ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ!

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς εκφράσαμε την εξής απορία:


"Εάν ο Χριστόφιας ζούσε το 1886 στο Σικάγο, θα συμμετείχε ενεργά στην εργατική εξέγερση ή θα συνεργαζόταν με κάποιον comrade μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοβιομήχανο (που προσπαθούσε να καταστείλει την εργατική εξέγερση, ακόμα και με δολοφονίες), για να βρει μια συμβιβαστική λύση, για να επαναπροσεγγίσει τους εργάτες με το κεφάλαιο;"





Μετά από ένα χρόνο, πήραμε την απάντηση που αναζητούσαμε και σας την κοινοποιούμε:


Θα συνομιλούσε με κάποιο μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοβιομήχανο για να βρει μια λύση "από τους εργάτες για τους εργάτες" και θα αποκαλούσε αυτούς που συμμετείχαν στην εργατική εξέγερση, βαρελώτους και μασκοφόρους.

  • Θα πρότεινε να τεθεί το πλαφόν των 50.000 ωρών εργασίας το χρόνο.
  • Θα πρότεινε εκ περιτροπής Προεδρία της Εργατικής Ομοσπονδίας, με 3 χρόνια Πρόεδρο εργάτη και 2 χρόνια Πρόεδρο μεγαλοβιομήχανο.
  • θα πρότεινε τη στάθμιση των εργατικών δικαιωμάτων, ανάλογα με την εθνική καταγωγή του κάθε εργάτη.
  • θα θέσπιζε ένα μηχανισμό επίλυσης διαφορών, δίνοντας νικώσα ψήφο στον εκπρόσωπο του κεφαλαίου και
  • Θα πρότεινε να ανακηρυχθεί αυτή η μέρα ως "Εργοδοτική Πρωτομαγιά".

Παρόλο που το 80% των εργατών θα διαφωνούσε με τις προτάσεις που κατέθεσε, αυτός θα αρνιόταν να αποσύρει ακόμα και ένα σίγμα, για να μην χαλάσει το μομέντουμ των συνομιλιών και για να μην κακοφανεί στο φίλο και σύντροφο μεγαλοεπιχειρηματία.


Ο συνάδλεφος του που θα συμμετείχε μαζί του στις συνομιλίες, αν και διάδοχος ιστορικών προσωπικοτήτων του συνδικαλιστικού κινήματος θα παρέμενε στο πλάι του γιατί δε θα μπορούσε να διανοηθεί πόσο χειρότερα θα γίνονταν τα πράγματα αν δεν ήταν παρών (άσχετα αν δεν ερωτήθη ποτέ για τίποτα).


* Εάν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, εκλεγόταν διαφορετικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου, θα εξέφραζε τη δυσφορία του για την εξέλιξη, επειδή με τον προηγούμενο διατηρούσαν προσωπική φιλία πολλών ετών.


Υ.Γ. Καμία κατάκτηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι μόνιμη και σταθερή όσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, εξακολουθεί να διεκδικεί - στα πλαίσια της δίκαιης λύσης - τη "δίκαιη" εκ περιτροπής, τη "δίκαιη" στάθμιση ψήφου και τη "δίκαιη" παραμονή 50.000 εποίκων. Επειδή η λύση με αυτό το περιεχόμενο, θα διατηρήσει το αίσθημα ανασφάλειας των ελληνοκυπρίων. Σε συνδυασμό μάλιστα με το αίσθημα αδικίας που θα νοιώθουν, για το ρατσιστικό διαχωρισμό που θα επέλθει, θα δημιουργηθεί ένα επικίνδυνα εκρηκτικό μείγμα θυμού και αγανάκτησης, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε ανατροπές.




Υ.Γ. Εκφράζουμε την αμέριστη μας συμπαράσταση στους αδελφούς μας στην Ελλάδα, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον τρόμο των αφεντικών και του ΔΝΤ, ζώντας με το φόβο της απόλυσης και της αβεβαιότητας μιας θέσης εργασίας.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias - watch

57 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ήταν κάποτε ένα ζευγάρι παντρεμένο πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή τους χαλάει ο πίνακας ελέγχου και λέει η γυναίκα στον άντρα της:
- "Αγάπη μου πήγαινε να το φτιάξεις σε παρακαλώ."
- "Δε μου λες φως μου. Τόσα χρόνια που είμαστε παντρεμένοι και δεν ξέρεις ότι δεν ξέρω τίποτα από ηλεκτρολογικά; Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο και θα στα δώσω τα λεφτά."
Περνάνε λίγες μέρες χαλάει το σύστημα ύδρευσης.
- "Πήγαινε αγάπη μου να το φτιάξεις."
- "Μωρό μου ξέρω εγώ από υδραυλικά; Κάλεσε έναν υδραυλικό και θα στα δώσω."
Περνάνε κι άλλες μέρες και χαλάει το κρεβάτι.
- "Πήγαινε να το φτιάξεις του λέει γιατί ντρέπομαι να καλέσω μαραγκό."
- "Δεν μπορώ", της λέει.
Γυρίζει ο άντρας το μεσημέρι και βλέπει το κρεβάτι φτιαγμένο.
- "Πόσα έδωσες, να στα δώσω αγάπη μου."
- "Δε γίνεται."
- "Γιατί;"
- "Να! Ξέρεις μου είπε ότι ήθελε να του κάνω μια σπανακόπιτα ή να του πάρω μια πίπα."
- "Και εσύ τι έκανες;"
- "Ζωούλα μου ξέρω εγώ να φτιάχνω σπανακόπιτα;" Λοιπόν,Επίτροποι,μια κι αρχίσατε τα ανέκδοτα,είπα να σας συνδράμω!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

δεν εχουν τιποτε αλλο να πουν τα ψευδοεπιτροπακια, που αναλωνονται σε αντιγραφες και προχειρες σημειωσεις, ολα με το ιδιο κεντρικο θεμα "ο χριστοφιας ειναι αριστερος, ειναι προδοτης, πρεπει να φυγει"

ψευδοεπιτροπακια, το ΑΚΕΛ ειναι εδω. ηταν, ειναι και θα ειναι. ειτε το θελετε ειτε οχι, ειτε σας αρεσει ειτε οχι! οσο και αν προσπαθειτε, δεν σας ακουει απολυτως κανενας! (μεταξυ μας, τουτο ελειπε του κυπριακου λαου, να βαλλει φτι των ψευδοεπιτροπων)

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΚΕΛ-ΠΕΟ-ΠΟΓΟ-ΕΔΟΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗ, ΕΠΡΟΣ, ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ!

arxiepiskopos είπε...

ΕΞΩ Ο ΚΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ(διαβάζεται με το ρυθμό του ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

arxiepiskopos είπε...

Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.(εξαιρετικά αφιερωμένο στην Επιτροπή του μπλογκ)

arxiepiskopos είπε...

Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας. (Κι αυτό αφιερωμένο στην Επιτροπή του μπλογκ)

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια-"στο δημοψηφισμα ψηφισα οχι." (οπως αποφασισε η κεντρικη επιτροπη του ακελ,και επραξε το 80% των ακελικων).

κερατας (ανεφ οριων)-"οι χατζηγεωργιου και αντρεας χριστου με την σταση τους στο δημοψηφισμα (τα γνωστα νενεκια φτυνωντας καταμουτρα την ηγεσια και το λαο του ακελ) διεσωσαν την λογικη στο ακελ"


πες μας λοιπον μεταξενια. εσυ τι γνωμη εχεις για τα γνωστα γιουσουφακια χριστου και χατζηγεωργιου οι οπιοι εφτυσαν καταμουτρα τοσο την ηγεσια οσο και την κεντρικη επιτροπη και το 80% των ακελικων (η αποφαση του ακελ δεν ηταν κατα βουληση αλλα συγκεκριμενη, ηταν οχι).
πες μας λοιπον μεταξενια εσυ τι γνωμη εχεις για τον "ψευτοσυντροφο" σου κερατα (ανεφ οριων-πισκοπο-χριστο) που σας φτυνει καταμουτρα ολους και σας αποκαλει παραλογους?
τολμας να απαντησεις? δεν το νομιζω.τολμας?

arxiepiskopos είπε...

Είναι ένας τυφλός κι εκεί που πηγαίνει κουτουλάει κατά λάθος κάποιον:
- "Εεεεε, προσέξτε λίγο κύριε μου!!"
- "Ωω, χίλια συγνώμη, δε σας είδα, είμαι τυφλός ξέρετε..."
- "Κι εγώ τυφλός είμαι!", λέει ο άλλος.
- "Σοβαρά; Ωραία τότε, τώρα που γνωριστήκαμε, να βλεπόμαστε..."(KAΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ)

arxiepiskopos είπε...

Ήταν ένας τύπος που τον έλεγαν Τσιελεπούλη και από μικρός έπαιρνε τους χειρότερους βαθμούς στην τάξη του. Κάποια στιγμή όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει αστροναύτης. Προσπαθούσε, προσπαθούσε ώσπου μετά από δεκαπέντε χρόνια αδιάκοπης μελέτης τον καλούν στην πρώτη του πτήση στο διάστημα. Μαζί του, στο διαστημόπλοιο του δίνουν και έναν πίθηκο. Ο τύπος όπως και ο πίθηκος είχαν από έναν φάκελο με οδηγίες στα χέρια τους που θα τον άνοιγαν όταν θα έφταναν στο διάστημα.
Πράγματι, όταν πια έφτασαν στο διάστημα, ο πίθηκος ανοίγει το φάκελό του, τον διαβάζει και μετά αρχίζει να πατάει κουμπιά, να τραβάει μοχλούς, να ελέγχει οθόνες και να πληκτρολογεί στο κομπιούτερ.
Ο Τσιελεπούλης ανοίγει και αυτός τον φάκελό του, βγάζει το χαρτί από μέσα, το ξεδιπλώνει και διαβάζει "Τάιζε τον πίθηκο..."

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ο γνωστος κερατας (μοναχικος μπλογκερ του αραχνιασμενου μπλογκ ανεφ οριων) σε νεα πατατα σε 2 μερες, αυτοπυροβολειται και αυτοεξευτελιζεται ο ηλιθιος,

μετα που αυτοπυροβοπηθηκε αποκαλωντας ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ την ηγεσια και το 80% του ακελ που απερριψαν το αναν(ακους μεταξενια)

μετα που αυτοεξευτελιστηκε βριζωντας μονος του την συζυγο του (την γνωστη 50αρα της αχνας που τον κερατωνει)

σημερα ο ηλιθιος αυτοεξευτελιζεται και παλι παραδεχωμενος οτι "απλώς δεν έχω...γυναίκα!" . μπραβο σου κερατουκλι για την παραδοχη σου οτι εχεις απλα συζυγο και οχι γυναικα, το χωνεψες οτι την συζυγο σου (την γνωστη 50ρα) την εχουν σαν γυναικα αλλοι και οχι εσυ.
εισαι πολυυυυυυυυ βλακας τελικα my boy!!!!!!!!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια-"στο δημοψηφισμα ψηφισα οχι." (οπως αποφασισε η κεντρικη επιτροπη του ακελ,και επραξε το 80% των ακελικων).

κερατας (ανεφ οριων)-"οι χατζηγεωργιου και αντρεας χριστου με την σταση τους στο δημοψηφισμα (τα γνωστα νενεκια φτυνωντας καταμουτρα την ηγεσια και το λαο του ακελ) διεσωσαν την λογικη στο ακελ"


πες μας λοιπον μεταξενια. εσυ τι γνωμη εχεις για τα γνωστα γιουσουφακια χριστου και χατζηγεωργιου οι οπιοι εφτυσαν καταμουτρα τοσο την ηγεσια οσο και την κεντρικη επιτροπη και το 80% των ακελικων (η αποφαση του ακελ δεν ηταν κατα βουληση αλλα συγκεκριμενη, ηταν οχι).
πες μας λοιπον μεταξενια εσυ τι γνωμη εχεις για τον "ψευτοσυντροφο" σου κερατα (ανεφ οριων-πισκοπο-χριστο) που σας φτυνει καταμουτρα ολους και σας αποκαλει παραλογους?
τολμας να απαντησεις? δεν το νομιζω.τολμας?

Kokoui είπε...

Πόσο μαλαππάππας πρέπει να είναι ο σχολιογράφος Μεταξόπουλος, όταν από την μια ζητωκραυγάζει ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ και από την άλλη γράφει ΔΗΜΗΤΡΗ, ΕΠΡΟΣ, ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ!, την ίδια ώρα που ο Δήμήτρης ξεπουλά κρατική γη στο ιδιωτικό κεφάλαιο;Δεν σου εξήγησαν καημένε Μεταξόπουλε εκεί στην «Κεντρική Επιτροπή» του ΑΚΕΛ,τι εστι κομμουνισμός;Φαντάζομαι πως όχι.Πως αλλιώς θα δουλεύουν ψιλό γαζί εσένα και άλλους τόσους «κομμουνιστές» Made in Cyprus;

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Μαρκούλλη με το μεταξένιο string, εγώ εδιάβασα ότι ο ευέλικτος ήταν εκπρόσωπος της εργατικής τάξης στις διαπραγματεύσεις.

Εσύ που είδες να τον κατηγορούν ότι είναι αριστερός και προδότης; Που είδες ότι πρέπει να φύγει;

Σε κάποια από όσα γράφεις μπορώ να συμφωνήσω όμως.

Συμφωνώ στην τιμή και δόξα στην εργατική πρωτομαγιά.

Συμφωνώ ότι η πρώτη του Μάη δεν είναι αργία, η πρώτη του Μάη είναι απεργία.

Συμφωνώ επίσης ότι το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα είναι εδώ.

Θα είναι εδώ για να διοικεί ένα καπιταλιστικό σύστημα.

Θα είναι εδώ για να εξυπηρετεί τον εθνικό εργολάβο.

Θα είναι εδώ για να υποσκάπτει το αντικατοχικό κίνημα.

Θα είναι εδώ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Βασίλισσας, των ΗΠΑ και του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου.

Θα είναι εδώ για να μην προβάλλει καμία αντίσταση στα ξένα συμφέροντα, επειδή από αυτά τρέφεται και συντηρείται.

Θα είναι εδώ για να κερνά γλυκό καρυδάκι.

***Στο παραλήρημα που σου έμαθαν να παπαγαλίζεις ξέχασες μερικά λόγια. Ξέχασες ας πούμε να προσθέσεις τις επιχειρήσεις του ΑΚΕΛ, που είναι πολλές αφου κρατά το διακρατικό εμπόρια με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στα χέρια του.

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Αρχιδεπίσκοπε πε μας και ένα με τη γεναίκα σου!

Δίας είπε...

κ. Μεταξόπουλε,

Τα τελευταία τρία συνθήματα σας μου δημιουργούν τις ακόλουθες απορίες:

1 Πως μια κύπρος θα είναι ελεύθερη, όταν η ομοσπονδία που προτείνετε (ΔΔΟ) θα βασίζετε σε ρατσιστικό – φυλετικό διαχωρισμό. Με την λογική σας οι μαύροι στην Ν. Αφρική επί Απαρτχάιντ ζούσαν βίο ελεύθερο. Επίσης τι ελευθερία λογαριάζεις να έχεις όταν η ψήφος σου δεν θα έχει την αξία της μια ψήφου αλλά κάτι πολύ λιγότερο για να εξισώσεις την πλειοψηφία 80% με την μειοψηφία 18%.

2 Επιθυμείς κομμουνιστική κύπρο. Μήπως την επιθυμείς εντός ή εκτός της ευρωπαϊκής ένωσης;;;;; Εντός πάντως δεν γίνετε άρα εισηγείστε την έξοδο της κύπρου από την ΕΕ ώστε να εφαρμοστεί ο κομμουνισμός, ή οραματίζεστε μια νέα Σοβιετική Ένωση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

3 Ο Δ. Χριστόφια πήρε την εντολή να από τον λαό με βάση την υπόσχεση που έδωσε για δίκαιη λύση. Αντί αυτού προχώρησε από μόνος του σε παραχώρηση δικαιωμάτων (50000 έποικοι, εκ περιτροπής κτλ.) εξαπατώντας ουσιαστικά τον λαό. Επομένως άλλα είπε ο λαός άλλα κάνει αυτός.

Φιλικά Δίας

arxiepiskopos είπε...

Ήταν ένας τύπος που τον έλεγαν Τσιελεπούλη και από μικρός έπαιρνε τους χειρότερους βαθμούς στην τάξη του. Κάποια στιγμή όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει αστροναύτης. Προσπαθούσε, προσπαθούσε ώσπου μετά από δεκαπέντε χρόνια αδιάκοπης μελέτης τον καλούν στην πρώτη του πτήση στο διάστημα. Μαζί του, στο διαστημόπλοιο του δίνουν και έναν πίθηκο. Ο τύπος όπως και ο πίθηκος είχαν από έναν φάκελο με οδηγίες στα χέρια τους που θα τον άνοιγαν όταν θα έφταναν στο διάστημα.
Πράγματι, όταν πια έφτασαν στο διάστημα, ο πίθηκος ανοίγει το φάκελό του, τον διαβάζει και μετά αρχίζει να πατάει κουμπιά, να τραβάει μοχλούς, να ελέγχει οθόνες και να πληκτρολογεί στο κομπιούτερ.
Ο Τσιελεπούλης ανοίγει και αυτός τον φάκελό του, βγάζει το χαρτί από μέσα, το ξεδιπλώνει και διαβάζει "Τάιζε τον πίθηκο..."

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ο γνωστος κερατας (μοναχικος μπλογκερ του αραχνιασμενου μπλογκ ανεφ οριων) σε νεα πατατα σε 2 μερες, αυτοπυροβολειται και αυτοεξευτελιζεται ο ηλιθιος,

μετα που αυτοπυροβοπηθηκε αποκαλωντας ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ την ηγεσια και το 80% του ακελ που απερριψαν το αναν(ακους μεταξενια)

μετα που αυτοεξευτελιστηκε βριζωντας μονος του την συζυγο του (την γνωστη 50αρα της αχνας που τον κερατωνει)

σημερα ο ηλιθιος αυτοεξευτελιζεται και παλι παραδεχωμενος οτι "απλώς δεν έχω...γυναίκα!" . μπραβο σου κερατουκλι για την παραδοχη σου οτι εχεις απλα συζυγο και οχι γυναικα, το χωνεψες οτι την συζυγο σου (την γνωστη 50ρα) την εχουν σαν γυναικα αλλοι και οχι εσυ.
εισαι πολυυυυυυυυ βλακας τελικα my boy!!!!!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

Οδηγούσε o TΣΙΕΛΕΠΟΣ το αυτοκίνητο του και τον σταματάει ένας μπάτσος και του λέει:
- Γιατί δεν φοράς την ζώνη σου;
Κοιτάζει κάτω ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ και λέει:
- Γαμώ το! Την ξέχασα στο άλλο παντελόνι!

arxiepiskopos είπε...

Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.(εξαιρετικά αφιερωμένο στην Επιτροπή του μπλογκ)Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας. (Κι αυτό αφιερωμένο στην Επιτροπή του μπλογκ)

arxiepiskopos είπε...

Την επόμενη ανάρτηση,παρακαλώ!

arxiepiskopos είπε...

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!(Εκφωνείται όπως το ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ)

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια μα που κρυβεσαι? αφου η παρελαση της πεο με μπροσταρη τον ευελικτο του τετραοροφου ανακτορου (προσφορα του μιλτιαδη) στην εγκωμη τελειωσε.
τολμας να εκφερεις γνωμη μεταξενια. τολμας? τα ερωτηματα παραμενουν. εχεις αποψη μεταξενια?

μεταξενια-"στο δημοψηφισμα ψηφισα οχι." (οπως αποφασισε η κεντρικη επιτροπη του ακελ,και επραξε το 80% των ακελικων).

κερατας (ανεφ οριων)-"οι χατζηγεωργιου και αντρεας χριστου με την σταση τους στο δημοψηφισμα (τα γνωστα νενεκια φτυνωντας καταμουτρα την ηγεσια και το λαο του ακελ) διεσωσαν την λογικη στο ακελ"


πες μας λοιπον μεταξενια. εσυ τι γνωμη εχεις για τα γνωστα γιουσουφακια χριστου και χατζηγεωργιου οι οπιοι εφτυσαν καταμουτρα τοσο την ηγεσια οσο και την κεντρικη επιτροπη και το 80% των ακελικων (η αποφαση του ακελ δεν ηταν κατα βουληση αλλα συγκεκριμενη, ηταν οχι).
πες μας λοιπον μεταξενια εσυ τι γνωμη εχεις για τον "ψευτοσυντροφο" σου κερατα (ανεφ οριων-πισκοπο-χριστο) που σας φτυνει καταμουτρα ολους και σας αποκαλει παραλογους?
τολμας να απαντησεις? δεν το νομιζω.τολμας?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε κερατοφορε πες μας ακομα ενα ανεκδοτο με την 50ρα συζυγο σοθ. εκαταντησε σε βικινγκ ρε βλακα.

ο γνωστος κερατας (μοναχικος μπλογκερ του αραχνιασμενου μπλογκ ανεφ οριων) σε νεα πατατα σε 2 μερες, αυτοπυροβολειται και αυτοεξευτελιζεται ο ηλιθιος,

μετα που αυτοπυροβοπηθηκε αποκαλωντας ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ την ηγεσια και το 80% του ακελ που απερριψαν το αναν(ακους μεταξενια)

μετα που αυτοεξευτελιστηκε βριζωντας μονος του την συζυγο του (την γνωστη 50αρα της αχνας που τον κερατωνει)

σημερα ο ηλιθιος αυτοεξευτελιζεται και παλι παραδεχωμενος οτι "απλώς δεν έχω...γυναίκα!" . μπραβο σου κερατουκλι για την παραδοχη σου οτι εχεις απλα συζυγο και οχι γυναικα, το χωνεψες οτι την συζυγο σου (την γνωστη 50ρα) την εχουν σαν γυναικα αλλοι και οχι εσυ.
εισαι πολυυυυυυυυ βλακας τελικα my boy!!!!!!!!!!

John Charalambous είπε...

archiepiskopos do you like it black?

arxiepiskopos είπε...

Ήταν ένας τύπος που τον έλεγαν Τσιελεπούλη και από μικρός έπαιρνε τους χειρότερους βαθμούς στην τάξη του. Κάποια στιγμή όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει αστροναύτης. Προσπαθούσε, προσπαθούσε ώσπου μετά από δεκαπέντε χρόνια αδιάκοπης μελέτης τον καλούν στην πρώτη του πτήση στο διάστημα. Μαζί του, στο διαστημόπλοιο του δίνουν και έναν πίθηκο. Ο τύπος όπως και ο πίθηκος είχαν από έναν φάκελο με οδηγίες στα χέρια τους που θα τον άνοιγαν όταν θα έφταναν στο διάστημα.
Πράγματι, όταν πια έφτασαν στο διάστημα, ο πίθηκος ανοίγει το φάκελό του, τον διαβάζει και μετά αρχίζει να πατάει κουμπιά, να τραβάει μοχλούς, να ελέγχει οθόνες και να πληκτρολογεί στο κομπιούτερ.
Ο Τσιελεπούλης ανοίγει και αυτός τον φάκελό του, βγάζει το χαρτί από μέσα, το ξεδιπλώνει και διαβάζει "Τάιζε τον πίθηκο..."

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,βάλε τζιείνον το top of the tops που ελάλεν "Έρχεται Κυριακή,ευκαιρία να επισκεφθείς τη μάνα σου που την ντρόπιασες....".άτε ρε,please!Toύτα έχουν συλλεκτικήν αξία,όταν θα δημιουργηθεί το μουσείο σύγχρονης βλακείας!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,και πάλι σε ευχαριστώ.Η βοήθειά σου,ειδικά σήμερα,ήταν πολύτιμη!Το γιατί θα το καταλάβεις μόνο με αιφνίδια αύξηση του I.Q σου ή αν στο εξηγήσει και πάλι ο ταλαίπωρος ο ΡΗΓΑΣ.Κυριολεκτικά εμπέρτεψεν με τους πελλούς!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια μα που εισαι αγγελε μου?
θα μας απαντησεις? δικαιουσαι να εχεις αποψη?¨

κερατουκλι (ανεφ μοναχικε του αραχνιασμενου μπλογκ) εκαταντησεσε να λαλεις ανεκδοτα ο ευελκτος (πως να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα) ρε ανεκδοτο. ατε πες μας αλλο ενα με την 50ρα συζυγο σου (γυναικα για αλλους) ρε μοναχικε κερατα

aris είπε...

Ο/Η aris είπε...
Κάθε άρθρο ακολουθείται κατά πόδας από σχόλιο-ύβρι ή προσπάθεια γελοιοποίησης ατόμων και ιδεών από τον arhiepiskopos. Επειδή δεν πιστεύω ότι ο εν λόγω κύριος είναι καραγκιόζης ή naive, αλλά εντεταλμένος πράκτορας παρακολούθησης του συγκεκριμένου ιστότοπου από το κόμμα του, με εντολή να κάνει αυτό ακριβώς που κάνει - δηλ. ύβρεις, γελοιοπoίηση και παρέκκλιση από το θέμα συζήτησης, θα καλούσα τους άλλους συμμετέχοντες να κρατούσαν το επίπεδο της συζήτησης. Δεν ήθελα για δεύτερη φορά να ασχοληθώ με τον "κύριο" αυτόν, αλλά είναι τόσο εμφανής ο σκοπός του...

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει που το ΑΚΕΛ ΔΕΝ έχει δικούς του ήρωες,

ΔΕΝ έχει ούτε δικές του γιορτές.


Η 1η του Μάη δεν ανήκει στον κομμουνισμό, στα κομμουνιστικά καθεστώτα, το ΑΚΕΛ, κλπ.

Μην τρελλαθούμε τελείως δηλαδή.

Η 1η του Μάη είναι η επέτειος των κινητοποιήσεων των εργατικών συνδικάτων στις ΗΠΑ -- κυρίως στις μεγάλες πόλεις του βορρά όπως Ντιτρόιτ και Νέα Υόρκη με επίκεντρο το Σικάγο και με αποκορύφωμα την σφαγή (πυρ εναντίον εργατών από την αστυνομία της πόλης) στην πλατεία Haymarket του Σικάγο την 1η του Μάη το 1886.

Αυτό έγινε περ. 30 χρόνια πριν την Οκτωβριανή επανάσταση στην Ρωσσία.

Τα κομμουνιστικά καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ αλλά και τα γιουσουφάκια τους σαν το ΑΚΕΛ κατάφεραν να ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ την επέτειο αυτή και να την κάνουν "δική" τους.

Η εξέγερση στο Σικάγο έδωσε στην εργατική τάξη το 8ωρο.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ;

Φόβο και τρομοκρατία και Γκούλαγκ και βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών και εξορίες στην Σιβηρία και στα Ουράλια και ρουφιάνους και μυστικές υπηρεσίες και επαγρύπνηση και εξευτελισμό της προσωπικότητας και της ατομικής ελευθερίας
.

Ρ.

Kokoui είπε...

Εδώ το όνομα του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΕΟΚΑ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ,ενός αντικομμουνιστή,ενωτικού,δεξιού,θρησκευόμενου,καπηλεύεται το ΑΚΕΛ,για να προπαγανδίζει και να ρίχνει στάχτη στα μάτια των οπαδών του,την 1η του Μάη θα σκεφτεί,αγαπητέ σχολιογράφε Ρήγα;

arxiepiskopos είπε...

ARIS,ορθά έχεις αντιληφθεί.Όμως δεν είμαι εντεταλμένος από το κόμμα "μου" για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ανήκω στο ΑΚΕΛ.Η κομματική μου ταυτότητα είναι της ΕΔΕΚ,υπογεγραμμένη από τον πιο γνήσιο εδεκίτη,τον Τάκη Χατζηδημητρίου.Απλώς έχω αποστασιοποιηθεί από τότε που το κόμμα έχει ακολουθήσει το δρόμο του εθνικοσοσιαλισμού.Η γελοιοποίηση που επιχειρώ είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης σε ένα μπλογκ υβριστικό απ'άκρου σ'άκρον.Έχεις διαπιστώσει σοβαρότητα και πολιτικό λόγο στις αναρτήσεις του;Όπως,λοιπόν,λεν κι οι ομοιοπαθητικοί "Όμοια ομοίοις ιώνται"!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

απο ολα τα ανεκδοτα που εχει πει το μεγαλο ανεκδοτο σημερα, ο κερατας δηλαδη, το μονο που αξιζε ηταν το τελευταιο του. οπου μας ειπε οτι "δεν ειναι εντεταλμενος του ακελ" και συνεχισε με αλλο ανεκδοτο οτι "εχω ταυτοτητα της εδεκ". πολλα καλο ρε κερατα. ατε πε μας αλλο εναν με την 50ρα συζυγο ΣΟΥ και γυναικα των ΑΛΩΝ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΚΗΡΥΚΑΙΑΝΤΑ, δεν γνωριζω αν το αντιληφθηκες, αλλα ζουμε σε μια ελευθερη κοινωνια. ο καθενας μπορει να ψηφιζει οτι θελει, χωρις να δινει λογο σε κανενα. ουτε εγω θα σου εξηγησω γιατι ψηφισα οχι, ουτε το ΑΚΕΛ θα σου δωσει λογο γιατι προετρεψε το λαο να πει οχι, ουτε ο σχολιογραφος arxiepiskopos θα σου δωσει λογο γιατι ψηφισε ναι. εισαι δημοκρατης, ΚΗΡΥΚΑ? σεβεσαι τον αλλο, ΚΗΡΥΚΑ? ο καθενας μπορει να λαλει οτι βλακεια θελει ελευθερα, και θα σου σχολιασω τι λεει ο χατζηγεωργιου τζαι ο arxiepiskopos?

kokoui, δεν ξερεις ουτε ποιος ειμαι, ουτε τι πιστευω.

ζηνων κιτιευς, ωραια η προπαγανδα σου εναντιον του ΑΚΕΛ, αλλωστε φαινεται η αποψη σου για την κυπρο απο την εικονα σου. τζαι πως τα ειπες τουτα? ποιος σε ακουσε? ο απλος ο πολιτης, που εδω και δεκατιες ψηφιζει ΑΚΕΛ ενσυνειδητα, γιατι το κρινει ως αξιο? αν σας ενοχλει το ΑΚΕΛ, λογω του μεγεθους και της δυναμης του, δικο σας το προβλημα. το ΑΚΕΛ εχει απηχηση ΤΕΡΑΣΤΙΑ στο λαο, και ανθρωπακια σαν εσας δεν το σκιαζουν.

ΔΙΑ, προσωπικο μου οραμα ναι ειναι μια κυπρος κομμουνιστικη, σε μια βαση των διδαχων του καρλ μαρξ και των διαδοχων του.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Τελικά ο Anefiskopos δεν μας απάντησε το κρίσιμο ερώτημα.

Με την εκλογή Έρογλου θα συνεχίσουν τα λουτρά με βραστή ΚΕΑΝ ή θα αντικατασταθούν με μπανάκια με βραστή Πέπσι ή Σέβεν-Απ;

Κερατοειδές Anefiskope, αυτά είναι ερωτήματα που οφείλεις να απαντήσεις.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μεταξόπουλε,

Τώρα που καταρρέει η ομοσπονδία του Βελγίου που δεν είχε καν γίνει ως αποτέλεσμα εισβολής-κατοχής, πως θα δικαιολογήσει ο ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ την εμμονή στην φασιστική ΔΔΟ που είναι αποτέλεσμα εισβολής-κατοχής;

Ευχαριστώ για την διάθεση σοβαρού διαλόγου μαζί σου, όπως έγινε και σε άλλα ποστς, και το εκτιμώ.

arxiepiskopos είπε...

Πενταρόγιωρκος,ακόμα ένα "αμεγύρευκε" χαλάλι σου!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε βλακα μεταξοπουλε, τα ερωτηματα ειναι καθαρα και ασε τα κουνηματα, το τι ψηφισε ο καθενας δικαιομα του. σε ρωτω καθαρα για πολιτικα προσωπα ,του ακελ, που εφτυσαν καταμουτρα την ηγεσια και τον ακελικο λαο και πηγαν εναντια στην αποφαση του. το τι ψηφισε ο γιανης, ο κωστης και η γεναικα του ανεφ οριων ειναι διακαιομα τους. δικαιουνται ομως πολιτικα προσωπα ,ψηλα στην ιεραρχια του ακελ, να περιφρονουν δημοσια αποφασεις του ακελ? οπως εκανε ο γιοσουφ χαζηγεωργιου και ο μεχμετ χριστου?
εχουν το δικαιομα πολιτικα προσωπα της ηγεσιας του ακελ, να αντιτιθενται δημοσια σε αποφαση του ακελ? για πες μεταξενιε. εχεις αποψη? τολμας?

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΚΗΡΥΚΑ, γιατι να μην εχουν το δικαιωμα? η αποφαση του κομματος παιρνεται συλλογικα, αλλα ο καθενας μπορει να υποστηριζει οτι θελει, φτανει να ειναι μεσα σε ορισμενα πλαισια. ετσι για να μην πιανουν μερικοι και να λενε οτι το ΑΚΕΛ ειναι προβατα. ειναι ολα μεσα στο νου σας, στο δικο σας φανταστικο κοσμο, οπου κυριαρχει ο αντιακελισμος. εμας, δεν μας ενδιαφερει, ουτε τι λελει ο καθε κηρυκας, ουτε τι λεει ο καθε γιορκος.

να ρωτησω κατι αφελες: γιατι δεν κοιταζετε τα του χωρου σας, οποιος και αν ειναι αυτος, και να προσπαθειτε να τον βελτιωσετε για να φτασετε το ΑΚΕΛ, παρα μονο προσπαθειτε να το μειωσετε? γιατι τοση επιθεση προς το μεγαλυτερο κομμα της κυπρου?

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε βλακα μεταξοπουλε, τα ερωτηματα ειναι καθαρα και ασε τα κουνηματα, το τι ψηφισε ο καθενας δικαιομα του. σε ρωτω καθαρα για πολιτικα προσωπα ,του ακελ, που εφτυσαν καταμουτρα την ηγεσια και τον ακελικο λαο και πηγαν εναντια στην αποφαση του. το τι ψηφισε ο γιανης, ο κωστης και η γεναικα του ανεφ οριων ειναι διακαιομα τους. δικαιουνται ομως πολιτικα προσωπα ,ψηλα στην ιεραρχια του ακελ, να περιφρονουν δημοσια αποφασεις του ακελ? οπως εκανε ο γιοσουφ χαζηγεωργιου και ο μεχμετ χριστου? AYTO EΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ Ο aris . ARIS,θα έχει όσο σεβασμό κατάφερε να κερδίσει!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξοπουλος ειπε
"γιατι να μην εχουν το δικαιωμα? η αποφαση του κομματος παιρνεται συλλογικα, αλλα ο καθενας μπορει να υποστηριζει οτι θελει, φτανει να ειναι μεσα σε ορισμενα πλαισια."
και πες μας ρε μεταξοπουλε οταν η αποφαση του κομματος ειναι ΟΧΙ (στην συγκεκριμενη περιπτωση του δημοψηφισματος οι επιλογες ηταν 2 λεξεις) και καποια στελεχη του Ακελ στηριζουν , προωθουν το ΝΑΙ (δηλαδη την αλλη απο τις 2 επιλογες) ποια ειναι αυτα τα πλαισια ρε συ μεταξοπουλε που αναφερεσαι?
Οταν το Ακελ λεει ΟΧΙ και πρωτοκλασατα στελεχη στηριζουν το ΝΑΙ (να μην αναφερω τους χαρακτηρισμους σε εραστες της διχοτομησης που εσερναν σε οσους ελεγαν ΟΧΙ,συμπεριλαβανομενου και του κομματος τους) ποια ειναι αυτα τα "ορισμενα πλαισια" που λες?
να στο κανω οσο ποιο απλο γινεται,
οταν το Ακελ λεει ΟΧΙ, και πρωτοκλασατα στελεχη λενε ΝΑΙ ,ποια εινα τα "ορισμενα πλαισια" που λες?
πηγαν η οχι εντελως αντιθετα
στην αποφαση του κομματος και του Ακελικου λαου οι κυριοι Χριστου και Χατζηγεωργιου ?
(οποιο λεξικο ανοιξεις θα μαθεις οτι το αντιθετο του ΟΧΙ ειναι το ΝΑΙ)
τολμας να απαντησεις η θα κανεις υπεκφυγες παλι?
τολμας? εχεις τα κοτσια να εκφερεις αποψη?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ειπε ο ανεφ οριων-χριστος

"30 Απριλίου 2010 11:53 π.μ.
arxiepiskopos είπε...
αύριο βράδυ στο σπίτι μου στην Άχνα οργανώνω παρτούζα πάρτι και είσαι προσκεκλημένος μου.Η 50άρα μου επιμένει και σε θέλει κι εγώ δεν της χαλώ χατίρι.Θα είναι και ο ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ Θα είναι και ο Άντρος Κυπριανού να μας κρατεί το ρυθμό χτυπώντας την πατερίτσα του.Θα περάσουμε καλά"

ειπε παλι ο ανεφ οριων-χριστος
"θα έχει όσο σεβασμό κατάφερε να κερδίσει!"
WELL SAID my boy!!!!!!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΙ,
Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ (ΤΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ) ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ. Ο ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ(ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ 50ρα) ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΙ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ (ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΙ).
undrestand my boy!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς όλους: ΠΟΙΟΣ μεγάλος ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ έχει γράψει το πιο κάτω:
(η απάντηση στο τέλος).


''ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΝΕΣ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΟΣ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΥ,ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ,
ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΡΟΥΧΟ ΤΟΥΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ.ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ.Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ,ΤΟ ΠΙΝΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ;

...ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ,ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΡΓΑΤΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ,Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΕΡΓΑΤΗ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

...ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ
ΚΛΑΔΟΥΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΝ, ΤΟΥΣ
ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ.
''



Μάλιστα. Τάδε γράφει ο μεγάλος θεωρητικός του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Friedrich Engels στο βιβλίο του The Condition of the Working Class in England ("Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία") (1845) στα κεφάλαια "Competition" και "Irish Immigration."


Η μετάφραση στα Ελληνικά δεν είναι δική μου. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το κείμενο στην Αγγλική μετάφραση στο http://www.marxists.org/archive/marx/works/1845/condition-working-class/index.htm


Ρ.

Δίας είπε...

κ. Μεταξόπουλε,

Αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορεί να συνάδει η ομοσπονδιακή με ΔΔΟ Κύπρος, με την Κομουνιστική Κύπρο, την ελευθερία και την απεργία.

Δεν ξέρω αν τα προσωπικά σας οράματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά κατά την ταπεινή μου κάπου με έχετε μπερδέψει. Και εξηγώ:

Αναφέρετε ομοσπονδία την οποία αντιλαμβάνομαι ότι είναι η ΔΔΟ η οποία ως γνωστό καταπάτα βασικές ανθρώπινες ελευθερίες, αφού βασίζετε σε ζώνες διαχωρισμού με βάση την φυλετική καταγωγή. Επομένως κάπου υπάρχει αντίφαση.

Αναφέρετε Κύπρο κομμουνιστική και συνάμα ότι η αργία της 1ης Μαΐου είναι απεργία. Και διερωτώμαι, πότε έγινε απεργία σε κομμουνιστικά κράτη;;;; Άλλη αντίφαση.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα σχόλια μου να υποθέσω ότι συμφωνείτε;;;;;

Φιλικά Δίας

Πλαστήρας είπε...

Αρχιεπίσκοπε

πρώην Εδεκίτη

Μήπως ανήκεις στην τροτσκιστική φράξια που αυτοαποκαλείται "Αριστερή Πτέρυγα";

arxiepiskopos είπε...

Όχι,ΠΛΑΣΤΗΡΑ,ανήκω στην ΕΔΕΚ εκείνη που ονομάζεται σοσιαλιστική κι όχι όπως την κατάντησαν εθνικοσοσιαλιστική,στην ΕΔΕΚ εκείνη που προκρίνει το ρεαλισμό κι όχι τη φαντασιοπληξία!

arxiepiskopos είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,ελπίζω πριν βουτήξετε την πένα σας στο μελάνι για την επόμενή σας ανάρτηση,να βουτήξετε πρώτα τη γλώσσα σας στη λογική και την κοσμιότητα.Δεν είναι καιρός για τσακωμούς μεταξύ μας.Τώρα προέχει η λαική ΟΜΟΝΟΙΑ!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

συμφωνα με τον ανεφ-κερατα-πισκοπο

εκ περιτροπης εποικος προεδρος = ρεαλισμος

παραμονη 50,000 (100,000 και βαλε στην κυριολεξια με τα ειδικα κριτηρια) εποικων στα σπιτια μας = ρεαλισμος

1 ψηφος εποικου ισουται με 16 ψηφους ελληνοκυπριων = ρεαλισμος


μηχανισμος επιλησης αδιεξοδων οπου νικωσα ψηφο εχει ο εκ περιτροπης εποικος προεδρος δηλαδη καθε 4 χρονια για 2 χρονια θα υπερνικουν 3-2 οι εποικοι οποτε και θα αποφαισζουν ΝΟΜΙΜΑ για οτι θελουν στο ομοσπονδιακο κρατος = ρεαλισμος

αν εχετε χασει τα λογικα σας (μαλλον λογο κερατου της 50ρας συζυγου σας) και τα βλεπετε αυτα ρεαλιστικα, δεν φταιμε εμεις.

arxiepiskopos είπε...

Έποικος αντιπρόεδρος=Νικόλας Παπαδόπουλος(για να μη ξεχνιόμαστε,ευφυέστατε Τσιέλεπε)!

Ανώνυμος είπε...

Το έχω ρωτήσει πολλές φορές:

Πώς ακριβώς βλέπετε την παραμονή εποίκων μέσα στα πλαίσια της ΔΔΟ;

Με δύο κατηγορίες πολιτών;

Των Κυπρίων (που θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι) και των "αδελφών εποίκων" (που θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά όχι του εκλέγεσθαι;)

Από την στιγμή που θα τους δεκτείτε να μείνουν στο νησί, θα έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα, πολιτικά και άλλα. Επομένως και αυτό του να διεκδικήσουν το αξίωμα του αντιπροέδρου.

Τώρα, πώς γίνεται να επιμένετε για ΔΔΟ με παραμονή εποίκων αλλά να ΜΗΝ δέχεστε τις συνέπειες και τις πιθανές συνέπειες της ΔΔΟ αυτό δείχνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ και ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΈΝΟΙ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Η αφέλεια και βλακεία όμως έχουν και τα όρια τους. Από ένα σημείο και μετά πρέπει να μιλούμε για συνειδητή προδοσία.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Την εκλογήν εποίκου,ΡΗΓΑ,την παρεμποδίζει ο κατά 20% επηρεασμός των εκλογών από τους Ε/Κ μέσω της σταθμισμένης ψήφου.Εκτός κι αν οι γαλάζιοι μας λύκοι ψηφίσουν τους γκρίζους.Η κοινότητα στόχων δεν το αποκλείει.Ξεχνιούνται τα άστρα Σερντάρ και Τάσσου;

Ανώνυμος είπε...

Κοιμήσου και παρήγγειλα

Στην πόλη τα προικιά σου

Στα Γιάννινα τα ρούχα σου

Και τα χρυσαφικά σου

Κοιμήσου αγγελούδι μου

Κοιμήσου εσύ μωρό μου

Νάνι, νάνι, νάνι, νάνι

Το παιδάκι μου θα κάνει.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,επειδή με το πιο πάνω "επιχείρημα"είσαι "πειστικότατος",θύμισε σε μας τους βλάκες που δε βρίσκουμε τον τρόπο να διώξουμε τους εποίκους από το 1974 μέχρι σήμερα πώς θα τους διώξεις εσύ.Στον τομέα αυτό εμείς οι ανίκανοι περιμένουμε τα φώτα εσάς των ικανών,που δεν τα δώσατε ούτε και στον Τάσσο.Πού τα κρύβετε επιτέλους;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,η λογική της απάντησής σου είναι παρόμοια της λογικής του Τοτού.Απόλαυσέ την! Κάνει επιθεώρηση στην τάξη του Τοτού ο επιθεωρητής που θέλει να εκθέσει την δασκάλα . Η δασκάλα έντρομη έχει προειδοποιήσει όλα τα παιδιά να είναι προσεκτικά και να απαντούν γρήγορα και συνιστά στον Τοτό να είναι κόσμιος....
Αρχίζει λοιπόν την επιθεώρηση ζητώντας σε ότι ρωτά να του βρίσκουν το ΑΝΤΙΘΕΤΟ και γρήγορα.
Κάνοντας βόλτες με τα χέρια πίσω ο επιθεωρητής σταματά απότομα δίπλα στον Γιαννάκη και ρωτά¨
¨-Άσπρο;
-Μαύρο! απαντά αστραπιαία ο Γιαννάκης.

Συνέχισε ο επιθεωρητής σταματώντας δίπλα στην Αννούλα
-Μέρα;
-Νύχτα! , απαντά γρήγορα η Αννούλα.

Εντυπωσιασμένος αλλά και εκνευρισμένος ο επιθεωρητής αναρωτιέται τι να ρωτήσει που να μην το απαντήσουν για να εκθέσει τη δασκάλα...
σκέφτεται...σκέφτεται και αποφασίζει να ρωτήσει κάτι που να μην έχει αντίθετο...
Χαρούμενος και σίγουρος για τη νίκη του σταματά απότομα δίπλα στον Τοτό και ρωτά:
Αρνιόμουνα.!
-Κατσικόπουτσες...απαντά θριαμβευτικά ο Τοτός κοιτάζοντας με χάρη τη δασκάλα του...

Ανώνυμος είπε...

Οι απαντήσεις μου είναι ανάλογες με τις ψευδαισθήσεις σου!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,πες μου πώς θα πετύχουμε τον κοινό στόχο της εκδίωξης όλων των εποίκων!Το ΠΩΣ,γιατί το ΠΡΕΠΕΙ το ξέρω κι εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Την εκλογήν εποίκου,ΡΗΓΑ,την παρεμποδίζει ο κατά 20% επηρεασμός των εκλογών από τους Ε/Κ μέσω της σταθμισμένης ψήφου.


Η Τ/Κ κοινότητα είναι ελεύθερη να εκλέξει για ηγέτη της και --σε περίπτωση εν'αλλάξ προεδρίας -- ως επέκταση τον πιθανό επόμενο πρόεδρο του κράτους, ή αντιπρόεδρο (ανάλογα με τις πρόνοιες του συντάγματος) όποιοδήποτε ΜΕΛΟΣ της αυτή επιθυμεί.

Τί θα τους πούμε εμείς; Όχι, θέλουμε κάποιον άλλον για υποψήφιο στις εκλογές σας; Θα υπάρχει πρόνοια να έχουμε βέτο στις υποψηφιότητες;

Αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο, διότι θα σημαίνει επίσης ότι θα μπορούν αυτοί να έχουν βέτο και σε μας.

Μήπως αυτό έχει συμφωνηθεί τελικά;

Κάτι δεν πάει καλά με αυτές τις πρόνοιες.

Εμείς (ο απλός κόσμος) κρίνουμε με βάση αυτά που προτείνονται και αυτά που ανακοινώνονται. Η κυβέρνηση μας λέει "μην ανησυχείτε, τέτοια πράγματα [έποικος πρόεδρος, ή αντιπρόεδρος] δεν γίνονται."

Τί ακριβώς έχει συμφωνηθεί;

Ρ.