ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ TΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Πολιτών!


Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Πολιτών "Κυκλοφορούμε όλη μέρα με τα φώτα αναμμένα και λέμε όχι στο σκοταδισμό".

Στη Λευκωσία, τουλάχιστον ένα στα τρία αυτοκίνητα ήταν με αναμμένα τα φώτα, ενώ πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση σε Λάρνακα και Πάφο. Ειδικά η επαρχία Πάφου, έδειξε να είναι η πιο ευαισθητοποιημένη κατά την εκστρατεία. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί άναψαν τα φώτα των αυτοκινήτων τους. Πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το άναμμα των φώτων, επεκτάθηκε και σε διάφορα σχολεία της Επαρχίας Πάφου και Αμμοχώστου, καθώς και σε σωματεία και οργανώσεις.

Έπονται και άλλες (ειρηνικές - δυστυχώς επί καθεστώτος Χριστόφια πρέπει να το επαναλαμβάνουμε-) διαμαρτυρίες ενάντια στο σκοταδισμό και στην υποχωρητικότητα του καθεστώτος Χριστόφια.

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΑΚΕΛΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πράξανδρος για το christofias-watch

Υ.Γ. Με ομολογία μάλιστα του Anef_Oriwn, στην εκδήλωση συμμετείχαν και αλλοδαποί εργάτες, αλλά και Τουρκοκύπριοι. Κάτι το οποίο καταρρίπτει και το μύθο που καλλιέργησαν διάφοροι υπονομευτές της εκδήλωσης, περί "εθνικισμού" και "σωβινισμού" πίσω από τους διοργανωτές.

Υ.Γ.2. Με ομολογία του Κόκκινου Ιαβέρη, τα φώτα άναψε και ο ίδιος! Μόνο που δεν κατάλαβε ότι ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τα ανάψει και κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα άναψε λοιπόν νύχτα και έκανε χαρούες μόνος του!

27 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ε,παιδιά,μα είστε σοβαροί; Στη Σκάλα μόνο μια μοτόρα είδα με αναμμένα φώτα.Ήταν ο Αντζιελής ο λαχειοπώλης! Εχτές που αγόρασα λαχείο και τον ρώτησα σχετικά μου είπεν πως τον οραμάτισεν η Παναγία!Σοβαρότητα που σκοτώνει!Και από τον Αντζιελήν και από την Επιτροπή σας!

arxiepiskopos είπε...

Α,και εγώ είχα ξεχάσει αναμμένο το φως στο χολ του σπιτιού μου!Όμως για όνομα του Θεού,δεν είμαι οποαδός της διχοτόμησης!

arxiepiskopos είπε...

Μου αρέσει που κι εσύ κι ο Ρήγας και οι άλλοι σούπερ,ΦΑΝΕΡΆ ΠΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΊΤΕ ΠΏΣ ΕΠΙΔΙΏΚΕΤΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΌΜΗΣΗ!ΑΥΤΟΣ ΉΤΑΝ Ο ΣΤΌΧΟΣ,ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊΤΕ!

arxiepiskopos είπε...

Όχι,τον Αγριεπίσκοπον τον έβγαλε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στη σύνοδο των αντιπροσώπων.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΡΕ ΣΤΡΟΥΜΠΟΜΕΝΕ αρχιεπισκοπε (δηλαδη ανεφ οριων) ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ, ΘΥΜΗΘΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΩΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΝ. ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕ ΣΥΚΑΟΦΑΝΤΗ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΕ Η ΠΡΟΤΩΠΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΤΟ 2004. ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΩΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗ,ΣΥ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ. ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΩΠΟΡΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΧΙ, ΡΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ, ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΟΧΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΧΑΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΣΤΡΟΥΜΠΟΜΕΝΟ ΝΕΝΕΚΙ?
ΨΕΥΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. ΕΧΑΣΕΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ? ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΝΑΚΙ ΕΠΟΙΚΟΥ ΜΕ 2 ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΓΕΥΣΗΣ ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦ, ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ αρχιεπισκοπε δηλαδη ανεφ οριων, ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΝΩ ΕΣΥ ΡΕ ΚΙΟΤΗ ΝΕΝΕΚΟ ΚΡΥΒΕΣΑΙ.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ(ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΓΚΑΛΟΠ 78% ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ) ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ. ΠΑΝΙΚΟΣ, ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΠΡΩΤΑ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΠΟΥΖΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ(ΕΝΩ Ο ΓΙΟΥΣΟΥΦΚΙΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ") ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο αρχιεπσικοπος (ανεφ οριων-πατριοτης 2004, e.s.c) ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΛΟΓΟ ΠΑΝΙΚΟΥ.

Η arxiepiskopos είπε...
1.Τα χρήματα θα πρέπει να τα έδωσε η UNOPS.Ξέρεις,αυτή που χρηματοδότησε τον Ερυθρό Σταυρό της κ.Φωτεινής Παπαδοπούλου καθώς και το σύνδεσμο προστασίας κυπριακών γαιδουριών για να ψηφίσουν ΝΑΙ το 2004. 2.Σχέδιο πιστεύω πως τελικά θα έρθει ως αποτέλεσμα των συνομιλιών. 3.Ναι,αν δεν περάσει ένα νέο σχέδιο πρέπει να πάνε όλοι σπίτι τους και εσείς,με ηγέτη τον Αγριεπίσκοπο,να κηρύξετε νέο μακροχρόνιο με σύνθημα "Πάλι με χρόνια και καιρούς,πάλι δικά μας θα 'ναι"

1. ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Η UNOPS (ΞΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΝΙ-πολιτη (ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ?
ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Ο ΥΕΝΙ-πολιτης ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΩΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ)? ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ο ΥΕΝΙ-πολιτης ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ? (ΔΙΕΡΟΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΕΤΑΙΟ, ΕΒΑΛΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ)
2.ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ (ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ) ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ. ΑΤΕ ΡΕ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΕΓΩ ΣΥΜΦΟΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΤΑΝ Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ) ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΧΑΡΑΧΤΗΣΡΙΣΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ". ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ? ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ? ΘΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ? Η ΜΗΠΩΣ Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΜΤ ΤΑΛΑΤ" ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ (ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΣΟΦΤΑ ΚΑΠΟΤΕ). ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ,ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΣΥ ,ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΧΕΔΙΟ? ΠΕ ΜΑΣ ΤΗΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΛΟΓΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΩΡΩ.
3.ΕΙΠΕ Ο ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΦΩΝΗΣΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ. Ε ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΜΟΥΛΟΣ ΤΟΠΠΟΥΖΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΠΕΛΛΛΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΕΛΛΑΡΕΣ.
ΠΑΝΙΚΟΣ- ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΚΑΛΟΠ 78% ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΠΑΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΚΟΣ

Anef_Oriwn είπε...

Παραθέτω πιο κάτω την “… ομολογία […] του Anef_Oriwn, … [ότι] … στην εκδήλωση συμμετείχαν και αλλοδαποί εργάτες, αλλά και Τουρκοκύπριοι...”:

Προς στιγμή μου είχε διαφύγει τελείως από το μυαλό “η πορεία με τα αναμμένα φώτα” [τόση έννοια της είχα], αλλά μου τη θύμισε μια σχετική αναφορά/διαφήμιση στην τελευταία σελίδα της ΠΟΝΤΙΚΟ-φυλλάδας [συγκοινωνούντα δοχεία είναι με το W.C.]...
Βγαίνοντας λοιπόν από το περίπτερο πρόσεξα να σταθμεύουν εκεί στο δρόμο δύο αυτοκίνητα το ένα απέναντι από το άλλο [έρχονταν από αντίθετες κατευθύνσεις] με αναμμένα τα φώτα! “Γαμώτο …” είπα, “… ποιοι είν’ αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν την κωμωδία;” Και προς μεγάλη μου έκπληξη πρόσεξα ότι το ένα αυτοκίνητοι ήταν το διπλοκάμπινο του κουμπάρου του Πάμπου του Τσσιόπανου, που το οδηγούσε ο [βούλγαρος] κουνιάδος του, ο Μίτκο [που βρίσκεται στην Κύπρο και τον βοηθά στες δουλειές στη μάντρα – τα πρωινά μεταφέρει με το διπλοκάμπινο, τους κούζους με το γάλα σε σπίτια για να κάμουν οι νοικοκυρές χαλλούμια] και το άλλο [ένα φορτηγάκι] είχε τουρκοκυπριακούς αριθμούς εγγραφής κι απ’ αυτό κατέβηκαν δυο άντρες [προφανώς τουρκοκύπριοι – απ’ αυτούς που γυρίζουν τα τραχώνια και μαζεύουν παλιοσίδερα] ... Είχα μείνει άφωνος! Ένας βούλγαρος και δυο τουρκοκύπριοι είχαν τα φώτα των αυτοκινήτων τους αναμμένα και συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ποντικο-Επιτρόπων!!! Υπέφεραν κι αυτοί άραγε από τον “καθεστωτικό σκοταδισμό”;
[Μικρή λεπτομέρεια:
Λαλεί ο ένας τουρκοκύπριος στον Μίτκο: “Ε, πε κουμπάρος, εshέτε τζιε σεις νοδκιάν [ομίχλη] που ποδά, τζι’ άψες [άναψες] τα φώτα αυτοκίνητου σου;”
Τζι’ απαντά ο Μίτκο: “Μα, αφού εν εθώρουν τίποτε!”]


{Από χιούμορ ΜΗΔΕΝ ο Πράξανδρος!}

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Καλώς τον Anef_Oriwn.

Ελεεινέ και τρισάθλιε Anef_Oriwn, τι έχεις να πεις στις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες συμπατριώτες σου, στους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων μας, για το ότι εξυπηρετείς ξένα συμφέροντα;

Τι έχεις να πεις στον πολύπαθο λαό μας για το ότι είσαι φερέφωνο του AKEL;

Για το ότι, ενώ ο λαός μας υποφέρει, εσένα η μόνο σου έγνοια, δεν είναι η απελευθέρωση της Κύπρου, αλλά η προσυπογραφή της διχοτομικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας;

Τι έχεις να πεις Anef_Oriwn; Διεστραμμένε φασίστα του AKEL;

Anef_Oriwn είπε...

ΗνωμενοΒασίλειε ΕΔΕΚκίτη,
Coolαρε!!!
Τζιαι εν ννα νομίσει ο κόσμος ότι έχασεν η παττίχα ΣΟΥ!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ρε ΕΔΕΚ ΗΒ

Είσαι σίγουρος ότο ο Άνευ Οργίων είναι του ΑΚΕL; Διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι ηγετικό στέλεχος του ΦΑΣΙ.Κ.Κ.

Παρεμπιπτόντως τα μέλη του ΦΑΣΙ.Κ.Κ στην Αγγλία ψήφισαν Ιορδάνου!!!!

Ανώνυμος είπε...

>>Μου αρέσει που κι εσύ κι ο Ρήγας και οι άλλοι σούπερ,ΦΑΝΕΡΆ ΠΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΊΤΕ ΠΏΣ ΕΠΙΔΙΏΚΕΤΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΌΜΗΣΗ!ΑΥΤΟΣ ΉΤΑΝ Ο ΣΤΌΧΟΣ,ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊΤΕ!

Κοίταξε σε παρακαλώ σε κάποιο λεξικό τα ρήματα "προτιμώ" και "επιδιώκω."

προτιμώ [protimó] & -άω, -ιέμαι Ρ10.1 & -ώμαι Ρ11 μπε. προτιμώμενος : θεωρώ ότι κάποιος ή κτ. είναι καλύτερο(ς) ή πιο κατάλληλο(ς) από κπ. ή από κτ. άλλο.

επιδιώκω [epiδióko] -εται Ρ3 : προσπαθώ ή γενικά ενεργώ έτσι, ώστε να αποκτήσω, να πετύχω ή γενικά να κάνω κτ.· επιζητώ.

Λεξικό της κοινής νεοελληνικής. Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 1998.


Ρ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Επί της ουσίας τίποτε δεν έχεις να πεις Anef_Oriwn;

Τόσο ξετσίπωτα πια υπηρετείς τα ξένα συμφέροντα;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΚΟΥΙΖ-
ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΒΟΘΡΟΥ) ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ (ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ-
"ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Α....."
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΒΟΗΘΕΙΑ 1- ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΕΣΙΑΝΗ.
ΒΟΗΘΕΙΑ 2- ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους Κύπριους πατριώτες και πατριώτισσες . Μαυρίζω και αναθεματίζω τους προδότες νενέκιδες ριψασπίδες που πουλήσαν και την μάνα που τους γέννησε.
Έσπαζα το μυαλό μου όλο αυτό τον καιρό να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιοι να αγνοούν παντελώς, ακόμα και όταν τους τα λες , τα ολέθρια και καταστροφικά για τον Ελληνισμό της Κύπρου αποτελέσματα με την λύση που ετοιμάζουν . έφτασα στο σημείο να προβληματιστώ μήπως κάνω εγω λάθος όμως οι ξεκάθαρες καταστρόφικές επιπτώσεις είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο για κάποιο που ξέρει ιστορία και επίσης γνωρίζει την μπαμπεσιά, την επεκτατική πολιτική και την διαχρονική ασέβεια διεθνών συμφωνιών του βρόμικου τούρκου γείτονα μας.
Τελικά είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την δήθεν επανένωση, γνωρίζοντας όμως πως η επανένωση θα είναι προσωρινή και η συνέχεια αυτής θα είναι στην καλύτερη περίπτωση η συνφωνημένη διχοτόμηση και στην χειρότερη η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου και την εξαφάνιση του Ελληνισμού μετά από 3500 χρόνια στο νησί, το κάνουν μόνο για ένα λόγο .
Ή είναι ήδη εξασφαλισμένοι οικονομικά και απλά δεν φοβούνται για το μέλλον το δικό τους και της οικογένειας τους αφου πιθανότατα θα έχουν ήδη κάποιο σπίτι , και τραπεζικούς λογαριασμούς σε άλλη χώρα ή πρόκειται να εξασφαλιστούν μετά την λύση από τα λεφτά που τους έχουν τάξει και γιαυτό είναι και πάλι εξασφαλισμένοι ώστε να μην ενδιαφέρονται καν για τους συμπατριώτες τους.
Σε κάθε περίπτωση η δήθεν επανένωση και η δήθεν μοναδική εφικτή λύση είναι ιστορίες για αγρίους και μάλιστα ηλίθιους και καθυστερημένους αγρίους. Παλεύουν για οτιδήποτε άλλο εκτός από το καλό της πατρίδας και την διασφάλιση της ιστορίας και το μέλλον των συμπατριωτών τους.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Για ποια συμφωνημένη διχοτόμηση Αίαντα; Είναι ηλίθιοι οι Τούρκοι να αρκεστούν με τη μισή Κύπρο και ένα δεύτερο Ελληνικό κράτος στο μαλακό τους υπογάστριο, τη στιγμή που θα την έχουν όλη με τα Σχέδια που απεργάζεται ο Ευέλικτος και ο Χρυσάνθου;

Κήρυκα

Να προσθέσω 2 ακόμα βοήθειες στο QUIZ σου για την εν λόγω "κυρία"

1) είναι σκατόφατσα
2) είναι κρυπτοακελική

Έχω δίκιο;

Unknown είπε...

Πάολα εγώ το ξέρω απλά το αναφέρω για χάρην συζήτησης και προβληματισμού και για να αποδείξω πως οι δήθεν ενωτικοί είναι αυτοί που όχι μόνο επιδιώκουν την διχοτόμηση άλλα θα ήταν για αυτούς ευχής έργων να εξαφανιστούν οι Ελληνοκύπριοι από το νησί για να μπορέσουν αυτοί να αποκτήσουν αξιώματα στην αυλοί του σουλτάνου. Να θυμούνται όμως πως η αυλοί του σουλτάνου ήταν τίνκα από ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε και συμπροδότη ANEF ORIWN,περιμένεις χιούμορ από τον Πράξανδρο;Για να έχει κάποιος χιούμορ πρέπει να έχει πρώτα μυαλό.Δε βλέπεις που ούτε που καταλαβαίνουν το δούλεμα που τους ρίχνουμε;Απόλαυσε κι εσύ τα μαθήματα γλώσσας του διχοτόμου ΡΗΓΑ και τις ελεγείες του ΑΙΑΝΤΑ.Πάντως ήταν καταπληκτική ηπεριγραφή σου,αλλά απολαυστικότερη για μένα ήταν η απόδειξη της βλακείας αυτών που κατάλαβαν ο,τι κατάλαβαν. Συγχαρητήρια,πάντως!Keep εκθέτοντας!

John Charalambous είπε...

Κύριε Άνευ, αρχιεπίσκοπε και ότι άλλη μαλακία χρησιμοποιείς για να κρυφτείς στο διαδίκτυο...την άλλη φορά που θα επισκέπτεσαι τα μέρη μας, να έρκεσαι λουμένος, επειδή καταλαβαίνουμε σε που τη μυρωδιά ρε αχαϊρευτε...ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Unknown είπε...

Με σύνθημα "Η Κύπρος ανήκει στο λαό της", Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι πορεύθηκαν το πρωί από την πλατεία Τροόδους στον Όλυμπο, όπου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις βρετανικές βάσεις. Οι διαδηλωτές τραγουδούσαν αγωνιστικά τραγούδια και φώναζαν συνθήματα όπως "Οι νέοι της Κύπρου ενωμένοι στον αγώνα για ειρήνη" και "Κάτω ο εθνικισμός και ο ιμπεριαλισμός".

Η πορεία έγινε στο πλαίσιο εκδρομής της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος σε συνεργασία με τ/κ οργανώσεις νεολαίας.

Μετά την πορεία οι νέοι και απο τις δύο κοινότητες κατέληξαν στον εκδρομικό χώρο στα Πλατάνια για την καθιερωμένη ΣΟΥΒΛΑ τζαι ΜΠΥΡΟΥΑ.
ΡΕ ΜΑ ΠΕΡΙΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΤΟΥΤΟΙ ΟΛΑΝ?
ΠΟΥ ΕΜΠΟΥ ΕΚΑΜΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ? ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΟΥ ? ΤΩΝ ΡΟΤΣΩΝ? ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΖΙΠΑΝΩ ΕΝΕΣΧΕΙ ΨΥΣΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΛΑ ΕΝΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ? ΜΕΠΜΑ ΤΖΑΙ ΕΜΑΧΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟ ΦΩΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ? ΕΚΑΜΝΑΝ ΧΑΡΚΕΣΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ.
ΑΓΙΑ ΟΛΑΝ ΠΙΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΟΥΒΛΟΥΑ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΖΑΙ ΣΧΟΥΜΑΛΙΣΤΗΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΤΑ , ΕΜΕΙΣ ΕΜΑΘΑ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΤΖΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΛΑ ΑΝΙΕΤΕ ΤΙΣ ΦΙΖΟΥΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ.

Unknown είπε...

Ένα νέο στυγερό έγκλημα είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία. Ένα 16χρονο κορίτσι βρέθηκε θαμμένο στην αυλή του σπιτιού του, επειδή υπήρχαν υποψίες πως μιλούσε με αγόρια. Η κοπέλα είχε παραπονεθεί στην αστυνομία, δύο μόνο μήνες πριν από την εξαφάνισή της πως έπεφτε συχνά θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον παππού της, γι’ αυτή της τη συμπεριφορά. Η οικογένεια θέλησε με τη δολοφονία της να «ξεπλύνει την τιμή». Οι άνδρες της οικογένειας, ο παππούς και ο πατέρας, την έθαψαν ζωντανή, όπως έδειξε η νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό της. Τέτοιου είδους «εγκλήματα τιμής», βία κατά γυναικών και ομοφυλοφίλων και εξαναγκαστικοί γάμοι είναι πρακτικές που δυστυχώς εξακολουθούν να εφαρμόζονται διαχρονικά στην Τουρκία, καταμαρτυρώντας το στυγερό προσωπείο μιας χώρας κατά των γυναικών-πολιτών της. Ένα προσωπείο απάνθρωπο, που πόρρω απέχει από την εξωραϊσμένη εικόνα που η τουρκική προπαγάνδα προωθει.

Η γείτονα χώρα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αγνοεί βασικότατες αρχές και αξίες, που για την ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελούν προτεραιότητες. Αδιαφορεί για τη Χάρτα των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., που απορρίπτει κάθε μορφή διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας, γλώσσας, εθνότητας ή καταγωγής. Αν και χώρα υποψήφια για ένταξη, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις ευρωπαϊκές αρχές και ασελγεί ασύστολα, ανάλγητη από την ατιμωρησία.

Το τραγικό είναι πως κάποιοι εθελοτυφλούν. Προπαγανδίζουν και υπερτονίζουν την «πρόοδο» που τάχα σημείωσε η Άγκυρα σε διάφορες νομοθεσίες. Αγνοούν ωστόσο πως κάτω από τον ψευδοεξωραϊσμό, υπάρχουν πλειάδα δημοκρατικών ελλειμμάτων: νόμοι που δεν εφαρμόζονται, διαχρονικές πατριαρχικές αντιλήψεις που εμμένουν.

arxiepiskopos είπε...

Καλά,ρε παιδιά της Επιτροπής,δεν ντρέπεστε να παραπλανείτε και να ενθουσιάζετε με σικέ θριάμβους το φτωχό(τω πνεύματι)ΑΙΑΝΤΑ και άλλους αφελείς αναγνώστες σας;Γράφετε:"Εκλογικό πατατράκ του ΑΓΩΝΑ Η.Β,σε αντίθεση με την Αναγέννηση και το Μέτωπο που έσκισαν".Αν και χέστηκα με τους σκυλοκαυγάδες σας,όλοι ξέρουμε πως η επιτυχία σε εκλογές τεκμαίρεται από τη σύγκριση με τα προηγούμενα αποτελέσματα.Έχουμε και λέμε,λοιπόν:ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ -Ι.06%(έσκισε!),ΜΕΤΩΠΟ και ΑΓΩΝΑΣ Η.Β το ίδιο ποσοστό μεταβολής.Όμως το ΜΕΤΩΠΟ έσχισε,ενώ ο ΑΓΩΝΑΣ έπαθε πατατράκ!ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Unknown είπε...

Αρχισκατομουτσουνε Επισκοποπροδοταρε κάνε χιούμορ με τα αδέρφια σου που το καταλάβουν:

Turkish Candid Camera

http://www.youtube.com/watch?v=xrPYtmnE8Y4

arxiepiskopos είπε...

AIANTA,έχεις μια δολοφονική άποψη του χιούμορ! Ιδιαίτερα με τη χρήση των σύνθετων λέξεων ως επιχειρημάτων!Ο Ρήγας θα τραβά τα μαλιά του!

Unknown είπε...

Ας είναι . Εσύ και να θές ούτε τα μαλλιά σου ούτε τα αρχίδια σου μπορείς να τραβήσεις αφού και τα δύο σου είναι άγνωστα.
Σημείωση : Τα δεύτερα δεν σου είναι άγνωστα σε γεύση

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,με αποκαλείς φαλακρό;Με προσβάλλεις!

Ανώνυμος είπε...

Κήρυκα, η κοπέλλα που λέτε εκτός από κρυπτονενέκι έχει κι'άλλα προσόντα.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω το εξής:

Όσοι ισχυρίζονται ότι είναι αδέλφια με τους Τούρκους, να στέλνουν τις ΚΟΡΕΣ τους τα καλοκαίρια διακοπές στην Τουρκία με παραμονή σε κάποια οικογένεια.

Σε πόλεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Τουρκία, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Μερσίνα, Άδανα, κλπ. για να ...νοιώσουν την ομορφιά ολόκληρης της Τουρκικής κοινωνίας.

Να κάνουν το ίδιο και με Τούρκικες οικογένειες στον κατεχόμενο βορρά.

Έτσι, για να δυναμώσετε τους αδελφικούς δεσμούς.

Είμαι σίγουρος ότι η ιδέα μου θα ενθουσιάσει κάποια αγόρια ταχυδρόμους (δεν λέμε ονόματα), αλλά σ'αυτό το σχέδιο είστε έξω.

Όχι Αθηνούλλα μου, ούτε εσένα σε πιάνει το σχέδιο. Την κόρη σου αν έχεις, ναι.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,τελικά με απογοήτευσες!Αντί να προσπαθήσεις να τραβήξεις από το έρεβος της βλακείας τον Κήρυκα,πήγες και τον βρήκες;Είναι αυτά τα τελευταία το επίπεδό σου;