Η ανάγκη για μια Ελληνοκεντρική Αριστερά στην Κύπρο

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αν γίνουμε ελληνοκεντρικοί, μπορεί να το παρεξηγήσει ο φίλος μου ο Γκόρντον και ο σύντροφος μου ο Μεχμέτ Αλή!


Η Επιτροπή δημοσιεύει άρθρο του συναγωνιστή Γιώργου Θαλάσση.


Στον τόπο μας οι έννοιες Δεξιά και Αριστερά είναι πολύ παρεξηγημένες, όσον αφορά το μεγάλο μας πρόβλημα το Κυπριακό. Στην αντίληψη πολλών ανθρώπων η «Δεξιά» ταυτίζεται με τον Ελληνοκεντρισμό και τον Εθνισμό ως απότοκο του αγώνα της ΕΟΚΑ, ενώ η «Αριστερά» με το διεθνισμό, και την επαναπροσέγγιση. Δυστυχώς ο όρος «Αριστερά» στην Κύπρο μονοπωλείται από το AKEL και τις ενδοτικές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες του.


Το πιο πάνω μοντέλο όμως μπάζει νερά από παντού. Καταρχάς η ηγεσία του Συναγερμού, δεν είναι Ελληνοκεντρική αλλά Ελληνοκάπηλη, ενώ ανέκαθεν ήταν ταγμένη στον ψευδορεαλισμό (βλέπε ενδοτισμό) που επέβαλε ο πιο αμφιλεγόμενος πολιτικός της Κύπρου, ο φίλαγγλος Γλαύκος Κληρίδης. Σε πολιτικό επίπεδο, Συναγερμός και ΑΚΕΛ ταυτίζονται σχεδόν πάντα, γι αυτό και πολλοί εμβριθείς πολιτικοί αναλυτές δεν μιλούν πια για ΔΗΣΥ και AKEL, αλλά για ΔΗΣΑΚΕΛ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πραγματικά πατριωτική Δεξιά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, εντός ή εκτός κομμάτων.


Όπως όμως υπάρχει η πατριωτική Δεξιά (π.χ Αντώνης Σαμαράς) μπορεί να υπάρξει και η πατριωτική Αριστερά (π.χ Μανώλης Γλέζος). Αντίστοιχα, όπως υπάρχει η νεοφιλελεύθερη, εθνομηδενιστική Δεξιά (π.χ. Μητσοτάκης) , υπάρχει και η ροζ, εθνομηδενιστική Αριστερά της παγκοσμιοποίησης ( π.χ. ΣΥΡΙΖΑ).


Το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην Κύπρο, το AKEL, ανήκει αναφανδόν στην α-εθνιστική, «ροζ» Αριστερά. Το AKEL φροντίζει να καλλιεργεί συστηματικά την τουρκολαγνεία και τον ανθελληνισμό στα νεαρά στελέχη του από παιδικής ηλικίας. Στα διαβόητα «ακτίβ» της ΕΔΟΝ, διαπράττεται ένα ιδεολογικό παιδομάζωμα, η μετατροπή των Ελληνοπαίδων της Κύπρου σε γενίτσαρους.


Ενώ σε όλο τον κόσμο τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ των Λαών πρωταγωνίστησε η Αριστερά, στην Κύπρο το AKEL έλαμψε δια της απουσίας του από τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Ενώ σε όλο τον κόσμο τα αριστερά κινήματα καταδικάζουν τον ρατσισμό και το Απαρτχάιντ, το AKEL τον έχει θεοποιήσει και αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να τον επιβάλει στην πατρίδα του με το όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.


Ένα ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Αν κάποιος εργαζόμενος διαφωνεί με την νεοφιλελεύθερη εκδοχή της αγοράς και πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη και στα ιδεώδη της αριστεράς, θα πρέπει να ασπαστεί ταυτόχρονα τον ανθελληνισμό του AKEL;


Φυσικά όχι! Η εμπειρία δείχνει ότι Εθνική Ολοκλήρωση και Κοινωνική Δικαιοσύνη συμβαδίζουν. Αυτό που λείπει από την Κύπρο είναι μια Ελληνοκεντρική Αριστερά η οποία και θα αποτελεί το μεγαλύτερο "αγκάθι στον πισινό" του AKEL.


Η μεγάλη ευθύνη πέφτει στους ώμους της ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ έχει όλα τα προσόντα να διαδραματίσει τον ρόλο της πατριωτικής, της Ελληνοκεντρικής, Δημοκρατικής Αριστεράς. Φτάνει να ταχθεί με σαφήνεια κατά της ΔΔΟ και να αποβάλει από τους κόλπους της όλα τα «εκσυγχρονιστικά» και φιλοακελικά στοιχεία τα οποία άλλωστε το μόνο που προσφέρουν είναι την θλιβερή παραφωνία τους στην πατριωτική γραμμή του κινήματος.

Γιώργος Θαλάσσης για το christofias-watch

86 Σχόλια:

Unknown είπε...

Τα Κεντρικά Γραφεία του ΚΣ ΕΔΕΚ στην οδό Βύρωνος στην Λευκωσία διέρρηξαν άγνωστοι το βράδυ της Κυριακής ή κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Αντώνης Κουταλιανός, δήλωσε ότι έχει παραβιαστεί η κύρια είσοδος στο ισόγειο του κτιρίου, καθώς και όλες οι πόρτες των ορόφων, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΔΕΚ. Ο κ. Κουταλιανός ανέφερε ότι κλάπηκε από το ισόγειο ένας αποκωδικοποιητής τηλεόρασης και από τα γραφεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης του Κινήματος, της ΔΕΟΚ, ένα μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και διάφορα κέρματα μικρής χρηματικής αξίας από τα γραφεία των εργαζομένων στο Κίνημα.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,μην προχωρήσεις να μας πεις πως τα διέρρηξαν νενέκοι για να πτοήσουν τους ασυμβίβαστους αγωνιστές!Άσε να το κάνει ο Λάζαρος Κίτρινος,όπως τότε με τη σορό του Τάσσου!

Πλαστήρας είπε...

Εξαιρετικό και εύστοχο κείμενο! Όντως η πρόκληση είναι στην ΕΔΕΚ να μην αφήσει το ΑΚΕΛ να ταυτίσει την Αριστερά και την Κοινωνική Δικαιοσύνη με τον ενδοτισμό και τον εθνομηδενισμό.

Μπράβο και πάλιν!

Mario είπε...

To pio wraio einai pou o Lazaros Kitrinos eide kai nenekous stin dolofonia Hadjikosti. Pou na xere o kaimenos pws sinadelfos tou to eixe kanei !!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ αρχιμουφτη- ανεφ οριων,e.s.c, patriotis 2004 κατα κοσμον Χριστο, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ? (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΗΔΗ)

ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΠΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ"- ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, Η ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΛΑΡΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ αρχιμουφτη - ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ti egine mario,
nomiza oti esy pou ise politismenos evro-peos ise enantia stous xaraxtirismous ke stis ivris ke iper tou dialogou. etsi mas ta exis priksi opote se siferi.
me pio dikeoma apokalis ena egkiro dimosiografo san "kitrino".
kseris polu kala ti ine h "kitrini" dimosiografia.
afou esu o evro-peos ise enantia stous xaraxtirismous ke tis ivris, les.
giati apokalis , vrizis ke xaraxtirizis ena dimosiografo san "kitrino"
perimeno apantisi.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Κήρυκα-Μario, παράκληση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Θα αναγκαστούμε να διαγράφουμε μηνύματα στο μέλλον και είναι πράγματι κάτι που δεν επιθυμούμε.

Ελληνικά είναι η γλώσσα μας και υπάρχει συγκεκριμένος ορθογραφικός τύπος γι' αυτά.

Mario είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mario είπε...

Κήρυκας,

Δεν νομίζω να είναι βρισιά το Λάζαρος Κίτρινος αλλα σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος χαρακτηρισμός.

Τώρα η προσωπική μου πάντα γνώμη είναι πως ο Λάζαρος Μαύρος δεν είναι καθόλου έγκυρος σαν δημοσιογράφος. Αναφέρομαι πάλι στα δυο τελευταία παραδείγματα τiς σορούς του Τάσου Παπαδόπουλου και τις δολοφονίας του Andy Hadjikosti. Αυτά είναι δυο παραδείγματα που ο Λάζαρος Μαύρος έφταιξε τους "προδότες" τις πατρίδας για το τι έγινε.
Ειδικά για την δολοφονία του Andy που έγινε από τους ιδιους τους συναδέλφους του, και ούτε βγήκε να απολογηθεί για τα άρθρα που έγραψε τις πρώτες μέρες μετά την δολοφονία.

Εγώ που δεν είμαι "γνωστός" σαν τον Λάζαρο Μαύρο λέω ότι απολογούμαι που τον χαρακτήρισα κίτρινο. Όμως λέω καθαρά πως έγκυρος δημοσιογράφος πάντα κατά την γνώμη μου δεν είναι καθόλου.

Αν και δεν θέλω να xino παλιές πηγες ας δούμε την έκανε ο Λάζαρος Μαύρος στην υπόθεση Οτσαλάν περίπου πριν 10 χρονια !

Mario

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν θεωρείς έγκυρο από τους κύπριους δημοσιογράφους Μάριο;

ΠΑΟΛΑ είπε...

H άποψη σου για τον μαγάριο Δρουσιώτη ποια είναι Mario;

Mario είπε...

Πάολα,

Για το Μακάριο Δρουσιώτη παρόλο που μπορεί να μην συμφωνώ με merika pou λέει εντούτοις πολλά από αυτά που λέει τα στοιχειοθετεί και έχει κάνει αρκετό research για το Κυπριακό.
Ίσως μερικές από τις ιδέες του να είναι πολύ προοδευτικές όμως δεν λέει πράγματα χωρίς να τα αποδεικνύει και ούτε χρησιμοποιεί φανατισμούς.

Mario

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,
ΕΝΑ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ" ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΑΠΟΒΙΟΣΑΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΑΝ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ" ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ "ΚΙΤΡΙΝΟΣ" Η ΕΓΚΥΡΟΣ?

Mario είπε...

Giauto είπα ότι συμφωνώ με πολλά από όσα λέει αλλα όχι με όλα. Σίγουρα χαρακτηρισμοί αυτού του είδους δεν είναι σωστοί και σιmφωνω μαζί σου. Αλλα πολλά που λέει για το τι έγινε τα τελευταία χρονια στο Κυπριακό είναι αρκετά σωστά και τεκμηριωμένα.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΡΙΟ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ ΜΑΡΙΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΟΜΠΛΕΞ.
ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΡΙΕ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΗΜΕΝΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ , Η ΣΩΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΟΜΠΛΕΞ ΝΑ ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ. ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΓΙΑ ΜΑΙ ΣΤΙΓΜΗ.
ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ Ε?
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΜΑΡΙΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΠΟΥ Η ΕΛΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΛΉΚΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ.
ΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟΨΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΝ ΣΗΛΥΜΕΝΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΣΩΡΟ. ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΣΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΕ.

Mario είπε...

Βλέπεις τα πράγματα πολύ "σινεθισματικα". Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Σίγουρα για τους συγγενείς μπορεί να μην ήταν καλο αλλα το να έχει δικαίωμα να κάνει κάποιος gallop είναι δημοκρατικό δικαίωμα από την στιγμή που δεν είναι παράνομο.
Σε κάποιες χώρες δεν έχουνε αυτά τα δικαιώματα και ο κόσμος είναι πολύ δυστυχής.

Unknown είπε...

Ὡραῖο κείμενο,
Ὁ ἀγώνας σας δίνει κουράγιο στήν χιλιοπροδομένη Πατρίδα μας. Στήν στεριανή Ἑλλάδα περνᾶμε χειρότερα καί ἄς μήν φαίνεται ὁ στρατός κατοχῆς στά ἐδάφη μας! Οὕτως ἤ ἄλλως θά νικήσουμε!!!

Mario είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mario είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΡΙΟ,
ΚΑΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑΘΟΥ ΕΣΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΝΟ ΤΑΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΣ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ, ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΜΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ?
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΙΑΝΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ".
ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ αρχιμουφτη-ανεφ οριων. ΑΤΕ ΜΠΡΑΒΟ

patriotis είπε...

και ποιους θα βαλετε αρχηγους της Ελληνοκεντρικης αριστερας ? τον Λυσσαριδη τον αραβολαγνη??? η τον Ομηρου τον Αραβολαγνη νουμερο 2? με αυτους μονον μια Αραβοκεντρικη αριστερα μπορειτε να κανετε ρε αχαπαροι

Σάββας Παπάκης είπε...

Διχοτομιστές, δε θα σας περάσει. Η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου, θα μας αποζημιώσει.

Σήμερα είχα επαφές με δικηγόρους στις βόρειες περιοχές και με διαβεβαίωσαν ότι μπορούμε να πάρουμε ένα πολύ καλό ποσό για την περιουσία μου.

Συνιστώ σε όλους τους συμπατριώτες μου να ακολουθήσουν το συμφέρον τους. Αφού μας στερήσατε τις περιουσίες μας με το ΟΧΙ σας, θα σας δείξουμε εμείς.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ποιοι είναι οι διχοτομιστές ρε Αρχιδομούρη; Αυτοί που αντιστέκονται στην Κατοχή ή αυτοί που για τριάντα αργύρια τρέχουν με τη γλώσσα έξω στους Τούρκους για να εκποιήσουν τις περιουσίες τους και να συνεισφέρουν έτσι στην παγίωση ενός τουρκικού βορρά;

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!!!!!

Mario είπε...

Παολα,

Καλύτερα να πάρουν πίσω εστω και κατι απο την περιουσία τους παρα να μην πάρουν ποτε τους τιποτε. Με την πολιτική αυτού του blog κανενας ποτε δεν θα πάρει τιποτε. Το είπαμε και παλλιά το Κυπριακό είτε θα λυθεί με εναν μεγαλο συμβιβασμό είτε δεν θα λυθεί ποτέ. Οποιος δεν το πιστεύει αυτο εθελοτυφλή. Οσο για τα συνθήματα για αγώνα και ολα αυτα ειναι απλά ωραία λόγια που μόνο οι ρομαντικοί τα πιστεύουνε.

Μαριο

patriotis είπε...

Πάολα, εσυ πρεπει να εισαι ενα καλομαθημενο κοριτσακι που ποτε δεν στερηθηκε τιποτα , τα ειχες ολα ετοιμα και δεν δουλεψες ποτεκαι ουτε εχεις 150,000 ευρω στεγαστικο δανειο,,,,,,,ενας φτωχος ανεργος προσφυγας με 5 παιδια τι πρεπει να κανει κυρια Ξιπασμενη βουτυροπαιδο ψευτοπατριωτισα του καναπε.....???? πως θα ζησει τα παιδια του??? ειναι προδοτης εαν πουλησει την περιουσια τθυ στην τουρκια??? προδοτες εισαστε εσεις οι κλανιαριδες οι κοντοφθαλμοι που δεν βλεπετε που οδηγουντε τα πραγματα ατε ουστ απο εδω,,,,που θα πεις προδοτες τους προσφυγες, σεβασμος μηδεν, πηγαινε κανε κανενα πεντικιουρ και μην βαζεις στο στομα σου τους προσφυγες

Mario είπε...

Ετσι και αλλιώς η επιτροπή περίπου θα δώσει τις ιδιες αποζιμιώσεις που θα δωθουν με μια λύση του Κυπριακού.
Τουλαχιστο με την επιτροπή θα πάρουνε σύντομα τα λεφτα και οχι σε βάθος χρόνου που αν έρθει ποτε μια τέτοια λύση.

patriotis είπε...

Παολα εζησες ποτε σε ενα προσφυγικο συνικισμο σε ενα μικρο διαμερισμα 60 τετραγωνικων και σε αυτο να ζουμε 5 ατομα με μισθο 1500 ευρω το μηνα??????

οτιδηποτε αλλο θες μπορεις να βαζεις στο στομα σου αλλα τους προσφυγες να μην τους ξαναβαλεις

Ανώνυμος είπε...

Να πας αρχιεπίσκοπε και σε καλή μεριά. Εδώ γιατί ήρθες να το ανακοινώσεις για να πάρεις έγκριση, για να καυχηθείς ή για να προκαλέσεις; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Τηλέμαχος είπε...

Αν σε βάλουμε εσένα τον τουρκολαγνη αρχηγό της τουρκοκεντρικης αριστεράς δέχεσαι ρε patrioti. The patriot!!!

Ατε πιάστε ουλλοι σσιερκες τζαι πιεννετε στην επιτροπη να σας αποζημιώσει. Αμα σαν αποζημιώσει τζαι είσαστε happy πείτε μου να παω τζαι εγω!!!

Το 80% των ναινεκων είσαστε για τα ρυαλλια. Σιγα να μεν σας νοιάζουν οι τουρκοκύπριοι τζαι η ενωμένη πατρίδα. Το μονο που σας κόφτει εν η πουγκα σας τζαι αγιος ο … αλλαχ.

patriotis είπε...

τηλέμαχε ενας αληθινος πατριωτης δεν ειναι ουτε τουρκολαγνης ουτε αραβολαγνης οπως ο Λυσσαριδης σας και ο Ομηρου σας , αλλα ουτε ειναι και λαγνης του εθνικισμου, του σωβινισμου, των φυλετικων διακρισεων και των κομματικων διακρισεων, εχω καθαρο μιαλο και βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα και κρυα οπως αυτα ειναι στην πραγματικοτητα

μια ερωτηση, ο Ομηρου καταλαβαινω γιατι εχει αυτη την λαγνεια με τους αραβες, ο Λυσσαριδης γιατι εχει τοση αγαπη με τους λυβυους?

Unknown είπε...

Με τις αναρτησεις σου αναδικνύεται το ρατσιστικό σου προσωπο και την νοοτροπια του φασιστα που σου εχει εμφυσησει το διαλοκομμα το ΑΚΕΛ .

Μάριε σταματα να κανεις τον συγκαταβατικο ενώ δεν είσαι απλά ρίχνεις στάχτι στα ματια τον άλλων και ποντάρεις στο συνάισθημα του ανθρωπισμού που ο καθένας έχει μέσα του με ατάλαγμα την μεταβατική λύση μέχρι τον τελικό αφανισμό.

Πάολα μην μασάς αυτός που γράφει σαν αρχιεπίσκοπος δεν είναι το καθίκι που ξέρουμε αλλά ένας προβοκάτορας που προσπαθεί να μειώσει την εγκυρότητα του πατριωτικού αυτού μπλόγκ

Σήμερα άνοιξα τον λογαριασμό του νερού και ξαφνιάστικα με το πόσο εκδικητικό είναι το καθεστός με προτοστάτη τον φασιστα καπρόσχοιρο. 20% αύξηση το νερό. Άυξηση στο τέλη του αποχετευτικού. Αύξηση στο ρεύμα. Πώς θα ξεπληρώσουμε το 150 000 ευρο οικιστικό δάνειο με τον ηλίθιο και αριστερο καπιλευτή που βγάλαμε για πρόεδρο?

Ανώνυμος είπε...

Patrioti ποιος Kύπριος πολιτικός κατά την άποψη σου είναι ή ήταν σωστός Πατριώτης;

Unknown είπε...

πατριώτυη είσαι φασίστας και μάλιστα αηδιαστικός. Εξήγησε μας δηλαδή μπορούμε να είμαστε ρωσσολάγνοι και αγγλοκαβαλητές όχι όμως να έχουμε σχέσεις με άραβες? Τι κακό έχει πάθει η πατρίδα και το έθνος σου απο τις αραβικές φυλές που αντίθετα σε στηριζουν διαχρονικά? Το ξέρεις ή το έκανες και αυτό γαργάρα ότι στην μικρασιατική καταστροφή οι Τούρκοι εξοπλίστηκαν και συμμάχησαν με τους Ρώσσους για να σφάξουν 2 εκατομμύρια έλληνες.

Μάριο αν η δημοκρατία είναι όπως την περιγράφεις τόσο χυδαία και τόσο εκφυλισμένη τότε εγώ θα μπορώ να κάνω γκάλοπ για την μάνα σου θέτωντας διάφορα αμφιβόλου ηθικής και αληθοφάνειας ερωτήματα με πρόσχημα την δημοκρατία όμως με απώτερο σκοπό την σπίλωση του ονόματος της οικογένειας σου. Είσαι χάππι μαι φριεντ?

ΠΑΟΛΑ είπε...

Mario και patriotis (sic)

Τώρα εξηγούνται όλα! Περί χρημάτων ο λόγος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έστω κι αν αυτά προέρχονται από το ξεπούλημα των περιουσιών μας στους κατακτητές, είτε από τη UNOPS, το PRIO, και άλλες αμερικανόφερτες ΜΚΟ για προώθηση του Σχεδίου Ανάν.

Με την ίδια λογική ακόμα και η εκπόρνευση δεν θα ήταν άσχημη λύση για σας φτάνει να απέφερε χοντρό εισόδημα!

Καληνύχτα....

patriotis είπε...

αιαντα παναυρην, αυτα που περιγραφεις ειναι τελη που πληρωνονται στους δημους η κοινοτητες και οχι στο κρατος.

Εμερσον Πατριωτης ειναι ο Κληριδης, ο Αλεκος Μαρκιδης και ο Χριστοφιας θα ειναι εαν συνεχισει τον δρομο που χαραξε και δεν κανει πισω.

Mario είπε...

Πρέπει να συμφωνησω με το αραβολάγνης για τον Λυσσαρίδη. Οι σύμμαχοι μας ήταν ο Γκανταφι της Λιβυης και της Συρίας ο Ασσαντ. Το είπα και σε αλλο σχολιο, το Σοσιαλιστικο στοιχείο που έχει η ΕΔΕΚ δεν έχει καμια σχέση με τον Ευρωσοσιαλισμό. Αυτο που έχει η ΕΔΕΚ ειναι Μπααθιστ ριζες δηλαδή Συρία, Λιβυη και Ιρακ. Ας βγαλουμε την ΕΔΕΚ στην εξουσια για να έχουμε χώρες οπως αυτές. Λαμπρο μέλλον ε ?

Μαριο

Unknown είπε...

Επί Δημήτρη Χριστόφια, ο κυπριακός λαός, αναγκάζεται να συμμετέχει σε “πολιτικά φροντιστήρια για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το κείμενο επιχειρεί την αγιοποίηση του Προέδρου, παρουσιάζει το Δ. Χριστόφια κατά τρόπο ευφημιστικό, με εμφανή την προσπάθεια καλλιέργειας στους πολίτες μίας σταλινικού τύπου προσωπολατρείας του «αλάνθαστου και άμωμου ηγέτη»

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

« Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έλαβε λαϊκή εντολή να διαπραγματευτεί για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας»
Απορίας άξιο βεβαίως, το πως, αν έλαβε τέτοια εντολή, θέλει και να ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς σημαίνει η εντολή που (δήθεν) του έδωσαν!

«Στο τραπέζι των συνομιλιών [...] καταθέτει θέσεις αρχών, συμβατές με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο,καθώς και με το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης.»
Αν αυτό δεν είναι διαφήμιση του κ. Χριστόφια και της πολιτικής του προς τους πολίτες, τότε αναρωτιόμαστε τι είναι! Άξιο απορίας είναι επίσης, πως συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο η παραμονή 50,000 εποίκων, η εκ περιτροπής προεδρία και το πολιτικό απαρτχάιντ των φυλετικών ζωνών.

Συμπέρασμα
Το έγγραφο Τσιελεπή-Χριστόφια και η “ενημέρωση” των πολιτών, συνιστούν μία σοβαρή πολιτική οπισθοδρόμηση. Συνιστούν όμως μία έμπρακτη παραδοχή, που πρέπει να προβληματίσει τον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη: ποτέ οι Κύπριοι πολίτες, δεν ενέκριναν και δεν έδωσαν λαϊκή εντολή σε οιοδήποτε διαπραγματευτη, να διαπραγματεύεται στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτό είναι εμφανές, τόσο μέσα από αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, όσο και από την άρον-άρον και “διά πυρός και σιδήρου” εκστρατεία της κυβέρνησης του Δ. Χριστόφια, να την επιβάλουν στους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, Μάριε, το ότι ο Μακάριος Δρουσιώτης ΑΡΝΕΙΤΑΙ και ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να δώσει στοιχεία για συγκεκριμένες "σφαγές Τουρκοκυπρίων" που είπε ότι γίνανε κάποιες ώρες πριν (;) από συγκεκριμένα και στοιχειοθετημένα επεισόδια κατά το οποίο Τούρκικα στρατεύματα δολοφόνησαν εν ψυχρώ Έλληνες αιχμάλωτους, αυτό αποτελεί δημοσιογραφία ή κάτι άλλο;

Εκεί που ακόμα και ο Τούρκικος τύπος μιλούσε για εγκλήματα του Τούρκικου στρατού, βγαίνει ο Δρουσιώτης και λέει "Μην βιάζεστε, κάναμε κι'εμείς τα ίδια στο ΤΑΔΕ μέρος, την ΤΑΔΕ ώρα..." ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, παρόλο που του έχει ζητηθεί ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Και μην μου αρχίσεις τώρα "Μα ξέρεις, κάναμε κι'εμείς." Εδώ μιλάω για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ που γίνανε (σύμφωνα με στοιχεία του Τούρκικου στρατού) και για φήμες που ΜΟΝΟ ο Δρουσιώτης ισχυρίζεται και παρουσιάζει ως γεγονότα.

Αυτό είναι ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοσιογραφίας του Δρουσιώτη.

Υπάρχουν και άλλα πολλά παρόμοια και χειρότερα παραδείγματα.

Ο Μακάριος Δρουσιώτης είναι θλιβερό δείγμα δημοσιογράφου.

Ρ.

Mario είπε...

Θα συμφωνήσω και εγώ πως πραγματικός πατριώτης ειναι ο Κληρίδης. Ωριμα σκεπτόμενος πολιτικός που βλέπει μπροστα και καταλαβε πως δεν γίνετε να τα έχουμε ολα και ας σώσουμε ότι σώζετε. Πατριώτης δεν είναι εκείνος που λεει ωραία συνθήματα και κρατά πολλές σημαιες. Πατριώτης είναι εκεινος που είναι ρεαλιστής και προσπαθεί να σώσει οτι σώζετε, και έχει εφικτούς στόχους.
Νομίζετε ο πατριώτης ειναι εκείνος που βγένει και λέει Θελουμε Ενωση με τιν Ελλαδα ? Καθολου. Εκεινος ειναι ειτε ονειροπαρμένος είτε ζει σε σπηλια τα τελευταια 50 χρονια.

Οσο για τον Χριστόφια δεν μπορώ να πω πως είναι πατριώτης διοτι ακομα εχει μεσα του εκείνες της κομμουνιστικές ιδεες που τοσο έπεσαν.

Unknown είπε...

Είστε ρατσιστές και το επιδηκνύετε σε κάθε σας πρόταση. Καλά ο πατριώτης είναι φασ΄σίστας ρατσιστής με βούλα που ισχυρίζεται πως θα ζήσει με τους τουρκοκύπριους απλά και μόνο να τα τσιεπώσει ενώ με τον χαρακτήρα που εσχει ούτε με τιν καθρέυτη του σπιδτίου του δεν μπορει να ζήσει.

Εσυ ρε πράκτορα των άγγλων μάριε δεν μας το παίζεις ευρωπαίος και με ανοικτό πνεύμα και δημοκράτης και μετριοπαθείς και υπερασπιστείς πανανθρώπινων δικαιωμάτων και ότι εμείς στην κύπρο έχουμε μήνει πίσώ όσο αφορά την συμβίωση των ανθρώπων ανεξαρτήτου φυλής και θρησκείας? ΠΩς ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΟΧΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ? Για πεσ εκει στο γιουΚει που είσαι μισάτε τους άραβες? Για να καταλάβουμε δηλαδή τι δημοκρατία επιλεκτική προκρίνετε? Μάριε εγω σε κατάλαβα νωρίς και στο ξανα είπα . Είσαι χειρότερος απο τον σαπιοεγκέφαλο του αρχιεπίσκοπου . Εκείνος ότι σκατά είναι το δήχνει. Εσύ είσαι "απο έξω κούκλα και απο μέσα πανούκλα". Δηλαδή είσαι και υποκριτής κάτι που δεν είναι αρχιδοπούμπουλος. Φυσικά έχω απο καιρό συμπεράνει πως εργάζεσαι εκεί στα συνονιστικά κέντα της επαγρύπνησης απλά προσπαθείς να κερδίσεις κάποιους μετριωπαθείς δημιουργώντας περιρέουσα ατμόσφαιρα αδελφοσύνης (εξαιρούνται οι άραβες)

Mario είπε...

Ρήγας,

Αν έτσι κάνει ο Δρουσιώτης ειναι κατακριταιο αλλα δεν είμαι σιγουρος αν ειναι σωστα που λες. Μονο και μονο που υπάρχουνε ΤουρκοΚυπριοι αγνοουμενοι και βρισκουνε και πτωματα (οπως και ΕλληνοΚυπριους φυσικα) δείχνει θριαμβευτικά πως όλοι κανανανε. Δεν υπάρχουνε αθωοι στο Κυπριακο Ρηγα. Φτενε ολοι, απο τις κυβερνησεις Ελλαδας Τουρκιας μεχρι της ηγεσίες της Κύπρου μέχρι και παρα πολλούς απλούς πολιτες. Απο το 1950-σημερα επικρατεί μεγάλος φανατισμός για ιδεες και αυτο 100% οδηγαει σε εγκλήματα.

Mario είπε...

Αιαντας,

Ευχαριστω για τα ωραία σου επιθετα.

Δεν μισουμε φυσικα τους Αραβες αλλα εγω προσωπικα δεν συμφωνω με τις ιδεες κομμάτων όπως το Μπααθ που ως επι το πλείστον ειναι δικτατορικες και τις διακατέχει ο φανατισμος.

Οσο για το UK. Οχι εδω πολλά cultures ζουνε αγαπήμενα συμπεριλαμβανωμενων και Αραβων. Σιγουρα υπαρχουνε προβλήματα αλλα μπορουνε και ζουνε μαζι. Φισικα δεν εχουμε κομμα Μπααθ εδω ενω στην Κύπρο υπαρχει εστω και με αμελητεο ποσοστό.

Unknown είπε...

και με μυαλα σαν τα δικά σου ποτέ δεν θα αλλάξουν τα πράγματα μάριο. Η υποκρισία αργά η γρήγορα έχει αυτοκταστροφικά αποτελεσματά απλά συμπαρασύρει και αθώους πόλίτες.

Ανώνυμος είπε...

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και με τους 3 που αναφέρεις. Όποιος πολιτικός (τονίζω το πολιτικός) συμφώνησε με το έκτρωμα που λεγόταν σχέδιο Ανάν, ένα σχέδιο που αντιβαίνει σ' όλα τα κεκτημένα του νομικού, δικαιακού και πολιτικού πολιτισμού των ανθρώπων στις ενδοκρατικές και διακρατικές σχέσεις, δεν μπορεί να είναι πατριώτης με την έννοια της αγάπης προς την πατρίδα του.

Mario είπε...

Οσο για την επαγρύπνηση εμαθα περιπου τι είναι. Σε διαβεβαιω δεν εχω καμια σχέση με κομματα και ειδικα με το ΑΚΕΛ που το θεωρω πολυ αναχρονιστικο κομμα. Αν σε βοηθαει καθόλου οταν ζούσα Κύπρο το 1998 ψηφησα τον Κληρίδη για πρόεδρο.

Unknown είπε...

συμφωνείς όμως με καθεστώτα μπουσχιτ, κλιντονπιπε, Θατσσερμπολ, Μπλερλαιρ, Γκόρτονγιουεσει, και πολλά άλλα φασιστικά δυτικά καθεστώτα που καταδυναστεύον λαους ανα το παγκόσμιο οικονομικά και πολιτικά. Δολοφονίες, πραξικοπήματα και ο Μάριο να κάνει τον γιουνιβερσαλ σιτιζεν στο γιουκει ενώ τόσο κόσμος πεθαίνει από την υποκρισία σας σε πολέμους, αρρώστιες, πείνα, δολοφονίες, βιασμούς, και ότι άλλο φανταστείς. Ότι και όποιος εκπροσωπείτον δυτικό κόσμο είναι αηδία, ψεύτης και συνένοχος. Εκατό φορές να είμαι άραβας ή λατινοαμερικάνος ποτέ όμως τούρκος , άγγλος , αμερικανάκι και ότι άλλο εγκληματικό απόβρασμα

Unknown είπε...

Τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1 Κύπρου, αναφέρουν πως το πτώμα του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου πιθανόν να έχει εντοπιστεί στην Λευκωσία.

Αυτή την στιγμή σπεύδουν στην περιοχή δυνάμεις της Αστυνομίας, ανακριτές, καθώς και ιατροδικαστές

Αναμένουμε επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση της είδησης.

Unknown είπε...

Υπομονή, επιμονή και ειρηνική, γρανιτένια αντίσταση προς τους ντόπιους και ξένους πονηρούς, για να εξουδετερωθεί ο επερχόμενος κίνδυνος και να πούμε το «ορθό ΝΑΙ» στην ώρα του, με ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.


Πάνος Ιωαννίδης
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (Πρόεδρος)

Unknown είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
Ναι ρε πατριωτη θα σε σεβαστουν και σενα. Μοναδικη εφικτη λυση ειναι τα νομιμα δικαιώματα των ανθρωπων ολου του κοσμου. Οτιδηποτε αλλο έχει ημερομηνια λήξης

πέρυσι, πρώτη χρονιά που ο Ομπάμα βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, η Τουρκία είχε ανακοινώσει στις 21 Απριλίου την επί της αρχής συμφωνία της με την Αρμενία να προχωρήσουν σε ομαλοποίηση των διπλωματικών τους σχέσεων. Η πρόθεση της Αγκυρας είχε ανακοινωθεί μόλις δύο 24ωρα πριν από την 24η Απριλίου, επέτειο της γενοκτονίας, και αποσκοπούσε να αποτρέψει τον Μπαράκ Ομπάμα από το να χρησιμοποιήσει τη λέξη αυτή στο μήνυμα που όντως απηύθυνε στις 24 Απριλίου. Η τουρκική τακτική πέτυχε.Φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ο Ερντογάν χθες απηύθυνε προσωπικά έκκληση προς τον Ομπάμα: «Εχω εμπιστοσύνη στην ηγεσία και την κοινή λογική του Ομπάμα, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις υπό εξέλιξη προσπάθειες ομαλοποίησης με την Αρμενία», δήλωσε για να τον συγκινήσει.

Ηπραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τον περασμένο Οκτώβριο οι πιέσεις των ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα τον πειθαναγκασμό της αρμενικής κυβέρνησης να υπογράψει ένα ταπεινωτικό πρωτόκολλο εξομάλυνσης των τουρκοαρμενικών σχέσεων και το άνοιγμα των κοινών συνόρων των δύο χωρών που έχουν κλείσει με πρωτοβουλία της Αγκυρας από το 1993. Το πρωτόκολλο ήταν ταπεινωτικό υπό το πρίσμα ότι η αρμενική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την αρμενική εθνική γραμμή ότι προϋπόθεση αποκατάστασης των σχέσεων με την Αγκυρα είναι να αναγνωρίσει η Τουρκία ότι έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων.

Η αρμενική πολιτική ηγεσία χτυπάει τώρα το κεφάλι της στον τοίχο για το ολέθριο, όπως και εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκε, σφάλμα της να υπογράψει αυτό το πρωτόκολλο.

Ο λόγος είναι ότι ο Ερντογάν αρνείται τώρα να φέρει το πρωτόκολλο προς επικύρωση από την τουρκική Βουλή όπου το κόμμα του έχει απόλυτη πλειοψηφία, εκβιάζοντας ωμά την Αρμενία ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία η Αγκυρα, αν η Αρμενία δεν προχωρήσει σε κινήσεις απόσυρσης των στρατευμάτων της από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Πρόκειται για ορεινή περιοχή κατοικούμενη αποκλειστικά από Αρμένιους, η οποία επί σοβιετικής εποχής ανήκε διοικητικά στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο σήμερα είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας και επιπλέον έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Βάζοντας τέτοιον όρο η Αγκυρα εξευτέλισε εντελώς την Αρμενία. Η αρμενική ηγεσία προσπαθεί τώρα να περιορίσει την έκταση της γελοιοποίησής της.


ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΡΕ ΚΑΠΡΟΣΧΟΙΡΟ

Unknown είπε...

Η παγίδευση της Αρμενίας από την τουρκική ηγεσία συνιστά σκληρό μάθημα και προειδοποίηση προς την Κύπρο και την Ελλάδα για να μην πάθουμε κι εμείς τα ίδια με τους Αρμένιους. Ειδικά στο Κυπριακό, όπου τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή στις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να ακολουθεί γραμμή που δείχνει σαν να μοιάζει με εκείνη του Σερζ Σαρκισιάν, απαιτείται μεγάλη προσοχή για να μην παγιδευτεί η Λευκωσία όπως το Ερεβάν. Ακόμη και αν δεν ισχύσει τελικά το πρωτόκολλο, «θα είναι πάντα εκεί για να δείχνει πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε εξομάλυνση», δήλωσε Τούρκος εκπρόσωπος, μετατρέποντας σε πολιτικό κέρδος της Αγκυρας κάθε αρμενική παραχώρηση.

Unknown είπε...

MARIE AYTO EINAI TO DHMOKRATIKO GIOYKEI. ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Εμβρόντητη η Ευρώπη έμαθε το ασύλληπτο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που προκάλεσαν στην Ισλανδία οι πολίτες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρνούμενοι να αποδεχθούν οι πρώτοι και να επικυρώσει τυπικά ο δεύτερος τη ληστρική συμφωνία που είχαν επιβάλει στην ψοφοδεή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας η Βρετανία και η Ολλανδία. Πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση δημοκρατικής χώρας που σε ένα δημοψήφισμα το «Οχι» πήρε... 93,2% (!!!) και το «Ναι» μόλις... 1,8%, με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια λευκά ή άκυρα.


ΟΛΗ Η ΕΥΠΩΠΗ ΟΧΙΙΙ ΡΕ. ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΘΡΙΑΜΒΕΒΕΙ . ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ ΥΠΕΡΝΙΚΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΣΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ
Υπομονή, επιμονή και ειρηνική, γρανιτένια αντίσταση προς τους ντόπιους και ξένους πονηρούς, για να εξουδετερωθεί ο επερχόμενος κίνδυνος και να πούμε το «ορθό ΝΑΙ» στην ώρα του, με ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Unknown είπε...

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΝΕΝΕΚΙΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΙΟΔΩΓΤΕΣ.
ΜΑΡΙΕ ΞΑΝΑΔΙΕΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΙ ΓΙΟΥΚΕΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας έκαναν την εξής απάτη: αποζημίωσαν αυτές, ως μη όφειλαν, τους περίπου 350.000 Βρετανούς και Ολλανδούς καταθέτες μιας χρεοκοπημένης ισλανδικής ηλεκτρονικής τράπεζας και στη συνέχεια άρχισαν να εκβιάζουν την ισλανδική κυβέρνηση να πληρώσει ο... ισλανδικός λαός 5 δισεκατομμύρια και πλέον δολάρια στο Λονδίνο και στη Χάγη! Κάθε Ισλανδός πολίτης, ακόμη και τα βρέφη, θα έπρεπε δηλαδή να καταβάλει... 15.000 δολάρια στους τυχοδιώκτες πελάτες της ισλανδικής τράπεζας στην Ολλανδία και στη Βρετανία!

Το απαράδεκτο είναι ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ρέικιαβικ υπέκυψε στον αγγλοολλανδικό εκβιασμό. Οι Ισλανδοί ξεσηκώθηκαν και πάλι και τελικά την τσάκισαν πολιτικά με το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Προσπάθησαν οι ξένοι, οι Αγγλοι και οι Ολλανδοί μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, να τρομοκρατήσουν τον ισλανδικό λαό για να σκύψει το κεφάλι και να μην αντιταχθεί στη συμφωνία. Και με τι δεν τον απείλησαν! Οτι θα τους κόψει το ΔΝΤ τα δάνεια σωτηρίας της οικονομίας τους. Οτι θα μπλοκάρει η ΕΕ τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ισλανδία. Οτι θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας οι γνωστοί τρεις οίκοι αξιολόγησης, τα γνωστά όργανα της διεθνούς κερδοσκοπίας. Οτι θα καταστραφεί και θα χρεοκοπήσει εντελώς η Ισλανδία, αν ψηφίσουν «Οχι».

Μάταιος κόπος! Οι ανυπότακτοι Βίκινγκ τους απάντησαν με το απίστευτο 93,2% του «Οχι», ενώ μόλις το 1,8% υπέκυψε στους εκβιασμούς και ψήφισε «Ναι». Ενα κράτος με μόλις 320.000 κατοίκους αψήφησε την κάποτε κυρίαρχο του κόσμου Βρετανία με τα 60.000.000 κατοίκους της και την οικονομικά πανίσχυρη Ολλανδία με τα 15.000.000 κατοίκων!

Unknown είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ,
ΟΣΟ ΣΕ ΚΤΥΠΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

Οσο για τις απειλές τους, είχαν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ το 2008, υπό τον πανικό της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας, οι φοβισμένοι Ισλανδοί ήταν για πρώτη φορά κατά τις δημοσκοπήσεις έτοιμοι να θυσιάσουν την εθνική τους ανεξαρτησία και να ενταχθούν στην ΕΕ για να σωθούν μέσω ευρώ, οι εκβιασμοί της Κομισιόν, της Αγγλίας και της Ολλανδίας ανέτρεψαν εκ νέου την κατάσταση. Τώρα, άνω του 70% των Ισλανδών τάσσεται εναντίον της ένταξης στην ΕΕ και μάλιστα τάσσεται κατά και το 63% των Ισλανδών επιχειρηματιών! Είναι προφανές ότι οι Βίκινγκ δεν έχουν μάθει να παραδίδονται...

Unknown είπε...

ΚΑΘΕΣΤΟΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ . ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΦΚΙΑΝΙΟΥ

Πολιτικοί χωρίς αξιοπρέπεια

Καρεκλοκένταυροι χωρίς την παραμικρή πολιτική αξιοπρέπεια αποδεικνύονται για δεύτερη φορά οι Ισλανδοί πολιτικοί. Οποιαδήποτε κυβέρνηση έβλεπε μια συμφωνία της με ξένες χώρες να απορρίπτεται σε δημοψήφισμα με το απίθανο ποσοστό του 93%, θα έσπευδε να παραιτηθεί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης λόγω ντροπής. Αντιθέτως, θρασύτατη η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σίγκουρδαρντόουτιρ δήλωσε ότι, παρά το εξευτελιστικό γι’ αυτήν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος... «δεν θα υπάρξει καμιά επίπτωση στη ζωή της κυβέρνησης»! Είναι προφανές ότι η ηθική διαφθορά και ο παχυδερμισμός του πολιτικού κατεστημένου, που οδηγεί στην αβυσσαλέα απομάκρυνσή του από τις λαϊκές διαθέσεις, κάθε άλλο παρά μόνο ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΚΕΛΙΚΟ φαινόμενο είναι.

arxiepiskopos είπε...

ΠΑΟΛΑ,να ξεγελάσει μια πλαστοπροσωπία τον ΚΗΡΥΚΑ είναι φυσικό.Αλλά και σένα που το παίζεις κι έξυπνη;Όσο για σένα EMERSON,κάνε αυτό που μου ΄μαθες να κάνω:κλικ στη δική μου ανάρτηση στις 1.28 και μετά στην πλαστοπροσωπία στις 9.08 και κοίταξε που οδηγεί η καθεμιά.Μετά παίξε με τη λέξη "συγγνώμη".Δεν είναι ντροπή για έντιμους ανθρώπους!

Unknown είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ο Σενέρ Λεβέντ δίνει λεβέντικη απάντηση στον Μακάριο Δρουσιώτη και την Πραξούλλα (των ΕΔΗ!!), ή, το σύνδρομο της Στοκχόλμης
Με επικεφαλής τον περιεχαρή Μακάριο Δρουσιώτη (και την τυχαία (!!) παρουσία της κ. Πραξούλας Αντωνιάδου [των ΕΔΗ, όχι της γράφουσας!!]). ο Ερτογάν βρήκε τον καλύτερο οχετό προπαγάνδας των θέσεων της Τουρκίας, από Ελληνοκυπρίους!!!!


http://antiparakmi.blogspot.com/2010/03/blog-post_08.html


Την πιο αιχμηρή απάντηση στους Δρουσιώτες και τις Πραξούλλες, την δίνει ο αντιστασιακός ΤΚ δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, στην ίδια την εφημερίδα Πολίτης.
Πρόκειται για μια ανοικτή επιστολή στους Ελληνοκύπριους - φερέφωνα της κατοχής!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε έχεις αρχίσει και μου σπας τα νεύρα!! Εγώ γιατί να ζητήσω συγνώμη πάλι; Με δουλεύεις;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,για την ανάρτησή σου 10.07

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς από όσους απάντησαν ζητάς από εμένα συγνώμη για αυτό το σχόλιο: "Να πας αρχιεπίσκοπε και σε καλή μεριά. Εδώ γιατί ήρθες να το ανακοινώσεις για να πάρεις έγκριση, για να καυχηθείς ή για να προκαλέσεις; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του." δήλ τι το άσχημο έχει και θέλεις και συγνώμη, μήπως είσαι λίγο υπερβολικός;

Σου απάντησα και χθες ότι δεν μπορώ να ξέρω ποιος γράφει με το όνομα σου ούτε αν είναι κάποιος "φίλος" σου ή κάποιος "εχθρός" σου. Ρώτα την Google να σου πει!

Mario είπε...

Οταν συγκρίνετε το διμοψήφισμα στην Ισλανδία με εκείνο της Κύπρου τι να πω δεν έχετε υπόθεση. Ουτε που συγκρίνοντε αφου καμια σχέση δεν έχουνε μεταξύ τους. Η μονη σχέση ειναι οτι και τα δυο είχαν σαν πιθανές απαντήσεις το ναι και οχι.
Βεβαιως ευ8υνεται η Ισλανδία διοτι λογω ελλειψης regulations αφισε την ICESAVE να πέρνει τεράστια ρισκα.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,αν εγώ καταδίκαζα μια πλαστοπροσωπία εις βάρος σου,δε θα παρέλειπα το διαφωτιστικό κλικ πριν κάνω σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,1) που είναι η κατηγορία; 2)Βρες μια λύση με το θέμα της πλαστοπροσωπίας (εκτός και αν σε βολεύει) γιατί δεν γίνεται να ψάχνει ο καθένας στις 15 αναρτήσεις αν οι 8 είναι δικές σου και οι 7 ξένες! και 3) θα πας τελικά στην επιτροπή ή δεν θα πας; Υπόσχομαι να πατήσω στην ανάρτηση να δω αν είσαι εσύ!

Jobscy.eu είπε...

eise paron? exei apoopsi?
VOTE at: http://eiseparon.blogspot.com/

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,την ελάχιστη περιουσία μου στα κατεχόμενα προτιμώ να τη χάσω παρά να τη χαρίσω.Όμως υπάρχουν άλλοι που είχαν μεγάλη περιουσία και τώρα πένονται.Γι'αυτό μόνο μια λύση του Κυπριακού θα προλάβει άλλες προσφυγές στην επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Μια λύση όμως όχι μια διάλυση με την ΔΔΟ που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο, στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις πολιτικές ελευθερίες και στον πολιτικό και νομικό πολιτισμό της ΕΕ. Τέτοια λύση ήρθε για έγκριση από τον λαό και απορρίφθηκε ΟΛΟΚΛΗΡΗ. Γιατί δεν προχωράμε πιο κάτω σε μια λύση του Κυπριακού που να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες που επικρατούν στην ΕΕ α) Ελευθερία, β) Δημοκρατία, γ) Ανθρώπινα Δικαιώματα και δ) Κράτος Δικαίου (Rule of Law). Είναι δυνατόν να διαφωνούν οι Τουρκοκύπριοι με αυτές τις αρχές και αξίες; Είναι δυνατόν να υπάρχουν Κύπριοι που διαφωνούν;

patriotis είπε...

συμφωνώ με τις θεσεις του Μαριο στον ορισμό του "πατριώτη".

Μάριε εδωμέσα να βρίζεις και οχι να μιλάς με καλό τροπο επιδη¨

1. Αυτοί καταστρεψαν την Κυπρο και έφεραν τους τουρκους στο νησί, (Τασσος, Μακαριος, λυσσαριδης, εθνικιστες ΕΟΚΑ Β)

2. Αυτοί βοηθουν το έργο της τουρκιας να διχοτομήσει την Κυπρο και να αναγνωριστει το ψευδοκρατος τους. Για αυτο επιμενω οτι αυτο το ΜΠΛΟΚ χρηματοδοτηται απο την τουρκια.

Πλαστήρας είπε...

mario

λες ότι δεν υπάρχουν αθώοι στο Κυπριακό. Αυτή η εξίσωση θύτη και θύματος είναι ένα από τα πιο πρόστυχα όπλα των πατρώνων της Άγκυρας.

Ότι εγκλήματα κι αν έγινα από δικούς μας κατά της τουρκοκυπριακής μειονότητας είναι καταδικαστέα ασυζητητί.

Όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εισβολή, την κατοχή και την εθνοκάθαρση που συνεχίζεται για 36 χρόνια.

Όπως το ότι εαν κάποιοι Εβραίοι τοκογλύφοι εκμεταλλεύονταν τον Γερμανικό λαό δεν δικαιολογεί το Ολοκαύτωμα...

Understand?

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,η λύση που περιγράφεις είναι η ιδανική και μακάρι να την πετυχαίναμε.Όμως και όλα τα κυπριακά κόμματα πλην του ΕΥΡΩΚΟ και όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις και ο ΟΗΕ και η ΕΕ εργάζονται για λύση ΔΔΟ.Είναι,λοιπόν,πρακτικά ανέφικτη η λύση που περιγράφεις και που όλοι μας θα θέλαμε.Μεταξύ,λοιπόν,του υπέροχου ανέφικτου και του πικρού εφικτού επιλέγω το δεύτερο. Σε περιπτώσεις ήττας,όπως το 1974,η λύση είναι πάντα οδυνηρή.Μήπως ο Βενιζέλος,που το 1923 υπέγραψε την πιο ταπεινωτική για την Ελλάδα συνθήκη,αυτή της Λοζάνης,ήταν άπατρις ή μειοδότης;

Mario είπε...

Πλαστηρας,

Για να διευκρινίσω σίγουρα υπάρχει αθώος απλώς κόσμος που ούτε εβλαψε κανένα. Εγω μιλούσα για τις κυβερνήσεις Ελλαδας, Τουρκιας, Κύπρου, ΕΚ και ΤΚ ηγετών καθώς και "παλληκαριών" απο τις δύο κοινότητες που αλληλοσκοτώνονταν.
Να ξέρεις πριν προχωρήσει μια λύση πρέπει πρώτα ολοι να καταλάβουν τα λαθοι τους μήπως και ξαναγίνουν.

Μαριο

Mario είπε...

Πατριώτης,

Συμφωνώ μαζι σου για αυτα που λες για το ποιοι ευθύνοντε για την κατάσταση στην Κύπρο αλλα θα προσθέσω πως δεν θεωρώ προδότες τον Τασσο, Μακαριο , Λυσσαρίδη. Τους θεωρω σαν άτομα που αγαπούσαν την πατρίδα τους απλα δεν είχαν τα εφόδια ισως ενως σωστού πολιτικού που οπως είπαμε και πριν πρέπει να βλέπει την κατασταση και να λέει θα βάλουμε ενα εφικτό τρόπο και αυτον θα αγωνιστούμε. Το να έχω ανεφικτους στόχους στην ζωη και για 50 χρόνια να μην τους πετυχένω δεν το θεωρώ σωστή πολιτική.

Μαριο

Ανώνυμος είπε...

Αν το εφικτό είναι να γυρίσω στον Μεσαίωνα τότε να μου λείπει.

arxiepiskopos είπε...

Ναι,αλλά με την εμμονή στο ωραίο εφικτό, πρακτικά μας μένει η μόνιμη κατοχή.Άρα"δυοίν κακοίν προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον".Αυτά που λες τα λέει και μένα η καρδιά μου.Αυτά που λέω τα λέει το μυαλό μου.

Ανώνυμος είπε...

Το μη χείρον βέλτιστο είναι η διάλυση της Κυπριακής δημοκρατίας και η εγκαθίδρυση ενός απαρτχάιντ στην Κύπρο;

Πλαστήρας είπε...

Συμφωνώ ότι μη χείρον βέλτιστον.

Άρα πολύ καλύτερη η σημερινή κατάσταση παρά η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επικυριαρχία της Τουρκίας σε ολόκληρη την κύπρο.

Mario είπε...

Εμερσον,

Αρα συμφωνείς ειτε να εχουμε ανέφικτους στόχους είτε διχοτόμηση.
Πριν μερικά χρόνια κανενας δεν υποστήριζε αυτην την ιδεα. Τώρα έχει μεγαλη απύχηση.

Μαριο

Πλαστήρας είπε...

Mario

επιμένεις πάλι στην πολιτική των ίσων αποστάσεων! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ!

Mario είπε...

Πλαστήρα,

Χαίρομαι για την ειλικρίνια σου και σε τιμά. Εγω πάντα έλεγα οτι η δυχοτόμηση ειναι μια πιθανή λυση. Μπορει καποιος να απαντήσει αφου αρκετός κόσμος πιστεύει σε αυτήν γιατι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν την υποστηρίζει ανοικτα ?

Ακόμα κάτι, αφου πολλοί δέχονται την διχοτόμηση γιατι πριν 40-50 χρόνια οταν πρωτάθηκε ολοι είπαν ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Μάριο δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά διχοτόμηση έχουμε από το 1974! Μόλις λοιπόν βελτιώθηκε η διαπραγματευτική μας θέση μέσω της ΕΕ ξαφνικά προέκυψε η ΔΔΔ (διζωνική δικοινοτική διχοτόμηση) για να επιστρέψουμε στην "αγκαλία" της Τουρκίας!!

Πλαστήρας είπε...

Mario

Δεν μίλησα εγώ για διχοτόμηση αλλά για παραμονή στη σημερινή κατάσταση και διεκδίκηση.

Για να γίνει η διχοτόμηση Mario και patrioti πρέπει πρώτα από όλα να το θέλει η Τουρκία. Και η Τουρκία δεν το θέλει με τίποτα. Γιατί να αρκεστεί στη μισή Κύπρο αφού οι μανιακοί επαναπροσεγγιστές της την προσφέρουν όλη στο πιάτο;

arxiepiskopos είπε...

Είναι φανερό πως υπάρχει ματαξύ μας αγεφύρωτο χάσμα απόψεων.Η μόνη λύση είναι στις προσεχείς εκλογές ο λαός να κληθεί να ψηφίσει με βάση τη γραμμή των κομμάτων και αργότερα των υποψηφίων προέδρων στο Κυπριακό.Αν υπερισχύσει η γραμμή του "τζιείνοι ποτζιεί τζι εμείς ποδά" θα τη σεβαστούμε.Αν επικρατήσει η γραμμή της λύσης με βάση τη ΔΔΟ να τη σεβαστείτε.Αυτή είναι η δημοκρατική διέξοδος!

Mario είπε...

Αρχιεπίσκοπος,

Είπα και παλλια να γινει δημοψήφισμα στον Νοτο για το ποία λύση θέλουμε. θα υπάρχουνε και το "βελούδινο διαζυγιο", το ενιαιο κράτος και η ΔΔΟ. Αυτο το δημοψήφισμα θα δεσμεύει τον κάθε πρόεδρο στο να επιδοιώκει την λύση που θα κερδίσει. Είναι ενας καλός τρόπος για να έχουμε κοινή πολιτική στο εθνικό θέμα παρα να αλλάζουμε πολιτική κάθε φορα που αλλάζει πρόεδρος.

Η Κύπρος έπαθε μεγάλη ζημια που αλλάζουμε την πολιτική μας κάθε 5ετια.

Μαριο

Mario είπε...

Emerson,

Οταν λέω διχοτόμηση εννοω επίσημα. Τώρα υπάρχει de facto διχοτομηση χωρίς να έχει υπογραφτεί απο κανένα.
Επίσημη διχοτόμηση είναι οταν οι ΕΚ και ΤΚ με βάση το συνταγμα του 1960 αποφασισουν πως δεν θα ισχύει πλέον αλλα θα δημιουργηθούνε 2 νέα κράτη.
Ειναι αυτο που λέμε στην καθομηλουμένη εμεις ποδα τζε τζεινη ποτζει.

Ο Χριστόφιας όσο και ας μην μου αρέσει σαν πρόεδρος λογω των κομμουνιστικών του καταβολών πήρε εγκριση απο τον λαό για ΔΔΟ. Το ιδιο λιγο πιο κατω και ο Κασουλίδης. Η σκληρή γραμμή διλαδή ο Τασσος επιασε πολύ πιο χαμηλό ποσοστό.

Ομως το καλύτερο ειναι δημοψήφισμα για την λύση που θέλουμε.

Mario

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος έπαθε μεγάλη ζημιά που αλλάζουμε την πολιτική μας κάθε 5ετια.

Α Μπράβο, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας που διαχειρίστηκαν το κυπριακό άλλοι λίγο και άλλοι πολύ και για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Σήμερα όλοι αυτοί νίπτουν τας χείρας τους!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μάριο ζήτησε ποτέ ο Χριστόφιας στην προεκλογική περίοδο ψήφο για να περάσει Εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή 50,000 εποίκων; Η μόνη φορά που τέθηκε θέμα για ΔΔΟ ήταν στο δημοψήφισμα για το ΑΝΑΝ και εκεί είδαμε τα ποσοστά.

Επειδή πρέπει να δουλέψουμε και λίγο αποχωρώ!

Unknown είπε...

“Bravo Yorgo” την μία, “Bravo Dora” την άλλη, και “Bravo Hristofyas” τώρα… Ε

http://www.efylakas.com/archives/2137

Mario είπε...

Εμερσον,

Οχι δεν είπε για σταθμησμενη ψήφο ουτε όμως για εκ περιτροπής. Εδω συμφωνουμε. Ομως για τους έποικους νομιζω και ο Τασσος ειπε να μεινουνε περιπου 50Κ. Αλλα και οσοι λένε να μην μεινουνε απλα κοροιδευοντε. Το είπα και σε αλλο ποστ. Μονο εκεινοι οι εποικοι που παντρευτικαν ΤΚ και τα παιδια τους συν καποιοι που γεννηθηκαν εδώ εστω αν οι γονείς τους ήρθαν παράνομα κανουνε πανω απο 50Κ. Μετα ίσως πρέπει να διώξουμε τους Ελληνοπόντιους αν δεν δεκτούμε ουτε 50Κ.

Ειπαμε ο Χριστοφιας έδωσε εκ περιτροπής αλλα ίσως παρει πιο μεγάλο ποσοστού εδάφους πίσω. Δεν μπορώ να ξέρω. Ας δούμε ενα ολοκληρομένο σχέδιο πριν κατακρίνουμε διαφορα σημεία του.

Μάριο