Ο Τ. Κουνναφής ξεσκεπάζει την αθλιότητα Δρουσιώτη και του καθεστώτος Χριστόφια!

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Κουνναφήν γκιαούρ, είπεν μου το image-maker μου το Δρουσιώτην, ότι παρενοχλείς το. Κάτσε φρόνιμον να μεν παραλάβει σε το αττιλαρκόν τζιαι σέναν τζιαι ούλον το Φιλελεύτερον!

Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό Φιλελεύθερο (23/5/2010), το κείμενο του Τάκη Κουνναφή, Διευθυντή της Εφημερίδας, παλιού αντιστασιακού ΕΔΕΚίτη, απ' αυτούς που υπήρξαν παρόντες σε κάθε κάλεσμα της ιστορίας, από την τουρκανταρσία μέχρι το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα.

Γνωρίζετε ότι ο Τάκης Κουνναφής κυκλοφορούσε τα ΝΕΑ με λευκά τα σημεία που λογόκριναν οι μεταπραξικοπηματίες, για να δείχνει τη λογοκρισία; Γνωρίζει κανείς ότι κάποιοι έδιναν τη μάχη για αποκατάσταση της νομιμότητας, όταν οι άλλοι γνωστοί βολεμένοι με το φασισμό, κερνούσαν γλυκά καρυδάκια του πραξικόπημα, αποκαλούσαν τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη Πρόεδρο και πίεζαν το Μακάριο να μην επιστρέψει στην Κύπρο και να δεχτεί τη διζωνική;

Ευτυχώς ο Τάκης Κουνναφής παρέμεινε πολέμιος του φασισμού. Οι άλλοι, από γλυκοκεραστές του, έγιναν σήμερα η προσωποποίησή του!

Στη φωτογραφία, αστυνομικοί του καθεστώτος Χριστόφια και "αστυνομικοί" του ψευδοκράτους, σε κοινή επαναπροσεγγιστική επιχείρηση καταστολής, έξω από το σπίτι του Διευθυντή του Φιλελευθέρου Τάκη Κουνναφή, μετά από γραπτή καταγγελία του Μ. Δρουσιώτη προς Χριστόφια και Ερντογάν, ότι ο Κουνναφής απειλεί τη ζωή του!


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Φιλελεύθερος 23/5/2010


Είναι γνωστή η αλλεργία της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος στην κριτική και η (με κάθε μέθοδο) επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Επικοινωνίας.

Και μόνον ο… θριαμβευτικός τίτλος της κομματικής εφημερίδας («Έφοδος στο Χριστόφια watch») αποδεικνύει ποιος ήταν ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης (με τέσσερις αστυνομικούς!) χαράματα, κάτω από συνθήκες που περιγράφηκαν (παράνομη παρακολούθηση, στόχευση ενός από τους χρήστες του Διαδικτύου) και… ποινικοποίηση του συγκεκριμένου «μπλογκ» (από τα εκατοντάδες που λειτουργούν) με το πρόσχημα ότι… απειλείται η ζωή του δημοσιογράφου Μ. Δρουσιώτη.

Η… σοβαρότητα της καταγγελίας αποδεικνύεται από την αναδημοσίευση και επανάληψη από τον ίδιο. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο (τον Μ. Δρουσιώτη) που προ τετραετίας μάς κατάγγελλε (ονομαστικά τον γράφοντα) σαν… σφαγείς και εξολοθρευτές Τουρκοκυπρίων, χωρίς καμιά… ευαίσθητη Αστυνομία να… συγκινηθεί για κίνδυνο της ζωής μας από ΜΙΤ και ΤΜΤ. Και πρόκειται για την ίδια Αστυνομία, της οποίας το κλιμάκιο ηλεκτρονικού εγκλήματος αδυνατεί (όπως ισχυρίζεται) να παρακολουθήσει τα πραγματικά εγκλήματα (παράνομες αγορές, παράνομες δοσοληψίες, πορνογραφία, τζόγο κ.λπ.) αλλά προθύμως (για να υπηρετηθεί το κομματικό Γραφείο Επαγρύπνησης) ταλαιπωρεί (εν γνώσει της ότι σε ουδεμία κρίση για αδίκημα μπορούν να ελεγχθούν, διεθνώς, ανώνυμα σχόλια στα «μπλογκ») συγκεκριμένη (και στοχευμένα) οικογένεια, σε τόπο που (αρκούντως) γνωρίζει ο ένας τον άλλο, τόσον τους… παραπονούμενους όσον και τους «υπόπτους»!

Στον χορό της διαστροφής μπήκε και η γνωστή εκπομπή της Δευτέρας του ΡΙΚ με τη «μαγκιά» της (όπως επαίρεται η παρουσιάστρια, που από την ημέρα που την… επέλεξε ο πρόεδρος για να εξοβελίσει, μέσω της εκπομπής, τον πιο στενό συνεργάτη του, πετά στα σύννεφα της ασυδοσίας και της πρόκλησης) παρουσιάζοντας μια (καθαρά) πολιτική δίωξη σαν… ποινικό αδίκημα.

Κηφεύς για το christofias-watch

37 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε Μαύρε πόρτη μου
αν το λαλεί η καρκιά σου
κόπιασε στο κονάτζιην μου
με την συναπαρτζιάν σου

Τζιάι σου τζι’ ο Νικολάτζιης μας
τζιο Ττόμης τζιο Κουλίας
τζιαί ο Ομήρου τζι’ο γιατρός
τζιο Ρίκκος τζιο Ππερδίας

τζιαί το Σαψούιν το κοντόν
τζιο Λίλληκος ο σέρτης
τζιο Αγγελίδης που λαλούν
πως μίσσιη μου εν ψεύτης

μα τζιαί το Σιυλλουρούιν μας
πον λλίον αντροπιάρης
μα τζιαί την Θεοχάρους μας
πέρκιμον να καλάρεις

να σας ταΐσω ούλλους σας
ένα χαρτσιήν φασούλια
κρομμύθκια τζιαί πιπέρκα αψά
τζιαί σκόρτους με μαρούλια

να πιείτε κάμποσον κρασίν
στερκόν της Μαραθάσας
για να γεμώσει το τζιοιλιήν
εν η παλληκαρκά σας

Τζι ύστερις να λαμνίσετε
κατά την ανηφόραν
νά βρετε μιαν βουνοκορφήν
που πάνω που την Χώραν

να φαίνεται πιον καθαρά
του Γρίβα το μνημείον
πόσιει το μισοφέγγαρον
τζιείν το γνωστόν σημείον

Ποτζιεί στον Πενταδάκτυλον
που οι Τούρτζιοι του εστήσαν
για τες ανδραγαθίες του
για πίκκαν του αφήσαν

τζι’ ούλλοι σας να γυρίσετε
με τίτσιρους τους κώλους
να τους την αντινάξετε
με πόρτους βρωμοζόλους

για να σας φοηθούν τζι’ εσάς
τζι’ όϊ μόνον τον Γρίβαν
με πόρτους φέρτε λευτερκάν
στης Κύπρου την πατρίδαν

chrdem είπε...

Πολύ ωραίο το ποιημα σου φίλε .Αντανακλά πλήρος την πραγματικότήτα του εθνικιστικού στοιχείου σήμερα στον τόπο μας.Πορδές, πολλές πορδές από το πρωί μέχρι το βράδυ.Ανακατσιάσαμε τους .

chrdem είπε...

Αυτό το παιδί (σιγά που δεν καταλάβατε για ποιο παιδί μιλάμε- o Nικωλάκοις καλέ), δεν φαίνεται πως θα σταματήσει να μας εκπλήττει. Κάθε φορά που κάνει μια δήλωση, βγαίνει το κόμμα του και τον αδειάζει. Είναι μια αυτόφωτη προσωπικότητα... όπως τα UFO και οι πυγολαμπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες για ύπαρξη δύο ομαδικών τάφων σε στρατόπεδα του Αττίλα στα κατεχόμενα, στους οποίους είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο πρώτος τάφος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται στην περιοχή Τράχωνα, όπου υπάρχουν μαρτυρίες ότι έχουν ταφεί 150 εώς 200 Ελληνοκύπριοι. Ο δεύτερος τάφος βρίσκεται στην περιοχή Χαμίμ Μάντρες, όπου πιστεύεται ότι έχουν ταφεί 40 εώς 50 Ελληνοκύπριοι.

Και στις δύο περιπτώσεις η Διερευνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τους Αγνοουμένους πραγματοποίησε έρευνες χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού σύμφωνα με τις ενδείξεις είχε υποδειχθεί λανθασμένος χώρος.

Οι περιοχές στις οποίες πιστεύεται ότι υπάρχουν ομαδικοί τάφοι βρίσκονται μέσα σε στρατιωτικές ζώνες πρώτου βαθμού για τις οποίες η Τουρκία αρνείται να δώσει άδεια για πραγματοποίηση εκταφών.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

μαγγανοπηγαδε, ναι γιε μου, ξερεις τα παντα τα σωστα εσυ τζαι οι ομοιοι σου! εσυ, ο γιωρκος, ο κηρυκας, ο ρηγας τζαι ο αιαντας!

τους αλλους ουλους, να τους φαν οι σχυλλοι, αφου εν προδοτες της πατριδας μας! ετσι δεν ειναι λεβεντες? ετσι δεν μας διδαξε ο μεγαλος γριβας, τα σκατα του οποιου συνεχιζουν μερικοι να γλυφουν?

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω?

νικολας, ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, ξενης, παυλος

chrdem είπε...

Μαγγανοπήγαδο,
Ολο κουβεντες των περβολιών γυρίζουν και κατακλιζουν το στενο σου μυαλουδάκι.
Στα περβόλια φυτρώνουν και ζούν δεκάδες φυτά και ζώα χωρίς να ενοχλείται το ένα από την παρουσία του άλλου.Πάντα ένα μαγγανοπήγαδο βοηθά με το νέρο του την ύπαρξει της ζωής σε αυτό.
Εσύ όμως που ξέρεις να πολεμάς κάθε πράγμα που εκφράζεται αντίθετα από εσένα φορωντας του ταμπέλλες δεν έμαθες ότι

¨¨Ο Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης με την πολιτική ανεξαρτησία του έθνους.

Οι υποστηρικτές αυτού του δόγματος βλέπουν το έθνος σε ένα πλαίσιο πολιτικής νομιμότητας το οποίο πιθανόν να προέρχεται από την θεωρία του Ρομαντισμού περί πολιτιστικής ταυτότητας, με το φιλελεύθερο επιχείρημα ότι η πολιτική νομιμότητα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, τον γηγενή.¨¨

Όλοι αυτοί πού σατηρίζει ο "Κατάμουτρας" ανοίκουν σε άλλο δόγμα.Αν ναι συγνώμη για τον χαρακτηρισμό.
Μήπως απουσιάζει ο σείχης Τόμμυ ο Βου!!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Οι ΑΚΕΛικοί ως συνήθως χρησιμοποιούν την ελευθερία του λόγου στα blogs( όταν δεν θέλουν να την φιμώσουν ) , όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη:
όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ο προφήτης ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΩΜΑ είπε πριν μερικά χρόνια.
Η αστυνομική βία όπλο στα χέρια της άρχουσας τάξης

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους, αστυνομία, δικαστήρια, φυλακές δεν είναι ουδέτεροι μηχανισμοί. Ο πραγματικός τους ρόλος δεν είναι η προστασία των αδικημένων πολιτών, αλλά να υπερασπίζονται και να προστατεύουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.
Σε κάθε ταξική κοινωνία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και θεσμοί ήταν πάντα στην υπηρεσία της τάξης που βρισκόταν στην εξουσία. Στον καπιταλισμό οι κατασταλτικοί μηχανισμοί υπερασπίζονται τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η άρχουσα τάξη χρειάζεται αυτούς τους μηχανισμούς για να την προστατέψουν από τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο άδικο σύστημα.

Σε ομαλές περιόδους για τον καπιταλισμό η επιβολή της πειθαρχίας και της υποταγής γίνεται με ιδεολογικά μέσα. Χρησιμοποιούν τις ιδέες τους για να πείθουν για την αξία του «νόμου» και της «τάξης». Σε περιόδους όμως κρίσης, όπως αυτή ακριβώς που βρίσκεται σήμερα η παγκόσμια οικονομία και οι επιλογές της άρχουσας τάξης αμφισβητούνται απο τα κάτω οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο.
Η αστυνομική βία είτε αφορά την επίθεση σε χιλιάδες διαδηλωτές και το ξυλοδαρμό τους, είτε αφορά ξυλοδαρμούς φιλάθλων στα γήπεδα, είτε την επίθεση στους αγρότες που ξεσηκώνονται είτε αφορά την κακοποίηση καποιου αθώου μέσα στο σπίτι του δεν έχει να κάνει με κάποιους καομπόϋδες αστυνομικούς που παρεκτρέπονται αλλά με τον ρόλο που έχει να παίξει η αστυνομία και οι άλλοι κατασταλτικοί μηχανισμοί στον καπιταλισμό. Αν κάποιοι αστυνομικοί δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο» και το τραβούν λίγο παραπάνω, αυτό δεν απαλλάσει την κυβέρνηση και την αρχουσα τάξη απο την κύρια ευθύνη που έχουν γι αυτά τα περιστατικά.
http://www.workersdemocracy.net/110/ASTYNOM

Aντρέας Αντρέου είπε...

τι έχει να πει ο κος Γ. Θωμά για το άρθρο του ?
πριν λίγες μέρες κάποιος ευυπόληπτος συμπολίτης μας και η οικογένεια του βίωσαν την αστυνομική βία χαράματα στο σπίτι τους.
Τι έχει να πει για τη σημερινή άρχουσα τάξη και κυβερνόντες ο κος Θωμά ?
Σε κάθε ταξική κοινωνία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και θεσμοί ήταν πάντα στην υπηρεσία της τάξης που βρισκόταν στην εξουσία. Στον καπιταλισμό οι κατασταλτικοί μηχανισμοί υπερασπίζονται τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η άρχουσα τάξη χρειάζεται αυτούς τους μηχανισμούς για να την προστατέψουν από τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο άδικο σύστημα.
ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΝ ΚΥΠΡΟ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Γεια σου κομμούνα Αναστασιάδη !!!!!!!!

chrdem είπε...

Το Μαγγανοπήγαδο ,

Τόσο ωραία τα λες και τα υπερασπιζομαι.
Πως τα καταφέρνεις όμως να υποστηρίζεις όλη την συναπαρζιά που προαναφέρθηκε?
Όλοι μα όλοι έχουν και μια μελανή σελίδα που μας ντροπιάζει σαν τόπο και σαν μέρος του ελληνικού πολιτισμού.
Αν σου φαντάζει αυτό περίεργο διαβασε και καμιά εγκυκλοπαίδια του σημερινόυ μας πολιτισμού.
Σε παπέμπω στον σημερινό ΠΟΛΙΤΗ και στο άθρο του τρελλογιατρού "Ο κλέψας του κλέψαντος"
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=947360&-V=columns

ΥΓ Μην βιαστείς να δώσεις τους γνωστούς χαρακτηρισμούς γιατί από μιτσή και από πελλό μαθαίνεις την αλήθεια.

Aντρέας Αντρέου είπε...

«Αιδήμων σιγή» βλέπω από τα ΑΚΕΛάκια .
Ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε όσα σωστά σας καταλογίζουμε.
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ .

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

εμερσον, εχεις απολυτο δικαιο.

μαγγανοπηγαδε, εχεις απολυτο δικαιο.

πελασγε, εχεις απολυτο δικαιο.

ικανοποιημενοι τωρα παιδια?

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω?

νικολας, ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, ξενης, παυλος, ζηνων

Ανώνυμος είπε...

Μεταξόπουλε όταν λες ειρωνικά ότι έχω δίκαιο σε τι αναφέρεσαι;

Αμφισβητείς ότι υπάρχουν ομαδικοί τάφοι σε στρατόπεδα του Αττίλα στα κατεχόμενα, στους οποίους είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι ή αναφέρθηκες σε εμένα από κεκτημένη ταχύτητα;

aris είπε...

Πιο μεγάλον πόρτον από την "μεγάλην σοσιαλιστικήν επανάστασην", πιο μεγάλον πόρτον από την "κοινωνικήν ισότηταν", πιο μεγάλον πόρτον από το σπουδαίον "προλεταριάτον που θα ανατρέψει την αστική πλουτοκρατία" και πάει λέγοντας, δεν έχει βγει από ανθρώπινο στόμα. Λοιπόν κοιτάτε ρε κομμουνιστούθκια που το παίζετε ειδήμονες και πατριώτες. Το 99,99% που σας δεν διάβασαν ποτέ "Το κεφάλαιο", δεν ξέρουν τη διαφορά Μαρξ και Ένγκελς. Δεν έχουν ιδέα από μεταμαρξιστές. Η υφήλιος γνώρισε το "θαύμα" του υπαρκτού σοσιαλισμού και τα κατορθώματα του κάθε "πατερούλη"! Περιμένετε μπέσα από την "αδελφή" σας Τουρκία. Κούνια που σας κούναγε. Όσοι έχουν σπουδάσει ιστορία, ή τέλοσπάντων έχουν κάποια σχέση με το αντικείμενο θα σας το φτύνουν κατάμουτρα. Η Τουρκία είναι ένα φασιστικό στρατοκρατικό καθεστώς, που εξόντωσε, κατέπνιξε, κάθε μειονότητα, εθνική, θρησκευτική ή πολιτισμική. Δεν σεβάστηκε ΚΑΜΙΑ συνθήκη. Τα γεγονότα της Ίνβρου και της Τενέδου, η περίπτωση Αλεξανδρέτας, Οι προβοκάτσιες του '55 με τα πογκρόμ της Πόλης και αμέτρητα άλλα ΒΟΟΥΝ! Εδώ τη σχολή της Χάλκης που έκλεισαν το "71 και ακόμη κοροϊδεύουν ότι τάχα το σκέφτοναται να την ανοίξουν. ΔΕΝ πρόκειται να γίνει αυτό αν δεν πάρουν κάποιο ΣΟΒΑΡΟ αντάλλαγα από την Ελλάδα. Εδώ προέλασαν ένα καλό ξημέρωμα στα Στροβίλια, υπάρχουν 4 ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καλούν την Τουρκία να επιστρέψει στο προηγούμενο στάτους κβο, και είδαμε όλοι αν έχουν υποχωρήσει έστω και σπιθαμή. Αν νομίζετε ότι η Τουρκία πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνά, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχου του νησιού, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Κι αν νομίζετε ότι θα παραδώσουμε τον τόπο για τον οποίο οι παππούδες και οι πατεράδες μας αγωνίστηκαν και υπέφεραν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Εγγλέζων που εσείς ακόμα και σήμερα δουλικά υπηρετείτε, βγάλτε το από το φτωχό μυαλό σας το συντομότερο...

Ανώνυμος είπε...

Ανοικτή πρόσκληση προς δέκα επώνυμους, πλούσιους, θρησκευτικούς και πολιτικούς ταγούς, γνωστούς για την "εθνική" τους ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τυχερούς δηλαδή που τους έλαχε η αναπάντεχη ευκαιρία να αποδείξουν και στην πράξη τα φιλελληνικά τους αισθήματα. Εδώ! Ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Πρός,
Μακαριότατο Χρυσόστομο Β,
Πανιερώτατο Λεμεσού Αθανάσιο,΄
Πανιερώτατο Πάφου Γεώργιο,
Αξιότιμο κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο,
Αξιότιμο κύριο Ζαχαρία Κουλία,
Αξιότιμο κύριο Δημήτρη Συλλούρη,
Αξιότιμο κύριο Ρίκκον Ερωτοκρίτου,
Αξιότιμο κύριο Σταύρον Αγγελίδη,
Αξιότιμο κύριο Γιώργο Λιλλήκκα,
Αξιότιμη κυρία Ελένη Θεοχάρους,
Αξιότιμο οποιονδήποτε άλλον κύριο που θα ήθελε να συμμετάσχει και να προσφέρει από το περίσσευμα του, το πιο κάτω ποσόν.

Ήρθε σε γνώση μου η τραγική κατάσταση εφταμελούς Ελληνικής οικογένειας από αγαπημένο νησί της Ελλάδας, της οποίας ο προστάτης πατέρας παραμένει άνεργος εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του ότι για τη θέση εργασίας που κατείχε προτιμήθηκε ο φθηνότερος Πολωνός.
Το μόνο έσοδο της οικογένειας είναι κάπου 700 ευρώ βοήθεια από το κράτος. Με αυτό το ποσό πρέπει να πληρώνει ενοίκιο συν νερό ρεύμα κλπ, και να συντηρείται το ζευγάρι και τα πέντε αγοράκια όλα κάτω από τα 14.
Αντιλαμβάνεστε!
Ενώ αν είχαν τουλάχιστον ένα σπίτι;

Σας καλώ λοιπόν εσάς τα δέκα πρόσωπα πιο πάνω αλλά και οποιονδήποτε άλλον, να δώσετε από 20 000 ευρώ ο καθένας για να αγοραστεί ένα σπίτι γι' αυτή την οικογένεια. Είναι πολλά;
Έχω αποκαλύψει την διεύθυνση της οικογένειας σ' αυτό το μπλοκ (απάντησα τον Κήρυκα που επέμενε να μάθει), για την οποία εγώ είμαι απλά γνωστός και η οποία δεν έχει ενημερωθεί για την παρούσα προσπάθεια μου. Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό. Από έναν ενεργό πολίτη. Όλα εδώ φανερά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Αν και επανέλαβα αυτή την πρόσκληση πολλές φορές, μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε κανένας.

ΥΓ. Ο συνδρομητής Μαγγανοπήγαδο θεωρεί ότι θίγω τους πιο πάνω επώνυμους με την πρόσκληση μου. Αν κάποιος από τους πιο πάνω κυρίους θίγεται πραγματικά, παρακαλώ να μου το αναφέρει και θα τον αφαιρέσω από τον κατάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Η αληθινή ιστορική πραγματικότητα επί Τουρκοκρατίας μέσα από τα παράθυρα του διαδικτύου.

Απόσπασμα.

Οι αφελείς πιστοί βέβαια, είτε από ευσέβεια, είτε από ευσεβή φόβο, μπορεί οι ίδιοι ενίοτε να την περνούσαν «σπαρτιάτικα», αλλά το παπαδαριό δεν έμενε καθόλου νηστικό. Οι ελεεινοί ρασοφόροι -οι «χριστιανοί πασάδες-μιλλέτ ππασιά» όπως τους αποκαλούσαν, για να είναι καλυμμένοι, δεν επαφίονταν στην ευσέβεια των πιστών μόνο, αλλά φρόντιζαν να επινοούν και διάφορες «αρπαχτές» με την μορφή εισφορών, που στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα είδος φορολόγησης-σκύλλευσης του αφελούς ποιμνίου. Έτσι, οι χριστιανοί ραγιάδες επί Τουρκοκρατίας, υποχρεώνονταν να καταβάλλουν, εκτός από το «χαράτσι» στους Οθωμανούς, και διάφορες «εισφορές» στους ρασοφόρους -έκτακτες και μη- που ανάλογα «βαπτίζονταν» ως «εμβατίκια», «φιλότιμα», «λειτουργικά», «ψυχομερίδια» κ.ά. Στάκτη στα μάτια δηλαδή!
Γι' αυτό με την απελευθέρωση των ραγιάδων και την εκδίωξη του Οθωμανού δυνάστη, το παπαδαριό βρέθηκε να έχει στην κατοχή του το 90% της Ελληνικής γης και εκκλησιές και μοναστήρια γεμάτα χρυσάφι και πολίτιμους λίθους, πλουσιώτερο κατά πολλάκις και απ' αυτής ακόμα της κατάπτυστης Βυζαντινής εποχής.
Σήμερα καμώνονται ότι τάχα δεν τους άρεσε η οθωμανοκρατία. Ανάγκάζονταν λέει να λειτουργήσουν το κρυφό σχολειό για να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά λόγω οθωμανικής απαγόρευσης. Ουδέν αναληθέστερον. Το κρυφό σχολειό δεν ήταν τίποτε άλλο από την μυστική και σκοτεινή πρακτική των ρασοφόρων να ξεμοναχιάζουν τα παιδιά αφελών πιστών. Έτσι τους έπειθαν να προσφέρουν μέρος της περιουσίας τους στο "θείον" με αντάλλαγμα την ανταμοιβή τους στον . . . ουρανό. Χα! Εδώ
δικαιούται όποιος θέλει γελάσει.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Tελικά ο θεοποιηθείς από την AKELIKH προπαγάνδα Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, ήταν ή δεν ήταν συνεργός των Άγγλων στην σύλληψη του ήρωα της ΕΟΚΑ Ιάκωβου Πατάτσου;

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο,
Πεσ' μου ποιός είναι να τον βγ'αλω από τη λίστα γιατί είναι κρίμα. Για . . . το καλό του.
Μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Δικαιούμαστε να αναφερόμαστε σ' αυτούς ονομαστικά.
Και πάψε να μ' απειλείς. Για . . . το καλό σου. Και το λέω με την καλή έννοια.

antonis είπε...

Η αρχουσα ταξη του ακελ δεν πιστευει σε τιποτα..Ουτε πατριδα, ουτε θρησκεια, ουτε καν την αριστερα!! Θυμούνται μονο τις σταλινικες μεθόδους οταν προκειται να τρομοκρατουν κι να φιμωνουν την αντιθετη αποψη..!! Ειναι επικινδυνοι διοτι η μονη ιδεολογια τους ειναι η δοξα, η εξουσια, και η μετα ενθουσιασμου υποταγη στα κελευσματα των μεγαλων ιμπεριαλιστικων δυναμεων !! Επισης εχουν μαθητευσει στο πνευμα του μεγαλου αδερφου της νεας ταξης με μεγαλη επιτυχια!! Γιαυτους η θαυμαστη κοινωνια του Οργουελ ειναι ο παραδεισος!! Μαθητεύουν στις σχολες υποσκαψης του φρονηματος των ελληνοκυπριων της αλλοιωσης της ιστοριας, της ωραιοποιησης της κατοχης, της συκοφαντησης των αντιφρονουντων, στην σπορα της διχονοιας,στο φακελωμα κι στην παρακολουθηση..Στην ιστορια ξερουμε παντως οτι οι γενιτσαροι ηταν χειροτεροι των τουρκων!! Νομιζω δεν υπηρξε χειροτερη διακυβερνηση στην ιστορια της κυπρου με μια φασιζουσα νοοτροπια αλλων εποχων!! Μας εκτελουν με παραισθησιογονες σφαιρες που ναρκωνουν την μνημη μας, την λογικη μας, κι αλλοιωνουν την πραγματικοτητα..Η κατοχη μεταμορφωνεται σε ανθισμενο κηπο κατι σαν νιρβανα ασπουμε.. Και οι πραγματευταδες της οι πολιτικοι του καθεστωτος αξιοι πλασιεδες ψυχοναρκοτικων εμπειριων στην χωρα του Αλαντιν με τις χιλιες νυχτες!! Κι οσοι δεν μασουν το χαπι διοτι δεν θελουν να γινουν ναρκωμενα χαζοχαρουμενα υποτακτικα ζομπι της κατοχης πρεπει να υποβληθουν σε λοβοτομη για το καλο τους!! Μας εχουν κανει πειραμα μαγκες!! Η κοινωνια μας καθως και το μυαλο μας βρισκεται μεσα σε μια γυαλα κι καπιοι πειραματιζονται πανω σε αυτην!! Κι ολα αυτα για να δημιουργησουν ενα καθεστως-προτεκτορατο της απανθρωπης φασιστικης νεας ταξης με την σταδιακη υποδουλωση και εξαφανηση του ελληνικου στοιχειου!! Οι θεσμοι βρισκονται υπο διαλυση κι ροκανιζεται μεθοδικα η κυπριακη δημοκρατια..Οι πλασιεδες του καθεστωτος συνεχιζουν τον αγωνα τους για την δοξα του μεγαλου αδερφου ..Η ΑΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ!!

Μιχάλης είπε...

ΠΑΟΛΑ

Επειδή για πολλοστή φορά ρωτάς εναγωνίως, σε παραπέμπω εδώ:
http://mihalismihail.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

Και σε πληροφορώ ότι ακόμα δεν υπήρξε απάντηση σε αυτό.

Κάποιοι νόμισαν ότι έπιασαν λαβράκι και έτρεξαν να αμφισβητήσουν,
http://christofias-watch.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html

όμως...

Ανώνυμος είπε...

Ρε ξεμασκαρευτή τζιαί σου
για να μ’ ευκαριστήσεις
τζιείν τον Μαγγανοπήγαδον
ξαπόλα τον τον γέριμον
μεν μου τον ετσακρίσεις.

Αφησ’ τον νά βρει νεπαμόν
τζι έπρησες το βλαντζιήν του
ππέφτει τη νύκταν τζι εν καμμά
που τού βαλες τόσον πελάν
πάνω στην τζιεφαλήν του.

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο,
δεν έχεις τίποτε να πεις και απλά ψάχνεις κάποιους να σου δώσουν σημασία. Εντάξει σου δώσαμε. Πήγαινε για ύπνο τώρα, για . . . το καλό σου.
Και πίνε και το γάλα σου μικρούλη.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ανοιχτή πρόσκληση προς κον Γιαννάκη Θωμά.

Έντιμε κύριε βουλευτά περιήλθε προσφάτως εις γνώσιν μου,παλαιά δήλωση σας με τίτλο
Η αστυνομική βία όπλο στα χέρια της άρχουσας τάξης
http://www.workersdemocracy.net/110/ASTYNOM.htm

Ως έντιμος βουλευτής και νομικός που είσαστε, και γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας όσον αφορά τη ΔΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ , θύμα της οποίας υπήρξε και ο υιός σας πριν μερικά χρόνια και το καταγγείλατε φυσικά ,θα ήθελα παρακαλώ να μας πείτε
πότε η αστυνομία ήταν όργανο της άρχουσας τάξης και του καπιταλισμού :
1)τότε που κάνατε τις δικές σας καταγγελίες ?
2) τώρα με την σύλληψη πολιτών κατά τη τη διάρκεια παρέλασης, ανάκριση ευυπόληπτων πολιτών για δήθεν ύβρεων και απειλών κατά της άρχουσας τάξης και εκπροσώπων του καπιταλισμού ?
Η
3) και τότε και τώρα ?
4)
έχοντας πάντα υπόψη τα λεγόμενα σας : Σε κάθε ταξική κοινωνία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και θεσμοί ήταν πάντα στην υπηρεσία της τάξης που βρισκόταν στην εξουσία. Στον καπιταλισμό οι κατασταλτικοί μηχανισμοί υπερασπίζονται τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η άρχουσα τάξη χρειάζεται αυτούς τους μηχανισμούς για να την προστατέψουν από τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο άδικο σύστημα.

H ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΕΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ Η ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΔΗΜΩΝ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ουσου ολαν 0ι παγανιστικες σου αρλουμπες αλλου.κανεις δεν αναγκασε κανενα να δινει κατι στην εκκλησια.απο μονοι τους οι πσιτοι το δινουν.και αν για σενα η θρησκεια ειναι βλακεια τοτε παρετα την και παενε στα καζινα αυτων που σε φανατιζουν.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γεώργιος Παλαιολόγος σε διαψεύδει κ. Μιχαήλ. Και εκείνος ήταν παρόν στα γεγονότα!

Μιχάλης είπε...

ΠΑΟΛΑ

Με τον Γ. Παλαιολόγο μίλησα κατ' ιδίαν.
Ένας άνθρωπος ισχυρίζεται κάτι και άλλοι 5 που ήταν στενοί φίλοι του Καβάζογλου και ήταν μαζί του λένε άλλα.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη όπως πολύ καλά γνωρίζεις , υπάρχουν και οι επιστημονικές μέθοδοι για να αποδειχτεί αν κάποιο συμβάν έγινε η όχι . Και μέχρι να αποδειχτεί επιστημονικά δεν θεωρείται αληθινό η μέρος της ιστορίας , έστω κι αν συμφώνησαν κάποιοι που έζησαν ολόκληρο η εν μέρει το γεγονός ,να λένε την ίδια ιστορία , ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η διαφορετική εκδοχή από άλλα σύγχρονα του πρόσωπα και που επικαλούνται προσωπικές η άλλες μαρτυρίες.

Για κάθε συμβάν η πρόσωπο της ιστορίας για να είναι γενικά παραδεκτό κι αποδεκτό πρέπει να υπάρχει α) η μαθηματική απόδειξη του και β) η ιστορική απόδειξη του που περιλαμβάνει τα πιο κάτω
1. Πηγή σύγχρονη. 2. Πηγή αυτόπτης. 3. Πηγή ανεξάρτητη.

pao giapanda είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΑ "ΚΟΠΕΛΙΑ" ΑΚΕΨΑΝ ΝΑ ΠΟΛΛΙΝΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ BLOG!
ΤΑ "ΚΟΠΕΛΛΙΑ" ΤΗΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗΣ ΑΡΚΕΨΑΝ ΤΖΙΑΙ ΦΟΟΥΝΤΕ!
ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΖΙΝΟΙ ΤΖΙΑΙ ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΤΟΥΣ!
ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΦΥΣΙΚΑ! ΠΑΝΤΑ ΤΖΙΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΤΟΥΣ!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

εμερσον, σαφως και δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο σχολιο σου. αναφερομαι γενικα σε εκεινα που λες.

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω?

χριστος, χριστος, ττιμης, προδρομος, παυλος, ξενης, νικολας, ζηνων

Aντρέας Αντρέου είπε...

Μεταξόπουλε , και βεβαίως έχουμε όλοι δίκιο πλην μερικών παπαγάλων του ΑΚΕΛ.

Αυτή είναι η διαφορά ενός ανθρώπου που αγαπά το διάλογο και την επιστήμη από έναν απολογητή ενός (οποιουδήποτε) δόγματος. Ο ορθολογιστής προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα από το διάλογο και την έρευνα, ενώ ο απολογητής προσπαθεί να αποδείξει την θέση που ήδη έχει αποδεχθεί a priori.

Και η μεγαλύτερη μας διαφορά είναι ότι εμείς λέμε αυτά που λέμε γιατί ψαχτήκαμε ενώ εσείς λέτε αυτά που λέτε γιατί σας τα επιβάλλουν κάποιοι σαν άβουλα ανθρωπάκια που είσαστε.
Σα να λέμε I.Q. παπουτσόσυκο τα προβατάκια στο μαντρί.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ωραια, πελασγε. μηπως ομως και εσεις εχετε προκαταληψη προς εκεινους που προεδρχονται απο την αριστερα, για αυτο και τους βαζετε ολους στο ιδιο καζανι και τους περιφρονειτε? ευτυχως που υπαρχουν εκλογες, και μιλα ο κυπριακος λαος.

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω?

χριστος, χριστος, νικολας, παυλος, ξενης, ζηνων, ττιμης, προδρομος

Aντρέας Αντρέου είπε...

Αγαπητέ Μαρκος Μεταξοπουλος καμία προκατάληψη και περιφρόνηση προς τους αριστερούς. Έχω αδελφό , σύγαμπρο και ξαδέλφια που είναι μέλη του ΑΚΕΛ. Ο κουνιάδος μου είναι μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.
Διατηρώ επίσης φιλίες με ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ.

Και δε βάζω όλους τους αριστερούς η ΑΚΕΛικούς στο ίδιο καζάνι. Ξέρω πως ενήργησαν οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ στο δημοψήφισμα, στις πρώτες ευρωεκλογές και σε άλλες εκλογές.

Απλά γράφοντας στο συγκεκριμένο μπλοκ , αναφέρομαι πρωτίστως σε εσάς που συμμετέχετε και καταναλώνεστε πάντα με την αναπαραγωγή των ίδιων πάντα σαθρών άρθρων που αυτό υποδηλώνει την έλλειψη επιχειρημάτων από μέρους σας. Και σε ερωτήσεις η σχόλια πάντα απαντάτε με στερεότυπες απαντήσεις αποφεύγοντας τον διάλογο και την τεκμηρίωση των θέσεων σας. Άσε που σε πολλά σχόλια αποφεύγετε να απαντήσετε.

Όσον αφορά πάλι τον εαυτό μου , δεν ανήκω σε κανένα μαντρί και είμαι ελεύθερος να εκφέρω γνώμη και άποψη χωρίς να υποστώ τις οποιεσδήποτε συνέπιες του οποιουδήποτε κομματικού μηχανισμού. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα μέλη και φίλους του ΑΚΕΛ.

ΥΓ. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο η πολιτικό κόμμα που δεν διέπραξε λάθη. Το θέμα είναι τι λάθη έπραξε και ποια λάθη συνεχίζει να πράττει .

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τα μάδκια μου τα δκιο. Το έναν εν ο Πελασγός ο αχώνευτος τζιαι το άλλον εν τούτος ο Μεταξό που τάχατες μου εν το πνεύμαν της αντιλογίας. Ρε γρουσούς να σας κάμουσιν εγιώ εν θα σας χωνεύκω τζιαι ότι λαλείτε θα πιστεύκω τα αντίθετα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε chrdem η λέξη έννεν ’’ανακατσιάσαμεν’’ αλλά ’’νεκατσιάσαμεν’’. Κάχεσαι μου μες το στομάσιην ρε chrdem τζιαι ούτε 3 ποτούτες τες αφρόζες εν με κανούν να σε χωνέψω.

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.