Ο Γιώργος Θαλάσσης για ακόμη μια φορά τρομοκρατεί το φασισμό!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010


Το καθεστώς Χριστόφια έχει εντείνει τις πρακτικές νεοναζιστικού social engineering.

Προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την κυπριακή κοινωνία στα δικά του μέτρα.

Να απομυθοποιήσει οτιδήποτε στο οποίο οι Κύπριοι πολίτες πιστεύουν, ούτως ώστε να δημιουργήσει μια κουλτούρα η οποία θα βολεύει το ίδιο και θα κατευθύνει προς το ίδιο.

Την κουλτούρα του προσωπικού βολέματος, της ομονοιάκκας, των συναυλιών της ΕΔΟΝ, του "εγιώνι τη δουλειά μου τζιαι τα πολιτικά αήννω τα για άλλους"(δηλαδή στους φωστήρες του ΑΚΕΛ).

Θέλει πολίτες όχι μόνο άβουλους, αλλά και βλάκες.

Πολίτες χωρίς αξίες, χωρίς πίστη, χωρίς ιδανικά.

Έτσι, τα σύμβολά μας, αυτά στα οποία πιστεύουμε ως κοινωνία, αυτά τα οποία μας εμπνέουν και μπορεί να μας απελευθερώσουν, πρέπει -κατά το καθεστώς Χριστόφια- σιγά-σιγά να αρχίσουν να αποδομούνται. Έτσι κατά τους μηχανισμούς του ΑΚΕΛ, που αναπαράγουν κάθε μέρα ψιθύρους και προπαγάνδα"Ο Σολωμός Σολωμού ήταν πελλός", "η διζωνική είναι το χρέος μας προς τον Αυξεντίου και το Θεόφιλο", "εμείς φταίμε για την εισβολή και πρέπει να πληρώσουμε", "ήταν λάθος ο αγώνας του 55", και άλλα κουφά στα οποία υποβαλλόμαστε καθημερινά, σε μία προσπάθεια πλήρους πλύσης εγκεφάλου.

Μόνο ένας λαός χωρίς σύμβολα, χωρίς όραμα, μόνο ένα απονευρωμένο σύνολο πολιτών, μπορεί να καταπίνει χωρίς πρόβλημα τις καθημερινές αρλούμπες του Δ. Χριστόφια και της κλίκας του: τις μειώσεις του μισθού του Ευέλικτου που μεταφράζονται σε αύξηση, το ότι "η διζωνική είναι καλή" για εμάς, το ότι "για όλα φταίει ο Τάσσος", το ότι "η ΕΔΕΚ εξυπηρετεί συμφέροντα", το ότι "ο Κάρογιαν επιλέγει το δύσκολο δρόμο", το ότι "η προβληματική EUROCYPRIA, πρέπει να λάβει εκατομμύρια η καημενούλλα από τις δικές μας τσέπες", το ότι "ο Τσιελεπής είναι αυθεντία παγκόσμιου κύρους", το ότι "για τον καταποντισμό μαςστο ΕΔΑΔ φταίνε οι πρόσφυγες και οι δικηγόροι τους" και άλλα πολλά!


Αναμνηστική φωτογραφία από το blog nenekia.com. Καθισμένος είναι ο γνωστός ακελορατσιστής Anef_Oriwn, περιστοιχισμένος από τους Κόκκινο Ιαβέρη, Αceras Naziphorum, Nazipenitas και άλλους


Τα διαδικτυακά trolls του καθεστώτος, στρώθηκαν λοιπόν στη δουλειά.

Τυχαίο ήταν άραγε το ότι κάποια χαμηλού επιπέδου νενέκα blogger του καθεστώτος, μαζί με την παρέα της (aceras naziphorum, Nazi-penitas και άλλα trolls του nenekia.com), ειρωνεύονταν και χλεύαζαν το προσφυγόσημο και το συμβολισμό του;

Βεβαίως προεξάρχων στην όλη προσπάθεια των ακελοφασίστων στο διαδίκτυο, είναι ο ακελικός χαμηλόβαθμος και αποσπασμένος στο διαδίκτυο, ηλικιακός και κοινωνικός ρατσιστής Anef_Oriwn.

Ο οποίος, στις 25 Μαρτίου ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δε δίστασε να προσβάλει την πίστη μας, προβαίνοντας σε ιερόσυλες και τραμπούκικες αναφορές για δήθεν σεξουαλικές δραστηριότητες της Θεοτόκου με τον Άγγελο που της έδωσε το κρίνο!!! ΄

"Χτυπώντας την πίστη τους, θα τους αφομοιώσω και θα τους κάνω δικούς μου" σκέφτεται το ΑΚΕΛ και τα παρακλάδια του. Όπως δηλαδή σκέφτεται η Τουρκία από τον καιρό του Κεμάλ!

Μετά τις ύβρεις του εναντίον της Παναγίας, ο Anef_Oriwn, με την ενθάρρυνση και την προστασία από τον αστρικό έμμισθο Γ.Πήττα, ο οποίος -παρά το ότι κάποτε έλαβε μεγάλη βοήθεια και στήριξη από εμάς - έχει βγει στη γύρα στα blogs και κατηγορεί την Επιτροπή-, βρήκε ένα νέο στόχο: το Γιώργο Θαλάσση. Το θρυλικό Παιδί Φάντασμα.

Κάποιος συναγωνιστής, από τα πολλά πλέον μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, υιοθέτησε ως ψευδώνυμο το όνομα "Γιώργος Θαλάσσης". Βλέποντας το όνομα "Γιώργος Θαλάσσης", το καθεστώς τρόμαξε. Όπως τρόμαξε ένα άλλο καθεστώς 23 χρόνια πριν.

Κι έτσι, το γνωστό διαστροφικό καθεστωτικό bot, που φέρει το ψευδώνυμο Anef_Oriwn, επιχείρησε να παρουσιάσει το Μικρό Ήρωα ως δημιούργημα της χούντας!!!!!!!!!!!!!!





Ποιος ήταν ο Γιώργος Θαλάσσης, ο Μικρός Ήρωας;

Ο Γ. Θαλάσσης υπήρξε ένας χαρακτήρας νεανικού μυθιστορήματος με τίτλο "Μικρός Ήρωας", το οποίο έγραψε ο Στέλιος Ανεμοδούρας, με το ψευδώνυμο "Θάνος Αστρίτης".

Ο Γ. Θαλάσσης ήταν ένα νέο παιδί 15 χρονών, που μαζί με την παρέα του, την αγαπημένη του Κατερίνα και το Σπίθα, αντιμάχονταν τους Γερμανούς στην κατοχική Αθήνα.

Ο "Μικρός Ήρωας" άρχισε να κυκλοφορεί το 1952 και ό,τι πιο επανασταστικό και ό,τι πιο πατριωτικό για το είδος του στην εποχή του. Δημιουργήθηκε ακριβώς μετά τον εμφύλιο, όταν το δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ "επέβαλλε" αναπαραγωγή ξένων αμερικανικών κόμιξ και ηρώων στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ (στην οποία είχε στο μεταξύ περιληφθεί η Ελλάδα).

15 χρόνια κυκλοφόρησε ο "Μικρός Ήρωας". Γαλουχώντας ελληνόπουλλα σε κάθε γωνιά του ελληνισμού. Από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κύπρο. Για 15 χρόνια τα ελληνόπουλλα εμπνέονταν από τα ηρωϊκά κατορθώματα του Γιώργου Θαλάσση και της παρέας του, που έδιναν τη μάχη ενάντια στο φασισμό.

Ο Μικρός Ήρως είχε ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Κύπριους. Είχε δημιουργηθεί σε μία εποχή που η Κύπρος ζητούσε την ελευθερία της, την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο Μικρός Ήρωας είχε την Κύπρο για αρκετό καιρό στο επίκεντρο. Κύπριοι μικροί ήρωες πέρασαν από τα τεύχη του, ενώ αρκετά γεγονότα στα τεύχη του διαδραματίζονταν στην Κύπρο.

Να τι θυμόταν ο ίδιος ο Στέλιος Ανεμοδούρας, ο οποίος σήμερα δεν είναι στη ζωή:

To 1954 αν θυμάμαι καλά , είχα βάλει το Γιώργο Θαλάσση να σώζει τον Ουίνστον Τσώρτσιλ και αυτός να ρωτάει : " Τι θέλεις να σου δώσω ; " και ο Γιώργος Θαλάσσης απαντάει "Την Κύπρο" ενώ ο Σπίθας θα θυσιαζόταν για την Κύπρο αλλά το φαΐ , φαΐ ! Πράγματι του έδωσε φαΐ , αν θυμάμαι καλά . Εδώ να πούμε και μία ιστορία για την Κύπρο . Με ειδοποιούν απ' το Πρακτορείο ότι απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα στην Κύπρο . Πήγα στον Παρασκευά , τον διευθυντή του Πρακτορείου , δεν ζει πια , ο οποίος ήταν πολύ οργανωμένος και σωστός . Πάω λοιπόν και μου λέει "Οι Άγγλοι δεν το επιτρέπουν". Τι να κάνω ; Που να πάω ; Γιατί ήταν πολύ σημαντικό , είχε μεγάλη κυκλοφορία στην Κύπρο , όλοι αυτοί που βγήκαν μετά το Γρίβα της ΕΟΚΑ , όλοι αυτοί ήταν αναγνώστες . Είχα συρτάρια ολόκληρα με τα γράμματά τους , και έκανα τη βλακεία και τα πέταξα . Μου λέει λοιπόν : " πήγαινε στην Πρεσβεία και προσπάθησε να τους πείσεις " . Πήγα λοιπόν στην πρεσβεία , εκεί βρήκα έναν που μιλούσε θαυμάσια ελληνικά , δεν καταλάβαινες αν είναι Έλληνας ή ξένος και ήταν ο υπ' αριθμόν ένα των τότε αγγλικών υπηρεσιών , της Μ16 , και του είπα έτσι και έτσι. " Γιατί ; ", μου λέει . " Επειδή είναι και η Τουρκία στη μέση , γράφεις πολλά κατά της Τουρκίας ". Του λέω : " Γράφω κατά της Τουρκίας αλλά γράφω πολλά υπέρ της Αγγλίας ". Και μου απαντάει : " Δυστυχώς , δεν γίνεται " . Εκεί εγώ λιγάκι εξάπτομαι , λέω ότι είναι αδικία , χάνω την ψυχραιμία μου και του φωνάζω : " Αν σας θίξω εσάς , τι θα γίνει ; " Μου απαντάει : " Πως μπορείς να μας θίξεις ; " Του λέω : " Υπάρχει τρόπος και είναι ο εξής : Eγώ κάθε τόσο παρουσιάζω κάποιον προδότη , ο οποίος έπαιζε σημαντικό ρόλο στη σχέση μεταξύ των αντιμαχομένων , είτε μεταξύ των Ελλήνων - Γερμανών , Γερμανών - Άγγλων . Κατά κανόνα οι προδότες είναι κάποια χαμένα κορμιά . Τι θα λέγατε αν από εδώ και πέρα οι προδότες είναι κάποιοι Άγγλοι , μέχρι και στο περιβάλλον του άγγλου Αρχιστράτηγου ; " Μου λέει : " Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό " Τον ρωτάω λοιπόν : " Δεν μπορώ από ποια πλευρά ; Αν το γράψω θα τυπωθεί και θα κυκλοφορήσει " Μου λέει ότι δεν είναι σωστό και του λέω : "Είναι σωστό αυτό που κάνετε εσείς ; Μήπως μπορούμε να το κυκλοφορήσουμε το περιοδικό στην Κύπρο ; Tότε άρχισε να μου λέει ότι υπάρχει εντολή από πάνω , ότι είναι πολύ δύσκολο.

Ύστερα από αυτό για μερικές εβδομάδες δημοσιεύεται μια ιστορία όπου προδότης βρίσκεται ως και στο γραφείο του Αρχιστράτηγου . Μία φορά μάλιστα θεωρήθηκε ύποπτος και ο ίδιος ο Αρχιστράτηγος . Οπότε με ειδοποίησε το πρακτορείο , δεν με φώναξε ο Εγγλέζος αξιωματούχος , γιατί δεν μπορούσε να ρίξει τα μούτρα του , με ειδοποίησε το Πρακτορείο ότι επιτρέψανε την κυκλοφορία . Ήταν ένας εκβιασμός, ίσως δεν ήταν και πολύ θεμιτό αυτό που έκανα αλλά δεν ήταν δυνατόν να δεχτώ να μου απαγορεύει να κυκλοφορήσω χωρίς ν΄αντισταθώ .




1967: Το καθεστώς της Χούντας απαγορεύει την κυκλοφορία του "Μικρού Ήρωα"

Μετά το πραξικόπημα της Χούντας και την εγκαθίδρυση δικτατορικού καθεστώτος, μία από τις πρώτες πράξεις της χούντας, είναι να απαγορεύσει την κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα, τον οποίο θεωρεί ανατρεπτικό. Αυτό είναι και το τέλος του "Μικρού Ήρωα", αυτού που μεγάλωσε μία γενιά πατριωτών στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο, οι πραξικοπηματίες στις 15 Ιουλίου 1974 (αφού έπαιρναν ενέργεια από το γλυκό καρυδάκι που κάποιοι τους κερνούσαν), σε πολλές περιπτώσεις, όταν σε εφόδους τους σε σπίτια έβρισκαν το Μικρό Ήρωα, μάζευαν τα τεύχη και τα έκαιγαν.

Ο Μικρός Ήρωας επανέρχεται

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Μικρός Ήρωας επανεκδόθηκε σε τόμους, που περιέχουν όλα τα τεύχη μέχρι το τελευταίο τεύχος 798, εκεί δηλαδή που το σταμάτησε η χούντα. Τους τόμους αυτούς, ακόμη μπορούμε να τους βρούμε σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία.

Το 1995, το αριστερό περιοδικό "Αντί", είχε την πρωτοβουλία να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στο Γ. Θαλάσση και το Μικρό Ήρωα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκδοθούν ακόμη δύο τεύχη. Ένα τεύχος έγραψαν οι Σωτήρης Δημητρίου, Ξενοφών Μπρουντζάκης, Αλέξης Πανσέληνος, Ηλίας Λάγιος. Και ένα τεύχος, το τελευταίο, με αρ. 800, έγραψε ο ίδιος ο Στέλιος Ανεμοδούρας.


Γιατί στοχοποιήθηκε ο Γ. Θαλάσσης από το καθεστώς Χριστόφια;

Είναι προφανές ότι το καθεστώς Χριστόφια και τα bots του στο διαδίκτυο, πανικοβλήθηκαν μόνο με την εμφάνιση του ονόματος του Γ. Θαλάσση. Η λαϊκή αφύπνιση τρομάζει το καθεστώς όλο και περισσότερο.

Θα μας επιθυμούσαν να ασχολούμαστε με τις τζούλιες και με το διαζύγιο της Μενεγάκη και της Έλλης Κοκκίνου και με τις μπούρδες οι οποίες αποκοιμίζουν τους υπόλοιπους Έλληνες.

Η λαϊκή εγρήγορση και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, η ελεύθερη και η κριτική σκέψη, είναι κάτι το οποίο τρομάζει τα απολυταρχικά καθεστώτα. Έτσι, όπως η χούντα το 1967, η βαθύτατα αντιδημοκρατική κυβέρνηση Χριστόφια το 2010 και το ακελικό παρακράτος της, θέλουν τους πολίτες άβουλα πιόνια που αφήνουν ανενόχλητο το καθεστώς να προχωρεί στους δικούς του σχεδιασμούς.

Χαρακτηριστική ήταν η απαξίωση του κακοποιημένου bot του καθεστώτος Νίκου Κατσουρίδη προς τη λαϊκή αντίθεση στην εκ περιτροπής Προεδρία στο Βαρόμετρο του ΑΝΤ1. Εκεί, το μόνο που έλειψε ήταν να εξυβρίσει τους πολίτες που επιμένουν να έχουν άποψη, λέγοντας περίπου ότι "με τέτοια μυαλά δεν έχουμε λύση"!

Αντιστεκόμαστε


Εμείς, παραμένουμε εδώ. Σε πείσμα των καιρών και των προβοκατόρων του καθεστώτος Χριστόφια. Επιμένουμε να λέμε την εισβολή εισβολή και την κατοχή κατοχή. Να πονάμε για τον τόπο μας. Να έχουμε Ήρωες, να έχουμε σύμβολα και να ψάχνουμε για Ήρωες και για Μικρούς Ήρωες. Πραγματικούς και φανταστικούς. Να εμπνεόμαστε από ιστορίες, πραγματικές και φανταστικές, να έχουμε αξίες, να αγαπάμε τον τόπο μας.

Για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και για την επαναφορά της δημοκρατίας στην Κύπρο!

Ο Γιώργος Θαλάσσης, ακόμη ζει! Μας εμπνέει, μας συνεπαίρνει, μας καθοδηγεί. Και τρομοκρατεί το Φασισμό!

Πράξανδρος για το christofias-watch

95 Σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Επίτροπε Πράξαντρε [ή αλλιώς Γιώρκο Θαλάσση],
Από τα έγκατα της ψυχής τζιαι της καρκιάς ΜΟΥ, ευχαριστώ τόσο ΕΣΕΝΑ ειδικότερα, όσο τζιαι το μπλογκ ΣΑΣ γενικότερα για την προσοχή τζιαι τη σημασία που ΜΟΥ δίνετε! ΟΥΤΕ στον ύπνο ΜΟΥ ΔΕΝ μπορούσα να ονειρευτώ τέτοια καταξίωση!
Που τζιαμέ τζιαι τζιεί ρε “Κοπέλια”, το ερώτημα παραμένει [τζι’ αν έχετε κκότσια απαντήστε το]: Γιατί το μετεμφυλιακό αμερικανό-ελεγχόμενο δεξιό καθεστώς στην Ελλάδα χρειαζόταν μερικούς μεμονωμένους και φανταστικούς [μικρούς] ήρωες για να “… γαλουχήσει [τα] ελληνόπουλλα σε κάθε γωνιά του ελληνισμού. Από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κύπρο ... [και να εμπνευστούν] ... από τα ηρωϊκά κατορθώματα του Γιώργου Θαλάσση και της παρέας του, που έδιναν τη μάχη ενάντια στο φασισμό ...”, κι όχι από τα υπαρκτά και ζωντανά παραδείγματα χιλιάδων ελληνοπούλων [των οργανώσεων της ελληνικής Αριστεράς κι όχι μόνο] που αντιστάθηκαν και πολέμησαν το φασισμό και τον ναζισμό στην πράξη;

Πλαστήρας είπε...

Τώρα κατανοώ πλήρως γιατί το Καθεστώς Χριστόφια έχει στοχοποιήσει τον Γιώργο Θαλάσση.

Το ίδιο θα κάνει και με τον Τσε Γκεβάρα όταν κυκλοφορήσει το βιβλιαράκι "Ομιλία Τσε Γκεβάρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ", εκδόσεις Αιγαίον, όπου αποκαλύπτεται καθαρά ότι ο αληθινός Τσε ήταν υπέρ της Αυτοδιάθεσης - Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα ακριβώς επειδή ήταν επαναστάτης και αντιιμπεριαλιστής.

Τώρα τι σχέση έχει ο Τσε με την αγγλολαγνεία του ΑΚΕΛ, τη ΔΔΟ, την εκ περιτροπής Προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και του έποικους αυτό είναι στην κρίση του καθενός μας.

Κανένα αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν αγαπάει τους πραγματικούς ήρωες και επαναστάτες.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Όταν ήμουν μικρή ήμουν ερωτευμένη με το Γιώργο Θαλάσση και ζήλευα αφάνταστα την Κατερίνα.

Γιατί ο αληθινός έρωτας βρίσκεται στους Αγώνες και τις Θυσίες και όχι στην επαναπροσέγγιση και στην ... επανένωση (μπλιαξ).

ΠΑΟΛΑ είπε...

Πλαστήρα

όταν κυκλοφορήσει το βιβλιαράκι που λες, προβλέπω ότι θα χάσουν τον ύπνο τους τα Εδονόπουλλα και οι καθοδηγητές τους!

Ας πάρουν κανένα valium ή xanax για να ηρεμήσουν!!!!! Ο Μικελλίδης είναι στη διάθεση τους.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ήταν υπέρ της ένωσης και το ίδιο το ΑΚΕΛ

11 από τα 17 μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ μαζί με 800 υποστηρικτές του κόμματος, κατατάσσονταν εθελοντικά στο Κυπριακό Σύνταγμα για να πολεμήσουν κατά του χιτλεροφασισμού.

«...για την εξάλειψη κάθε μορφής εθνικής υποδούλωσης, οικονομικής στέρησης και κοινωνικής καταπιέσεως. Για εμάς δε, ιδιαίτερα τους Έλληνες της Κύπρου και για έναν άλλο εθνικοπολιτικό σκοπό: [...] τη δική μας αξίωση για εθνική αποκατάσταση, για Ένωση με την Ελλάδα.»

Φίφης Ιωάννου ΓΓ ΑΚΕΛ (Έτσι άρχισε το Κυπριακό- Στα χνάρια μιας δεκαετίας 1940-1950. Σχέσεις ΑΚΕΛ–ΚΚΕ στα χρόνια του εμφυλίου, εκδ. Φιλίστωρ).

arxiepiskopos είπε...

Σ'ευχαριστώ,Πράξανδρε,για την ελαφρότητά σου!Βεβαίως φαντασιόπληκτοι σαν εσάς μόνο φανταστικούς ήρωες θα μπορούσαν να έχουν ως πρότυπα!Οι άλλοι,οι πραγματικοί δε σας ανήκουν!Αλήθεια,Πράξανδρε,ποιος οργάνωσε το μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη και όρισε και τον ομιλητή,που λέτε πως αμαύρωσε τη μνήμη του;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,σοβαρός άνθρωπος που είσαι, ισχυρίζεσαι ότι οι θέσεις κομμάτων και ατόμων πρέπει να παραμένουν αρτηριοσκληρωτικά απαράλλακτες ή να αλλάζουν,προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα;Δηλαδή εμείς οι Ε/Κ που αρχίσαμε το 1955 αγώνα για την Ένωση πρέπει και σήμερα να παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι σ'αυτήν,με τις νέες συνθήκες;

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να υποστηρίζουμε τις στρατηγικές βλέψεις της Τουρκίας τότε. Δηλ την κατάργηση του Κυπριακού Κράτους και τη δημιουργία ενός τουρκικού προτεκτοράτου μέσω της ΔΔΟ. Μην μας πουν και παλιομοδίτες!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Άνευ_Οργίων

Ο Γιώργος θαλάσσης δεν ήταν δημιούργημα κανενός καθεστώτος όπως είσαι εσύ!

Ο Γιωργος Θαλάσσης ήταν δημιούργημα του Στέλιου Ανεμοδούρα.

Anef_Oriwn είπε...

Ακόμα δύο ερωτήματα ιστορικών γνώσεων και κρίσεως προς τα Επιτρόπουλα, αν και το πρώτο που υπέβαλα πιο πάνω [στην πρώτη μου παρέμβαση] ΔΕΝ τόλμησαν ούτε καν να το αγγίξουν – πλην της Παολίτσας που έκαμε μιαν ανεπιτυχή προσπαθειούλα!

1. Τότε [αν ΔΕΝ κάμνω λάθος το 1964] που ο Τσιε Γκεβάρα μιλούσε στα Ηνωμένα Έθνη τζιαι έκαμε τζιαι αναφορά τζιαι στην Κύπρο, ποια ήταν η θέση του ΑΚΕΛ για το ζήτημα της Ένωσης;
2. Στις ιστορίες του Γιώργου Θαλάσση [και με βάσει μάλιστα και την κουβέντα του δημιουργού του, Στέλιου Ανεμοδούρα, ΔΕΝ υπάρχει «αγγλολαγνεία»;

****************
Emerson,
ΕΣΥ υποστηρίζεις την “Ένωση” ακόμα;

****************
ΠΑΟΛΑ, [μετά των Οργίων],
Ο Γιώργος Θαλάσσης ήταν ένας φανταστικός ήρωας που κατασκευάστηκε τότε επειδή η άρχουσα Δεξιά ΔΕΝ είχε δικούς της ήρωες!!!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,γιατί τη μετεξέλιξη του κράτους τη βαφτίζεις κατάργηση;Αν κατηργείτο το κράτος,το νέο που θα εδημιουργείτο θα έπρεπε να υποβάλει νέα αίτηση για εισδοχή σε διεθνείς οργανισμούς.Και ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δε συνέβαινε ούτε και με το σχέδιο Ανάν.Αφού αυτό το ξέρεις καλά,είναι του επιπέδου σου ή να αυταπατάσαι ή να παραπληροφορείς;

Ανώνυμος είπε...

Μα η ένωση υπάρχει...λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση! Μια μοναδική σχέση οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ 27 δημοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών. Μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος

Εσύ υποστηρίζεις τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;

arxiepiskopos είπε...

Anef Oriwn,"με βάση" ή "βάσει",γιατί θα μας αναγελά και ο Κήρυκας!

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε Αρχιεπίσκοπε. Τυπικά ίδιο κράτος ουσιαστικά να σε κρατάει η Τουρκία από τα αρχίδια και να μην μπορείς ούτε να πας για κατούρημα χωρίς άδεια!

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,
ΦΕΝΚΙΟΥ! Συνήθως αυτά τα δύο τα συγχύζω!

****************
Emerson,
Μεν παίζεις πελλόν! Η ερώτηση ΜΟΥ ήταν σαφής για το ποια “Ένωση” σε ερωτώ αν υποστηρίζεις!
Ίσως όμως τελικά να είσαι ευχαριστημένος ότι επετύχαμεν την Ένωση μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και αν οι εξελίξεις ΜΑΣ οδηγήσουν ολοταχώς προς την “Διπλή Ένωση”, τούτο ίσως να αφήνει και κάποιους πλήρως ικανοποιημένους!!!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,μα γνωρίζεις ήδη και το σύστημα εγγυήσεων,το οποίο δε συμφωνήθηκε ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε σε ανακριτικό γραφείο. Κάνουν ερωτήσεις χωρίς να απαντούν στις ερωτήσεις που τους γίνονται. Μάλλον αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο "συζητούν"

Unknown είπε...

Arxiepiskopos ειπε

ΕΜΕΡΣΟΝ,σοβαρός άνθρωπος που είσαι, ισχυρίζεσαι ότι οι θέσεις κομμάτων και ατόμων πρέπει να παραμένουν αρτηριοσκληρωτικά απαράλλακτες ή να αλλάζουν,προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα;Δηλαδή εμείς οι Ε/Κ που αρχίσαμε το 1955 αγώνα για την Ένωση πρέπει και σήμερα να παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι σ'αυτήν,με τις νέες συνθήκες;

Δηλαδη αρχιεπισκοπε συμφωνεις μαζι μας πως η θεση για την ΔΔΟ που χρονολογειται απο το 67 (Οταν την ζητησε ο Ντεκτας) και την αποδεχτηκε το 75 ο Κλιριδης και το ΑΚΕΛ ειναι αρτηριοσκληρωτικη και απροσαρμοστη με τα νεα δεδομενα της μεγαλης οικογενειας της Ευρωπαικης Ενωσης. Γιατι τοτε μενετε στοχοπροσκολημενοι σε μια αναχρωνιστικη και δη τουρκικης εφευρεση λυση τωρα που ο καινουργιος συμαχος ειναι οι νορμες της ευρωπαικης ενωσης?

Και για ακομη μια φορα εχεις αυτοαναιρεθεις στην προσπαθεια σου να εφαρμοσεις την Σωκρατικη διαλεκτικη κατι που οπως σου ξαναπα εσου περνα ρε κουμπαρε τζαι οι ερωτησεις σου καμνου σε ρεζιλι

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε νομίζεις ότι είμαι 15 χρονών; Γνωρίζω την Τουρκία μια χώρα χωρίς μπέσα.

Ανώνυμος είπε...

ο διάλογος με τον άνευ ορίων, είναι διάλογος μονοδιάστατος. στο τέλος έχει πάντα δίκιο.

καλύπτει πάντοτε την άγνοιά του αποφεύγοντας να απαντήσει. Παλιά κόλπα αυτά του άνευ. Γέρασε και μυαλό δεν έβαλε.

είπε την μαλακία του για τον Θαλάσση, ο γράφων το κείμενο τον έκανε ρεζίλι με τα ντοκουμέντα που παρέθεσε, κι ο άνευ μας;

άλλα ντ'άλλα του Χουντάλλα, της Παρασκευής το γάλα...

απάντα μας λοιπόν για τον Θαλάσση: ήτανε δημιούργημα της χούντας;

matrix
τελευταίος (συν)ιδιοκτήτης του "ες γην εναλίαν κύπρον"

Anef_Oriwn είπε...

Άμα εν ΜΑΣ συμφέρει λαλούμεν ότι οι ερωτήσεις που [ΜΑΣ] υποβάλλονται εν σαν να “… είμαστε σε ανακριτικό γραφείο …”

****************
ΑΙΑΝΤΑ,
Οφείλω να σημειώσω την τεράστια πρόοδο που σημείωσες πάνω στο ζήτημα της Ορθογραφίας. Παρ’ όλο που φάνηκε να θίγεσαι [τζιαι τελικά έγραψες ΜΟΥ τζιαι ένα κατεβατό στο προηγούμενο post – θα ΣΟΥ απαντήσω εκεί] τελικά οι παρατηρήσεις ΜΟΥ επιάσαν τόπο. Πάντως εγιώ εν καλοπροαίρετα που το κάμνω!
Στην πρώτη [εδώ] παράγραφο έβαλες μάλιστα τζιαι τόνους!
Όμως έχε υπ’ όψη ΣΟΥ και τα εξής:
1. «αναχρονιστική» τζι’ όι «αναχρωνιστικη»
2. «σύμμαχος» [με δύο μι] τζι’ όι «συμαχος»
3. «έχεις αυτοαναιρεθεί» τζι’ όι «εχεις αυτοαναιρεθεις»
4. «εν σου περνά» τζι’ όι «εσου περνα»
5. «κάμνουν σε ρεζίλι» τζι’ όι «καμνου σε ρεζιλι»

Anef_Oriwn είπε...

Matrix [τελευταίε (συν)ιδιοκτήτης του “ες γην εναλίαν κύπρον”] –

O.K.! O Γιώργος Θαλάσσης ΔΕΝ ήταν δημιούργημα της χουντικής επταετίας! Τι αλλάζει απ’ αυτά που συμπληρωματικά είπα; Δεν ήταν μήπως δημιούργημα των ανώμαλων αμερικανικο-ελεγχόμενων μετεμφυλιακών δεξιών καθεστώτων, που στόχευαν να εκμηδενίσουν το ρόλο της παλλαϊκής Εθνικής Αντίστασης με την κατασκευή φανταστικών [κι αγγλόφιλων] μεμονωμένων ηρώων;

Ανώνυμος είπε...

Ανευ Ορίων είπε

“Γιώρκο Θαλάσση”,
Τόσους πραγματικούς ήρωες στον ελληνικό χώρο κι ΕΣΥ επέλεξες τον φανταστικό “Μικρό Ήρωα” που κατασκευάστηκε κατα την περίοδο της χουντικής επταετίας;


Εδώ ο άλλος διάλεξε να τον λένε Αρχιεπίσκοπο. εκεί δεν σε πείραξε μάλιστα τον επαινείς και πολύ συχνά. Εγώ διάλεξα το Emerson. Εσύ το Ανευ Ορίων. Γιατί τέτοια "ευαισθησία" με το nick που διάλεξε ο άλλος;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,την Τουρκία,μια χώρα δίχως μπέσα,πώς μπορούμε να την εξοβελίσουμε από παράγοντα λύσης του Κυπριακού;Αυτή κατέχει και θα έχει λόγο στη λύση.Η επιρροή της μπορεί να χαλιναγωγηθεί μέσω ενός συστήματος εγγυήσεων,το οποίο θα προκύψει μέσα από το διάλογο.Κάνε υπομονή να το δεις και μετά το απορρίπτεις.Εκ των προτέρων θέση ότι με την Τουρκία λύση δε βρίσκεται,απλώς θα εξασφαλίσει τη μη λύση.Οι φαντασιώσεις περί ευρωπαικής λύσης ήταν το παραμύθι του Τάσσου.Πέρασαν έξι χρόνια από τότε,είδαμε τη στάση της Ευρώπης και ακόμα αιθεροβατούμε;Εκτός κι αν τελικά βολεύεστε με το status quo και ντρέπεστε να το πείτε!

arxiepiskopos είπε...

Ρε,ΑΙΑΝΤΑ,να σου το πω απλά να το καταλάβεις:η θέση για ΔΔΟ είναι θέση ανάγκης που μας επιβάλλουν οι συνθήκες της εισβολής,η οποία δυστυχώς δεν αναιρείται με αγωνιστικές πορδές.Και δεν μπορεί να αλλάξει τώρα γιατί η Τουρκία είναι πιο ισχυρή και η Ευρώπη γελά όταν μιλούμε για ευρωπαική λύση,υποδεικνύοντάς μας πως το σχέδιο Ανάν το θεωρούσε συμβατό με το ευρωπαικό κεκτημένο,γι'αυτό απαίτησε και μείωση του χρόνου των παρεκκλίσεων σε 15 μήνες,πράγμα που ήταν μη μόνιμη παρέκκλιση.Αν αύριο η Τουρκία εξασθενήσει και βρεθεί σε μειονεκτική θέση,τότε σίγουρα θα μπορούμε να αλλάξουμε στόχους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να ντραπώ για να μην με κακοχαρακτηρίσεις εσύ και οι φίλοι σου; Απορρίπτω κάθε λύση που οδηγεί στην υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων της Τουρκίας που είναι η ακύρωση του κυπριακού κράτους.

arxiepiskopos είπε...

Ακύρωση,που εσύ φαντάζεσαι,βέβαια!

Unknown είπε...

Αρχιεπισκοπε συγχαρητηρια. Μολις απαντησες στην πρωτη σου ερωτηση αν και λαλεις μαλακιες εμπειραζει. Για σενα ειναι προοδος και ομολογουμενως ειναι καλητερα κατα πολυ σε σχεση με τις ερωτησεις σου. Εκατο φορες να απαντας μαλακιες αντι να καμνεις ερωτησεις επικοδομιτικης ασαφειας οπως σας εδωσαν οδηγιες. Συγχαρητηρια και παλι

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Emerson, δηλαδη προτιμας την μη λυση του κυπριακου, τη δημιουργια, με τις ευλογιες μας, κρατους στο βορρα, και την τουρκια να αναπνεει στον σβερκο σου?? αυτο δεν ειναι διαλυση του κυπριακου κρατους??

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,γιατί αδυνατώ να σε καταλάβω;Γράφεις ασυνάρτητα ή ξέχασα τα Ελληνικά μου;Κάποιος που βγάζει νόημα να μου τα μεταφράσει!

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο (ελπίζω να μην σε πειράζει) προτιμώ την ανάσα της Τουρκίας στο σβέρκο μου παρά το χέρι της στο λαιμό μου!

Εσύ προτιμάς να μετατρέψεις την Κύπρο σε μαριονέτα της Τουρκίας;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,οι έμμονες ιδέες δύσκολα ξεριζώνονται!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη-ανεφ οριων-κατα κοσμο Χριστο ,

ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΛΙ, ΑΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΣ, ΝΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ"
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΟΥΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ, "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ"
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.

Anef_Oriwn είπε...

Emerson,
Δικηγόρος του Επίτροπου “Γιώρκου Θαλάσση” είσαι;
Ασχολήθηκα μαζί με ΤΟΥ [και με τα του nickname του] όταν ο ίδιος ασχολήθηκε μαζί ΜΟΥ! “Όποιος νεκατώνεται με τα πίτερα τρων ΤΟΝ οι όρνιχες!” Αλλά πέραν τούτου, η αναφορά του ΜΟΥ έδωσε και την ευκαιρία να ασχοληθώ με το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο το “ήρωα” Γιώργου Θαλάσση. ΕΣΥ που διαφωνείς;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΤΟΥ Α-ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΕΦ ΕΝΝΟΩ Η ΑΛΙΩΣ αρχιμουφτη.
ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΤΟΣΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΚΟΥΛΙΑΣΕΣ ΔΑΜΕΣΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΩΣ αρχμουφτης ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΕΦ. ΚΑΤΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑΣ ΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΜΙΖΕΡΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ. ΟΥΤΕ ΤΑ 5-6 ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΑ,
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΙΖΕΡΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΟΛΑ είπε...

Να σας πω για μένα παιδιά!

Εγώ είμαι Ενωτική! ΑΡΙΣΤΕΡΗ Ενωτική μάλιστα. Και γιατί πιστέυω ότι το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης δεν πρέπει να αφαιρείται από κανένα λαό.

Δεν με ενδιαφέρει αν αυτό θα εξασκηθεί από τη γενιά μου, τη γενιά των παιδιών μου, των εγγονιών ή των δισέγγονων μου. Ξέρω τις πραγματικότητες. Προς το παρόν επείγει η σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις Διζωνικές μεθοδεύσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ και του ΔΗΚΑΚΕΛ.

Αυτά και σ' όποιον αρέσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι η Κυβέρνηση ή ο ηλικιακός ρατσιστής γιατί για Ανευ Ορίων δεν είδα να λέει η ανάρτηση του Γιώργου Θαλασση!

Ασχολούμαι γιατί ενώ δεν σε πείραξε κάποιο άλλο nick σε πείραξε μόνο αυτό! Πχ συμφωνείς ότι όποιος διάλεξε το nick Αρχιεπίσκοπος το έκανε για να προκαλέσει;

Επιπλέον ας εμφανιστεί και ο Γιώργος Θαλασσης να πει και αυτός τη γνώμη του. Στο κάτω κάτω τη δική του ανάρτηση σχολιάζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πάω για μπύρες οπότε η όποια απάντηση αύριο!

Anef_Oriwn είπε...

Emerson,
Ας εμφανιστεί επιτέλους τζι’ ο “Γιώρκος Θαλάσσης”! Αλλά ΔΕΝ πρόσεξες πως ΚΑΝΕΝΑΣ από τους Επιτρόπους ΔΕΝ λαμβάνει μέρος στη συζήτηση μετά που αναρτά το κείμενο ΤΟΥ;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,τώρα που οι μπίρες καθάρισαν το μυαλό σου,απάντησέ μου και στο ερώτημα που "ξέχασες" πριν λίγες μέρες να μου απαντήσεις:Ο Βενιζέλος,που οδηγημένος από τις αμείλικτες πραγματικότητες της ήττας στη Μικρασία,υπέγραψε τη Συνθήκη της Λοζάνης,ήταν προδότης ή πατριώτης;Η Ιστορία τον κατέγραψε ως το δεύτερο,κάποιοι αιθαιροβάμονες,όπως ο Πάγκαλος και ο Χατζηκυριάκος ως το πρώτο.Εσύ τι νομίζεις;

Anef_Oriwn είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,

«εν πειράζει» τζι’ όι «εμπειραζει»
«καλύτερα» τζι’ όι «καλητερα»
εποικοδομητικής τζι’ όι «επικοδομιτικης»

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ,αθκιάσην έσιεις!

Anef_Oriwn είπε...

Α, τζιαι ΑΙΑΝΤΑ,
Κάπου είπες ή μάλλον διερωτήθηκες “… Γιατι τοτε μενετε στοχοπροσκολημενοι σε μια αναχρωνιστικη και δη τουρκικης εφευρεση λυση ...” [και εννοείς προφανώς την Ομοσπονδία] “… τωρα που ο καινουργιος συμαχος ειναι οι νορμες της ευρωπαικης ενωσης?”, και υπονοείς [όπως και οι ΕΥΡΟΚΟ-κοι] ότι πρέπει αν επιδιώξουμε τη λεγόμενη «ευρωπαϊκή λύση». Όμως εν τζιαι μπορείς να ΜΑΣ πει γιατί εντός της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάποια κράτη μετεξελίχτηκαν ή μετεξελίσσονται από ενιαία σε ομοσπονδιακά κράτη [όπως το Βέλγιο και η Ισπανία];

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Εμερσον, η Τουρκια θελει λυση του κυπριακου, γιατι αλλιως δεν μπαινει στην Ε.Ε., που ειναι και ο διακαης της ποθος.
Με τη ΔΔΟ, δεν σε κρατα απο το λαιμο, σε αφηνει επιτελους ησυχο, αφηνει τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ στην ησυχια τους, και μπαινει στην Ε.Ε. σε 10-15 χρονια.
Με τη διχοτομηση, τα σπιτια μας στο βορρα τουρκοποιουνται, οι εκκλησιες μας μετατρεπονται σε τζαμια, και δημιουργειται η Τουρκικη Δημοκρατια της Βορειας Κυπρου, που σε μερικα χρονια θα ειναι αναγνωρισμενο κρατος. Σ αρεσει αυτο? ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ?

ΨΕΥΔΟΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΗΡΥΚΑΙΑΝΤΑ, πιο φασιστες απο εσας, δυσκολα θα βρουμε ανα το παγκοσμιο. ρε καλοπαιδα, θα "επαναφερετε τη δημοκρατια στην Κυπρο" με φασισμο?

οσο για την εμμονη σας με τον συντροφο Anef_Oriwn (συνεχισε δυνατα) και τον arxiepiskopo (τα σεβη μου), εχω να πω οτι φαινεται οτι σας πονανε με τις πραγματικες και ρεαλιστικες τους τοποθετησεις. μονο ετσι εξηγειται. κοπελια, να μην τους αφησουμε να παρουν ανασα. δεν την αξιζουν.

ΠΑΟΛΑ, ποσα λεφτα σου δινει τη μερα ο μπαμπας? ο μπαμπας εχει περιουσια στα κατεχομενα? ο μπαμπας θελει ενωση? ασε που το ονομα σου με παραπεμπει σε μια παιχτρια ενος παιχνιδιου διαβιωσης στην τηλεοραση, που το επαγγελμα της ειναι λιγο πολυ γνωστο.

Anef_Oriwn είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,
Μια απάντηση ΣΟΥ χρωστώ και για τα όσα έγραψες [απευθυνόμενος σ’ ΕΜΕΝΑ] ΜΟΥ σε δύο μακροσκελή σχόλια ΣΟΥ στο προηγούμενο post προσπαθώντας να ΜΟΥ δώσεις μαθήματα περί μόρφωσης και καλλιέργειας… [Τελικά αποφάσισα να καταθέσω τα δικά ΜΟΥ σχόλια εδώ, γιατί νομίζω πως έτσι είναι πιο εφικτό να τα δεις και να τα διαβάσεις] ...

Φαίνεται πως τελικά με τες παρατηρήσεις και διορθώσεις που κάμει πάνω στην ορθογραφία των γραπτών ΣΟΥ έχω αγγίξει ευαίσθητες χορδές ΣΟΥ τζιαι έχουν α(νά)ψει τα λαμπούδκιά ΣΟΥ. Στην ουσία όμως ΕΓΩ έχω απλώς αποκαλύψει [ξεγυμνώνοντας] κάποιες πραγματικότητες που κρύβονται πίσω από τον ελληναράδικο φανφαρονισμό που σε διακατέχει, ‘όπως ας πούμεν την απύθμενη ανορθογραφία ΣΟΥ που ΔΕΝ συνάδει καθόλου με τον πολυξερισμό που προσπαθείς να περάσεις μέσα από το λόγο ΣΟΥ! Και ΔΕΝ υστερείς καθόλου σε έπαρση και υπεροψία – σ’ έχει κτυπήσει κι ΕΣΕΝΑ το “… σύνδρομο ανωτερότητας και έπαρσης …” [για το οποίο κατηγορείς ΕΜΑΣ!]. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τοποθέτηση ΣΟΥ: “Και τωρα ας συνεχισουμε με τα σοβαρα θεματα(οι παρατηρησεις σε κακομαθημενα κοριτσακια ηταν μια απλη παυση απο την αγωνιστικη μας γραμμη)”.
Το ζήτημα της ορθογραφίας ΔΕΝ είναι απλώς θέμα “… ας πουμε … [να] ... εγκαθηστήσεις και εσυ στον υπολογιστη οπως οι πληστοι τον αυτοματο συστημα διορθωσης ορθογραφιας ...” Είναι πρώτα και κύρια ζήτημα αισθητικής το οποίο ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ λείπει!!! ΔΕΝ μπορεί κάποιος που έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί λέξεις και εκφράσεις όπως «μπαρουφοπυρπολιτης» [όντως εγώ τέτοιος είμαι – πυρπολώ τες μπαρούφες ΣΟΥ/ΣΑΣ], «αυτομαζωχισμος» [όμως το -ζο με όμικρον], «αυτοσυνουσιασμος» [σπεσιαλίστα του Κάμα-Σούτρα ΕΣΥ!], «πνευματικο και νοητικο ξεγυμνωμα», «αυτοματος αυτουποβιβαζεται στην βαση της γνωσιακης και μορφωτικης πυραμιδας μιας κοινωνιας» [έφιρες ΜΕ!] και κάνει βαρύγδουπες πολιτικές και ιστορικές αναλύσεις κατά της Ομοσπονδίας [και πολύ πιθανόν να έχει τελειώσει και 10 πανεπιστήμια] να μην μπορεί αν γράψει δκυό πράματα με τη σωστή ορθογραφία τζιαι να βάζει τόνους στα κείμενα του! Αυτός είναι ο σεβασμός ΣΟΥ προς την ελληνική γλώσσα; By the way, εν τζιαι είσαι χτίστης τζιαι εν το πήραμε πρέφα; Πάντως ο Λιασίδης τζι’ ο Καρνέρας που ήταν τέλεια αγράμματοι, εγράφαν με πολλά πιο καλλίττερην ορθογραφία που ‘ΣΕΝΑ! Τζιαι μεν προσπαθείς να ΜΟΥ αντιπαραβάλεις [για να δικαιολογήσεις τη δική ΣΟΥ αμάθεια] τον απλό κόσμο [που ΔΕΝ κατάφερε για καθαρά ταξικούς λόγους να μορφωθεί ακαδημαϊκά] γιατί τούτη η ενέργεια ΣΟΥ ΔΕΝ είναι τίποτε άλλο από εξυπνοβλακεία! Το αν ΕΣΥ ΔΕΝ σκαμπάζεις που ορθογραφία ή ΔΕΝ μπαίνεις στον κόπο να διορθώσεις έστω και λίγο το πρόβλημα ΣΟΥ, ή τουλάχιστον να βάλλεις τόνους στες λέξεις, τούτο τι σχέση έχει με τον απλό τον κόσμο [τους χτίστες, τους καλουψιήδες ή τους ρεσπέρηες;]

Και παρεμπιπτόντως:
Αντί ...
1. επαναλαμβανεσε - επαναλαμβάνεσαι
2. αυτομαζωχισμος – αυτομαζοχισμός
3. καλητερη τον περιπτωσεων - καλύτερη των περιπτώσεων
4. εγκαθηστω – εγκαθιστώ
5. πληστοι – πλείστοι
6. τζινος – τζείνος
7. μιστρι – μυστρί
8. ατοπιματα – ατοπήματα
9. λαθοι [όπως λέμε ζευγοι] – λάθη
10. αυτοκατατασει – αυτοκατατάσσει
11. λαικα – λαϊκά
12. ξεροσφυρη – ξεροσφύρι
13. αιτιασε – αιτιάσαι
14. αν λοιπων - αν λοιπόν
15. πως η λυση που εσεις μαγειρευεται ελπιζεται να υποστηριχτει - πως η λύση που εσείς μαγειρεύετε ελπίζετε να υποστηριχτεί
16. τους θελεται - τους θέλετε
17. τους αποριπτεται - τους απορρίπτετε
18. να κανεται - να κάνετε
19. επαιοντες – επαΐοντες
20. γυμνειας – γύμνιας
21. ειχαν μεγαλια αθανατα - είχαν μεγαλεία αθάνατα
22. διεβασουν – διαβάσουν ή δκιεβασουν
23. μπουσουλισμα = αρκούισμαν [στην κυπριακή]
24. αυτοματος αυτουποβιβαζεται - αυτομάτως αυτουποβιβάζεται
25. ανδρικελο – ανδρείκελο
26. για να μπορειται εσεις να διαπραγματευεσται - για να μπορείτε εσείς να διαπραγματεύεστε

Άτε, τζιαι Καληνύχτα! Τζιαι εν πειράζει αν ΣΕ στεναχώρησα! Εν για το καλό ΣΟΥ!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μεταξόπουλε

Περί χρημάτων ο Αγώνας ώστε!!!

Να υποθέσω ότι ήδη πήγες στην Επιτροπή των Κατεχομένων! Τι διαφορά έχετε εσείς από την Τζούλια; Η εκπόρνευση είναι πολλών ειδών!

arxiepiskopos είπε...

27.3.2010,ανάρτηση 6.25.,διάβασε 15 χρόνια και όχι 15 μήνες.

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ,το θέμα είναι ακριβώς αυτό:Άλλο το δεν πήγα σχολείο και έμεινα τούβλο κι άλλο το έφαγα τα σχολεία και παρέμεινα τούβλο.Το πρώτο δείχνει κακοτυχία,το δεύτερο κακομοιριά!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ρε ανευ πρεπει τελικα να σε ετσουξε πολυ η αναρτηση μου. Εκατσες και αραδιασες 2 σελιδες μαλακιες τζαι Επι της ουσιας το μονο που εκαμες ηταν να αποδειξεις για ακομα μια φορα πως εισαι τοσο καλιεργημμενος και μορφωμενος οσο ενα κενοταφιο. Ακαι επαναλαμβανω δεν φταιω εγω για την ντροπιαστικη σου ηττα στο μπλοκ αφου εσυ με προκαλεσες.
Οσο για την ορθογραφια σου επαναλαμβανω ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΑΞΗ(Ολοι ειχαν την ευκαιρια να πανε σχολειο για αυτο δεν χρειαζεται καποιος να εχει ακαδημαικη μορφωση) ΡΕ ΥΠΕΡΟΠΤΗ
Φαίνεται πως τελικά με τες παρατηρήσεις μου των σχολιων ΣΟΥ έχω αγγίξει ευαίσθητες χορδές ΣΟΥ τζιαι έχουν α(νά)ψει τα λαμπούδκιά ΣΟΥ. Στην ουσία όμως ΕΓΩ έχω απλώς αποκαλύψει [ξεγυμνώνοντας] κάποιες πραγματικότητες που κρύβονται πίσω από τον ελληναράδικο φανφαρονισμό που σε διακατέχει, ‘όπως ας πούμεν την απύθμενη ΠΑΡΟΠΙΔΙΑΣΗ ΣΟΥ, τζαι ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ που ΔΕΝ συνάδει καθόλου με τον πολυξερισμό που προσπαθείς να περάσεις μέσα από το λόγο ΣΟΥ!

Επι της ουσιας εχεις να πεις κατι? Μαλον οχι οπως παντα.
Παντως ρε τσιακκο εγιωνι καμνωτο καλοπροεραιτα για λοου σου περκιμου απελευθερωθεις που τα πνευματικα και χρηματοιδεολογικα δεσμα σου.
Τζαι οσο αφορα επαγγελματα αθυμισμε αμα ενα τυχη να σε δω να σε βαλω να σκεδιασεις μια πολυκατοικια, τζαι αν μεν ηξερεις να σου δειξω ως ανταλλαγμα που με διορθωνεις στην ορΤοΓΓραφια.
Που ξερεις μπορει να καταλαβεις τι σημαινει τελικα η λεξη μορφωμενος Και καλιεργημμνος τζαι περκιμου παψεις να ειρωνευεσαι την λαικη ταξη παντις τζαι εισαι ο μεγα ΕΠΑΙΟΝ της Κυπρου.

Οσο για τον βιασμο της γλωσσας καποιος τον κανει με τις κοινωνικες, ταξικες και ιστορικες αντιληψεις(προκαταληψεις ) του και οχι με την ορθογραφια γιατι τοτε μαλον η μιση Κυπρος ειναι βιαστες και πιθανοτατα(για σενα) υποδιαιστεροι των αλλων μισων.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΥ ΕΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ(ΕΣΤΩ ΤΖΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ) αλλα μαλλον κανενας εθνοκομματιστης λατρης του ΓρΙβΠαΠι.

ΤΖΑΙ ΦΕΝΚΙΟΥ ΡΕ ΚΟΠΕΛΟΥΙ

Unknown είπε...

πόσα έγιναν Επί Χριστόφια, επί Προέδρου, δηλαδή, «αρεστού στους ξένους»:

- Επί Χριστόφια η Τουρκία συνεχίζει αλώβητη την πορεία της στην Ε.Ε.

- Επί Χριστόφια η Τουρκία πανηγυρίζει πως «η Κύπρος δεν μπορεί να μας σταματήσει»

- Επί Χριστόφια το ΕΔΑΔ αναγνωρίζει την «επιτροπή αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους

- Επί Χριστόφια ο εποικισμός γίνεται τουρισμός για την ΕΕ

- Επί Χριστόφια η κατοχική Τουρκία μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

- Επί Χριστόφια ετοιμάζεται ατμοπλοϊκή σύνδεση κατεχομένων-Ισραήλ

- Επί Χριστόφια οι Τούρκοι προεκτείνουν την θαλάσσια και οικονομική κατοχή τους

- Επί Χριστόφια μας εξευτελίζει και η Συρία

- Επί Χριστόφια γεμίσαμε “προξενικά” γραφεία στα κατεχόμενα

Unknown είπε...

Σε παλαιοτερη μου αναρτηση ειχα γραψει πως υπαρχουν πληροφοριες οτι το καθεστως σκοπευει να καταργησει το εμπαργκο των κατεχομενων με μονο ανταλλαγμα το ανοιγμα των λιμανιων απο την Τουρκιας στους Ε/Κ οχι ομως στην Κυπριακη Δημοκρατια αφου απωτερος της στοχος ειναι η καταεγηση της και οχι η αναγνωριση της. Δυστυχως εχω επαληθευθει

Unknown είπε...

Η μεγαλύτερη μας απορία είναι η εξής: Αφού ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι “Πρόεδρος λύσης”, Πρόεδρος ο οποίος είχε την “αποδοχή της διεθνούς κοινότητας”, Πρόεδρος ο οποίος είναι “αρεστός στους ξένους”, σε αντίθεση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο που δήθεν δεν ήταν, τότε γιατί επί Χριστόφια η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τα κτυπήματα από όλους τους διεθνείς οργανισμούς έχουν πολλαπλασιαστεί;

Θυμίζουμε πως επί Τάσσου μια από τις κατηγορίες για “αναβάθμιση του ψευδοκράτους” ήταν μια αστεία ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ κατεχομένων-Συρίας, κάτι το οποίο τα προεκλογικά επιτελεία Κασουλίδη-Χριστόφια είχαν αναγάγει σε μείζον θέμα. Επί Χριστόφια, εκτός του ότι ούτε καν η σύνδεση δεν έχει διακοπεί, έχουμε ουσιαστική αναβάθμιση του ψευδοκράτους και υπόσκαψη του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα. Γιατί ο “αρεστός στους ξένους” “Πρόεδρος λύσης” δεν έχει διακόψει τον κατήφορο; Μήπως διότι τελικά η εθελοδουλεία πολλαπλασιάζει τις ήττες;

Ή, ακόμη χειρότερα, μήπως “βολεύει” η ανοχή της κυβέρνησης Χριστόφια στα διεθνή κτυπήματα την επιβολή της ρατσιστικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;


****************
Mήπως τελικά ο “Πρόεδρος λύσης” ανέχεται συνειδητά αυτή την αναβάθμιση του ψευδοκράτους;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΠΑΟΛΑ, ουτε πηγα, ουτε θα παω. απο μιας αρχης, ηξερα την παγιδα. δεν ειμαι σαν τον ΑΙΑΝΤΑ που δεν ξερει που παν τα 4 του. εχω καποιες γνωσεις νομικων, που με βοηθησαν να καταλαβω οτι τουλαχιστον μεχρι τωρα, ειναι εγκληματικη η προσφυγη στην επιτροπη αποζημιωσεων. οσο για το μελλον, βλεπουμε. ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.
τα χερετισματα μου στον μπαμπα

Anef_Oriwn είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,
Κατ’ αρχάς οφείλω να σημειώσω [και μάλιστα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση] τη σημαντική βελτίωση που έχεις πετύχει στο κεφάλαιο ορθογραφία. Έχουν περιοριστεί τα ορθογραφικά ΣΟΥ λάθη! Τελικά οι κόποι μου ΔΕΝ πάνε χαμένοι! [Όμως εξακολουθείς να ΜΗΝ βάζεις τόνους στις λέξεις – να το κοιτάξεις κι αυτό].
Τελικά όμως πέραν από το να «σκεδιαζεις μια πολυκατοικια», ας πούμεν, [που φαίνεται ξέρεις τζιαι κάμνεις σαν αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός που αφήνεις να νοηθεί ότι είσαι - κάτι που φυσικά εσπούδασες να το κάμνεις τζιαι έτσι είσαι τζιαι μορφωμένος] κατά τ’ άλλα από αισθητική [που θα ‘πρεπε να ΣΕ χαρακτηρίζει] ΜΗΔΕΝ! Γιατί η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ είναι ΚΑΙ αισθητική! Και ας τα κούφια λόγια περί λαϊκής τάξης – γιατί ναι μεν “… Ολοι ειχαν την ευκαιρια να πανε σχολειο …”, αλλά μέχρι εκεί. ΔΕΝ είχαν [παράλληλα] όλοι τες ίδιες δυνατότητες και ικανότητες! Τελικά ο καθείς βρίσκει το δρόμο του εκεί που τα καταφέρνει καλύτερα. Ας πούμεντε, εγιώνις ξέρω να κουρεφκώ τζιαι να γαλέφκω κουέλλες, αλλά τζιαι να κάμνω [καλλιεργώ] τα χωράφκια με το τρίνον! Είμαι μορφωμένος τζιαι καλλιεργημένος, να πούμεν;
Όμως ΔΕΝ είναι σ’ αυτούς [τους ανθρώπους της λαϊκής τάξης] που απευθύνομαι , αλλά σ’ ΕΣΕΝΑ που τέλειωσες τζιαι μιαν σπουδή! Γιατί όπως λαλεί τζι’ ο σχολιογράφος Arxiepiskopos: “Άλλο το δεν πήγα σχολείο και έμεινα τούβλο κι άλλο το έφαγα τα σχολεία και παρέμεινα τούβλο. Το πρώτο δείχνει κακοτυχία, το δεύτερο κακομοιριά!”
Τα περί «ντροπιαστικης ηττας στο μπλοκ» τ’ αφήνω γιατί απλώς δείχνουν την αντίληψη ΣΟΥ γα το τι εστί διάλογος για ΣΕΝΑ!
Όμως [και παρά την πρόοδο που σημείωσες] πριν κλείσω ακόμα μερικές μικρές διορθώσεις [μόνο 4!] στη ορθογραφία σου:
1. «καλοπροαίρετα» τζι’ όι «καλοπροεραιτα»
2. «άμα εν να τύχει» τζι’ όι «αμα ενα τυχη»
3. «μάλλον» τζι’ όι «μαλον»
4. «είσαι ο μέγας ΕΠΑΪΩΝ» [επαΐων], τζι’ όι «εισαι ο μεγα ΕΠΑΙΟΝ» [τι είναι το επαίον ή επέον;]

Υγιαίνετε!

Ρήγας είπε...

Επειδή το παραμύθι πάει σύννεφο,

Επειδή τα νενέκια αντί να βλέπουν την ουσία βλέπουν άσχετα πράγματα,

Να ρωτήσω κάτι:

1. Μα καλά ρε νενέκια, πώς γίνεται να ήταν δημιούργημα της χούντας και να τον απαγόρευσε η χούντα;

2. Αν βόλευε τα δεξιά μετεμφυλιακά καθεστώτα όπως ισχυρίζεστε, γιατί δεν βόλευε και την χούντα; Εκτός και αν τα μετεμφυλιακά καθεστώτα ήταν ...αριστερά. Εκτός και αν η χούντα ήταν αριστερή.

Η λογική σας σπάει κόκκαλα.

"Η δεξιά δεν είχε ήρωες" ισχυρίζεται ο αποτυχημένος έμμισθος υπαλληλάκος του Κόμματος.

Ενώ οι ήρωες της αριστεράς ποιοί ήταν βρε έμμισθε;

** Αυτοί που "επιδίωξαν" την "αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία"; Αυτοί είναι οι ήρωες σας;

** Τα ορφανά του Στάλιν, αυτοί που θέλανε ανεξάρτητη Μακεδονία και αυτοί που θέλανε την βόρεια Ήπειρο στον ..."σοσιαλιστικό παράδεισο" της Αλβανίας;

** Αυτοί που κάνανε παιδομάζωμα και στέλνανε τα μωρά στον ..."σοσιαλιστικό παράδεισο του ανατολικού μπλοκ"; Αυτοί είναι οι ήρωες σας;

** Αυτοί που πολέμησαν για να βάλουν την Ελλάδα στο ανατολικό μπλοκ; Που αν το κατάφερναν σήμερα θα είχαμε εμείς όλοι τις μανάδες μας και τις αδελφές μας να κτυπούν βίζιτες. Αλλά εσάς τους κομματικούς γιατί να σας ενοχλούσε αυτό; Αυτοί λοιπόν είναι οι ήρωες σας;

** Οι ίδιοι που αργότερα αποκαλούσαν την ΕΟΚΑ "βαρελώτους" και "τρομοκράτες" και που ανακοίνωναν την ταυτότητα του Διγενή από το ραδιόφωνο; Αυτοί είναι οι ήρωες σας;

** Αυτοί που αργότερα φόραγαν λευκές κουκούλες και έστελναν Έλληνες στις αγχόνες; Αυτοί είναι οι ήρωες σας;

** Ο ηγέτης του κόμματος (ένα είναι το κόμμα) Πάπης που πήγε στην Ισπανία για να λάβει μέρος σε εμφύλιο πόλεμο; (!) Αυτός είναι ο ήρωας σας;

** Που όταν χρειάστηκε να πολεμήσει στην δική του χώρα έκανε την πάπια κουάκ-κουάκ και έβριζε την ΕΟΚΑ; Αυτός είναι ο ήρωας σας;

** Αυτός και η "συνεπαρτσιά" του (ΚΕ κόμματος) που τα πήγαιναν μια χαρά με την χούντα, που κρύφτηκαν στις πρεσβείες των σοσιαλιστικών χωρών κατά το πραξικόπημα (γραπτές μαρτυρίες δικών σας ανθρώπων) και όταν τελείωσε το μπαϊράμι βγήκαν έξω σαν τις κατσαρίδες από τον βόθρο και από τότε το παίζουν ..."αντιστασιακοί";
Αυτοί είναι οι ήρωες σας;

** Το κόμμα (ένα είναι το Κόμμα) που ήταν πρώτα υπέρ της ένωσης, μετά εναντίον, μετά υπέρ, μετά ξανά εναντίον, μετά ξανα υπέρ και μετά ξανα εναντίον...;

** Που λάμβανε μέρος σε μυστικές συνομιλίες για λύση ομοσπονδίας (την ώρα που στους οπαδούς του έλεγε ακριβώς τα αντίθετα...) στην Βρεττανία με τον μεταπραξικοπηματία πίσω από την πλάτη του εκλελεγμένου προέδρου και πίσω από την πλάτη του λαού;

** Που για να κρατήσει τους ψήφους του, πούλαγε μεταξωτές κορδέλλες στους οπαδούς του, μεταξύ άλλων κατηγορώντας τον μεταπραξικοπηματία (με τον οποίον τα είχαν βρει στο Λονδίνο) άνκαι πολύ αργότερα τον αποκαλούν "καλό καραβοκύρη"; Αυτοί είναι οι ήρωες σας;

** Που ήταν πάντα συγκυβέρνηση και πάντα ... κατατρεγμένη "αντιπολίτευση";

Ανάπνεε και λίγο βρε αποτυχημένε έμμισθε !

Σας έκανε το τσάϊ ο παππούς στο Θησείο, πέρασαν χρόνια, φαίνεται όμως ότι οι αιμορρόειδες και οι ραγάδες δεν σας πέρασαν.

Ρ.

Unknown είπε...

ΡΕ ΑΝΕΦ βλεπω πως καθε αναρτηση σε τσουζει ακομη πιο πολυ και ανησυχω γιατι αν αυτα συμψηφιζονται φοβαμαι θαχεις προβλημα υγειας στο τελος.

Ενιγουεις παμε παρακατω. Η αντιληψη σου πως οσοι πανε να σπουδασουν τοτε εχουν βελτιστοποιηση και τις ορθογραφικες του ικανοτητες δειχνει ξεκαθαρα πως οπως και στο Κυπριακο ετσι και σε ολα τα θεματα κοινωνικα, Οικονομικα, κοινωνικα, ταξικα, εθνικα , πολιτικα ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΘΕΣΗ αφου οι αντιληψεις σας ειναι προκαταληψεις. Εθελοτυφλητε ή ειστε ανικανοι να αντληφθειτε τι γινεται γυρώ σας και γενικα να συμβαδισετε με τα δεδομενα της κοινωνιας.

Αν ησουν ανθρωπος μορφωμενος και καλιεργημενος (αντι απλος επδειξιας ανουσιας γνωσης ) τοτε θα διεγνωτες πως το προβλημα οργογραφιας ειναι καθολικο καθως με την τεχνολογια στην ζωη μας και την εισαγωγη των greekenglish και η γραφη σε Λατινικους χαρακτηρες εχει επαυαυξησει το υπαρκτο προβλημα. Δεν πιστευω πως πραγματικα θα πιστευες, εστω και αν ειναι κατι που εσυ ισχυριζεσαι, οως αυτοι οι νεοι με το ηδη υπαρκτο προβλημα θα βελτιωνονταν με την εισαγωγη σους σε Αγγλοφωνα, Σλαβοφωνα και αλλα Πανεπιστημια. Το ρεαλιστηκοτερο ειναι η επιδεινωση της καταστασης. Για αυτο εγω φωναζω τοσο καιρο πως εισαστε ανικανοι να χειριστητε το Κυπριακο αφου απλα θεματα δεν μπορειτε καν να τα διαγνωσετε αλλα ουτε και να συμβαδισετε με την κοινωνια.

Και ναι ρε κοπελουι ο βοσκος απο την στιγμη που δυναται να εκτρεψει σωστα τις κουελες και μπορει να μορφωποιησει (μορφωση) τα οποια υποπαραγωγα τους ,κατι που εμεις δεν μπορουμε να κανουμε γιατι δεν το γνωριζουμε , αυτοματως αυτο τον καθιστα μορφωμενο(μορφοποιηση ) στον κλαδο του . Οσο για το καλιεργημενος αυτο θα εξαρτηθει απο την ορθοτητα και ευαισθησια του με βαση τις αντιληψεις(και οχι προκαταληψεις) του σε θεματα πουταλανιζουν την ζωη και την κοινωνια.

Απλα σου θυμιζω (ειμαι σιγουρος πως το εχεις διεβασει) τον βιβλιο του ανεπαναληπτου Καζαντζακη για τον Ζορμπα. Εν ολιγοις του λεει πως οσα βιβλια και οσα πτυχια και αν καταφερα να διεβασω σε αντιθεση με εσενα που ουτε καν το ονομα σου μπορεις να γραψεις δεν εχω καταφερει να βρω το νοημα της ζωης που εσυ το εχεις βρει μεσα απο την ιδια την ζωη. Ξερεις η ζωη τος πληστες φορες ειναι ο καλυτερος δασκαλος και οχι τα βιβλια που αρκετες φορες εχουν αντιθετα αποτελεσματα επειδη το ειδος της αυτης της μορφωσης αποτελει διαβατηριο για καποιους να ερθουν πιο κοντα στα βρωμικα κεντρα λειψης αποφασεων και με οτι συνεπαγεται καθως αυτο αυτοματως συνδεεται με ιδιοτελεις σκοπους.

Οσο το σχολιο σου περι αισθητικης μας δειχνεις και παλι πως ‘ΕΠΙ Της ΟΥΣΙΑ’ εισαι μηδεν και αχρηστος αφου αν θες αισθητικη πηγαινεις πολυ απλα σε μιαν αισθητικο για πετικιουρ και μανικιουρ. Επι της ουσιας εχεις κατι να πεις? Εχει κατι που το περιεχομενο των φρασεων να εσωκλειουν ουσιαστικο λογο και συμπερασματα ή απλα θα διορθωσεις τα ορθογραφικα λαθοι ολων των αντιαισθητικων μπλογκερς???????


P.S. Α και η επιτυμβια πλακα του Καζαντζακη εγραφε ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ

Αν αυτα τα 2 ειναι τα κριτηρια(που εγω συμφωνω) για μια ελευθερη ψυχη τοτε εσυ πρεπει να εισαι δουλος και σκλαβωμενος απο την μερα που εχεις γεννηθει και ποτε δεν εχεις προσπαθησει να σπασεις τα δεσμα σου. Το ανησυχητικο ειναι πως κατι σαν εσενα βρισκονται στην εξουσια και με πρωτομαστορα ο Σχοιρρος που εχουμε προεδρο. ΟΧΙ δεν ειμαι Παχορατσιστης απλα δεδομενου οτι ειναι δημοσιο προσωπο ειναι θεμα αισθητικης οπως πολυ ευλογα εσυ θα ελεγες

Ρήγας είπε...

Το παραμύθι συνεχίζεται: Έγραψε ο ημιμαθής αποτυχημένος έμμισθος υπαλληλάκος του Κόμματος:

“Γιώρκο Θαλάσση”, Τόσους πραγματικούς ήρωες στον ελληνικό χώρο κι ΕΣΥ επέλεξες τον φανταστικό “Μικρό Ήρωα” που κατασκευάστηκε κατα την περίοδο της χουντικής επταετίας;

Και αντί να βγει και να πει Έκανα Λάθος, ή έστω να το βουλλώσει, επιμένει, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε εδονόΠΟΥΛΛΑ:

Δεν είπα «έκανα λάθος», απλούστατα γιατί ΔΕΝ νομίζω να έκανα λάθος. Ποτέ ξεκίνησε να γράφεται και να κυκλοφορεί η σειρά του “Μικρού Ήρωα” δεν ξέρω, αλλά εκείνο που θυμάμαι είναι πως το έβλεπα στα περίπτερα [εδώ στην Κύπρο] μέχρι και το 1969-70.

Πάμε λοιπόν:

"Ο Μικρός Ήρως ήταν εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που συνέγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς και διάνθισε με σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου για μία ολόκληρη 16ετία, από το 1953 έως το 1968 όταν και διακόπηκε για λόγους που είχαν άμεση σχέση με την επιβολή λογοκρισίας που εφάρμοσε το τότε δικτατορικό καθεστώς."
Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%82_%CE%89%CF%81%CF%89%CF%82

"Σας καλωρίζουμε στο δικτυακό τόπο του «Μικρού Ήρωα». Του θρυλικού περιοδικού που δημιούργησε δύο γεννιές φανατικών και πιστών αναγνωστών, στα 16 χρόνια της συνεχούς κυκλοφορίας του (1953-1968)."
Πηγή: Ιστοσελίδα περιοδικού: http://www.mikros-iros.gr/index1.html

Ρ.

Ρήγας είπε...

Τί έγινε ρε έμμισθε;

Το κατάπισες και σου έκατσε στο λαιμό;

ΜΟΥΓΚΑ!

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,εγγονέ του παππού του Θησείου.Όταν βρεθείς στην Ελλάδα μη μιλήσεις για τον παππού σου του Θησείου,γιατί,παρά την οικονομική κρίση,το σάλιο δε θα το τσιγκουνευτούν!ΑΙΑΝΤΑ,τι κάθεσαι και χολοσκάς με τον Άνεφ,που σου κάνει ορθογραφία;Πες απλώς,Ο.Κ, είμαι δυσλεξικός.Δεν είναι έγκλημα!Πολλοί διάσημοι ήταν δυσλεξικοί,όπως ο Άινσταιν.Έγκλημα είναι η πολιτική σου μωρία!

Ρήγας είπε...

Χε χε... Εσύ ρε γιουσουφάκι δεν είσαι τσιπούρα σαν αυτές του Χάσικου.

Εσύ είσαι η φοβερή άσπρη φάλαινα.

Μπόμπι Ντικ.

Πάμε χαλαρά και απάντα, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ:

Αν έμπαινε η Ελλάδα και η Κύπρος στον "σοσιαλιστικό παράδεισο" του ανατολικού μπλοκ όπως ήθελαν τότε και πολεμούσαν οι "ζωντανοί ήρωες", σήμερα θα ήταν ΟΛΩΝ μας οι μανάδες και αδελφές και γυναίκες και κόρες στα καμπαρέ όλου του κόσμου.

Λοιπόν, το ερώτημα παραμένει:

ΕΣΑΣ τους κομμουνιστές και .."αντιεξουσιαστές" (μη χέσω) αυτό το σενάριο ΔΕΝ θα σας χαλούσε. Έχω δίκιο, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Το τσάϊ πάντως σας το έκανε ο Γρίβας στο Θησείο, η αλήθεια να λέγεται.

Και πολύ καλά σας έκανε.

Αρκετούς Έλληνες είχατε σκοτώσει, αρκετά Ελληνόπουλλα είχατε μαζέψει και στείλει στις Ρουμανίες, Βουλγαρίες, Πολωνίες και άλλα μέρη του "σοσιαλιστικού παραδείσου", κάποιος επιτέλους έπρεπε να σας σταματήσει διότι είχατε πάρει φόρα.

Διότι αν δεν έμπαινε η ΕΣΣΔ στον πόλεμο, θα κάνατε και στην Ελλάδα την πάπια και θα πωλούσατε "ειρήνη" και θολοκουλτούρα ("Στην Βερόνα και στην Βρέμη, μάνα θα τους περιμένει..."). Όταν μπήκε η "μαμμά" στον πόλεμο, μπήκατε κι'εσείς μαζί.

Ρ.

ΥΓ/ Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Χρύσης Δημητριάδης (6/7/1964):
"Χαιρετίζω εκ μέρους του ΑΚΕΛ την επάνοδο του Στρατηγού Γρίβα στην Κύπρο που συνιστά θετική συμβολή στον αγώνα για ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων και για την κατάργηση μέσω του ΟΗΕ όλων των δεσμεύσεων της ανεξαρτησίας μας και για την άσκηση του απαράγραπτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης."

Ανώνυμος είπε...

Ο σύμβουλος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ Οντζίλ Ναμί δήλωσε ότι το κοινό ανακοινωθέν του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι σχεδόν έτοιμο και αφορά σε ζητήματα που επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο συνομιλητών. Αν και ο σύμβουλος του Προέδρου Χριστόφια Γιώργος Ιακώβου είχε προ ημερών επιβεβαιώσει ότι έγινε μια προκαταρτική συζήτηση επί του περιεχομένου του, ο κ. Ναμί θεωρεί ότι έχει ολοκληρωθεί η προπαρασκευαστική διαδικασία και το ανακοινωθέν είναι σχεδόν έτοιμο.

Ο σύμβουλος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επανέλαβε τη θέση ότι το ανακοινωθέν θα πρέπει να εκδοθεί την ερχόμενη Τρίτη, που είναι και η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση αυτού του γύρου των απευθείας διαπραγματεύσεων και εξέφρασε δυσαρέσκεια για την πρόθεση του Προέδρου Χριστόφια να μην εκδοθεί το ανακοινωθέν πριν από την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά συνομιλεί με τον Δημήτρη Χριστόφια και όχι με το Εθνικό Συμβούλιο. «Επομένως», τόνισε, «από θέση αρχής δεν είναι σωστό να περιμένουμε το Εθνικό Συμβούλιο για να εκδώσουμε το κοινό ανακοινωθέν». Πρόσθεσε ότι διαμήνυσε ήδη στον κ. Ιακώβου ότι θέση της τουρκικής πλευράς είναι ότι το ανακοινωθέν πρέπει να βγει την Τρίτη.

Ρήγας είπε...

Πάρτε ακόμα μερικά, γιουσουφάκια της ντροπής:

Εζεκίας Παπαϊωάννου (23/7/1964):

"Η ρίζα της σημερινής ανώμαλης κατάστασης στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός εμποδίστηκε από του να ενασκήσει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αν το κυπριακό ζήτημα λυόταν ευθύς εξ αρχής με την ενάσκηση αυτού του δικαιώματος, δεν θα είχαμε σήμερα την εγκληματική στασιαστική δραστηριότητα και την έκρυθμη γενικά κατάσταση που δημιουργήθηκε."

Γιάγκος Ποταμίτης (23/3/1967):

"Εμείς οι Κύπριοι γνωρίσαμε την απόπειρα της εφαρμογής των φυλετικών και εθνικών διακρίσεων και με την Συνθήκη της Ζυρίχης… Όπως και στην Ροδεσία και στην Νότια Αφρική, οι λίγοι θέλουν να κυβερνούν τα εκατομμύρια των αυτοχθόνων, όπως εκεί ο ιμπεριαλισμός επέβαλε διά της βίας των όπλων την αποικιοκρατία και κρατεί ακόμη κάτω από την σιδηρά του πυγμή σκλάβους εκείνους στους οποίους ανήκουν αυτές οι χώρες, έτσι και εδώ στην Κύπρο οι γνωστές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλησαν να επιβάλουν μια νόθη δημοκρατία, ένα πολίτευμα στο οποίο η μειονότητα έχει υπερδικαιώματα και υπερπρονόμια τέτοια, ώστε να τορπιλίζει και να διαλύει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας και να ανατρέπει και να εκμηδενίζει τη λαϊκή θέληση.

Πηγή: Σύγχρονη Άποψη, "Πολιτική και ιδεολογία: Το ΑΚΕΛ στα χρόνια 1960 – 1974", Τεύχος Ιουνίου 2009.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,θαυμαστή του παππού του Θησείου,θέλεις να πεις πως από το 1941-1944 που οι ξένοι φασίστες κατακρεουργούσαν την Ελλάδα και οι Έλληνες,δεξιοί κι αριστεροί(ΕΑΜ,ΕΔΕΣ ΕΚΚΑ)πολεμούσαν τους κατακτητές,αυτός ο σούπερ παππούς είχε σαν μόνη έννοια του να σώσει αργότερα την Ελλάδα από τον κομμουνισμό;Δηλαδή δεν έλαβε μέρος σε καμιά μάχη κατά των Γερμανών;Πατριώτης της κλανιάς κι αυτός;Ρε,πώς ανακυκλώνεστε;

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτά μέτωπα με την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, διατηρεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο Κυπριακό αλλά και την οικονομία.

Η αντιπολίτευση στέκεται έντονα κριτικά στους προεδρικούς χειρισμούς στις απευθείας διαπραγματεύσεις αλλά και την προσπάθεια έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στον «Φ», ο Νίκος Αναστασιάδης αποκαλύπτει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να εκμαιεύσει τη στήριξη του ΔΗΣΥ στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Προεδρικό.

«Πράσινο φως» δεν άναψε το κόμμα της αντιπολίτευσης, αφού όπως αναφέρει ο Ν. Αναστασιάδης, πολλά είναι τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και θα ξεκαθαρίσουν, εξ ου και ο ίδιος πρότεινε όπως το όλο θέμα απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναρτά την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος από τη σκοπιμότητα που θα υπηρετήσει, από το περιεχόμενό του, εάν αυτό θα είναι γενικού περιεχομένου και κατά πόσο θα δεσμεύει ή όχι και τον Ντερβίς Έρογλου στην περίπτωση που αυτός είναι ο νικητής της αναμέτρησης του Απριλίου στα κατεχόμενα.

Ο κ. Αναστασιάδης κατηγορηματικά απορρίπτει την έκδοση ανακοινωθέντος στο οποίο να καταγράφονται συγκλίσεις, ιδιαίτερα για το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, και διατυπώνει ερωτήματα κατά πόσο θα είναι μερική συμφωνία και πώς θα λειτουργήσει η αρχή ότι τίποτε δεν είναι συμφωνημένο εάν δεν συμφωνηθούν όλα.

arxiepiskopos είπε...

Εδεκίτη ΑΙΑΝΤΑ,πώς νιώθεις που βρίσκεσαι στο ίδιο χαράκωμα με τον εγγονό του παππού του Θησείου;

Ρήγας είπε...

και οι Έλληνες,δεξιοί κι αριστεροί(ΕΑΜ,ΕΔΕΣ ΕΚΚΑ)πολεμούσαν τους κατακτητές...


ΟΥΠΣ!

Καλά ρε, μέχρι σήμερα το πρωί, σε ΟΛΑ σας τα μηνύματα ΜΟΝΟ οι αριστεροί ήταν ήρωες! Που "δεν συγκρίνονται καν" με το ΕΑΜ!

Ως το ...απόγευμα γίναν ήρωες και οι "ταγματασφαλίτες" του ΕΔΕΣ;

Χα χα χα... Δεν αντέχω άλλο ... Χα χα χα... Τί είσαι εσύ ρε... Χα χα... Εσύ ρε είσαι πιο προβλεπτός ακόμα και από αμπαζούρ!

Κλικ - Κλικ...

Κλικ - κλικ...

Προς ΚΕ Κόμματος: Τί θα γίνει ρε σκατάδες, ως πότε θα παίζουμε με τα τσικό σας; Πού είναι η πρώτη ομάδα σας ο-έ-ο;;;

Ρ.

ΥΓ/ Έτσι για να το ξεκαθαρίσω και να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις:

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι αριστερές ούτε οι δεξιές ηγεσίες.

Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά.

Anef_Oriwn είπε...

Εμίλησεν τζι’ ο ασβεστοφόρος λακκοτρύπης Ρήγας, ο υποστηριχτής της διχοτόμησης για να ΜΑΣ πει [καπαρτίζοντας] για τον ολετήρα της Κύπρου: “Σας έκανε το τσάϊ ο παππούς στο Θησείο, πέρασαν χρόνια, φαίνεται όμως ότι οι αιμορρόειδες και οι ραγάδες δεν σας πέρασαν.
Καμαρώστε, λοιπόν το φασιστοειδές Επιτρόπουλο ΣΑΣ, τον θαυμαστή του Γρίβα!!!

arxiepiskopos είπε...

Ώστε,ΡΗΓΑ,οι αντάρτες του ΕΔΕΣ ήταν ταγματασφαλίτες;Πρόσεχε τι λες,γιατί θα σε παρεξηγήσουν οι "συναγωνιστές" σου.Ήδη ο Αίαντας θα νιώθει άβολα με ένα γριβικό φίδι δίπλα του!

Ανώνυμος είπε...

Την πρώτη ομάδα είπαμε, όχι τα δεύτερα!

Ρ.

ΥΓ/

Μην σφίγγεσαι πολύ έμμισθε, δεν κάνει καλό για την ...κατάσταση σου! :-)

Ανώνυμος είπε...

Βρε ΗΛΙΘΙΕ, τα εισαγωγικά έχουν κάποιο νόημα. Τί νομίζεις ότι τα βάζουμε;

Λοιπόν:

To ότι σας έκανε το τσάϊ ο Γρίβας,

Και το ότι σας άξιζε,

Δεν με κάνει "Γριβικό."

Ολίγον με ενδιαφέρει ο Γρίβας.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε νενέκια, κοτοπουλλάκια μου,

Πούρι - πούρι - πούρι...

Πούρι - πούρι - πούρι...

Ελάτε να σας κάνω τσάϊ. Του βουνού και του κάμπου, που σας αρέσει!

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Κλώνεσαι καλά,ΡΗΓΑ.Πρόσεχε μη σου μείνει!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,πάλι "ξέχασες" να απαντήσεις στο ψεσινό μου ερώτημα ώρα 9.56

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι είναι που "κλώνονται" στα κατεχόμενα μάγκα μου.

Κωστάκη-η - μην ξεχάσεις το διαβατήριο σου αγόρι μου!

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις χάσει το δικαίωμα να μου θέτεις ερωτήματα. Όταν απαντήσεις εσύ σε μερικά ερωτήματα που σου έθεσα εγώ τις προηγούμενες μέρες (απαντώντας μάλιστα στα δικά σου ερωτήματα) θα το σκεφτώ.

arxiepiskopos είπε...

Ρε,ΡΗΓΑ,ποιος είμαι τελικά;Ο Χρίστος Χρίστου,οΚωστάκης,ο Άνεφ Ορίων;Θα μου προκαλέσετε κρίση ταυτότητας σαν τη δική σας.Που εδεκίτες συστεγάζονται με θαυμαστές του γέρου του Θησείου!

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καταλογίζει αλαζονεία στους κυβερνώντες και νοοτροπία ότι θέλουν όλες τις άλλες δυνάμεις να ακούνε τι τους λένε και να υπακούουν στις δικές τους επιλογές.

arxiepiskopos είπε...

Μάλλον,ΕΜΕΡΣΟΝ,έχεις χάσει την ικανότητα να κάνεις το άσπρο μαύρο!Σε κατανοώ.Η υπεκφυγή είναι σωφρονεστέρα της έκθεσης,όπως αυτής του ΡΗΓΑ!

Anef_Oriwn είπε...

ΑΙΑΝΤΑ [συναγωνιστή του Ρηγόπουλου],
Χαίρε τζι’ Κύριος μεθ’ Υμών!
Τζιαι,
«Ήρεμα ήρεμα ΔΕΝ είμαι τρομοκράτης,
Αλλά το θύμα μιας Αγάπης»
[για την Ορθογραφία] ...
Αφού “…το περιεχομενο των φρασεων … [MOY] … [ΔΕΝ] … εσωκλειουν ουσιαστικο λογο και συμπερασματα …”, τότε γιατί ασχολείσαι κι αφιερώνεις ολόκληρα κατεβατά για την πάρτη ΜΟΥ; Έχασες όμως την ψυχραιμία ΣΙΥ ρε πιδί και δεν κάνει!
Και βεβαίως ΔΕΝ μπαίνω στην ουσία αυτών που λαλείς γιατί ΔΕΝ αξίζει τον κόπο! Γιατί απλούστατα ΕΔΩ ΜΕΣΑ κανένας ΣΑΣ δεν μπορεί να κάμει διάλογο. Μιλάτε αξιωματικά και ισχύουν για ΣΑΣ αυτά που κατηγορείτε άλλους [προκατάληψη, δογματισμός υπεροψία, έπαρση] ...
Εγώ πάντως θα συνεχίσω απτόητος το έργο μου. Αλλά τούτη τη φορά ΜΕ απογοήτευσες! Πολλά τα λάθη ΣΟΥ [το λάθη είναι με ήτα κι όχι με οι]
Λοιπόν αντί ...
1. Εθελοτυφλητε – Εθελοτυφλείτε
2. καλιεργημενος - καλλιεργημένος (με δύο λάμβα)
3. θα διεγνωτες ??? – θα μπορούσες να διαγνώσεις
4. ρεαλιστηκοτερο – ρεαλιστικότερο
5. χειριστητε – χειριστείτε
6. εκτρεψει [τον Αχελώο ή τον Πιδκιαν;] – εκτρέφει [μάλλον θες να πεις]
7. μορφωποιησει – μορφοποιήσει
8. μορφωση – μορφώσει
9. πληστες – πλείστες
10. λειψης – λειψής(;) ή λήψης;
11. λαθοι – λάθη [όπως λέμε ζεύγη]

Καλή συνέχεια!

arxiepiskopos είπε...

Τελικά ο ΡΗΓΑΣ μάς αποκαλύφθηκε και ως θαυμαστής του Γρίβα!Τον καημένο το... Γρίβα!

Unknown είπε...

ANEF-ARXIDO eipe:

Αφού “…το περιεχομενο των φρασεων … [MOY] … [ΔΕΝ] … εσωκλειουν ουσιαστικο λογο και συμπερασματα …”, τότε γιατί ασχολείσαι κι αφιερώνεις ολόκληρα κατεβατά για την πάρτη ΜΟΥ;


Για πρωτη φορα ειμαι αναγκασμενος να συμφωνησω(οσο και αν με λυπει) μαζι σου. Πραγματι παρασυρθηκα και εδωσα αξια σε ενα σουργελο της κοινωνιας.

Out and over μαζι σου ρε κοπελουρουι


Αρχιεπισκοπε περιμενε τζαι ετοιμαζω τζαι το δικο σου τσαι

Anef_Oriwn είπε...

Αποτυχημένε Τσαγοποιέ ονόματι ΑΙΑΝΤΑ,
Αφού ήπιες τες κουρτουνιές που ΣΟΥ κάμνω εδώ και μια –δυο μέρες, ΜΑΣ αποκάλυψες και τον πραγματικό ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ μέσα από εκφράσεις του τύπου “ANEF-ARXIDO”. Τζιαι γεια ΣΟΥ ρε Μεγάλε διανοητή και συζητητή! Και εις ανώτερα!

Λαλείς: “Αρχιεπισκοπε περιμενε τζαι ετοιμαζω τζαι το δικο σου τσαι” - Δηλ. εκείνο που επιδιώκεις ΔΕΝ είναι το διάλογο αλά ως ένας συνηθισμένος καφετζιής να κάμνεις τσιάγια!

Πάντως με ευχαρίστηση [αλλά και έκπληξη] ΔΕΝ εντόπισα ΚΑΝΕΝΑ ορθογραφικό λάθος!!! Αν ξεκινούσες να βάζεις και τόνους τότε πραγματικά θα θεωρούσα ότι η αποστολή ΜΟΥ έχει ολοκληρωθεί!

Unknown είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Εδεκίτη ΑΙΑΝΤΑ,πώς νιώθεις που βρίσκεσαι στο ίδιο χαράκωμα με τον εγγονό του παππού του Θησείου;
28 Μαρτίου 2010 7:43 μ.μ.

Λακωνικα και ομορφα σου απαντω
ΟΠΩς ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΣΥ , Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΤΖΑΙ Η ΣΥΝΕΠΑΡΤΖΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΟΥΛΗ ΜΕΡΑ καμνετε τα πλακακια με τους ΕΟΚΑΒΙΤΑΤΖΙΕΣ (Ποργουριδης, Παπαφιλιπου, Κληριδης ο μεγα δικηγορος της ΕΟΚΑ Β, και πολλοι αλλοι)για να περασετε την διχοτομικη και δικτατορικη λυση.

Υπαρχει ακομη μια ιδιαζουσα διαφορα η οποια δεν πρεπει να παραβλεφθει και ειναι οτι ο Ρηγας δεν πιστευω πως ειναι ΕΟΚΑ Β και δεν εχεις αποδειξεις για να ισχυριστεις το αντιθετο οπως εγω σε ξεμπροστιασα με αποδεδηγμενους πραξικοπηματιες

Anef_Oriwn είπε...

Άραγε γιατί ο αντιστασιακός Ομήρου συμμετείχε σε κυβέρνηση του "...μεγα δικηγορου της ΕΟΚΑ Β ..." και προαλειφόταν το 2003 και ως υποψήφιος του ΔΗΣΥ;

arxiepiskopos είπε...

Τώρα,ΑΙΑΝΤΑ,έχει γούστο να νομίζεις ότι μου έκαμες το τσάι μου!Πληροφοριακά, ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν δικηγόρος της ΕΟΚΑ Α' και όχι της ΕΟΚΑ Β'.Όσο για τον Παπαφιλίππου,σιωπή.Δεν έμαθες ότι σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Αντένα και ανήκει στη μεγάλη πατριωτική διχοτομική παράταξή σας;Θέλεις να σας κόψει την επιχορήγηση;Όσο για το ΡΗΓΑ,δεν τον είπα πραξικοπηματία.Ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής του παππού του Θησείου.Α,και για τη νέα τρομοκρατική επίθεση κατά του οικήματος της ΕΔΕΚ στονΨευδά,που είχε στόχο να κάμψουν το αδούλωτο φρόνημά σας,δε θα κάνεις κανένα σχόλιο;ΔΕ ΘΑ ΚΆΝΕΙς ΤΟ ΤΣΆΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΝΈΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΏΝ;

Unknown είπε...

Aρχιεπισκοπος ειπε

...Όσο για τον Παπαφιλίππου,σιωπή...

Θαυμαστε την απροκαλυπτη Χουντικη συμπεριφορα των ΝΕΝΕΚΩΝ του ολοκληρωτικου καθεστωτος του ΑΚΕΛ

Σιωπη λεει. Να σιωπησουμε ολοι ετσι θελει τζαι ο μιστραδορος . Σιωπη λαλει τζαι χαρκετε μιλα του γιου του. Να σκασουμε, να σιωπησουμε αυτο θελουν. Το ωραιο που πολλες φορες μιλανε και διαλογο αυτοι οι κυριοι που το μονο που κανουν ειναι να ρωτουν κατα ριπας στην προσπαθεια τους να συντηρησουν την επικοδομητικη ασαφεια.

ΣΙΩΠΩ ΣΙΩΠΗ ΣΙΩΠΗ
ΣΚΑΣΤΕ ΣΚΑΣΤΕ ΣΚΑΣΤΕ

Αυτοι ειναι . Θαυμαστε τους. Αυτοι που μιλανε για μετριοπαθεια και αγαπη με τους Τουρκους.

Σιγα σιγα βγαζουν τα προσωπεια οι απογονοι του Παπαδοπουλου και του Ιωαννιδη και του Πατακου

arxiepiskopos είπε...

Καλά,ρε ΑΙΑΝΤΑ,κατανοητόν το ότι δεν ξέρεις να γράφεις!Ούτε,όμως,και απλή κατανόηση γραπτού λόγου,δύστυχε;

Πενταρόγιωρκος είπε...

ANEFORIWN (εγγονάκι του Γλαύκου)

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΡΗΓΑ;;;

Μήπως γιατί σε ξέσκισε;;; Εεεε;;

Γελοίο bot της μπλογκόσφαιρας;;

Που μας έλεγες πως ο "Μικρός Ήρωας" είναι της Χούντας!!

Αν ο αποτυχημένος δημοσιογράφος της πλάκας ΜΙχάλης Μιχαήλ είναι Δρουσιωτης-wannabe, εσύ τι είσαι; Μιχαήλ-wannabe; Δηλαδή ούτε καν της πλάκας;

Άκου εκεί να πει ο "Μικρός Ήρωας" είναι δημιούργημα της Χούντας!!!!

Ο ΓΕΛΟΙΟΣ! Ποιος θα σε πάρει στα σοβαρά ρε κολλημένε κληριδάκο;;

Anef_Oriwn είπε...

ΜπακκιρόΓιωρκο,
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Βρε ηλικιακέ ρατσιστή! Μα πόσο αστείο bot είσαι!

Μα έλεγες ότι ο ΜΙκρός Ήρωρας είναι της Χούντας, και ακόμα δεν ζήτησες συγγνώμη ρε ακροδεξιό αγγόνι του Γλαύκου Κληρίδη!!!

Και ο Ρήγας σε τρέλανε στα επιχειρήματα και εσύ την έκανες με ελαφρά!!

ΡΑΤΣΙΣΤΗ, υποστηρικτή της Διζωνικής και του Χριστόφια!

Πενταρόγιωρκος είπε...

"“Γιώρκο Θαλάσση”, Τόσους πραγματικούς ήρωες στον ελληνικό χώρο κι ΕΣΥ επέλεξες τον φανταστικό “Μικρό Ήρωα” που κατασκευάστηκε κατα την περίοδο της χουντικής επταετίας;"

ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!!

Anef_Oriwn είπε...

ΜπακκιρόΓιωρκο,
Πράγματι εν ννα περάσει πολλύς τζιαιρός για να ΣΟΥ περάσει!

Η ουσία των ερωτηματών ΜΟΥ στέκει εκεί αναπάντητη, είτε τον "Μικρό Ήρωα" έφτιαξεν τον η Χούντα είτε τα μετεμφυλιακά καθεστώτα της Δεξιάς: Γιατί ενώ υπήρχαν συγκεκριμενοι ήρωες και συγκεκριμένα ηρωικά περιστατικά από την Εθνική Αντίσταση [ας πούμεν μελών της ΕΠΟΝ] χρειάστηκε να κατασκευαστεί ενας φανταστικός ήρωας, που να συνεργάζεται μαλιστα κυριως με τους άγγλους!!!

Kotsiroshyllos είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Εγώ ήθελα να ΚΑΝΩ μια καταγγελία προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Μπορεί να έχω χαθεί τελευταία, ΑΛΛΑ δεν ξεχνώ ΠΟΤΕ να διαβάζω τι κάνουν οι διαδικτυακοί δούλοι του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Βλέπω πως ο Ηλικιακός Ρατιστής, ο μεγάλος φασίστας ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ επέστρεψε στο Χριστόφιας Watch. Και εδώ θα κάνω την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μου, διότι δεν είναι απλώς ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ρατιστής, ο ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ είναι και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ρατιστής.

Ιδού τι είπε:

«1. Γράφεις: “ΠΕΣ ΑΜΣ ΚΥΡΙΕ …” - Με το «ΑΜΣ» προφανώς εννοείς «ΜΑΣ». Αυτό το λάθος στη γραφή αποτελεί ένδειξη δυσλεξίας και καλό είναι να το ψάξεις [καθώς έχω εντοπίσει κι άλλα παρόμοια λάθη στα γραπτά ΣΟΥ]!»

Αυτό το έγραψε στις 26 Μαρτίου 2010 6:40 μ.μ. στο https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1086116881863285076&postID=1000109502515349343

Επίσης έγραψε:

«Arxiepiskopε,
Διαφωνώ! Ο Κήρυξ είναι τελικά δυσλεξικός!
Αντί να γράψει «κοπρόσκυλο», έγραψε «κοπορσκυλο»»

Αυτό το έγραψε στις 26 Μαρτίου 2010 8:06 μ.μ. στο ίδιο URL

Αυτό κατατάσσει τον περιώνυμο ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ στην κατηγορία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ, εκτός του ηλικιακού. Είναι δηλαδή DISABLE RACIST.

Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ στα αγγλικά έχει ως εξής:

Ableism is a neologism of United States coinage used to describe effective discrimination against people with disabilities in favor of people who are not disabled. An ableist society is said to be one that treats non-disabled individuals as the standard of ‘normal living’, which results in public and private places and services, education, and social work that are built to serve 'standard' people, thereby inherently excluding those with various disabilities. By contrast with the US, United Kingdom usage favours 'Disablism' to describe the same processes. Other English-speaking nations may use either term or both.

Αυτά είναι λοιπόν ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙΑ του ΑΚΕΛ, οι βρωμεροί υπαλληλάκοι της ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ και οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ που στίλβωναν τα άρβυλα της ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ.

ΗΛΙΚΙΑΚΟΙ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, επαγγελματίες ψεύτες, υβριστές, λασπολόγοι, τυφλοί οπαδοί του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

Ντροπή στο ΑΚΕΛ που για χάρη του φΑΣΙΣΤΙΚΟΥ διζωνισμού μετατράπησε σε πιο ρατσιστικό και ελιτιστικό κόμμα και από το NSDAP.