Ας αποφασίσει επιτέλους.........

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στη φωτογραφία, ο Δ. Χριστόφιας, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαριεντίζεται με τον τοποτηρητή της τουρκικής κατοχής. Αχ καρδιά μου καημένη...

Γράφοντας αυτό τον τίτλο, θα ανέμενε κάποιος πως θα ζητούσα από τον πρόεδρο να αποφασίσει, επιτέλους, να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις του για την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή 50.000 εποίκων.

Όμως ο ίδιος δήλωσε εμφαντικά και πολλές φορές, ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις προτάσεις που υπέβαλε στις διαπραγματεύσεις. Και κάλεσε όλους να μην αναμασούν την απαίτηση για απόσυρση των προτάσεων. ‘Ακου, αναμασούν, λες και είναι βόδια. Ας το ακούσει αυτό και ο κ. Κάρογιαν, που φαίνεται ότι η καρέκλα του προέδρου της Βουλής έχει επηρεάσει την ακοή του και την αντίληψή του.

‘Ομως, αφού αυτή είναι η απόφαση του προέδρου, ας αποφασίσει επιτέλους...... και να εξηγήσει και σε μας ποια είναι τη τελική του θέση και εξήγηση για την υποβολή αυτών των απαράδεκτων προτάσεων.

1. Ισχυρίζεται ότι δεν τις υπέβαλε ο ίδιος, αλλά τις αποδέχτηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και αυτός τώρα προσπαθεί να τις διορθώσει; Σε αυτή την περίπτωση ψεύδεται κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντεί ασυστόλως τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

2. Ισχυρίζεται ότι είναι ορθές και δίκαιες προτάσεις, που θα συμβάλουν στην επαναπροσέγγιση και τη συνεργασία των δυο κοινοτήτων; Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν, ότι βρίσκεται σε διάσταση με το λαό και με μεγάλο ποσοστό του κόμματός του.

3. Ισχυρίζεται ότι υπήρξαν γενναιόδωρες προσφορές προς τον φίλο του Ταλάτ, για τις οποίες ανέμενε το αντίδωρο, που δεν ήρθε; Τότε γιατί επιμένει;

4. Ισχυρίζεται ότι οι προτάσεις είναι σοφές, όπως και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, είναι «επαναστατικές, λειτουργικές και δημοκρατικές», αλλά επειδή εμείς είμαστε βλάκες, θα έρθουν ειδικοί από την Βρετανία να μας τις εξηγήσουν για να καταλάβουμε πόσο καλές είναι; Θα περιλαμβάνονται και ο Χάνι και ο Μίλετ στους Βρετανούς ειδικούς;

Ας διαλέξει επιτέλους.... μια από τις τέσσερις απαντήσεις και να λέει σταθερά την ίδια και όχι να αμολά μια απ’ όλες, ανάλογα με τον τόπο, το ακροατήριο και τη διάθεση του.

Θεόφιλος για το christofias-watch

18 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

Ανώνυμος είπε...

bravo archipiskopo άξιος...ο μισθός σου!

«Εύηχα λόγια» χαρακτηρίζει το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» τις κατά καιρούς διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι η επανένωση, η απαλλαγή από την κατοχή και η απελευθέρωση της Κύπρου αποτελούν στόχο της ζωής του. Το προσφυγικό σωματείο διερωτάται κατά πόσον τα λόγια αυτά συνάδουν όντως με τις πολιτικές πράξεις του Προέδρου Χριστόφια, καθώς με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ανάγεται η μειοψηφία του 18% σε ισότιμη πολιτικά κοινότητα με την πλειοψηφία του 82% και παραχωρείται προς την πολιτικά ισότιμη κοινότητα μειοψηφίας δικό της, ξεχωριστό συνιστών, συνεταιρικό κράτος, πάνω στη γη ελληνικής ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα. Συνεπώς, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τονίζει η «Αδούλωτη Κερύνεια», δεν οδηγεί ούτε στην απαλλαγή από την κατοχή, ούτε στην απελευθέρωση της Κύπρου, που αποτελούν τους στόχους του Προέδρου Χριστόφια. Αντιθέτως, «οδηγεί στη νομιμοποίηση της γεωγραφικής διχοτόμησης της Κύπρου και του γεωγραφικού διαχωρισμού Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου, που επέτυχε η τουρκική εισβολή και κατοχή».

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/269555

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,σωστά όσα λέει η Αδούλωτη Κερύνεια(που ειρήσθω εν παρόδω στις εκλογές μοιράζει από 35% σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ)και υιοθετείς κι εσύ,ξεχνάτε όμως μια μικρή λεπτομέρεια:ότι όλα αυτά τα τραγικά τα έφερε το πραξικόπημα των υπερελλήνων.Σωστά κύριε Σιεκκέρσαββα;

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημαίνει αυτό ρε archiposkopo;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,αυτό σημαίνει ότι οι στρατιωτικές ήττες επιβάλλουν λύσεις,που υπό ομαλές συνθήκες ήσαν αδιανόητες(βλ.Συνθήκη Λοζάνης,για τις πρόνοιες της οποίας δε νομίζω να μέμφεσαι το Βενιζέλο περισσότερο από τους πρωταίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής)

arxiepiskopos είπε...

Το βαθύτερο μήνυμα και η απώτατη σημασία αυτού του καθημαγμένου Βράχου δεν είναι η αρμονία του, το κάλλος και το φως του, η ιδέα του αιώνιου και του απαράμιλλου. Ο Βράχος δεν βρίσκεται εκεί για να μας θυμίζει απλώς την εικόνα μιας δημοκρατίας-ουτοπίας, ούτε το κλέος ενός περασμένου πολιτισμού. Ο κύριος λόγος για τον οποίο στέκει ακόμα αυτός ο Βράχος, λεηλατημένος, ακρωτηριασμένος, υβρισμένος από ξένους και Ελληνες, δοσμένος στους ρύπους και στην προσβολή μας, είναι ακριβώς για να μας δείχνει με τρόπο ανελέητο και σπαρακτικό τη φθορά μας. Είναι το σύμβολο ενός υβρισμένου λαού, η οφθαλμοφανής απόδειξη της πολλαπλής αλλοίωσής μας.

Υπό την έννοια αυτή όσοι τον τελευταίο καιρό «στολίζουν» τον Βράχο μαγαρίζοντάς τον, όσοι διαδηλώνουν την πολιτική τους πραγμάτεια σκαρφαλωμένοι στις πλάτες του, όσοι παζαρεύουν τα συμφέροντά τους καθισμένοι αναιδώς πάνω στα απροστάτευτα, θρυμματισμένα μέλη του, στην ουσία συνεχίζουν την ατέρμονη ιστορία της ελληνικής ύβρεως. Παρά τα λεγόμενα του Ποιητή πως «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», αυτοί, εμείς δηλαδή, επιμένουμε να δείχνουμε γενναίοι στο αποτροπιαστικό. Επιμένουμε στη φθορά Του. Επιμένουμε στη φθορά μας.

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης είναι καθηγητής της Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν να επεκτείνουν την εξουσία τους. κατηγορώ εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχθούν......
Ερμοκράτης, Θουκυδίδου Ιστορία Δ61

Unknown είπε...

Ζήνων Κ.

http://www.facebook.com/l/dba3b;www.gopetition.com/online/35758.html


=========================================

"Προς βέβαιο αδιέξοδο"

Στήλη Θέση, 26/05/2010


Oι συνομιλίες ξαναρχίζουν σήμερα απ' εκεί που έμειναν: Δηλαδή από τις δικές μας παραχωρήσεις, πάνω στις οποίες βασίστηκε η "πρόοδος" την οποία αναμασούν καθημερινά ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα, παραχωρήσεις οι οποίες περιέχονται πια σε επίσημα έγγραφα και ανακοινωθέντα του Διεθνούς Οργανισμού. Και κανένας στο διεθνή παράγοντα δεν θα πεισθεί ότι "τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα".

Είναι βέβαιο ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε λύση. Είναι τόσο καταδικασμένες όσο καταδικασμένες ήταν και όταν άρχισαν με τον Ταλάτ. Οι συνομιλίες ξεκίνησαν διότι ήθελε η Τουρκία να ξεκινήσουν. Τις έβλεπε ως το όχημα που θα υποβοηθούσε την ενταξιακή της πορεία και θα την αποενοχοποιούσε. Στην εξέλιξη, την υποβοήθησε και η δική μας πλευρά με την έμπνευση του Προέδρου Χριστόφια να αναζητήσει "κυπριακή λύση". Όταν το πρόβλημα είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής της Τουρκίας, και όταν θεωρείται και πρόβλημα της Ευρώπης, δεν το μεταβαπτίζεις σε καθαρά κυπριακό και σε πρόβλημα δικοινοτικής διαφοράς.

Όμως δεν είναι μόνο τούτο. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για λύση. Δεν είναι στις προτεραιότητές της η λύση του προβλήματος, έστω και αν, για επικοινωνιακούς λόγους, συνεχώς μιλά για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μέχρι τέλους του χρόνου και για την ανάγκη καθορισμού χρονοδιαγράμματος. Ενόσω η ενταξιακή της πορεία βρίσκεται στον "αέρα" και δεν είναι βέβαιη ότι θα ενταχθεί, δεν πρόκειται να κάμει παραχωρήσεις στην Κύπρο. Μας το είπε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Κύπρο.

Οι στόχοι της Τουρκίας είναι πασιφανείς. Θέλει, όπως προείπαμε, να χρησιμοποιεί τον κυπριακό διάλογο ως πιστοποιητικό αποενοχοποίησης και σε δεδομένη στιγμή να τον οδηγήσει σε αδιέξοδο, επιρρίπτοντας ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά και ανοίγοντας το δρόμο για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν μπορεί να τα αγνοεί όλα αυτά. Τα γνωρίζει καλύτερα, ίσως, παντός άλλου. Επιμένει, όμως, να διατηρεί τις ίδιες ψευδαισθήσεις, ή τουλάχιστον να ελπίζει ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, ο Μπαν Κι-μουν και η διεθνής κοινότητα θα αποδώσουν την ευθύνη στην τουρκική πλευρά.

Δεν θα συμβεί αυτό που πιστεύει. Ούτε σε λύση θα καταλήξει ο διάλογος ούτε σε επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία ή στον Έρογλου. Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι που θα πληρώσει το κόστος. Διότι η Τουρκία βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της και κανένας δεν πρόκειται να της φορτώσει ευθύνες.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να δει πιο μακριά από τις συνομιλίες. Αν δεν μπόρεσε, με το σύντροφο Ταλάτ, να συμφωνήσει στα αγκαθώδη θέματα, πώς θα συμφωνήσει τώρα με τον Έρογλου; Να θεωρήσει, συνεπώς, δεδομένο το αδιέξοδο και να προετοιμαστεί για τις συνέπειες και την αντιμετώπισή τους. Δεν υπάρχει χρόνος, πλέον, ούτε για νέες ψευδαισθήσεις ούτε για νέα λάθη.

Πηγή
http://www.facebook.com/l/dba3b;www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/269812

Ανώνυμος είπε...

Ανοικτή πρόσκληση προς δέκα επώνυμους, πλούσιους, θρησκευτικούς και πολιτικούς ταγούς, γνωστούς για την "εθνική" τους ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τυχερούς δηλαδή που τους έλαχε η αναπάντεχη ευκαιρία να αποδείξουν και στην πράξη τα φιλελληνικά τους αισθήματα. Εδώ! Ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Πρός,
Μακαριότατο Χρυσόστομο Β,
Πανιερώτατο Λεμεσού Αθανάσιο,΄
Πανιερώτατο Πάφου Γεώργιο,
Αξιότιμο κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο,
Αξιότιμο κύριο Ζαχαρία Κουλία,
Αξιότιμο κύριο Δημήτρη Συλλούρη,
Αξιότιμο κύριο Ρίκκον Ερωτοκρίτου,
Αξιότιμο κύριο Σταύρον Αγγελίδη,
Αξιότιμο κύριο Γιώργο Λιλλήκκα,
Αξιότιμη κυρία Ελένη Θεοχάρους,
Αξιότιμο οποιονδήποτε άλλον κύριο που θα ήθελε να συμμετάσχει και να προσφέρει από το περίσσευμα του, το πιο κάτω ποσόν.

Ήρθε σε γνώση μου η τραγική κατάσταση εφταμελούς Ελληνικής οικογένειας από αγαπημένο νησί της Ελλάδας, της οποίας ο προστάτης πατέρας παραμένει άνεργος εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του ότι για τη θέση εργασίας που κατείχε προτιμήθηκε ο φθηνότερος Πολωνός.
Το μόνο έσοδο της οικογένειας είναι κάπου 700 ευρώ βοήθεια από το κράτος. Με αυτό το ποσό πρέπει να πληρώνει ενοίκιο συν νερό ρεύμα κλπ, και να συντηρείται το ζευγάρι και τα πέντε αγοράκια όλα κάτω από τα 14.
Αντιλαμβάνεστε!
Ενώ αν είχαν τουλάχιστον ένα σπίτι;

Σας καλώ λοιπόν εσάς τα δέκα πρόσωπα πιο πάνω αλλά και οποιονδήποτε άλλον, να δώσετε από 20 000 ευρώ ο καθένας για να αγοραστεί ένα σπίτι γι' αυτή την οικογένεια. Είναι πολλά;
Έχω αποκαλύψει την διεύθυνση της οικογένειας σ' αυτό το μπλοκ (απάντησα τον Κήρυκα που επέμενε να μάθει), για την οποία εγώ είμαι απλά γνωστός και η οποία δεν έχει ενημερωθεί για την παρούσα προσπάθεια μου. Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό. Από έναν ενεργό πολίτη. Όλα εδώ φανερά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Αν και επανέλαβα αυτή την πρόσκληση πολλές φορές, μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε κανένας.

ΥΓ. Ο συνδρομητής Μαγγανοπήγαδο θεωρεί ότι θίγω τους πιο πάνω επώνυμους με την πρόσκληση μου. Αν κάποιος από τους πιο πάνω κυρίους θίγεται πραγματικά, παρακαλώ να μου το αναφέρει και θα τον αφαιρέσω από τον κατάλογο.
Η καθαρή μου πρόθεση εμένα όμως, είναι να εξυψώσω τους πιο πάνω επώνυμους κυρίους, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποδείξουν τις φιλελληνικές διακηρύξεις τους, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση.

Χρίστος Χριστου είπε...

Emerson,
Υποθέτω ότι υιοθετείς αυτα που λέει το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια" για τη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, αφού μας τα παραθέτεις. Ανεξαρτήτως της θέσης σου για τη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, δεν νομίζεις ότι μια Ομοσπονδία (η οποιαδήποτε)για να λειτουργήσει πρέπει να υπαρχει και πολιτική ισότητα (που δεν σημαινει και αριθμητική ισότητα) μεταξύ των συνιστώντων μελών της; Και δεν νομίζεις ότι αυτή η πολιτική ισότητα ήταν ήδη μερικώς κατοχυρωμερνη και στο Σύνταγμα του 1960;
Πάντως δεν βλεπω την «Αδούλωτη Κερύνεια», να μας εισηγείται τρόπους για "... απαλλαγή από την κατοχή ... [και για] ... απελευθέρωση της Κύπρου ..."

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ξεμασκαρευτούιν είσαι μιάλος κουτσομπόλης εσού. Εκατάλαβα σε που την πρώτην ημέραν που ρτες δαμέσα. Είσαι ποτούτους τους τύπους που λαλούν κουβέντες για τους άλλους που πίσω που τη ράσιην τους. Αν ακούσω να πεις τίποτε για μέναν που πίσω μου εννά σου βάλω τη μάσκαν.

Ανώνυμος είπε...

Ήνταν μπορν ρε Προμηθέα; Παν καλά τα πράματα που τζιει πάνω ρε; Έκατσες μου μες στο στομάσιην ρε Προμηθέα. Άμαν θωρείς τζιαι είμαι γιω δαμέσα ή κανένας που τους παρέες μου να μιλάς γλυτζιά τζιαι ταπεινά. Να ρκεσαι να πιάνεις την άδειαν μου γιατί εγιώ έχω τη μιαλύτερην κλίκκαν δαμέσα τζιαι εγιώ εννά σ’ αφήνω να λαλείς ό,τι θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Πρωμιθέα η ΔΔΟ τι είδους "ισότητα" προσφέρει στους Ελληνοκύπριους;

Επίσης να προσέχεις το Ταβάνι :))

Χρίστος Χριστου είπε...

Emerson,
Πρώτον, τι είδους ισότητα υπάρχει σήμερα για τους ελληνοκύπριους, και
Δευτερόν, πως αντιλαμβάνεσαι εσυ αυτη την ισότητα σ' ένα μελλοντικό κυπριακό κράτος [είτε ενιαίο ειτε ομοσπονδιακό], όταν έχουμε την προιστορία του Συντάγματος της Ζυρίχης;

Τον Τταβάνιν εν το παρακολουθώ! Δεν πιάνω τες συχνότητες του!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,αντί να χρησιμοποιείς το Θουκυδίδη ως persona για υπεκφυγές,καλύτερα να σχολιάζεις τα συγκεκριμένα!

Ανώνυμος είπε...

arxiepiskopos τα έχουμε πει 136 φορές δεν έχει μείνει κάτι να σχολιάσω!

arxiepiskopos είπε...

Έτσι χρησιμοποιείς τον ανεξάντλητο Θουκυδίδη.Ωραίος ιστορικός κι ωραίο...άλλοθι,ΕΜΕΡΣΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Άλλοθι για πιο πράγμα ρε arxipiskopos;!