ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ...ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010


Τα ερωτήματα μας παραμένουν αναπάντητα:


1) Από πότε η ελεύθερη έκφραση και η διαχείριση ενός ιστολογίου χαρακτηρίζεται ως
κακούργημα; Ή μήπως αναδείχθηκε ως τέτοιο για να επιτευχθεί ο στόχος; Η άρση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου ενός αντιφρονούντος ενεργού πολίτη;


2) Επειδή ο διεθνούς φήμης και σπουδαιότερος δημοσιογράφος και συγγραφέας στον τόπο μας, θεωρεί υπεύθυνους για το σχόλιο τους διαχειριστές, αυτό πρέπει να εκληφθεί ως θέσφατο από την Αστυνομία; Υπάρχει κάποια νομοθεσία που είναι σύμφωνη με τους ισχυρισμούς του;


3) Από πότε οι απειλές για τη ζωή κάποιου, εξαγγέλονται στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες;



Αναδημοσιεύουμε από τη χθεσινή έκδοση της Σημερινής το άρθρο που έγραψε το πρωινό ξυπνητήρι της αντικατοχικής συνείδησης, ο αξιότιμος Λάζαρος Μαύρος:


Ε Ι Ν Α Ι ΦΑΝΕΡΟ ότι η Αστυνομία χειρίστηκε λανθασμένα τις απειλές κατά της ζωής του διεθνώς γνωστού και βραβευμένου, σπουδαιότερου Κυπρίου δημοσιογράφου και συγγραφέως.

Η σοβαρότης των απειλών τεκμαίρεται εκ του ότι ο απειλούμενος είχε από τον Μάρτιο γραπτή οδηγία του Γεν. Εισαγγελέως να καταφύγει στην Αστυνομία για την προστασία της ζωής του, συνοδεία υψίστης περιωπής πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πρώην Βουλευτή και πρώην Αρχηγού κόμματος.

Τ Α ΖΗΤΗΜΑΤΑ προστασίας της ζωής, ιδίως διακεκριμένων προσωπικοτήτων και δη παγκοσμίως γνωστών VIP, ενσαρκωτών του λειτουργήματος της ελευθεροτυπίας, δεν είναι παίξε-γέλασε.

Δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες. Ουδ’ ελαχίστη διακινδύνευση.

Η Αστυνομία όφειλε πάραυτα, από τον Μάρτιο, να παράσχει αποτελεσματική προστασία της ζωής του πλέον διακεκριμένου δημοσιογράφου. Πρώτιστο καθήκον της, από το πρώτο δευτερόλεπτο, ήταν να εξασφαλίσει στον απειλούμενο, την προβλεπόμενη για απειλούμενες VIP προσωπικότητες, πλήρη αστυνομική φρουρά επί 24ώρου βάσεως:

(α) Ένοπλο αστυνομικό οδηγό του οχήματος διακίνησης του δημοσιογράφου.

(β) Ένοπλο αστυνομικό σωματοφύλακα, συνοδηγό στο όχημά του και συνοδό σε κάθε πεζή μετακίνησή του.

(γ) Δύο αστυνομικά οχήματα συνοδείας, με τέσσερεις, έκαστο, ένοπλους αστυνομικούς, εκπαιδευμένους στην προστασία υψηλών προσωπικοτήτων.

(δ) Ένοπλο, μοτοσικλετιστή αστυνομικό συνοδείας.

(ε) Διμελή τουλάχιστον, ανά βάρδια, ένοπλη στατική αστυνομική φρουρά στην οικία και άλλη ισάριθμη στα γραφεία του προστατευόμενου δημοσιογράφου.

(στ) Επανδρωμένη διαρκώς, επί 24ώρου, αστυνομική εποπτεία συστήματος από κάμερες περιμετρικής παρακολούθησης και καταγραφής κινήσεων γύρω από την οικία και πέριξ των γραφείων της φρουρούμενης προσωπικότητας.

Σ Ε ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ που σέβεται τον εαυτό του, τον Γενικό του Εισαγγελέα και τον πρώην Κυβερνητικό του Εκπρόσωπο, η Αστυνομία του, εκτελώντας στοιχειωδώς το καθήκον της, έπρεπε εξαρχής να παράσχει αποτελεσματική αστυνομική φρούρηση της ζωής του σπουδαιότερου της χώρας δημοσιογράφου και συγγραφέως.

Ε Α Ν ΑΥΤΗ ή παραπλήσια, εξίσου όμως αποτελεσματική φρουρά, δεν παρασχέθηκε στην απειλουμένη VIP προσωπικότητα ΠΡΙΝ από την ΕΦΟΔΟ των επιδραμόντων για «κκομπιούτερς» στην οικία του κ. Ξ. Ξενοφώντος αστυνομικών, τότε δεν πρόκειται για Αστυνομία που εκτελεί το καθήκον της.

Αλλά για μία ευτράπελη καρικατούρα «Γκα-γκε-μπι-σμών», μιας υποφέρουσας από ανασφάλειες Ακελικής εξουσίας, που ενθουσίασε, με την ΕΦΟΔΟ της κατά των «αναρτώντων υβριστικά σχόλια εναντίον του Προέδρου Χριστόφια», την κυβερνώσα «Χαραυγή»!!!






Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Αλέξανδρου Ζιούλη από τη χθεσινή έκδοση του Φιλελευθέρου:


ΤΗΝ Πέμπτη, στις 6:30 τα ξημερώματα στη Λευκωσία, η Αστυνομία -σε ένα παιχνίδι πολιτικό- μπούκαρε στο σπίτι και κατέσχε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του αξιόλογου δικηγόρου της Λευκωσίας Ξενή Ξενοφώντος (γιου του γνωστού δασκάλου της δημοσιογραφίας Γ. Σέρτη, με την ψευτοδικαιολογία ότι στο blog christofias-watch.blogspot.com, κάποιος σχολίασε κάτω από ένα άρθρο τα γραπτά με τα «έργα» του Μακάριου Δρουσιώτη.

Ο Ξενής Ξενοφώντος και η σύζυγός του πριν από 10 μέρες έφεραν στον κόσμο το παιδί τους.

Στο σπίτι αυτό, που το φωτίζει πλέον και το αγγελούδι 10 ημερών, εισέβαλε η καθοδηγούμενη Αστυνομία, σαν να επρόκειτο για τρομοκράτες.

Είναι τρομοκρατικό!

Η τακτική αυτή -να εισβάλουν στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος, να κατάσχουν τους υπολογιστές του και να τρομοκρατήσουν την οικογένειά του και τη γυναίκα του (που είναι λεχώνα)- μου θυμίζει τις
μεθόδους των σταλινικών καθεστώτων που συλλαμβάνανε με σκοπό να τρομοκρατήσουν τις οικογένειες των αντιφρονούντων, τους φίλους και συναγωνιστές τους και κατ’ επέκταση ολόκληρες κοινωνίες και λαούς. Είναι πολύ γελοία η αντιγραφή αυτών των σταλινικών μεθόδων, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια!

Για ακόμη μια φορά, η Αστυνομία και άνθρωποι που πρόσκεινται στη σημερινή Κυβέρνηση, ασκούν πνευματική τρομοκρατία σε αξιόλογους δικηγόρους ή σε άτομα του αντικατοχικού αγώνα. Η Αστυνομία έχει προσαγάγει τα τελευταία δύο χρόνια από δικηγόρους μέχρι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και μαθητές λυκείων, με κοινό παρανομαστή ότι
όλοι είναι ενεργοί πολίτες που αντιστέκονται στην κατοχή. Τελικά, τι συμβαίνει και άνθρωποι που γνωρίζουμε όλοι μας, προσάγονται στην Αστυνομία;

Υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο διώξεων εναντίον όσων στοχεύει το Γραφείο Επαγρύπνησης του ΑΚΕΛ;

Υ.Γ. 1) Μη μείνουμε σιωπηλοί, γιατί αύριο μπορεί το κλάμα του 10 ημερών αγγελουδιού μπορεί να είναι του δικού μας παιδιού!

2) Φίλε Ξενή και κύριε Σέρτη, εύχομαι ολόψυχα για το βρέφος να έρθουν καλύτερες μέρες!







Αναδημοσιεύουμε κάποιες από τις παρατηρήσεις του Τάκη Κουνναφή στη χθεσινή έκδοση του Φιλελευθέρου:

Την παρελθούσα Πέμπτη, κάτω από τον τίτλο «Επιφυλάξεις για την τροποποίηση», στο σχόλιο του «Φιλελεύθερου», αφού εκφράζαμε τις αμφιβολίες μας για τη χρήση που θα τύχει το «δικαίωμα παρακολουθήσεων» από την Αστυνομία (γνωστής ούσης της αλλεργίας και της απέχθειας του προεδρικού περιβάλλοντος και του κυβερνώντος κόμματος σε κάθε μορφή κριτικής) καταλήγαμε: «Ο φόβος αυτός θα υπάρχει πάντα. Θα αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών. Δεν λέμε ότι θα γίνεται υπέρβαση εξουσιών, ότι εκ προοιμίου θεωρείται δεδομένο ότι θα παρακολουθούνται τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που δεν καλύπτονται από δικαστικά διατάγματα. Αλλά η ανησυχία πάντα υπάρχει, ακόμη και σήμερα.

Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε με επιφυλακτικότητα την απόφαση του κοινοβουλίου να προχωρήσει στην τροποποίηση του συντάγματος ώστε να επιτρέπονται για μια σειρά λόγους οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Αυτό είναι ήδη ένα γεγονός, το οποίο ως φαίνεται δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί ή να αλλάξει. Για αυτό και οι αρμόδιοι, περιλαμβανομένων και των βουλευτών, θα πρέπει να επαγρυπνούν. Και ασφαλώς θα κρίνονται για την απόφασή τους».

Τραγική επιβεβαίωση! Την ίδια ώρα (χαράματα της Πέμπτης) η Αστυνομία με τετραμελή ομάδα…
εγκαινίαζε το «δικαίωμά» της, χτυπώντας την πόρτα της οικίας (και όχι –ψευδώς– του γραφείου του, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία και μετέδωσαν τα εξαρτημένα Μέσα) του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος για να κατάσχει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ιδίου και της συζύγου του, για το πρωτοφανές έγκλημα ότι συμμετέχει στο «Χριστόφιας Γουότς κ.λπ.» (διαδικτυακό μπλογκ) που κατά τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού, τον Μιχ. Παπαπέτρου, τον Μ. Δρουσιώτη κ.λπ., επειδή απευθύνεται σε «εθνικιστικούς κύκλους»… παροτρύνει σε «φυσική τους εξόντωση».

Ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του (έχουμε προσωπική εμπειρία) πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι:
η γενική απαρέσκεια για τη διαχείρισή του στο Κυπριακό δεν ανακόπτεται με τέτοιες αντιδημοκρατικές και φασιστικές μεθόδους κατατρομοκράτησης και φίμωσης.


Και βέβαια δεν ήταν ο γαλατάς

Τραγική επιβεβαίωση της παλιάς ρήσης διαχωρισμού ανάμεσα σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς και ένα αστυνομικό κράτος:

- Αν χαράματα σού χτυπήσουν την πόρτα, σε μια δημοκρατική πολιτεία, θα υποθέσεις ότι είναι ο γαλατάς.

- Αν την ίδια ώρα ακούσεις γδούπους στην πόρτα σου, σε ένα αυταρχικό καθεστώς, να είσαι βέβαιος ότι είναι όργανο του καθεστώτος.

Αυτά επιβεβαίωσε η προχθεσινή επιδρομή στην οικία του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, ενώπιον της συζύγου του και του νεογέννητου (μερικών ημερών) βρέφους τους.

Αν νομίζει η Κυβέρνηση Χριστόφια και οι ακόλουθοί της ότι μπορεί με τέτοιες μεθόδους να διασύρουν όσους τους ασκούν κριτική, απατώνται.

Απλώς, αυτοδιασύρονται και δείχνουν τον πανικό τους από την καθολική απόρριψη της πολιτικής και των μεθόδων τους.




ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

13 Σχόλια:

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αφου πλεον περα απο την επαγρυπνηση και τους μεταξενιους ψευτοπαλληκαραδες το δηλωνει και η αστυνομια οτι παρακολουθει το μπλογκ (λες και ηταν μυστικο) ας απαντησουν στα ερωτηματα που απασχολουν την κοινονια και εκθετουν απαντες.

1.Δηλαδη αν σημερα ο οποιοσδηποτε πολιτης παει στην Αστυνομια και καταγγειλει τον Μακαριο Δρουσιωτη η τον Μιχο Παπαπετρου σαν τους εμπνευστες και υπευθυνους για την αναρτηση του επιμαχου σχολιου, με σκοπο να δημιουργησουν προβοκατσια (παλια τους τεχνη κοσκινο) και προβληματα στον κ.Ξενοφωντος (ασχετο οτι τελικα η κοινονια τους εφτυσε και εγινε μπουμεραγκ η ολη υποθεση), η αστυνομια θα προβει σε παρακολουθηση των Ι.Ρ τους και κατασχεση των υπολογιστων τους????

2. Πως και με ποια μαρτυρια-κριτηρια στοχοποιηθηκε ο κυριος Ξενοφωντος? Με ποια κριτηρια-στοιχεια ζητηθηκε η αρση του απορρητου του Ι.Ρ του συγκεκριμενου πολιτη? Τι στοιχεια ειχε (αν ειχε) η αστυνομια για να ζητησει την αρση του απορρητου του συγκεκριμενου πολιτη?

3. Για ποιο λογο η αστυνομια κυνηγησε τον φερωμενο "διαχειριστη" και οχι αυτον που εγραψε το επιμαχο σχολιο?
Οσο δεν απαντουν αυτα τα ερωτηματα με στοιχεια τοσο δικαιολογουν την αντιδραση του κοσμου στις πραξεις τους και αποδυκνειουν οτι τα κινητρα της καταδιωξης του κυριου Ξενοφωντος ειναι προφανως πολιτικα και στοχος δεν ηταν να ανακαλυψουν τον ενοχο που εγραψε το σχολιο αλλα να κελισουν το μλογκ, γιατι λεει αληθειες και τους ενοχλει.
Συνεχιστε τις αποκαλυψεις και την ενημερωση του κοσμου επιτροποι. Συχαρητηρια και παλι για την αναρτηση σας.
Μαγκες μην ασχολειστε με τον γελοιο κερατοφορο απο την Αχνα, αφηστε το ανεκδοτο να λεει ανεκδοτα.!!!!! μην του απαντατε.
να ξεκαθαρισω οτι δεν επιθυμω ουτε εγω να παθει οποιοδηποτε κακο ο κυριος Δρουσιωτης ,του ευχομαι υγεια και μακροημερευση.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πότε θα γράψεις Μαγάριε κανά βιβλίο που να αποκαλύπτει την δράση του Έρογλου και του Ταλάτ κατά την εισβολή, όπως πχ πως ο τελευταίος έλουζε βραστή ΚΕΑΝ τους Ε/κ αιχμαλώτους πριν να τους εκτελέσουν;

Από πότε το μυξιάρικο και το πεταξούμενο του Σαϊττά έγινε Εισαγγελέας Φρονημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Από πότε η Αστυνομία Κύπρου έγινε το μακρύ χέρι του κάθε Παπαπέτρου;

ΥΓ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ κ. ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ Ο κ. ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Χτες οπαδοί της Ομόνοιας επιτέθηκαν κατά του αστυνομικού σταθμού Λυκαβηττού. Επίσης πήραν μια μπουλντόζα (κοινώς σιοίρο) και έσκαψαν το οδόστρωμα μεταξύ Γ. Διγενή και Μακαρίου.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!

Γιατί;

Μήπως ολόκληρη η αστυνομική δύναμη Κύπρου ήταν απασχολημένη να φυλάει τη ζωή του κ. Δρουσιώτη, ή δούλευε υπερωρίες σκαλίζοντας τους υπολογιστές του κ. Ξενοφώντος;

Ακόμα και οι κότες πλέον έχουν καταλάβει την αισχρότητα του καθεστώτος!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΠΑΟΛΑ, μην τρελενεσε για την ΟΜΟΝΟΙΑ αγαπη μου! πε του μπαμπακα να τους κανονισει.

ΚΗΡΥΚΑ, αυτες οι ρητορικες σου ερωτησεις ριχνουν σε βαθυ στοχασμο οποιον εχει δεικτη νοημοσυνης κοντα σε εκεινο του πιθηκου. για τους υπολοιπους, εισαι παγερα αδιαφορος.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μετεξεδενια αν ηξερες τι σημαινει "ρητορικη ερωτηση", πρωτον δεν θα το χρησιμοποιουσες στην εν λογο περιπτωση και να γινεις ρεζιλι και δευτερον θα σημαινε οτι δεν εισαι τοσο βλακας και αρνι οσο δειχνεις. δυστυχως, για σενα και την οικογενεια σου, δεν ξερεις τι σημαινει ομως. αντε τραβα στο μαντρι τωρα, ειναι ωρα που θα σας ταισουν παλι. μπεεε μπεεεε

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

και κατι ακομα μεταξενια, αν εσενα τα ερωτηματα μου σε αφηνουν παγερα αδιαφορο πρωτον σκασιλα μου, δευτερον δεν φταιω εγω που παραδεχεσαι απο μονος σου οτι εχεις δεικτη νοημοσυνης χαμηλοτερο απο πιθηκο !!! ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ.
ποσο βλακας μπορει να εισαι, και ποσο αρνι μπορει να εισαι? εισαι τραγικος πραγματικα να παραδεχεσαι απο μονος σου οτι εχεις δεικτη νοημοσυνης χαμηλοτερο απο πιθηκο !!!
ποσες φορες πρεπει να αυτογελοιοποιηθεις για να σε αποσυρουν τα αφεντικα σου απο το μπλογκ και να σε βαλουν πισω στο μαντρι? η πολυ μεγαλο μεσο εχει η μαμα σου και ο μπαμπας σου στο κομμα η απλα οι υπολυποι ειναι ποιο αρνια απο σενα.
αντε τωρα στο μαντρι σου μετα που μας αποκαλυψες οτι εχεις δεικτη νοημοσυνης χαμηλοτερο απο πιθηκο !!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ για οσους εχουν δεικτη νοημοσυνης περισσοτερο απο πιθηκο (ο μεταξενιος παραδεχτηκε οτι δεν εμπιπτει στην ομαδα αυτη).

αφου πλεον περα απο την επαγρυπνηση και τους μεταξενιους ψευτοπαλληκαραδες το δηλωνει και η αστυνομια οτι παρακολουθει το μπλογκ (λες και ηταν μυστικο) ας απαντησουν στα ερωτηματα που απασχολουν την κοινονια και εκθετουν απαντες.

1.Δηλαδη αν σημερα ο οποιοσδηποτε πολιτης παει στην Αστυνομια και καταγγειλει τον Μακαριο Δρουσιωτη η τον Μιχο Παπαπετρου σαν τους εμπνευστες και υπευθυνους για την αναρτηση του επιμαχου σχολιου, με σκοπο να δημιουργησουν προβοκατσια (παλια τους τεχνη κοσκινο) και προβληματα στον κ.Ξενοφωντος (ασχετο οτι τελικα η κοινονια τους εφτυσε και εγινε μπουμεραγκ η ολη υποθεση), η αστυνομια θα προβει σε παρακολουθηση των Ι.Ρ τους και κατασχεση των υπολογιστων τους????

2. Πως και με ποια μαρτυρια-κριτηρια στοχοποιηθηκε ο κυριος Ξενοφωντος? Με ποια κριτηρια-στοιχεια ζητηθηκε η αρση του απορρητου του Ι.Ρ του συγκεκριμενου πολιτη? Τι στοιχεια ειχε (αν ειχε) η αστυνομια για να ζητησει την αρση του απορρητου του συγκεκριμενου πολιτη?

3. Για ποιο λογο η αστυνομια κυνηγησε τον φερωμενο "διαχειριστη" και οχι αυτον που εγραψε το επιμαχο σχολιο?
Οσο δεν απαντουν αυτα τα ερωτηματα με στοιχεια τοσο δικαιολογουν την αντιδραση του κοσμου στις πραξεις τους και αποδυκνειουν οτι τα κινητρα της καταδιωξης του κυριου Ξενοφωντος ειναι προφανως πολιτικα και στοχος δεν ηταν να ανακαλυψουν τον ενοχο που εγραψε το σχολιο αλλα να κελισουν το μλογκ, γιατι λεει αληθειες και τους ενοχλει.
Συνεχιστε τις αποκαλυψεις και την ενημερωση του κοσμου επιτροποι. Συχαρητηρια και παλι για την αναρτηση σας.
Μαγκες μην ασχολειστε με τον γελοιο κερατοφορο απο την Αχνα, αφηστε το ανεκδοτο να λεει ανεκδοτα.!!!!! μην του απαντατε.
να ξεκαθαρισω οτι δεν επιθυμω ουτε εγω να παθει οποιοδηποτε κακο ο κυριος Δρουσιωτης ,του ευχομαι υγεια και μακροημερευση.

Ρήγας είπε...

"Εύχομαι να ζήσεις για πάντα."
Βασιλιάς Λεωνίδας προς Εφιάλτη, "300."


Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας,

Ας ορίσουμε τί καλείται ρυπαρογράφημα. Και αφού το ορίσουμε, είστε έτοιμος να αναγνωρίσετε δημοσίως όλα τα γραπτά που θα εμπίπτουν στην συγκεκριμένη κατηγορία ως ρυπαρογραφήματα; Ο λόγος που κάνω αυτή την παρέμβαση είναι για να μάθω αν η ιδιότητα του δημοσιογράφου δίνει σε κάποιον ασυλία. Ελπίζω πως η απάντηση στο τελευταίο θα είναι όχι.

Αποκαλέσατε το σχόλιο μου σε κάποιο άρθρο του περασμένου Μαρτίου "[ρυπαρογράφημα] χειρίστου είδους." Ποιά είναι η κλίμακα που χρησιμοποιείτε; Αν είχα την κλίμακα σας και την χρησιμοποιούσα για να σας παραθέσω κάποια πολύ χειρότερα (άρθρα, κείμενα, κλπ) θα τα αναφέρνατε δημοσίως όπως κάνατε με το δικό μου (σχόλιο, όχι άρθρο); Εάν ναι, δημοσιοποιείστε την κλίμακα σας και εγώ θα κρατήσω την υπόσχεση μου.

Και αφού τελειώσουμε με τα ρυπαρογραφήματα, ας πάμε και στον δωσιλογισμό. Είστε έτοιμος να αναγνωρίσετε επίσης δημοσίως όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στην συγκεκριμένη κατηγορία;

Σχετικά με τον Μακάριο Δρουσιώτη, η απάντηση μου βρίσκεται στα λόγια του Λεωνίδα. Μ'αυτό εύχομαι να ξεκαθαρίζω το κατά πόσον επιθυμώ εξόντωση του ιδίου.

Θα επανέλθω με μακροσκελές κείμενο το οποίο ελπίζω να λάβετε από τα μέλη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που διαβάζουν το παρόν ιστολόγιο.

--
Ρήγας

Δίας είπε...

Κύριε Μεταξόπουλε,

Μετά λύπης μου παρατηρώ ότι δεν απαντάτε κάποια απλά ερωτήματα τα οποία σας έχω θέσει. Αρχικά θεώρησα ότι μπορεί να υπήρχε συμφωνία ως προς τα σχόλια μου. Αναθεωρώ όμως καθότι όπως αντιλαμβάνομαι από τα λοιπά σας κείμενα πρόκειται καθαρά για αδυναμία σας να απαντήσετε.

Αφού θεωρείτε τις ερωτήσεις του κ. Κήρυκα (συγνώμη κ. Κήρυκα που επεμβαίνω) ότι ρίχνουν σε στοχασμό όποιο έχει νοημοσύνη πιθήκου (καθόλα συμπαθέστατο θηλαστικό) γιατί δεν μπαίνετε στο κόπο να τις απαντήσετε, εφόσον φυσικά η νοημοσύνη σας ξεπερνά αυτή του πιθήκου. Βλέπετε στην δημοκρατία που μου έμαθαν οι πρόγονοι μου υπάρχει και ελευθερία και του λόγου και της σκέψης.

Πέραν των ερωτημάτων που έχουν τεθεί, εμένα προσωπικά μου έχουν δημιουργηθεί και κάποια άλλα ερωτηματικά – κενά στην όλη υπόθεση.

1 Γιατί ο κ. Ξενοφώντος θεωρείτε ως ο διαχειριστής της σελίδας, αφού αν δεν κάνω λάθος το αρνήθηκε, και εξ όσων γνωρίζω, τουλάχιστο στις δημοκρατικές χώρες κανένας δεν είναι ένοχος προτού αποδειχθεί ένοχος.

2 Γιατί δημοσιεύθηκε το όνομα του υπόπτου, προτού καταδικαστεί, σε αντίθεση με την σχετική νομοθεσία; Μήπως γιατί η όλη υπόθεση αποτελεί προπηλακισμό κάποιον ιδεών που πιστεύει ο κ. Ξενοφώντος και γνωρίζουν ότι θα αθωωθεί;

3 Αφού η όλη κατηγορία αφορά απειλή κατά της ζωής του κ. Δρουσιώτη, γιατί η αστυνομία σταμάτησε τις έρευνες με την κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του κ. Ξενοφώντος και δεν προχώρησε σε έρευνα για οπλισμό. Μήπως οι πάντοτε έγκυρες πηγές της αστυνομίας λέγανε ότι ο κ. Ξενοφώντος θα δολοφονούσε του κ. Δρουσιώτη φορώντας του τον υπολογιστή στο κεφάλι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αυτά προς το παρόν κ. Μεταξόπουλε. Ελπίζω να έχω επιτέλους και καμιά απάντηση σας. Κάπου κατάντησε μονόλογος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλικά
Δίας

ΙΡ: 194.30.165.102

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Συναγωνιστές, υπερασπιστές της Δημοκρατίας (και της αποκατάστασής της), υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, εκφραστείτε ελεύθερα. Χωρίς "απειλές" κατά της ζωής των πολλών ομοσπονδιακών, επαναπροσεγγιστών, τουρκολάγνων που ζουν στον κόσμο τους. Πάντως, εγώ διαβάζω τα σχόλια του ιστολογίου εδώ και ένα χρόνο και δεν είδα πουθενά απειλές κατά της ζωής του οποιουδήποτε. Διαβάζοντας το επίμαχο κείμενο, πάλι δεν είδα απειλή κατά της ζωής του "παραπονούμενου". Φαίνεται ότι τα ελληνικά μας είναι πολύ φτωχά τελικά.

Αλλά τι λέμε τώρα; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμύδια; Είναι φανερό ότι ο στόχος δεν ήταν άλλος από την φίμωση της αντίθετης άποψης. Και έχει το θράσος ο Ευέλικτος να μας υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα για την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο. Αν αυτές είναι προσπάθειες για ενότητα, φανταστείτε τι θα κάνει αν επιδιώξει την διχόνοια.

Ότι κι αν κάνουν (κάποιοι νοσταλγοί του Στάλιν), δεν πρόκειται να πετύχουν να μας τρομοκρατήσουν. Κουράγιο αδέρφια! Τρία χρόνια του έμειναν και μετά πάει στο Κελλάκι.

Anef_Oriwn είπε...

Οι ΚήρυκΑίαντες ΠενταρόΓιωρκοι έχουν κυριολεκτικά αφηνιάσει!!! Εποshοινιαστήκαν ...
Πάντως ο πιο θλιβερός τζι’ πιο αξιοθρήνητος τζι’ ο πιο κομπλεξικός, εν τζιείνον το κοπελλούριν ο Κήρυκας [τζιείνος ο ανέραστος τζι’ αγάμητος, αλλά τζιαι κατα φαντασία γαμιάς, ο παμπακοβίλης]!!! Εν τζιαι ανορθόγραφος ο ελληναράς!!!
Εγώ πάντως είμαι πάντοτε στη διάθεση του για να του δίνω τα φώτα ΜΟΥ πέρκι τζιαι φωτιστεί τζιαι νάκκον ορθογραφικώς, το στραβάδι ...
Έχουμε τζιαι λέμεν λοιπόν:
1. κοινωνία – κι όχι κοινονια [προέρχεται από το κοινωνώ και τα ρήματα που τελειώνουν σε –ωνω γράφονται με ωμέγα]
2. φερόμενο “διαχειριστή” – κι όχι φερωμενο “διαχειριστη” [είναι το φερέφωνο που γράφεται με ωμέγα]
3. αποδεικνύουν – κι όχι αποδυκνειουν
4. υπόλοιποι - κι όχι υπολυποι [η λέξη δεν προέρχεται από το λύπη]

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ηλικιακέ Ρατσιστή Anef Oriwn,

θα μας πεις σε παρακαλώ ποια η άποψη σου για τον Ταλάτ της ΤΜΤ, ο οποίος έλουνε με βραστή ΚΕΑΝ τους αιχμάλωτους εθνοφρουρούς το 1974;

Anef_Oriwn είπε...

Πενταρόγιωρκε,
Όπως λαλεί τζι’ ο σχολιογραφος Arxiepiskopos «αμαυροΐρεφκε»