ΜΑΓΑΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

E Ρουμ Γκιαούρ! Εννά κατσιαρίζετε πολλά ή έννα έρτω ιλούσω σας με χογλαστόν ΚΕΑΝ όπως έκαμνα στους αιχμάλωτους Ελληνοκύπριους το 1974;


Έστω και καθυστερημένα, διαβάσαμε το εξαιρετικό άρθρο του Σάββα Παύλου, στο φιλοκυπριακό ελλαδικό περιοδικό "ΑΡΔΗΝ". Διαβάστε τι λέει ο Σάββας Παύλου, ένας από τους πιο μορφωμένους και πιο αξιόλογους συμπατριώτες μας, ο οποίος στιγματίζει την αθλιότητα του Μαγάριου Δρουσιώτη, αυτού του θλιβερού μαύρου στίγματος της κυπριακής δημοσιογραφίας.

H νέα δολοφονία των πέντε αιχμαλώτων
Συγγραφέας:
Σάββας Παύλου
Άρδην τ. 76

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Έχει παρατηρηθεί ότι, κάθε φορά που αποκαλύπτονται αποτρόπαιες πράξεις του Αττίλα, κάποιοι παρεμβαίνουν αμέσως και αρχίζουν διάφορα ανυπόστατα και ανεξακρίβωτα, για να μειώσουν το αίσθημα αγανάκτησης του κυπριακού ελληνισμού, να διαλύσουν τους συνεκτικούς δεσμούς που παράγονται από το συναίσθημα της αδικίας, να αποκαταστήσουν την εικόνα της Τουρκίας, μέσα από μια λογική που αναδεικνύει ισότητα εγκλημάτων. Λες και υπάρχει ένα προπαγανδιστικό επιτελείο που δίνει εντολές, ότι με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για εγκλήματα του Αττίλα πολύ συγκινηθήκανε και οργιστήκανε οι Ελληνοκύπριοι, γι’ αυτό δώστε τους από πάνω να συνέλθουν και να μαζευτούν. Έτσι, όταν ένας Τούρκος ηθοποιός ομολόγησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του τις δολοφονίες αιχμαλώτων το 1974, αμέσως βγήκε ένας που, ανιστόρητα και επιπόλαια, ανέφερε για κάτι που είδε ή και άκουσε για τους Τουρκοκύπριους το 1964, όταν ήταν παιδί. Γιατί δεν έδωσε τη μαρτυρία αυτή πριν δέκα ή είκοσι χρόνια; Γιατί βγήκε στη σκηνή τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν όλος ο κυπριακός ελληνισμός ήταν συγκλονισμένος από τη μαρτυρία του Τούρκου ηθοποιού; Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να μας επιτρέψουν ακόμη και να συγκινηθούμε, να συναισθηματιστούμε.

Και στην περίπτωση των πέντε εκτελεσθέντων αιχμαλώτων του Τζιάους, η συγκίνηση ήταν κατακόρυφη. Τις φωτογραφίες με τις τραγικές τους μορφές τις είδαμε άπειρες φορές, όλα αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν την τουρκική εισβολή. Τώρα, με τις ταυτοποιήσεις γενετικού υλικού, αποδείχτηκε ότι είχαν εκτελεστεί και ριχτεί σε ένα πηγάδι μαζί με άλλους δεκατέσσερις Έλληνες. Συγκλονιστήκαμε όλοι. Όμως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε δημοσίευμά του για τους πέντε εκτελεσθέντες στην εφημερίδα Πολίτης (15 Αυγούστου 2009), έγραψε ότι, λίγες ώρες προηγουμένως, οι Εθνική Φρουρά στην περιοχή αυτή είχε εκτελέσει τέσσερις Τουρκοκύπριους. Οι λογικές που υποβάλλει το δημοσίευμα του Πολίτη είναι ευνόητες: Κάναμε και εμείς τα ίδια, ίσως μάλιστα και αυτοί που βλέπετε στη φρικιαστική φωτογραφία μπορεί να ενέχονται στην εκτέλεση των Τουρκοκυπρίων, ίσως να ήταν παρόντες και παρακολουθούσαν. Κι εμείς, λοιπόν, τα ίδια και χειρότερα, τουλάχιστον, μια εμείς, μια αυτοί. Μη συγκινηθείτε, μη νιώσετε το αίσθημα της αδικίας να σας πνίγει.

Πώς έγραψε τέτοια είδηση ο εν λόγω μίζερος δημοσιόγραφος; Κάποιος, λέει, επικοινώνησε και του το είπε, κάποιος που δεν θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά του. Δημοσιεύεται τέτοιου είδους είδηση έτσι επιπόλαια; Έτσι εύκολα; Ένας δημοσιογράφος που δέχεται τέτοια είδηση, που ανατρέπει δεδομένα και εισάγει νέα προσέγγιση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πρέπει να συναντήσει αρκετές φορές τον πληροφοριοδότη του για να δει πόσο σοβαρά είναι αυτά που λέει, πρέπει να επικοινωνήσει με αρκετούς από το 398 Τάγμα Πεζικού για να διασταυρώσει τα λεχθέντα. Τέτοια είδηση θέλει ψάξιμο. Και ύστερα από καιρό, μελετημένα και προσεκτικά, να δημοσιεύσει την πληροφορία.

Μυθομανείς, διανοητικά ταραγμένοι, ακόμη και διάφοροι με πολιτικές απόψεις που πιστεύουν ότι, για να λυθεί το Κυπριακό, πρέπει να κατανέμονται ισότιμα οι ευθύνες, ή, το χειρότερο, ότι τα θύματα πρέπει να αισθάνονται θύτες, υπάρχουν αρκετοί. Όλοι μας έχουμε γνωρίσει πολλούς και διάφορους που μιλούν για την παρουσία τους σε σημαντικά γεγονότα ενώ ήσαν απόντες, που μιλούν για φανταστικές εμπειρίες, δεσμούς και περιπέτειες. Οι περιπτώσεις που ανθρώποι, από μόνοι τους, δηλώνουν ότι αυτοί είναι οι “σίριαλ κίλλερ”, που αναζητά απεγνωσμένα η αστυνομία, είναι αμέτρητες. Και αποκαλύπτεται στο τέλος ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα εγκλήματα, οι ένοχοι είναι άλλοι.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Κοιτάζω ξανά τη φωτογραφία με τις μορφές αυτών των παιδιών που εκτελέστηκαν στο Τζιάος. Η τραγικότητα στα βλέμματά τους είναι ανάγλυφη, είχαν συνειδητοποιήσει τη θέση τους, είχαν κατανοήσει την εξέλιξη της ιστορίας τους και αυτό εκφραζόταν στο βλέμμα και την έκφρασή τους, που αποτύπωνε και βάσταζε όλο τον πόνο της Κύπρου, το φρικιαστικό καλοκαίρι της εισβολής. Και πράγματι, λίγο μετά τη φωτογραφία αυτή, τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Όμως, αντί οι πάναγνες μορφές τους να γίνουν εικόνισμα, σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας του 1974, ο Μακάριος Δρουσιώτης έκανε την πιο εξευτελιστική πράξη, μια από τις χειρότερες περιπτώσεις έκπτωσης της κυπριακής δημοσιογραφίας. Ανέφερε, σε κείμενο για τα γεγονότα και τη φωτογραφία της σύλληψής τους, ανυπόστατες πληροφορίες για εκτελέσεις Τουρκοκυπρίων από το τάγμα τους, έξι ώρες προηγουμένως. Έβγαλε, έτσι, τους πέντε εθνοφρουρούς από το πηγάδι όπου τους είχαν ρίξει οι κτηνώδεις εκτελεστές τους και τους δολοφόνησε ξανά. Ρίχνοντάς τους τώρα σε ένα λάκκο με βοθρολύματα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε, την επόμενη Κυριακή. Πιο σκληρά.

Εμείς φταίμεν, εμείς φταίμεν! Ι-ΧΑ, Ι-ΧΑ!

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Γράψαμε στο προηγούμενο σημείωμα ότι, κάθε φορά που αποκαλύπτονται αποτρόπαιες πράξεις του Αττίλα, κάποιοι παρεμβαίνουν αμέσως και αρχίζουν διάφορα ανυπόστατα και ανεξακρίβωτα για να μειώσουν την αγανάκτηση του κυπριακού ελληνισμού, να διαλύσουν τους συνεκτικούς δεσμούς που παράγονται από το συναίσθημα της αδικίας, να αποκαταστήσουν την εικόνα της Τουρκίας μέσα από μια λογική που αναδεικνύει ισότητα εγκλημάτων. Έτσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχαν εκτελεστεί οι πέντε αιχμάλωτοι στην περιοχή Τζιάους, που είχαν φωτογραφηθεί ζωντανοί στα χέρια του Αττίλα από Τούρκο φωτογράφο, στις 14 Αυγούστου 1974, η συγκίνηση όλων ήταν έντονη όπως και τα συναισθήματα αγανάκτησης για ένα ακόμη έγκλημα του τουρκικού στρατού που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Έπρεπε, λοιπόν, να γίνει κάτι, να κατασκευαστεί αμέσως ένα παρόμοιο γεγονός, για να αποκαθαρθεί ο Αττίλας, μέσα από τη λογική ότι με τον ίδιο τρόπο φέρθηκε και η Εθνική Φρουρά.
Και, ω! του θαύματος, βρέθηκε, στον κατάλληλο χρόνο, την ώρα που αυτή η λογική της εξίσωσης ήθελε παρόμοιο παράδειγμα. Όπως ανέφερε ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε δημοσίευμά του στην εφημερίδα Πολίτης, στις 15 Αυγούστου 2009, έξι ώρες προηγουμένως “εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο τέσσερις Τουρκοκύπριοι.” Ήταν εμφανές ότι το δημοσίευμα ήταν κατασκευασμένο. Αισθάνθηκα μάλιστα ότι ο συντάκτης του θα ήθελε πολύ να γράψει ότι η ψευδώς λεγόμενη εκτέλεση των Τουρκοκυπρίων έγινε μισή ώρα προηγουμένως, λίγα λεπτά πριν από τη φωτογράφιση των Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων. Έτσι, με το χρονικό πλησίασμα των δύο γεγονότων, του πραγματικού και του κατασκευασμένου, θα πετύχαινε καλύτερα τη φόρτιση ότι είχαμε παρόμοια συμπεριφορά και από τις δύο πλευρές, σχεδόν την ίδια ώρα. Γι’ αυτό, ας μη αγανακτούμε. Σπολλάτη του που καταδέχτηκε να αφήσει χρονικό διάστημα έξι ωρών.

Ως έφεδρος στρατιώτης, το 1974, που γνωρίζει καλά την ψυχολογία των στρατιωτών της τότε εποχής, και ως ερευνητής που έψαξε κάθε πτυχή της τουρκικής εισβολής, γνώριζα ότι δεν έγινε τέτοιο γεγονός στις 14 Αυγούστου 1974, στο Τζιάος. Πώς έγραψε μια τόσο φοβερή είδηση ο εν λόγω δημοσιογράφος; Κάποιος, είπε, «την περασμένη Πέμπτη επικοινώνησε με τον “Π” (έχουμε τα στοιχεία του, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλει να δημοσιευτεί το όνομά του), [και] έδωσε την πληροφορία».

Προσέχτε ταχύτητα: Κάποιος τηλεφωνεί την Πέμπτη και, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εφημερίδα του Σαββάτου, που συνέπιπτε με τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, τυπώθηκε από το βράδυ της Παρασκευής, σημαίνει ότι ο δημοσιογράφος την προώθησε για δημοσιοποίηση αμέσως. Έτσι, επιπόλαια, δημοσιεύονται τέτοιου είδους σοβαρές ειδήσεις, χωρίς έρευνα και έλεγχο; Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι, μετά το δημοσίευμα μου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, την περασμένη Κυριακή, στο οποίο έκρινα το δημοσίευμα του Μακάριου Δρουσιώτη, μου τηλεφώνησαν αρκετοί και έγινα αποδέκτης ποικίλων χαρακτηρισμών και πληροφοριών για τον εν λόγω δημοσιογράφο. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τα δημοσιεύσω.

Ένιωσα το δημοσίευμα του Πολίτη ως δεύτερη δολοφονία των πέντε αιχμαλώτων του Τζιάους, αφού τους συσχέτιζε με ένα παρόμοιο γεγονός. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι της εισβολής τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ και τους έριξαν σε ένα πηγάδι. το δημοσίευμα του Πολίτη τους ανέσυρε από το πηγάδι και τους δολοφόνησε ξανά, ρίχνοντας τους σε ένα πηγάδι με βοθρολύματα. Επικοινώνησα με την εφημερίδα Πολίτης και δήλωσα ότι δεν μπορούν να δημοσιεύουν οι συντάκτες της έτσι ανατριχιαστικές και εγκληματικές ανακρίβειες, και ότι πρέπει ο πληροφοριοδότης τους να εμφανιστεί και να δώσει επισήμως και επωνύμως τη μαρτυρία του ότι, στις 14 Αυγούστου 1974, έγινε εκτέλεση 4 Τουρκοκυπρίων. Επειδή πιστεύω ότι η αλήθεια είναι πάνω από όλα, δήλωσα, είμαι πρόθυμος να συμπαραταχθώ μαζί του, να βρίσκομαι στο ίδιο βήμα, όταν θα καταθέτει τη μαρτυρία του. Ακόμη περιμένω να με καλέσουν. Επικοινώνησα ακόμη με τη Γενική Εισαγγελία και με το Υπουργείο Άμυνας και ζήτησα να διεξαχθεί έρευνα για το δημοσίευμα του Δρουσιώτη. Εύχομαι και ζητώ να προχωρήσουν τη διαδικασία.
Το θέμα δεν βρίσκεται εδώ. Οι δικοί τους, οι φίλοι τους, οι συναγωνιστές τους που υπηρετούσαν στο ίδιο τάγμα, όλοι εμείς που είμαστε στρατιώτες και έφεδροι το 1974, και στη θέση αυτών των εκτελεσθέντων μπορεί να βρισκόμασταν εμείς, πώς επιτρέπουμε να λοιδορούνται άνθρωποι της θυσίας και της τραγικότητας με τέτοιο εγκληματικό τρόπο, με κατασκευασμένες ψεύτικες ειδήσεις; Είμαστε πια μια κοινωνία της έσχατης παρακμής και πτώσης, της έσχατης κατάντιας και του εξευτελισμού. Αντί να υπερασπιστούμε τους αγαπημένους νεκρούς μας, δεχόμαστε βουβοί τον εξευτελισμό τους, δεχόμαστε να ανασύρονται από το πηγάδι της αβυσσαλέας τουρκικής εγκληματικότητας και κάποιοι να τους πυροβολούν ξανά. Για το θέμα θα επανέλθω.

10 Σχόλια:

Τηλέμαχος είπε...

Φίλοκαθεστωτικοί σχολιαστές, συμφωνείτε με τις αθλιότητες του Μαγαριου και της εμετικής φυλλάδας Politis;

Πόσα παίρνεις Μαγαριε για να “κατασκευάζεις” την Ιστορία;

arxiepiskopos είπε...

Όσα ακριβώς παίρνετε κι εσείς για το blog,το Ποντίκι και την Ένωση.Ο Σάββας Παύλου,ιδιαίτερα,κάτι περισσότερο ξέρει!

Τηλέμαχος είπε...

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μάρκος δήλωσε ότι δεν πρέπει να αναλωνόμαστε για το ποιος φταίει στο θέμα του κανονισμού αλλά θα πρέπει να δούμε πως το αντιμετωπίζουμε. Το τι πήγε στραβά θα το βρει η κ. Παντελάκη που κάνει έρευνα!!!!!!!!

Ατε παλληκαριά μου σαΐνια της εξωτερικής πολιτικής που από τον καιρό που βγήκατε στην εξουσία δεν δεχτήκαμε ούτε ένα χαστούκι. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι να αποφασίσει η κ. Παντελάκη ποιος φταίει, το Dream Team της εξωτερικής πολιτικής θα “καθαρίσει” με τον Φούλε και τον κανονισμό του!!!

ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ο καταπαττησμενος (αφου διανεμεται παντου μουχτιν) ΥΕΝΙ-Πολειτε αγορασε προσφατα και ραδιοφωνικο σταθμο. Τα χρηματα για την αγορα εγιναν με εμβασματα απο εξωτερικο. αυτο το εχουν παραδεχτει πολλα νενεκια και φυσικα υπαρχουν και στοιχεια.
με ποιο νομισμα πληρωσε ο ΥΕΝΙ-Πολειτε? Τουρκικες λιρες η Αγγλικες?
ο Μαγαριος και τα αλλα τρωκτικα του ΥΕΝΙ-Πολητε, κωστακομπλεξ κτλπ, που εξαργυρωνουν τις τουρκικες λιρες που παιρνουν? στα καζινο των κατεχομενων? στον 3 οροφο της Εζ.Παπαιωαννου?

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

ῥωμηός στείλε mail να σου πούμε.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΥΕΛΙΧΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ.

"ΕΓΙΩ ΕΝ ΤΖΑΙ, ΕΝ Η Ε,Ε ΠΟΥ ΕΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝ, ΕΓΙΩ ΕΝ ΤΖΙΑΙ ΗΞΕΡΑ, ΕΓΙΩ ΕΝ ΤΖΑΙ ΕΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΓΙΩ ΕΝ ΤΖΑΙ ΦΤΑΙΩ, ΑΛΟΠΩΣ ΕΝ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ, ΟΞΑ Ο ΓΛΑΥΚΟΣ?"

ΕΥΕΛΙΧΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ.

Επισήμως και με έγγραφο Μπαρόσο

Αποκαλυπτικό: Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το απευθείας εμπόριο στις 4 Δεκεμβρίου 2009
ΤΟΥΠΑΥΛΟΥΞΑΝΘΟΥΛΗ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΗΜόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, διά εγγράφου που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, για την πρόθεση των Βρυξελλών να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία έγκρισης του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.
Το έγγραφο, το οποίο εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο «Φ» (σ.σ. βλέπε φωτοτυπία), στάλθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, στις 4 Δεκεμβρίου 2009, μέσω του συστήματος «extranet» του Συμβουλίου, ενός κλειστού ηλεκτρονικού κυκλώματος με το οποίο είναι συμβεβλημένα όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται για προτάσεις, επίσημες ανακοινώσεις, κανονισμούς κ.λπ. Αποστολέας του εγγράφου είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και αποδέκτες, μέσω του συστήματος «extranet», ο τότε Προεδρεύων του Συμβουλίου, Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ καθώς και οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες όλων των κρατών-μελών, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «οι (σ.σ. μόνιμες) αντιπροσωπείες θα βρουν συνημμένο το έγγραφο της Κομισιόν…» (delegationswillfind attached Commission documentCΟΜ (2009) 665 final), το οποίο καταρτίστηκε δύο μέρες νωρίτερα, στις 2 Δεκεμβρίου 2009.
Το έγγραφο αυτό που διανεμήθηκε μέσω του εσωτερικού κυκλώματος «extranet», αφήνει εκτεθειμένη τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ισχυριζόταν (σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια) ότι δεν είχε ενημερωθεί. Περισσότερο όμως εκτεθειμένη είναι η ίδια η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι οποίοι όχι μόνο έχασαν τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης για αποτροπή της υποβολής του Κανονισμού προς έγκριση στην Ευρωβουλή, αλλά μέχρι χθες, τέσσερις μήνες μετά την επίσημη ενημέρωση της Κομισιόν και του Συμβουλίου προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, αναλώνονταν σε μια προσπάθεια διάψευσης στοιχείων και εγγράφων για προφανείς λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Κύκλοι του Συμβουλίου ανέφεραν στον «Φ» ότι «είναι αστείο να λέγεται ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν είχε ενημερωθεί», παραπέμποντας στο έγγραφο που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
Σημειώνεται, ότι το έγγραφο αυτό στάλθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία δώδεκα μέρες πριν αποσταλεί σε επτά διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών διά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (16 Δεκεμβρίου). Όπως αποκαλύψαμε χθες, μόνο ένας εκ των επτά αυτών διπλωματών είχε αρμοδιότητα και ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή του συγκεκριμένου εγγράφου. Οι υπόλοιποι έξι έτυχε απλώς να βρίσκονται παλαιότερα στη λίστα παραληπτών, αν και σήμερα δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα ή σχέση με το θέμα που προέκυψε και οι πλείστοι εξ αυτών δεν υπηρετούν στις Βρυξέλλες, αλλά ούτε και στο Κέντρο (ΥΠΕΞ).

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Εποικολάγνε-Νεοναζί-Φασιστάκι,

Συμφωνείς πως πρέπει να χρηματοδοτείετε ο Ταλάτ από τις εισφορές των εργατών για να γίνει η Ένωσις της Κύπρου με την Τουρκία;

arxiepiskopos είπε...

Αμεμαυρούρευκε!

Ταύρος είπε...

ακελικέ, δηλαδή εσύ το θεωρείς σωστό που ο Εζεκίας και ο Φάντης έγραφαν πόστ-καρντς με τον Κληρίδη και έπιναν blue curacao στην πολυτελή πτήση μισθωμένου αεροπλάνου της RAF;

το θεωρείς σωστό να σκοτώνονται νεαρά αθώα εδονόπουλα και εδεκίτες από την Εοκα Β και ο Αττιλας να ρημαζει χωρια και πόλεις και ο Φάντης να κάνει καμάκι σε Λονδρέζες αεροδυνοδούς και να φουμίζεται πως αντιστάθηκε με το κουτάλι του γλυκού;

το θεωρείς σωστό;

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ενα πραμα ξερω.οταν θαβουμε αγνοουμενους εκτελεσθεντες γινεται τουτουκι.οταν θαβονται τκ αγνοουμενοι κανενας δεν το ξερει.αυτο αποδεικνυει πολλα.τα μμε του πραξικοπηματος κουκουλωνουν τα εγκληματα των συνοδοιπορων τους και εμφανιζουν μονο τα εγκληματα των τουρκων.