«Πώς ευρέθησαν αυτά τα πράγματα εις τόπον τόσον υψηλόν;»

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010


Γράφτηκε πριν πολλά χρόνια. Το επαναλαμβάνουμε.
Ανήκει στον Εμμανουήλ Ροΐδη. Και ταιριάζει πολύ για την Κύπρο του σήμερα:


- «Οι απαντώντες οστρείδιον εις την κορυφήν όρους και βλέποντες την παρούσαν ηγεσίαν του κράτους, αποτείνουσιν εις εαυτούς την ερώτησιν: «Πώς ευρέθησαν αυτά τα πράγματα εις τόπον τόσον υψηλόν;» Η απάντησις είναι απλουστάτη: Κατακλυσμός μετέφερεν αυτά εκεί.»


Θλιβερά κατάλοιπα κατακλυσμού και μικρά υπόλοιπα πολιτικής αφαίρεσης είναι σήμερα οι τυχαίοι κυβερνήτες αυτού του τόπου. Η παρουσία τους δεν μαρτυρά απλώς ένα κατακλυσμό που ήρθε και τέλειωσε.
Η παρουσία τους είναι ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ προάγγελος μιας θεομηνίας που έρχεται, προπομπός ενός ολέθρου που τώρα προετοιμάζεται, πρόδρομος μιας καταστροφής που δύσκολα αποφεύγεται.


Ανησυχεί ο λαός μας όταν ακούει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, τον Μάρκο, τον Ιακώβου (ο χώρος είναι περιορισμένος) να μιλούν.
Ανησυχεί για την μοίρα και το μέλλον του. Και η ανησυχία του μετατρέπεται σε αγωνία. Και η αγωνία του εξελίσσεται σε απόγνωση γιατί βλέπει να πλησιάζει η αρχή του τέλους.


Προσπαθεί ο «Πρόεδρος Λύσης» (και οι περί αυτόν) να μας πείσουν ότι η σωτηρία της Κύπρου είναι εξασφαλισμένη από την ύπαρξη της ευέλικτης πολιτικής του Προέδρου και από τη χάραξη των «εύστοχων» χειρισμών του και τις φιλίες που, τάχατες, ανέπτυξε.


Αγωνίζεται ο Πρόεδρος να επιβάλει την
πολιτική του «εκκρεμούς» σαν εγγύηση ενός ευτυχισμένου για την Κύπρο μέλλοντος. Επιχειρεί να μεταφράσει τις αποτυχίες του σε δικαίωση της ευελιξίας του και της γραμμής του. Μας λέει ότι κι αν υπάρχουν σήμερα κακά που δεν τον αφήνουν να εφαρμόσει πλήρως την πολιτική και στρατηγική του, φταίνε οι… προκάτοχοι του! Ακούμε τον Άντρο Κυπριανού να λέει ότι οι «γενναιόδωρες προσφορές του Προέδρου βελτιώνουν το Σύνταγμα του ’60 και το Σχέδιο Ανάν!!


Καλεί δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος και ισχυρίζεται πως
«διορθώνει τα λάθη των προκατόχων του». Μα πώς τα διορθώνει όταν ύστερα από λίγο διατείνεται πως τίποτα νέο δεν έχει καταθέσει στις διαπραγματεύσεις;


Ζητά ο κ. Χριστόφιας «Διεθνή Διάσκεψη» (που δεν είναι καν δική του ιδέα-αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα), και δεν αντιλαμβάνεται ότι υπό τις δεδομένες διεθνείς συνθήκες είναι παγίδα για να μας επαναφέρουν εμμέσως στη διαδικασία της επιδιαιτησίας. Και το χειρότερο: Διεθνής Διάσκεψη με μια αδύναμη Ελλάδα, σε κατάσταση χρεοκοπίας και, συνακόλουθα, με πολιτική επιρροή πλην μηδέν.


Ο κ. Χριστόφιας καλεί σε ενότητα,
αλλά καλεί μόνο εκείνους που δέχονται την «ευέλικτη» πολιτική του. Τους άλλους τους «αφορίζει». Αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως έλεγε και ο Λένιν «με την πραγματικότητα δεν γίνεται συζήτηση, γιατί είναι ξεροκέφαλη».


Θα μπορούσα να αναφερθώ σε δεκάδες άλλα παραδείγματα, αλλά είπαμε: ο χώρος είναι περιορισμένος.


Κατανοούν, όμως, «αυτά τα πράγματα που ευρέθησαν εις τόπον τόσον υψηλόν», ότι
κατάντησαν γελοίοι με τα συνθήματα και αστείοι με τις δηλώσεις τους; Κατανοούν μήπως ότι κι αν ακόμα «επιτύχουν» την «λύση» που ονειρεύονται, αυτή η «λύση», όπως προδιαγράφεται, θα επιφέρει όλεθρο;


Φωνάζουν κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και Χατζηδημητρήδηδες για τα απαράγραπτα δικαιώματα του λαού μας, ενώ συμφωνούν φοβερά πράγματα για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Υπόσχονται ένα «ευτυχισμένο κυπριακό μέλλον» και την ίδια στιγμή αποδέχονται εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή εποίκων, αποδέχονται εμμέσως παραμονή στρατευμάτων και άλλα που δεν γνωρίζουμε, ενώ ταυτόχρονα
παρακαλούν τον Έρογλου να δεχθεί τις υποχωρήσεις μας και όλες τις εκ περιτροπής αστοχίες μας. Μας λένε ότι η διεθνής κοινότητα τώρα, μόνο επί Χριστόφια, άρχισε να αντιλαμβάνεται το Κυπριακό και την ίδια ώρα η Ε.Ε. προωθεί το απευθείας εμπόριο.


Ο κατακλυσμός είναι πια γεγονός. Και αναζητείται κιβωτός για διάσωση. Οι κυβερνώντες και ο φαιδρός συγκυβερνήτης (έτσι νομίζει), είναι και αυτοί γεγονός. Γεγονός που εγκυμονεί θλιβερά γεγονότα και που υπόσχεται την καταστροφή και τον αφανισμό ό,τι επί 3000 χρόνια επέζησε σ’ αυτή τη γη.


Ευθύβολος - για το christofias-watch

3 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

"...Ο κατακλυσμός είναι πια γεγονός. Και αναζητείται κιβωτός για διάσωση. Οι κυβερνώντες και ο φαιδρός συγκυβερνήτης (έτσι νομίζει), είναι και αυτοί γεγονός. Γεγονός που εγκυμονεί θλιβερά γεγονότα και που υπόσχεται την καταστροφή και τον αφανισμό ό,τι επί 3000 χρόνια επέζησε σ’ αυτή τη γη". ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΟ.ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Άκου τον Νικολάτζιην μας
λοούθκια τζιαί λοούθκια
τζιαί θέλει ίλλε τζιαι καλά
ο κόσμος να του πισκαλά
τα μασκαραλλικκούθκια

Θαρκιέται εν ούλλοι τους μαννοί
πως εν να τους γελάσει
πως ένεχουσιν δράμιν νούν
τζιαί οι Κυπραίοι εν να κροστούν
ότι τζιαί να τους κλάσει

Έν το δικόν του που θωρεί
τζιαί το πουντζιήν του μόνον
ναν πάντα μες τους προεστούς
τζι άφης τους άλλους τους φτωχούς
να ζιούσιν μεσ τον πόνον

Το κόψε ράψε Νικωλό
πρέπει να το αφήσεις
είσαι σαν ούλλους μας τωρά
τζι αν εν η πρώτη σου φορά
εν να το συνηθίσεις

Άλλαξε τζιαί το κόμμα σου
τζιαί που το ΔΗΚΟ φύε
έμπα ποτζιεί στο ΕΥΡΩΚΟ
π όπου το τόπου το σκατό
ολόσωστον επήε

Μεν πάεις προς την ΕΔΕΚ
γιατ εν να φάεις κλώτσον
τζιαί μάχουνται σαν τα θερκά
να σσικτηρίσουν τα σκατά
τζιαί να την κάμουν ρότσον

Μα αν θέλεις πάλαι πίστεψε
στο νου σου τζιαι βασίστου
τζιαί κάμε τζιεί ρε Νικωλό
πήαινε με τους Οίκωλό
τζιαί τα σκατά τους γρίστου

Εν κάμνεις ρε λεβέντη μου
για να σταθείς ομπρός μας
τζι αν είσιες τζι έναν τζιύρην ε;
εσού σαι καυλιντήριν ρε
εν κάμνεις γι αρχηγός μας.

patriotis είπε...

πιο κάτω είναι αποσπασμα απο χθεσινο αρθρο της Επιτροπής για Αποκατασταση της Κλανιάς στην Κύπρο.

Ξεκάθαρα γίνονται εκπρωσοποι τυπου της Τουρκιας, γίνονται η φωνή της Τουρκιας, γινονται ενα με της θεσης την τουρκιας, και καταδικαζουν μαζι με την Τουρκια στους Ισραηλινους οι οποιοι σκοτωσαν πρακτορες της ΜΙΤ .........



"Στην Τουρκία μόλις έγινε γνωστή η αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών, σημειώθηκε επίθεση από έξαλλους Τούρκους εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ. Αυτή την ώρα οργανωνεται μεγαλο συλλαλητηριο σε μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ την ίδια ώρα η Χαμάζ κάλεσε ολους τους αραβες να ξεσηκωθουν και να διαδηλωσουν εξω απο τις ισραηλινες πρεσβειες σε ολο τον κοσμο.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι το Ισραήλ πρέπει να επωμιστει τις συνεπειες των πραξεων του(!) που αποτελουν παραβιαση του διεθνους δικαιου(!).

Ο ηγέτης του Ιράν, Αχματινετζάντ, δήλωσε ότι αυτή η επίθεση του Ισραήλ, το φέρνει ακόμα πιο κοντά στο τέλος του."


εγώ δεν πιστευω οτι οι κλανιαριδες της επιτροπης ειναι τοσο ανοητοι αλλα οτι πιθανον να ειναι πρακτορες των τουρκων