Όλοι μας σπονσάραμε την "ομάδα του λαού"!

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010


Στη φωτογραφία, οπαδοί της Ομόνοιας πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα. Πίσω από τη "σημαία" του ψευδοκράτους, διακρίνονται ο Μ. Α. Ταλάτ, ο Ασιχτίρ Τσογλάν, ο Νικόλας που έγινε Νιχάτ και ο Ηλικιακός Ρατσιστής Anef_Oriwn (που ακόμη δηλώνει μέλος της Ε/Κ κοινότητας!!!)

Μπορεί να πανηγυρίζει σήμερα ο γνωστός Ηλικιακός Ρατσιστής του διαδικτύου και μαζί του χιλιάδες άλλες κόσμου (και καλά κάνουν και ειλικρινά τους ευχόμαστε συγχαρητήρια- άλλωστε και κάποια μέλη της Επιτροπής είναι φίλαθλοι της Ομόνοιας), αλλά ένα ευχαριστώ, το οφείλουν στους υπόλοιπους.

Γιατί
για τη σημερινή επιτυχία της Ομόνοιας, ο μεγάλος πρωταγωνιστής, είναι ο κυπριακός λαός. Αυτός σπονσάρει το μεγαλοχρηματοδότη της Ομόνοιας. Βλέπετε, ο μεγαλοχρηματοδότης του μεγαλοχρηματοδότη της κρατικής ομάδας, Μ. Νεοφύτου, είναι ο κυπριακός λαός.

Τα δημόσια έργα που κατά κόρον του ανατίθενται και από τα οποία στη συνέχεια αυτός χρηματοδοτεί την Ομόνοια,
πληρώνονται από τον κυπριακό λαό και όχι από την πούγκα του Anef_Oriwn ή του Ευέλικτου Οδοστρωτήρα.

Η Ομόνοια βλέπετε μπορεί να φέρνει οφέλη στο καθεστώς (κοιμίζοντας τους οπαδούς του και δίνοντας τους κάτι για να χαρούν και να πανηγυρίσουν, σε μια εποχή γενικότερης ανικανότητας, αποτυχιών και απαξίωσης των πάντων), αλλά όσον αφορά τα έξοδα, είναι μια πραγματική "ομάδα του λαού" !

Ένα ευχαριστώ λοιπόν, μας το οφείλει ο Οδοστρωτήρας και τα παραπούλια του.

Γιατί, όλοι μας σπονσάραμε την "ομάδα του λαού"!

Τερέντιος για το christofias-watch

46 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,η προηγούμενη ανάρτησή σας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα ήταν-δυστυχώς-μια αναλαμπή λογικής.Δυστυχώς "φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν".Επανήλθετε αμέσως μετά στη χυδαιότητα.Θα εισπράσσετε ό,τι δικαιούστε!

John Charalambous είπε...

Γιατί ρε arxiepiskope, έχεις αμφιβολία ότι υπάρχει χρηματοδότηση της κρατικής ομάδας από τους πολίτες;

Ποιος πληρώνει το Μιλτιάδη για να έχει να δίνει στην Ομόνοια; Εσύ μήπως;

arxiepiskopos είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,αν τα μυαλά σας ήτανζαλατίνα,η ζαλατίνα θα πουλιόταν σε τιμή διαμαντιών.Τόσο σπάνια θα ήταν!Και μια και πιάσαμε τα "Αν..."κι αφού το μπλογκ ξανάγινε αστεία υπόθεση,απολαύστε πραγματικά κι όχι πολιτικά ανέκδοτα,όπως αυτά της Επιτροπής! "Μία γυναίκα ήταν στη resepsion του ξενοδοχείου της και περίμενε να πάρει το κλειδί της.
Καθώς περίμενε έρχεται δίπλα της ένας τύπος και καταλάθος την χτυπά με τον αγκώνα του στο στήθος.
Μες την ντροπή του προσπαθούσε να βρει μια καλή δικαιολογία.
Της λέει λοιπόν:"Αν η καρδιά σου είναι τόσο μαλακή όσο το στήθος σου...ελπίζω να με συγχωρέσεις"
Και απαντάει αυτή:"Αν ο που**** σου είναι τόσο σκληρός όσο ο αγκώνας σου...θα είμαι στο δωμάτιο 202"!!!!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,πες μου πώς θα πετύχουμε τον κοινό στόχο της εκδίωξης όλων των εποίκων!Το ΠΩΣ,γιατί το ΠΡΕΠΕΙ το ξέρω κι εγώ!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,ΑΙΑΝΤΑ,ΡΗΓΑ ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,το πιο πάνω ερώτημα απευθύνεται και σε σας.Δεν έχει σημασία πως είστε μειωμένης νοημοσύνης σε σχέση με τον ΕΜΕΡΣΟΝ!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! ΜΙΛΤΙΑΔΗ, ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΕΡΟ! ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ!

Ανώνυμος είπε...

Με τον τρόπο που διαπραγματευόμαστε δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ οι έποικοι. Για να αναγκαστεί κάποιος να κάνει παραχωρήσεις (όπως είναι η αποχώρηση των εποίκων) πρέπει να έχει να πληρώσει κάποιο τίμημα. Από την στιγμή που εμείς ή μάλλον η πολιτική μας ηγεσία βρίσκεται συνεχώς σε υποχώρηση δεν υπάρχει περίπτωση ο άλλος να σου δώσει κάτι. Πχ γιατί επιτρέψαμε (Κύπρος και Ελλάδα) να ξεκινήσει η Τουρκία διαπραγματεύσεις για την ένταξη; Τι πήραμε ως αντάλλαγμα για την παραμονή 50,000 εποίκων; Γιατί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις τι έχουμε κερδίσει εμείς από αυτές τις διαπραγματεύσεις;

John Charalambous είπε...

archiepiskopos άξιον τέκνο του νενεκισμού, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, να σου πω εγώ τη γνώμη μου για το θέμα των εποίκων.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πετύχουμε τον κοινό στόχο της εκδίωξης όλων των εποίκων.

Ο ένας είναι το αεροπλάνο και ο άλλος είναι το πλοίο.

Όπως η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να απελάσει τους παράνομους λαθρομετανάστες, όταν ανακτήσει την κυριαρχία της στα κατεχόμενα μας εδάφη, με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, θα πρέπει οι έποικοι - παράνομοι λαθρομετανάστες - έγκλημα πολέμου που θέλει να νομιμοποιήσει ο ευέλικτος και νενεκΑναστασιάδης, να μπουν σε αεροπλάνα ή πλοία, ή σε συνδυασμό των δύο μέσων και να επιστρέψουν εκεί που ήταν.

Αφού όμως φαίνεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για τους έποικους, εγώ προτείνω να μπεις κι εσύ μαζί τους, και να συμβιώσετε ειρηνικά στον τόπο καταγωγής τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,πες μου πώς θα πετύχουμε τον κοινό στόχο της εκδίωξης όλων των εποίκων!



Μα την μαγική λύση να "φύγουν μερικοί" (και να μείνουν άλλοι) εσείς την έχετε! Και το έχετε πει πολλές φορές.

Πολλές φορές επίσης ρώτησα "Πώς θα φύγουν αυτοί οι 'λίγοι' "; Κανένας δεν απαντά. Ή μάλλον η απάντηση είναι όπως πιο πάνω: 'Πώς θα φύγουν όλοι";

Με άλλα λόγια ούτε καν έχετε σκεφτεί αυτά που προτείνετε και ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να δώσετε απαντήσεις για αυτά που ισχυρίζεστε ότι γνωρίζετε ακριβώς πώς θα κάνετε.

Η Κύπρος (και η Ελλάδα) θα μπορούσαν να δώσουν ως αντάλλαγμα την ψήφο για ένταξη στην ΕΕ (αντί για βέτο) στο θέμα των εποίκων και για μια /δημοκρατική/ λύση στο Κυπριακό: Ένα ενιαίο κράτος. Χωρίς έποικους και χωρίς Τούρκικα στρατεύματα.

Ας αρχίσουμε από αυτό.

Διότι αν οι έποικοι ήταν συνδεδεμένοι με την γη (τους), δεν θα έφευγαν από την ΔΙΚΗ τους για να έρθουν στην ΔΙΚΗ μας.

Οι δικοί μας ηγέτες ούτε ΚΑΝ έχουν σκεφτεί τέτοιο πράγμα.

Προτιμούν να παραμένουν σε έναν φαύλο κύκλο μιας φανταστικά λειτουργικής ΔΔΟ.

Επομένως μην μας λέτε ότι δεν έχουμε λύσεις και δεν έχουμε προτάσεις.

Και λύσεις έχουε και προτάσεις. Οι κυβερνήσεις μας δεν έχουν την θέληση (για να μην πω κάτι άλλο) ούτε καν να τις λάβουν υπ'όψην.

Τα έχουμε πει ΠΟΛΛΕΣ φορές και κάνεις (κάνετε) ότι δεν τα βλέπετε.

Και το θλιβερό ξέρεις ποιό είναι βρε αρχιεπίσκοπε; Ότι για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ θα ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ την απάντηση μου και θα μου κάνεις την ΙΔΙΑ ακριβώς ερώτηση σε 2-3 μέρες σε κάποια άλλη ανάρτηση, ισχυριζόμενος ότι με ρώτησες κάτι και δεν σου απαντώ.

Έχεις καταντήσεις από κουραστικός σε γελοίος.


Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡήγας είπε...

Και το θλιβερό ξέρεις ποιό είναι βρε αρχιεπίσκοπε; Ότι για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ θα ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ την απάντηση μου και θα μου κάνεις την ΙΔΙΑ ακριβώς ερώτηση σε 2-3 μέρες σε κάποια άλλη ανάρτηση, ισχυριζόμενος ότι με ρώτησες κάτι και δεν σου απαντώ.

Μάγος είσαι;! :))

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Φοβερή συζήτηση στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Συνέντευξη Κληρίδης και καλεσμένοι Μαρκίδης-Ρολάνδης και Κατσουρίδης.

Σούπερ αντικειμενικότητα. Αναγκάστηκε και ο Κατσουρίδης να θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Είδα λίγη από τη συζήτηση ΕΔΕΚ ΗΒ και μετά το γύρισα στο Greek Idol.

Μεταξύ των τριών, ο πιο Έλληνας είναι ο Κατσουρίδης!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι άλλοι στο Ελληνικό διαδίκτυο γνωρίζουν την ιστορία άλλως πως:

-----------------------------
Όπως η Πόλη έπρεπε να τουρκέψει 29 Μαΐου το 1453 έτσι ακριβώς έπρεπε να τουρκέψει και ο Πόντος 15 Αυγούστου 1461. Θέλημα θεού έλεγαν στο ποίμνιο τότες! Κι' άλλα καταλάβαινε το ποίμνιο κι' άλλα εννοούσανε αυτοί!
Για 8 ολόκληρα χρόνια ο Πόντος περικυκλωμένος από Μογγολοτουρκο-Σελτζούκους κρατούσε ακμαιότατα της πύλες του ελεύθερου Ελληνισμού!
Το παπαδαριό όμως είχε κανονίσει τις προδοσίες και είχε φροντίσει για τον αφανισμό και των τελευταίων ελεύθερων Ελλήνων!
Όπως οι θεοί της Ελλάδος και της Ελευθερίας οι ήρωες του 1821 αφορίστηκαν και προδόθηκαν από την εκκλησία των χριστιανό παπάδων, έτσι ακριβώς παραδόθηκαν προς εξόντωση οι Έλληνες του Πόντου!
Η ειρωνεία είναι όμως ότι αυτοί οι προδότες μοναχοπαπάδες σήμερα εμφανίζονται ως θύματα των τούρκων αντί για συνεργάτες!
Εμφανίζονται θύματα για τον Ελληνισμό αντί για θύτες!
Εμφανίζονται δήθεν αγωνιστές ενώ ήταν προδότες!
Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν επιτέλους!

Ας θυμυθούμε τα όσα είπε ο Πατριάρχης της Ορθοδοξιας μετά την άλωση της Πόλης ο Γεννάδιος Σχολάριος!


Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους.
Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας.
Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην.
Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι , απαντώ Χριστιανός είμαι!!!
------------------------------

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ξεκόλλα Anef_Oriwn. Χριστιανός δηλώνεις, ειδωλολάτρης δηλώνεις, πάλι Τούρκος είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Η αλογόμυγα τσίμπισε πάλι.
"Η αλεπού κρυβότανε, μα ο κώλος της φαινότανε".
"Παιδί παπά, διαβόλου εγγόνι".

Έτσι ΕΔΕΚ ΗΒ;

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι διαβάσανε για Όμηρο, τον είπαν Ομέρ. Κι' αυτός Τουρκος είναι!
Διαβάσανε για Αγαμέμνωνα, τον είπαν Αγά Μεμνούν. Κι΄αυτός Τούρκος είναι!
Όλους Τούρκους τους βλέπουνε!
Οι γελοίοι! Τί να τους πεις;

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,δεν αγνοώ την απάντησή σου.Επαγγελματικές όμως υποχρεώσεις με ανάγκασαν να καθυστερήσω την απάντηση.Λες,λοιπόν: "..... Η Κύπρος (και η Ελλάδα) θα μπορούσαν να δώσουν ως αντάλλαγμα την ψήφο για ένταξη στην ΕΕ (αντί για βέτο) στο θέμα των εποίκων και για μια /δημοκρατική/ λύση στο Κυπριακό: Ένα ενιαίο κράτος. Χωρίς έποικους και χωρίς Τούρκικα στρατεύματα."Εισηγείσαι,λοιπόν,να στηθούμε στη γωνιά να περιμένουμε την Τουρκία να φτάσει-αν φτάσει κάποτε,σε 10,15,20 χρόνια-στη γωνιά που θα παραφυλάμε και να της κάνουμε την πρόταση."Σου λέμε ναι και τους παίρνεις και φεύγεις από την Κύπρο".Και η Τουρκία θα σπεύσει να σκύψει το κεφάλι και θα πάρει τα βρεμένα της να φύγει!Αφήνω κατά μέρος το ότι σε 15-20 δε θα υπάρχουν εν ζωή πρόσφυγες και διερωτώμαι:Η Τουρκία ανταπαντά ότι δέχεται την αποχώρηση των εποίκων,επειδή όμως πέρασαν πολλές δεκαετίες και δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα(π.χ μεικτοί γάμοι,εγγόνια ή δισέγγονα εποίκων κ.τ.λ)εισηγείται να προσφύγουμε π.χ στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για να καθορίσει ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι θα μπορούν να παραμείνουν.Θα αρνηθούμε;Δεν μπορούμε.Θα πει το δικαστήριο τα παιδιά και τα εγγόνια των πρώτων εποίκων συλλήβδην να φύγουν;Ούτε κι εσύ το πιστεύεις.Συμπέρασμα;Τρόπος εκδίωξης ΟΛΩΝ των εποίκων δυστυχώς δεν υπάρχει πια.Δικαίωμά σου να χαιδεύεις αυτιά ισχυριζόμενος το αντίθετο,όπως κι εμένα να αποκαλύπτω την αιθεροβασία!Όσο για σένα ΕΜΕΡΣΟΝ εισηγείσαι κι εσύ μια πιο διεκδικητική πολιτική και απευθύνεις μερικά ερωτήματα που αφορούν λίγο πολύ όλους τους προηγούμενους προέδρους,χωρίς να μας αποκαλύπτεις ποιος είναι ο άξιος για σένα που θα εφαρμόσει αυτήν τη νέα πολιτική.Δεν μπορεί να είναι όλοι άχρηστοι,κάποιον πρέπει να εμπιστεύεσαι!Όσο για τον JOHN CHARALAMBOUS η ανάρτησή του εκφεύγει των ορίων της σοβαρότητας και ως καλαμπούρι δε χρειάζεται σχολιασμό.

Ανώνυμος είπε...

Πάει που λέτε η παπαδιά μια μέρα να φέρει νερό απ' την πηγή του χωριού της, και βρίσκει κάμποσες χωριανές της εκεί να μοιρολογάνε.

Μην είναι του άντρα μου;
Μην είναι του άντρα μου;

Τι πάθατε ρε και κλαίτε σαν κότες;

Να παπαδιά μου, εδώ στην πηγή βρήκαμε μια πούτσα κομμένη!

Μονομιάς την αρπάζει η παπαδιά, και την παρατηράει καλά-καλά με προσοχή.

Μην κλαίτε ρε γαϊδούρες. Αυτή η πούτσα δεν είναι ούτε κανενός χωριανού μας ούτε κανενός απ' τα γύρω χωριά! Χαζές!

Ανώνυμος είπε...

Μα πως δεν υπάρχει τρόπος να φύγουν όλοι οι έποικοι ρε παιδιά; Αστεία θα λέμε τώρα;

Να! Ορίστε!

Να τους κάνουμε τέττε!
Τέττε! Τέττε! Τέττε! Τέττε!

Ταρατατζούμ ταρατατζούμ!

Απλό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε, δεν εισηγούμαι να περιμένουμε.

Η Τουρκία προχωρά με διάφορα κεφάλαια και διάφορες υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ στις οποίες μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Δεν είναι θέμα τελευταίας στιγμής.

Νοουμένου βεβαίως ότι η Τουρκία ΘΕΛΕΙ ένταξη στην ΕΕ για το οποίο δεν είμαι σίγουρος.

Επίσης, η ερώτηση μου παραμένει (πώς θα φύγουν οι λίγοι και ποιός θα τους διώξει;)

Ίσως το πιο κάτω να ανήκει σε άλλη συζήτηση, αλλά:

Αυτό που φοβούμαι είναι ότι στην Τουρκία ούτε το βιομηχανικό λόμπυ, ούτε και το πολιτικο-στρατιωτικό λόμπυ (που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά του καθεστώτος) ΔΕΝ επιθυμούν ένταξη στην ΕΕ, όπως ένταξη δεν επιθυμεί ούτε το ισλαμικό λόμπυ, άνκαι αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι το στρατιωτικό κατεστημένο πρώτα και το βιομηχανικό κατεστημένο μετά.

Η ένταξη στην ΕΕ θα τους περιορίσει. Στην Τουρκία συμφέρει ένα ειδικό στάτους για να μπορεί να κινείται ελεύθερα και στην Ευρώπη και στην *Ασία* (ειδικά) και στην μέση ανατολή.

Γιατί να περιοριστούν στους νόμους και τους ελέγχους και τις επιδράσεις της ΕΕ;

Και επειδή οι ηγέτες τους είναι πανέξυπνοι και παμπόνηροι έχουν φέρει την ΕΕ στην θέση να το προτείνει η ίδια η ένωση για ένα ειδικό στάτους (δες π.χ. πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ).

Ο Sun Tzu το εξηγεί πολύ όμορφα στο The Art of War το οποίο οι Τούρκοι διδάσκονται στις στρατιωτικές τους σχολές...

Η Τουρκία αναβαθμίζεται σε μητέρα πατρίδα των μουσουλμανικών κρατών της πρώην ΕΣΣΔ (Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιστάν). Σ'αυτές τις χώρες η Τουρκία ρίχνει ΠΟΛΛΑ λεφτά με εταιρείες, επενδύσεις, μέχρι και μιναρέδες κτίζει και αυτή τη στιγμή οι νέες γενιές αρχίζουν να αποκτούν *θρησκευτική* συνείδηση (ενώ οι γονείς και οι παππούδες ως επί το πλείστον δεν έχουν) και εγκλωβίζονται κάτω από την Τουρκία ως μητέρα πατρίδα.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, οι Ρωσσικοί (Ορθόδοξοι) πληθυσμοί αυτών των χωρών *μειώνονται.*

Βέβαια σε κάποια στιγμή ίσως επέμβει και η Ρωσσία (π.χ. στο Καζακστάν με το οποίο έχει σύνορα στην Σιβηρία) αν δει ότι χάνει επιρροή (έχουν ειδικές στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες), αλλά προς το παρών η Τουρκία *αλωνίζει*.

Εγώ ταξιδεύω σ'αυτές τις χώρες. Τί κάνω; Πάντως σωματέμπορος δεν είμαι.

Αυτές οι περιοχές έχουν και πετρέλαιο και φυσικό αέριο και διάφορες άλλες πρώτες ύλες. Δεν είναι ούτε κούλλουφοι ούτε εξαθλιωμένοι όπως ίσως κάποιοι πιστεύουν.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα

archipiskopos δυστυχώς εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν εμπιστεύομαι κανένα. Δεν τους θεωρώ όλους άχρηστους απλώς θεωρώ λάθος την στρατηγική μας από την αρχή. Θεωρώ ότι η αλλαγή της στρατηγικής θα έρθει από κάτω προς τα πάνω. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αποδειχθούν πιο ώριμοι από την πολιτική ηγεσία. Επίσης προβλέπω μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία που ίσως μας αναγκάσουν να αλλάξουμε την στρατηγική μας.

Όπως είπα και παλιά 40.000 ΤΟΥΡΚΟΙ στρατιώτες και περίπου 180,000 ΤΟΥΡΚΟΙ πολίτες(αν δεν κάνω λάθος) βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο. Εμείς γιατί μιλάμε με την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα για να αποχωρήσουν όλοι αυτοί; Γιατί δεν συζητάμε με την Τουρκία; Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα μπορεί να επιστρέψει την Αμμόχωστο; Εδώ δεν μπορεί να ανοίξει τον Λιμνίντη!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,καλημέρα.Το γιατί δε συζητάμε απευθείας με την Τουρκία,όπως όλοι θα θέλαμε,οφείλεται σε άρνηση της Τουρκίας,γιατί φοβάται ότι αυτό θα σήμαινε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.Γι αυτό και συνομιλούμε με Τ/Κ,που σαφώς ακολουθεί τουρκικές υποδείξεις,λόγω και της πλήρους οικονομικής εξάρτησης απ'αυτήν.Όσον αφορά τους πολιτικούς,αυτούς έχουμε και η πολιτική ως πράξη είτε θα μορφοποιηθεί μέσω αυτών είτε θα προβάλει κάτι κομματικά νέο στο στερέωμα.Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν!Όμως την προσδοκία ότι θα έρθει εκ των κάτω αλλαγή πολιτικής,στα κυπριακά τη λέμε "Κάτσε γάαρε ψόφα,ώσπου να φκει τσιαίριν"!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ από το 1974 μέχρι σήμερα όλα προχωρούν με ταχύτητα φωτός!

Η αλλαγή από κάτω έχει ξεκινήσει απλώς οι από πάνω δεν το έχουν καταλάβει ακόμα! Αν το είχαν καταλάβει το 2004 θα είχαν αλλάξει όλα.

arxiepiskopos είπε...

Μα ΕΜΕΡΣΟΝ,ακόμα κι αυτός που πρωτοστάτησε στο ΟΧΙ το 2004,κυβέρνησε μέχρι το 2008,χωρίς αλλαγή πολιτικής,ενώ είχε την κατάφαση του 76%.Δε σου λέει τίποτα αυτό;Και μη μου πεις "Απορρίπτω και τον Τάσσο". Ή σε εκφράζει κάποια από τις πολιτικές δυνάμεις ή υποστηρίζεις την πλησιέστερη πρός τα πιστεύω σου ή δημιουργείς νέα.Οι μεμψιμοιρίες και οι αφορισμοί δεν παράγουν αποτέλεσμα.Θυμίζουν πολιτικές πρακτικές Παπαρρήγα.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα ποια πολιτική δύναμη σε εκφράζει;

arxiepiskopos είπε...

Είμαι αποστασιοποιημένο μέλος της ΕΔΕΚ.Στις προεδρικές ψήφισα Χριστόφια(δε θα είχα πρόβλημα και με Κασουλίδη)λόγω αντίθεσης μου στην πολιτική Παπαδόπουλου.Βλέπεις,εγώ επέλεξα από τους υπάρχοντες σχηματισμούς τον πιο κοντινό,γιατί αυτό επιβάλλει η ενεργή πολιτική και όχι τη μεμψιμοιρία και την ισοπέδωση.

Ανώνυμος είπε...

Ότι έχεις πει εδώ μέσα απέχει πολύ από την πολιτική της ΕΔΕΚ αλλά και από τις απόψεις Χριστόφια για το σχέδιο ΑΝΑΝ! Μάλιστα οι απόψεις της ΕΔΕΚ είναι σε ορισμένα θέματα πιο σκληρές από του Παπαδόπουλου. Άρα ή εμάς δουλεύεις ή τον εαυτό σου!!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,η λέξη "αποστασιοποιημένος" σημαίνει ότι έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την ΕΔΕΚ,γιατί διαφωνώ ριζικά με την πολιτική της.Γιατί,λοιπόν,το γεγονός ότι οι θέσεις μου απέχουν κατά παρασάγγας από αυτές της ΕΔΕΚ σου προκαλεί έκπληξη και θεωρείς ότι σας δουλεύω κι από πάνω; Όσον αφορά το Χριστόφια ή και τον Κασουλίδη για μένα ήταν ο μόνος τρόπος διαφυγής από την ολέθρια-για μένα-πολιτική Τάσσου!Δε σημαίνει ότι συμφωνούσα ή και σήμερα συμφωνώ 100% με την πολιτική του.Όμως ξεφύγαμε από το ερώτημα μου των 9.48 στο οποίο οφείλεις μια απάντηση,αφού εγώ σου έχω απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν βλέπω ερώτηση πουθενά;

Δηλ όταν έγινες μέλος!! της ΕΔΕΚ με ποια πολιτική της ΕΔΕΚ συμφωνούσες με την οποία διαφωνείς σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε, η ΕΔΕΚ αμέσως μετά το 1974 μιλούσε για ένοπλο αγώνα για απελευθέρωση. Εσύ πότε ακριβώς ήσουν μέλος της ΕΔΕΚ όπως ισχυρίζεσαι, με ποιά πολιτική συμφωνούσες που σήμερα διαφωνείς;

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,εκπαιδεύεσαι στην ανακριτική τακτική ή προσπαθείς να αποφύγεις την απάντηση στο ερώτημα των 9.48;Ποιος επιτέλουσ σε εκφράζει ή με ποιον πολιτικό χώρο νιώθεις πιο κοντά;Γιατί,αν τους απορρίπτεις όλους συλλήβδην,ή αποστασιοποιείσαι από την έγνοια για τα κοινά ή φτιάχνεις κάτι δικό σου.Συμφωνείς;

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,δε μιλούσε για ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα.Μιλούσε για αμυντική θωράκιση(τα κάστρα δεν περπατούν,έλεγε ο γιατρός).Θέλεις να ξέρεις και πότε ξενέρωσα με την ΕΔΕΚ;Να σου πω:Όταν έντρομος πληροφορήθηκα από πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου ότι πράγματι εισηγήθηκε ένοπλη επίθεση για να προκληθεί ελληνοτουρκικός πόλεμος.Αυτοί οι τυχωδιωκτισμοί οδηγούν πάντα σε καταστροφή.Και δεν ήθελα να είμαι συνυπεύθυνος!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η ΕΔΕΚ δεν ήθελε "ένοπλη απελευθέρωση" αλλά ήθελε "ένοπλη επίθεση";

Αυτό το "ένοπλη επίθεση" με τον τρόπο που το θέτεις μου θυμίζει έναν πρόξενο, τον Καψό, που σε μια ομιλία είχε πει "We have no intention to occupy the lands that the Turks live."

Εσένα γιατί δεν σε έχουν στο διπλωματικό σώμα;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος το ζήτησε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ
Θέκλα Κίττου

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/262134

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,κολοκυνθίζεις ή απαντάς;

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,το "ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ" σήμαινε επιθετικό πόλεμο;Κατανοείς τα Ελληνικά;

Ανώνυμος είπε...

Archipiskope δεν με εκφράζει συγκεκριμένος χώρος γιατί βρίσκω σε όλους τους χώρους (ακόμα και στο ΑΚΕΛ) άτομα με τα οποία συμφωνώ. Αυτό εμένα μου δείχνει ότι οι πολιτικοί χώροι δεν είναι χωρισμένοι σωστά!! :)

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,αυτό σημαίνει πως πυροβολείς εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς.Δε νομίζω πως είναι ο πρέπων ρόλος για ένα προβληματιζόμενο σαν εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω πως είμαι ειλικρινής. Το θέμα δεν τελείωσε το 2004. Αυτό που βλέπω εγώ είναι το πολιτικό σκηνικό χωρισμένο σε 2 τάσεις. Το Ναι και το Οχι στο σχέδιο Αναν (ή το ναι και το όχι στην ΔΔΟ) διαπερνά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. ασχέτως κομμάτων. Υπάρχουν και οι δύο τάσεις μέσα σε όλα τα σημαντικά κόμματα. Αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Βέβαια η δική μου άποψη όπως έχω ξαναπεί είναι ότι έχουμε λάθος στρατηγική και ότι το 2004 ήταν η χρυσή ευκαιρία για να την αλλάξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, επίσκοπε, το "κάθε σπίτι και κάστρο", "κάθε πατιρώτης και στρατιώτης" ήταν μόνο για αμυντικό πόλεμο. Δεκτόν. Λάθος δικό μου.

Έτσι κι'αλιώς ΕΔΕΚίτης ούτε ήμουν ούτε είμαι, έτσι δεν νοιώθω προδομένος.

ΕΣΥ που ΝΟΙΩΘΕΙΣ προδομένος, ΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕΣ και ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ήσουν ΕΔΕΚίτης;

Να υποθέσω πως συμφωνούσες σε όλα (είπες ότι είχες και ταυτότητα αν δεν κάνω λάθος, επομένως δεν είναι ότι συμφωνείς μόνο με κάποιες γενικές αρχές) μέχρι που έμαθες ότι σε κάποια συνεδρία του εθνικού συμβουλείου (;) η ΕΔΕΚ πρότεινε επίθεση στον βορρά; Πότε έγινε αυτό; Ποιάν χρονιά;

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Ναι,ΕΜΕΡΣΟΝ,αλλά την αλλαγή θα πρέπει να την φέρουν κάποιοι φορείς.Και δε συνεισφέρεις παρακολουθώντας αμέτοχος!

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,δεν έχω τα πρακτικά,τα διάβασα όμως στον Τύπο αυτούσια. Παρακαλώ κάποιον που τα έχει να τα αναρτήσει.Μετά απ'αυτό η πλήρης ρήξη επήλθε λόγω της θέσης της ΕΔΕΚ στο σχέδιο Ανάν.Ενώ ο Ομήρου ήρθε υποστηρίζοντάς το,υπό την απειλή "πραξικοπήματος" από Λυσσαρίδη-Σιζόπουλο τα έκανε πάνω του και έγινε απορριπτικότερος του Τάσσου.Κι αυτά τα ξέρω από πολύ μέσα!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anefiskope!!! ΘΑΥΜΑ!!!

Βρέθηκε πιο ηλίθιος από σένα!!! Ο "ιστορικός" (ΧΑΧΑΧΑΧΑ) "ερευνητής" (ΑΧΑΧΑΧΑ) "δημοσιογράφος" (ΟΥΧΑΧΑΧΑ) της ΓΝΩΜΗΣ, αυτός που έχει το παρατσούκλι "Μιχάλης Μιχαήλ".

Είδες τι μπούρδες έγραφε για τον Καβάζογλου; Αχαχαχαχα!! Όπως τις άλλες που έγραφε για τον Σίμο Αγγελίδη!!! Χαχαχαχαχα!!!

Άντε λοιπόν!! Καλά μπανάκια με βραστή ΚΕΑΝ και σαπούνια Clerides!! Πείτε του Ταλάτ (ή μήπως είναι ο Έρογλου τώρα;) που θα σας λούσει να μεν την βαροβράσει τζιαι να κρούσετε!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΟΙΑ ΝΑΖΙΝΕΝΕΚΙΑ!!!

spyraklas είπε...

Ρε σκατά όποιος τζι αν είσαι την ΟΜΟΝΟΙΑ να μεν την βάλλεις στο στομα σου!!! Μπουρδέλλο! Τις σημαίες τησ Χρυσής Αυγής τζιαι τις σβάστικες σε άλλες κερκίδες κατά τα άλλα ελλήνων εν τις είδες!! ΟΥΣΤ ΡΕ !! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

mordakx είπε...

ετο δεν το χωνευετε οτι η μιση ΚΥΠΡΟΣ πανιγιριζει ,ΠΡΑΣΙΝΙΣΕ ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕ ΕΚΛΙΣΤΙΚΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΜΙΝ ΤΙΝ ΑΝΑΦΕΡΝΡΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΙΤΑΞΕΤΕ ΡΕ κιριοι με μνημη ΧΡΙΣΟΠΣΑΡΟΥ ΟΤΙ ΚΕ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗ ΚΛΠ ΠΑΛΙ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΕΠΕΡΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙΔΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΙΞΕΠΤςΤΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!!! ΤΕΛΟΣ ΚΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!

Εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ είπε...

Επειδή και η βλάκεία έχει κάποια όρια, σας ρωτώ τα εξής:

Γνωρίζετε ότι κάθε κρατικό έργο και οι ανάλογες προσφορές ελέγχονται από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής;

Γνωρίζετε ότι στην πιο πάνω επιτροπή είναι μέλη ΟΛΩΝ των κομμάτων;

Πιστεύει κάποιος (έστω και σοιχειωδώς) νοήμων άνθρωπος ότι η επιτροπή αυτή με τη σύνθεση που έχει θα άφηνε "στημένες" προσφορές υπέρ του Μιλτιάδη Νεοφύτου, να περάσουν έτσι απαρατήρητα και αδιαμαρτύρητα;

Ξέρετε ποιοι συνήθως λαμβάνουν μέρος στους δημόσιους διαγωνισμούς προσφορών για κρατικά έργα;

Πιστεύει κάποιος (έστω και σοιχειωδώς) νοήμων άνθρωπος ότι αυτές οι εταιρείες - μαμούθ, ανταγωνιστές του Μιλτιάδη Νεοφύτου θα κάθονταν έτσι απλά και αδιαμαρτύρητα αν υπήρχε η οποιαδήποτε υποψία για προαποφασιμένες προσφορές;

Ξέρετε πόσα χρόνια υπάρχει η εν λόγω εταιρεία και από πότε άρχισε να παίρνει προσφορές του δημοσίου;

Τέλος, γνωρίζετε τι εστί αρχιεπίσκοπος και εκκλησία. Μήπως διερωτηθήκατε γιατί τεράστια έργα της εκκλησίας (π.χ. εκκλησία Αγίας Σοφίας Στροβόλου) έχουν ανατεθεί στην ίδια εταιρεία; Είναι και ο αρχιεπίσκοπος Ομονοιάτης;

Από το ύφος και τα επιχειρήματα σας γίνεται αντιληπτό πως είστε μικρά παιδιά του δημοτικού. Το δυστύχημα είναι πως είστε μεγάλοι (ηλικιακά τουλάχιστον)...