Μπορούν να αρνηθούν την καρέκλα και να επιλέξουν αξιοπρέπεια;

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010



Η εκ περιτροπής προεδρία είναι πια τσιμεντωμένη. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την τσιμέντωσε, τελείωσε. Ούτε την διαφοροποιεί, ούτε την τροποποιεί, ούτε την αποσύρει. Αυτά που έγραψε στην επιστολή του προς το ΔΗΚΟ, ήταν φύκια, που ο Μάριος τα πλάσαρε για μεταξωτές κορδέλες. ‘Οσοι στηρίχτηκαν στην πιθανότητα τροποποίησης ή απόσυρσης της παραχώρησης για εκ περιτροπής προεδρία, έμειναν εκτεθειμένοι. Ο πρόεδρος Χριστόφιας απέδειξε ότι ξέρει να ξεγελά την ηγεσία του ΔΗΚΟ «στο δύσκολο δρόμο» που έχει επιλέξει.

Το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να κρύβεται πια πίσω από ωραιολογίες και αερολογίες. Είτε το θέλει, είτε το αρνείται, ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν την εκ περιτροπής προεδρία και στηρίζουν τον πρόεδρο Χριστόφια στην επιβολή της. Διαφωνούν με το Χριστόφια και στηρίζουν το Χριστόφια. Διαφωνούν με τη βάση του κόμματος και στηρίζουν και πάλι το Χριστόφια. Τόση αξιοπρέπεια έχει η καρέκλα του Μάριου και του Μάρκου;

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ έδειξε ότι η εξουσία ή η προσδοκία μιας καρέκλας και η δύναμη του ρουσφετιού την κάνει να αποδέχεται και Τούρκο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φτάνει ο πρόεδρος της Βουλής και ο ΥΠΕΞ του συνιστώντος κρατιδίου να είναι ‘Ελληνες και το όνομα τους να αρχίζει από Μ και το επώνυμό του από Κ.

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ έχει εξευτελιστεί. Ο πρόεδρος Χριστόφιας τους υπόσχεται, τους ξεγελά, τους εξευτελίζει και τους χρησιμοποιεί. Τους έχει δεμένους στις καρέκλες και τους εκμεταλλεύεται. Αυτούς φυσικά δεν τους νοιάζει. Δίνουν τα πάντα για μια καρέκλα. ‘Ομως πρέπει τώρα να ακολουθήσουν και λίγο «τον εύκολο δρόμο». Να σώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΔΗΚΟ. Μπορούν; Μπορούν να νικήσουν την εξάρτησή τους από την καρέκλα και το ρουσφέτι της εξουσίας; Μπορούν να αρνηθούν την καρέκλα και να επιλέξουν αξιοπρέπεια;

Θεόφιλος για το christofias-watch

48 Σχόλια:

Panagiotou Christos είπε...

τους τα ελεγε και το Δρασις Κες στην συνελευση της ΕΦΕΚ. "ΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ...." αφιερωμενο στην Ανναγενησση

Πλαστήρας είπε...

To ΔΗΚΟ έφτασε στο έσχατο σημείο εξευτελισμού. Υπάρχει βραβείο Γκίνες για τον εξευτελισμό; Διερωτώμαι τι διαφορά έχουν από την Τζούλια Αλεξανδράτου. Εκείνη πουλά το κορμί της αυτοί την ψυχή και την πατρίδα τους. Η εκπόρνευση είναι πολλών ειδών!

arxiepiskopos είπε...

Όταν λες,ΠΛΑΣΤΗΡΑ,ότι το ΔΗΚΟ πουλά την ψυχή και την πατρίδα,εννοείς το 75% που στήριξε το Μάριο Κάρογιαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση;

Τηλέμαχος είπε...

Ναι, ο Πλαστηρας πρέπει να αναφέρεται στο 75% του 8% του εκλογικού σώματος που είναι το ΔΗΚΟ.

Διεκδικητικός είπε...

Μας έκαναν με τον καιροσκοπισμό τους, να ντρεπόμαστε για το κόμμα μας.

Φτου σας ρουφιάνοι! Φτου σας!

Unknown είπε...

Αγαπητοί μου συνοδοιπόροι,



Είναι γνωστό από όλους μας ότι τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτήν την ζωή που ζούμε, όμως θεωρώ πως όλοι μας αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή απο την προηγούμενη γενιά. Με άλλα λόγια θέλουμε μια αειφόρο ανάπτυξη όσον αφορά την ποιότητα της ζωής. Αν συγκρίνουμε τα τελευταία 30 χρόνια, πολλοί από εσάς θα πείτε ότι πράγματι η ζωή μας έχει γίνει πιο καλή ή αν θέλετε πιο «ποιοτική». Σε αυτή την ραγδαία «ποιοτική» ανάπτυξη συνέβαλαν αρκετοί παράγοντες.

Ένας από τους πιο σοβαρούς παράγοντες είναι η παιδεία. Όχι μόνο μειώθηκε ο αναλφαβητισμός που υπήρχε στην Κύπρο, αλλά σχεδόν εξαλείφθηκε. Επί πλέον, σχεδόν το 40% του πληθυσμού είναι σήμερα, πανεπιστημιακού επιπέδου.



Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας που συνέβαλε στην «ποιοτική» ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον οικονομικό παράγοντα. Η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που είχαμε τις δεκαετίες του 80 και 90 βοήθησε την Κύπρο όχι μόνο να αντεπεξέλθει από τις κακουχίες του ’74 αλλά και να προοδεύσει οικονομικά.



Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στη «ποιοτική» ανάπτυξη του νησιού μας αλλά κατά κύριο λόγο θα ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτούς τους δύο. Με αυτούς, το νησί μας ταξίδεψε στον χρόνο και πέρασε από περιόδους φτώχιας και κακουχίας σε περιόδους ευμάρειας. Και μιας και ανάφερα ταξίδια, δεν θα μπορούσα να μην παρομοιάσω την ιστορική μας πορεία σαν αυτήν που περιγράφεται στην «Οδύσσεια» του Ομήρου.



Ο Οδυσσέας ξεκινά το μαρτυρικό του ταξίδι, όπως και η Κύπρος, όταν προκάλεσε ύβρη κατά των Θεών – γεγονότα 63-74. Στην συνέχεια, ο Οδυσσέας επισκέφτηκε το νησί των Λωτοφάγων όπου το πλήρωμα του, λόγω της ευμάρειας που επικρατούσε ξέχασε τον αρχικό του πόθο και στόχο που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή του στην Ιθάκη. Έτσι και η Κύπρος μετά το 74 σιγά σιγά μπήκε σε περιόδους ευμάρειας και όσο περνούσε ο καιρός αρχίσαμε να ξεχνάμε τον διακαή μας πόθο. Το ταξίδι μας προς την Ιθάκη σταμάτησε στο νησί των Λωτοφάγων και περιμένουμε κάποιον να μας ξυπνήσει και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ιθάκη.



Η πατρίδα μας πέρασε από δύσκολες πολιτικές καταστάσεις (βλ. Σχέδιο Λύσης τύπου Ανάν) που μπορούν εύστοχα να παρομοιαστούν με το πέρασμα του Οδυσσέα από το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης. Με σχεδόν εκβιαστικά μηνύματα τότε πολλοί πολιτικοί, μας έλεγαν τότε ότι αυτή ήταν η μοναδική και καλύτερη λύση που θα μπορούσε να επιτευχθεί και ότι άρνηση της θα σήμαινε μη-λύση. Δηλαδή από την μια η Σκύλα και από την άλλη η Χάρυβδη. Και όμως η Κύπρος όπως και ο Οδυσσέας αρνήθηκε να τα βάλει κάτω και ξεπέρασε αυτό τον σκόπελο.



Υπάρχουν ακόμα πολλές δοκιμασίες μπροστά μας με αποκορύφωση την επιστροφή μας στην Ιθάκη. Εκεί θα βρούμε και τους πολλούς μνηστήρες της Πηνελόπης που όμως στην δική μας περίπτωση δεν θα είναι άλλοι από τις μεγάλες δυνάμεις που καραδοκούν.

Ο Όμηρος με τα έπη του μας άφησε μια κληρονομιά που εμείς δεν πρέπει να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Πρέπει να θυμηθούμε και να παραδειγματιστούμε από την Οδύσσεια, αφήνοντας πίσω το νησί των Λωτοφάγων και βάζοντας πλώρη προς την Ιθάκη. Αυτή η κάλπικη ευμάρεια που μας διακατέχει ελλοχεύει άλλους κινδύνους τους οποίους εμείς θεληματικά ξεχνάμε. Κίνδυνοι όπως τι θέλουμε ως λύση του Κυπριακού, Εσωτερική πολιτική, διαφθορά, εγκληματικότητα κ.α.

Ως λύση του Κυπριακού ως ελάχιστα αλλά και δίκαια ζητούμενα θα έπρεπε να ήταν:

1. Επιστροφή όλων των περιουσιών στους νόμιμους κατόχους τους,

2. Ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση όλων των Κυπρίων,

3. Δημοκρατία και Ελευθερία επί ίσους όρους και όχι κατηγορίες πολιτών (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Λατίνοι κτλ.) με διαφορετικά δικαιώματα ανάλογα με την εθνικότητα τους.

4. Αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και παράνομων εποίκων.

Unknown είπε...

Όσον αφορά την Εσωτερική πολιτική, την διαφθορά και την εγκληματικότητα, θα θέλαμε να βλέπαμε έργα και πράξεις που να δείχνουν βελτίωση και όχι μόνο λόγια.

Δεν υπάρχει το «δεν μπορώ» υπάρχει το « δεν θέλω». Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με αρκετές πράξεις της εσωτερικής διακυβέρνησης. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά:



Αδυναμία ελέγχου των παράλογων τιμών των καυσίμων- η κίνηση του Υπουργού που έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα με το πλαφόν ,
Αδυναμία στον έλεγχο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώστε ότι οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος επήλθε λόγω του προστίμου που επέβαλε η ΕΕ στο κράτος για τους ρύπους της ΑΗΚ. Όμως εμείς οι πολίτες εδώ και αρκετά χρόνια επιβαρυνόμαστε στους λογαριασμούς της ΑΗΚ με «Πράσινη Φορολογία» ώστε να γίνουν έργα για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οι οποίες θα εξασφάλιζαν την μείωση των ρύπων. Αυτά τα έργα δεν έγιναν ποτέ αλλά εμείς όχι μόνο εξακολουθούμε να τα «χορηγούμε» αλλά μας ζήτησαν και αύξηση και επ’ αυτών!!! ΈΛΕΟΣ! Δεν είμαστε κορόιδα. Γιατί να πληρώνουμε τα λάθη ή τις αδυναμίες άλλων;
Η πάταξη της εγκληματικότητας και τα διάφορα ίντερνετ-καζίνο που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια με αποτέλεσμα την αύξηση των τζογαδόρων που χάνουν ολόκληρες περιουσίες. Τι κάνει η Αστυνομία για αυτό; Η αδυναμία της να πατάξει αυτήν την «αρρώστια» γρήγορα, απλά θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το «οργανωμένο» και μη έγκλημα σε τέτοιο βαθμό που κάποτε θα έχει τόση δύναμη (χρήματα) που ίσως να είναι πλέον αργά για να το εξαλείψει. Σημάδι των καιρών είναι και το γεγονός ότι ακόμα και οι ισοβίτες από τα κελιά τους κάνουν ότι θέλουν!
Οι αστείες προτάσεις περί μείωσης των συντάξεων και επιδομάτων (κυρίως από την φτωχότερη μερίδα του πληθυσμού) για να βρει λεφτά το κράτος
Οι επιδοτήσεις εκατομμυρίων σε ημικρατικούς οργανισμούς όπως το ΡΙΚ, ΕUROCYPRIA, CYTA κ.α. παρόλο που πολλές είναι ζημιογόνες και δεν προσφέρουν θετικά στο κράτος.


Και όλοι εμείς οι ιδιώτες που εν καιρώ οικονομικής κρίσης πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στις κοινωνικές ασφαλίσεις, φόρο εισοδήματος και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ από την άλλη οι κυβερνητικοί υπάλληλοι καταφέρνουν να παίρνουν περισσότερα επιδόματα, περισσότερες άδειες (κανονική & ασθενείας), πληρώνουν λιγότερες Κοιν. Ασφαλίσεις και δουλεύουν λιγότερες ώρες από τις οποίες αμφιβάλλω αν οι μισές είναι παραγωγικές. Η απληστία μερικών εξ’ αυτών σε συνδυασμό της ασφάλειας μη-απόλυσης, φτάνει στο σημείο να διαφθείρονται και να ξεπουλιούνται έναντι μαύρης αμοιβής για να σε εξυπηρετήσουν.



Δυστυχώς αυτού του τύπου διαφθορά αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Τέτοιο είναι το σημείο που έχει φθάσει η διαφθορά στο δημόσιο που πλέων αυτά τα άτομα σταμάτησαν να κρύβονται και σου τα ζητούν άμεσα. Δεν έχουμε δει ακόμα ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα άτομα εν όψη της δικαιοσύνης και να τιμωρείται. Πως γίνεται αυτό;



Αρχικά αναφέρθηκα στο υψηλό επίπεδο μόρφωσης και στην οικονομική ευμάρεια που βρίσκεται ο πληθυσμός της Κύπρου. Μήπως έχουμε ξεχάσει μέσα σε όλα αυτά τα ιδανικά και τις αρχές μας; Μήπως επειδή περνούμε εμείς καλά... να αφήσουμε αυτούς που υποφέρουν να πάνε να κουρεύονται; Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία; Θα έχει αίσιο τέλος το ταξίδι μας προς την Ιθάκη ή όταν φτάσουμε θα ανακαλύψουμε πως οι «μνηστήρες της Πηνελόπης» κατάφεραν τον στόχο τους;

Unknown είπε...

Ρηγα καλημερα και στελω τα χαιρετισματα μου.

Πιστευω δεν ειμαι αυτος που νομιζεις αν και πιθανοτατα γνωριζόμαστε φατσικα απο καποιες συνευρεσεις σε σεμιναρια και παρουσιασεις(Κρινοντας απο της δημοκρατικες, αντιφασιστικες και αγωνιστικες σου πεποιθησεις ).
Θα ηταν μεγλαη μου χαρα αν ολοι εμεις που εχουμε τις αντιληψεις αυτες και την δημοκρατικη ανατροφη καταφερνα με να γνωριστουμε, να ‘συντονιστουμε ’ (οπως μας λεει και ο Αντρικος – που απο το 74 ακομα ψαχνει την μοναδα του να καταταχτει για να υπερασπιστει την Κυπρο) να ενωσουμε φωνες και τις ενέργειες μας ώστε να επιτυχουμε ακομα πιο δυναμικο και αποτελεσματικο αγωνα κατά του Εθνοκομματισμου που υπομονευει την ιδια την υπαρξη του Ελληνισμου στην Κύπρο.

proudgaros είπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ:

........Σχετικά τώρα με τον αρτηριοσκληρωτικό γερομεθύστακα που είχαμε πρόεδρο..........


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝΕ ΤΟΝ "ΡΗΓΑ" ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΑΛΛΑ ΕΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΝ?????

ΟΧΙ!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ 10000000%

proudgaros είπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ:

........Σχετικά τώρα με τον αρτηριοσκληρωτικό γερομεθύστακα που είχαμε πρόεδρο..........


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝΕ ΤΟΝ "ΡΗΓΑ" ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΑΛΛΑ ΕΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΝ?????

ΟΧΙ!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ 10000000%

proudgaros είπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ:

........Σχετικά τώρα με τον αρτηριοσκληρωτικό γερομεθύστακα που είχαμε πρόεδρο..........


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝΕ ΤΟΝ "ΡΗΓΑ" ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΑΛΛΑ ΕΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΝ?????

ΟΧΙ!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ 10000000%

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ, ο Οδυσσέας είχε και την Αθηνά μαζί του και ήταν τόσο μάγκας. Εμείς ποιον έχουμε;Πάντως η προσφυγή σου στην ελληνική ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ για άντληση διδαγμάτων συμπεριφοράς στο Κυπριακό είναι απόλυτα συμβατή με τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που πουλάτε στο λαό για ιδανική,φανταστική λύση!

Τηλέμαχος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τηλέμαχος είπε...

Χάλασε το αυτοκίνητο του ευέλικτου. Μέγα θέμα. Μας πήγε πίσω στο Lada με το βαρετό τιμόνι που οδηγούσε και μας περιέγραψε τις δραματικές σκηνές που έμεινε στην μες τις στράτες. Κατέληξε λέγοντας ότι αγόρασαν καινούργιο αυτοκίνητο αλλά … το έκρυβαν γιατί φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του κόσμου!!!

Λοιπόν από την βορεια πλευρά της Κύπρου έχουμε ένα ηγέτη που δεν μπορεί να δκιωξει 4 πραματευτάδες που τον Απόστολο Ανδρέα. Από την νοτια πλευρά της Κύπρου έχουμε ένα ηγέτη που φοβάται να αλλάξει το αυτοκίνητο της προεδρικής φρουράς!!!

Τώρα, και οι δυο ηγέτες μαζί προσπαθούν κάμουν 20 χιλιόμετρα δρόμο για να ανοίξουν τον Λιμνιτη για πάνω από έναν χρόνο αλλά δεν τα καταφέρνουν!!!

Αυτοί οι ηγέτες καθορίζουν το μέλλον μας. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν τους είχαμε εκ-περιτροπής.

aperigraptos είπε...

όταν λέμε δηκο, εννοούμε το ποσοστό που στήριξε τον πρόεδρο χριστόφια στις προεδρικές εκλογές, και δεν έριξε λευκό, γιατί είναι γλυκιά του υπουργού η φορεσιά, και πρέπει οι ψηφοφόροι του δηκο να είναι κοντά στο δηκο, για να βολεύονται σε διάφορες θέσεις, αγαπητέ τηλέμαχε

Unknown είπε...

έχουνε και ευοίωνο μέλλον είναι πασιφανές. Η δικτατορία των κομμάτων, με τη συνεπικουρία των μίντια, έβαλε στόχο και τον άμεσο έλεγχο των νέων ανθρώπων. Έτσι και το σχέδιο των δικτατόρων είναι η άλωση της νεολαίας, με στόχο να καθοδηγηθεί και το μέλλον του τόπου.
Η επίτευξη του στόχου γίνεται με τη στράτευση των νέων στις κομματικές νεολαίες, όπου τους ελέγχουν απόλυτα, με δέλεαρ τις υποσχέσεις για επαγγελματική αποκατάσταση. Η ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ και απονεύρωση της νεολαίας είναι η κυριότερη επιδίωξη τους ώστε να πετύχουν καλύτερα τους στόχους τους.
Σε μια εποχή που η οικονομία πάει κατά διαόλου και οι άνθρωποι δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, ενώ η ανεργία αυξάνεται οι φοιτητές και η νεολαία περί άλλων τυρβάζουν. Θα κατέβουν στους δρόμους και θα διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών . Αυτή είναι η μαχητικότητα της νεολαίας μας στην οποία στηριζόμαστε για να αναβαθμιστεί η κοινωνία μας.
Συμβαίνουν τόσα πράγματα στη σαθρή αυτή κοινωνία και δεν ένιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν παρά μόνο για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Δηλαδή τα πάντα ωφελιμιστικά και χωρίς να σκέφτονται το καλό όλων που σε τελική ανάλυση είναι το δικό τους. Ούτε καν για την παρεχόμενη παιδεία στα σχολεία, την κατάσταση στα πανεπιστήμια δεν επαναστάτησαν, δεν βγήκαν στους δρόμους.
Ειδικά οι νεολαιίστικες οργανώσεις του ΑΚΕΛ είναι εντελώς καθοδηγούμενες με ΕΔΟΝ- Προοδευτική και τους άλλους δορυφόρους τους να διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, αλλά να σιωπούν στο διορισμό συνταξιούχων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σε διάφορα πόστα. Φυσικά και κατάφεραν να ξεφτιλίσουν τις όποιες διαμαρτυρίες γιατί υποχρέωσαν και τους μαθητές των γυμνασίων- Λυκείων, αφού ελέγχουν και τα Μαθητικά Συμβούλια, να διαμαρτύρονται και να βγουν έξω από τις τάξεις τους. Για να διαμαρτυρηθούν για τι; Θα γίνουν όλοι καθηγητές και θα χάσουν τη σειρά διορισμού και δεν θα προλάβουν να πάρουν κανονική σύνταξη;

Unknown είπε...

Σε χαιρετισμό του σε πρόσφατη εκδήλωση ο Πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα κυνηγήσει το «εφικτό» και θα σταματήσει το «κυνήγι του ευκταίου» το οποίο όπως είπε «μας έχει οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο». Καταρχήν δεν μας εξήγησε πως αντιλαμβάνεται εκείνος το «ευκταίο». Εννοεί ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα; Εννοεί ενιαίο κράτος που να λειτουργεί με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου στην θεωρία και στην πράξη; Εννοεί επιστροφή στην Ζυρίχη; Ή εννοεί κανένα όραμα δικό του που είναι κάτι καλύτερο από την ρατσιστική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας; Έτσι κι’ αλλιώς πότε κυνήγησε το ευκταίο ο κ. Χριστόφιας με οποιανδήποτε από τις προηγούμενες έννοιες δεν μας είπε. Και στην πραγματικότητα ουδέποτε από ότι ξέρουμε αυτός ή το κόμμα του έκανε τέτοιο κυνήγι.

Αντίθετα τα συνθήματα τους πάντα ήταν «συμβιβασμός και πάλι συμβιβασμός», «θα συγκυβερνήσουμε με τους Τ/Κ», «διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία» και παρόμοια που εντάθηκαν μάλιστα κατά την θητεία του ως Προέδρου και πραγματοποιήθηκαν με συγκεκριμένες απαράδεκτες παραχωρήσεις που ανταποκρίνονταν περισσότερο με τις επιδιώξεις της Τουρκίας παρά με οποιεσδήποτε αρχές του «ευκταίου».
Εάν λοιπόν πιστεύει ο κ. Πρόεδρος ότι μέχρι τώρα κυνηγούσε το ευκταίο που «μας έχει οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο» θα εννοεί βέβαια τις συνομιλίες του παρελθόντος και ειδικότερα τις δικές του που περιστρέφονταν στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, την εκ περιτροπής προεδρία, στην αποδοχή των εποίκων και βάλε. Όταν λοιπόν λέει ότι από τώρα θα κυνηγήσει το «εφικτό» σημαίνει ότι θα πάει ακόμα πιο κάτω. Και επειδή δεν έχει καθορίσει ούτε τι εννοεί «εφικτό» ούτε και τα όρια του υπάρχει ο κίνδυνος να κατρακυλήσουμε στην αποδοχή των Τουρκικών απαιτήσεων που πιστεύω, όπως πολλοί άλλοι, θα είναι περίπου ο έλεγχος της Κύπρου από την Τουρκία με σταδιακή πλήρη Τουρκοποίηση της πατρίδας μας. Πράγματι διερωτώμαι: αν μιλά ένας για εφικτή λύση και αν η μόνη τέτοια λύση είναι η υποταγή στις Τουρκικές προτάσεις θα μας οδηγήσει ο Πρόεδρος στην αποδοχή τους;

Unknown είπε...

Μέχρι του σημείου μάλιστα να φτάσουμε στο Σχέδιο Ανάν που και οι Αμερικανοί σύμμαχοι της Τουρκίας παραδέχτηκαν πως ήταν απαράδεχτο για τους Ε/Κ. Όμως το σχέδιο αυτό δεν το θέλει ο λαός. Και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι όσοι το υποστήριξαν από τους πολιτικούς μας όπως τον κ. Αναστασιάδη και ακόμη τον κ. Χριστόφια δεν το χωνεύουν ότι δεν πέρασε.

Και όταν μας απειλούν για την πάροδο του χρόνου και μας μιλούν για άλλους συμβιβασμούς ή τώρα για το εφικτό εννοούν αυτό το Σχέδιο που δέχεται η Τουρκία και δέχονται και εκείνοι έστω και αν καταστρέφει την Κυπριακή Δημοκρατία και σταδιακά τον Ελληνισμό. Έστω και αν το απέρριψε ο λαός που έχει τον τελευταίο λόγο. Λοιπόν φαίνεται πράγματι ότι το εφικτό που θα κυνηγήσει με «άοκνες προσπάθειες, δουλειά και πάλι δουλειά» ο κ. Χριστόφιας είναι το Σχέδιο αυτό ή κάτι παρόμοιο ή κάτι χειρότερο αφού θα είναι και το μόνο εφικτό. Αυτό βεβαίως σημαίνει πλήρη περιφρόνηση της θέλησης του λαού, πλήρη αδιαφορία για τις καταστρεπτικές συνέπειες του «εφικτού» για την πατρίδα μας απλώς «για να τελειώνουμε» αφού όπως πιστεύουν ο Χριστόφιας και οι ομοϊδεάτες του ο χρόνος που περνά θα φέρει παρόμοιες καταστροφικές συνέπειες. Ακούστε λοιπόν κύριοι του «εφικτού»: Τριάντα έξι χρόνια ακολουθούμε μια συμβιβαστική πορεία που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μια πορεία που καθοδηγείτο από τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξετε πορεία. Αλλά η πορεία αυτή για να είναι αποτελεσματική πρέπει να καθοδηγείται από αρχές που μπορεί να τις ονομάζετε «ευκταίο» και δύσκολο να πετύχουν αλλά θα είναι οι μόνες που προσφέρουν βιώσιμη λύση, είναι πιο κατανοητές από τους ξένους που μπορεί γιαυτό να πιέσουν την Τουρκία και οπωσδήποτε θα εκφράζουν την θέληση και το δίκαιο του λαού και αυτό είναι που έχει την κυριότερη σημασία.

aperigraptos είπε...

φίλε αίαντα, εσύ πως βλέπεις δηλαδή να σώζεται ο ελληνισμός στην κύπρο? πες τις ιδέες σου...σε ενημερώνω ότι με την κατάσταση να παραμένει ως έχει, ή με τη διχοτόμιση, ο ελληνισμός είναι καταδικασμένος. με την μελέτη της εξέλιξης των κατεχομένων, με τη διεθνή κοινότητα, με το ΕΔΑΔ, τα πράγματα όσο πάνε δυσκολεύουν αντί να διευκολύνονται, οπότε πως βλέπετε την εξέλιξη του τόπου μας?

arxiepiskopos είπε...

Την βλέπουν ως "τζιείνοι ποτζιεί τζι εμείς ποδά",aperigraptos! Ο ΡΗΓΑΣ σε στιγμές ανεξέλεγκτης κρίσης το ομολόγησε πλείστες φορές.Αμφιβάλλεις ακόμα;

aperigraptos είπε...

κοίτα αρχιεπίσκοπε, θα είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα και εγώ ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό δηλαδή ναι θα προτιμούσα εδώ που φτάσαμε τη διχοτόμιση, όμως αυτό θα εμπλέξει περισσότερο την άγκυρα στα της κύπρου με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον τόπο μας. και μην με αφορίσεις, πιστεύω ότι τα προβλήματα βραχυχρόνια θα ήταν λιγότερα με τη διχοτόμιση, αλλά δεν διασφαλίζει το μέλλον του τόπου μας

arxiepiskopos είπε...

Ακριβώς,όπως είμαστε χώρα της Ε.Ε με 80000 Τ/Κ να έχουν κυπριακή ταυτότητα,ούτε αυτό είναι εφικτό.Δυστυχώς οι της Επιτροπής δεν το κατανοούν!

Χρίστος Χριστου είπε...

@ aperigraptos,
Μα μεσα απο αυτα που λες, δηλ. τους μακροπρόθεσμους φόβους σου, απορριπτεις μονος σου τη διχοτομηση! Γιατι τοτε υπονοεις ότι θα ήταν καλυτερη;

Τηλέμαχος είπε...

Και σε ποια χώρα του κόσμου επιβάλλεται η μειοψηφία του 10% πάνω στην πλειοψηφία;
Σας λέει τίποτε η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

aperigraptos είπε...

φίλε προμηθέα, θέλω να γίνομαι κατανοητός, εννοείται την απορρίπτω, λέω ότι και εγώ σαν επιπόλαια σκέψη θα την προτιμούσα για το παρόν, αλλά δεν την θέλω για τους λόγους που εξήγησα. φίλε τηλέμαχε, γι αυτό η λύση που επιδιώκουμε δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δίκαιη, εκτός και αν θέλετε να μην το λύσουμε με καταστρεπτικές συνέπειες στο μέλλον, και να λέμε πάλι με χρόνια και καιρούς...

Τηλέμαχος είπε...

Αναδημοσιεύω από το Sigmalive.

"Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι
Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στην περιοχή Κάππαρη στον Πρωταρά, όταν τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής δημοκρατίας και προσέγγισε απειλητικά τέσσερεις ε/κ ψαράδες.
Οι Τούρκοι παρενόχλησαν του ψαράδες με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν, να εγκαταλείψουν τα δίχτυα τους και να απομακρυνθούν. Όπως είπαν η τουρκική ακταιωρός αντί να αποχωρήσει παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή και μάζευε τα δίχτυα των ελληνοκυπρίων ψαράδων.Οι ψαράδες ειδοποίησαν τη Λιμενική Αστυνομία η οποία τους απάντησε ότι γίνονται διαβήματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ότι αναμένει οδηγίες από το Αρχηγείο Αστυνομίας.
Παρά τα διαβήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ όμως, οι Τούρκοι παρέμειναν στη περιοχή μέχρι που μάζεψαν όλα τα δίκτυα των Ε/κ ψαράδων."

Αυτά που μόλις διαβάσετε πιο πάνω δεν τα διαβάσετε στα αλήθεια. Είναι της φαντασίας σας!!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε και να εναντιώνεστε στις τουρκικές εγγυήσεις και στην εκ-περιτροπής. Είσαστε φαντασμένοι τζαι πελλο-ιδιότροποι.

Unknown είπε...

Aperigrapte

<< φίλε αίαντα, εσύ πως βλέπεις δηλαδή να σώζεται ο ελληνισμός στην κύπρο? πες τις ιδέες σου...σε ενημερώνω ότι με την κατάσταση να παραμένει ως έχει, ή με τη διχοτόμιση, ο ελληνισμός είναι καταδικασμένος. με την μελέτη της εξέλιξης των κατεχομένων, με τη διεθνή κοινότητα, με το ΕΔΑΔ, τα πράγματα όσο πάνε δυσκολεύουν αντί να διευκολύνονται, οπότε πως βλέπετε την εξέλιξη του τόπου μας? >>
Δεν ειμαι ο αρμοδιος να προτεινω μια ολοκληρωμενη λυση αν και πολλες φορες πολλοι συναγωνιστες δημοκρατες εκαναν αναρτησεις που με βρισκουν συμφωνο και σου απαντουν .Οτι δηλαδη πρεπει να εμμενουμε στα διακαιωματα και διασφαλισεις που η Ευρωπαικη Ενωση μας προσφερει, Η Τουρκια δεν μπορει να ειναι η εξαιρεση στον κοσμο ολο για αυτο με την εμμονη μας στα δικαια καποτε θα αναγκστει αν πραγματικα θελει την Ευρωπαικη Ενωση να συμμορφωθει.
Συνεχιζοντας σε ερωτω?
1) Ποια λυση εσεις προτεινεται για την βιωσημοτητα της συμβίωσης Ε/Κ και Τ/Κ.? Και μην μου πεις την ΔΔΟ διοτι ειτε εθελοτυφλητε ειτε το κανεντε για καποιυς ιδιοτελεις σκοπους. Η ΔΔΟ ειναι μεταβατικο σταδιο για την συμφωνημενη με την υπογραφη μας διχοτομιση (στην καλητερη των περιπτωσεων ) μετα την καταρευση της. Οσα μας τσαμπουνατε για δηθεν κινδυνους και τα λοιπα θα συμβουν με την ΔΔΟ σε βραχυπροθεσμη κλιμακα. Αρα αν ολα αυτα που φοβαστε ειναι λογοι προβληματισμου εσεις πρωτοι πρεπει να αποριψετε την ΔΔΟ. Και στην χειροτερη των περιπτωσεων ειναι η Τουρκοποιηση της Κυπρου και εθνοκαθαρση οπως τοσες αλλες φορες το εχει κανει η Τουρκια.
2) Ας δεχτουμε πως η ΔΔΟ ΕΙΝΑΙ η μοναδικη μας επιλογη ως προς καποιο περιεχομενο λυσης. Σε ερωτω ? ΠΟΙΟς μηχανισμος της λυσης ΣΑΣ διασφαλιζει την αποχωρηση των Εποικων μετα την υπογραφη? Ποιος θα επιβαλει την εφαρμογη της αποχωρησης στην Τουρκια που μεχρι προσφατα ειχε απειλησει ακομη και την Αμερικη? Εντω μεταξυ η Κυπριακη Δημοκρατια δεν θα υπαρχει πλεον.

Unknown είπε...

3) Ας υποθεσουμε πως αποχωρουν και μενουν 50, 70, 100 χιλιαδες. Ερωτω. Πως εσεις και με ποιο τροπο διασφαλιζετε την εκ’ νεου μαζικη καθοδο των εποικων απο την τουρκια με στοχο την εθνοκαθαρση και την αλλαγη του δημογραφικου χαρακτηρα. Ποιος θα νοιαστει για τους Ε/Κ? Οι Ευρωπαιοι, οι Αμερικανοι, η Ελλαδα , η Τουρκια, η Αγγλια, η Ρωσσια? Ολοι αυτοι μας υποσκαπτουν ΤΩΡΑ γιατι μετα να τρεχουν να μας στηριξουν και να αγωνιστουν για τα διακιωματα μας οταν εμεις τα εχουμε οικειοθελως απολλεσει? ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
4) ΑΡΑ κυριε aperigrapte για την βιωσημοτητα της λυσης και την επιβιωση των Ε/Κ της Κυπρου δεν νοιαζεται καμια χωρα στον κοσμο και κανενας δεν ενδιαφερεται για να μας προστατεψει. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εναποθετουμε τις τυχες μας σε καμια χωρα και ποσο μαλλον στην Τουρκια με το βεβαρυμενο ιστορικο. Τι μπορει να μας εξασφαλισει? Μα ηδη στο εχω πει. Οι νομοι , τα ανθρωπινα δικαιωματα και οι κανονισμοι της Ευρωπαικης Ενωσης και πρεπει αυτα να τα διαφυλαξουμε ως κορη οφθαλμου γιατι ειναι η τελευται μας αμυνα. Δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ αλλο. Γι αυτο aperigrapte μην μας ζητατε να απολεσουμε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΟ απο τα ανθρωπινα διακιωματα στο ονομα μιας προσωρινης Λυσης και δη μονιμης Δια-λυσης. Η Κυπριακη Δημοκρατια ειναι η μονη οντοτητα που ειναι συμμαχος μας και αν εμεις δεν την προστατευσουμε τοτε σου εγγυουμε πως το εργο με τον συνοστισμο στην προκυμαια θα το ξαναδουμε. Κανεις μας δεν θα ληπει απο την προκυμαια παρα μονο οσοι τα πηραν για την λυση και εφυγαν για μερη μακρυνα και παραδισενια.
5) Και τωρα η πιο κρισιμη ερωτηση. ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ aperigraptos νοιωθεις και εγγυασε στα παιδια σου οτι η ΜΗ διαλυση της ΔΔΟ ειναι γεγονος 100%. Ουτε και 0.5% δεν σε ανησυχει η εξελιξη αυτη? Αν ναι τοτε δεν εχει κατι αλλο να συζητησουμε διοτι τοτε ολα οσα ανελυσα πιο πανω πρεπει να τα θεωρεις δεδομενα και σιγουρα πολυ χειροτερα απο την ως εχει κατασταση αφου ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που μαζι με αυτη θα εχουν εκμηδενιστει και ολα τα διακιαωματα μας ακομα και το υπερτατο δικαιωμα να πεθανεις αγωνιζομενος για την προστασια της πατριδας, της οικογενειας και της επιβιωσης.
6) Κλεινω με την αρχικη ερωτηση. ΤΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙς ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ με φοντο την βιωσιμοτητα της και την προασπιση των ελευθεριων και την επιβιωση ολων των Τ/Κ και Ε/Κ? Η ΔΔΟ δεν ειναι λυση ουτε καν προς συζητηση . ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ-ΛΥΣΗ

aperigraptos είπε...

φίλε αίαντα, στο μεταξύ ποια λύση στηρίζουν οι εταίροι μας της Ε.Ε., και όταν λέμε να επιμένουμε σε λύση τέτοια, ως πότε και για πόσα χρόνια? γνωρίζεις τι συμβαίνει στα κατεχόμενα? παρακολουθείς διαχρονικά πόσο έχουν αναβαθμιστεί? γνωρίζεις για την αναγνώριση κρατών όπως το κόσσοβο? το λάθος σας είναι ότι πιστεύετε ότι για μένα η ιδανική λυση είναι η ΔΔΟ. φίλοι μου, κλαίω για τον τόπο μου, και τολμώ να πω ότι όνειρο μου θα ήταν να δω τον τόπο μου ενωμένο με την Ελλάδα, και ας με πουν ότι θέλουν. όμως μπορεί να γίνει? όχι!!! οπότε προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής, γιατί πολλές φορές στην ιστορία τα όνειρα έμειναν όνειρα, και τώρα πια το ενιαίο κράτος, ή η ομοσπονδία που να είναι αυστηρά βάσει των δικαίων της Ε.Ε (η οποία έχει σε πολλές χώρες παρεκκλήσεις) φαντάζουν όνειρα. και ερωτώ, τι έκανε ο παπαδόπουλος μετά το 2004? στο διάγγελμα του υποσχέθηκε πολλά αφού πια θα ήμασταν μέλος της Ε.Ε. αγαπητοί, στο μεταξύ έχουν περάσει άλλα 6 χρόνια, και το μέλλον είναι σκοτεινό!!!! και μην μου πείτε δεν τον αφήσαμε να ολοκληρώσει το έργο του, γιατί ήταν τότε ακόμα στην αρχή της θητείας του, είχε άλλα 3 χρόνια διακυβέρνησης...μην νομίζετε ότι κοιμάμαι και ξυπνώ με όνειρο ο τόπος μου να εφαρμόσει το σχέδιο αναν ή όποιο άλλο σχέδιο. και επαναλαμβάνω, ο τάσσος υποσχέθηκε διαπραγμάτευση με βάση το σχέδιο αναν, άρα με βάση ΔΔΟ, ενώ έπρεπε στην προεκλογική του εκστρατεί να έλεγε ότι δεν δέχεται να διαπραγματευτεί με βάση αυτή. άρα μήπως μόνο το ΕΥΡΩΚΟ σας εκφράζει και σας εξέφραζε? το ερώτημα αυτό το υπέβαλα αρκετές φορές εδώ και απάντηση δεν πήρα

arxiepiskopos είπε...

Και πώς θα πετύχουμε την ιδεατή ευρωπαική λύση ΑΙΑΝΤΑ; Και γιατί δε μας την έφεραν Τάσσος και Λιλλήκκας,όπως μας υποσχέθηκαν,μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν; Κυβέρνησαν άλλα τέσσερα χρόνια και πέτυχαν μηδέν.Απόδειξη πως άλλο τα λόγια και τα ευχολόγια και άλλο οι πράξεις!

Unknown είπε...

Σας ανελυσα μολις τωρα πως το ενδεχωμενο μιας καταρευσης της ΔΔΟ ειναι κατα πολυ χειροτερο και επικινδυνο σε σχεση με την ως εχει κατασταση. Αν απλα εχετε προβλημα κατανοηση τοτε διεβαστε το 5-6 φορες. Σε αντιθετη περιπτωση ειμαι υποχρεως να σας καταταξω στο επι πληρωνης συντονιστικο κεντρο που ανελαβε να καλιεργησει τρομο και αμφιβολια στον λαο με αοριστολογιες και εκμηδενισμο των οποιων ελπιδων και αντιστασεων του λαου. Με αλλα λογια σας κατατασω σε αυτη την περιπτωση στους δοσιλογους και μειωδοτες.

Υποψην ακομη περιμενω μια απαντηση στα πιο πανω ερωτηματα. Εγω απαντησα στις ρητορικες και μηδενιστικες σας ερωτησης πολλες φορες. Αν εχετε εστω και μια σταλια δημοκρατικης ανατροφης τοτε θα ξερετε τι ειναι ο διαλογος.

Το καταννοω πως οι ερωτησεις μου ειναι δυσκολες για εσας αφου ειναι αυταπαντητες ομως κυριοι αν θελετε λυση και οχι ΔΙΑ-λυση θα πρεπει πρωτα να απαντησετε τις ερωτησεις αυτες σε ολο τον Κυπριακο Ελληνισμο και κυριως θα πρεπει οι απαντησεις σας να ειναι τεκμηριωμενες ωστε να μας πεισετε αλλιως ετοιμασατειτε για τον επομενο φουσκο

aperigraptos είπε...

φίλε αίαντα, σεβαστή η άποψη σου, όπως και συ οφείλεις να σέβεσαι την αντίθετη άποψη, απάντα μου όμως τι λύση διαπραγματεύτηκε ο τάσσος?

aperigraptos είπε...

επίσης όσοι διαφωνούν μαζί σου είναι προδότες? μα τι λογική είναι αυτή και που ζούμε επιτέλους? δηλαδή έτσι θέλουμε δημοκρατία στον τόπο μας? αυτό είναι το επιπεδο μας και των συζητήσεων μας?

arxiepiskopos είπε...

AIANTA,όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στο απλό ερώτημά μου των 1.01 λες απλώς "Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ", όχι ότι είμαι προδότης και δωσίλογος!

Unknown είπε...

Ενταξει απανταω για ακομη μια φορα ομως ειναι η τελευται ακτος κι αν εσυ απαντησεις στα δικα μου ερωτηματα. Δεν θα το κανεις το ξερω αφου θα αναγκαστεις να συμφωνησεις πως μια καταρευση της ΔΔΟ(αφου πρωτα θα εχει διαλυθει η Κυπριακη Δημοκρατια) ειναι πολυ χειροτερη και εγκυμωνει θανασιμους κινδυνους σε σχεση με την ως εχει κατασταση.

Aperigrapte ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΖΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Οπως ειπε και ο φιλος Τηλεμαχος ειμαι ελευθερος ανθρωπος με ελευθερο πνευμα ως οφειλα με Ελληνες προγονους που για χιλιαδες χρονια καλιεργουσαν την ελευθερια και την δημοκρατια οποτε αυτο τουε επιτρεποταν . Εχω την κριση να δω οτι ολες οι υποχωρησεις ολων τον προεδρων μονο κακο και εκληρωση των Τουρκικων σχεδιων εξυπηρετουσαν. Μοναδικος μας συμμαχος η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με οντοτητα και υποσταση. Πρεπει να διεκδικησουμε και να αγωνιστουμε οσο καιρος και αν χρειαστει και οτι κι αν πετυχουμε. Στην εσχατη των περιπτωσεων θα εχουμε ακομη ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Στην εσχατη δικη σας προταση θα εχουμε Τουρκοποιηση. Διαλεγεται και περνεται.

Προφυλασομε αυτο που εχουμε και μας προστατευει και διεκδικουμε οτι μπορουμε. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να εξανεμιζουμε τις μοναδικες μας αμυνες με εναποθεση των οποιων ελπιδων μας στην καλη θεληση ΠΟΙΑΣ? Της Τουρκιας. Αν ειναι δυνατων. Ακομη καλα καλα; Δεν εχουν ξεκαθαρισει την δικη τους εσωτερικη κατασταση και αναμενονται ραγδαιες εξελιξης στα εσωτερικα της με μια επικειμενη κοντρα Στρατηγων και Ερτογανικων. Τι θα γινει νομιζεις με τοην νικη των στρατηγων? Οχι δηλαδη πως η κατασταση θα ειναι διαφορετικη σε αντιθετη περιπτωση.

Ο ΣΤΟΧΟΣ της Τουρκιας εδω και 60 χρονια ειναι ο ιδιος και ενας. . Ειναι η κηδεμονια της Κυπρου εξ’ ολοκληρου και σε εθνοκαθαρση σε βαθος χρονου ή η διχοτομιση με την υπογραφη μας που αυτο θα γινει μετα απο καταρευση της ΔΔΟ. Και τοτε τι θα γινει νομιζεις|? Θα εχουν οι προσφυγες ακομη στην κατοχη τους τις περιουσιες που επιστραφησαν ή θα εχουν μηνει 50 χιλιαδες εποικοι. Μονοι που θα κερδισουν απο ολη αυτη την εξελιξη ειναι η Αγγλια, η Τουρκια και μερικες εκατονταδες Ελληνοκυπριοι και Ελλαδιτες που τα εχουν παρει και εχουν εξασφαλιση την χρηματοσοτηση της προσωπικης ‘προσφυγιας’ τους σε καποια επαυλη της Ελβετιας.

Γιαυτο φιλε στο ξαναλεω ειναι ολα τοσο ξεκαθαρα και φωναζουν οσο πιο δυνατα γινεται. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤ ΕΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ?

Περιμενω τις απαντησεις σου

Unknown είπε...

Αρχιεπισκοπε εσενα σε βαρεθηκα και δεν ξανασχολουμε μαζι σου αφου ποτε δεν απαντας σε τιποτα παρα μονο εφαρμοζεις την Σωκρατικη διαλεκτικη που δεν ειναι αλλη απο το να θετεις ερωτηματα και μη δινοντας ποτε απαντησεις. Εσυ ομως την εφαρμοζεις τοσο χαλια αφου τα ιδια σου τα ερωτηματα πολλες φορες σε αναιρουν και σε ρεζιλευουν σε αντιθεση νμε τον Σωκρατη που αναγκαζε τον συνομιλητη του να καταληξη σε συμπερασματα προβληματισμου. Εδω εσυ φοβασε εστω να προσπαθησεις για να αντικρουσεις τις ανησυχιες που δεν ειναι δικες μου αλλα ολων των Ε/Κ ακομα και εσενα.
Η τακτικη σου ειναι φτηνη και μηδενιστικη που δεν βοηθα κανενα και ακομα περισσοτερο την εθνικη μας υποθεση παρα μονο εγηρει ερωτηματα για τις προθεσεις σου.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,απορία ψάλτου βηξ!

aperigraptos είπε...

φίλε αίαντα, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα έχουμε: κυπριακή δημοκρατία και ΒΔΤΚ οπότε αυτό που λέμε συνέταιροι στον νότο και ο βορράς τούρκικος. οπότε αυτό θα σημαίνει διχοτόμιση με τούρκους και μια κυπριακή δημοκρατία όπου είναι συνεταιροι οι τ/κ. μακροπρόθεσμα αυτό δεν μας διασφαλίζει. όπως σου παρέθεσα και πιο πάνω τα κατεχόμενα μέρα με τη μέρα ισχυροποιούν τη θέση τους και δεν αποκλείεται η μελλοντική αναγνώριση τους

Unknown είπε...

Εξακολουθεις να μην απαντας aperigrapte. Θα στο κανω πιο απλο για να σε ευκολυνω . Η ανησυχια που μολις μου περιγραψες για την χειροτερη των περιπτωσεων ΠΩΣ αποφευγεται με την καταρευση της ΔΔΟ? Μηπως οχι μονο δεν αποφευγεται αλλα δεν θα υπάρξη ουτε καν Κυπριακη Δημοκρατια του Νοτου? Ποιο σεναριο ειναι το χειροτερο για σενα και ποιο επιλέγεις

aperigraptos είπε...

πραγματική φίλε αίαντα δεν ξέρω, ίσως το δικό σου με το δικό μου σενάριο να οδηγεί στην χειρότερη των περιπτώσεων στην διχοτόμιση, δηλαδή εγώ δεν βλέπω διαφορά στα δύο. δηλαδή αν υπάρξει η κυπριακή δημοκρατία και αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος, ποια η διαφορά με 2 νέα κράτη? το αποτέλεσμα θα είναι 2 νεα κράτη...απλώς στο δικό μου σενάριο τολμάς και αγωνίζεσαι να πετύχει η ΔΔΟ

Unknown είπε...

Οχι aperigrapte οι 2 περιπτωσεις εχουν μεγαλη διαφορα γιατι στο δικο σου σεναριο και να επιτυχουμε την ΔΔΟ δεν σημαινει πως θα την διατηρησουμε με εναν Τουρκο που σχεδιαζει 50 χρονια μπροστα και δεν παρεκλινει σπιθαμη απο την θεση του. Στην περιπτωση αυτη στο ξαναλεω και μην κανεις πως δεν ακους . Το χειροτερο ειναι η ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ της Κυπρου μας και πιθανοτατα δεν θα υπαρξουν 2 κρατη παρα ενα και θα ειναι το Τουρκικο.

aperigraptos είπε...

αυτή είναι η άποψη σου και είναι σεβαστή, όπως σεβαστή πρέπει να είναι και η δική μου...εδώ δεν υπάρχουν προδότες και ήρωες, αλλά άνθρωποι που νοιάζονται για το μέλλον του τόπου τους, με διαφορετικές απόψεις

Unknown είπε...

Aperigrapte θα σου κανω ακομη μια αναλυση για να καταλαβεις ποσο διαφορετικες ειναι οι 2 περιπτωσεις. Σημειωνω, και μην τολμησει καποιος να παρει αποσπασματικα απο τα γραφωμενα μου για την δημιουργια εντυπωσεων, Πως ΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΩ ΔΕΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ.

Ας πουμε πως 2 κρατη θα δημιουργηθουν με την αναγνωριση των κατεχομενων εξαιτιας του οτι εμεινε η κατασταση ως εχει. Σε τεςτοια περιπτωση θα εξαναγκαστουν να μπουν σε διαπραγματευσεις και να δωσουν ανταλαγματα για να το εγκρινουμε. Στα ανταλαγματα θα ειναι η επιστροφη περιουσιων, υιοθετηση ολων των ευρωπαικων αρχων συνεπαγωμενων της ελευθερης διακινησης εγκαταστασης και αγορας,, εγκαταληψη των επεμβατικων δικαιωματων τουλαχιστον στον Νοτο, εξασφαλιση της ΜΗ καθοδου εποικων στο Νοτιο μερος και αλλα πολλα που θα διαπραγματυθουμε και οτι ηθελε προκυψει.

Στην αντιθετη περιπτωση , η δημιουργια δηλαδη 2 κρατων μετα την καταρευση της ΔΔΟ, θα παρουμε ολοι απο τα 3 το μεγαλυτερο αφου τιποτα δεν θα δικαιουμαστε να ανταλαξουμε αφου τιποτα δεν θα θεωρειται δικο μας.

Και ακομη μια φορα σου επναλαμανω πως ασχοληθηκα με το καλυτερο σεναριο , την δημιουργια δηλαδη 2 κρατων, και οχι το χειρωτερο που ειναι η Τουρκοποιηση της Κυπρου με ενα καθαρα αμιγες Τουρκικο κρατος σε ολη την επικρατεια της Κυπρου και που ισως μελλοντικα τελικα επιτευχει η ενωση με την Τουρκια.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ?????????????????

Unknown είπε...

Και σε τετοια περιπτωση θα μπορουμε πλεον να κινηθουμε και νομικα εναντιων τους σε προσωπικο επιπεδο για τα εγκληματα πολεμου σε σχεση με τους ομαδικους ταφους και τις εκτελεσεις αιχμαλωτων. Θα κυνηγησουμε τον Ταλατ , τον ηθοποιω που ομολογησε, την Ντεκτας με ολες μας τις δυναμεις και σε περιπτωση καταδικαστικων αποφασεων θα ειναι εφαρμοσιμες σε ολο των ευρωπαικο χωρο κατι που σημαινει δεν θα μπορουν να κρυφτουν ουτε στα κατεχωμεν ουτε και στην Τουρκια σε περιπτωση ενταξη της. Αυτο φυσικα μπορει να γινει αν η διχοτομιση δεν επελθει κατοπιν καταρευση του πειραματισμου με μια ΔΔΟ.

Οσο για το προηγουμενο σχολιο σου που λες πως εχουμς διαφοτερικες θεωρησεις σου απαντω πως δεν ειναι θεμα διαστασης αποψεων αλλα αυταποδεικτων μελλοντικων γεγονοτων . Μια τελευται ερωτηση (αν και ουτε σε αυτη θα απαντησεις ) που σκοπο εχει να σου αποδειξω πως το σεναριο της Τουρκοποιηση της Κυπρου σε ολοκληρη την επικρατια της ειναι σιγουρη σε περιπτωση καταρευσης ΔΔΟ.


ΠΟΙΟΣ θα εξασκισει τα επεμβατικα του διακαιωματα στην περιπτωση αναταραχων κατα την περιοδο καταρευσης της προσωρινης ΔΔΟ?

Στην απαντηση σου συνυπολογισε τους παραγοντες της αποστασης, της δυναμης , της διαθεσης, του σχεδιασμου και της οργανωσης. Τοτε θα ξερεις ποιος θα το κανει και ποσο σιγουρο ειναι πιθανων να συμβει.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ (αυτό που τα νενέκια αποκαλούν "διχοτόμιση") είναι χίλιες φορές καλύτερη από την ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ (αυτό που τα νενέκια αποκαλούν "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδλια").

Αυτό είναι θέμα ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Δεν είναι θέμα "κρίσης" όπως λέει κάποιο μπερδεμένο γιουσουφάκι που ξεχνάω τώρα το όνομα του.

Μια μορφή της δέυτερης λύσης (ΔΔΟ) ο Λαός την απέρριψε. Και οι δεξιοί και οι αριστεροί και οι κεντρώοι. Δεν την απέρριψαν διότι έτσι τους είπε ο Τάσος Παπαδόπουλος. Δηλαδή οι ΑΚΕΛικοί και Συναγερμικοί που ψήφισαν ΟΧΙ, το έκαναν διότι έτσι τους διέταξε ο Παπαδόπουλος;

Μα πάτε καλά;

Στην ομιλία του το βράδυ πριν το δημοψήφισμα, ο Τάσος Παπαδόπουλος απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ένοιωθε και πίστευε η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, ανεξάρτητα πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων.

--
Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον κατά το AKEL "καλό καραβοκύρη":

Δεν με ενδιαφέρει η ΗΛΙΚΙΑ του.

Με ενδιαφέρει ότι


Είναι αρτηριοσκληρωτικός,

Είναι μεθύστακας,

Είναι ΨΕΥΤΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ (το απέδειξε ως προέδρος ΔΥΟ φορές - α) αίτημα για Ελληνική μεραρχία και β) αγορά οπλικών συστημάτων.

Μα πάνω απ'όλα είναι ο Μέγας Σφογγοκωλάριος των Βρεττανικών καθεστώτων,

Είναι επίσης και η πιο ύποπτη και σκοτεινή πολιτική φυσιογνωμία της Κυπριακής ιστορίας.

Δεν είναι θέμα ΗΛΙΚΙΑΣ.

Σφογγοκωλάριος και ύποπτος και ενδοτικός ήταν και στα 60 του χρόνια, και στα 50 και στα 40 και στα 30 και στα 20.

Διαχρονικός σφογγοκωλάριος δηλαδή.

Σταθερή αξία ο ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ και κατά το AKEL "καλός καραβοκύρης."

--
Ρήγας

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να αφήσουν τις καρέκλες. Δυστυχώς για την Κύπρο, η ξεφτίλα έγινε μόδα.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,για σεναριογράφος ταινιών τρόμου το σκέφτηκες καθόλου;