ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πρωτοσέλιδο του τελευταίου τεύχους της εφημερίδας "ΕΝΩΣΙΣ"


Η σημερινή κυβέρνηση πριν 2 χρόνια κλήθηκε να βρει μια βραχυπρόθεσμη λύση στο υδατικό πρόβλημα του τόπου, μέχρι να δρομολογηθούν τα έργα για τη μακροχρόνια επίλυση του. Προκήρυξε διαγωνισμό για μεταφορά νερού από την Ελλάδα. Η Ocean Tankers πήρε το διαγωνισμό και όλως παραδόξως υπέγραψε συμβόλαιο με την -ίσως κάποτε- ομάδα του λαού, του Προέδρου και του Ανορθωτικού Κόμματος Επαγγελματιών Λαϊκιστών, ως ο επίσημος χορηγός της.


Δύο χρόνια μετά, είναι γνωστό σε όλους μας το ξεπούλημα κρατικής γης -στην προκείμενη περίπτωση στρατοπέδου- και η περιβόητη επένδυση από τους πετρελαιάδες του Κατάρ, για ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.


Εκτός από αυτή την επένδυση,
ο Πρόεδρος τόνισε πολλές φορές ότι υπεγράφησαν και πολλές άλλες συμφωνίες σε επιμέρους θέματα. Σήμερα διαβάζουμε στο έγκυρο και αξιόπιστο InBusinessNews, στο άρθρο με τίτλο "Κατάρ: Ξενοδοχείο, Αερογραμμές και Ομόνοια" ότι:

Ο Άντρος Κυπριανού, νυν Γ.Γ. του ΑΚΕΛ,
αν και καταδικάζει την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου,
εγκαινιάζει το οίκημα του ΣΥΦΙ Ομόνοιας!


"...Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του InBusinessNews κάνουν λόγο επίσης και για συμφωνία μαμούθ που θα υπογράψει η Qatar Airways στην Κύπρο, με την πρωταθλήτρια Ομόνοια, της οποίας πιθανότατα θα αποτελέσει το κύριο χορηγό της από τη νέα χρονιά. Ως γνωστό διάφορα δημοσιεύματα την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν λόγο για ταξίδι αστραπή του προέδρου της λαοφιλούς ομάδας σε αραβική χώρα με στόχο να κλείσει συμφωνία για το νέο χορηγό της ομάδας, αφού φέτος τερματίζεται η συμφωνία που είχαν με την Ocean Tankers.

Πάντως εκπρόσωπος της Ομόνοιας με τον οποίο μιλήσαμε ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε αυτό το ενδεχόμενο, εκφράζοντας άγνοια.
Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν θα του προκαλέσει εντύπωση εάν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί."


Ο καθένας βέβαια μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Είναι όμως πολύ ενοχλητικό και εκνευριστικό να νομίζουν κάποιοι ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς, είτε μιλώντας για τις υποχωρήσεις του Χριστόφια στο κυπριακό, είτε μιλώντας για την αχρεία διαχείριση της οικονομίας μας, είτε κατηγορώντας άλλους ότι πολιτικοποιούν το ποδόσφαιρο.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

53 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος!

politis είπε...

Κάποιοι σ΄ αυτή τη χώρα δεν έχουν συναίσθηση της γελοιότητας. Και δεν εννοούμε τον Λυσσαρίδη, έναν άνθρωπο 90 χρονών έτσι; Εννοούμε εκείνους που υποτίθεται ότι τον υποστηρίζουν και τον εκτιμούν αλλά τον εκθέτουν μ΄ αυτό τον τρόπο χωρίς κανέναν, μα κανέναν ενδοιασμό. Προκειμένου να έχουν κι εκείνοι έναν πολιτικό λόγο ύπαρξης ή ένα λόγο πολιτικής ύπαρξης, αν προτιμάτε.

*Όλους αυτούς τους κλακαδόρους που δεν παραμέρισε ο Γιατρός (και, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ήξερε πολύ καλά το γιατί...) όταν έσπρωχνε στο περιθώριο ένα - ένα τα στελέχη της ΕΔΕΚ που είχαν άποψη και ικανότητες και τα οποία, στελέχη, θα μπορούσαν να «απειλήσουν» την απόλυτη ηγεμονία του στην ΕΔΕΚ, για όσο θα βρισκόταν εν ζωή (βιολογικώς).

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=948328&-V=columns

Γραμμένο στον σημερινό ΠΟΛΙΤΗ και αφιερωμένο σε όλους όσους μέσα από τις τάξεις της φοιτητικής παράταξης ΑΓΩΝΑς σε χρόνια περασμένα αγωνίστηκαν και πιστεψαν σε μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη,σοσιαλιστική.
Αλλά ήμασταν νέοι και δεν ξέραμε...
Τουλάχιστον όμως παλέψαμε για ψηλά ιδανικά και αξίες.Αυτοί που παλεψαν για το βόλεμα και την άσχημη σημερινή εικόνα του κόμματος τι έχουν να πουν?

arxiepiskopos είπε...

Kύριοι ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,έπλυνα το αυτοκίνητό μου και έβρεξε και μου το έκανε μαύρο χάλι.Μα εν κυβέρνηση που έχουμε,σιόρ;

Ανώνυμος είπε...

Το νεοσυσταθέν Ελληνικό έθνος του 1821 δημιουργήθηκε αρχικά από τις στάχτες του και τα συντρίμμια των αρχαίων αναμνήσεών του, «απʼ τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά» και όχι απʼ τα σκηνώματα των «αγίων» της Ορθοδοξίας, αυτά που περιφέρουν στα προσκυνήματα μέχρι σήμερα οι παπάδες για πλουτισμό και ειδωλολατρία.

Οι θυσίες όλων αυτών των ηρώων, αμέτρητων ντόπιων και αρκετών ξένων, (θυσιάστηκαν με όραμά τους την Ελληνική Αρχαιότητα κι όχι το «Βυζάντιο»), που έχυσαν ποταμούς αίματος για την δημιουργία του Νεοελληνικού κράτους το 1821, απέβλεπαν σε ένα εθνικό κράτος στα πρότυπα του Κλασικού και Αλεξανδρινού Ελληνικού Κόσμου. Γιʼ αυτό προέκυψε (στο νέο κράτος) και το (μισητό στους Χριστιανούς και ξεχασμένο για πολλούς αιώνες) όνομα Έλλην-Ελλάς.



Παρά την προσπάθεια των υγειών δυνάμεων του Ελληνισμού (φιλέλληνες, Φιλικοί, Διαφωτιστές, οπλαρχηγοί, οι ήρωες Κλέφτες και κάποιοι Αρματωλοί) το κράτος που προέκυψε αποτέλεσε ένα πιστό αντίγραφο της παρηκμασμένης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτό που όλοι μας σήμερα αποκαλούμε ψευδώς «Βυζάντιο». Κύριο ρόλο σʼ αυτήν την μεταστροφή έπαιξαν κυρίως η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι Φαναριώτες, οι κοτζαμπάσηδες και οι πολιτικοί ταγοί της Ρωμιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

Με δόλιους και συνομωτικούς τρόπους η ηγέτιδα δύναμη της Ρωμιοσύνης η Ορθόδοξη Εκκλησία, κατάφερε να καπελώσει και να και υποβαθμίσει όλους του υγιείς μηχανισμούς του νέου κράτους και κυρίως την παιδεία. Μία μικρή διακοπή με προσπάθεια επαναφοράς των Ελληνικών αξιών έγινε κατά την περίοδο της Αντιβασιλείας και του Όθωνα. Έκτοτε το Νεοελληνικό κράτος μεταλλάχθηκε οριστικά σʼ ένα Νεορρωμαίικο τριτοκοσμικό κρατίδιο, που μέχρι σήμερα υπολειτουργεί και τρεμοσβήνει κάτω από την ορθόδοξη πνευματική κυριαρχία.




«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απʼ τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν». Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα Διαφωτιστή Αδαμαντίου Κοραή θα ηχούν για πάντα στʼ αυτιά μας και θα μας δείχνουν το μέγεθος της πολιτιστικής μας καταδίκης και της εθνικής μας τραγωδίας, που εκτυλίσσεται χωρίς διακοπή έως σήμερα.



Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πομφόλυγες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου στον Τύπο λίγο πριν τον θάνατό του: «Ήρωές μας δεν είναι οι αρχαίοι ήρωες και φιλόσοφοι ούτε οι αγωνιστές του ʼ21, ήρωές μας είναι οι μάρτυρες και οι άγιοι της Ορθοδοξίας, που πέθαναν για την πίστη τους», εννοώντας βεβαίως αυτούς που πέθαναν για τα συμφέροντα (οικονομικά και εξουσιαστικά) της Ορθοδοξίας και όχι για την Ελλάδα.

Δίας είπε...

Αρχιεπίσκοπε,
Θα μου πεις τελικά τις καταστάσεις που μας υποχρεώνουν σε αυτοκτονία;;;

Patridas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Patridas είπε...

χεχεχε ο ανεφ-πισκοπος με τα "ανέκδοτα / λαφαζανίες" του... ακόμα και τα ανέκδοτα τετιου είδους σκοτώνουν αγαπητοί αστυνομία.. συλλάβετε τον..

το ταβάνι χαϊβάνι με τες ανούσιες βλακείες του στύλ Λόλεκ και Μπόλεκ...

Η Ουσσσσσσσσσσσσσσου Ολάν με τες παπαρίες της...

τελικά η γραμμή ΑΚΕΛ περνά και σε αυτό το μπλόγκ....

λαφαζανίες------------------
ανούσιες βλακείες---ΑΚΕΛ----
παπαρίες--------------------

τσιε οι ομόνοια εν μεσσε τσινα που πέφτει.... λαφαζανιες τσιε παπαρίες...

ΕΔΩ ΚΑΤΑΡ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΡ... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ..

Anef_Oriwn είπε...

"αγαπητοί αστυνομία"
"οι ομόνοια"
"παπαρίες"
"ΓΕΛΛΙΑ"

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ANEF ORIWN,είσαι πολύ κακός παιδαγωγός κι αυτό με λυπεί.Κάνεις κάποιες γλωσσικές διορθώσεις σε ανάρτηση του Patridas.Η παιδαγωγική λέει ότι τις παρατηρήσεις πρέπει να τις αρχίζουμε επισημαίνοντας τα θετικά σημεία.Π.χ θα έπρεπε πρώτα να επαινέσεις το ότι έγραψε σωστά τις λέξει:ακόμα,ταβάνι,με,και.

Ανώνυμος είπε...

Έλα έλα antonis, έλα antonis έλα, θα σου κόψουν τον μισθό antonis. Βάλλουν κατά της εκκλησιάς antonis και θα ξεφύγουν τα πρόβατα από το μαντρί antonis.
Βάλε μερικά από κείνα τα κατεβατά antonis, που αποκαθιστούν την τάξη και την ιστορία υπέρ της εκκλησιάς γρήγορα. Έλα antonis έλα.

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο,
ο Ussuf Osman, ο Μεταξόπουλος, ο ψευδοπατριώτης κλπ είναι αχώνευτοι.

Αυτά γουστάρω ΄γώ ναμ!

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

arxiepiskopos είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,είστε απαράδεκτοι!Απαιτώ,εν ονόματι της ελευθερίας έκφρασης για την οποίαν κόπτεσθε,να επιτρέψετε στον ΤΣΙΕΛΕΠΟ να εκφράζεται όπως αυτός θέλει.Με ποιο δικαίωμα μας στερείτε την ποιοτικότερη ψυχαγωγία μέσω της αυθεντικής του ηλιθιότητας;

Ανώνυμος είπε...

Ρε το patridouin μου ρε. Ρε patridouin μου μα ποια συτζιά σ’ έσυρεν κάτω; Που ποια μαππουρκά εκατέβηκες; Πάω σε πολλά ρε φίλε. Τζιαι ξέρεις γιατί σε πάω ρε; Γιατί είσαι όπως το μύκητα μες τες μεσοδακτυλιές. Ρε φίλε πάντως άκουσα κάτι κοπέλια δαμέσα να λαλούν κάτι κουβέντες για λλόου σου, ότι έσιεις ράσιες τζιαι ελέγχεις διάφορα. Έγλεπε τους τούτους τους ρουφτζιάνους τζιαι εννά σε φάσιν τζιαι να σε κοκκαλίσουν.

Ανώνυμος είπε...

H ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στα θέματα της θρησκείας το Ελληνικό Σύνταγμα, συγκρινόμενο με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά αλλά και το Αμερικανικό, μοιάζει μεσαιωνικό κείμενο. Είναι το μοναδικό Σύνταγμα, το προοίμιο του οποίου αναφέρεται σε θρησκευτικά σύμβολα. Συνακόλουθα είμαστε η μόνη χώρα του Δυτικού Κόσμου, που έχουμε συνυφάνει δημόσιες τελετές, εθνικές επετείους και πάσης φύσεως πολιτισμικές, πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με θρησκευτικές επετείους και λειτουργίες.

Είμαστε από τις τελευταίες Eυρωπαϊκές χώρες, που καθιερώσαμε τον πολιτικό γάμο, απαλείψαμε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, διδάσκουμε Θρησκευτικά στα σχολεία, θα καθιερώσουμε επί τέλους την αποτέφρωση των νεκρών και πολλά άλλα, τα οποία, συνδυαζόμενα με την τελευταία θέση που κατέχουμε στην Παιδεία, την Βιομηχανία, την Έρευνα, την Τεχνολογία και το κατά κεφαλήν εισόδημα, μπορούν να σε βυθίσουν σε βαθειά μελαγχολία για την κατάντια μας. Υπάρχει όμως φως, έστω κι αν αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως ορατό στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ussu Olan πρέπει να σαι μιάλος αχαμάκκης εσού. Εν σε μπόρει το σιντζιέριν μου με τίποτε. Φκαίνουν οι νεύρες του πόξω. Εγίνικες ποτούντην κολλιτσίναν τζιαι κάτι μου λαλεί ότι εννά χουμεν προβλήματα με σένα τούτες τες μέρες. Τζιαι ο άλλος ο Anef Oriwn μοιάζει μου με φίναν κοντόνουρη. Εκάτσετε μου μες στο στομάσιην εκάτσετε μου.

Ανώνυμος είπε...

Η ευημερία των μη θρησκευόμενων κοινωνιών
- - - - - - - - - - - - - - - -
Σύμφωνα με την United Nations Human Development Report του 2005 οι χώρες Νορβηγία, Αυστραλία, Καναδάς, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Ολλανδία, Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται ανάμεσα στις λιγώτερο θρησκευόμενες κοινωνίες παγκοσμίως. Συγχρόνως είναι και οι υγιέστερες από πλευράς μορφώσεως, κατά κεφαλήν εισοδήματος, βρεφικής θνησιμότητας, κοινωνικής ανάπτυξης και προσδόκιμου ζωής. Αντίθετα τις πενήντα τελευταίες θέσεις της ίδιας αναφοράς και με βάση τα ίδια κριτήρια καταλαμβάνουν βαθύτατα θρησκευόμενα κράτη.

Αποτυπώνοντας νοερά τα αποτελέσματα αυτής της αναφοράς σε μία υδρόγειο, με λίγη φαντασία μπορεί κάποιος να οραματιστεί την χρονολογική μετατόπιση του σκοταδιστικού πέπλου δια μέσου των αιώνων. Με χαρά θα διαπιστώσει, ότι η Γνώση, η Επιστήμη, η Διαφώτιση και ο Ορθολογισμός, σαν μετεωρολογικό μέτωπο καλοκαιρίας, αργά μεν αλλά σταθερά, κινούνται και εκτοπίζουν την άγνοια, τον αναλφαβητισμό, τις προκαταλήψεις και τον σκοταδισμό από τις διάφορες ηπείρους.

Patridas είπε...

άνεφ-άνεφ παιρασαι απο την παπανοικωλοι να παρυς το μασουρακοι που σου αφεισα.

Ζειτα τω απω τοιν καντοινα... Σοινωδευαιται απω μοια καπειταλιστικει κωκα κωλα, αιτσει για να δρωσυστοις.

χεραιτα των ανεφ-πισκοπο τσιε πε του αινα σλααακ που του αιφαες το μασουρακοι...

τυχαιρουλλη.... παντα ταιτοια.. να κανοις το κωμμα παιριφανω....

Patridas είπε...

τάβανι, είσαι παπαγάλος που ξέρεις καράτε;

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,
Δες κι αυτήν την ανάρτηση - το τραγουδακι των "ΠΟΝΤΙΚΩΝ" αυτούσιο -
link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/04/242010.html

Patridas είπε...

αίμαθαις τω στοίν ΕΔΟΝ;

κώντρα απωρυτοικά...

μετα τα τραούδκια του Τσιέ τσιε το στοιν άμινα λιωντάρια;

χροστάς τσιε μοιάν απάντυσυ...

Λεωνίδας είπε...

Politis,
Κάποιοι σ αυτή τη χώρα δεν έχουν συναίσθηση της γελοιότητας. Και εννοούμε εκείνους που υποτίθεται μέσα από τις τάξεις της φοιτητικής παράταξης ΑΓΩΝΑΣ σε χρόνια περασμένα αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική και σήμερα βολεύτηκαν. Μέσα από τους αναπαυτικούς καναπέδες τους και τα ακριβά αυτοκίνητά τους, είπαν, δεν βαριέσαι, εγώ θα φτιάξω τον κόσμο; Κόντρα στον άνεμο..Προκειμένου να έχουν και αυτοί ένα κέρδος από την εξουσία. Ένα λόγο ύπαρξης μέσα στο ρεύμα..

Όλοι εσείς οι βολεμένοι που ξεχάσατε ότι ήσασταν νέοι και είχατε όνειρα, που δεν θυμάστε γιατί τρέχατε στις διαδηλώσεις και τα βάζατε με το άδικο, όλοι εσείς που κάνατε τον ππούνιο χεράκι αφράτο στην εξουσία, μπράβο σας! Τουλάχιστον εσείς κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Διαβάζετε το παραμυθάκι της εφημερίδας σας και νοιώθετε πως τώρα ήσαστε αρκετά μεγάλοι για επαναστάσεις.. Κοιμηθείτε. Κάποιοι άλλοι δεν ηρεμούν και δεν ησυχάζουν. Σημασία έχει να μένεις εκεί και να αγωνίζεσαι. Και με τα στραβά και με τις κακοτυχίες. Όχι να το βάζεις στα πόδια. Τότε ρίχνατε τα μαλλιά σας πίσω και ρεζιλεύατε τους οπαδούς του συρματοπλέγματος, τώρα χάσατε τα μαλλιά σας ή δεν σας ενοχλεί πια η συνείδησή σας;

Anef_Oriwn είπε...

Είπαν του πελλού πελλέ τζιαι πέλλανεν τέλεια!

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ο ανεφ οριων ειναι εξισου αντιχριστιανος σαν τον ουσσου.μονο που ειναι κομμουνα και σαν γνωστο οι κομμουνοι προσκυνουν το ισλαμ.αδιαφορουν πλεον για την μητερα ρωσσια και το εριξανσ την μητερα τουρκια.για αυτο ο προδοφκιας ειπε το μπαιραμι και το πασχα διδυμα αδερφια.το πασχα το γραφει ο χριστοφιας το μπαιραμι το ευνοει χρηματοδοτωντας αυτους που το γιορταζουν.αρα ο τουρκοφκιας χρηματοδοτει την κατοχη.

Anef_Oriwn είπε...

Ο αστυνομικός είναι όργανο ...
Το μπουζούκι είναι όργανο ...
Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Για πρώτη φορά λέω μπράβο στον Άνευ γιατί με έκανε και γέλασα με την ανάρτηση του!

Άσχετο, αλλά αν γίνει αυτή η ιστορία με τις αερογραμμές του Κατάρ.... ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!

arxiepiskopos είπε...

Αnef Oriwn,ευχαριστώ για το τραγούδι.

VertigoKTG είπε...

πραγματικα το έχω απορία. ο anef_oriwn πκιερωνεται να γράφει τούτα που γράφει ή εν χόμπυ? διότι εν τον προλαμβαίνω. παντού βλέπω αναλύσεις, ποστ δικά του σε κάτι blog που τα ξέριουν τζιείνος και τζιείνος που γράφει. τη γυναίκα ή τον άνδρα σου θωρείς την/τον? τα κοπελλούθκια? έξω φκαίνεις ή είσαι συνέχεια κολλημένος παστην καρέκλα?

Unknown είπε...

Ε οχι και να φτασουν μεχρι αυτου του σημειου..... Ποσο φασισμο τελικα μεσα στο DNA των γαουροσπορων κυβερνοντων δηθεμ αριστερων????????????? ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ........ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ μειδωτει αξιες και πανανθρωπινα δικαιωματα... ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΖΕΚΙΑ που πολεμησε(ταχατες ) τον φασισμο στην Ισπανια(και που ξεχασε να πολεμησει για να υπερασπιστει την πατριδα του).
Ναι αυτο το κομμα ερχει σταματησει την ειρηνευτικη πολυεθνικη εκδηλωση για την συμπαρασταση των Παλαιστινιων της Γαζας... Το κομμα του λαου, το κομμα της αριστερας εχει αποκαλυφθει πληρως και εχει βγαλει την μασκα...


Οι Παλαιστινιοι τωρα αποτελουν προβλημα, και γαμα τα δικαιωματα τους και τις ελευθεριες τους... Το χειροτερο απολα ειναι πως εχει ο Χριστοφιας για ακομη μια φορα επιστρατευσει την καθεστωτικη αστυνομια και με εντολες ρητες θα συλλαμβανουν και θα φυλακιζουν οποιων τολμισει να φυγει απο τα λιμανια προς Γαζα...
Αχ ρε Παλαιστινιοι αδερφια μας σας ζηταμς συγνωμη ... Πλεον μπορειτε χωρις να σας αιτιομαστε να μας θεωρειτε εχθρους σας...

Εκ μερους του Κυπριακου λαου με τεραστια ντροπη ζηταω συγνωμη αδερφια . Δυστυχως τωρα εχουμε καλυτερους φιλους απο το Καταρ...

Anef_Oriwn είπε...

VertigoKTG,
ΕΣΥ γι' αυτά που γράφεις στο "ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ" Blog πκιερώνεσαι ή το κάνεις για χόμπυ ή από "εθνική" υποχρέωση;
Μα ΔΕΝ έχεις ακούσει ότι είμαι της Επαγρύπηνσης;

***************
Arxiepiskopε,
ΕΣΥ που κατέχεις καλύτερα την ελληνική, τι πάει να πει "ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ"; ΕΓΩ πάντως ως ερασιτέςχνης ψυχολόγος, κρίνω ότι κάποια απωθημένα κρύβει αυτή η έκφραση!

*********************
"Κοπέλια",
Μα τι έγινε εκείνη η ανάρτηση ΣΑΣ για τον Λυσσαρίδη; Από ψες την ψάχνουμε ...

Unknown είπε...

‘Φιλελεύθερος’
«Μην αγγίζετε ΑΟΖ και πετρέλαια: Τουρκικό έγγραφο αμφισβητεί κυριαρχία μας, προειδοποιεί τη Λευκωσία»
24 Μαϊου 2010, σελ. 5
Κώστας Βενιζέλος

Προειδοποιήσεις προς τη Λευκωσία που φθάνουν στα όρια των απειλών και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβάνονται σε έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ για το Κυπριακό,. Το έγγραφο αξιοποιείται από την τουρκική ηγεσία στις επαφές του με ξένους αξιωματούχους και έχει την μορφή σημείων συζήτησης(talking points) και θέσεις που κατατίθενται στις συζητήσεις. Ενδεικτικές των τουρκικών προθέσεων είναι και οι απόψεις που διατυπώνονται στα θέματα κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ πρόδηλες είναι οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως δεν θα αποδεχθεί τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ και τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Τουρκία, αναφέρει πως είναι της γνώμης ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης σε μια ημίκλειστη θάλασσα, όπως η Μεσόγειος, θα πρέπει να γίνεται με συμφωνία «με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των τρίτων χωρών σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου». Αναφέρει πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη, μαζί με τους Τουρκοκύπριους, να συνεχίσουν να εγείρουν αντιρρήσεις, μέσω της διπλωματικής και πολιτικής οδού κατά «των εν λόγω μονομερών ενεργειών». Είναι προσδοκία μας, αναφέρεται, ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η κοινή λογική και να αποφευχθεί η ένταση που προκαλείται από μονομερείς δραστηριότητες.
‘Όπως αναφέρει περαιτέρω στο έγγραφο, οι δραστηριότητες των Ε/κ, όχι μόνο δεν αγνοούν τα τουρκοκυπριακά δικαιώματα, αλλά προκαλούν και σε περιοχές «δικαιοδοσίας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο στα δυτικά του νησιού». Η Τουρκία, ισχυρίζεται, έχει νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στα δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32°16′18″Ε. Η θέση αυτή, ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ, είναι συνεπής με τους σχετικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως και τις ήδη καθιερωμένες διεθνείς πρακτικές.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει, επίσης, πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει το επιπρόσθετο Πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής ένωσης καθώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, σημειώνει ότι η Τουρκία ήδη έχει εκφράσει την προθυμία της να συνάψει σχέσεις «με το νέο κράτος εταιρικής σχέσης που θα προκύψει μετά την επίτευξη συνολικής διευθέτησης». Σημειώνει, πάντως, ότι στην πραγματικότητα, οι στατιστικές δείχνουν ότι υπάρχει διακίνηση των προϊόντων μεταξύ της Τουρκίας και όλων των 27 μελών της ΕΕ εντός του πλαισίου της τελωνειακής ένωσης.

Όσον αφορά την τουρκοκυπριακή πλευρά, αναφέρεται στο έγγραφο, οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχίσουν από εκεί που έχουν μείνει πριν από τις «προεδρικές εκλογές» στη «Βόρεια Κύπρο». Η πρόοδος που επιτεύχθηκε κυρίως χάρη στον δυναμισμό και την εποικοδομητική στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς κατά τη διάρκεια δύο ετών ΟΗΕ δεν μπορεί να πάει χαμένη». Αναφέρεται, επίσης, στην επιστολή Έρογλου προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

>Το θέμα των φυσικών πόρων η Άγκυρα το αντιμετωπίζει ως ζήτημα «ίσης μοιρασιάς», δηλαδή 50-50.

>Δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις και τις διεθνείς συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα των ερευνών για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ούτε και μετά τη λύση.

>Υιοθετεί μια επιθετική πολιτική έναντι της Κύπρου και μια χαλαρή και φιλική προς την Ελλάδα. Τούτο δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο καθώς κάνει ανοίγματα στην Αθήνα τώρα που τα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ επιχειρεί να στριμώξει τη Λευκωσία.

Unknown είπε...

βρωμιαριδες φασιστες..........


Επειδη οικειοποιηθηκατε το κοκκινο χρωμα και την παδκοσμια εναγνωρισμενη αγωνιστικοτητα του αριστερου χωρου και ιδεολογιας δεν σημαινει πως εισαστε και τετοιοι...

Εισαστε χειρωτεροι απο οποιαδηποτε μορφη φασιστα γιατι καταδυναστευετε τον αγωνιστικο χωρο και πνευμα των αριστερων κρατωντας τους ετσι σε ομηρια και μαζι με αυτους την Κυπρο ολοκληρη. Ειστε φσισττες του κερατα με ομορφη βιτρινα και μαγαζι γωνια...


Το τελος και η καταστροφη σας ειναι κοντα πολυ κοντα

arxiepiskopos είπε...

Ο ΑΙΑΝΤΑΣ εξύπνησε νευριασμένος.Κάτι δεν πήγε καλά ψες!Φίλε ANEF ORIWN,σχετικά με το "θα πηδηχτώ από το παράθυρο", της ΠΑΟΛΑ,πράγματι υποκρύπτει σεξουαλικό υπονοούμενο ή απωθημένο ή βίτσιο.Δεν είναι δυνατό μια αντιρατσίστρια να ειρωνεύεται μια ατυχή έκφραση ενός Τζόνη.Όμως υπάρχει μια πρακτική δυσκολία:Πού θα βρει σήμερα παράθυρο με επίμηκες...χερούλι;Υπάρχει,όμως,και μια άλλη πιθανότητα,να έχει αδυναμία εξεύρεσης έμψυχου,οπότε καλά και τα παράθυρα!

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,έρχεται η ευρωπαική λύση που θα μας έφερνε η απόρριψη του σχεδίου Ανάν!Από χτες βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά μας!Ηλίθιοι!

Patridas είπε...

ενώ στην εξουσία ποίος βρίσκετε ορέ ανεφ-πίσκοπε;

Οι προηγούμενοι φταίνε σίγουρα...

Αίλα.. Καίρδησε και εσί ένα μασουράκη. Σκέψου το.. Γίνετε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. Εκτός αν φταίνε πάλι οι νεκροί! Μέσα σε 2 χρόνια ανατράπηκαν τα πάντα μιλάμε για πολιτική ιδιοφυΐα..

Τηλέμαχος είπε...

Η νέα αγάπη ονομάζεται Ερογλου. Και η νέα εκ-περιτροπης πρώτη κυρία ονομάζεται Εμεράλ!!!

Η πολιτική σας τα τελευταία δυο χρόνια φέρνει αποτέλεσμα. Είμαστε πιο κοντά στην λύση όσο ποτέ άλλοτε. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ καταφέρνει αλλεπάλληλες νίκες κατά της Τουρκίας!!!

Δώστε και άλλα στους τουρκαλλαδες, δώστε δώστε.

Εεε ρε γλέντια!!! Χρυσόστομε, πες μας κανένα ανέκδοτο γιατί με έπιασε η κατάθλιψη.

Unknown είπε...

Τι εγινε ρε μαλακοπισκοπε????????????? Φωναζει ο κλεφτεις για να φοβηθει ο νοικοκυρης????????? Ολα τα εχει διαλυσει, ολα τα εχει ξεπουλησει, ολα τα εχει προδωσει, ολα εχουν ανατραπει επι Χριστοφια διακυβερνηση. Η μια ηττα πισω απο την αλλη κατα ρυπας... Για να επιτευχθει μια ευρωπαικη λυση πρεπει πρωτα να την αναζητησεις και οχι να την ενταφιαζεις οπως κανει τζαι ο σκατοσχοιρος σας... Εξαλου το ακελ ποτε δεν θελησε να μπει στην ευπρωπαικη ενωση και το δηλωνε ξεκαθαρα. Τωρα που ειναι εξουσια με ενεργη και συνειδητη υποχωρητικοτητα προσπαθει να αποδυναμωσει την δυναμικη της ευρωπαικης ενωσης πιστευοντας πως θα αναγκασει τον λαο να υποχωρησει. Ειναι μεγαλος βλακας ομως γιατι δεν καταλαβει πως με τον τροπο αυτο πεισμωνουμε ακομα παραπανω τζαι μονο για την ηλιθιοτητα του επιλεγουμε να καταστρεψουμε τα δολια του σχεδια. Εκτος το οτι μας πεισμωνει ξεχνα πως ο κοσμος πλεον σε μεγαλο ποσοστο εχει βγει απο Κυπρο και εχει σπουδασει σε ολες τις χωρες και εχουν ανοιξει τα μαδκια του. Νομιζει τουτος οτι μιλα σε φυτουκλες της Εδον τζαι οτι εκοφκει ο νους του κοσμου . Ελα ομως που ο κοσμος εκτος του οτι μεστο γαιμα του ως ελληνας εχει σταθερα στην υποληψη του την δημοκρατια συνταυτοχρονως εχει εμπεδωσει και υιοθετησει τις συγχρονες μορφες της δημοκρατιας οπως αυτη εχει διαμορφωθει σημερα και φευγοντας απο κυπρο εχει μαθει και εχει δει τι σημαινει δημοκρατια. Για αυτο ρε σκατοσχχοιρε μεν νομιζεις οτι θα μα λυγισεις πιστευοντας πως κολιαντιριζουμε το μισο δραμι κελε κουλουμπρα που εχουν οι φυτουκλες σου.

Πεισμα εσυ Πεισμα εμεις. Αντε να δουμε ποιον η ιστορια θα γραψει προδοτη..............

Ανώνυμος είπε...

Όσοι κατηγορούν Ελληνοκύπριους ότι είναι «οπαδοί της μη λύσης», θα ήταν πιο έντιμοι αν έλεγαν ταυτόχρονα και ποια είναι η λύση που έχουν υπόψη τους. Διότι είναι εύκολο να παριστάνουν τους προοδευτικούς «ενδοτικούς» σε αντιπαράθεση με τους οπισθοδρομικούς «ανένδοτους», αλλά ποιο είναι το περιεχόμενο του προοδευτισμού τους; Αν είναι αυτό που ήταν και το 2004 γιατί νομίζουν ότι πρέπει να τους ακολουθήσουν περισσότεροι από εκείνους που τους ακολούθησαν το 2004 και όσοι δεν τους ακολουθούν είναι προδότες; Ας μας εξηγήσει κάποιος το απλούστερο: Τι προσφέρθηκε στους Ελληνοκύπριους όλο αυτό το διάστημα και ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες που εξασφαλίζονται για να νιώσουν ότι δεν θα κινδυνεύουν να συνθλίβουν από τα τουρκικά συμφέροντα, αν θυσιάσουν το κράτος που έχουν σήμερα και το οποίο έστω και κολοβό, τους προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία; Αλλά κάτι συγκεκριμένο να μας πουν, όχι λόγια και υποσχέσεις. Από αυτά μπουχτίσαμε.

από το σημερινό άρθρο με τίτλο Οι ονειροπαρμένοι και το θράσος τους του Άριστου Μιχαηλίδη

arxiepiskopos είπε...

Και τι με νοιάζει,ΕΜΕΡΣΟΝ,ποιος βρίσκεται στην εξουσία;Μετά το "ηρωικό" ΟΧΙ,αυτά θα έρχονταν μοιραία!Μόνο στην αφελή σας κρίση γλυκοχάραζε ευρωπαική λύση!Λουθείτε την!

Ανώνυμος είπε...

Α εντάξει μονά ζυγά δικά σου. Ωραίος!

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να λουθούμε το σχέδιο Ανανα για να μείνεις ευχαριστημένος εσύ, ο Παπανδρέου ο Σημίτης η πλατφόρμα των Ναιναίκων, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, η Τουρκία όλοι οι Αγγλοσάξονες ο Χάνεϊ, ο Ντεσότο, ο Ντάουνερ ο Πάσκο και οι υπόλοιπες "δημοκρατικές" δυνάμεις.

Ο Λιμνήτης άνοιξε;

Patridas είπε...

ανεφ-πισκοπε και λοιπή υποστηρικτές συντρόφκια είδατε ποτέ την Τουρκία να κάνει έστω ένα βήμα καλής θελήσεως;

Πέραν του Αναν φυσικά πού αν δεν καταλαβαίνετε ότι ήταν ετεροβαρές τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα...

arxiepiskopos είπε...

Ενώ η σημερινή κατάσταση δε σου φαίνεται για ετεροβαρής!

Patridas είπε...

Απαντάς με ερώτηση....

απάντα πρώτα στο δικό μου ερώτημα και μετά να σου απαντήσω και εγώ..

το λοιπόν; Είδες;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

εχει να πει καποιος για το γεγονος οτι ο τελικος κυπελου μεταξυ αποελ και απολλων τελουσε υπο την αιγιδα και την υψηλη παρουσια του γλαυκου κληριδη? αυτο ειναι η δεν ειναι πολιτικοποιηση κυριοι?

Patridas είπε...

ο οποίος Κληρίδης έχει 10 χρόνια σχεδόν που εν στο μέλαθρον τσιέ εν 90 τόσον χρονών... τσιε έκαμε την κίνηση σε μια προσπάθεια να μην έχει επεισόδια το παιγνίδι..

το ολιγότερο άσχετο το σχόλιο σου μεταξένιε...

άσχετο οπόταν πάμε παρακάτω..

εσύ είδες την Τουρκία να κάνει έστω ένα βήμα καλής θελήσεως;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

επετυχε στο να μεν γινουν επεισοδια?? η μηπως επειδη ηταν ισως ο τελευταιος τελικος που τα δυο κατ εξοχην φασιστικα του "παιδια" αγωνιζονταν και εχει την ευκαιρια να τα δει ζωντανος? γιατι οπως γνωριζουμε, ξεκινα η παντοκρατορια της βασιλισσας.

Patridas είπε...

Σε αφήνω στην κρίση των υπολοίπων....

πάλε ήταν άσχετη η τοποθέτηση σου οπόταν και πάλι πάμε παρακάτω..

εσύ είδες την Τουρκία να κάνει έστω ένα βήμα καλής θελήσεως;

VertigoKTG είπε...

προς Anef_Oriwn.. Συγνώμη δεν το ήξερα ότι είσαι της Επαγρύπνησης. Είμαι μιτσής και τελευταία άρχισα να παρακολουθώ την κυπριακή blogοσφαιρα κτλ κτλ.. Τωρά που μου είπες ότι είσαι της επαγρύπνησης, εξηγούνται ούλα.

Όχι, εγώ δεν πληρώνομαι στην Αντιπαρακμή. Κανένα σουβλάκι μου κερνούν τα παιθκιά μέσα μέσα αλλά κατά τα άλλα δεν έχω τι να κάμω και λαλώ να γράφω κανένα άρθρο για το βίτσιο μου. Έτσι απλά, ωραία, λιτά και απέριττα..

VertigoKTG είπε...

Προς μάρκο μεταξόπουλο: "όπως γνωρίζουμε ξεκινά η παντοκρατορία της βασίλισσας": απότι φαίνεται μόνο εσού και ο γριστόφκιας το ξέρετε τούτο. εμείς "δεν το γνωρίζουμε ακόμα". Εκτός και αν υπογράψατε χορηγίες με το Κατάρ.

Άρης και τα μυαλά στα κάγκελα ρε..

Patridas είπε...

τούντο τελευταίο περί βασίλισσες (τι καπιταλιστικός όρος και αυτός;) ήταν μέσα στο τελευταίο μπούλετιν από την ΕΔΟΝ με τίτλο "Εμπρός να μαντρίσουμε τ'άρνια 2010-11"