρία Β;

Για το ότι η κολλητή μου δεν θα ξαναψηφίσει ΔΗΚΟ ή για το ότι το ΦΑΣΙ.Κ.Κ. πανηγυρίζει για την απόφαση του ΔΗΚΟ και συμβουλεύει τον Κάρουφιαν πως να τρομοκρατήσει τους διαφωνούντες;

Unknown είπε...

μα πως εξηγείται το κυβερνών κόμμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής να συνωμοτούν για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του κατοχικού ηγέτη. Δεν είναι τρελό δηλαδή να υπακούν στο Ταλάτ και να σκέφτονται να αναβάλουν ψήφισμα στη Βουλή γιατί τους πήρε τηλέφωνο. Που πάτε δηλαδή; Δεν έχετε ίχνος αξιοπρέπειας; Ούτε τσίπα.
Δηλαδή φανταστήκατε να πάρουν οι Κούρδοι τον Ερντογάν τηλέφωνο για να αναβάλει ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης; Ούτε ο Ομπάμα δεν θα προέβαινε σε τέτοια πράξη, για να αναβάλει την απόφαση Κοινοβουλίου άλλης χώρας. Για να έχει τόσο θάρρος ο Ταλάτ και να παρεμβαίνει σημαίνει πως η ανοχή αλλά και τα λεγόμενα τους το επιτρέπουν. Το πλέον σπαστικό όμως είναι οι δικαιολογίες που μας αραδιάζουν. Ο μεν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μας λέει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απλά μεταβίβασε το αίτημα Ταλάτ στη Βουλή!!! Δηλαδή είναι ο κλητήρας του κατοχικού ηγέτη. Ο δε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φυσικά και μετέφερε το αίτημα στη Βουλή ( του λέει ο Χριστόφιας πήγαινε να πέσεις σε λάκκο με φίδια κι αυτός εκεί υπακούει) , μάλιστα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ζητώντας δήθεν αναβολή για άλλη αιτία...Έπιασε λένε συχνοουρία τον Άντρο. Καλά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που δέχθηκε πρώτος το τηλεφώνημα Ταλάτ ( καλά στις δύσκολες στιγμές θα επικοινωνήσεις με τους κολλητούς σου) και για να δικαιολογηθεί μας είπε ότι ήταν έκκληση του κατοχικού ηγέτη. Την παλαβοσύνη μας ουκ ελάττω παραδώσουμε σε άλλους Εθνικόφρονες. Όσο για τον πρόεδρο της Βουλής που το πληροφορήθηκε αλλά έκανε την πάπια είναι γιατί κάνει προπόνηση για την τυφλή υπακοή του στις διαταγές Χριστόφια. Προφανώς ασκήσεις με πραγματικά πυρά για εκ περιτροπής προεδρία κάνουν οι άνθρωποι. Και μας λένε ότι δεν θα είναι οδυνηρή εξέλιξη η εκ περιτροπής προεδρία. Με αυτούς τους γονυπετείς πολιτικούς μάλλον εσαεί Τούρκος θα είναι ο πρόεδρος...

Τηλέμαχος είπε...

Τι το ψάχνεις ΑΙΑΝΤΑ. Εδώ το οδόφραγμα του Λιμνητη δεν μπορεί να ανοίξει (Θυμάστε κάπου κάποτε μιαν συμφωνία μεταξύ των εκ-περιτροπης πρόεδρων) και θα καταφέρει να διώξει τρεις παράγκες που τον Απ Αντρέα.

Η αξιοπιστία στο ΝΑΔΙΡ και η ασχετοσύνη στο ΖΕΝΙΘ.

Unknown είπε...

Τόσο πια! Άκρο άωτο της υποκρισίας. Τελικά δεν υπάρχει τίποτε αληθινό σ’ αυτό τον τόπο...Μόνο ψευτιά και υποκρισία. Μας πήραν τα υπαρξιακά μας τελικά και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ Πλέον είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.
Ξεκίνησαν λοιπόν τα ΕΔΟΝόπουλα για να πάνε την εκδρομή στο Τρόοδος και να συνευρεθούν με τα αδέλφια τους Τουρκοκύπριους. Φυσικά για να φωνάξουν όλα αυτά που τους έμαθαν στις κατασκηνώσεις στα Περβόλια. Έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Αρχίζοντας με την διοργάνωση της εκδρομής η ΕΔΟΝ επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ( ναι αυτή που είναι συνδικάτο με το ΝΑΤΟ) και προφανώς η σούβλα και το κρασί όταν είναι αβάττα από την Ευρώπη είναι πιο γλυκιά. Πάμε παρακάτω. Πορεύτηκαν λένε τα ΕΔΟΝόπουλα από την πλατεία Τροόδους προς το βουνό που βρίσκονται τα ραντάρ των Άγγλων. Εκεί βροντοφώναξαν συνθήματα κατά του Αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Χάρης Καραμάνος με το τηλεβόα βροντοφώναξε ότι « κανένας δεν θα περάσει τα άνομα σχέδια του». Α, Χαρούλη Καραμάνε μου ξέχασες καλό μου αγόρι ότι η πρώτη πολιτική πράξη του προέδρου της Δημοκρατίας μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του ήταν να επισκεφθεί την Αγγλία και να υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης; Δεν έμαθες καλό μου ΕΔΟΝόπουλο ότι ο Χριστόφιας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν είναι φίλος του; Κι αν το ξέχασες καλό μου παιδί ας σου το υπενθύμιζαν τα παριστάμενα συντροφάκια σου , τα παιδιά του Χριστόφια , η Χριστίνα κι ο Χρήστος που είναι και ηγετικά στελέχη της ΕΔΟΝ. Δεν κάνει ρε Χρηστάκη να λέτε τέτοια συνθήματα για τους φίλους σας...Δεν κάνει.
Όσο για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αν είδατε τις σκηνές στο αεροδρόμιο Λάρνακας και καταλαβαίνετε από τη γλώσσα του σώματος, κατά την υποδοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, έμοιαζε με κάποιο που πηγαίνει σε οικογενειακή συγκέντρωση, αλλά δεν χωνεύει τον ξάδελφο από την Ελλάδα. Τι να κάνει όμως αφού τον υποχρεώνει η οικογένεια. Είναι τοις πάση γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και οι μηχανισμοί του κόμματος στην Κύπρο δούλεψαν για εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην προεδρία της Ν.Δ, ενώ στις εκλογές τάχθηκε υπέρ Παπανδρέου και εναντίον Καραμανλή. Μάλιστα του ήρθε να ρίξει μπουνιά στο Σαμαρά όταν μίλησε για λύση στηριγμένη στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το δέσιμο του αριστερού φρυδιού του μετά την ατάκα Σαμαρά τα φανέρωσε όλα...

Unknown είπε...

Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, εκείνο που οφείλει να πράξει ο κ. Χριστόφιας είναι την αυτοκριτική του. Η δεδομένη και δεδηλωμένη στήριξη του ΑΚΕΛ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και περιστάσεις, ούτε αρκεί ούτε πείθει. Κάθε φορά, που ο κ. Άντρος Κυπριανού ομνύει πίστη και σεβασμό σ’ αυτόν ή ξιφουλκεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του Προέδρου, προκαλεί πλέον μειδιάματα και θυμηδία.
Ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας έχει χάσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού λόγω, πρωτίστως, των φοβερών διαχειριστικών και ουσιαστικών του σφαλμάτων στο κυπριακό πρόβλημα. Εχειρίσθη και χειρίζεται το εθνικό θέμα ως να είναι προσωπική του υπόθεση. Ή, ακόμη, ως εάν αυτός και μόνον κατείχε και κατέχει την απόλυτη γνώση του και την υπέρτερη εμπειρία. Με μια ολιγομελή ομάδα μονοδρομικών, γονυκλινών, ανεπαρκών συμβούλων. Αλλά δεν εζήμιωσε μόνο τον εαυτό του. Τα πλήγματα που υπέστη, έπληξαν, ταυτόχρονα, όλους μας. Η άνευ μελέτης και αποτίμησης των δυσμενών συνεπειών μονομερής προσφορά της εκ περιτροπής προεδρίας, των 50.000 εποίκων, της σταθμισμένης ψήφου και των δύο ισότιμων συνιστώντων στέητς, συνιστά κολοσσιαίο σφάλμα τακτικής και ουσίας που θα βαρύνει πάντοτε την πλευρά μας.

Και η αντίδραση της Τουρκίας; Αυτή έγκειται στην πρόσφατη κραυγαλέα δήλωση του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας κ. Μπαγίς ότι «η Τουρκία κέρδισε την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης ως η χώρα που θέλει ειλικρινά λύση και διακατέχεται από μετριοπάθεια και διαλλακτικότητα, χωρίς να αποσύρει έστω και ένα στρατιώτη από την Κύπρο και χωρίς να επιστρέψει σπιθαμή εδάφους στην ελληνοκυπριακή πλευρά».
Και η αντίδραση του Ταλάτ; Αυτός διακήρυξε από την Καρπασία ότι δεν θα επιστρέψει ούτε σπιθαμή εδάφους της. Ταυτόχρονα οργώνει την Ευρώπη και συκοφαντεί τον κ. Χριστόφια ως αδιάλλακτο, ανειλικρινή και κωλυσιεργό.

Αυτά τα δεδομένα ούτε μπορεί ούτε δικαιούται να παραγνωρίζει ή να υποβαθμίζει ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας. Ούτε βεβαίως και οι συνεταίροι του στη διακυβέρνηση του τόπου το ΔΗΚΟ στην ουσία, αφού πλέον η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι επέλεξαν την οδό της απόταξης της εξουσίας και της απαλλαγής από ευθύνες που δεν τους ανήκουν. Για το ΑΚΕΛ είναι δεδομένο και άνευ όρων και προϋποθέσεων υποταγμένο.
Είναι, όμως και ο ΔΗΣΥ, ο οποίος διαφοροποιείται, αλλά δεν πείθει ότι διαφωνεί επί της ουσίας των παραχωρήσεων του κ. Χριστόφια ούτε συμφωνεί με την απόσυρσή τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Χριστόφιας έχει αυτοπαγιδευθεί. Με παγιδευτές τους Βρετανούς και συνεπίκουρους τους Αμερικανούς. Και με τον ΔΗΣΥ να το παίζει, δια του Προέδρου του, στο ίδιο μήκος κύματος.

Τηλέμαχος είπε...

Παρακάτω δείτε μιαν δημοσκόπηση που εμφανίζεται στον Πολιτη.

Συμφωνείτε με τον τρόπο που διαχειρίζεται το Κυπριακό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας;

ΝΑΙ
43% - 2259 ψήφοι

ΟΧΙ
51% - 2664 ψήφοι

Δεν ξέρω Δεν απαντώ
5% - 275 ψήφοι

5198 ψήφοι

Λοιπόν, άμα και στον YENI-Politi απορρίπτεται η κυβερνητική πολιτική τότε που παμε;

Unknown είπε...

Κάποτε από χείλη πολιτικών –διαφορετικών κομμάτων– υποδεικνύεται πως «είμαστε όλοι πατριώτες», ή ότι, «δεν αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός». Συχνά όμως, τέτοιες υποδείξεις γίνονται, όχι για να πιστωθεί ο πολιτικός αντίπαλος με πατριωτισμό, αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο ίδιος που το προτάσσει και το καταφέρνει, ισοπεδώνοντας και εξισώνοντας όλους ανεξαιρέτως. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την επίκληση για ενότητα. Όποιος θεωρεί την ενότητα απαραίτητη στο κυπριακό, πρέπει να είναι ο πρωτομάστορας που θα την θεμελιώσει στην πράξη με το να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αποδεκτές στην ευρύτερη κοινωνία των πολιτών και πολιτικών δυνάμεων και ταυτοχρόνως, να αποφεύγει κινήσεις που τον θέτουν σε σύγκρουση με πολιτικές δυνάμεις . Διαφορετικά, όσο κι αν κάποιος επιμένει για ενότητα, στην πραγματικότητα είναι την σιωπή και ευπείθεια των άλλων που επιθυμεί, έστω κι αν δεν λέγεται. Άλλωστε, είναι απόλυτα φυσιολογικό σε μια δημοκρατική κοινωνία, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο κυπριακό, με την ενότητα να είναι θεμιτή και επιθυμητή στη βάση κοινών πολιτικών στόχων. Ενότητα στη βάση ιδιοτελών συμφερόντων είναι ξεπεσμός, όσο κι αν κομπάζουμε ισοπεδωτικά πως «είμαστε όλοι πατριώτες». Η προσέγγιση που κρίνει ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως και στον ΙΔΙΟ βαθμό πατριώτες, εξαφανίζει την ιδιοτέλεια και τον καιροσκοπισμό που είναι μέρος της πραγματικότητας.

Unknown είπε...

με αφορμή την επέτειο της θυσίας του Γρ. Αυξεντίου το απόσπασμα από κείμενο μου που γράφτηκε το 2001 από τον ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης, για να υποδείξει ότι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο πατριώτες και πως, αν θέλουμε, υπάρχει μέτρο σύγκρισης:

«…Κάποτε στον τόπο μας ευδοκιμούσε το γιασεμί. Κάποτε μοσχομύριζε ο δυόσμος στις αυλές των σπιτιών. Στα μπαλκόνια και στις βεράντες ολόδροσα ξεπετιόνταν τα κάθε λογής λουλούδια. Μαζί με αυτά, ανθούσαν και οι αξίες που μας κράτησαν μέσα στους αιώνες. Τώρα, στην Κύπρο ευδοκιμούν οι γλείφτες. Τώρα, στον κήπο της κυπριακής κοινωνίας ανθούν οι κόλακες που σέρνονται στα σαλόνια και στις πολυτελείς αίθουσες μασουλώντας γαρίδες κι επιδιώκοντας να γίνουν «παράγοντες» του τόπου ή να προβληθούν ανάμεσα σε κάποιους "παράγοντες". Το σύστημα αποδίδει, γι αυτό και πολλοί τέτοιοι βρίσκονται ψηλά στα δώματα της εξουσίας. Αλλά, έως εκεί εξαντλείται το όραμά τους για την κοινωνία. Ο πατριωτισμός τους αρχίζει και τελειώνει ανάμεσα στους τοίχους μιας αίθουσας ενός ξενοδοχείου, στα φανταχτερά χαλιά, τις σουίτες, την πανάκριβη άφθονη εισαγόμενη σαμπάνια και τους εκθαμβωτικούς πολυελαίους.

Κάποτε όμως, το μέτρο του πατριωτισμού ήταν ένα υγρό και σκοτεινό κρησφύγετο δύο μέτρων στην πλαγιά ενός βουνού. Εκεί, απέναντι από το Μοναστήρι του Μαχαιρά, μέσα στις σχοινιές και την άγρια βλάστηση, νέοι έκαναν όνειρα και ζήλευαν την δόξα του Γρηγόρη. Πόσο αλλάξαμε; Ή μάλλον, πόσο μας άλλαξαν όλους μας; Από το ψεύδος των S-300 περάσαμε στην πλεκτάνη του Χρηματιστηρίου και από εκεί στο σχέδιο Ανάν. Και όσοι ακόμα αγωνιούμε για την κοινωνία, όσοι συλλαβίζουμε ακόμη λέξεις όπως ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, κατοχή, επιστροφή, φιλοπατρία, οικογένεια, προσφυγιά, ανιδιοτέλεια, όσοι ακόμη ψελλίζουμε ελληνικά ονόματα όπως Κερύνεια, Σπίθκια της Ρήγαινας, Αϊ Χρυσόστομος, Μόρφου, Βαρώσι, Πενταδάκτυλος, νοιώθουμε πόσο ολοένα μας πλακώνει η σκλαβιά και η υποδούλωση».

Κυπραίος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπραίος είπε...

Για ρίξε μια ματιά εδω http://kypros4all.blogspot.com/ Αίαντα να δεις και την άλλη άποψη για εσας τους ΕΔΕΚίτες...

Κυπραίος είπε...

Η ΕΔΕΚ στήριζε και ψήφιζε τον Μακάριο.
Η ΕΔΕΚ στήριζε (και κάποτε όχι) το Σπύρο Κυπριανού
Η ΕΔΕΚ ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Γιώργο Βασιλείου
Η ΕΔΕΚ μετείχε με υπουργούς της στη κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη
Η ΕΔΕΚ είχε προσυμφωνήσει με τον ΔΗΣΥ για την υποψηφιότητα του Ομήρου
Η ΕΔΕΚ μετείχε με υπουργούς της στη κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου
Η ΕΔΕΚ μετείχε με υπουργούς της στη κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια

Τελικά έχεις δικαιο Δημήτρη Παπαδάκη. Σε ότι αφορά τις καρέκλες νομίζω οι πράξεις των κομμάτων μιλούν απο μόνες τους.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,μια φιλική συμβουλή:τις ανοησίες που γράφεις να τις γράφεις με συντομία,γιατί οι άνθρωποι δε διαβάζουν μακροσκελή ανέκδοτα. Να είσαι σύντομος και σαφής. Ως Ελληναράς, θα διάβασες Θουκυδίδη:"Αμαθία μεν θράσος,λογισμός δε όκνον φέρει". Επίδειξε,λοιπόν,όκνον εις το γράφειν!

patriotis είπε...

ρε βλάκες της επιτροπής , σας το ξαναλέω, με την στάση σας και αυτο το μπλοκ που έχετε κάνετε ζημία σε αυτούς που υποστηρίζετε, δίνοντας σε έμας την ευκαιρια που δεν τους πάμε να λέμε τις βρωμίες τους,πράγμα το οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ. Που αλλού θα μπορούσαμε να γραψουμε για την κομπίνα του Νικόλα που έκανε με τον Αντρονικου στο χρηματιστιριο, τα οικόπεδα της νεκρης ζωνης του Κουλλια,το ξεπλυμα κλεμένων λεφτων του Μιλοσεβιτς που έκανε ο Τασσος, τις προμήθειες που ζητά ο ομηρου για δουλειες στην Λυβυη,για το γεγονος οτι ο Λυσσαρίδης το 74 είταν κρυμενος στην πρεσβεια της Λυβυης.......ευχαριστουμε για την ευκαιρεια που μας δίνετε να γραφουμε τις βρωμίες σας