Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ flexible DIKO

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε
την πολιτική Χριστόφια.
Γι’ αυτό το λόγο παραμένουμε στην Κυβέρνησή του!
Ειλικρινά! Δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε
τις υποχωρήσεις Χριστόφια.
Απλώς παραμένουμε στην κυβέρνηση για μερικές καρέκλες!


Βουλιάζει το ΔΗΚΟ, μετεξελισσόμενο σε νέες δυνάμεις του AKEL. Η ασυνέπεια και ο παραλογισμός το χαρακτηριστικό της βύθισής του. Το χθεσινό κόμμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, το κόμμα που είχε τα κότσια να πει ΟΧΙ στο εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν μοιάζει να μην υπάρχει πια. Υπό τον Μάριο Κάρουφιαν φτιάχνεται το DIKO των ονείρων του Χριστόφια, του Ταλάτ και του Ντάουνερ. Στο DIKO αυτό δεν έχουν θέση οι "απορριπτικοί", αλλά μόνο οι "ευέλικτοι".

Η δική τους πολιτική "συνέπεια" είναι
η σταθερή προσκόλληση στις θέσεις εξουσίας. Το παράδειγμα της ΕΔΕΚ δεν φάνηκε ελκυστικό στους κυρίους του Ε.Γ. του DIKO. Ο Μάριος Κάρουφιαν παραδέχτηκε ότι εκπροσωπώντας το κόμμα του δεν ζήτησε από τον πρόεδρο Χριστόφια απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεών του στο Κυπριακό. Δεν έθεσε τέτοιο όρο, είπε, άρα δεν θα εδικαιολείτο και αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση.

Συγκυβέρνηση τη λέμε, αλλά στα 2 χρόνια της ήταν καθαρά μια
Ακελική Κυβέρνηση που επικαλείτο για υποστήριξη την παραμονή του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Τώρα η Ακελο-Δηκοϊκή συνεργασία μπορεί να ενδυναμωθεί. Οι Καρουφιανικοί λένε ότι θα επηρεάσουν θετικά ένα πρόεδρο που τους γράφει κανονικά επί 2 χρόνια!!!

Οι νέες "αρχές" του νέου DIKO ακολουθούν τον εξής παραλογισμό. Το καρουφιανάκι ο Φωτίου ισχυρίστηκε προχτές στο ΜΕΓΑ ότι
δεν υπάρχει διαφωνία με τους... διαφωνούντες (Κολοκασίδη, Παπαδόπουλο, Αγγελίδη κλπ). Συμφωνούν όλοι οι "συναγωνιστές" είπε και παρέλειψε να αναφέρει πως τους απειλούν με διαγραφές διότι έχουν το θάρρος της γνώμης τους!


-Μάστρε, σόρρυ α για τον Φώττην.
Πρέπει να λαλούμεν συνέχεια ότι "δεν σε στηρίζουμε"
για να μεν μας φύουν και οι τελευταίοι που το Diko.
Άλλωστε εσού είσαι ο αρχιδιδάσκαλος της "ευελιξίας".
-Νόου πρόπλεμ Marios!
Συνέχισε να με μιμείσαι!
Μπορεί να γίνεις κάποτε
τζαι πρόεδρος της Νότιας Κύπρου.


Ο παραλογισμός συμπληρώνεται με την εις τριπλούν δήλωση Φωτίου ότι "ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ" την πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό. Έχουμε δηλαδή και λέμε:

1. Στο ΔΗΚΟ
όλοι συμφωνούν σε ζητήματα αρχών. (Εκείνοι που ζήτησαν παραμονή στην κυβέρνηση και εκείνοι που ζήτησαν αποχώρηση συμφωνούν.)
2. Εκείνοι που ζήτησαν αποχώρηση
απειλούνται με διαγραφή αν δεν σιωπήσουν!
3. Εκείνοι που ζητούν παραμονή
διαφωνούν με την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά συμφωνούν με αυτούς που ζητούν αποχώρηση.

Συμπέρασμα:
ή το Κυπριακό δεν είναι κριτήριο παραμονής στην Κυβέρνηση ή οι Καρουφιανικοί βιώνουν τον πιο άλογο παραλογισμό της πολιτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων.

ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

42 Σχόλια:

νεος είπε...

Πόσο πονάει
το ΔΗΚΟ σας χαιρετάει
πόσο πονάειιιιι
το ΔΗΚΟ σας χαιρετάει...

Θέλουνε λύση!
Η Κύπρος να καθαρίσει
άπο τους μαύρους,
της διχοτόμησης κάφρους!

newgreekcypriot.blogspot.com

Τηλέμαχος είπε...

Ναι συμφωνώ μαζί σου σστυλιαν. Το ΔΗΚΟ θα καθαρίσει και μέσα θα μείνουν μόνο 5% κάφροι διχοτομικοί!!!

arxiepiskopos είπε...

Ρε,παιδιά,υπάρχουν ειδικές κρέμες για το κάψιμο!Πάρτε μια και αφήστε μας ήσυχους!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη-ανεφ οριων
το σαββατοκυριακο ειναι μια καλη ευκαιρια να πας στην μανα σου που την ντροπιασες και την φωναζουν "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ" να παρακαλεσεις για συχωρεση ,και μετα με σκυμμενο το κεφαλι να πας στα παιδια σου και να τους ζητησεις να σε συχωρεσουν που τα στιγματισες σαν "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ".
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ,"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ"

25 Φεβρουαρίου 2010 11:04 π.μ.

Unknown είπε...

Συναγωνιστές υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως το καθεστώς τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε υλοποίηση πράξεων που ξεπερνούν τα όρια ακόμη και της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Το καθεστώς εντός του επομένου μήνα σκοπεύει στηνν άρση των «εμπάργκο», προς τα κατεχόμενα .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντάλλαγμα δεν θα υπάρξει , ούτε κάν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία η Τουρκία με επίσημες δηλώσεις και συμφωνίες.

Στάχτη στα μάτια σε Κύπριους και Ευρωπαίους θα είναι ένα απλό (και πιθανότατα προσωρινό ) άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας στους Ε/κ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

νεος είπε...

..επί καιρών Γρίβα, Ντενκτάς, Κλαίρης Αγγελίδου και μοτοσυκλετιστών, την Κυπριακή σημαία ακουστά την είχατε πατριώτες μου και μόνο στην όψη της μειδιούσατε ...στην καλύτερη των περιπτώσεων..

Όψιμοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας μας!
Ο νους σας που ήταν 50 χρόνια???

newgreekcypriot.blogspot.com

Mario είπε...

Kirikas,

Mou aresei pws opios diafwnei mazi sou kai tis idees sou einai prodotis. Diladi i dimokratia pou gnwrizeis apoteleite apo dio kommata, tous patriwtes kai tous prodotes. Lipoume na sou pw pws an isouna pragmatika Ellinas 8a ixeres ligo kalitera ti einai i Dimokratia. Se mia dimokratia iparxoune apopseis kai antithetes apopseis. Gia mena oles oi liseis exoune dikaiwma na proballonte.

1. Eniaio Kratos
2. Dixotomisi
3. Omospondia
4. Sinomospondia
5. 1960

Den simenei opoios exei mia apo autes tis idees einai prodotis. Einai la8os o tropos pou skeftese.

Tosa xronia ektos Kiprou akouw toses diaforetikes apopseis gia alla problimata alla kaneis den leei autos einai patriwtis or prodotis. O diaxwrismos pou kaneis einai opws ekanan oi goneis kai perissotero oi pappoudes mas to 50 kai 60 kai des pou katantisame simera !

Unknown είπε...

Μάριο είσαι αδαής και άσχετος. Εκεί στο USA που είσαι για τόλμα να δημιουργήσεις ένα συνδικάτο διαφορετικής άποψης και να προωθησεις στην ‘δημοκρατική’ αμμερηκα (ουουου γεαχ οουοου γεαχχχ) κομουνισμό ή ακόμα σοσιαλισμό . Ξεχνάς μήπως τα πάμπολα αιματηρά πραξικοπήματα στην Λατινική Αμερική και σε όλες τις γωνιες του κόσμου με αμέτρητες δολοφονίες όλες οργανωμένες από την αμμερηκα. Φυσικά δεν λέω δολοφονούν , καταστρέφουν ζωές και λαούς ολόκληρους για την δημοκρατία και για να ακουστεί η διαφορετική άποψη.

Ατε Μαριο αφού είσαι τόσο ανοιχτόμυαλος άνοιξε ή ίδρυσε ένα κόμμα εκεί να μας κάνεις όλους να σε ακολουθήσουμε.
Και Μάριο πουσαι……… δεν φανταζομαι να ξεχνάς και το κακόμοιρο εκείνο ζευγάρι στο ουουοου γεαχχχ αμμερικα που καταδικάστηκε σε θάνατο την δεκαετία του 50 επειδή τάχατες ήταν κομουνιστές και που τελικά δεν ήταν ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠ[ΟΨΗ.

Είσαστε υποκριτές τουμπόκολοι , εθελοτυφλείτε και εναποθέτετε την εφαρμογή των αρχών του Χριστιανισμού(αγαπάτε αλλήλους και τα λοιπά) στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
Ειστε εντελώς ηλίθιοι σε βαθμό επικινδυνότητας. Ότι έγραψε η ιστορία δεν ξεγράφει και ξέρουμε το βαθμό εντιμότητας, και σεβασμού της Τουρκίας προς την αντίθετη άποψη που δεν είναι άλλη από την φυσική εξόντωση.

Αφού τους εμπιστεύεστε τόσο να πάτε να μείνετε στην Τουρκία όχι όμως στα κατεχόμενα γιατί όταν καθαρίσει το νησί μας από τους Τούρκους έποικους και τους Έλληνες ψευτοδημοκράτες και κατά βάση ρατσιστές και φασίστες καθεστωτικούς τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να βρούμε λύση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους.

arxiepiskopos είπε...

ΜARIO,προσπαθείς να ασπρίσεις τον Αράπη;

Unknown είπε...

Καλώς και την Έλενα Πούτσ…

http://2.bp.blogspot.com/_xxFaKjI204A/SX9oDLHUVVI/AAAAAAAAAmM/Cwg7h1Cv0M4/s400/%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%97%20%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%97.jpg

νεος είπε...

μην συγχίζεστε ρε παιδιά,
κι εγώ τη γνώμη μου λέω στο κάτω κάτω.
Όπως εσείς χαρακτηρίζετε τον Χριστόφια ως εθνικό μοιοδότη, με περισσότερη ευκολία (γιατί υπάρχουν στοιχεία) μπορεί κάποιος να αποκαλέσει τον Γρίβα ως εθνικό προδότη, εφιάλτη και ολετήρα του κυπριακού ελληνισμού.
Φίλοι μου καλοί,
θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους το δικαίωμά σας να λέτε και να σκέφτεστε όπως θέλετε.
Έχω πολλούς φίλους, παλιούς συμμαθητές, συμφοιτητές, συναδέλφους, συγγενείς που έχουν τις απόψεις σας.
Και σ αυτούς λέω τα ίδια, από τη παιδική μας ηλικία μέχρι και σήμερα.
Δεν είμαι ο μόνος αλλά δεν είμαι και εξαρτώμενος ούτε και επαγρυπνώ για κανένα εκτός που τη συνείδησή μου!

Μα ποιος εν τούτος ο άνευ ορίων σιόρ?

newgreekcypriot.blogspot.com

ΠΑΟΛΑ είπε...

Γεια σας κι από μένα

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Καθεστώς και τα ογλάνια του έχουν δυο λόγους για να εκνευρίζονται: Ο ένας είναι η ΕΝΩΣΙΣ και ο άλλος το ΠΟΝΤΙΚΙ.

Για όσους δεν είδατε το εξώφυλλο του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ μην το χάσετε!

ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ!

Πολλά φιλιά!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

really mario??ΣΟΒΑΡΑ ? ΑΛΗΘΚΕΙΑ? ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΜΑΡΙΟ, ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΗΜΟΚΑΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΑΙ? ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΟΥΤΣΟΣ, ΒΛΑΚΑΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ, ΔΙΧΟΤΟΜΟΣ(ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΑ ΘΙΓΕΣΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ? ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΗΛ ΓΙΟΥΟΡ ΚΑΡΕΗΤΖ ΕΛΣΓΟΥΕΡ. ΚΥΛΑ ΤΟ ΑΜΑΞΟΥΙΝ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΤΗΑΡ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ
1. Eniaio Kratos?
2. Dixotomisi
3. Omospondia
4. Sinomospondia
5. 1960
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ (ΑΦΟΥ ΤΟ 4 ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ 2 ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ) , ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗ ΑΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ?
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ. ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΕ?

νεος είπε...

Όλες οι λύσεις είναι διχοτομικές από τη στιγμή που αποφάσισαν κάποιοι να επιβάλουν στρατιωτική ισχύ (...) πας τους συμπατριώτες τους, γιατί έτσι τους εκάπνησεν (το ΝΑΤΟ)

Η διχότόμηση έγινε την 1η Απρίλη 1955.
Ζήτω η Ένωσις.
Την κορδέλα έκοψε ο Ντενκτάς το 58' με την ΤΜΤ.
Μέχρι το 74' εκαταφέραμε τζαι εσυνάξαμε τους με σε θύλακες.
Με το πραξικόπημα τζαι την εισβολή ανταλλάξαμε τον κόσμο.
τακσίμ ίσσιαλλα
over

greekcypriot.blogspot.com

Mario είπε...

Prwta apo ola den eimai sto America. Imouna pallia ekei alla twra eimai UK. Oso gia to an o user me nickname arxiepiskopos brizei einai fisika to idio katakriteos. Egw pote den brizw kai prospa8w me olous na kanw mia sizitisi. Anti autou apla blepw brisies kai fanatismous. Den 8igome apo tis brisies apla apo ena politiko blog 8a perimena pio polli sobarothta kai pio megali antallagi idewn. Oso gia kollitous, den exw kanena kollito sto blog epeidi den etixe na gnwrisw kanena mia kai oi pio polloi einai Kipro pisteuw.
Oso gia to amaxoui mou...den 8a to kilisw epeidi exw ka8e dikaiwma na apantw se comments estw kai an kapoioi den to 8eloun.

Ανώνυμος είπε...

Mario,

Αφού ΟΛΕΣ οι λύσεις έχουν δικαίωμα να προβάλονται όπως ισχυρίζεσαι, τότε γιατί αφήνεις έξω και την Ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα;

Το έχουμε πει πολλές φορές: Η μόνη περίπτωση να γίνει ομοσπονδία στην Κύπρο είναι να κυκλοφορήσει σε CD στο Playstation.

Τα ποσοστά των κομμάτων, να τα τυλίξετε και να τα πάρετε μαζί σας.

Για την λύση θα αποφασίσει σε δημοψήφισμα ο Λαός. Την τελευταία φορά που του δώθηκε τέτοιο δικαίωμα, έστειλε την συγκεκριμένη ομοσπονδία στον κάλαθο των αχρήστων με ποσοστό 76%.

Ρ.

ΥΓ/ Σαν να μην είχαμε αρκετούς μπράβους των κομμάτων, τώρα μας έτυχε και μπράβος συντεχνιακός εκπαιδευτικός. Εμείς όμως αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν στον κήπο μας.

Unknown είπε...

Συναγωνιστές υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως το καθεστώς τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε υλοποίηση πράξεων που ξεπερνούν τα όρια ακόμη και της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Το καθεστώς εντός του επομένου μήνα σκοπεύει στηνν άρση των «εμπάργκο», προς τα κατεχόμενα .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντάλλαγμα δεν θα υπάρξει , ούτε κάν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία η Τουρκία με επίσημες δηλώσεις και συμφωνίες.

Στάχτη στα μάτια σε Κύπριους και Ευρωπαίους θα είναι ένα απλό (και πιθανότατα προσωρινό ) άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας στους Ε/κ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Unknown είπε...

Συναγωνιστές υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως το καθεστώς τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε υλοποίηση πράξεων που ξεπερνούν τα όρια ακόμη και της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Το καθεστώς εντός του επομένου μήνα σκοπεύει στηνν άρση των «εμπάργκο», προς τα κατεχόμενα .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντάλλαγμα δεν θα υπάρξει , ούτε κάν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία η Τουρκία με επίσημες δηλώσεις και συμφωνίες.

Στάχτη στα μάτια σε Κύπριους και Ευρωπαίους θα είναι ένα απλό (και πιθανότατα προσωρινό ) άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας στους Ε/κ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

arxiepiskopos είπε...

Ρε,ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ,μα ,πες μου,οι Επίτροποι εσάς τους εθνικάφρονες διχοτομικούς σας κάνουν μαθήματα εμπλουτισμού του λεξιλογίου;Δεν εξηγείται αλλιώς.Προ καιρού εκείνος ο λοβοτομημένος ο Κήρυκας,αυτός που αναρτά κάτι ασυνάρτητα ποιηματάκια,χρησιμοποιούσε πολύ τη λέξη "αυτοακυρώνεσαι",με τρία μόνο ορθογραφικά λάθη.Τώρα κι εσύ,με ένα μόνο.(το -σαι γράφεται με άλφα ιώτα).Άρα ο επίτροπος Σάββας Παύλου κάνει φιλότιμη προσπάθεια,ατύχησε,όμως,έχοντας βλάκες μαθητές! Άτε,κλίνε δυο φορές το "αυτοακυρώνομαι" και μετά τρεις φορές το "αυνανίζομαι".Κλίνονται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και δε θα δυσκολευθείς. Ιδίως λόγω πρακτικής εξάσκησης με το δεύτερο!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη
το σαββατοκυριακο ειναι μια καλη ευκαιρια να πας στην μανα σου που την ντροπιασες και την φωναζουν "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ" να παρακαλεσεις για συχωρεση ,και μετα με σκυμμενο το κεφαλι να πας στα παιδια σου και να τους ζητησεις να σε συχωρεσουν που τα στιγματισες σαν "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ".
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ,"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ"

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΚΟΥΙΖ-
ΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ?

1. ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΙ 74% ΠΙΣΟΚΩΛΛΗΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ.

2. ΤΟ ΑΗΠΙΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ

3. ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Mario είπε...

Oi liseis pou eipa exoune dikaiwma na probli8oun den einai mono autes oi 5. Iparxoune polles alles pou sigoura se mia dimokratia exoune dikaiwma na proballonte. Stin dimokratia kanenas den prepei na fimonete. Ara opws eipes kai i Enwsi me tin Ellada einai pros sizitisi.
Kapote isws prosopika na imouna iper autis tis lisis. Blepontas omws ton lanthasmeno dromo pou akoloutha i Ellada kai stin katastasi pou briskete den axizei ton kopo me tipote.

patriotis είπε...

ποιο κόμμα του Τασσου Παπαδόπουλου ρε αχάπαροι?? το ΔΗΚΟ είναι του Τασσου?? το Κομμα του Τασσου είναι η ενωση κέντρου με το 2%. Εκτός απο Πράκτορες των τούρκων είστε και ΨΕΥΤΕΣ .

Σας πήρανε χαπάρι για το σχέδιο σας, η σύσταση ενος νεου κομματος με αρχηγους τους ΛΗΛΙΚΑ και Τασσακι. Για αυτό και δεν εφυγε ο Ραμπογιαν ο Κλανιας, διοτι κατάλαβε το κόλπο. Μονον ο αχάπαρος ο Ομήρου δεν καταλαβε τι παιχνίδι πεζετε και την έπαθε. Τώρα θα χάσει την αρχηγία μετά τις επόμενες βουλευτικές ο βλάκας και θα κλεει οπως το μωρο .....

Unknown είπε...

Μάριο σου παραθέτω ένα ακόμη παράδειγμα της αποδοχής της άλλης άποψης. Αφού διατείνεσαι για την αναγκαιότητα αλλαγής της νοοτροπίας μας άρχισε να διαβάζεις λίγη ιστορία να μαθαίνεις τις αλήθειες. Συμφωνώ για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας όμως αυτό πρέπει να αρχίσει από τους ισχυρούς γιατί αν ο μικρός τολμήσει να το παίξει υπεράνω και συγκαταβατικός και ενδοτικός τότε με ιστορική νομοτέλεια θα απορροφήθει από τους ισχυρούς και θα εξαφανιστεί με μόνο στοιχείο της κάποτε ύπαρξης του κάποιες υποπαράγραφοι στα βιβλία για τους ρομαντικούς και μόνο.
Αντιγράφουμε από το εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Μητραλιά της ‘Εποχής’ [17/01/2010]: «…το θράσος των “νέγρων σκλάβων” δεν έμεινε ατιμώρητο. Σχεδόν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της, επιβλήθηκαν στην Αϊτή αλλεπάλληλα εμπορικά και ναυτικά μπλόκα από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Μάλιστα, μπροστά στην αυξανόμενη ασφυξία της οικονομίας της, η Αϊτή εξαναγκάστηκε το 1825 να εξαγοράσει την παύση των κυρώσεων πληρώνοντας στη Γαλλία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 150 εκατομμυρίων φράγκων, εκείνης της εποχής. Και επειδή η Αϊτή δεν διέθετε αυτό το εξωφρενικό ποσό, αναγκάστηκε να το δανειστεί από γαλλικές τράπεζες. Ξέρετε πότε ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των τόκων εκείνων των μακρινών «πολεμικών αποζημιώσεων»; Στο πολύ κοντινό μας 1938!»
{Οποιαδήποτε ομοιότητα με την Ελλάδα του Γιωργάκη είναι τελείως συμπτωματική…}
Σα να μην έφταναν, όμως, όλα αυτά, η άμοιρη Αϊτή καταλήφθηκε το 1915 από τις ΗΠΑ. Το 1918 όλη η Αϊτή ήταν κιόλας εξεγερμένη ενάντια στην αμερικάνικη κατοχή. Τα θύματα του νέου πολέμου ξεπέρασαν τις 15.000. Και μέχρι να εγκαταλείψει ο αμερικάνικος στρατός το νησί το 1934, διακρίθηκε για το ζήλο που επέδειξε στις τακτικές «εκτελέσεις ανταρτών κατά εκατοντάδες κάθε φορά»…
Η συνέχεια είναι κάπως πιο γνωστή: η ατέλειωτη δικτατορία του παπα-Ντοκ (Ντιβαλιέ) γέμισε μεν τις τράπεζες της Ελβετίας και της Γαλλίας, αλλά άδειασε οριστικά τα δημόσια ταμεία της (αναπόφευκτα, πάμφτωχης) χώρας και τα στομάχια των κατοίκων της.
Ας τελειώσουμε όμως ελληνικά, όπως αρμόζει σε αυτήν την Αϊτή που -πρώτη αυτή- αναγνώρισε το 1822 (!) και βοήθησε διπλωματικά και οικονομικά (με 25 τόνους καφέ!) τον αγώνα της ελληνικής εθνικής ανεξαρτησίας.

patriotis είπε...

ρε βλάκες της επιτροπής , σας το ξαναλέω, με την στάση σας και αυτο το μπλοκ που έχετε κάνετε ζημία σε αυτούς που υποστηρίζετε, δίνοντας σε έμας την ευκαιρια που δεν τους πάμε να λέμε τις βρωμίες τους,πράγμα το οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ. Που αλλού θα μπορούσαμε να γραψουμε για την κομπίνα του Νικόλα που έκανε με τον Αντρονικου στο χρηματιστιριο, τα οικόπεδα της νεκρης ζωνης του Κουλλια,το ξεπλυμα κλεμένων λεφτων του Μιλοσεβιτς που έκανε ο Τασσος, τις προμήθειες που ζητά ο ομηρου για δουλειες στην Λυβυη,για το γεγονος οτι ο Λυσσαρίδης το 74 είταν κρυμενος στην πρεσβεια της Λυβυης.......ευχαριστουμε για την ευκαιρεια που μας δίνετε να γραφουμε τις βρωμίες σας

νεος είπε...

...είναι τρελλοί αυτοί οι ρωμαίοι της "επιτροπής".

Kittim!
Κίτιοι!

Γνωρίστε τον Ζήνωνα, ελληνοκυπραίοι.
Η γνώση είναι η θεραπεία σας.

Επικουρικά
newgreekcypriot.blogspot.com

Unknown είπε...

Με τους Τούρκους, συνέταιρους, συγκυρίαρχους, συν-εξουσιάζοντες - και, μάλιστα, αποτελεσματικά - σ’ ολόκληρη την Κύπρο, στην εκπονούμενη λύση, πώς άραγε θα προστατεύεται το «νότιο» «ε/κ συνιστών κρατίδιο»; Πώς, άραγε, θα προστατεύονται οι Έλληνες Κύπριοι, υπήκοοι του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς»; Οι πολιτικές τους ελευθερίες και τα ανθρώπινά τους δικαιώματα, από όσα θα αποφασίζουν, για την τύχη τους, ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομείς πολιτικής, οι αποτελεσματικά μετέχοντες στην κρατική εξουσία Τούρκοι, εξάπαντος ελεγχόμενοι εντολοδόχοι της Άγκυρας;

Στη «λύση», της οποίας το περιεχόμενο βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ, εκτρωματουργείται ήδη η «σταθμισμένη» κατάργηση της δημοκρατίας. Και η υποταγή του ελληνικού 82% στο τουρκικό 18%. Μονίμως ελεγχόμενο από την Άγκυρα. Με τουρκική, επιπλέον, εκ περιτροπής προεδρία. Αυτή είναι και η ουσία της «προόδου» και της «καλής σύγκλισης» που οι, Αυτών Εξοχότητες, συνομιλητές, ανακοίνωσαν, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Λευκωσία τη Δευτέρα 1.2.10. Στα στοιχεία της εκκολαπτόμενης «λύσης» προνοείται ήδη, υπό τον τίτλο «αποστρατιωτικοποίηση», η ολοσχερής αφαίρεση του δικαιώματος αυτοάμυνας. Ο αφοπλισμός κι η απαγόρευση ύπαρξης νομίμων ενόπλων δυνάμεων άμυνας. Καμία αμυντική θωράκιση. Ούτε καν για να κρατήσει κάποιες ώρες μέχρις ότου (αν) κινητοποιηθεί οποιαδήποτε διεθνής κοινότητα…

Πόσα περιθώρια και σε ποιους άραγε τομείς κρατικής εξουσίας, θα έχουν οι Έλληνες Κύπριοι, υπήκοοι-υποτελείς τού αποτελεσματικά ελεγχόμενου από τους Τούρκους «Συνεταιρισμού», για ν’ αποφασίζουν και να υλοποιούν την όποια δημοκρατική τους βούληση; Πόσα περιθώρια θα έχουν να αποφασίζουν έστω και για το παραμικρό, αν δεν το εγκρίνουν οι Τούρκοι; Είτε για το «κοινό κράτος», επονομαζόμενο «Συνεταιρισμό», είτε ακόμα και για το «δικό τους», το νότιο «ε/κ συνιστών στέιτ»;

Με άλλα λόγια: Κάτω από τη σκιά της Τουρκίας, ως υπερδύναμης στην περιοχή, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της οποίας βρίσκεται η τ/κ κοινότητα, το «τουρκικό συνιστών στέιτ», οι Τούρκοι συνέταιροι, συγκυρίαρχοι του «Συνεταιρισμού», που θα ασκεί εξουσία και έλεγχο εφ’ όλης της αφοπλισμένης Κύπρου, ποια θα είναι άραγε η δύναμη και οι ρυθμίσεις αποτελεσματικής προστασίας των Ελλήνων Κυπρίων; Για τους οποίους, η λύση θ’ απαγορεύει εκ προοιμίου την όποια πολιτική εμβέλεια της κατά 82% πλειοψηφίας; Ποια δηλαδή θα είναι η δύναμη αποτροπής και ανάσχεσης της τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου;


Έχει έγρκιση Συνεδρίου του ΑΚΕΛ για τις «γενναίες προσφορές» προς τους Τούρκους που κατέθεσε στις συνομιλίες ο κ. Χριστόφιας;

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,πες το πιο απλά:Παρά λύση,εφικτή υπό τις περιστάσεις,που να μας βάζει τους "βρομότουρκους" στα πόδια μας,καλύτερα "τζιείνοι ποτζιεί τζι εμείς ποδά".Σαν,να πούμε, αυτή η λύση θα στερούσε από τους Τ/Κ τα δικαιώματα που η κυπριακή τους ταυτότητα(δώρο του αείμνηστου)τους εξασφαλίζει ως πολίτες της Ε.Ε που είναι ή θα απομάκρυνε γεωγραφικά την Τουρκία από την Κύπρο!Σίγουρα τίποτε απ'αυτά δε θα επιτευχθεί. Σίγουρα όμως θα διασφαλισθεί η μη επιστροφή κανενός πρόσφυγα στο σπίτι του και η εσαεί αφαίμαξή τους από Λεμεσιανούς,Πάφιους και κάποια πατριωτάκια της φακής που θα τους απομυζούν τη ζωή τους για ένα σπίτι πάνω σε μολωμένη αντιαρματική τάφρο!

Unknown είπε...

Αρχιεπίσκοπέ πέ το καθαρά . Τζίνοι ποτζοί τζίνοι ποδά τζαι εμείς πούποτε. Πράγματι τούτο που προτείνετε επιλύει το πρόβλημα της διχοτόμησης αφού θα επανενωθεί η Κύπρος με την πλήρη Τουρκοποίηση.
Α σορρυ τσσιάκο εξίασα. Τζαι εσείς στην Ελβετία, στο Μονακό , στην Κύπρο Τουρίστες στην Τουρκία επίτιμοι πολίτες τζαι γενικά παντού αφού θα σας το επιτρέπουν οι παχουλές σας καταθέσεις. Άτε αρχιεπίσκοπε εφκαλες την μάσκα τζαι εσύ

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,σου αρέσουν οι απέραντες αρλουμπολογίες,όταν όμως σου τεθεί συγκεκριμένο ερώτημα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.Σύντομα,λοιπόν:Η ιδανική λύση που ονειρεύεσαι και την οποία θεωρητικά υπερθεματίζω ΠΩΣ θα επιτευχθεί,σε ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ και με ΠΟΙΟΥΣ συμμάχους;Στατιστικά έχουν πεθάνει ήδη οι μισοί πρόσφυγες καισε 30 χρόνια-πάλι στατιστικά-δε θα υπάρχει στη ζωή κανένας με μνήμες των κατεχομένων.Εδώ είναι το πρόβλημα.Αν λυνόταν το πρόβλημα με ευχές και ωραία λόγια,εγώ θα πρότεινα και απελευθέρωση της Πόλης.

Mario είπε...

Aiantas,

Akoma den katalabes oti to 82% vs 18% den iparxei. Ipirxe mono prin apo to 1960. Me tis simfwnies Zurich-London oi TK den einai pleon to minority tou 18%. Eixane "special" rolo stin kivernisi kai eklegan kateu8eian ton Vice President. Akoma eixane bouleutes pou tous ebgazan kateu8eian kai oxi basi tou posostou tous. Ara min prospa8eis na na mas piseis pws stin Kipro to problima einai 82% majority me 18% minority. Xereis poli kala pws den einai etsi. An eixame to mialo mas den th kaname oute EOKA oute tipota kai mesa se 10 xronia to British Empire 8a efeuge opws efige apo toses alles apoikies. Me dialogo mporousame na petixoume polla. Epelexame omws tous pallikarismous etsi simera exoume tin misi.

Unknown είπε...

Μάριο είσαι άσχετος . Ούτε διάλογος ούτε τίποτα δεν μας έσωζε. Ούτε ΕΟΚΑ είτε ΕΤΑ είτε τίποτα η κελλέ μας ήταν κομμένη. Αν διεβάσεις λίγη ιστορία θα καταλάβεις πως το Αγγλοτουρκικό σχέδιο ξεκίνησε πρίν το 1950 για τον λόγο αυτό η ίδρυση της ΕΟΚΑ έγινε με τις ευλογίες της Αγγλίας αφού αυτός ήταν και ο στόχος.
Αν δεν υπήρχε ΕΟΚΑ τότε θα σκαρφίζονταν ότι διάολο άλλο μπορείς να φανταστείς για να εφαρμόσουν το σχέδιο τους . Θ α γινόταν το κακό επειδή το αποφάσιασν οι Αγγλοαμρικάνοι όπως και άλλα κακά που κάνανε σε όλο το πλανήτη. Μπορεί ας πούμε ένα σκαρτίλη Ελληνοκυπριακό να συνουσιαζόταν με ένα αποδημητικό άσπρο σπάνιο σκαρτίλι που την Τουρκία τζαι επειδή έντο απεκατέστησε να βάλαν εφαρμογή το σχέδιο τους. Για τούτο μεν πουλάτε μετριοφροσύνη τζαι πως αποδεχόμαστε τα λάθη μας, που όντως γίνανε , γιατί όλα ήταν προδεγιαγραμμένα και μελετημένα τζαι ο λάκος σκαμμένος. Το πώς και το γιατί είναι ψιλά γράμματα.

Όσο για την μειονότητα το μόνο που έχεις δίκιο είναι πως με τα μυαλά που κουβαλάτε όντως η αριθμητική αναλογία θα αλλάξει καθιστώντας τους ελληνοκύπριους μειονότητα. Και σε προκαλώ να μου απαριθμήσεις τους Τουρκοκύπριους αφού πρώτα έχεις αφαιρέσεις τους έποικους. Όσο για τα πολιτικά τους δικαιώματα χαλάλι τους αφού έτσι πρέπει να γίνεται με τους νόμιμους πολίτες μιας χώρας. Αυτό που όμως δεν γίνεται είναι να σταθμιστεί η ψήφος μου και να μειωθεί η δύναμη της επιλογής μου στο 0.25. Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν βλέπω να γίνεται με τους ισπανόφονους, άραβες, έλληνες , τούρκους και άλλους σε αμμερική και αγγλία. Όλοι είμαστε ίσοι καιι στο τέλος έσυ λές αυτό που λέω εγώ και συμφωνείς. Αν δεν είναι μειονότητα τότε είναι Κύπριοι πολίτες με όλες τις υποχρεώσεις και δικαιώματα με όλους χωρίς διακρίσεις. Αυτοί που διασφαλίζουν το 18% και το 82% είναι η κυβέρνηση με τον φυλετικό και ρατσιστικό διαχωρισμό που κάνει με την σταθμισμένη ψήφο και την εκ περιτροπής προεδρία. Η αρχή είναι μία και οικουμενική. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ.
Νομίζω Μάριο πως είσαι λίγο συγχυσμένος και δεν καταλάβεις ότι συμφωνείς μαζί μου και η αντίρρηση σου ενδυναμώνει τα επιχειρήματα και της απόψεις μου. Εγώ πάντως συγκλίνω με αυτό που είπες με την αρχή του ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ με μοναδική προσθήκη στην παράλειψη σου ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ . Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

>Μπορεί ας πούμε ένα σκαρτίλη Ελληνοκυπριακό να συνουσιαζόταν με ένα αποδημητικό άσπρο σπάνιο σκαρτίλι που την Τουρκία τζαι επειδή έντο απεκατέστησε να βάλαν εφαρμογή το σχέδιο τους.


Παναγία μου ρε Αίαντα, επέθανες με. Παρολίγον να πέσω κάτω από το γέλιο. Η ειρωνία βεβαίως είναι ότι δεν είναι ανέκδοτο και ούτε για γέλεια αλλά θλιβερή πραγματικότητα.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

>to British Empire 8a efeuge opws efige apo toses alles apoikies.


Mario, εκτός από ανιστόριτος είσαι και αγεωγράφητος.


Απο πού ακριβώς το ...εμπάϊαρ έφυγε;

** Από την Παλαιστίνη; Ναι, αφού την έδωσε στους Εβραίους. Για να μπορούν αυτοί να σφάζονται και οι Βρεττανοί να τους κάνουν επιδιαιτησία.

** Από την Ινδία; Ναι, αφού πρώτα την έκοψε σε Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα και 1-2 άλλες αυτόνομες περιοχές/καντόνια εντός συνόρων, για να μπορούν αυτοί να σφάζονται και οι Βρεττανοί να τους κάνουν επιδιαιτησία.

** Υπ'όψην ότι συνεχίζουν να διατηρούν νησιά νότια της Ινδίας, στην μέση του ωκεανού.

** Από το Γιβραλτάρ; ΟΧΙ.

** Από την Βερμούδα; ΟΧΙ.

** Από τα Virgin islands; ΟΧΙ.

** Από την Ανταρκτική; ΟΧΙ.

** Από τα νησιά κοντά στην Ανταρκτική, π.χ. Νότια Γεωργία και Σάντουιτς; ΟΧΙ.

** Από τα Cayman islands; ΟΧΙ.

** Από τα Pitcairn Islands στον Ειρηνικό ωκεανό; ΟΧΙ.

** Από τα Φώλκλαντ; ΟΧΙ.

** Τα νησιά της Αφρικής, π.χ. Αγία Ελένη; ΟΧΙ.

** Τα νησιά της Καραϊβικής, π.χ. Turk and Caicos; ΟΧΙ.

** Anguilla; ΟΧΙ.

** Από την Ιρλανδία; Και πάλι ΟΧΙ, άσε που τους έχει να σφάζονται για να μπορεί να τους κάνει και επιδιαιτησία.

** Από την Αφρική; Έφυγαν από κάποιες επαρχίες της Αφρικής με μηδέν στρατηγική σημασία και αφού πρώτα τις ξεζούμισαν από τα χρυσάφια και τα διαμάντια, τις έκοψαν σε χώρες όπως κόβεις το κέικ που λέτε στο UK αδιαφορώντας για τις φυλές, έκοψαν ολόκληρες φυλές και ολόκληρες οικογένεις στην μέση και τους έχουν από τότε να σφάζονται για να μπορούν να κάνουν και εκεί επιδιαιτησία. Και για προλαβαίνουν, εγκατέστησαν και δικτατωρικά καθεστώτα ΠΑΝΤΟΥ.

** Α ναι, έφυγαν από το Χονκ Κονγκ το 1997! Πενήντα χρόνια μετά από την ημερομηνία που μας είπες ότι η Βρεττανία θα έφευγε από παντού και επομένως και από Κύπρο. Μια λεπτομέρεια όμως: Το Χονκ Κονγκ είχε δωθεί στην Βρεττανία με τις συμφωνίες του 1898 για 99 χρόνια! Απομένως δεν έκαναν χάρη που έφυγαν.

** Ίσως να άφησα και κάτι πίσω.

Άνοιξε και κανένα βιβλίο ιστορίας και γεωγραφίας μπας και ξεστραβωθείς επιτέλους! Είσαι και στο ...Γού-Κέι. Βιβλιοπωλεία δεν έχει εκεί που ζεις;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Mario,

Μια λεπτομέρεια, για την ιστορία της Κύπρου. Υπάρχει μια δήλωση του Υφυπουργού τών Αποικιών Χόπκινσον, της 28 Ιουλίου 1954, που λέει το εξής:

«Υπάρχει πάντοτε ή άντίληψις καί ή συμφωνία (τών μελών τής Βουλής τών Κοινοτήτων), ότι εδάφη τινά τής Κοινοπολιτείας, λόγω τών Ιδιαζουσών συνθηκών των, δέν δύνανται νά αναμένουν ότι είναι δυνατόν νά καταστούν πλήρως ανεξάρτητα».

Ψιλά γράμματα.

Ρ.

Πλαστήρας είπε...

Μια διαφορά Ρήγα.

Το Χογκ Κογκ είχε πίσω του μια πανίσχυρη Κίνα. Ας τολμούσε η Αγγλία να μην το δώσει! Αν η Κίνα ήταν αδύνατη εγώ σου λέω ότι οι βρωμοΆγγλοι θα έβρισκαν χίλιες δικαιολογίες για να μη φύγουν.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά, Πλαστήρα. θα τους έκαναν σάλτσα για ρύζι οι Κινέζοι και θα τους έτρωγαν για μεσημεριανό.

Ρ.

ΥΓ/ Στο προηγούμενο μου μήνυμα, παρέλειψα να αναφέρω δύο άλλες περιπτώσεις:

Στον Καναδά, υπάρχει η θέση του Governor General ο οποίος διορίζεται από την βασίλισσα της Αγγλίας. Το Σύνταγμα δίνει στον Αγγλικό θρόνο εξουσίες. Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στην Αυστραλία. Η βασίλισσα Ελισσάβετ θεωρείται η κεφαλή του κράτους (head of state) και στις δύο χώρες. Το πορτραίτο της διακοσμεί μερικά από τα χαρτονομίσματα (20 δολλαρίων στον Καναδά και 5 δολλαριων στην Αυστραλία).

Skorpion είπε...

Ρηγα , για εξηγησε στον ανιστορητο πως η constitutional monarchy διοικει αυτα τα μερη (Και πως εξαλου διοικει και τις βασεις ) .

Για μενα το Ηνωμενο Βασιλειο δεν ειναι κανονικη δημοκρατια , ειναι σε καποια σημεια ενα περιπου δημοκρατια , σε καποιο σημειο παραμενει αυτοκρατορια.


Απο τις λιγοτερο δημοκρατικες χωρες θα ελεγα εντος της ΕΕ.

Skorpion είπε...

Κατα την αποψη μου τρια πραγματα ηταν σιγουρα εαν δεν καμναμε αγωνα οπως και μετα τον αγωνα που καναμε , δεν καταφεραμε να πετυχουμε τους στοχους μας.

Α) οι Βρεττανοι εν να ειχαν τις βασεις τους , η το νησι υπο τον ελεγχο τους.

Β) Οι Τουρκοι θα ειχαν για κρατος δικο τους , για περιοχες υπο τον ελεγχο τους , για συνταγμα τυπου Ζυριχης εαν δεν ελεγχαν ολοκληρο το νησι οι Βρεττανοι. Ακομα και ετσι , σε οτι κυβερνηση υπηρχε στο νησι και συμετειχαν ντοπιοι , θα συμετειχαν και οι Τουρκοι με δυσαναλογα ποσοστα με βαση του πληθυσμου τους (Για ευνοητους λογους).

Γ) και εμας μπορει να μας εδιναν καποιες εξουσιες στα πλαισια αυτα που αναφερα.

Skorpion είπε...

Και οταν λεω ελεγχουν μας οι Εγγλεζοι εννοω διοριζομενος απο την Βασιλισσα τους Κυβερνητης.

Ανώνυμος είπε...

Σαν αύριο 3 Μαρτίου, έπεσε μαχόμενος ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΑΚΕΛΙΚΟΙ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΈΖΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΗΡΩΕΣ Ο-Ε-Ο;

Στα καζίνα και στον υπόκοσμο του Λονδίνου;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Σαν αύριο 3 Μαρτίου, έπεσε μαχόμενος ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΑΚΕΛΙΚΟΙ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΈΖΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΗΡΩΕΣ Ο-Ε-Ο;

Στα καζίνα και στον υπόκοσμο του Λονδίνου;

Ρ.