Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010




Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σε έκτακτη συνεδρίασή της ψες το βράδυ, ανέλυσε την απόφαση του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην παρουσία φίλων και νομικών της συμβούλων.

Τι λέει η απόφαση;

Το εν λόγω Δικαστήριο, αποφάσισε ότι για να μπορεί να προσφύγει κάποιος σε αυτό εναντίον της Τουρκίας για περιουσιακά ζητήματα στα κατεχόμενα, πρέπει πρώτα να προσφύγει στις "Επιτροπές Αποζημιώσεων" του ψευδοκράτους.

Το Δικαστήριο βεβαίως δεν μπορούσε και δεν μπορεί, όπως πολύ σωστά ο συναγωνιστής
Ξενής Ξενοφώντος επισημαίνει σε ανάρτηση στο blog του, να αποστερήσει την περιουσία από ένα Αιτητή και οι ιδιοκτήτες περιουσιών, παραμένουμε ιδιοκτήτες.

Όμως το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο μηχανισμός των κατεχομένων, ο οποίος δεν δίνει αποκατάσταση κάποιου στην περιουσία του, αλλά επιβάλλει κυρίως ανταλλαγή των περιουσιών μας με τις πενταροδεκάρες της Τουρκίας, είναι νόμιμος και αποτελεσματικός!!!

Έκρινε ότι δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν άνθρωποι από τις περιουσίες μας, δηλαδή έκρινε τους σφετεριστές των περιουσιών μας, ως νόμιμους κάτοχους!

Επιπλέον έκανε και μια πολιτική δήλωση: δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε όλοι στις Επιτροπές, αλλά μπορούν να περιμένουν την πολιτική διευθέτηση του θέματος.

Με αυτή του τη στάση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κλείνει πλέον τα μάτια σε ένα σημαντικό έγκλημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων, εδώ και 35 συνεχιζόμενα χρόνια.
Πως τα "καταφέραμε" έτσι;

Αυτά να τα δουν, όσοι επέβαλλαν επί τόσα χρόνια, την πολιτική της "ευελιξίας", της διαπραγμάτευσης των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων μας και την εγκατάλειψη των διεκδικήσεών μας.

Την ίδια μέρα που οι Αρμένιοι, μετά από δεκαετίες αγώνων πέτυχαν ένα ψήφισμα αμερικανικού σώματος που να καταδικάζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία στις αρχές του 20ου αιώνα, εμείς "πετύχαμε" να ανατρέψουμε δύο ξεκάθαρες αποφάσεις: την απόφαση Τιτίνας Λοϊζίδου και την απόφαση Κύπρος εναντίον Τουρκίας.

Πως το καταφέραμε; Πρώτ' απ'όλα, με τα εκατοντάδες γιουσουφάκια που προσέτρεξαν στις "Επιτροπές" για να πάρουν τις πενταροδεκάρες της Τουρκίας. Σύγχρονοι βοσκοί του Μαχαιρά (Ιαβέρη, γιατί δεν τους παίρνεις και αυτούς καμιά συνέντευξη;)!


Πάψαμε να διεκδικούμε την εφαρμογή τους. Διαπραγματευτήκαμε τα δικαιώματά μας σε πολιτικές διαπραγματεύσεις. Δώσαμε την εντύπωση ότι το "Κυπριακό θα λυθεί από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους", σαν και δεν έχουμε κατοχή σε αυτό τον τόπο.
Τώρα; Τι κάνουμε τώρα;

O
Μαρίνος Κλεάνθους, σε ένα κείμενο που μας εξέπληξε πάρα πολύ θετικά και που μας συγκίνησε, γράφει τα εξής, τα οποία υιοθετούμε απόλυτα:

Παρ' όλα αυτά, δεν απελπίζομαι. Η Κύπρος, ακόμα και σήμερα που την θέλουν να ζει τις τελευταίες μέρες του αντικατοχικού της αγώνα, εκπέμπει μια ελπίδα. Εκεί που για πολλούς η χτεσινή απόφαση μπορεί να είναι το τέλος μιας πορείας αγώνων, προσωπικά παίρνω δύναμη και διδάγματα μέσα από τη μακραίωνη ιστορία μας. Οι δυσκολίες , οι προδοσίες και οι ήττες δεν μας λύγισαν.


Κι αυτό είναι καλό να το θυμόμαστε σε στιγμές όπως αυτή, που νιώθουμε απομονωμένοι στο δίκιο μας.
Η ιστορία μας , μας έχει εξοπλίσει με υπομονή και προσήλωση στους στόχους μας. Τίποτα και κανένας μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δίψα ενός λαού που αγωνίζεται για δικαιοσύνη.

Γι' αυτό και σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, είναι επιτακτικό να μην υποχωρούμε. Να μην φοβόμαστε.

Και οι απειλές και οι φοβίες δε θα πρέπει να μας τρομοκρατούν.
Έχουμε ανάγκη από μια γερή και στέρεη λύση.
Και θεωρώ πως έχουμε πολλά όπλα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να το πετύχουμε!"


Συγκλονιστικός είναι επίσης ο επίλογος του Ξενή Ξενοφώντος στο δικό του blog:

Κι όσοι τυχόν θα επιχειρήσουν, τυμβωρυχικά και μικροπολιτικά, να περάσουν στους πολίτες την άποψη ότι δήθεν « το Κυπριακό είναι πολιτικό πρόβλημα και όλα πια χάθηκαν και να πουλήσουμε τα δικαιώματά μας όσο-όσο τώρα που προλαβαίνουμε», καλύτερα να το ξεχάσουν.

Τα δικαιώματά μας παραμένουν αλώβητα, όχι μόνο γιατί τα κοτσιάνια μας και η Κυπριακή Δημοκρατία ακόμη υφίστανται, αλλά γιατί, αυτό που λέμε «περιουσίες», δεν είναι ένα παράγωγο του καπιταλιστικού συστήματος, όπως κάποιοι ιδεοληπτικά θεωρούν, αλλά είναι κάτι που, πάνω από όλα για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας, δε δικαιούμαστε να εκχωρήσουμε: είναι το βιος των παππούδων και των πατεράδων μας, η γη που την δούλεψαν και την πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους, αυτό που μας άφησαν ως κληρονομιά για εμάς και τα παιδιά μας και όχι για τους Αττίλες και τους εποίκους, αυτό που, για να μας το κληροδοτήσουν, το «κατέκτησαν» με κόπους και θυσίες και δουλειά (και όχι με εισβολές και εποικισμούς).

Και όχι κύριοι Δικαστές του ΕΔΑΔ, όχι κ. Πρόεδρε Χριστόφια, όχι «σύντροφε Ταλάτ», όχι, όχι, όχι, χίλιες φορές όχι, όχι δεν πουλάμε!"

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ

Ευαγόρας-Ρίμαχος-Πράξανδρος για το christofias-watch

28 Σχόλια:

Τηλέμαχος είπε...

Εμπρός, ψευδοπατριώτη της δεκάρας. Πιασε το λάβαρο της πατρίδας σου, την σημαία της τουρκίας που με πάθος υποστηρίζεις, πιασε και τον αρχιεπίσκοπο από το χεράκι και πηγαίνετε να πανηγυρίσετε για την αναγνώριση του δικαστηρίου της TRNC.

Τηλέμαχος είπε...

Ο χριστοφιας επιτυχαίνει αλλεπάλληλες νίκες στο κυπριακό. Αν συνέβαινε αυτό επί προεδρίας Τασσου θα τον σταυρώνατε!!!

Υποκριτές ε υποκριτές!!!

Mario είπε...

Den einai logo euelixias pou eginan ola auta alla logo tis xerokefallias mas 36 xronia na allazoume sinexeia to ti 8eloume kai na min exoume stratigiki. Itan epomeno o xronos na ta ferei ola auta. Kai pou eiste akoma...afiste to akoma 10 xronia alito kai 8a deite pou 8a xekinisei i anagnwrisi !!!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Μάριο, παρακαλείσαι, όπως και οι υπόλοιποι, να γράφεις στα ελληνικά.

John Charalambous είπε...

Τελικά ο Χρίστος Χρίστου/Άνευ Ορίων/arxiepiskopos πρέπει να εποκοιμήθηκε έννεν;

arxiepiskopos είπε...

Για όσους μπορούν να βλέπουν την πραγματικότητα και όχι να βλέπουν όνειρα,η κατάσταση είναι καθαρή:Το ΕΔΑΔ μας λέει κάτι που το έλεγε ο νομικός Αλέκος Μαρκίδης και όλοι θέλατε να φάτε τον "προδότη".Ότι δηλαδή το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι απαλλοτριώσιμο και μπορεί να παραβιαστεί στη βάση αποζημιώσεων(περίπτωση απαλλοτρίωσης).Προσθέστε και την παρέλευση του χρόνου που μονιμοποιεί τις παραβιάσεις,όπως και την αντίληψη κάποιων δονκιχοτών(π.χΣυλλούρης,Ρίκκος,Αγγελίδης,Κουλιας κ.ά)ότι το Κυπριακό είναι νομικό και όχι πολιτικό πρόβλημα και θα πάψετε να εκπλήττεσθε για το χάλι μας.Το περιουσιακό μπορεί να λυθεί μόνο με τη λύση του Κυπριακού με τρεις τρόπους:επιστροφή περιουσίας,ανταλλαγή και αποζημίωση.Κάθε άλλη ονειροφαντασιά των διχοτομικών κύκλων(Αγριεπίσκοπος,Ποντικοί,Ενωσίτες,Ελαμίτες Εοκαβήτεςκ.τ.λ)το μόνο που θα πετύχει θα είναι τη συνολική απώλεια των περιουσιών των προσφύγων,προς άφατη χαρά του Αγριεπισκόπου,που θα συνεχίσει να πουλά πατριωτισμό και παλιοχώραφα στην Πάφο προς ένα εκατομμύριο ευρώ τη σκάλα.

Ανώνυμος είπε...

Από τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Πέρα από τις άκρως αρνητικές νομικές προεκτάσεις που προέκυψαν από την εν λόγω απόφαση όμως, υπάρχει και η πολιτική διάσταση του θέματος, η οποία δημιουργεί και σειρά ερωτημάτων για την ίδια τη φύση του Κυπριακού, πέρα από την πτυχή του περιουσιακού.
Επί της ουσίας, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι το ψευδοκράτος δεν υφίσταται ως αντικείμενο διεθνούς δικαίου και δεν υπάρχει στα κατεχόμενα, όπου αποκλειστική παρουσία έχει η Τουρκία. Κανένας λόγος δεν γίνεται περί της παρουσίας της όποιας κοινότητας και οποιωνδήποτε εκλεγμένων αντιπροσώπων ή θεσμικών οργάνων αυτής και από τη στιγμή που η Τουρκία από μόνη της ανέλαβε την ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση, δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσον η διαπραγμάτευση με τον εκπρόσωπο της υποτελούς σε αυτήν διοίκηση, μπορεί να επιφέρει λύση του Κυπριακού.

Ανώνυμος είπε...

Υφίσταται επίσης το ερώτημα, πώς γίνεται η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά να αποδέχεται τα νομικά έγγραφα που εκδίδει (τους τίτλους ιδιοκτησίας της εκάστοτε περιουσίας), καθώς αυτά προσκομίζονται στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, με σκοπό την εκδίκαση της υπόθεσης. Εάν η Τουρκία άλλαξε γνώμη και αναγνωρίζει τελικά την Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνδυασμό με την ανάληψη ευθύνης από μέρους της για την κατάσταση στα κατεχόμενα, τότε γιατί δεν συνομιλούμε μαζί της, αλλά με τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στην οποία δεν αναγνωρίζεται οποιαδήποτε νομική υπόσταση; Τελικά, πόσο συμβατή είναι η τρέχουσα διαπραγματευτική διαδικασία με τη νέα απόφαση;

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι ίδιοι υποβαθμίσαμε το Κυπριακό ως θέμα δικοινοτικό.

Εμείς οι ίδιοι αντί για απελευθέρωση μιλούμε για "επανένωση" και "επαναπροσέγγιση."

Ο δικός μας πρόεδρος (ως θεσμός) είναι που μετατράπηκε σε "μουχτάρη του νότου." Και εδώ δεν φταίει ο Χριστόφιας. Ο Χριστόφιας κληρονόμησε μια λανθασμένη πορεία (και βολεύτηκε μέσα σ'αυτήν) που ξεκίνησε αμέσως μετά την εισβολή του '74.

Αφού λοιπόν το Κυπριακό --με όλες του τις πτυχές-- είναι θέμα δικοινοτικό και επομένως ΤΟΠΙΚΟ, διότι έτσι παρουσιάζεται στα διεθνή ΜΜΕ για όποιον διαβάζει και εφημερίδες/ περιοδικά/ κείμενα εκτός των Κυπριακών και Ελλαδικών φυλλάδων, τότε ΔΕΝ πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη η απόφαση του δικαστηρίου.

Τί ακριβώς εννοείτε με την φράση "δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω";

Ο πληθυντικός σε ποιόν αναφέρεται;

Συγνώμη δηλαδή.

Ποιοί είμαστε "εμείς"; Μπορεί κάποιος να μου πει; Μήπως η επίσημη ΚΔ;

Η επίσημη ΚΔ συνομιλεί ως μουχτάρης των Ελλήνων με τον μουχτάρη των Τούρκων της Κύπρου για λύση "από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους" εδώ και 35 χρόνια.

Ε, λοιπόν, να τα αποτελέσματα: Πηγαίνετε τώρα στην "επιτροπή αποζημιώσεων" για να σας δώσει λύση από τους "Κυπρίους για τους Κυπρίους."

Ναι, μας στενοχωρεί η απόφαση του δικαστηρίου διότι μας στέλνει στον μπράβο του βιαστή για να απονέμει δικαιοσύνη για τον βιασμό μας.

Όποιος όμως δείχνει /έκπληκτος/ σαν πως η απόφαση να ήρθε ουρανοκατέβατη, είναι είτε αφελής είτε υποκριτής.

Ναι μεν έχουμε πιάσει πάτο, αλλά υπάρχει και πιο κάτω: Ήδη, το Κυπριακό πολύ έντεχνα παρουσιάζεται πλέον από κάποιους ως θέμα "κτηματολογικό." Και αντί η οργή συγκεκριμένων προσφυγικών ομάδων να στρέφεται στο Τούρκικο καθεστώς που κατέχει την πατρίδα ΜΑΣ (διότι η Αμμόχωστος είναι και ΔΙΚΗ ΜΟΥ πόλη), στρέφεται προς την Λεμεσό και την Πάφο "που δεν θέλουμε λύση" για να μην πέσουν οι τιμές της γης. Δεν θα αναλύσω το θέμα από οικονομικής πλευράς διότι οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω και ΕΝΑ βιβλίο οικονομικών μπορεί να δει ότι τέτοια επιχειρήματα είναι αστεία (reality check: Η Κύπρος είναι ΝΗΣΑΚΙ, δεν είναι η Αυστραλία), αλλά από ΗΘΙΚΗΣ πλευράς αυτά τα επιχειρήματα από τον πάτο που βρισκόμαστε μας στέλνουν ακόμα πιο κάτω: Στον απόπατο.

Ρήγας

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mario είπε...

Rigas,

Nai simfwno emeis kaname to problima diakinotiko alla exei twra 36 pou to kaname etsi. Tha mas akousei kanenas an allaxoume twra kai poume pws 8eloume na miloume kateu8eian me tin Tourkia? Den nomizw...

Mario

Mario είπε...

Epitropi,

Grafw stin Elliniki glwssa me Latinous xaraktires epeidi sto mobile mou den exw Ellinika fonts.
Toso poli sas enoxlei ?

Mario

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,όλοι οι μέχρι τώρα υπεύθυνοι εκλελεγμένοι ηγέτες μας(και όχι κάποιοι ανεύθυνοι εκτός εξουσίας που δικαιούνται να είναι ανεύθυνοι)απέφυγαν τον όρο "απελευθέρωση" γιατί για απελευθέρωση χρειάζεσαι ή κάποιον ισχυρό σύμμαχο που θα σε απελευθερώσει ή κώλον για απελευθερωτικό αγώνα.Κι εμείς, δυστυχώς, δε διαθέτουμε τίποτα από τα δυο.Να κάτσουμε,λοιπόν,χαμαί τηνμάππα και μετρώντας τις δυνάμεις και τους συμμάχους μας να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατόν κι όχι το άπιαστο ιδανικό,γιατί τότε θα τα χάσουμε όλα.Και τότε,βέβαια, δε θα μας φταίνε τα ξένα συνωμοτικά κέντρα!

Πλαστήρας είπε...

Ο Χριστοφιας σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κινδυνολόγησε: Είπε ότι τα ΗΕ και η ΕΕ θα μας βαρεθούν αν μείνει το κυπριακό άλυτο. Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Μήπως την κινδυνολογία πριν το δημοψήφισμα; Λέτε να μας μαγειρεύει κάτι ο Ευέλικτος; Αφού είπε ότι υπάρχουν συμφωνημένα με τον Ταλάτ που ... δεν ανακοινώθηκαν! Να δούμε τι άλλο έταξε στους αδερφούς του τους Τούρκους!

Έχω την εντύωση ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας!

arxiepiskopos είπε...

ΠΛΑΣΤΗΡΑ,όποιος μας λέει την πραγματικότητα κινδυνολογεί;Σκέφθηκες ποτέ την πιθανότητα να μας επισημαίνει τους κινδύνους;

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε, μπορείς να μου πεις ΕΝΑΝ λόγο για τον οποίο μπήκαμε στην ΕΕ;

Και μην μου πεις κάτι άσχετο, π.χ. "Για να έχουμε νόμισμα Ευρώ", ή "Μα αφού είμαστε Ευρώπη." Επί της ουσίας.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Για καθαρά πολιτικούς λόγους(λύση Κυπριακού).Όμως,δυστυχώς,το δίκαιο το βλέπουν διαφορετικά,βάσει συμφερόντων.Αυτός,δυστυχώς,είναι ο κόσμος.Και σ'αυτές τις συνθήκες επιδιώκεις το καλύτερο,όχι το άριστο!

Πλαστήρας είπε...

Η πολιτική αρχιεπίσκοπε δεν έχει να κάμει με τα "βαριέμαι" και τα "σ'αγαπώ". Τα ΗΕ κυρίως ασχολούνται μαζί μας γιατί έχουν συμφέροντα (αυτά των μεγάλων) και όχι γιατί μας αγαπούν. Γι αυτό εξάλλου και η πρόστυχη στάση τους το 2004 και εντεύθεν, χωρίς αυτό βέβαια να διαγράφει και τις ευθύνες της δικής μας πλευράς.

arxiepiskopos είπε...

ΠΛΑΣΤΗΡΑ,καταλαβαίνεις πως μ'αυτά που λες επιβεβαιώνεις αυτό που μόλις είπα;

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.

Η Ελλάδα κατέρρευσε οικονομικά και με τον δανεισμό μπαίνει στο τσεπάκι των δυνατών ευρωπαϊκών καθεστώτων, όπως η Γερμανία.

Αυτό σημαίνει ότι για κάποιες δεκαετίες η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τίποτε απολύτως: Ούτε στην Μακεδονία, ούτε στην Θράκη, ούτε στο Αιγαίο, πολύ περισσότερο και στην Κύπρο που είναι εκτός Ελλαδικών συνόρων.

Δεν έχει σημασία πόσο Ελληνικό είναι το Φαρμακονήσι, ή το ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.

Χωρίς δυνατή οικονομία "ΕΔΩ ΜΩΡΗ ΘΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΜΑΡΙΑ."

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα πάντοτε είχε οικονομικά προβλήματα. Αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της! Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομική κατάσταση αλλά η ανικανότητα των πολιτικών της. Οικονομικά προβλήματα υπήρχαν και στους βαλκανικούς πολέμους και στο 1940 και σε άλλες σημαντικές περιόδους στην ελληνική ιστορία.

Πλαστήρας είπε...

Αρχιεπίσκοπε

μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.

Αφού κάποιοι "μεγάλοι" και αρκετοί "δικοί" μας επιμένουν να διαλυθεί η Κυπριακή Δηοκρατία και να αντικατασταθεί από ένα εξάμβλωμα "2 συνιστώντων στέιτ" τα ΗΕ θα "ασχολούνται" με εμάς όπως ασχολούνται τώρα. Μεταξύ μας, να τα χέσω!

Επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσεις τι προτείνω απαντώ εκ προοιμίου: Μακροχρόνιο αγώνα. όχι ότι δεν περικλείει κινδύνους αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Unknown είπε...

αρχιεπισκοπος ειπε

ΠΛΑΣΤΗΡΑ,όποιος μας λέει την πραγματικότητα κινδυνολογεί;Σκέφθηκες ποτέ την πιθανότητα να μας επισημαίνει τους κινδύνους;

τελικα εισαι και πολυ ηλιθιος . Ποιους κινδυνους ρε προδοτη μας επισημαινει? Αφου ολα αυτα που λετε πως φοβαστε οτι θα γινουν τα επισπευδετε, το νομιμοποιητε και τα θετε σε μη αναστρεψημη πορεια με δικη μας υπογραφη. ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΓΕΝΗΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ.

Ρε εκπρόσωπε του αρχιπροδοτη σκατοσχοιρου με αυτα που κανετε κανενας δεν θα παει σπιτι του, οι εποικοι θα κατεβουν εκατομμυρια και το χειροτερο εδν θα εχουμε πλεον κανενα λογο αφου δεν θα υπαρχει Κυπριακη δημοκρατια. Αφου μοναδικος σασ στοχο εντα κοτσιανια πιενε ολαν ποτζει πιασε την περιουσια σου τζαι μεινε τζιολας. Τι γυρευκετε αναμεσα σε ενα λαο που θελει να αγωνιστει δεν καταλαβα ακομα.

Ομως να ξερετε οτι οποιες και να ειναι οι μεθοδευσης σας οπως η αποφαση αυτη που σιγουρα εχετε χερι για να ζημιωσετε τους ελληνικυπριους εμας μας πισμωνει ακομη παραπανω , μας κανει πιο δυνατους και να ειστε σιγουροι πως θα το καταλαβετε με καθε τροπο. Εγω απο χτες και πολλοι αλλοι ειμαστε πλεον επι ποδος και ενεργα εδυναμωσαμε ολες μας τις ενεργειες που δυναμεθα να κανουμε. Δεν θα σας περασει και ΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ή ΚΑΝΕΝΑς ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΙΩΤΕΣ.
Η ΚΕΡΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑς ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΜΨΕΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ. 3500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΓΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΠΝΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ

Unknown είπε...

αρχιεπισκοπος ειπε

ΠΛΑΣΤΗΡΑ,όποιος μας λέει την πραγματικότητα κινδυνολογεί;Σκέφθηκες ποτέ την πιθανότητα να μας επισημαίνει τους κινδύνους;

τελικα εισαι και πολυ ηλιθιος . Ποιους κινδυνους ρε προδοτη μας επισημαινει? Αφου ολα αυτα που λετε πως φοβαστε οτι θα γινουν τα επισπευδετε, το νομιμοποιητε και τα θετε σε μη αναστρεψημη πορεια με δικη μας υπογραφη. ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΓΕΝΗΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ.

Ρε εκπρόσωπε του αρχιπροδοτη σκατοσχοιρου με αυτα που κανετε κανενας δεν θα παει σπιτι του, οι εποικοι θα κατεβουν εκατομμυρια και το χειροτερο εδν θα εχουμε πλεον κανενα λογο αφου δεν θα υπαρχει Κυπριακη δημοκρατια. Αφου μοναδικος σασ στοχο εντα κοτσιανια πιενε ολαν ποτζει πιασε την περιουσια σου τζαι μεινε τζιολας. Τι γυρευκετε αναμεσα σε ενα λαο που θελει να αγωνιστει δεν καταλαβα ακομα.

Ομως να ξερετε οτι οποιες και να ειναι οι μεθοδευσης σας οπως η αποφαση αυτη που σιγουρα εχετε χερι για να ζημιωσετε τους ελληνικυπριους εμας μας πισμωνει ακομη παραπανω , μας κανει πιο δυνατους και να ειστε σιγουροι πως θα το καταλαβετε με καθε τροπο. Εγω απο χτες και πολλοι αλλοι ειμαστε πλεον επι ποδος και ενεργα εδυναμωσαμε ολες μας τις ενεργειες που δυναμεθα να κανουμε. Δεν θα σας περασει και ΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ή ΚΑΝΕΝΑς ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΙΩΤΕΣ.
Η ΚΕΡΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑς ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΜΨΕΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ. 3500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΓΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΠΝΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ

Unknown είπε...

<<...παρόλες τις τουρκικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των οποίων η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τον Πρόεδρο της επιτροπής να ακυρώσει την συζήτηση επικαλούμενη τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι θα χαλάσει το κλίμα ομαλοποίησης σχέσεων Αρμενίας-Τουρκίας, ο Πρόεδρος απέρριψε τους ισχυρισμούς. Απάντησε κατά την συζήτηση ότι τα πρωτόκολλα που υπέγραψε ο Ερντογάν δεν έχει καμία διάθεση να τα εφαρμόσει. Άρα δεν αξίζουν το χαρτί στα οποία γράφτηκαν...>>


ακουτε ρε προδοτες ? το επαναλαμβανω αυτο που ειπε ο προεδρος της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Απάντησε κατά την συζήτηση ότι τα πρωτόκολλα που υπέγραψε ο Ερντογάν δεν έχει καμία διάθεση να τα εφαρμόσει. Άρα δεν αξίζουν το χαρτί στα οποία γράφτηκαν...>>


ΡΕ ΑΡΧΙΔΟΜΟΥΡΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ? Ας ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΤΕ.

Ολος ο κοσμος το ξερει και το βλεπει εκτος απο εσας.
ΕΧΩ ΠΙΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΩς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΜΕΙΟΔΩΤΕΣ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΩΧΡΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΟ

ΦΑΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ. ΕΙΡΩΝΕΙΑ Ε??????????????

Unknown είπε...

OLA GIA TA LEFTA RE PRODOTES <<...Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι όλοι οι Δημοκρατικοί στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης εκτός του Μάικ Μακμάν, ο οποίος φανερά υποστηρίζει το τουρκικό λόμπυ και τις θέσεις της Άγκυρας. Αλλά επικαλείται ότι είναι και …φίλος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας! Υποστηρίζεται περιέργως και από κάποιους Ελληνοκύπριους οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δυστυχώς αντί να τον πιέσουν και να τον στριμώξουν να υποστηρίξει την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους Αρμένιους και Έλληνες για το σκοπό αυτό, κάποιοι επώνυμοι λοιπόν, (διατηρώ λεπτομερώς τις δηλώσεις τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) καλούσαν τους δικούς μας που δούλευαν για την αναγνώριση, να αφήσουν ήσυχο τον Μακμάν γιατί είναι φίλος μας και ότι άλλο το κυπριακό και άλλο το αρμενικό ή το κουρδικό, άρα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν αυτά ή το γεγονός ότι αυτός ασπάστηκε το τουρκικό λόμπυ.

Μας φτάνει που είναι “φίλος της Κύπρου” (διζωνικός όντως)! Μάλιστα ένας επώνυμος έφθασε στο προκλητικό σημείο να τους κατηγόρησε κιόλας πως «κάνουν ζημιά στο Κυπριακό»! Πως; Επειδή εκθέτουν την τουρκική σχέση του Μακμάν και τον πίεζαν να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης, και επειδή είναι οι Ελληνοκύπριοι αυτοί απορρίπτουν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που υποστηρίζει και ο «φίλος» Μακμάν του τουρκικού λόμπυ! Αφήστε τον Μακμάν ήσυχο έλεγαν… (σσ. Ελληνοκύπριοι της ΠΣΕΚΑ δεξιώθηκαν σε «μπάρπεκιου» πρόσφατα τον Μακμάν, υπάρχουν οι φωτογραφίες, αλλά δεν θεώρησαν πρέπον να τον στριμώξουν να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης). Το πόση πραγματική «ζημιά» ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ να προκαλούσε άμεσα στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσυπογραφή της γενοκτονίας πέρασε με μία ψήφο, η φιλο- Μακμανική τους αφοσίωση, έχει καταγραφεί αρνητικότατα γι΄αυτούς και το ρόλο τους (ένας από αυτούς έχει σχέση και με κυπριακό ΜΜΕ).

Και όλα αυτά τη στιγμή που η περιφερειακή επιτροπή της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, με επιστολή της προς τον Μάικ Μακμάν, τον κάλεσε να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης. Τέτοια έκκληση όμως δεν έγινε από τις ελληνοκυπριακές οργανώσεις...>>

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ καιΠΛΑΣΤΗΡΑ,η πολιτική σας λοιπόν είναι μακροχρόνιος και ή όλοι ή κανένας να επιστρέψουν!Αυτό με πιο απλό τρόπο λέγεται "ηρωική διχοτόμηση".Παρεμπιπτόντως ο Αγριεπίσκοπος θα δεχθεί να μοιράσει την περιουσία της Εκκλησίας στη Λεμεσό και Πάφο με εμάς,τα θύματα της ηρωικής διχοτόμησης;

Mario είπε...

Einai wraia logia na leme makroxronios agwnas. Omws me ta simerina dedomena 8a einai para poli makroxronios. Dierwtame an pote 8a to petixoume kai an tote 8a iparxoune ontws prosfiges. Dioti emeis edw pou milame eimaste eite prosfiges eite i prwti gennia prosfigwn pou genni8ikan sto Noto.
Se 20 xronia prosfiges 8a einai elaxistotatoi kai to panw xeri 8a to exoune i deuteri gennia pou den 8a exoune kanena apolitws desire gia lisi. Ara to ba8os xronou nomizw douleuei enantion mas.