«Θέλει κότσια…»

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010


Παρακολουθούσα την Δευτέρα (17/5) το πρόγραμμα με την Ρούλα Κορομηλά (προτιμώ το πρόγραμμα της και την ίδια από την παρουσιάστρια του «Το Συζητάμε»), και όταν τελείωσε η Κορομηλά το γύρισα στο ΡΙΚ.


Εκείνη την ώρα βρισκόταν προς το τέλος της η εκπομπή του ΡΙΚ και μόλις που διέκρινα τους καλεσμένους: Μακάριος Δρουσιώτης, Αλέκος Μαρκίδης, κάποιος άγνωστος σε μένα, ο Βαρνάβα της ΕΔΕΚ και ο Ιωνάς του ΔΗΣΥ. Ευτυχώς ή ατυχώς πρόλαβα την παρουσιάστρια στην αποφώνηση της, αναψοκοκκινισμένη, να κλείνει την εκπομπή λέγοντας «…θέλει κότσια να γράφεις κάτι και να βάζεις το όνομα σου από κάτω».


Δεν γνωρίζω το θέμα της εκπομπής, το υποπτεύομαι όμως λόγω της παρουσίας του κ. Δρουσιώτη. Θέλω, όμως, να συμφωνήσω απόλυτα με αυτή τη γυναίκα που παρουσιάζει το πρόγραμμα ότι «θέλει κότσια» κλπ. κλπ.


Όμως, υπάρχουν και άλλα πράγματα που «θέλουν κότσια». Όπως, επί παραδείγματι, να είσαι φανατικός οπαδός του Κυπριανού όταν ήταν Πρόεδρος, μετά να γίνεσαι έξαλλος οπαδός του Βασιλείου όταν βγήκε εκείνος Πρόεδρος, να τσακώνεσαι με όποιον τολμά να πει κουβέντα εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου επί Προεδρίας του και μετά να ωρύεσαι και να είσαι έτοιμος(η) να κατασπαράξεις όποιον πει κακή κουβέντα για τον Χριστόφια! Αυτό, μάλιστα! Θέλει κότσια!!


Όπως «κότσια» χρειάζεται κάποιος να ζητά να του ετοιμάζουν άλλοι ερωτήσεις για να στριμώξει (ανάλογα με την εποχή) τους καλεσμένους του/της.


Αυτά τα «κότσια», άλλοι τα λένε «θράσος» και άλλοι «συνέπεια». Εγώ θα συμφωνήσω με τους δεύτερους.
Διότι, τι άλλο από συνέπεια είναι να βρίσκεσαι πάντα με το κυβερνητικό στρατόπεδο;


Στην αποφώνηση της η γυναίκα του «Το Συζητάμε», δεν ξέρω γιατί, μιλούσε γρήγορα λες και την κυνηγούσαν, με δυνατή φωνή, χωρίς να σταματά να πάρει αναπνοή, σαν να φοβόταν πως αν έκανε έστω και μια μικρή παύση, θα διαλυόταν και θα πεφτε σε συντρίμμια ο μηχανισμός που κρατούσε όρθιο το τεχνικό της οικοδόμημα, αφού η ίδια δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεσόκοπη κουρδισμένη κούκλα – τρόπος του λέγειν κούκλα…


Και μια ερώτηση στην «κυρία»: Γιατί προσπαθείς να κερδίσεις ύψος σκαρφαλώνοντας σε ανθρώπους; Και μην μου απαντήσεις και μένα ότι «αρέσεις». Γιατί η τέχνη του ν’ αρέσεις είναι η τέχνη του να εξαπατάς.


Υ.Γ.: 1. Όσοι πασχίζουν να ξεχωρίσουν στη ζωή τους, όσοι προσπαθούν για μια ζωή γεμάτη λαμπρότητα κι όχι για μια ζωή αξιοπρεπή, μοιάζουν στους ανόητους ηθοποιούς οι οποίοι θέλουν πάντοτε να παίζουν μεγάλους και φανταχτερούς ρόλους νικητή, γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα δεν είναι ΤΙ παίζουν ή ΠΟΣΟ παίζουν, αλλά ΠΩΣ.


Υ.Γ.: 2. Προς το τέλος της ζωής σου συμβαίνει ό,τι και στο τέλος ενός χορού μεταμφιεσμένων, όταν οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν. Τότε βλέπει κανείς τι λογής ήταν στην πραγματικότητα εκείνοι με τους οποίους σχετίστηκε στη διάρκεια της ζωής του. Θέλει όμως κότσια να το αποδεχθείς, χωρίς να κοκκινίσεις από ντροπή.


Ευθύβολος - γιατί δεν έχω τα κότσια να υπογράφω με το όνομα μου.

39 Σχόλια:

proudgaros είπε...

"Ευθύβολος - γιατί δεν έχω τα κότσια να υπογράφω με το όνομα μου."

Αλλά """"κότσια"""" για να βρίζεις αλλους μπλοκερς εχεις ρε παρέα. Και γιατι δεν θυμούμε αν ΕΣΥ προσωπικα εχεις γραψει κατι εξυβριστικο λεω σου για τους αλλους που μιλανε για τουρκοσπορια και προδοτες οποιον εχει αλλη γνωμη απο εσας τους αποκλειστικους πατριωτες.

Εκ του ασφαλους της ανωνυμιας.

Αιντε να ειδουμε τι θα πει ο κος Λιλληξ αυριο

arxiepiskopos είπε...

"...Όμως, υπάρχουν και άλλα πράγματα που «θέλουν κότσια». Όπως, επί παραδείγματι, να είσαι φανατικός οπαδός του Κυπριανού όταν ήταν Πρόεδρος, μετά να γίνεσαι έξαλλος οπαδός του Βασιλείου όταν βγήκε εκείνος Πρόεδρος, να τσακώνεσαι με όποιον τολμά να πει κουβέντα εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου επί Προεδρίας του και μετά να ωρύεσαι και να είσαι έτοιμος(η) να κατασπαράξεις όποιον πει κακή κουβέντα για τον Χριστόφια! Αυτό, μάλιστα! Θέλει κότσια!!" AYTA ΛΕΕΙ Ο ΕΥΘΥΒΟΛΟΣ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΤΟΧΗΣΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ Γ.ΛΙΛΛΗΚΚΑ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΙΣΜΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ!ΕΙΣΗΓΗΣΗ:ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ!ΚΑΛΑ ΒΛΑΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΕΝΕΙΣ;

chrdem είπε...

Να καλοσωρίσουμε τον κ.Λιλλήκα ,τον αγνό αγωνιστη ,τον πατριώτη, το φτωχόπαιδο από την Παναγιά που με την δουλειά και τους αγώνες του ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της κυπριακής πολιτείας συνεργαζόμενος πότε με το ΑΔΗΣΟΚ πότε με το ΑΚΕΛ πότε με το Παπαδόπουλο, τώρα με την Αγία τράπεζα της πολιτικής(γιατρό).Τον πρώτο που αγωνίστηκε ενάντια στον φασισμο της κουμουνιστικής λέλαπας που μας κυβερνά.
Τίμη και δόξα στον άνθρωπο ο οποίος αγωνίστηκέ ενάντια στο 090- το οποίο οδηγούσε την νεολαία μας στον εκφυλισμό και την σεξουαλική διαστροφή!

Unknown είπε...

Ο proudgaros είπε...
"Αλλά """"κότσια"""" για να βρίζεις αλλους μπλοκερς εχεις ρε παρέα. Και γιατι δεν θυμούμε αν ΕΣΥ προσωπικα εχεις γραψει κατι εξυβριστικο λεω σου για τους αλλους που μιλανε για τουρκοσπορια και προδοτες οποιον εχει αλλη γνωμη απο εσας τους αποκλειστικους πατριωτες. "


Ρε κακομαζαλο κατακαυμενο εκκολαπτομενο φυτικο αδαες κοπελουρουι απο οτι φαινεται πρεπει να εισαι σε χαμηλη ταξικη διαβαθμιση μεστα θερμοκηπια της ΕΔΟΝ.

Οσο πιο πανω πολυ απλα σου απαντω με μια ρητορικη ερωτηση...

Δοκιμασες ποτε να πεις της Πουτανας Πουτανα???

Ετσι ακριβως αντιδρα οπως εσας...

Ανώνυμος είπε...

Ανοικτή πρόσκληση προς δέκα επώνυμους, πλούσιους, θρησκευτικούς και πολιτικούς ταγούς, γνωστούς για την "εθνική" τους ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τυχερούς δηλαδή που τους έλαχε η αναπάντεχη ευκαιρία να αποδείξουν και στην πράξη τα φιλελληνικά τους αισθήματα. Εδώ! Ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Πρός,
Μακαριότατο Χρυσόστομο Β,
Πανιερώτατο Λεμεσού Αθανάσιο,΄
Πανιερώτατο Πάφου Γεώργιο,
Αξιότιμο κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο,
Αξιότιμο κύριο Ζαχαρία Κουλία,
Αξιότιμο κύριο Δημήτρη Συλλούρη,
Αξιότιμο κύριο Ρίκκον Ερωτοκρίτου,
Αξιότιμο κύριο Σταύρον Αγγελίδη,
Αξιότιμο κύριο Γιώργο Λιλλήκκα,
Αξιότιμη κυρία Ελένη Θεοχάρους,
Αξιότιμο οποιονδήποτε άλλον κύριο που θα ήθελε να συμμετάσχει και να προσφέρει από το περίσσευμα του, το πιο κάτω ποσόν.

Ήρθε σε γνώση μου η τραγική κατάσταση εφταμελούς Ελληνικής οικογένειας από αγαπημένο νησί της Ελλάδας, της οποίας ο προστάτης πατέρας παραμένει άνεργος εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του ότι για τη θέση εργασίας που κατείχε προτιμήθηκε ο φθηνότερος Πολωνός.
Το μόνο έσοδο της οικογένειας είναι κάπου 700 ευρώ βοήθεια από το κράτος. Με αυτό το ποσό πρέπει να πληρώνει ενοίκιο συν νερό ρεύμα κλπ, και να συντηρείται το ζευγάρι και τα πέντε αγοράκια όλα κάτω από τα 14.
Αντιλαμβάνεστε!
Ενώ αν είχαν τουλάχιστον ένα σπίτι;

Σας καλώ λοιπόν εσάς τα δέκα πρόσωπα πιο πάνω αλλά και οποιονδήποτε άλλον, να δώσετε από 20 000 ευρώ ο καθένας για να αγοραστεί ένα σπίτι γι' αυτή την οικογένεια. Είναι πολλά;
Έχω αποκαλύψει την διεύθυνση της οικογένειας σ' αυτό το μπλοκ (απάντησα τον Κήρυκα που επέμενε να μάθει), για την οποία εγώ είμαι απλά γνωστός και η οποία δεν έχει ενημερωθεί για την παρούσα προσπάθεια μου. Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό. Από έναν ενεργό πολίτη. Όλα εδώ φανερά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Αν και επανέλαβα αυτή την πρόσκληση πολλές φορές, μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε κανένας.

ΥΓ. Ο συνδρομητής Μαγγανοπήγαδο θεωρεί ότι θίγω τους πιο πάνω επώνυμους με την πρόσκληση μου. Αν κάποιος από τους πιο πάνω κυρίους θίγεται πραγματικά, παρακαλώ να μου το αναφέρει και θα τον αφαιρέσω από τον κατάλογο.

Τηλέμαχος είπε...

Θέλει κότσια να είσαι δημόσιο πρόσωπο και να αντέχεις την κριτική!!!

Θέλει κότσια να παραδεχτείς ότι η εκ-πομπη “το συζητάμε” είναι μεροληπτική, στημένη και αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας.

Τώρα σοβαρά, πιστεύεις περήφανε γάρε και εσύ Χρυσόστομε ότι η εκ-πομπή αυτή είναι αντικειμενική; Ακούω;

Τηλέμαχος είπε...

Ξεμασκαρευτη άλλαξε CD.

Η ιστορία που μας λες για την φτωχή ελληνική οικογένεια είναι αληθινή;

Αν είναι ψεύτικη τότε ξεμασκαρευτηκες!!!

Αν πάλι είναι αληθινή τότε σαν δεν ντρέπεσαι και εκμεταλλεύεσε μιαν δύστυχη οικογένεια για να αποδείξεις τι; Ντροπή σου που χρησιμοποιείς τον ανθρώπινο πόνο για να κάνεις εξυπνάδες στο blog!!!

Ααα, και κάτι άλλο. Εσύ ποσά έδωσες σε αυτήν την οικογένεια;

Χρειάζομαι και εγώ κάποια οικονομική βοήθεια. Μπορείς να κανονίσεις τίποτε και για μένα;

Μασκαρά, εε μασκαρά!!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

1) ΑΙΑΝΤΑ, τα επιχειρηματα σου ξεκινουν και τελειωνουν απο το εξης "οποιος συμφωνει και υποστηριζει τον προεδρο της κυπριακης δημοκρατιας, μετα απο εντολη του κυριαρχου κυπριακου λαου, μεγαλωσε στο θερμοκηπιο της ΕΔΟΝ στα περβολια." αμαν τοσος εν ο νους σου, ακομα τζαι τουτος ο συνειρμος θα συνεπερνε καποιον με την νοημοσυνη του ΚΗΡΥΚΑ, ας πουμε.

2) ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω??

3) η αντιφασιστικη ψευδοεπιτροπη αναρτα φασιστικες "δημοσκοπησεις". τα σχολια απο καθε δημοκρατικο πολιτη.


ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, ξενης, νικολας

Unknown είπε...

Φασιστα τουρκοσπορε μειωδοτη τουρκοπροσκυνημενε Μεταξοπουλε...

Διαφωνω σε ενα σημειο και συμφωνω σε αλλο...

Συμφωνω πως οποιος υποστηριζει τουντον γγγγαροοοοοο ΜΟΝΟ δικαιολογητικο ειναι η πλυση εγκεφαλου και η αθλια φασιστικη διαπεδαγωγηση του μεστα θερμοκηπια...
Σε αντιθετη πειπτωση μαλον μιλαμε για εκφυλισμενο τυπο ανθρωπινου ειδους...


Διαφωνω στο οτι ειναι προεδρος με την ψηφο του λαου...

Υπεκλεψε με ψευδη και χυδαιες παραπολιτικες τακτικες , με χρηματοδοτηση βρωμικων λεφτων απο τον υποκοσμο ,λεφτων βαμενων με αιμα και ασπρη σκονη παραγωγου της παπαρουνας,την ψηφο του απλου πολιτη... Ε αυτονα επρεπει να τον εκλεισουνε σε φυλακες και μαλιστα γυναικιες γιατι στις αντρικες θα καλοπερασει...
Ειναι επικινδυνος ρε μιτσικουρι οπως τζαι εσυ... Δυστυχως ειναι η εποχη της επιβραβευσης των χαμηλων εως ανυπαρκτων ηθων , αρχων και αξιων... Τελειωνει ομως συντομα αυτη η εποχη σε Κυπρο και Ελλαδα και μαζι με αυτη και ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα!
Τον βίλλο τον ξικάβλωτο, κολιεί τον το μαλλί.
Χα χα χα!

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΛΕΙΦΤΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΛΙΑΡΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΔΕΚΙΤΩΝ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΛΕΙΦΑΝΔΡΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΛΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ.



Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Β. Λυσσαρίδη
| Εκτύπωση | 12/05/2010 |

Ως μία από τις σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες της Κύπρου χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Δήμου Ιδαλίου προς τιμήν του κ. Λυσσαρίδη. Έκανε λόγο για έναν πολιτικό «που φέρει μαζί του πολλή πείρα και πολλές γνώσεις, αποτέλεσμα της έντονης δράσης του στα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία», που «μέχρι σήμερα διατηρεί ακμαίο πνεύμα, με διαυγή κρίση και μεστό πολιτικό λόγο», αλλά και που χαρακτηρίζεται από διαχρονική συνέπεια και συνέχεια στις πολιτικές του θέσεις.

«Δεν είναι νοητό να μιλάει κάποιος για την ΕΔΕΚ και να μη φέρει στο μυαλό του, ή να μην αναφέρει το όνομα Βάσος Λυσσαρίδης», σημείωσε ο κ. Κυπριανού. Είπε, ακόμη, πως το ΑΚΕΛ έδωσε πολλούς αγώνες μαζί με την ΕΔΕΚ σε πολλές φάσεις της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. «Υπερασπιστήκαμε τη δημοκρατία και τη νομιμότητα στις πιο μαύρες περιόδους. Δώσαμε μαζί πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και την κυπριακή κοινωνία», σημείωσε, προσθέτοντας πως «σ’ αυτούς τους κοινούς αγώνες και δράση καθοριστική ήταν και η συνεργασία με τον Βάσο Λυσσαρίδη». «Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές και τις όποιες διαφωνίες προέκυψαν κατά καιρούς ή εξακολουθούν και σήμερα να υφίστανται, εκτιμούμε ότι ως πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα είμαστε φυσικοί σύμμαχοι, που θα βρεθούν ξανά μαζί στον πολιτικό στίβο», πρόσθεσε και ευχήθηκε στον Βάσο Λυσσαρίδη «να είναι πάντοτε καλά, να ζήσει πολλά χρόνια, ακμαίος, δυνατός και ενεργός», και «να συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα του και στον κυπριακό λαό».

ΓΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΡΟ, ΓΛΕΙΨΕ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ!!! ΓΛΥΨ ΓΛΥΨ ΓΛΥΨ

ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΛΑ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΤΕΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΙ, ΠΟΓΟΝΙΤΙΣΣΕΣ, ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΛΕΝΕ "SPIT LIKE THERE'S NO TOMORROW";;;

Ανώνυμος είπε...

Γενικά ανάλογα με την περίοδο αλλάζουν και οι συμπεριφορές ανάλογα αν ο υποψήφιος τότε πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας χρειαζόταν ψήφους...

πχ ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ (20/2/2008) και μετά ανακοίνωσε τη χαρά του για τη συνάντηση, αλλά κυρίως αποκάλυψε ότι έχουν και ταυτόσημες θέσεις! Με το ΕΥΡΩΚΟ! Συζήτησαν, είπε, πάνω στα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό κύρια, ενώ στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης «πιστεύω ότι ουσιαστικά είναι ταυτόσημες οι θέσεις. Υποστηρίζουμε κοινωνική δικαιοσύνη… και είναι θέμα πλέον η ανάλυση που κάναμε, κάναμε καλό διάλογο μεταξύ μας, πάνω σε διάφορες πτυχές του προβλήματος, το ΕΥΡΩΚΟ ελεύθερα να πάρει τη θέση την οποία τελικά θα πάρει».

σήμερα όποιος έχει ταυτόσημες θέσεις με το ΕΥΡΩΚΟ είτε στο Κυπριακό, είτε στην εσωτερική διακυβέρνηση είναι εχθρός του λαού.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μπράβο ΕΜΕΡΣΟΝ, έβγαλες λαβράκι βλέπω!

Τελικά πως ηδονίζονται περισσότερο στο ΑΚΕΛ: Με το γλειφολυσσάρι ή με τον γλειφοσυλλούρι;

ΓΛΥΨ ΓΛΥΨ ΓΛΥΧ

Πενταρόγιωρκος είπε...

Είναι αλήθεια ότι την επομένη της επίσκεψης Χριστόφια στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ, οι υπεύθυνοι ψέκασαν τους χώρους γιατί βρέθηκαν μολυσμένα απομεινάρια βραστής ΚΕΑΝ;

Ntropiasmenos DHKOikos είπε...

Είμαι εξωτερικό και δεν έχω σχέση με κανένα από τα μέλη της Επιτροπής. Γι' αυτό μην ξυπνήσετε κανένα αύριο από το χάραμα για το ακόλουθο μήνυμα:

Η συγκεκριμένη "δημοσιογράφος" έκανε τη στροφή προς τον Χριστόφια όταν ζήτησε από τον αείμνηστο Τάσσο να της παρουσιάσει το "βιβλίο" (σαχλαμάρα, δημοσίευσε τις τοποθετήσεις επωνύμων ατόμων που πέρασαν από την εκπομπή της, χωρίς να πάρει καν την άδειά τους) της "Όσα συζητήσαμε". Όταν μετά ζήτησε το ίδιο από τον Χριστόφια, ο Μέγας Λαϊκιστής Χριστόφιας ανταποκρίθηκε θετικά και παρουσίασε το "λογοτεχνικό αριστούργημά" της... Από τότε έκανε στροφή 180 μοίρες και στηρίζει την "πολιτική" (εδώ γελάμε) του Χριστόφια!

Υπόψιν ότι κάποτε αυτή η πορδικογράφος ήταν σφόδρα εναντίων της κομματικοποίησης στα σχολία. Έκανε εκπομπές και κόντρα εκπομπές και μάλλωνε με τους εκπροσώπους του ΑΚΕΛ για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα όμως μούγκα η "κυρία"... Έτσι Ειρηνούλα;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Καλά ρε αντροπιάρη ΔΗΚΟϊκέ,το πρόβλημα σου ποιο είναι; Κάποια στιγμή η Ειρηνούλλα θα γλείψει ξανά το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ,όπως κάνει ο Ζουρλομανδύας Γλειφάνδρος, ο οποίος ΚΑΤΕΓΛΕΙΨΕ τον Λυσσαρίδη πριν λίγες μέρες, όπως και ο Χριστόφιας που έγλειφε με πάθος τον Συλλούρη για ψηφαλάκια.

Τα γνωστά.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Λέει ο Anef_Oriwn:

"ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ Γ.ΛΙΛΛΗΚΚΑ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΙΣΜΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ"

Για το ανεμομυλικών διαστάσεων ΓΛΥΨΙΜΟ του Λυσσαρίδη από τον Ζουρλομανδύα θα πεις κάτι;

Για το ανεμομυλικών διαστάσεων ΓΛΥΨΙΜΟ του Συλλούρη από τον Οδοστρωτήρα θα πεις κάτι;

Ή μόνο μπανάκια με βραστή ΚΕΑΝ και σαπούνια Clerides είσαι;

Unknown είπε...

Αναφέρεται συχνά ο Ταλάτ και η βραστή ΚΕΑΝ. Είναι παράξενο το γεγονός ότι ο Ταλάτ ήταν μαχητής της ΤΜΤ; Από ιδρύσεως της Βολκάν και αργότερα της ΤΜΤ των οποίων ο σκοπός ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου, σχεδόν όλοι οι ΤΚύπριοι έμμεσα ή άμεσα ήρθαν κάτω από τον έλεγχο των οργανώσεων αυτών. Ειδικά μετά το 1963 και την ανακήρυξη της Τουρκοκυπριακής διοίκησης στο Κιόνελι και την κάθοδο Τούρκων εκπαιδευτών αξιωματικών (των ονομαζόμενων Μποσκιούρτ-Λύκων)όλοι οι άνδρες ηλικίας 16-60 στρατολογήθηκαν. Εκπαιδέυονταν για την άμυνα των θυλάκων που δημιουργήθηκαν και για τη δημιουργία προγεφυρώματος σε περίπτωση απόβασης στην Κερύνεια.
Το 1964 στη μάχη των Κοκκίνων οι Τούρκοι αξιωματικοί πολύ έξυπνα διέταξαν και οργάνωσαν 400 Τουρκοκύπριους φοιτητές να επιστρέψουν στην Κύπρο και να αμυνθούν του θύλακα αυτού. Ο σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μια άμυλα ανάμεσα στους μελλοντικούς ηγέτες της Τκυπριακης κοινότητας, να δημιουργήσουν θύματα, κοινή μνήμη ένοπλης δράσης ενάντια στους Ελληνοκύπριους, μια κοινή δράση. Ακόμη και αν ένας μεγάλος αριθμός τους θυσιαζόταν, οι υπόλοιποι θα αποτελούσαν τη μαγιά των μελλοντικών τους ηγετών με μια αντιπάθεια προς τους Ελληνοκύπριους και κοινό στόχο το διαχωρισμό.
Απο αυτές τις τάξεις προέρχονται πολλοί από τους ηγέτες τους.

Πολλοί από τους δικούς μας ηγέτες προέρχονται από τις τάξεις της ΕΟΚΑ, αγωνίστηκαν για την Ένωση. Ο Μακάριος, ο Κληρίδης, ο Τασσος, ο Κυπριανού. Μετά την ανεξαρτησία και ειδικά μετά το 1974 η ιδέα της Ένωσης εγκαταλείφθηκε και το βάρος μετατοπίσθηκε στο ανεξάρτητο κράτος, που αρχικά δεν αγαπήσαμε. Φυσικά η μνήμη της ΕΟΚΑ και της Ενώσεως είναι πολυ έντονη και αγαπητή στους Ελληνοκύπριους και ακόμα γιαρτάζονται με όλο το μεγαλείο.

Αρα έχουμε συο κοινότητες με πολύ διαφορετικές μνήμες, ένοπλη δράση η μια εναντίον της άλλης, διαφορετκές ιστορίες (narratives)τα τελευταια 60 χρόνια.

Πως όλα αυτά μπορουν να συμβιβαστούν δεν ξέρω.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΑΙΑΝΤΑ, εισαι αθλιος και δεν σου αξιζει ουτε ενα λεπτο ακομα σημασιας.
εβρισα σε? ξερεις με? αλλο το να κρουζεις καποιον με τζινα που λαλεις γιε μου, τζαι αλλο να τον βριζεις, ελληψει επιχειρηματων η τελοσπαντων ελληψει λεξεων.

το να μου λες "Φασιστα τουρκοσπορε μειωδοτη τουρκοπροσκυνημενε", τι σε κανει? πατριωτη? πιο δυνατο? νικησες? νιωθεις ωραια που εβρισες εναν περηφανο ακελικο? συγχαρητηρια αγορι μου. που εν να σου βαστουν, ελα να τα πεις τζαι μπροστα μου.

τουτο ισχυει για ουλους τους ψευδοεπιτροπους: με την ιδια ευκολια που αραδιαζετε την μια βλακεια πισω απο την αλλη, και την μια βρισια και ατιμωση πισω απο την αλλη, να εχετε το ιδιο θρασος και θαρρος να το πειτε και μπροστα απο εμενα (ΑΙΑΝΤΑΣ) και απο τον αντρο κυπριανου (πενταρογιωρκος) και απο τα μελη του δηκο που βριζατε εν χορωδια, και απο τον μακαριο δρουσιωτη (ΡΗΓΑΣ) και απο τον κυριο πιττα, τον κυριο μιχαλη μιχαηλ και ολα τα αλλα δημοσια προσωπα που εχετε εκθεσει.

Και τον ιδιο τον προεδρο της δημοκρατιας.

αλλο το να κανεις κριτικη, και αλλο να βριζεις και να μειωνεις εκεινον που σε ενοχλει.

ΑΙΑΝΤΑ, σε ευχαριστω για το σχολιο σου, θα μεινει στην ιστορια σαν δειγμα δημοκρατιας.

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ εισαι εδω?

ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, ξενης, νικολας

Πενταρόγιωρκος είπε...

Τραμπουξόπουλε, καταρχήν είσαι ένας βίαιος τραμπούκος του ΑΚΕΛ, που απείλησες και στο παρελθόν κόσμο με ξύλο. Το ξέχασες;;; Κλαίγεστε πως δήθεν τρώγατε ξύλο από την ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ, τώρα εσείς απειλείτε με περισσότερο ξύλο τους αντίπαλους σας. Μην μας λες είσαι "περήφανος ΑΚΕΛικός", να μας λες είσαι "παρακρατικός, βίαιος και φασίστας".

Το ποιος είσαι κύριε Μεταξόπουλε το ξέρουμε όλοι. Δείτε κύριοι τον κ. Μεταξόπουλο να ΑΠΕΙΛΕΙ κόσμο με ξύλο:

http://christofias-watch.blogspot.com/2010/01/blog-post_2131.html

Και ναι, όταν βρεθώ μπροστά στον Άντρο θα του πω πως ειναι ένας ΓΛΕΙΦΤΗΣ του Λυσσαρίδη. Οπως είναι και ο Χριστόφιας ένας ΓΛΕΙΦΤΗΣ του Κουτσού και του Συλλούρη.

Εσύ που βρίζεις τον Λυσσαρίδη Τραμπουξόπουλε δεν νιώθεις ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ τώρα που ο μάστρος σου ΓΛΕΙΦΕΙ τον Λυσσαρίδη;

Εμείς πάντως χαχανίζουμε με τα ρεζιλίκια σας στο ΑΚΕΛ, και κυρίως με κάτι αναλώσιμους σαν εσένα που βρίζετε τον κόσμο, απειλείτε, ξιτιμάζετε, δέρνετε, και μετά έρχεται ο Ζουρλομανδύας ο Γλειφάνδρος και σας αδειάζει και σας πετάει σαν φτηνές λεμονόκουπες!

ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ: ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΡΕΖΙΛΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ! ΓΕΛΟΙΟΙ!

Όσο για την βραστή ΚΕΑΝ κ. Αντρέα και την ΤΜΤ, ο Ταλάτ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΤΑΝ που ήταν μελος της και ήταν μάλιστα ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ. Το είπε ο ΙΔΙΟΣ σε συνέντευξη του στην ΖΑΜΑΝ τον Σεμπτέβρη του 2006. Αυτός είναι ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ που γουστάρει το ΑΚΕΛ, γι αυτο μην μας μιλάς για ιστορίες της χαλιμάς.

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Πολύ ορθά τα σχόλια του Andreas σχετικά με το ένοπλο παρελθόν Ε/Κ και Τ/Κ πολιτικών. Λογικό είναι ο καθένας να πολέμησε για την δική του εθνική κοινότητα, για τα δικά του εθνικά ιδεώδη όπως τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

Το θέμα με την βραστή ΚΕΑΝ είναι αλλού: Για τον Ταλάτ υπάρχει αδιάσειστη επώνυμη μαρτυρία ότι βασάνιζε Ε/Κ αιχμαλώτους το 1974. Αυτό δείχνει παλιοχαρακτήρα και παλιανθρωπιά του χειρίστου είδους που δεν έχει σχέση με την εθνική καταγωγή και τα πιστεύω των ανθρώπων.
Θα πει κάποιος ότι οι άνθρωποι σφάλλουν, μετανοούν και αλλάζουν. Σωστό. Πότε απολογήθηκε ο Ταλάτ για τις πράξεις του εις βάρος ανυπεράσπιστων αιχμαλώτων;

Και κάτι ακόμα. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ε/Κ αιχμαλώτων του 1974 που επέστρεψαν, βασανίσθηκε αναίτια και απάνθρωπα από Τούρκους και Τ/Κ και οι λιγοστές ιστορίες ανθρωπισμού και γενναίας συμπεριφοράς της άλλης πλευράς δεν αλλάζουν τα γεγονότα.

Η απαράδεκτη εξίσωση μεμονωμένων εγκλημάτων Ε/Κ, όπως της Τόχνης, το μόνο που προσφέρει είναι άλλοθι στα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Τουρκικός Στρατός και οι Τ/Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αμάναμου τζιαι μόλις εντόπισα αλλο δκιο αχώνευτους δαμέσα που ό,τι λαλούν εννά πιστεύκω το αντίθετο. Ο ένας εν τζιείνο το τυπούι ο chrdem τζιαι ο άλλος εν ο άλλος ο Αίαντας. Κοπέλια μου εν θα σας κάμνω παρέα δαμέσα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πενταρογιωρκούι μου πε τους τα λεβέντη μου. Ο άλλος ο Ξεμασκαρευτής εν τόσον αχώνευτος που εν δκιεβάζω παραπάνω που 2 γραμμές που τζιείνα που έγραψε. Μα τούτος ο Τηλέμαχος ήντα καπνό φουμάρει;

Ανώνυμος είπε...

Μα τούτος ο ΔΗΚΟϊκός μάσιεται να κλικκώσει πέτε μου;

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Σε όλο το ιστολόγιο κυριαρχεί ακατάσχετο μίσος και υβρεολόγιο μεταξύ των αντιφρονούντων. Αν οι αλληλουβριζόμενοι βρισκόντουσαν π.χ. σε κοινωνική συνάθροιση ή σε παρουσίαση εφέδρων της ΕΦ θα συζητούσαν τα ίδια θέματα με αυτό το μίσος; Μάλλον όχι. Δεν μας αρέσει ο Λυσσαρίδης, ο Τάσσος ή ο Χριστόφιας; Τους θεωρούμε,ακραία σκεπτόμενοι,προδότες, βλάκες ή πουλημένους; Λαμπρά! Ο καθένας να απαριθμήσει τεκμηριωμένα τα στοιχεία που διαθέτει για να αποδείξει την άποψή του. Να προκαλέσει και το άλλο να αντιπαραθέσει τα στοιχεία του. Μόνο έτσι μαθαίνουμε!

2 μικρά παράδειγματα που δεν άλλαξαν τον ρουν της Ιστορίας αλλά είναι χαρακτηριστικά:

Μακάριος και Γρίβας. Διαχρονικά αγιοποιημένοι και δαιμονοποιημένοι εκατέρωθεν!

1965: Η γριβική «Πατρίδα» δημοσιεύει αυτούσιο το σχέδιο «Ακρίτας» και δίδει την χρυσή ευκαιρία στην Τουρκία να δικαιολογήσει την Τουρκανταρσία, τις διχοτομικές της απαιτήσεις και να συκοφαντήσει τους Ε/Κ.

19/7/1974: Στον ΟΗΕ, ο Μακάριος εκφωνεί ομιλία την οποία ο κάθε Κύπριος θέλει έκτοτε να διαγράψει από την μνήμη του!

Γιαυτό μην βρίζετε. Κτυπήστε αλύπητα τα λάθη ή την παλιανθρωπιά οποιουδήποτε, εξυμνήστε όποιον θέλετε,
αλλά με στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πουσκούι μου μα ρτες εσού που την Ουγγαρία να μας πουλήσεις πνεύμα πε μου; Εμπήκες τζιαι σου μες στη λίστα τζιείνων που εν θα κάμνω παρέα. Εν τζιαιν εγώ που φταίω.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Ταβανι, αν εισαι πανω απο 13 χρονων, εισαι κριμα φιλε.

Πενταρογιωρκε (λεγε με ΑΙΑΝΤΑ) απαξιω να απαντησω. καμε παρεα με το φιλουι σου το ψευδοταβανο.

Anef_Oriwn είπε...

Μια και ο σχολιογράφος Puskas έβαλε πολύ ορθά το ζήτημα της τεκμηρίωσης των όποιων θέσεων με στοιχεία να υποβάλω δύο ερωτήματα – γενικά κι όποιος μπορεί και θέλει ας απαντήσει, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και αφορισμούς.
Πρώτα προς τον ίδιο τον σχολιογράφο Puskas για να μας υποδείξει ποιο είναι το τόσο μεμπτό στην ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ στις 19 του Ιούλη του με αποτέλεσμα “… ο κάθε Κύπριος … [να] … θέλει έκτοτε να ... [την] ... διαγράψει από την μνήμη του...”;
Και δεύτερον προς τον Πενταρόγιωρκο για να μας παρουσιάσει το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ταλάτ στην ΖΑΜΑΝ τον Σεμπτέβρη του 2006 και τις σχετικές δηλώσεις του για την ΤΜΤ και τη βραστή ΚΕΑΝ ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μαρκούι Μεταξοπουλούι ήντα παράταξης είσαι; Φαίνεσαι μου εναλλακτικός τύπος ρε Μαρκούι αλλά εγώ παρέαν εν σε κάμνω. Εν πάω τουτους τους τύπους που μου λαλούν φίλε τζιαι εν το εννοούν.

Ανώνυμος είπε...

Να σ' απαντήσω γιω ρε Ανευοριούιν. Τζιαι σου τζιαι ο παρέας σου το Πουσκούι το Ουγγρούι έσιετε το συνήθειον να κάμνετε τους έξυπνους ότι τάχα μου τεκμηριώνετε. Τζιείνο που τεκμηριώνετε τζιαι σου τζιαι ο Ούγγρος ρε κοπέλλιν της φατζιής εν τες σαλάτες που έσιετε μες στο νου σας.

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Ολόκληρη η ομιλία Μακαρίου 19/7/1974 στα ΗΕ, στα ελληνικά:
(υπάρχει και αλλού).
http://www.dwdekatheon.org/forum/index.php?action=printpage;topic=712.0

Επιλήψιμα αποσπάσματα:
(Πρόκειται για αληθείς επισημάνσεις που όμως έδωσαν νομικά επιχειρήματα στους Τούρκους. Μπορούσε ο Μακάριος
να διατυπώσει αλλιώς την περιγραφή
των γεγονότων πχ σαν εσωτερικό ζήτημα των Ε/Κ και επ΄ουδενί έπρεπε να ανακατέψει τους Τ/Κ ή τις διεθνείς συνθήκες).

«Το πραξικόπημα δεν έγινε υπό συνθήκες τέτοιες, που να το καθιστούν εσωτερικό ελληνοκυπριακό ζήτημα. Πρόκειται σαφώς για εισβολή εκ των έξω, μαζί με κατάφωρη παραβίαση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου. Το λεγόμενο πραξικόπημα είναι δημιούργημα των Ελλήνων αξιωματικών, που αποτελούν και διοικούν την εθνοφρουρά. Πρέπει, επίσης, να τονίσω το ότι η ελληνική δύναμη, που αποτελείται από 950 αξιωματικούς και στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο δυνάμει της Συνθήκης Συμμαχίας, διεδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο στην επιθετική αυτή υπόθεση κατά της Κύπρου. Η κατάληψη του αεροδρομίου έγινε από αξιωματικούς και στρατιώτες της ελληνικής δύναμης, που έχει το στρατόπεδό της κοντά στο αεροδρόμιο.»

«Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εγκαταστήσει μία ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο. Η παρουσία της δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική υπό συνθήκες πραξικοπήματος. Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να καλέσει το ελληνικό στρατιωτικό καθεστώς να αποσύρει τους Έλληνες αξιωματικούς, που υπηρετούν στην κυπριακή εθνοφρουρά, και να θέσει τέλος στην εισβολή τους στην Κύπρο.»

Anef_Oriwn είπε...

Puskas,
Αφού οι επισημάνσεις του Μακαρίου στην ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν αληθείς [όπως λες] πως έδωσαν νομικά επιχειρήματα στην Τουρκία; Ας πούμεν προσφύγαμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για καταδίκη της Τουρκίας για εισβολή στην Κύπρο και η Τουρκία επικαλέστηκε την ομιλία Μακαρίου;

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο προς Ξεμασκαρευτή:

"Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να φανερώνεις την υποκρισία σου φίλε από την οποία σε καλώ για δικό σου καλό να ξεμασκαρευτής!"

Ξεμασκαρευτής: Για δικό μου καλό; Δηλαδή με απειλείς τώρα ρε Μαγγανοπήγαδο;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ταλάτ «μουτζαχίντ» ΤΜΤ '74 & Αιχμάλωτοι
| Εκτύπωση | 30/01/2009 | ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Σ Υ Ν Τ Ρ Ο Φ Ο ΚΑΙ φίλο αποκαλούσε, ως γνωστόν, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Π.τ.Δ. και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που ο Ταλάτ τού «έφτυσε κατάμουτρα» τη «συντροφικότητα» και απαίτησε δημοσίως να μην τον αποκαλέσει ξανά «σύντροφο»! Προχθές, ο Π.τ.Δ. θύμωσε κιόλας που οι δημοσιογράφοι διέπραξαν το… έγκλημα να ρωτήσουν αν στη συνάντησή του με τον Ταλάτ έθεσε το ζήτημα της ομολογίας του «βετεράνου» της εισβολής, «ηθο»ποιού Αττίλα Ολγκάτς, για τις διετεταγμένες, εν ψυχρώ εκτελέσεις, Αδηλώτων Αιχμαλώτων το 1974. «Τι σχέση έχει ο Ταλάτ;», απάντησε εκνευρισμένα ο… απωλέσας τη «συντροφικότητα», κ. Χριστόφιας.
Ο Μ Ω Σ ο κ. Ταλάτ υπήρξε «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Άγ. Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. «Με το βιβλίο το πρωί, με τ' όπλο στο χέρι τα βράδια», όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη «Ζαμάν» 24.9.06. Και είπε ότι «είναι πράγματα που δεν λέγονται», όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως «μουτζαχίντ» στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με «Τόμσον», τους έλουσε μια «βραστή ΚΕΑΝ» στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!
Ο ΛΟΧΙΑΣ Χατζί Κιοφέν της διμοιρίας ΠΑΟ του 61 Συντάγματος της 28ης Μεραρχίας του στρατού εισβολής, με διοικητή τον συνταγματάρχη Χουσνού Εμεκλί και λοχαγό τον Τουφάν Σανλί, στη δική του μαρτυρία για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Αιχμαλώτων το 1974, περιγράφει ότι «οι παραστρατιωτικές ομάδες των Τ/κ, οι λεγόμενοι Μουτζαχίντ της ΤΜΤ, ήταν αιμοβόροι και απάνθρωποι, σάπιοι πέρα για πέρα, γεμάτοι μίσος και σκληρότητα… Οι Μουτζαχίντ κυρίως, αλλά και μερικοί αξιωματικοί, δολοφονούσαν και βίαζαν σε όλη τη διαδρομή (στις περιοχές Πενταδακτύλου). Περικυκλώσαμε ένα ορεινό χωριό. Δόθηκε εντολή να μαζευτούν οι κάτοικοι στην πλατεία. Ένας λοχίας διάλεξε περίπου 10-15 άτομα από τους συγκεντρωμένους και τους έβαλε στη σειρά κατά μήκος ενός τοίχου. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών υπήρχαν και γυναίκες. Αφού τους αφαίρεσαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά, τις αλυσίδες από το λαιμό, τα ρολόγια από το χέρι, τα λεφτά και τα πολύτιμα πράγματα που είχαν στις τσέπες τους, άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς οίκτο» (Ρ. Άλασορ «Διαταγή: Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους!» εκδ. Καστανιώτη σελ. 54). Στο βιβλίο δημοσιεύεται στη σελ. 45 και φωτοτυπία της τουρκικής ταυτότητας του Haci Kofen ως «ήρωα - βετεράνου» της τουρκικής εισβολής…

Έτο δαμέ το απόσπασμα, τζιαν δεν σ' αρέσκει να κινήσεις αγωγή του Λάζαρου Μαύρου εκ μέρους του Ταλάτ.

Άμα έβρεις την Ζαμάν της εποχής και ΔΕΝ υπάρχει απόκομμα, έλα πε μας το!! Ειδεμή λούθου τζιαι εσύ την βραστή ΚΕΑΝ γιατί μαθαίνω πως το έχετε μεγάλο βίτσιο.

by the way ρε Arxiepiskope-Anef, προσοχή με την γλώσσα σας, φαντάζουμε πονείτε την τωρά. Εν τζιαιν λλίο πράμα να φτύνεις να φτύνεις να φτύνεις ένα άνθρωπο, να του λαλείς χίλιες ξιτιμασιές για την ηλικία του (ως ηλικιακός ρατσιστής που είσαι) τζιαι μετά να έρκεται ο μάστρος σου ο Ζουρλομανδύας Κυπριανού να τον ΓΛΕΙΦΕΙ πατόκορφα!!

Χεχεχε. Άτε, ξανά που την αρκή τωρά, τζιαιμέ που εφτύναμε του Λυσσαρίδη, τωρά να τον γλείφουμε όπως έκαμε ο ΓΓ του κόμματος (Γενικός Γλείφτης)΄.

Ακελορεζιλίκια! Γελά ούλλη η Κύπρος μαζί σας καραγκιόζηδες, που ένας πεταξούμενος μύξης του Σαϊττά κάμνει σας ό,τι θέλει...

Πενταρόγιωρκος είπε...

Τραμπούκε Μεταξόπουλε, τι είπες;;

"απαξιάς να μου απαντήσεις;"

Τι να πεις ρε αγράμματε φασίστα, αφού εσύ μόνο με τις σιδερογροθιές και τα γκλομπς ξέρεις να μιλάς! Ξεχνάς τις απειλές σου στον κόσμο; Θυμάσαι που απειλουσες με ξύλο όποιον δεν είναι ΑΚΕΛικός;

Να θυμήσουμε τους πάντες ΠΟΙΟΣ εισαι τραμπούκε, βίαιε ταγματασφαλίτη:

http://christofias-watch.blogspot.com/2010/01/blog-post_2131.html

Ακελοφασίστα, φιλοδικτάτορα, χουντικέ

Anef_Oriwn είπε...

Ο λόγος ΣΟΥ Πενταρόγιωρκε είναι γεμάτος μίσος, εμπάθεια, φανατισμό, χαρακτηρισμούς κι αφορισμούς. Αποτελεί ματαιοπονία να προσπαθήσει να κάμει συζήτηση μαζί ΣΟΥ. Φωμναζεις [νομίζοντας ότι είσαι σε γήπεδο] γιατί έτσι νομίζεις ότι επιβάλλεις τη δήθεν ορθότητα των ακραίων και μισαλλόδοξων απόψεων ΣΟΥ! Καλείς ΣΕ συζητήσεις άτομα με τα οποία διαφωνείς όχι για να κάμεις κουβέντα μαζί τους αλλά με εξυπνοβλακίστικες ατάκες προσπαθείς να τους απαξιώσεις [τους βρίζεις μάλιστα] ενώ ένας απόλυτος αυταρχισμός [για ην ορθότητα των θέσεων ΣΟΥ] κυριαρχεί στον τρόπο έκφρασης και στο ύφος ΣΟΥ [κάτι που χαρακτηρίζει ΜΟΝΟ τους φασίστες].
Αναφορικά με τον Ταλάτ. Προσωπικά ΔΕΝ έχω καμιά διάθεση να του κάμω τον δικηγόρο [ή του οποιουδήποτε άλλου]. Εγώ όμως έμαθα να διασταυρώνω τες πληροφορίες που ακούω και διαβάζω [από πρωτογενείς πηγές] και όχι να τες δέχομαι a priori ως σωστές επειδή αφορούν τούρκους ή τουρκοκυπρίους ή γιατί τις έγραψε ο Λάζαρος Μαύρος ή ένεκα προκαταλήψεων και διαχρονικών κολλημάτων. Και τι λέει το δημοσίευμα της “Zaman” που μια την άλλη επικαλείσαι; Ότι ο Ταλάτ είπε πως κατα την τουρκική εισβολή έγιναν «πράγματα που δεν λέγονται». Σίγουρα και έγιναν. Οι πόλεμοι είναι άγριοι, απάνθρωποι και αιματηροί. Όμως μάθετε να συζητάτε στη βάση διασταυρωμένων στοιχείων κι όχι με το συναίσθημα και στη βάση υποθέσεων και συνειρμών που μπορεί να έχουν και δόσεις αλήθειας αλλά μπορεί κι όχι!!!
Αυτά Γιώρκο της Πεντάρας!

patriotis είπε...

Κύριοι της επιτροπής για αποκατασταση της κλανιάς στην Κύπρο, μπορείτε σας παρακαλώ να τον ρωτήσετε τι έγιναν τα 20 εκ ευρώ που δοθηκαν στο Χαρβαντ? ερωτήσεις οπως γιατί δοθηκαν ?, πιος τα πήρε?κλπ κλπ?

patriotis είπε...

πιο πάνω εννοουσα τον Λιλλήκα.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anefiskope,

"Ο λόγος ΣΟΥ Πενταρόγιωρκε είναι γεμάτος μίσος, εμπάθεια, φανατισμό, χαρακτηρισμούς κι αφορισμούς. Αποτελεί ματαιοπονία να προσπαθήσει να κάμει συζήτηση μαζί ΣΟΥ. "

Έκατσες ποτέ να διαβάσεις τι γράφεις ΕΣΥ; Έκατσες ποτέ να δεις πόσο φασισμό βγάζουν τα όσα γράφεις; Έκατσε να δεις τι εξυπνοβλακείες λαλείς;

Δεν σου αρέσουν οι "δευτερογενείς" πηγές, και θέλεις πρωτογενείς; Ρε αστείε τύπε, καλό γιατί αναδημοσιεύεις μια την άλλη άρθρα του Κωστακόμπλεξ και μας τα παρουσιάζεις πως ευαγγέλια;

Δεν θέλεις να κάμεις τον δικηγόρο του Ταλάτ, αλλά έλα που τον κάνεις! Προτιμάς να υπερασπιστείς ένα φασιστικό όργανο της Άγκυρας, παρά την πατρίδα σου.

Το ότι ήταν ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ της ΤΜΤ ο Ταλάτ δεν σου λέει κάτι; Το ότι νιώθει "περήφανος" για το παρελθόν του; Το ότι ποτέ δεν μετάνιωσε γι αυτό;

Το ότι υπάρχουν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ μαρτυρίες για το ότι συμμετείχε σε βασανιστήρια δεν σε ενοχλεί; Σε ενοχλεί ότι το λέει ο Λάζαρος Μαύρος; Το ότι βρέθηκαν οστά Ελληνοκυπρίον εκτελεσθέντων στους βοτανικούς κήπους απέναντι από το πατρικό σπίτι του Ταλάτ στην Κερύνεια, ούτε αυτό σε ενοχλεί; Και μετά μας πουλάς ηθικολογία; Δεν ντρέπεσαι κιόλας!!

Σε αντίθεση με τους Δρουσιώτηδες και τους Μιχάληδες που διαβάζεις εσύ ρε κύριε, ο Μάυρος ποτέ δεν πιάστηκε να λέει ψέματα. Μάλλον και εσύ έχεις ένα ιδιαίτερο βίτσιο με την βραστή ΚΕΑΝ που έλουνε σαδιστικά τότε ο Ταλάτ τους άοπλους αιχμαλώτους.

Οπότε τις ηθικολογίες σου αλλού. Κάμνεις τον αριστερό και τον προοδευτικό όποτε σε συμφέρει, τζιαι μόλις σου παρουσιάσουν ένα επιχείρημα γινίσκεσαι πιο δογματικός και ψευδοηθικολόγος τζιαι που ηγούμενο μοναστηρκού.

Τζιαι αν τα όσα λαλώ εν αφορισμοί τζιαι φανατισμός, σκέφτου τι είναι αυτά που λαλεί ο τραμπούκος ομοϊεδάτης σου Μεταξόπουλος, ο οποίος τάζει ξύλο εκ μέρους του ΑΚΕΛ. Για τζιείνον εν έχεις να πεις τίποτε βέβαια.