Ο παραλογισμός του ΔΗΣΑΚΕΛ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μάμμαααααααα! Εν θέλω να διαπραγματεύεται το μέλλον μου ο Ευέλικτος Χριστόφιας. Ουαααααααα!

Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό άρθρο του Γ.Χριστοδουλίδη από το Φιλελεύθερο, που στιγματίζει τον παραλογισμό της ΔΗΣΑΚΕΛικής ηγεσίας.

Η απόφαση ενός... απορριπτικού βρετανικού εφετείου
του Γιώργου Χριστοδουλίδη

Φιλελεύθερος 6/10/2010

Φανταστείτε για μια στιγμή το ενδεχόμενο κάποιος πολιτικός να διατύπωνε τη θέση ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να προνοεί την κατεδάφιση των παράνομων επεμβάσεων στις κατεχόμενες ελληνοκυπριακές περιουσίες, την έξωση των σφετεριστών από αυτές, την αποζημίωση των Ελληνοκύπριων ιδιοκτητών για την επί δεκαετίες αποστέρησή τους από το δικαίωμα απόλαυσης της περιουσίας τους και εν τέλει την πλήρη και χωρίς όρους ανάκτηση αυτής της περιουσίας.

Η… σκιώδης επί του Κυπριακού κυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ θα τον έκραζε μέχρι εκεί που δεν πάει. Τι εθνικιστή θα τον αποκαλούσαν, τι απορριπτικό, τι αντιομοσπονδιακό, τι εραστή της διχοτόμησης κλπ. Θα του υπενθύμιζαν ότι ο Μακάριος… οραματίστηκε την αποξένωση των νομίμων ιδιοκτητών από τις κατεχόμενες περιουσίες τους από το 1977 (ο ίδιος που μιλούσε για μακροχρόνιο αγώνα) ότι ο «απορριπτικός» κατά τα άλλα Σπύρος Κυπριακού έδωσε… πραγματικές μάχες για να μην επιστραφούν οι κατεχόμενες περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, και βεβαίως ότι ο «αδιάλλακτος» Τάσσος Παπαδόπουλος ποτέ δεν ζήτησε με επιστολή του στα διεθνή φόρα την εκδίωξη του ζεύγους και του κάθε ζεύγους Όραμς!

Θα του υποδείκνυαν το «συγκεκριμένο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο» μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες (όπου δεν υπάρχει χώρος για… ιδιοκτησιακά δικαιώματα) και βεβαίως τις νεοφανείς ευαίσθητες ισορροπίες. Επίσης, καθόλου απίθανο κάποιοι να μέμφονταν και τον… αρχιεπίσκοπο, αφού εσχάτως για ό,τι ρηγματώνει την απολιθωμένη κρατούσα αντίληψη περί ανανικής διζωνικής, ευθύνεται αυτός. Κι όμως αυτές τις «παράλογες», «ανεύθυνες», «έξαλλες» και «σοβινιστικές» θέσεις τις αποδέχτηκε και «τσιμέντωσε» πρώτο απ’ όλους το βρετανικό Εφετείο στην υπόθεση Αποστολίδη Vs Όραμς επικυρώνοντας με αυτό τον τρόπο προηγούμενη απόφαση ενός άλλου… απορριπτικού κυπριακού αυτή τη φορά δικαστηρίου. Ούτε γραμμή από τον κ. Λυσσαρίδη να έπαιρναν οι άνθρωποι.

Έτσι οι εκπρόσωποι του νεοταξικού ρεαλισμού στο Κυπριακό (διότι στα άλλα διεθνή ζητήματα που δεν αφορούν άμεσα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, το ΑΚΕΛ τουλάχιστον είναι αντινεοταξικό!), όχι απλώς δεν εξεμάνησαν εναντίον της εθνικιστικού περιεχομένου απόφασης -άκου να διώχνουν τους υπηκόους του κ. Μπράουν από το υπό σφετερισμό εξοχικό του κ. Αποστολίδη- αλλά αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά να την χαιρετίσουν. Λέω με βαριά καρδιά, διότι αν συναθροίσει κανείς την απόφαση αυτή μαζί με εκείνη για την Τιτίνα Λοϊζίδου και μερικές άλλες ακόμη και τις υποβάλει στη βάσανο της κοινής λογικής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η νομική υπόσταση της ανανο-διζωνικής είναι διάτρητη έστω κι αν κατά τα άλλα επιδιώκουμε λύση… στη βάση αρχών.

Δεν υποστηρίζω ότι αύριο ντε και καλά θα πρέπει να επιδιώξουμε λύση ενιαίου κράτους, τουλάχιστον όμως θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί όλα τα διεθνή δικαστήρια, δικαιώνοντας τις ατομικές προσφυγές των προσφύγων μας που απευθύνθηκαν σε αυτά, επιφέρουν, ταυτόχρονα, καίρια πλήγματα το ένα μετά το άλλο, στη λογική του γεωγραφικού διαχωρισμού, που πρώτος το 1974 υιοθέτησε σε ομιλία του στην «Αργώ» ο πρώην πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Να προβληματιστούν για το πώς είναι δυνατόν να σταθεί μια τέτοια λύση που καταπατεί με τρόπο κατάφωρο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και συνεπώς θα είναι θνησιγενής εκ της γενέσεώς της αφού καμιά ειρήνη δεν μπορεί να επικρατήσει αν δεν βασίζεται στα στέρεα θεμέλια της δικαιοσύνης. Εν κατακλείδι, η απόφαση των Βρετανών δικαστών εκθεμελιώνει όχι απλώς τη ληστρική πολιτική του σφετερισμού στα κατεχόμενα, αλλά και πραγματικά αποσαθρώνει τη βάση επιχειρημάτων εκείνων των δυνάμεων που στο όνομα ενός «ιστορικού» -δήθεν- συμβιβασμού με την αδίστακτη νέα τάξη πραγμάτων, αποφάσισαν να ενδύουν με μανδύα ομοσπονδίας λύσεις που νομιμοποιούν στο μέγιστο βαθμό τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας για την Κύπρο.

Είναι αυτές οι δυνάμεις που εδώ και δεκαετίες έχουν ξεγράψει τις χιλιάδες ε/κ περιουσίες, την Κερύνεια αλλά και την Λάπηθο του κ. Αποστολίδη. Με την απόφασή του το βρετανικό Εφετείο τις επαναφέρει στο χάρτη των διεκδικήσεων, είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει στη σχολή της νεοταξικής νομιμοφροσύνης.

ΥΓ.Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ μίλησε για συντονιστικό κέντρο που «δυστυχώς»… συντονίζεται για άσκηση αντιπολίτευσης στον πρόεδρο Χριστόφια. Να υποθέσουμε ότι πλέον όποιος ασκεί κριτική στον κ. πρόεδρο ή συντονίζεται με άλλους για να ασκεί κριτική, πρέπει να κηρύσσεται εχθρός του λαού; Πρωτοφανή πράγματα…
Επιμέλεια: Πράξανδρος για το christofias-watch

3 Σχόλια:

Ntropiasmenos DHKOikos είπε...

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της πέννας του Γιώργου Χριστοδουλίδή!

Υποκλίνομαι στην εφευρετικότητά του σε εφυή επιχειρήματα.

Υποκλίνομαι στο θάρρος του να αντιστέκεται ακόμα στον οδοστροτήρα, ο οποίος στοχεύει πρώτα και κύρια να διαλύσει κάθε γνήσια αριστερή πατριωτική φωνή.

Μακάρι το κόμμα μου να ήταν πραγματικά ένα "ανοιχτό" κόμμα και να μπορούσε να στεγάσει αξιόλογους ανθρώπους όπως ο Γ. Χριστοδουλίδης.

Όμως όταν ο Πρόεδρος μας, με τις ανασφάλειες που τον διακατέχουν (και ορθά τον διακατέχουν!), δεν αφήνει κανένα να κοντέψει του οικήματος του ΔΗΚΟ μπας και φάει του την ... καρέκλα!!!!

arxiepiskopos είπε...

Βeati pauperes spiritu!

Unknown είπε...

The Devil Knows ...
Christofias, Queen Elizabeth, and Vladimir Putin all die and go to hell.
While there, they spy a red phone and ask what the phone is for.

The devil tells them it is for calling back to Earth. Putin asks to call
Russia and talks for 5 minutes.

When he was finished the devil informs him that the cost is a million
dollars, so Putin writes him a cheque.

Next Queen Elizabeth call England and talks for 30 minutes.

When she was finished the devil informs her that cost is 6 million dollars,
so Queen Elizabeth writes him a cheque.

Finally Christofias gets his turn and talks for 4 hours to comrades.

When he was finished the devil informed him that there would be no charge for the call and feel free to call Cyprus anytime. When Putin hears this he goes ballistic and asks the devil why Christofias got to call to Cyprus for free.

The devil replied, "Since Christofias became President of Cyprus , Cyprus has gone to hell, so it's a local call and it's for free"