ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010


Δημοσιεύουμε σήμερα το δεύτερο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης!


Ευχαριστούμε και πάλι τον Γιώργο Λιλλήκα και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη λειτουργία του Πολιτικού του Γραφείου, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε, ακόμα και ηλεκτρονικά! (http://www.yiorgoslillikas.com)


"...έκανα λάθος που παρέμεινα στο επιτελείο από αυτή τη θέση."


"Μου εξέφρασε την άποψη πως είμαι ακόμα νέος στην ηλικία και πως η ασφαλής επιλογή για το πολιτικό μου μέλλον είναι η υποστήριξη Χριστόφια."


"Σε αυτές τις αδυναμίες προστέθηκαν και οι προσωπικές ατζέντες οι οποίες για να υλοποιηθούν θα έπρεπε να χάσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος."


"θα μπορούσε, κατά την υποκειμενική μου άποψη, να υπάρξει είτε ενοποίηση, είτε κάποια συμμαχία ή συνασπισμός των κομμάτων αυτών."


"Με τη λειτουργία του Πολίτικου Γραφείου έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πιο οργανωμένη και συστηματική παρέμβαση στα πολιτικά τεκταινόμενα."


"Στους bloggers και στους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική επικοινωνία εναπόκειται πέραν από την διεύρυνση να προσθέσουν και την ποιοτική εμβάθυνση."


1. Ποια εντοπίζετε εσείς ως τα μεγαλύτερα δημοκρατικά ελλείμματα επί διακυβέρνησης Χριστόφια;



Τα δημοκρατικά ελλείμματα που παρουσιάζονται στην διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια
οφείλονται στα σύνδρομα της «παντογνωσίας», του «αλάθητου» και της «υπόσκαψης του Προέδρου». Όταν η κάθε κριτική, η κάθε διαφορετική άποψη, η κάθε εισήγηση, για διαφοροποίηση της ακολουθούμενης πολιτικής αντιμετωπίζεται μ’ ένα εκ των τριών προαναφερθέντων συνδρόμων τότε δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική πληρότητα. Η αντίληψη «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και ως τέτοιος θα αντιμετωπίζεται», η πρακτική «χρήσης των οργάνων επιβολής της τάξης» για αντιμετώπιση πολιτικών φαινομένων, αποτελούν συνταγή συρρίκνωσης της δημοκρατίας. Άρα για μένα τα δημοκρατικά ελλείμματα οφείλονται στην επικράτηση μη δημοκρατικών αντιλήψεων. Ενόσω οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας δεν διέπουν την σχέση της εξουσίας με τον πολίτη, τα δημοκρατικά ελλείμματα θα πολλαπλασιάζονται και θα εμφανίζονται σε πολλούς και διάφορους τομείς κάθε φορά.


2. Θα σας παρακαλέσουμε για μία αυτοκριτική. Υπάρχουν πολιτικές σας επιλογές του παρελθόντος, για τις οποίες δηλώνετε μετανιωμένος;


Θα σας πω κάτι από το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Όταν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μου ζήτησε να αναλάβω συντονιστής του εκλογικού του επιτελείου η ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ είχε εκφράσει δημόσια την δυσφορία και διαφωνία της . Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο λόγος (αν και αργότερα άκουσα διάφορες εκδοχές) όμως πιστεύω πως έπρεπε να αποχωρήσω. Είχα εκφράσει αυτή την πρόθεση στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ο οποίος, όμως, με έπεισε ότι στην πορεία τα πράγματα θα εξομαλυνθούν. Σήμερα πιστεύω πως
έκανα λάθος που παρέμεινα στο επιτελείο από αυτή τη θέση.


Μετανιώνω, επίσης, που τη διαφωνία μου με τον Δημήτρη Χριστόφια το 2004,
δεν την δημοσιοποίησα τότε διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση μου και την άφησα να δημοσιοποιηθεί στις προεδρικές εκλογές, πράγμα που επέτρεψε σε κάποιους να δώσουν άλλη ερμηνεία.


3. Θα μπορούσατε να μας περιγράψετε μια ιδιαίτερη ανάμνησή σας από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο;


Θα σας διηγηθώ μιαν προσωπική στιγμή που δείχνει και την ποιότητα του πολιτικού αντρός και τη μεγάλη διαφορά πολιτικού ήθους από άλλους πολιτικούς ηγέτες.


Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μου ζήτησε να μιλήσουμε. Με την ειλικρίνεια που τον χαρακτήριζε αλλά και το ενδιαφέρον που πάντα επεδείκνυε για τους συνεργάτες του, μου είπε πως κατανοεί πλήρως τα διλήμματα που η υποψηφιότητα Χριστόφια έθετε ενώπιον μου. Αφού με διαβεβαίωσε πως γνωρίζει την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπο του και τη σύμπτωση απόψεων που έχουμε στο Κυπριακό, μου είπε πως δεν θα τον ενοχλούσε αλλά θα έδειχνε κατανόηση αν αποφάσιζα να υποστηρίξω την υποψηφιότητα Χριστόφια.
Μου εξέφρασε την άποψη πως είμαι ακόμα νέος στην ηλικία και πως η ασφαλής επιλογή για το πολιτικό μου μέλλον είναι η υποστήριξη Χριστόφια.


Αναφέρθηκε στην συνέχεια στη στενή συνεργασία που είχαμε και εξέφρασε την εκτίμηση του γι’ αυτή, για να καταλήξει πως δεν θα αλλάξει τίποτε στη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα μας αν εγώ στηρίξω τον Δημήτρη Χριστόφια στις εκλογές.


Όταν θέλησα να σχολιάσω τα όσα μου είπε, με διέκοψε για να μου πει, «μην βιαστείς να τοποθετηθείς. Σκέψου αυτά που σου είπα και να ξαναμιλήσουμε».


Δεν έχει σημασία το τι του είπα. Εξάλλου η συνέχεια είναι γνωστή.


Σημασία έχει πως σκεφτόταν και πως ενεργούσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε δύσκολες για τον ίδιο συνθήκες.


4. Τι πιστεύετε ευθύνεται για το ότι ο Τ. Παπαδόπουλος δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο;


Οι λόγοι που οδηγούν σε μια εκλογική νίκη ή ήττα είναι πολλοί και όχι ένας. Αν κέρδιζε κανένας δεν θα ρωτούσε ποιος πέτυχε τη νίκη. Θα έσπευδαν πολλοί να διεκδικήσουν την πατρότητά της.


Η σιγουριά που οι δημοσκοπήσεις δημιούργησαν ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλους θα περνούσε ούτως ή άλλως στον 2ο γύρο,
οδήγησαν διάφορες ομάδες πολιτών στο να ψηφήσουν τον κομματικό τους υποψήφιο στον πρώτο γύρο επιφυλασσόμενοι να τον ψηφήσουν στον 2ο γύρο.


Ένας άλλος λόγος είναι
οι οργανωτικοί μηχανισμοί των δυο μεγάλων κομμάτων που σαφέστατα υπερτερούν σε οργάνωση και αποτελεσματικότητα αυτών των μικρών κομμάτων, ιδιαίτερα που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στο Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου δεν διέθετε οργανωτικό τμήμα, πάρα τις κατ’ επανάληψη εκκλήσεις του ίδιου του Προέδρου. Σε αυτές τις αδυναμίες προστέθηκαν και οι προσωπικές ατζέντες οι οποίες για να υλοποιηθούν θα έπρεπε να χάσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Είναι, ακόμη, η ειλικρίνεια του Προέδρου απέναντι σε αιτήματα κάποιων οργανωμένων συνόλων τα οποία μεταξύ ειλικρίνειας και κοροϊδίας προτιμούσαν την κοροϊδία. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν οι προσωπικές αδυναμίες ή ευθύνες όλων μας που είχαμε ρόλο και πολλά άλλα.


Όμως όλα αυτά είναι παρελθόν. Αυτό που σήμερα μέτρα είναι το παρών και το μέλλον. Το τι δέων γίγνεσθαι.


5. Θα μπορούσε να υπάρξει ενοποίηση του ενδιάμεσου χώρου; Τι την εμποδίζει από το να πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα;


Η δημιουργία κομμάτων όπως και η συνένωση τους προϋποθέτει να υπάρχει κοινωνική ανάγκη και αίτημα. Πρέπει να ανταποκρίνονται δηλαδή σε συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες. Με βάση τις θέσεις των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στο Κυπριακό αλλά και στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο,
θα μπορούσε, κατά την υποκειμενική μου άποψη, να υπάρξει είτε ενοποίηση, είτε κάποια συμμαχία ή συνασπισμός των κομμάτων αυτών. Το γεγονός ότι εσείς αλλά και πολλοί άλλοι εγείρετε αυτό το ερώτημα αποδεικνύει πως υπάρχει ως ζήτημα ή ζητούμενο. Το αν πρέπει να γίνει ή όχι , το γιατί δεν έγινε και τι το εμποδίζει είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων. Φαντάζομαι η κάθε ηγεσία έχει τους δικούς της στόχους και προτεραιότητες και με βάση αυτούς σχεδιάζει την πολιτική της δράση.


6. Πως θα πορευτεί μελλοντικά στην πολιτική ο Γ. Λιλλήκας; Θα κάνετε κόμμα, θα συνεργαστείτε με υφιστάμενο, θα πολιτευτείτε τελοσπάντων με κάποιο τρόπο;


Πολιτική δράση και πολιτική παρέμβαση δεν σημαίνει κατ ανάγκη δημιουργία κόμματος ή συνεργασία με ένα κόμμα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο. Όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση
για να γίνει ένα νέο κόμμα πρέπει να υπάρχουν οι αναγκαίες κοινωνικές προϋποθέσεις και κοινωνικό αίτημα.


Με τη λειτουργία του Πολίτικου Γραφείου έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πιο οργανωμένη και συστηματική παρέμβαση στα πολιτικά τεκταινόμενα. Εκτιμώ ότι στο σύντομο μέλλον πολλά δεδομένα θα αλλάξουν στην πολιτική σκηνή. Έχουμε μπροστά μας τις εξελίξεις στο Κυπριακό και σε αυτό, για την ώρα, εστιάζουμε την προσοχή και τις παρεμβάσεις μας. Θα ακολουθούσουν οι βουλευτικές εκλογές και δυο χρόνια μετά οι προεδρικές εκλογές.


Άποψη μου είναι ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα επηρεάσουν το πολιτικό, κομματικό σκηνικό. Εκείνο που από τώρα μπορώ να δηλώσω είναι ότι σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος για μια λύση που θα είναι μια κακή εκδοχή του Σχεδίου Ανάν, θα δώσω δυναμικά το παρών μου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, όπως έπραξα και το 2004.


7. Ένα μήνυμα προς τους φίλους του christofias-watch και τα μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, αλλά και προς τους κύπριους bloggers;


Όπως σας είπα και στην αρχή της συνέντευξης αυτής, δεν είμαι ούτε καν επισκέπτης στο blog σας. Κατά καιρούς ενημερώνομαι από φίλους για το τι συζητείται στα διάφορα blogs και διαβάζω διάφορα σχόλια που μου διαβιβάζονται. Άρα, ίσως να μην είμαι το καταλληλότερο πρόσωπο για να στείλει μηνύματα στους bloggers. Αυτού λεχθέντος, έχω την άποψη ότι
η τεχνολογία του διαδικτύου διευρύνει τους ορίζοντες και τις δυνατότητες επικοινωνίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Διεύρυνε και έδωσε νέες διαστάσεις και προοπτικές στην ελευθερία του λόγου και στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Στους bloggers και στους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική επικοινωνία εναπόκειται πέραν από την διεύρυνση να προσθέσουν και την ποιοτική εμβάθυνση.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

20 Σχόλια:

E.S.C. είπε...

Για οποιεσδήποτε διευκρινιστικές ερωτήσεις,απευθυνθείτε στο τηλ.090-......

E.S.C. είπε...

E.S.C=arhiepiskopos

arxiepiskopos είπε...

Πάει o AIANTAΣ σε ένα φαρμακείο και λέει:
- Θέλω 5 κουτιά βιάγκρα γιατί θα έρθει 1 γκρουπ Ρωσίδες και θα τις ικανοποιήσουμε κατάλληλα.
Πάει την άλλη μέρα και λέει:
- Θέλω 10.
- Τι 10 κουτιά βιάγκρα;
- Όχι 10 αλοιφές για το χέρι γιατί ακυρώθηκε το γκρουπ!

arxiepiskopos είπε...

Ένα ζευγάρι Αγγλων αριστοκρατών, κάνει διακοπές στην Αυστραλία. Μένουν σε κυριλέ ξενοδοχείο και χρησιμοποιούν λιμουζίνα για τις βόλτες τους. Οδηγώντας στην εξοχή, ο κύριος ακούει τη γυναίκα του να λέει σοκαρισμένη:
- Αγάπη μου, τι κάνει αυτός ο τύπος στο καγκουρό;
- Oh dear, μην κοιτάς, είναι αηδιαστικό!
Πιο κάτω τα ίδια.
- Κοίτα, κοίτα και ένας άλλος κάνει τα ίδια σε ένα φτωχό καγκουρό!
- Ω, δεν αντέχω άλλο! Μόλις γυρίσουμε χρυσή μου, θα παραπονεθώ δεόντως!
Φτάνουν στο ξενοδοχείο και ανεβαίνοντας τις σκάλες, βλέπουν έναν τύπο με ξύλινο πόδι, να «παίζει» με τον εαυτό του! Μπαίνουν μέσα σε έξαλλη κατάσταση και αρπάζουν τον ρεσεψιονίστ από τον γιακά!
- Τι αίσχος είναι αυτό! Υποτίθεται πως ήρθαμε σε μια πολιτισμένη χώρα και πως μένουμε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων! Και τι βρίσκουμε; Κάτι τύπους να
πηδ*** καγκουρό στο δρόμο κι έναν τύπο με ένα πόδι, ένα ξύλινο πόδι να αυνανίζεται στις σκάλες του ξενοδοχείου σας. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;
- Τι να πω; Περιμένατε, κουτσός άνθρωπος, να πιάσει καγκουρό; ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΙΛΛΗΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε λοιπόν ότι ένας τύπος μπαίνει κάθε μέρα στο Electric Sound Blogntinuum και βάζει 40 ανέκδοτα στα σχόλια πως θα φαινόταν αυτό;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,μα το μπλογκ αυτό είναι καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα,δεν το αντελήφθης;Και ποιο είναι το πιο ωραίο αστείο;Η συνέπεια και το ήθος του Λιλλήκα ή αυτό με τα καγκουρώ;

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα εγώ γελάω όταν ακούω τον αντρο κυπριανού να μιλάει οπότε ο καθένας γελάει με κάτι διαφορετικό!

Ανώνυμος είπε...

Το πιο ωραίο ανέκδοτο όμως είπε το ο Μπαν Κι-μουν «Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία», δήλωσε, σχετικά με το Κυπριακό, στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν.

«Προσκάλεσα τον κ. Έρογλου στη Νέα Υόρκη. Θα έρθει προς τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου. Στην Κύπρο βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

arxiepiskopos είπε...

Παρευρισκόμενος σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αμμοχώστου, άκουσε έκπληκτος τον τελευταίο να διηγείται ένα περιστατικό. Συνάντησε, λέει, κάποιον "μεγάλο και τρανό" και τον παρακάλεσε να κάνει αναφορά εκεί που θα πήγαινε για την Αμμόχωστο. "Δεν είχα σκοπό, αλλά θα το κάνω για χάρη σου", είπε ο Μεγάλος στον δήμαρχο και τον αποσβόλωσε. Στην εύλογη απορία του κ. Γαλανού για τη στάση του, παρατήρησε. "Τι τη θέλουμε την Αμμόχωστο; Αν μας τη δώσουν θα πρέπει να τη χαλάσουμε και να την ξαναχτίσουμε. Και γύρω της φτιάξαμε άλλες πόλεις" (προφανώς Παραλίμνι, Δερύνεια). Σπάζω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιος εξέφρασε τελευταία παρόμοια άποψη. Κι ο λεγόμενος "μεγάλος και τρανός" σε ποιο κέντρο επιρροής πραγματοποίησε επίσκεψη. Δεν βοηθάει ούτε ο δήμαρχος. Σκέτη σφίγγα αποδεικνύεται. Ούτε τον Πάπα να κατέδιδε...(δημοσίευμα στο σημερινό ΠΟΛΙΤΗ) Το όνομα αρχίζει από Χρυσό- και τελειώνει σε -στομος Β';Ξανάπε τέτοια χοντράδα!

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ρε παιδια η φιμωση καλα κρατει.το ομοφυλοφιλικο μπλογκ αντιφωνητης λεει θα δωσει τα στοιχεια μου στην αστυνομια.γιατι?επειδη ειπα τους πανω στα νευρα μου οτι θα δωσω στο ελαμ τα στοιχεια τους.παρακαλουν την αστυνομια οπως βρουν ποια σχεση εχω με το ελαμ.χαχαχαχ.τωρα οι αριστεροι ομοφυλοφιλοι ελεν οτι ειμαι και με το ελαμ.αυτους που προωθουν στα παιδια μας την ανωμαλια θα τους μαζεψουν.αυτους που ειναι αθεοι αριστεροι εθνοκτονοι και νεοταξιτες?

Τηλέμαχος είπε...

Χρυσόστομε πες μας τζαι τζεινο το ανέκδοτο με την “συμφωνία” που εκάμετε για να ανοίξει ο Λιμνιτης πριν 18 μήνες. Αρέσκει μου πολλά!!!

Μόνο για ανέκδοτα είσαστε!!!

Unknown είπε...

Ο όρος ενδιάμεσος χώρος δεν αναταποκρίνεται στην πραγματικότητα πλέον. Είναι πεπαλαιομένος όρος, όπου το ΑΚΕΛ ήταν στην αριστερά (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, ΤΚ/ΕΚυπριοι μαζί, όχι στον εθνικισμό, όχι στο ΝΑΤΟ, οχι στην Ευρώπη κτλ), ο ΔΗΣΥ ήταν στην αντίπερα όχθη (εθνικισμός, μητέρα Ελλαδα,ελληνικές σημαίες, ελευθερη αγορά, στέγασε ενωτικούς, ναι στη Ευρώπη κτλ) Οι υπολοιποι ήταν κάπου στη μέση.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Υπάρχει μια σύμπνοια ατόμων, τα οποία προέρχονται κυρίως από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ και μερικώς από το ΔΗΣΥ τους οποίους θα αποκαλοπύσα τη φανατική κλίκα του ΟΧΙ. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν και τις απόψεις αυτού του μπλοκ. Δεν θα τους αποκαλούσα κεντρώους σίγουρα.
Θα τους έβαζα προς την δεξιά, για να μην πω άκρα δεξιά. Σε αυτή την παράταξη συμπεριλαμβάνεται και ο αρχιεπίσκοπος.
Αυτός ο χωρος θα μπορούσε να ενοποιηθεί, αλλά δεν θα γίνει έυκολα αυτό γιατι το ΔΗΚΟ είναι μοιρασμένο, η ΕΔΕΚ δεν θα τα έβρισκε με καταστάσεις Κουτσού και κάποιους πρώην ενωτικούς, και γενικά θα γίνονταν μαλιά κουβάρια για το ποιος θα ηγηθεί. Θα περάσει ο χρόνος, το δημοψήφισμα θα είναι 15 χρονών, οι Τούρκοι θα έχουν πάρει αυτα που ήθελαν (πακετοποίηση του περιουσιακού, ελεύθερο εμπόριο, ίσως κατευθείαν πτήσεις και ένα πληθυσμό 500,000). Εμείς θα αλληλοτρωγόμαστε για το ποιος έφταιξε....

Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελαν μόνο αυτά οι Τούρκοι και η Τουρκία Αντρέα δεν θα είχαμε πρόβλημα. το θέμα είναι ότι θέλουν πολύ περισσότερα. Το θέμα της άκρας δεξιάς δεν θα το σχολιάσω.

arxiepiskopos είπε...

Πού είναι οι παλιοί καλοί καιροί!Από τότε που εξαφανίστηκαν από το μπλογκ ο ΡΗΓΑΣ κι ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ η κλανιά έχασε την οσμή της κι η ηλιθιότητα την αυθεντικότητά της!Για χάρη των παλιών καλών καιρών επαναφέρω ένα δείγμα αυθεντικής ηλιθιότητας.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΠΟ TO SIGMALIVE.COM.
"Πανικος προκληθηκε χθες σε χωριο της επαρχιας Αμμοχωστου. Συμφωνα με πληροφοριες o Χριστος , γνωστος στο διαδυκτιο με τα ψευδωνυμα arxiepiskopos, anef oriwn,patriotis και e.s.c, μεταβηκε στο πατρικο του σπιτι οπου προσπαθησε να πεισει την μητερα του οτι δεν ειναι προδοτης. Παρολη την γνωστη του δραση στο διαδυχτιο προς οφελως των εποικων και του κατοχικου στρατου. Γνωστο επισης το γεγονος, κατοπιν και δικων του παραδοχων ,οτι τα παιρνει απο ξενα κεντρα που εξυπηρετουν συμφεροντα της Τουρκιας. Ο Χριστος προσπαθησε να πεισει την μητερα του οτι δεν ειναι προδοτης. Με πολλα επιχειρηματα η μητερα του τον αντεκρουσε και του υπεδειξε με μητρικη συμβουλη την προδοτικη του σταση και ενεργειες. Μετα απο λιγο ,συμφωνα με πληροφοριες, η μητερα του ακουστηκε να του λεει, "ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΣΥ. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΜΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ. ΕΔΩΚΑΝ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΚΟΠΕΛΛΟΥΙΝ. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ. ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΓΕΝΝΗΣΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΟΤΗ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΝΑ ΜΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ".
Σημειωνεται επισης οτι τα παιδια του με επιστολη που εστειλαν στο "sigmalive.com" αποκηρυσουν τον Χριστο-arxiepiskopos, anef oriwn,patriotis και e.s.c. ,δεν επιθyμουν να εχουν καμια σχεση με τον κυριο ουτε να αποκαλειται πατερας τους."
Απο τo WWW.SIGMALIVE.COM

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,έλα ξανά,σε παρακαλώ!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω??

ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, νικολας, παυλος, ξενης

ΠΑΟΛΑ είπε...

Πες τα Έμερσον. Το τι θέλει η Τουρκία είναι ολόκληρη την Κύπρο μέσω ενός Σχεδίου Ανάν. Αυτό που διάφοροι Αντρέηδες είναι πρόθυμοι να δεχτούν γιατί θέλουν "λύση".

Aντρέας Αντρέου είπε...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 27 Μάρτη 2007
Σελίδα 32
Διακριτικά

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

Ελευθερία ή θάνατος. Από στόμα σε στόμα. Κρυφά. Οι Φιλικοί δούλευαν ακούραστα. Και ήρθε η ώρα. Οι καπεταναίοι απ' τα διάσελα, τις βουνοκορφές, στεντόρεια εκφέρανε το σύνθημα: Ελευθερία ή θάνατος. Οι ραγιάδες ρίγησαν. Ορθώθηκαν. Αφουγκράστηκαν. Ακουσαν καλά. Ελευθερία ή θάνατος. Η ώρα ήρθε. Αντάρτεψαν οι ραγιάδες. Η οθωμανική αυτοκρατορία μακάρια στην αυταπάτη της. Η Ιερά Συμμαχία, όμως, ανησύχησε. Λίγο πριν είχε νικήσει. Στο Βατερλό οι καπνοί και ο αχός της μάχης ήταν ακόμα εκεί.
Ανάθεμα τους Γραικούς. Δεν αφήνουν ν' απολαύσουν την παλινόρθωσή τους. Φεουδάρχες, βασιλείς, πρίγκιπες με τα καλά τους γιόρταζαν μεθυστικά. Οι Επαναστάσεις τέλος, όπως λένε σήμερα η ιστορία τέλος. Και νάτη η κραυγή που τους τρόμαξε. Ετσι άρχισε κείνη η λαμπρή Επανάσταση των Ελλήνων ραγιάδων. Ή θα νικήσουν ή θα χαθούν. Εσπασε, λέει ο Μακρυγιάννης, το πουλί το τσόφλι του αυγού. Πίσω να γυρίσει, δεν μπορεί. Ή θα πετάξει ή θα χαθεί. Κόντεψε να χαθεί η Επανάσταση. Δεν αστειευόταν ο Ιμπραήμ. Οι κοτσαμπάσηδες λούφαξαν. Η ραγιάδικη συνείδηση τους οδηγούσε στο προσκύνημα. Τότε ορθώθηκε ο Κολοκοτρώνης κι άφησε να βγει ο φοβερός λόγος. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Το 'πε και το 'κανε. Η Επανάσταση σώθηκε…………..

Ιορδάνης Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ


Ο Ιορδάνης Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ
του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ πότε θα συλληφθεί για τις απειλές κατά του ΜΑΓΑΡΙΟΥ ?
Είναι και αυτός δικηγόρος.
ΣΥΜΠΤΩΣΗ ?

Ανώνυμος είπε...

Τούτη η Πάολα εν όπως τον ελεύθερον σκοπευτήν. Ακτυπά τζιαι φεύκει. Προκείμενη 1 - Πάω πολλά τούτους τους τύπους που ακτυπούν τζιαι φεύκουν. Προκείμενη 2 - Η Πάολα εν ποτούτους τους τύπους που ακτυπούν τζιαι φεύκουν. Συμπέρασμα - Πάω πολλά την Πάολαν. Εννά τα πάμεν καλά εμείς οι δκιο κόρη Πάολα.