Όταν ο Λουκά Λουκά διαψεύδει το Λουκά Λουκά!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κι έλεγα μπας και την γλιτώσω,
αλλά με έπιασε και μένα το radar του Christofias-Watch!



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λ. Λουκά, συνεχίζει τις γκάφες. Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του για λύτρα που δήθεν ζητήθηκαν από την οικογένεια Τ.Παπαδόπουλου (κάτι που διαψεύστηκε και από την οικογένεια, αλλά και από τα γεγονότα), μετά την κάλυψη που αποφάσισε να δώσει στον Αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών Τρυφωνίδη (ο οποίος εκβίαζε βουλευτές για να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες για το θέμα Κίτα), αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι άξιος Υπουργός του καθεστώτος Χριστόφια.

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις του ΚΥΠΕ. Η μία είναι σημερινή και η άλλη 9/3/2010.

Διαβάστε τον ίδιο το Λουκά Λουκά να διαψεύδει το Λουκά Λουκά!

Εύγε Λ.Λ.! Άξιος Υπουργός του καθεστώτος Χριστόφια!


ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 17/3/2010


Ουδέποτε έκανα δήλωση όσον αφορά τη διασύνδεση της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου με τα κατεχόμενα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λουκάς Λουκά.

''Αντιθέτως, εκείνο που είπα είναι ότι επειδή δημοσιεύτηκαν πολλά και ελέχθησαν πολλά από πολλούς όσον αφορά την κλοπή, ότι υπήρχε διασύνδεση, υπήρχαν ξένες υπηρεσίες άλλων χωρών και εξτρεμιστικά στοιχεία, τα διέψευσα αυτά και είπα ότι είναι οικονομικά τα κριτήρια''.



ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 9/3/2010

Λύτρα για την παράδοση της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ζήτησαν οι δράστες από την οικογένειά του, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν δόθηκαν οποιαδήποτε λύτρα από την οικογένεια και η σορός που ανευρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ανήκει και επιστημονικά τεκμηριωμένα στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Λουκά είπε ότι «οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, ποιοι ευθύνονται και είναι πίσω από αυτή την πράξη και η Αστυνομία είναι αισιόδοξη ότι θα διαλευκάνει αυτή την υπόθεση».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «όπως γνωρίζετε όλοι, μετά από πληροφορίες, χθες το βράδυ εντοπίστηκε σορός στο Νέο Κοιμητήριο Στροβόλου και μετά από επιστημονικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων είχαν βγει σήμερα το πρωί, η σορός, ταυτίστηκε και αναγνωρίστηκε ως η σορός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου».

Ερωτηθείς εάν αξιολογείται το τηλεφώνημα που έγινε χθες από τηλεφωνικό θάλαμο και που οδήγησε στην εξεύρεση της σορού, ο κ. Λουκά είπε ότι «δεν είναι μόνο αυτό που υπάρχει».

Σημείωσε ότι «η Αστυνομία ουδέποτε σταμάτησε τις έρευνές της και η ομάδα που είχε συσταθεί με την εξαφάνιση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου εργαζόταν και εργάζεται ακόμα, δεν σταμάτησε και αξιοποιούσε πληροφορίες που έπαιρνε και ναι, έχει εντοπίσει η Αστυνομία τη σορό και η κατάληξη είναι ότι πίσω από την κλοπή της ήταν τα λύτρα και δεν υπήρχε οποιοδήποτε πολιτικό κίνητρο».

Σε ερώτηση εάν διαβιβάστηκε από τους δράστες αίτημα προς την οικογένεια Παπαδόπουλου για την καταβολή λύτρων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε θετικά, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες δεν νομίζω να εξυπηρετούν οτιδήποτε και το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι ζημιά στην υπόθεση».

«Η πληροφορία δόθηκε στην οικογένεια, η οποία και ενημέρωσε την Αστυνομία», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς από πού πηγάζει η αισιοδοξία της Αστυνομίας για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, ο κ. Λουκά είπε ότι «υπάρχει και άλλη μαρτυρία και δεν είναι μόνο αυτά που έχουν δημοσιευθεί και υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορεί να δημοσιοποιηθούν».

Είπε, επίσης, ότι οι έρευνες δεν επεκτείνονται στο εξωτερικό, αλλά υπάρχει κάποια διασύνδεση με τα κατεχόμενα, όπως είχε δηλωθεί από πλευράς Αστυνομίας εδώ και καιρό.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος του ποσού των λύτρων που ζητήθηκαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «δεν έχει σημασία ούτε το ποσό, ούτε ο τρόπος που ζητήθηκαν τα λύτρα και δεν νομίζω να ενδιαφέρουν κάποιο».

Σε άλλη ερώτηση εάν επίκεινται συλλήψεις, ο κ. Λουκά είπε ότι «αυτό θα το κρίνουν οι εξεταστές τις υπόθεσης» και επανέλαβε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των ερευνών της Αστυνομίας προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει όντως ανάμειξη με κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «αξιοποιούνται όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν από τους ανακριτές της υπόθεσης και πολλές φορές γράφονται ή δημοσιοποιούνται πράγματα που δεν ευσταθούν».

Ο κ. Λουκά είπε ότι θα πρέπει «να αφήσουμε τους ανακριτές να κάνουν τη δουλειά τους γιατί καμιά φορά οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν κακό στην πορεία της όλης υπόθεσης».

Σε σχόλιο ότι είναι σημαντικό να λεχθεί εάν τα λύτρα ζητήθηκαν από τις πρώτες μέρες της κλοπής της σορού ή μετά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπέδειξε ότι «σημασία έχει και να διαλευκάνουμε και την υπόθεση».

«Οταν εξιχνιαστεί η υπόθεση θα μάθετε και περισσότερες λεπτομέρειες», κατέληξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναξίμανδρος για το christofias-watch

28 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικό Αλφαβητάριο: Λ

Λοκούμι τα Λόγια του ο Λουκά, είπε ο γλειώδης γενικός του ΑΚΕΛ. Μα εν πελλός τέλεια, με τις πελλάρες που λαλεί, διερωτήθηκε η Λέλλα.

Ρ.

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Ρήγα, έμαθες ότι πήγε η βασίλισσα Σοφία στο Βάσο και ότι έριξαν και καλαματιανούς;

Από ό,τι άκουσα πήγε και η Ολυμπία Δουκάκη πριν από λίγο καιρό και έχει να λέει για τη διαφώτιση που της έκανε στο Κυπριακό.

Στην παρακμή του καθεστώτος και του άχρηστου διπλωματικού σώματος, ο Βάσος μετατρέπεται σε πρεσβευτή των θέσεών μας μέσω του Αιγαίου!

ΟΛΕ!

Πενταρόγιωρκος είπε...

όι βίΛΛο ρε Λουκά Λουκά πιον!

ΟΪ ΒΙΛΛΟ!!!

Πλαστήρας είπε...

Αναρωτιέμαι τί άλλο έχουν συμφωνημένο ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ! Τί άλλο του έδωσε; Το Τρόοδος;

arxiepiskopos είπε...

Επιμένει η Αναστασία:"Τον παπάκη μου εκλέψαν τον οι Τούρκοι!". Να τον κάνουν τι,ρε Αναστασία;Αφού τους ευεργέτησε,γιατί να τον πειράξουν;Αν ο παπάκης σου δεν υπονόμευε με κάθε μέσο τη λύση,σήμερα οι Βαρωσιώτες θα βόλταραν στην Κέννεντυ,οι Μοφίτες θα έκοβαν τα πορτοκάλια τους,οι Μεσαρίτες θα χαίρονταν για τη βροχή και 650 Τούρκοι στρατιώτες θα λιάζονταν στην Τουρδύκ.Αντ'αυτού οι πρόσφυγες σαπίζουν στους συνοικισμούς πλουτίζοντας Παφίτες και Λεμεσιανούς και ο Κουλίας πουλά πατριωτισμό και βίλλες(για σένα Πενταρόγιωρκο).

Πενταρόγιωρκος είπε...

ατε ρε βλάκα παρέτα μας

υποστηρικτή του Ντενκτάς γαμώτο

Η διζωνική ήταν ιδέα του Ετσεβίτ και εσείς γίνατε οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της

τούρκοι εθνικιστές είσαστε

αν έχω να διαλέξω μεταξύ 2 ειδών διχοτόμιση, την διζωνικη ομοσπονδία και την παρούσα κατάσταση όπου όλη η διεθνής κοινότητα ξέρει πως ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ τι θα διαλέξω ρε γκάου-αου;

Αλλά αφού είσαι γκάου-άου-γουάου, τι περίμενες. Ασεβή. Πτωματολάγνε.

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,υποκλίνομαι στο ύψος των επιχειρημάτων σου!Πεμου,πριν λίγο καιρό υπέγραφες ως ΚΗΡΥΚΑΣ;Μόνο εκείνος σε ανταγωνιζόταν σε βλακεία;

Ανώνυμος είπε...

Καλά Αρχιεπίσκοπε πες μου τι πίνεις γιατί ζηλεύω.

10 Οκτ 2009: Υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας η ιστορική συμφωνία, που προβλέπει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων τους.

22 Ιαν 2010: Η Αρμενία κατηγόρησε την Τουρκία για μη επικύρωση των
πρωτοκόλλων και αθέτηση της εφαρμογής της συμφωνίας.

3 μήνες χρειάστηκε η Τουρκία για να αθετήσει τη συμφωνία και εσύ μιλάς για τους Βαρωσιώτες που θα βόλταραν.

Πενταρόγιωρκος είπε...

τουμπεκί ψιλοκομμένο ο Arxiepiskopos-Λεξιführer!!!

Μπορείς να μας πεις ρε ΠΥΡΑΥΛΕ, ήταν ή δεν ήταν η διζωνική απαίτηση του Ντενκτάς και του Ετσεβίτ αμέσως μετά την εισβολή;;;

arxiepiskopos είπε...

Άρα,ΕΜΕΡΣΟΝ,δε συνομιλώ,αφού η Τουρκία δε θα εφαρμόσει μια συμφωνία.Και καηλές που έπιασεν τους Τούρκους αν δε συνομιλήσουμε!Μακάριοι οι κατέχοντες!Έτσι καταλήγουμε και στην "ηρωική" διχοτόμηση που τόσο επιθυμείτε!Μόνο που ο λαός έχει άλλη γνώμη και αύριο θα πάρετε ξανά την άποψη 6000 μορφωμένων ψηφοφόρων,όπως την πήρατε και το 2007.Τότε εξαφανίστηκε ο Λιλλήκας.Αύριο εσύ;

arxiepiskopos είπε...

Ούτοποι,καληνύκτα!

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΟΥΤΟΠΕ-ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ-ΛΕΞΙΦΫΡΕΡ, 2η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΩ:

τουμπεκί ψιλοκομμένο ο Arxiepiskopos-Λεξιführer!!!

Μπορείς να μας πεις ρε ΠΥΡΑΥΛΕ, ήταν ή δεν ήταν η διζωνική απαίτηση του Ντενκτάς και του Ετσεβίτ αμέσως μετά την εισβολή;;;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Lexifuhrer, επίσης να σε υπενθυμίσω πως ο Ούτοπος εψήφισε ΑΚΕΛ δεύτερο γύρο.

Όλοι οι γκάου-άου μια παρέα!!!

Τηλέμαχος είπε...

Ψευδο-αρχιεπισκοπε, σου το ξαναλέω για να το χωνεψεις.

• Το ΑΚΕΛ έβαλε τον Τασσο πρόεδρο!!!
• Το ΑΚΕΛ είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!!!
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, δεν μου έχεις απαντήσει.

Τελικά τι είστε; Σχιζοφρενείς η ηλίθιοι;

ΥΓ1
Ξέρει κανένας αν άνοιξε ο Λιμνιτης;

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ(ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΜΕΤΑΞ-ΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΜΑΡΙΟ).
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΗ ΔΙΑ-ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ. Ρε ασχετοι χρηματοδοτουμενοι προδοτες σε αυτους θελετε να εναποθεσουμε το μελλον μας? Για αυτους θα διαλυσουμε την Κυπριακη δημοκρατια για να μας εγγυηθουν? ΦΥΓΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ στην Τουρκια ή στα κατεχομενα να πιατε τις περιουσιες σας τζαι τα ριαλια σας τζαι αφηστε τους πραγματικους πατριωτες Ε/Κ και Τ/Κ να βρουν την λυση που αρμοζει στον τοπο αυτο. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Αγκυρα: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι ίσως απελάσει μέχρι και 100.000 Αρμένιους που εργάζονται παράνομα στην Τουρκία. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το σουηδικό Κοινοβούλιο και επιτροπή του Κογκρέσου στις ΗΠΑ.
«Στη χώρα μας ζουν σήμερα 170.000 Αρμένιοι. Μόνο οι 70.000 από αυτούς είναι Τούρκοι πολίτες, αλλά ανεχόμαστε τους υπόλοιπους 100.000.
» Εάν χρειαστεί, ίσως να πρέπει να πω σε αυτούς τους 100.000 να γυρίσουν στην πατρίδα τους, γιατί δεν είναι πολίτες της χώρας μου. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατήσω στη χώρα μου» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τουρκόφωνη υπηρεσία του BBC, στο Λονδίνο.

Unknown είπε...

ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ? ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ? ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΠΑΧΟΥΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

Unknown είπε...

Στις 24 Απριλίου 2004 με το δημοψήφισμα υπέρ ή εναντίον του σχεδίου Ανάν ο λαός κλήθηκε ουσιαστικά να εγκρίνει ή να απορρίψει τις επιλογές της ηγεσίας από την τουρκική εισβολή και εντεύθεν. Και οι πολίτες αποφάσισαν ότι απορρίπτουν εξολοκλήρου την πολιτική του συμβιβασμού με την τουρκική κατοχή. Σαφέστατα, οι Έλληνες Κύπριοι απέρριψαν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και έδωσαν εντολή στην ηγεσία να αναζητήσει λύση στα πλαίσια των σύγχρονων ευρωπαϊκών αντιλήψεων.
Οι δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πλήρους και ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρουν τη διέξοδο στις πολιτικές ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδος να απολακτίσουν επιτέλους την καταστροφική νοοτροπία και πολιτική του «καλού παιδιού». Τους οπλίζουν με επιχειρήματα και τους στηρίζουν πολιτικά ώστε ν' αποκηρύξουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και να απαιτήσουν από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια για αναζήτηση λύσης ευρωπαϊκής.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ

Βολταίρος

Unknown είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ? ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΞΑΝΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ Ας ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩς ΕΚΑΝΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΕΣΤΩς.

Σεούλ: Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Βορείου Κορέας εκτελέστηκε διά τουφεκισμού, εξ αιτίας της αποτυχίας του στην νομισματική μεταρρύθμιση, σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η οργή των πολιτών και να περιοριστεί η αρνητική επίδραση της στην ενδεχόμενη διαδοχή της εξουσίας στην Πιονγιάνγκ.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, ο Πακ Ναμ Γκι, επικεφαλής του τμήματος του Εργατικού Κόμματος της ΛΔ της Κορέας, που είναι αρμόδιο για τον οικονομικό σχεδιασμό, τουφεκίστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα την περασμένη εβδομάδα.
Ο Πακ κατηγορείτο ότι «ήταν γιος ενός αστού που συνωμοτούσε για να παρεισφρήσει στις τάξεις των επαναστατών και να καταστρέψει την εθνική οικονομία».

Πλαστήρας είπε...

Ποιος σας είπε ρε παιδιά ότι η Διζωνική είναι μόνο διχοτόμηση;

Η ΔΔΟ είναι σε πρώτο στάδιο διχοτόμηση, ναι!

Αλλά μετά χειροτερεύει, γιατί επιτρέπει στην Τουρκία να βάλει χέρι σε ολόκληρη την Κύπρο όπως έκαμε με την Αλεξανδρέττα.

Μην ξεχνάτε ότι το πρώτο Σχέδιο που εκπονήθηκε από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ονομαζόταν "Σχέδιο ανάκτησης της Κύπρου"!

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από Άρθρο του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ στον Πολίτη

Όσοι διαβάζουν μπορούν εύκολα να πείσουν το λαό, επειδή αυτός δεν συνηθίζει να διαβάζει. Έτσι έγινε και κατά την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ σε σχέση με τις περιουσίες. Όλοι άρχισαν να λένε μεγάλα ψέματα βλέποντας τις μεροληπτικές ειδήσεις των πρακτορείων. Όμως, κανείς δεν έχει διαβάσει την αποτελούμενη από σχεδόν πενήντα σελίδες απόφαση. Μερικοί μίλησαν σωστά, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη μέσα στον κυκεώνα που δημιουργήθηκε.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, που έμαθε την είδηση ευρισκόμενος σε μα μακρινή επαρχία της Τουρκίας, μίλησε από εκεί. Και είπε το εξής σε όσους χάρηκαν: "Τι υπάρχει μέσα σε αυτήν την απόφαση για να χαίρεστε; Το Δικαστήριο αποκάλεσε ευθέως κατοχική δύναμη την Τουρκία και λέει ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, όχι την ΤΔΒΚ. Γι' αυτό χαίρεστε;"

Ο Ντενκτάς δεν μιλάει πριν να διαβάσει μιαν απόφαση. Την ίδια στιγμή, το ίδιο πράγμα είπε και ο Ελληνοκύπριος δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης στην Κύπρο. Τόνισε το ίδιο πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημητριάδης είναι παλιά καραβάνα στο ΕΔΑΔ. Ούτε αυτός μιλά χωρίς να ξέρει, χωρίς να δει. Είπε περισσότερα από τον Ντενκτάς.

"Στην απόφαση τονίζεται ξεκάθαρα ότι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο και η Τουρκία παραδέχεται για πρώτη φορά ότι είναι κατοχική δύναμη στο νησί προκειμένου να απαλλαχτεί από τις ελληνοκυπριακές υποθέσεις στο ΕΔΑΔ", είπε.

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλί Ερέλ, για παράδειγμα, σχολίασε την απόφαση γραμμή προς γραμμή. Τι βλέπουμε σε όλα αυτά;

Τελικά η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται στο κατοχικό δίκαιο. Δεν απορρίπτει πλέον ότι η ίδια ελέγχει όλους τους θεσμούς στη βόρεια Κύπρο και ότι αυτή είναι ο συνομιλητής των Ελληνοκυπρίων των οποίων τα εδάφη κατέχει. Μέχρι σήμερα απέρριπτε το κατοχικό δίκαιο. Έλεγε συνεχώς ότι εδώ υπάρχει ένα χωριστό και ανεξάρτητο κράτος, ότι η ίδια αναγνωρίζει το κράτος αυτό και ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα όργανα του κράτους αυτού. Στην τελευταία απόφαση του ΕΔΑΔ τερματίστηκε αυτό. Με την απόφαση αυτή μπορεί πλέον να τεθεί σε εφαρμογή το κατοχικό δίκαιο εδώ. Η Τουρκία μπορεί να διορίζει εδώ διοικητή επαρχίας, όχι πρέσβη. Μπορεί να διαλύσει την προεδρία και τη βουλή. Και μπορεί πλέον να αναβάλλει τις εκλογές, που γίνονται για το θεαθήναι, όπως για το θεαθήναι είναι και οι προαναφερθέντες θεσμοί.

Αν το κάνει αυτό, κανείς δεν θα τη ρωτήσει πια γιατί δεν υπάρχουν εκλογές στη βόρεια Κύπρο. Μάλιστα μπορεί και να την εκτιμήσουν. Επειδή θα έχει τερματίσει αυτό το παιχνίδι.

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
ΠΟΛΙΤΗΣ

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ, σε 10 ώρες περίπου θα έχετε πάρει τον δεύτερο βουζουνόπατσο σε μια βδομάδα!Υπομονή.Μέχρι τότε δικαιούστε να αυτοβαυκαλίζεσθε αιθεροβατούντες!

Ανώνυμος είπε...

Μικρέ μου Αρχιεπίσκοπε δεν ασχολούμαι με μαλακίες. Στον μικρόκοσμο που ζεις ίσως οι φοιτητικές εκλογές (αν κατάλαβα καλά σε αυτές αναφέρεσαι) να είναι σημαντικές αλλά στον πραγματικό κόσμο δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Είναι σαν να μου ζητάς σαν να αφήσω το champions League για να πάω να δω ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!
Τι να κάνουμε από κάπου πρέπει να πιαστείς γιατί έρχεται τσουνάμι!

Mario είπε...

Αίαντας,

Και παλι σε ευχαριστώ για τα ωραία λόγια. Αν νομίζεις πως θα με ενοχλήσει το Τουρκοσπορος είσαι πολυ γελασμένος. Ολοι είμαστε Τουρκοσποροι και στο εξήγησα παλλια. Αν νομίζεις πως είσαι 100% Ελληνας πλανάσαι πολυ. Εισαι Ελληνας , Ενετος, Φράγκος, Αραβας, Τουρκος και αλλα πολλά που πέρσαν απο την Κύπρο.

Οσο για το να φύγουνε οσοι θέλουνε ΔΔΟ στην Κύπρο, μάλλον εσύ θα φύγεις επειδη οι αλλοι θα είναι πιο πολλοί.

From London with Love,
Mario

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,ξεχνάς κάτι:με όσες ανοησίες αραδιάζετε προσπαθείτε να περάσετε στον κόσμο τις απόψεις σας.Και ιδίως σε μορφωμένους ανθρώπους που έχουν στενή σχέση με το διαδίκτυο.Το να μου λες πως δε σε ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας,είναι παράλογο.Πώς μετριέται αλλιώς η λαική ανταπόκριση και αποδοχή,εκτός με τις εκλογές;Γι'αυτό κι εγώ τις θεωρώ σημαντικές.Π.χ εάν η αγωνιστική κλανιά σκαρφαλώσει σε διψήφιο ποσοστό,θα πανικοβληθώ,ενώ αν παραμείνει στην αφάνεια θα σημαίνει πως τα "πατριωτικά" σας κελεύσματα οι νέοι τα γράφουν κανονικά.Τόσο απλό!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σου Αρχιεπίσκοπε; Επειδή εσύ λειτουργείς με συνωμοτικούς όρους νομίζεις ότι όσοι σχολιάζουν σε ένα blog έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους!

Θεωρείς ότι επειδή εγώ συμφωνώ σε αρκετά σημεία με πολλούς που γράφουν εδώ ότι τους γνωρίζω προσωπικά ή ότι συντονιζόμαστε! (copyright αντρος κυπριανού!!)

Λοιπόν εγώ δεν έχω σχέση με το blog. Λείπω από την Κύπρο 30 χρόνια και μπορώ να πω ότι με ορισμένους ακραίους χαρακτηρισμούς που βγάζει το blog για "θεσμούς" όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εγώ διαφωνώ.

Επίσης διαφωνώ και με τις μαλακίες που γράφουν ορισμένοι που ανήκουν στη δική σου σφαίρα σκέψης για τον Τάσο Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους πολιτικούς που αποδεδειγμένα έχουν αγωνιστεί για αυτόν τον τόπο.

Θεωρώ πραγματικά ασήμαντο γεγονός τις φοιτητικές εκλογές και ένα θέμα που αφορά μόνο τα κομματόσκυλλα.

Το 2004 ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Κυπριακός λαός ψήφισε και απέρριψε τη λύση που προσπάθησαν να του επιβάλουν σαν να ήταν πολίτης τριτοκοσμικής χώρας. Όταν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουμε θα μετρήσουμε τις δυνάμεις.