ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ... !!! Ε ΚΑΙ;

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Να σηκώσουν το χέρι τους
όσοι θέλουν να φύουν που την κυβέρνηση Χριστόφια.

Μα τον Ταλάτ και τον Τουτατίς ,
εν κατά λάθος που εσήκωσα σιέρι!!!

ΜιΛο μεν με κράξεις!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αναδημοσιεύουμε από τον «Εμπροσθοφύλακα»

'Εμπροσθοφύλακας'
«Την Κύπρο την καταστρέφετε και χωρίς προδοσία!»
09 Φεβρουαρίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Η Κύπρος τον τελευταίο καιρό είναι ένα καζάνι που βράζει. Στην πολιτική σκηνή η συγκυβέρνηση βιώνει μία από τις χειρότερές της περιόδους, αφού η αποχώρηση των κομμάτων που στηρίζουν τον πρόεδρο Χριστόφια (πλην ΑΚΕΛ) παραμένει για μακρό διάστημα στην ημερήσια διάταξη, με πρώτη τη σοσιαλιστική ΕΔΕΚ να έχει πάρει την ιστορική απόφαση να εγκαταλείψει το πλοίο που στραβά αρμενίζει από την αρχή του ταξιδιού του. Στα δύο χρόνια συγκυβέρνησης με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ,
το ΑΚΕΛ αγνοούσε επιδεικτικά όλους του τους συνεργάτες. Τόσο στον πυρήνα της πολιτικής ατζέντας, το Κυπριακό, όσο και στους διορισμούς -οι οποίοι θεωρούνται από πολλούς ο μόνος πραγματικός λόγος που κρατά ακόμη το ΔΗΚΟ στο καρναβαλίστικο άρμα της συγκυβέρνησης (η ΕΔΕΚ αποφάσισε επιτέλους να περισώσει την αξιοπρέπειά της!)- υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες με τον πρόεδρο. Ως συνέπεια το ΑΚΕΛ στα δύο χρόνια υποτιθέμενης συγκυβέρνησης κυβερνά σαν μονοκομματική κυβέρνηση.

Στον κυκεώνα της ασυνεννοησίας ή της προκλητικής μονοκρατορίας,
η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ έχει περιθωριοποιηθεί εντελώς από την υπόλοιπη κοινωνία. Τα μόνα ερείσματά της παραμένουν εντός των ψηφοφόρων του κόμματος του ΑΚΕΛ και εντός των οπαδών του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα του 2004. «Όλως παραδόξως», το ΑΚΕΛ, όντας ένα κόμμα που στήριξε το ΟΧΙ και σε συγκυβέρνηση επί 4,5 χρόνια με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και άλλα 2 με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, έχει γίνει ασυγκράτητα αρεστό στις ομάδες του ΝΑΙ, οι οποίες θεωρούν ότι ακολουθεί την πολιτική τους! Σημειώνουμε ότι το κλίμα περιθωριοποίησης του ΑΚΕΛ είναι τόσο έντονο μέσα στην ευρύτερη κοινωνία που εξανάγκασε και τον μοναδικό σύμμαχό του στο Κυπριακό, τον επίσημο ΔΗΣΥ, να υπαναχωρεί συχνά και να σκληρύνει τη στάση του.

Η αποτύπωση του κλίματος δυσαρέσκειας από το κόμμα που
υποσχέθηκε «Δίκαιη Λύση και Δίκαιη Κοινωνία» είναι έντονη σε κάθε δημοσκόπηση που διεξάγεται. Οι «αριστοτεχνικοί» χειρισμοί του προέδρου και η επίδειξη «ευελιξίας» στις διαπραγματεύσεις και στο ορόσημο του Δεκεμβρίου καταβαράθρωσαν την αισιοδοξία των Ελλήνων της Κύπρου στο 18% [ΑΝΤ1 Κύπρου, Κυπροβαρόμετρο, 2/2/2010]. Το υπόλοιπο 77%, που περιλαμβάνει και το μισό ΑΚΕΛ (49%), δεν βλέπει στον ορίζοντα πώς μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο κάνοντας ευχολόγια ότι οι «Τ/κ θα επαναστατήσουν απέναντι στην Άγκυρα» και ότι ο «σύντροφος Ταλάτ» θα βοηθήσει τελικά στη λύση.

Στο μηνιαίο Κυπροβαρόμετρο του ΑΝΤ1 (Κύπρου) η κυβέρνηση έχει σταθερά χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την κοινωνία. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη παρουσίαση των πορισμάτων στις 2 Φεβρουαρίου 2010, η έρευνα της εταιρείας «Εύρεσις» φανερώνει
μόλις 35% γενική ικανοποίηση από την Κυβέρνηση και παρόμοιο ποσοστό αποδοχής των ενεργειών της στο Κυπριακό (36%). Συγκεκριμένα, όσον αφορά το Κυπριακό όλα τα κόμματα πλην ΑΚΕΛ παρουσιάζουν αρνητική στάση στη διαπραγματευτική τακτική του Χριστόφια (από 72-90%), ενώ αντίθετα στο ΑΚΕΛ η προσκόλληση στον ηγέτη τους φτάνει το 91%!

Καθώς, όμως, η έρευνα μπαίνει στη συζήτηση των κρίσιμων πτυχών των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ, η απομόνωση του Χριστόφια γίνεται ακόμη εμφανέστερη, αφού παρουσιάζεται απροθυμία και από σημαντική μερίδα ΑΚΕΛικών να αποδεχτούν τις «γενναίες προσφορές» του προέδρου της «λύσης».

50.000 έποικοι
Η εκ των προτέρων και άνευ ανταλλαγμάτων αποδοχή παραμονής και νομιμοποίησης 50.000 Τούρκων εποίκων εξ Ανατολίας ήταν ένα από τα τραγικότερα λάθη της κυβέρνησης Χριστόφια. Συν τοις άλλοις, η προκλητική περιφρόνηση της λαϊκής εντολής για «Δίκαιη Λύση» χωρίς παραμονή των εποίκων δεν μένει αναπάντητη.
Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, οι πολίτες στο σύνολό τους κατά 77% (53% του ΑΚΕΛ) αρνούνται την παραμονή 50.000 εποίκων, έστω κι αν αυτή θα σήμαινε την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό!

Εκ περιτροπής προεδρία
Το περίπλοκο σύστημα της εκ περιτροπής προεδρίας με τις πρόνοιες υποβάθμισης της ε/κ ψήφου κατά την εκλογή Τ/κ προέδρου και αντιπροέδρου θεωρείται απαράδεκτο από το 73% των ψηφοφόρων (34% του ΑΚΕΛ), ακόμη και στο ενδεχόμενο που η εφαρμογή του συνεπάγεται τη λύση του Κυπριακού.

Τουρκικές εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα
Στο κεφάλαιο των τουρκικών εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, που άπτεται το ζήτημα της ασφάλειας του κυπριακού Ελληνισμού, παρουσιάζεται μία απόλυτη ομοψυχία στους πολίτες με ποσοστό 97% να λέει ΟΧΙ, έστω κι αν η υποχώρησή μας αυτή θα οδηγούσε σε λύση του Κυπριακού. Το αμελητέο 2% που αποδέχεται αυτές τις πρόνοιες αξίζει να σημειωθεί ότι οφείλεται αποκλειστικά σε κάποιους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.

ΑΚΕΛικός επαγρυπνίτης προς ΕΔΕΚίτικο ππούννιο:
Κανεί ρε παιθκιά να διαβάλλετε
τη διαπραγματευτική δεινότητα του Χριστόφια!

Αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα υπέρ μας!!!


Οφέλη μόνο για την τουρκική πλευρά!
Στη γενική εντύπωση, οι συνομιλίες προσέφεραν οφέλη μόνο στην τουρκική πλευρά (68%), ενώ μόλις το 6% πιστεύει ότι αποκόμισε οφέλη η δική μας πλευρά. Κατά τα άλλα το ΑΚΕΛ κατάφερε να θεωρείται σχεδόν ύβρις το ενδεχόμενο αποχώρησης από τις καταστροφικές συνομιλίες!

Δεν αποδεχόμαστε εκβιασμούς και εκπτώσεις των Δικαιωμάτων μας!
Οι πολίτες απάντησαν και σχετικά με τα εκβιαστικά διλήμματα που μας υποβάλλονται κατά καιρούς. Στην ερώτηση «θα αποδεχόσασταν λύση που δεν θα σας ικανοποιούσε επειδή είναι η τελευταία ευκαιρία;»,
οι πολίτες δεν αποδέχτηκαν τον εκβιασμό και απάντησαν φυσικά «ΟΧΙ» με ποσοστό 86%! Άλλωστε η εμπειρία του παρελθόντος έχει διδάξει ότι οι «τελευταίες ευκαιρίες» ήταν τόσες πολλές και… καθόλου τελευταίες! Στην παρόμοιου περιεχομένου ερώτηση «είστε διατεθειμένοι, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, να αποδεχτείτε μόνιμες παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο σε ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;» η απάντηση ήταν κατά 80% αρνητική! Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό που είναι διατεθειμένο να ακυρώσει ή να περικόψει τα δικαιώματά του εμφανίζεται και πάλι στο «αριστερό» ΑΚΕΛ (24%).

Ο Ευελικτότατος δεν πρέπει να ανησυχεί.
Εγώ και το κόμμα μου στηρίζουμε σύσσωμοι την Κυβέρνησή!
Επίσης θέλω να δηλώσω ευθαρσώς
πως είμαι έτοιμος να Ανασυγκροτήσω το Κέντρο
υπηρετώντας ξανά από το πόστο του βουλευτή του ΑΚΕΛ!


Η αναγκαιότητα εφεύρεσης των Αόρατων Εχθρών
Νοουμένου ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά αποδοχής και αδυναμία πειθούς ακόμη και μέσα στο ίδιο το ΑΚΕΛ (π.χ. 53% αρνείται τους εποίκους!) έπρεπε να εφεύρει μια συνταγή συσπείρωσης τουλάχιστον των οπαδών του ΑΚΕΛ. Αφού δεν επιτυγχάνει να γίνει αποδεκτή από τον λαό από τον οποίο εξελέγη και τον οποίο οφείλει να υπηρετεί, αποφάσισε τουλάχιστον να περισώσει όσα περισώζονται:
Να συγκρατήσει τουλάχιστον τα ποσοστά του κόμματος!

Δολοφονίες, Συντονιστικά Όργανα, Δικτατορίσκοι και βρισιές
Με αυτό το σκεπτικό, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ανακάλυψε τις «συνωμοσίες» εφημερίδων και ιστοσελίδων με στόχο τη
«φυσική εξόντωση» (sic) του προέδρου! Αφού ουδέποτε ανακάλεσε αυτήν την απαράδεκτη συκοφαντία, προχώρησε και σοφίστηκε αόρατα «Συντονιστικά Κέντρα» που συντονίζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, μιας και είναι κατ’ εκείνον αδιανόητο να υπάρχει τόση δυσαρέσκεια και τόσο «πολύ μεγάλη σύμπτωση απόψεων» ανάμεσα σε όλους τους άλλους χωρίς Συντονισμό! (Χωρίς να το καταλάβει, το ίδιο το ΑΚΕΛ, διά του Γ.Γ. του, παραδέχτηκε την πλήρη απομόνωση του κόμματος και της κυβέρνησης Χριστόφια από την κοινωνία!) Κατόπιν είχαμε την ευφάνταστη ετυμηγορία του Άντρου Κυπριανού ότι δεν πρέπει να γίνεται το μνημόσυνο του στρατηγού Γρίβα. Ακόμη διερωτώμαστε… Εάν δικαιούται μνημοσύνου και ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο ό,τι και αν διέπραξε στη ζωή του, με ποια κριτήρια αποφάσισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ; Μήπως επιθυμεί να παίξει και τον ρόλο της Ιεράς Συνόδου ή καλύτερα της Ιεράς Εξετάσεως;

Την ίδια περίοδο σκαρφίστηκαν και το διαφήμισαν με κάθε μέσο ότι επίκειται, τάχα, κάθοδος του
χουνταίου Πατακού στην Κύπρο! Έδειξαν, άλλωστε, τόση σπουδή να διασταυρώσουν τις «πληροφορίες» αυτές που παρέβλεψαν την προχωρημένη ηλικία και την κακή κατάσταση της υγείας του δικτάτορα, καθώς και την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα που του έχει επιβληθεί συνεπεία των εγκλημάτων της Χούντας κατά του Ελληνισμού! Άλλωστε τι τίμημα έχει να φτύσεις ακόμη λίγο πάνω σε ένα φάντασμα του παρελθόντος;

Η εικόνα συμπληρώνεται με τον υπερτονισμό και τη φορτική επανάληψη ενός
υβριστικού συνθήματος που εκστόμισαν μερικές φορές κάποιοι θερμόαιμοι ή περιθωριακοί καλώντας συνεχώς όλα τα κόμματα να επαναδιαβεβαιώσουν ότι δεν υιοθετούν την κατηγορία «προδότης» κατά του προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα στους κύκλους των οπαδών του ΝΑΙ συκοφαντείται ασύστολα ένα άτομο το οποίο -όλως τυχέως- δούλεψε ενεργά στο Δημοψήφισμα του 2004 υπέρ του ΟΧΙ και συμμετέσχε στις τελευταίες Ευρωεκλογές ως υποψήφιος του «συγκυβερνώντος» ΔΗΚΟ. Κατόπιν, αφού κατέστησαν με ψεύδη ένα πολιτικό πρόσωπο σε κόκκινο πανί για τους ΑΚΕΛικούς, μας λένε [βλ. 'Mihalismihail.blogspot.com' 05/02/2010] ότι «το ζητούμενο δεν είναι τόσο η (καθ’ αυτό) συμμετοχή (ή όχι) του εν λόγω προσώπου στην εκφώνηση του συνθήματος». Η ρετσινιά, φυσικά, μένει.

Στην βαθύτερή τους ουσία, όλες οι ενέργειες του ΑΚΕΛ έχουν έναν και μοναδικό στόχο:
τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ της κοινής γνώμης -σε όσο βαθμό μπορούν να τον επιτύχουν-, τη λασπολογία συχνά μέσω ψιθύρων και υπονοουμένων, αλλά πρωτίστως την ανατροφοδότηση του ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ των δικών τους οπαδών ώστε να αποκλείεται επ’ αόριστον το ενδεχόμενο εκροής τους προς άλλες αγωνιστικότερες ομάδες του κυπριακού πολιτειακού συστήματος.

Στην τελική, δεν καταλάβαμε γιατί πρέπει να συζητάμε συνεχώς τις αρλούμπες του Άντρου Κυπριανού και της Επαγρύπνησης! Άλλωστε, όλοι μας δικαιούμαστε να κρίνουμε τον πρόεδρο, έστω κι αν κάποιοι ΑΚΕΛικοί αρνούνται στον εαυτό τους το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Αυτό δεν μας καθιστά ούτε συνωμότες σε απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, ούτε πάλι συντονιζόμενους από ένα κεντρικό όργανο! Το μόνο που ισχύει απ’ όσα λέχθηκαν διά στόματος Γ.Γ. ΑΚΕΛ είναι η καθολική απαρέσκεια όλων των κομμάτων, πλην ΑΚΕΛ, από την κυβέρνηση! Όσο για το σύνθημα «Χριστόφια προδότη - καταδότη», ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά τον ντόρο. Σε κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου μερικές χιλιάδες εν χορώ μπορούν να βρίζουν τη μάνα του κάθε προέδρου σωματείου, διαιτητή, προπονητή ή παίκτη. Αυτό σημαίνει κάτι για την προσωπικότητα ή τον χαρακτήρα των υβριζομένων; Και χωρίς αυτό να φανεί ότι αποτελεί νομιμοποίηση των ύβρεων, είναι ωστόσο γενικά παρατηρημένο ότι κανείς δεν δίνει στους υβριστές των γηπέδων περισσότερη σημασία απ’ όση τους αρμόζει!

Αλλά, έστω, ότι οι βρισιές δεν είναι συγκρίσιμες, ποιος είπε ότι τάχα μόνο οι προδότες μπορούν να καταστρέψουν και να τουρκέψουν τον τόπο μας; Αφού όλη η κοινωνία βοά ότι η πολιτική σας στην κυβέρνηση είναι λανθασμένη και μας οδηγεί στον γκρεμό, μήπως είναι καιρός να αφουγκραστείτε τον λαό και να αλλάξετε πορεία; Γιατί δίνετε αλλού την προσοχή και την ενέργειά σας; Τι προέχει για σας: η προσβολή του «αλάνθαστου» ηγέτη σας ή η σωτηρία της Κύπρου;

Επιμέλεια: ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch


5 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφια, πλέον δεν είμαστε σίγουροι αν είσαι ή αν δεν είσαι.

Η ιστορία όμως είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και μια μέρα, πού θα πάει, θα μάθουμε.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Η Κ.Ε του ΑΚΕΛ επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια την Επιτροπή,τις εφημερίδες Κυπριακό Ποντίκι και Ένωσις,το Γιώργο Βαρνάβα,το Ζαχαρία Κουλία και τον Αγριεπίσκοπο για την πρωτοφανή σε μη προεκλογική περίοδο συσπείρωση του ΑΚΕΛ σε ποσοστό 98%.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο Χριστόφιας τα έχει κάμει λάσπη και στο Κυπριακό και στα Εσωτερικά. Τόσο πολύ που ακόμα και ο Ανα(ν)στασιάδης αναγκάζεται να το παίξει αντιπολίτευση.

Το ότι οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ καταφεύγουν σε αρλούμπες στυλ "συντονιστικών" κέντρων δείχνει ότι τα έχουν χάσει. Ακόμα όταν εκλεγεί ο Έρογλου να δείτε μπέρδεμα. Οι "γενναίες" παραχωρήσεις του Ευέλικτου όμως θα είναι στο τραπέζι για να μην πω στο κρεβάτι.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

προς κοπροσκυλλο αρχιεπισκοπο.
Ο κυπριακος λαος δυστυχως ΔΕΝ μπορει να ευχαριστησει το ακελ και τον ευελιχτο γιατι οι γενναιες προσφορες που συμπεριελαβε στο σχεδιο δια-λυσης και νομιμης διχοτομησης που φερνει ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ απο 78%*συμφωνα με ολα τα γκαλοπ) των Ελληνοκυπριων.
Ευτυχως εμας, σε αντιθεση με εσενα ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ αρχιεπισκοπε-ανεφ κτλπ, μας ενδιαφερει πρωτα η Κυπρος. Εμεις ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ οχι διαλυση και νομιμη διχοτομηση για αυτο ΔΕΝ σας ευχαρισοτυμε για το σχεδιο που φερνετε το οποιο απορριπτει συντριπτικα ο καθε Ελληνοκυπριος(78% δειχνουν ΟΛΑ τα γκαλοπ ακομα και αυτα του ΥΕΝΙ-πωληται). Εμας οπως καταλαβαινει ο κοσμος ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ σκασιλα μας το ποσοστο συσπειρωσης του οποιουδηποτε κομματος. Πανω απο ολα η Κυπρος. Εσυ (και οι συμφαγωντες σου) δειχνεις ποια ειναι η πρωτη σας ενοια, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ αρχιεπισκοπε-ανεφ οριων-e.s.c

arxiepiskopos είπε...

ΠΑΟΛΑ,γιατί αναφέρεσαι σε κρεβάτι;