"...δε με νοιάζει, κάτω ο Μεγάλος Αδελφός!"

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010


"Πάντα τη νύχτα- οι συλλήψεις γίνονταν πάντα τη νύχτα. Το ξαφνικό τίναγμα μες τον ύπνο σου, το τραχύ χέρι που τράνταζε τον ώμο σου, τα φώτα που έπεφταν εκτυφλωτικά στα μάτια σου, τα σκληρά πρόσωπα που περικύκλωναν το κρεβάτι σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε γινόταν δίκη, ούτε αναφερόταν η σύλληψη. Οι άνθρωποι απλώς εξαφανίζονταν, πάντα μες τη νύχτα.


Τ' όνομά σου σβηνόταν από τους καταλόγους, κάθε στοιχείο για καθετί που είχες κάνει εξαλειφόταν, η κάποτε ύπαρξή σου δε θα αναγνωριζόταν και ξεχνιόταν. Είχες καταστραφεί, εκμηδενιστεί: εξατμιστεί ήταν η λέξη που χρησιμοποιούσαν γι' αυτό.


Για μια στιγμή, τον κατέλαβε κάτι που έμοιαζε υστερία. Άρχισε να γράφει βιαστικά με ακατάστατα γράμματα:


"Θα με σκοτώσουν δε μεν νοιάζει θα με τουφεκίσουν στο σβέρκο δεν με νοιάζει κάτω ο μεγάλος αδελφός πάντα σε τουφεκίζουν πίσω στο σβέρκο δεν με νοιάζει κάτω ο μεγάλος αδελφός..."


Έγειρε στη ράχη της καρέκλας, σαν κάπως ντροπιασμένος με τον εαυτό του και άφησε την πένα. Την άλλη στιγμή αναπήδησε τρομαγμένος. Ένας χτύπος στην πόρτα ακούστηκε. "

Από το 1984, του George Orwell

28 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Μηπως μπορει κανεις να με βοηθησει εχω καποιες αποριες
(ερωτησεις κανω, δεν γνωριζω )

ερωτηση 1. Η ΚΙΣΑ παιρνει καποιου ειδους επιχορηγηση η χορηγια η βοηθεια η τελος παντων οποιουδηποτε ειδους οικονομικη βοηθεια (χρηματα) απο το κρατος?
ερωτηση 2. Αν ναι ειναι απο το υπουργειο εσσωτερικων που τα παιρνει?
ερωτηση 3. Ποιος ειναι ο υπουργος εσσωτερικων?
ερωτηση 4. εκεινος ο κυριος με τα γυαλλακια ο προεδρος της ΚΙΣΑ, εχει συγγενια (οικογενειακη η επαγγελματικη)με τον κυριον συλλικιωτην?
ερωτησεις κανω, ξερει κανεις τις απαντησεις να με βοηθησει? κατι κουβεντες ακουσα και ρωτω για να μαθω, εγω εν τζαι ξερω.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κηρυκούιν να σε βοηθήσω γιω ρε φιλούιν μου. Πρώτα να σου πω ότι είσαι ένας που τους πιο αχώνευτους τύπους όλων των εποχών που ερέξαν που μέσα σε τούτον τον γέριμον τον ιστότοπον. Γίνουνται τα βλαντζιά μου πράσινα άμαν σε ακούω να μιλάς. Τζιαι ξέρεις γιατί εν σε χωνεύκω; Γιατί ρωτάς ερωτήσεις που εν θέλω ούτε με κόφτει ν' απαντήσω. Αμμά πιον!

thomas28gr είπε...

Στην Κύπρο ζουν κάπου τις 600.000 Κύπριοι. Από αυτούς σχεδόν οι 115.000 είναι Έλληνες και έχουν το Ελληνικό πνεύμα, οι υπόλοιποι ονομάζονται ''Κύπριοι'' αλλά δεν δέχονται τον χαρακτηρισμό «είσαι Έλληνας».

Οι ''Κύπριοι'' σχυρίζονται πως οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια τους, πως ενώ ζούσαν και έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας μαζί με τους Τούρκους, Άγγλους, Αμερικάνους, Εβραίους, οι Έλληνες τους καταστρέψανε το ‘74, αγνοώντας πως οι πολιτικοί τους πούλησαν την Κύπρο αυτή τη στιγμή τους κυβερνάν, ξεχνάν πως το 1959 υπόγραψαν συμβόλαιο πώλησης εις τους Τούρκους με εγγυητές τους Άγγλους… αλλά ας μη ξεχνάμε πως ''Κύπριος'' σημαίνει υποκριτής, ψεύτης, ανθέλληνας.

Πρέπει να τονίσουμε πως από το ‘74 μέχρι σήμερα τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα τα κατεχόμενα (είναι αδέλφια τους όπως λένε) και φυσικά το πληρώνουν οι Κύπριοι, καθώς επίσης τους τροφοδοτούν και με νερό. Εκτός από αυτά οι Κύπριοι πάνε στα κατεχόμενα και αφήνουν τα ωραία τους λεφτά στα καζίνα….. Σε διάστημα 1 χρόνου τους άφησαν σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Κύπρο η πολιτική ηγεσία αποτελείται από παν-ηλιθίους, ρομποτάκια των Εβραίων, κοινώς των Άγγλο-Αμερικάνων. Είναι όντα χωρίς λογική, βδέλλες που αυτοονομάζονται Έλληνες μαθαίνοντας την Ελληνική γλώσσα φυσικά σαν δευτερεύουσα, αφού μέχρι πριν χρόνια είχαν σαν 1η την Αγγλική, σαν 2η την Τούρκικη και σαν 3η γλώσσα την Ελληνική. Οι ''μορφωμένοι'' πήγαιναν english school. Φωνάζουν ζήτω η Ελλάδα μα όχι ζήτω η Έλληνες, κατεβάζουν Ελληνικές σημαίες για να μην προσβάλλουν τα αδέρφια τους τους Τούρκους, ενώ απέναντι στον πενταδάκτυλο η Τούρκικη σημαία δεν τους ενοχλεί καθόλου. Είπαμε είναι αδέρφια τους.
Ζήτω οι αληθινοί Έλληνες της Κύπρου.

Ανώνυμος είπε...

Ήνταν μπον ρε Θωμούιν ποιος σου 'νεψεν τζιαι ήρτες χάλουππα χάλουππα δαμέσα; Φαίνεστε μου εννά τα πάμεν καλά εμείς τα δκιο φτάνει να μ’ ακούεις. Καταρχήν μεταξύ μας επειδή έσιει πολλούς ποτούτους τους διμούτσουνους κουτσομπόλιες δαμέσα έγλεπε που κάτι τύπους όπως ο Μεταξόπουλος τζι ο άλλος ο Ξεμασκαρευτής. Εν όπως τα θερκά τα διπλόνουρα τζιείνοι οι δκιο. Όπως τα θερκά τα διπλόνουρα.

Kokoui είπε...

Μετά από κείνο το ΄«αλλού αυτά» του Καρογιάν,ιμίσιη μου,προς τον Ντάουνερ,υπάρχει καμμιά αμφιβολία, πως δεν θα ξαναπεράσει από την Κύπρο,πιο ψεύτης,απατεώνας και ανήθικος πολιτικός, από τον εξουσιόκαυλο Αρμένη;Νομίζει ο Καρεκλογιάν, ότι ξεχάσαμε τις αποκαλύψεις του ακαδημαικού Κώστα Μαυρίδη,τις οποίες δημοσίευσε μάλιστα και αυτούσιες το Christofias watch η νομίζει ότι απευθύνεται σε καύρους;Μπορεί το christofias watch, να τις αναδημοσιεύσει, για να καταλάβει ο Κυπριακός λαός από τι είδους κάστα κυβερνάτε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κοκούιν έσιει κάτι τύπους δαμέσα που ελαλούσαν κάτι κουβέντες για λλόου σου τες προάλλες. Έγλεπε με ποιους κάμνεις παρέαν δαμέσα. Έσιει κάποιους που κλικκώνουν εναντίον σου. Εν λαλώ παραπάνω ρε φιλούιν, εννά δεις τζιαι εννά καταλάβεις τούτα τα θερκά τα διπλόνουρα. Πάντως εγιώ είμαι μέσα σε τούτους.

ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ είπε...

ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ........ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ........

Kokoui είπε...

Λαλείς ρε Ταβάνι,στις επόμενες προεδρικές εκλογές, να σε εκλέξουμε πρόεδρο εκ περιτροπής, μαζί με τον συμπαθέστατο εκ Πάφου διαχρονικό υποψήφιο Ούτοπο;Τι θα λεγες με τέσσερα χρόνια πρόεδρο τον Ούτοπο,δύο εσένα και με κυβερνητικό εκπρόσωπο τον άνεφ-ορίων;

Ανώνυμος είπε...

Η δράση του χριστιανικού ιερατείου με ολοφάνερες καθημερινές αποδείξεις.

Παίρνουμε τον πληθυσμό της Ελλάδας που πάνω-κάτω είναι δέκα εκατομύρια.
Όλοι αυτοί θα υπάρξουν ζωντανοί περίπου 70 χρόνια. Μετά άλλοι πάλι. Σίγουρη και εξασφαλισμένη πελατεία. “Τούτης της βασιλείας (πελατείας θέλουν να πουν) ουκ έστε τέλος.”
Κατά τη διάρκεια της ζωής τους αυτά τα 10 000 000 Ελλήνων:
Δε θα γεννηθούν με συνέπεια η μαμά τους να χρειαστεί τον καθαρισμό του παπά από την ακαθαρσία-αμαρτία της γέννας; (άκου ανοησίες) Βεβαίως, Και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα βαφτιστούν; Βεβαίως. Και θα τα ακουμπήσουν γερά για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα εκκλησιαστούν μέσα από τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς του σχολείου; Βεβαίως, και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία .
Δε θα αρραβωνιαστούν; Βεβαίως,και κάτι θα αφήσουν και στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα παντρευτούν; Βεβαίως, και θα τα ακουμπήσουν γερά για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα γιορτάσουν την ονομαστική τους εορτή αρχίζοντας με εκκλησιασμό πρώτα πρώτα; Βεβαίως, και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα εκκλησιαστούν και περίπου χίλιες φορές Κυριακές-αργίες-βαφτίσια-γάμους-κηδείες-μνημόσυνα; Βεβαίως, και θα αφήνουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα βάλουν και μερικές φορές το κάτι παραπάνω στους συχνούς εράνους για το κτίσιμο τάχα της τάδε εκκλησίας κλπ; Ε θα βάλουν απλόχερα για να συγχωρεθούν και λίγες αμαρτίες μην έρθουν οι επόμενες και γίνουνε πολλές, επί τη ευκαιρία.
Δε θα πάνε με πλήρη επισημότητα και στην παρέλαση των τάδε λειψάνων-εικόνων-φώτων-ρούχων-αντικειμένων κλπ κάποιων αγίων με ξεχωριστή κατάνυξη τόσο στο πνεύμα όσο και στην τζέπη; Βεβαίως, και θα βάλουν απλόχερα για να συγχωρεθούν ακόμα λίγες αμαρτίες μην έρθουν οι επόμενες και γίνουνε πολλές, επί τη ευκαιρία.
Δε θα πεθάνουν με το καλό και προς ευχαρίστηση του παπά που το περίμενε πως και πως; Βεβαίως και θα τα ακουμπήσουν γερά (μέσω συγγενών) για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα θέλουν και καμιά εικοσαριά μνημόσυνα; Βεβαίως θα θέλουν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Και θα τα παίρνει και το παγκάρι γερά, για να πιάνουν καλύτερα οι ευχές, να μη βασανίζεται ο τρισμακάριστος, επί τη ευκαιρία. Λες και δε συγχωρέθηκε από τα προηγούμενα μνημόσυνα και θέλει κι άλλα. Τη δουλειά της συγχώρεσης την κάνει λίγη-λίγη ο θεός, να μη κουράζεται

Βάλε τώρα φίλε μου με το νου σου. Ο κάθε ένας μας κατά τη διάρκεια της ζωής του δε θα καταβάλει 300 ευρώ το λιγότερο;
Δηλαδή: 10 000 000 Χ 300=3 000 000 000=Τρία δισεκατομύρια μαλακτά, κάθε 70 χρόνια. Μιλάμε για τέτοιο εισόδημα. Από εκδηλώσεις ανούσιες και παντελώς αχρείαστες χώρια από αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, πώληση βιβλίων θρησκευτικής εφαρμοσμένης αερολογίας, φυλακτών, ταμάτων, εξορκισμών και πόσα πόσα άλλα!
Τρία δισεκατομύρια μαλακτά ευρωπουλάκια κάθε 70 χρόνια, καθαρά, γιατί τους μισθών ό ο ολων των ρασοφόρων τους καταβάλλει το κράτος.

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θέλανε τον πολιτικό γάμο;
Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θέλανε την καύση των νεκρών;
Χάνουν εισόδημα φίλε μου. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια, χάνουν εισόδημα.
Τα άλλα όλα περί θεών και δαιμόνων είναι κουτόχορτο για τον καθένα μας.
ΚΟΥ-ΤΟ-ΧΟ-ΡΤΟ.
Κατάλαβες και ποιός πληρώνει τον antonis και τον κάθε antonis να είναι ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος να μην αφήσει να ακουστεί τσιμουδιά, όταν κάποιος από μας δοκιμάσει να πει τα πράματα με το όνομα τους;
Πληρωμένοι και ετοιμοπόλεμοι από καιρό με όλα τα μέσα στη διάθεση τους. Καλογραμμένες αλλά ολοφάνερες ψευδολογίες και χίλια δυό άλλα αποτρεπτικά τεχνάσματα. Αμέ;

thomas28gr είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΥΤΟΠΟΣ ΕΔΩ:

www.youtube.com/OutoposCyprus

Ανώνυμος είπε...

thomas28gr,
κάτσε καλά ρε αγόρι μου.
Πήγαινε στην Κύπρο ,το ελεύθερο μέρος, να δεις μια Ελλάδα που ούτε πίστευες ότι υπάρχει.
Ποιός σου είπε αυτές τις ανοησίες;
Πήγαινε δες μόνος σου.
Και αν θες να τους δοκιμάσεις ζήτα τους βοήθεια να δείς ότι σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας, δε θα εύρισκες τόση βοήθεια.

Ε.ΛΑ.Μ. 5 είπε...

Οταν η ΚΙΣΑ έκανε αντισυγκεντρώσεις και το ΕΛΑΜ κατείγγειλε τις σχέσεις Πολυκάρπου και Συλικώτη "επαίζατε πελλόν". Τωρα που σας χτυπάει τους θυμηθήκατε.
Κρίμα που κάποιοι δεν έχουν τα ίδια αντανακλαστικά παντού...

Unknown είπε...

Τουρκικό και αλβανικό ναυτικό στο Ιόνιο και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Βορειοηπειρωτών
Αποδελτιώθηκε στον «Εμπροσθοφύλακα» στις 27 Μαίου 2010 Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν επισημοποίησε την υπαγωγή της Ελλάδας στην Νέα Τουρκοκρατία. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχτηκε να συζητήσει, μυστικά και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού, θέματα Αιγαίου που ουσιαστικά θα τσιμεντώσουν την συγκυριαρχία του με την Τουρκία. Κανείς όμως δεν μίλησε για τις συμφωνίες Αλβανίας - Τουρκίας, και την παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και στα δυτικά της χώρας μας! Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, και εμείς φωνάζουμε για αυτά που απλώς έχουν επισημοποιηθεί. Σε πόσο καιρό άραγε θα μιλούμε για αναθεώρηση των χωρικών υδάτων και με την Αλβανία; Οι φωνές για την “απελευθέρωση της Τσαμουριάς” δεν λένε τίποτα; Το Σχέδιο “Καλλικράτης” [διαβάστε: «"Πρόγραμμα Καλλικράτης": Ολοταχώς προς την αποδημοκρατικοποίηση και την ομοσπονδιοποίηση της Ελλάδος!»] δεν θα ανοίξει τις ορέξεις για απόσχιση της Ηπείρου; Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως η έκρηξη στο σπίτι του Δημάρχου Χειμάρρας θα καταγγελθούν σε διεθνή κέντρα;


Και κάτι τελευταίο: Αφού ο “φιλειρηνιστής” Ερντογάν είναι, υποτίθεται, σε σύγκρουση με τους στρατιωτικούς, γιατί άραγε “οι στρατιωτικοί” συνάπτουν συμφωνίες στρατιωτικής φύσεως με την Αλβανία; Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;

Unknown είπε...

DefenceNet’
«Μόνιμη τουρκική ναυτική βάση στην πλάτη της Ελλάδας»
25 Μαΐου 2010

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή και αναμεταδόθηκε από το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πριν δυο μήνες είχε ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.

Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).

Μετά την ψήφιση και του νόμου από το αλβανικό κοινοβούλιο, ουσιαστικά επισημοποιείται και τυπικά μια στρατηγική προσέγγιση που χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90.

antonis είπε...

Για να αποδείξουμε το δόλο τού ισχυρισμού τών νεοειδωλολατρών, ότι δήθεν οι Χριστιανοί επικράτησαν διώκοντας τους εθνικούς, θα δείξουμε με αριθμούς, το πώς οι ίδιοι οι Χριστιανοί αυξήθηκαν και κατέκτησαν τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, παρά τους διαρκείς διωγμού που υφίσταντο για 3 συνεχείς αιώνες από τους Ειδωλολάτρες και τους Εβραίους συνεργάτες τους.

4 π.Χ. περίπου. Γέννησις Ιησού Χριστού τού Ναζωραίου
27 μ.Χ. περίπου. Έναρξη τού δημοσίου κηρύγματος τού Ιησού Χριστού.

Η κατάσταση τής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι η εξής: Πληθυσμός: 33.000.000. (50 % δούλοι). Οι Ιουδαίοι τής αυτοκρατορίας ήταν 2.300.000 (7% τού πληθυσμού τής αυτοκρατορίας), κυρίως προσύλητους στον Ιουδαϊσμό. Ο πληθυσμός τής Παλαιστίνης, ήταν 580.000 Ιουδαίοι και 233.000 εθνικοί.

30 μ.Χ. περίπου. Σταύρωση, ανάσταση και ανάληψη τού Χριστού. Δίνεται η εντολή Του: "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη" (Ματθαίος 28/κη΄ 19).

Περίπου 4.000 πιστοί στον Χριστό σε όλη την Παλαιστίνη υπήρχαν κατά τις ημέρες τών εμφανίσεων τού αναστημένου Ιησού.

Πεντηκοστή. Μετά τη θαυματουργική επιφοίτηση τού Αγίου Πνεύματος και τα όσα είδαν, 3.000 Ιουδαίοι προσύλητοι από κάθε περιοχή τού τότε γνωστού κόσμου, βαπτίζονται Χριστιανοί, και φεύγουν μεταφέροντας τη Χριστιανική πίστη στους Ιουδαίους όλων τών χωρών προέλευσής τους. (Πράξεις 2/β΄ 41). (Παλαιστίνη, Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Λιβύη, Συρία, Ιταλία κλπ)

34 μ.Χ. περίπου. Μαρτύριο τού πρωτομάρτυρος Στεφάνου, και διωγμός στους Χριστιανούς τής Ιουδαίας από τους Εβραίους. Ο διωγμός εξαναγκάζει τους Χριστιανούς να καταφύγουν σε άλλες περιοχές, και να μεταφέρουν εκεί το Ευαγγέλιο. Πρώτοι Χριστιανοί στην Αιθιοπία από τον Αιθίοπα ευνούχο, και στη Σαμάρεια από τον Φίλιππο. Μεταστροφή τού Σαούλ στη Χριστιανική πίστη, που ονομάζεται Παύλος.

35 μ.Χ. περίπου. Πολλαπλασιασμός τών Χριστιανών στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Πράξεις 9/θ΄ 31). Πρώτοι Χριστιανοί στην Αρμενία.

36 - 40 μ.Χ. Είσοδος τών Εθνικών στη Χριστιανική πίστη με πρώτο τον Κορνήλιο. Ευρεία εισροή Ιταλών Ρωμαίων πολιτών από τον Πέτρο στην Καισάρεια. (Πράξεις 10/ι΄ 1-48). Χριστιανοί σε Αντιόχεια, Ελλάδα και Ρώμη.

42 μ.Χ. Πλήθος πιστεύει στην Αλεξάνδρεια, τη Φοινίκη και την Κύπρο. (Πράξεις 11/ια΄ 21).

43 μ.Χ. Ο αριθμός τών Χριστιανών στην Αντιόχεια, (με τη βοήθεια τού Παύλου και τού Βαρνάβα), είναι 500. Για πρώτη φορά ονομάζονται τότε Χριστιανοί. (Πράξεις 11/ια΄ 21).

44 μ.Χ. Διωγμός τών Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ από τους Εβραίους, από τον βασιλιά Ηρώδη Αγρίππα τον 1ο. Αποκεφαλισμός τού Ιακώβου. Φυλάκιση και διαφυγή τού Πέτρου.

50 μ.Χ. περίπου. Ιουδαίοι και Χριστιανοί εξορίζονται από τη Ρώμη. Ο Παύλος κηρύττει σε Μακεδονία, Αχαϊα και Ασία. (Πράξεις 16/ις΄ 6).

52 μ.Χ. Ο απόστολος Θωμάς κηρύττει στην Ινδία

57 μ.Χ. Κατάσταση τής πόλης τής Ρώμης: 3000 περίπου Χριστιανοί, 5 εκκλησιασμάτων. Συνολικός πληθυσμός Ρώμης: 800.000.

60 μ.Χ. περίπου. Πρώτοι Χριστιανοί στη Δαλματία και Ιλλυρικόν (Γιουγκοσλαβία).

61 μ.Χ. Αρχή τής Κελτικής Εκκλησίας.

63 μ.Χ. Μαρτύριο τού Μάρκου στην Βαϋκάλη κοντά στην Αλεξάνδρεια.

antonis είπε...

64 μ.Χ. Μεγάλη πυρκαγιά τής Ρώμης. 1ος Μεγάλος διωγμός τών Χριστιανών από τον Νέρωνα. Οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος μαρτυρούν μαζί με χιλιάδες Χριστιανούς. Ο ιστορικός Τάκιτος, που γεννήθηκε γύρω στο 56 μ.Χ., λέει ότι ο Νέρων, για να βγάλει τις υποψίες από πάνω του, κατηγόρησε τους Χριστιανούς για την πυρκαγιά, τους οποίους τότε "τους κατασπάραξαν τα σκυλιά και πέθαναν" και "τους έκαιγαν ρίχνοντάς τους στις φλόγες για να χρησιμεύουν ως νυχτερινός φωτισμός, όταν έσβηνε το φως τής ημέρας. Ο Νέρων πρόσφερε τους κήπους του γι' αυτό το θέαμα". (Τα Χρονικά, Βιβλίο ΧV, παρ. 44).

66 μ.Χ. Αντι-Ιουδαϊκές εξεγέρσεις και οργανωμένες σφαγές Εβραίων στην Αίγυπτο. 50.000 φονεύθηκαν στην Αλεξάνδρεια, και 60.000 αλλού.

67 μ.Χ. Ο Βεσπασιανός με 60.000 στατιώτες, καταπνίγει Ιουδαϊκή εξέγερση, και ανακαταλαμβάνει την Γαλιλαία.

69 μ.Χ. Οι Ιουδαίοι τής διασποράς που έχουν ακούσει το Χριστιανικό ευαγγέλιο από Χριστιανούς, είναι ήδη 4.000.000.

70 μ.Χ. Καταστροφή τής Ιερουσαλήμ από τον Τίτο με 4 λεγεώνες. 600.000 Ιουδαίοι σκοτώνονται στην Ιουδαία, 10.000 Ιουδαίοι σταυρώθηκαν, 90.000 Ιουδαίοι μεταφέρονται στη Ρώμη ως δούλοι. Οι εξ Ιουδαίων Χριστιανοί τής Ιερουσαλήμ που πρόσεξαν στην προφητεία τού Χριστού για την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ, διαφεύγουν πριν την καταστροφή και διασκορπίζονται μεταφέροντας το Ευαγγέλιο σε άλλες περιοχές. Τέλος τών Ιουδαϊζόντων Χριστιανών. Το κέντρο τού Χριστιανισμού τής ανατολικής αυτοκρατορίας, είναι πια η Αντιόχεια.

Η κατάσταση παγκοσμίως 30 χρόνια (μία μόλις γενεά) μετά τον Χριστό είναι: Ο κόσμος έχει εκχριστιανισθεί κατά 0,1%. Έχει ακούσει το Ευαγγέλιο το 15% τού κόσμου, και οι Γραφές έχουν μεταφρασθεί σε 5 γλώσσες.

71 μ.Χ. Κτίζεται το Κολοσσαίον στη Ρώμη. Μεγάλος αριθμός Χριστιανών ρίχνεται στα θηρία, ή μαρτυρούν αλλιώς.

80 μ.Χ. περίπου. Το Ιεραποστολικό κέντρο τής Χριστιανικής πίστης μετακινείται στην Έφεσο, από τον απόστολο Ιωάννη. Φτάνουν στη Γαλλία οι πρώτοι Χριστιανοί εξ' Ιταλίας, και ο Χριστιανισμός μεταδίδεται για πρώτη φορά στην Τυνησία.

81 μ.Χ. 2ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός από τον Δομιτιανό (81-86 μ.Χ.)

Αυτός βρήκε αφορμή το "φόρο τού διδράχμου", που δεν πλήρωναν οι Χριστιανοί, επειδή έπαυαν να είναι Ιουδαίοι και άρχισε σκληρό διωγμό κατά τών Χριστιανών. Τότε μαρτύρησαν ο 1ος επίσκοπος Αθηνών Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης στην πυρά και ο Τιμόθεος επίσκοπος Εφέσου, μαθητής τού Αποστόλου Παύλου. Θα ακολουθήσει ο Πούπλιος.

Ήταν σύντομος διωγμός, όμως πολύ σφοδρός. Εφάρμοσε το σύστημα των προδοσίας, της καταγγελίας και της δημεύσεως της περιουσίας. Οι Χριστιανοί διώχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στη λατρεία τού αυτοκράτορα. Δολοφονήθηκαν περίπου 40.000 Χριστιανοί στη Ρώμη και σε ολόκληρη την Ιταλία, ανάμεσα στους οποίους και ο Φλάβιος Κλήμης εξάδελφος τού αυτοκράτορα, ενώ η γυναίκα του Φλαβία Δομίτιλλα, εξορίσθηκε, Εξορίσθηκε τότε και ο απόστολος Ιωάννης στην Πάτμο, όπου έγραψε την Αποκάλυψη. (Εγκυκλοπαίδεια Χάλεϋ σελ. 959,1053,1059).

90 μ.Χ. περίπου. Πρώτοι Χριστιανοί στη (σημερινή) Δυτική Γερμανία.

98 μ.Χ. 3ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός από τον Τραϊανό (98-117 μ.Χ.)

Οι Χριστιανοί κατηγορήθηκαν επειδή δεν λάτρευαν τον αυτοκράτορα και δεν θυσίαζαν στους Ρωμαίους θεούς. Διήρκεσε σε όλη τη διάρκεια τής βασιλείας τού αυτοκράτορος. Διασώζεται αποκαλυπτική επιστολογραφία τού αυτοκράτορα με τον Πλίνιο, περί τού διωγμού αυτού. Εκεί ο Πλίνιος φαίνεται απογοητευμένος, επειδή στην περιοχή του οι Χριστιανοί είναι τόσοι πολλοί, που οι ειδωλολατρικοί είναι έρημοι, και μόνο μετά τους διωγμούς άρχισαν πάλι να γίνονται θυσίες.

Στους διωγμούς αυτούς μαρτύρησαν ο Συμεών, αδελφός τού Ιησού Χριστού και επίσκοπος Ιερουσαλήμ, ο οποίος σταυρώθηκε το 107 μ.Χ., και επίσης ο Ιγνάτιος, δεύτερος επίσκοπος Αντιοχείας, τον οποίο πήραν στη Ρώμη, και τον έριξαν στα θηρία. Μαρτυρούν εν Φιλλίποις μεταξύ άλλων ο Παρμενάς, ο Ζώσιμος, και το 109-110 μ.Χ. ο επίσκοπος Δυρραχίου Άστιος.

.

antonis είπε...

100 μ.Χ. 2 γενιές (60 έτη) μετά τον Χριστό, ο κόσμος είναι κατά 0,6% Χριστιανοί. Έχει ευαγγελισθεί κατά 28%, και οι Γραφές έχουν μεταφρασθεί σε 6 γλώσσες. Ο Χριστιανισμός είναι κυρίως αστικός. Μεταφέρεται από πόλη σε πόλη μέσω τών αστικών οδών.

Πρώτοι Χριστιανοί στο Μονακό, Στη Σρι Λάνκα (τότε Κεϋλόν), στη Σαουδική Αραβία, στη Ρουμανία (τότε Ρωμαϊκή επαρχία τής Δακίας), και Λατινόφωνοι πρώτοι Χριστιανοί στην Αλγερία (τότε Ρωμαϊκή επαρχία Μαυριτανίας).

115 μ.Χ. Μαρτύριο αγίου Ιγνατίου Επισκόπου Αντιοχείας.

117 μ.Χ. Διωγμός τού Αδριανού (117 - 138 μ.Χ.)

Δίωξε τους Χριστιανούς, όμως με μετριοπάθεια. Ο Τηλεφόρος, ποιμένας τής Εκκλησίας τής Ρώμης μαρτύρησε τότε, μαζί με πολλούς άλλους. Στις ημέρες του αυτοκράτορα αυτού, ο Χριστιανισμός δυνάμωσε πολύ, κερδίζοντας πιστούς και από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Επί Αδριανού 125-126 μ.Χ. διατυπώνεται η πρώτη απολογία του Κοδράτου και του Αριστείδη. Από τους διωγμούς παραλίγο να διαλυθεί η Χριστιανική παροικία στην Αθήνα αλλά αποσοβήθηκε με τους λόγους και την εμψύχωση από τον Κοδράτο.

132 μ.Χ. Δεύτερη Ιουδαϊκή εξέγερση υπό τον Βάρ. Κοκέβα. Δεύτερη καταστροφή τής Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους. Όλος σχεδόν ο πληθυσμός τής Παλαιστίνης πέθανε ή διέφυγε.

136 μ.Χ. Ο Ανδριανός επανιδρύει την Ιερουσαλήμ. Στη θέση τού Ναού τής Ιερουσαλήμ ανηγέρθει ναός τού Δία.

138 μ.Χ. Διωγμός τού Αντωνίου Πίου (138-161 μ.Χ.)

Ο αυτοκράτορας αυτός, αν και δεν δίωξε ειδικά τους Χριστιανούς, είχε μανία με την επιβολή τών νόμων, με πολλούς από τους οποίους δεν ήταν δυνατόν να συμμορφωθούν οι Χριστιανοί, και έτσι στις ημέρες του μαρτύρησαν έμμεσα αρκετοί Χριστιανοί, μεταξύ τών οποίων και ο Πολύκαρπος, η περιγραφή τού μαρτυρίου τού οποίου διασώζεται στο ομόνυμο πρωτοχριστιανικό βιβλίο: (Μαρτύριον Πολυκάρπου). Σταματούν τότε οι διωγμοί σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

150 μ.Χ. περίπου. Πρώτοι Χριστιανοί στην Αγχίαλο και Δεβελτόν κατά μήκος τής Μαύρης Θάλασσας. Πρώτοι Ρωμαίοι Χριστιανοί στην Πορτογαλία.

156 μ.Χ. Θάνατος τού Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης δια πασσαλώσεως.

161 μ.Χ. 4ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός επί Μάρκου Αυρηλίου (161 - 180 μ.Χ.)

Οι σκληρότεροι διωγμοί από την εποχή τού Νέρωνα ως τότε. Όπως ο Ανδριανός, θεώρησε και αυτός πολιτική ανάγκη την υποστήριξη τής επίσημης θρησκείας τής αυτοκρατορίας. Με μεγάλη σκληρότητα αποκεφάλισε και έριξε στα θηρία πολλές χιλίαδες Χριστιανούς, ανάμεσα στους οποίους τον γνωστό πρωτοχριστιανό συγγραφέα Ιουστίνο τον Μάρτυρα. Τη θηριωδία του τη γνώρισε ιδιαίτερα η Νότια Γαλατία. Υπέβαλε τα θύματά του σε απίστευτα βασανιστήρια. Μια Χριστιανή δούλη, ο Βλαντίνα, ενώ την βασάνιζαν από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να λέει: "Είμαι Χριστιανή. Κανείς από εμάς δεν έκανε τίποτα κακό". Τα χρόνια αυτά βασανίσθηκε και αποκεφαλίσθηκε η Αγία Παρασκευή. Ο Μάρκος Αυρήλιος επισκέπτεται την Ελλάδα και δημιουργούνται θύματα από τους διωγμούς. Την συνέχεια των διωγμών αναλαμβάνει ο υιός του Κόμοδος.

174 μ.Χ. Πρώτοι Χριστιανοί στην Αυστρία.

antonis είπε...

180 μ.Χ. Χριστιανοί υπάρχουν πλέον σε όλες τις επαρχίες τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στη Μεσοποταμία. Ο Πάνταινος ιδρύει σχολή εκπαίδευσης ιεραποστόλων στην Αλεξάνδρεια τής Αιγύπτου. Ενέα χρόνια αργότερα, έχουμε αναφορά από την Ινδία για Χριστιανούς που προέκυψαν από την ιεραποστολική αυτή σχολή.

190 μ.Χ. Εκτεταμένη μεταστροφή προς τον Χριστιανισμό στη Βόρεια Αφρική, κατά τεραστίους αριθμούς.

193 μ.Χ. 5ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός, επί Σεπτιμίου Σεβίρου. (193-211 μ.Χ.)

Την εποχή τού Σεβήρου ανανεώθηκε ένας νόμος το 202, που δεν επέτρεπε τον προσηλυτισμό.

Ο διωγμός αυτός υπήρξε πολύ δριμύς, αλλά όχι γενικός. Περισσότερο υπέφεραν η Αίγυπτος η Γαλατία και η Βόρεια Αφρική. Στην Αλεξάνδρεια έκαιγαν στη φωτιά, σταύρωναν ή αποκεφάλιζαν καθημερινά πολλούς μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους και ο Λεωνίδας, ο πατέρας τού Ωριγένη και ο Ειρηναίος, επίσκοπος τού Λουγδούνου (σημερινής Λυών τής Γαλλίας) και η Αγία Περπέτουα στην Καρχηδόνα, μια αριστοκράτισσα με την πιστή δούλη της, την Φελίσιτα, τις οποίες τις κομμάτιασαν τα θηρία. Κράτησε από το 202 ως το 211.

197 μ.Χ. Ο Τερτυλιανός γράφει: "Το αίμα τών μαρτύρων εχύθη" και "Δεν υπάρχει πράγματι έθνος που να μην είναι Χριστιανικόν".

200 μ.Χ. Η κατάσταση Παγκοσμίως 6 γενιές (160 έτη) μετά τον Χριστό: Ο κόσμος είναι κατά 3,4% Χριστιανοί. Ευαγγελισμένος 32%.Οι Γραφές μεταφρασμένες σε 7 γλώσσες.

Διωγμοί στην Αίγυπτο, με χιλιάδες Χριστιανούς μάρτυρες.

Πρώτοι Χριστιανοί στην Ελβετία (καλούμενη τότε Ρωμαϊκή επαρχία τής Ραιτίας). Πρώτοι Χριστιανοί στη Σαχάρα και στο Βέλγιο.

Η Έδεσσα (σήμερα Ούρφα) γίνεται η πρώτη πόλις - κράτος που όρισε τον Χριστιανισμό επίσημη κρατική θρησκεία.

205 μ.Χ. περίπου. Ο Κλήμης Αλεξανδρείας γράφει: "Σύμπας ο κόσμος, μετά τών Αθηνών και τής Ελλάδος, (έχει) ήδη καταστεί κυριαρχία τού Λόγου".

210 μ.Χ. περίπου. Πρώτοι Χριστιανοί στο Κατάρ (τότε Περσική επαρχία τού Μπέϊτ Κατράγυε). (Πρώτα τεκμήρια από το 224 μ.Χ.).

225 μ.Χ. Πάνω από 20 Ασσυριακές επισκοπές τής Εκκλησίας στην περιοχή τού Τίγρη και τού Ευφράτη στην Κασπία Θάλασσα και στο Μπαχρέιν.

235 μ.Χ. 6ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός επί Μαξιμίνου. (235-238 μ.Χ.)

Στους διωγμούς αυτούς, κυνηγήθηκαν και θανατώθηκαν ιδιαίτερα οι ηγέτες τών Χριστιανών. Ο Ωριγένης γλίτωσε κρυβόμενος.

240 μ.Χ. περίπου. Γρηγόριος ο Θαυματουργός γίνεται επίσκοπος Πόντου, μιας κατά πλειοψηφίαν ειδωλολατρικής περιοχής. Αρχίζει μαζική κίνησις προς τον Χριστιανισμό. Το 95% απ' αυτούς, μεταστράφηκαν προς τον Χριστό ως τον θάνατό του το 270 μ.Χ.

antonis είπε...

249 μ.Χ. 7ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός επί στρατιωτικού ηγεμόνος Δεκίου. Συστηματική κρατική απόπειρα καταστροφής τού Χριστιανισμού (249-251 μ.Χ.)

Αποφάσισε να εξοντώσει τον Χριστιανισμό. Θεωρούσε τους Χριστιανούς αιτία τού ξεπεσμού τής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τότε συνελάμβαναν και βασάνιζαν κυρίως τον κλήρο και τους Επισκόπους. Ο διωγμός του απλώθηκε σε όλη την έκταση τής αυτοκρατορίας, και ήταν πολύ σφοδρός. Πλήθη ολόκληρα Χριστιανών, θανατώθηκαν με τα πιο σκληρά βασανιστήρια στη Ρώμη, στη Βόρεια Αφρική, στην Αίγυπτο και στη Μικρά Ασία. Ο Κυπριανός γράφει ότι "ολόκληρος ο κόσμος ερημώθηκε". Ο διωγμός κράτησε σε όλη τη διάρκεια τής βασιλείας του. Μεταξύ των Αθηναίων θανατώνονται ο Ηράκλειος, ο Παυλίνος και ο Βενέδημος. Στην Κόρινθο μαρτυρικό θάνατο έχει ο Κυπριανός Παύλος.

Στους διωγμούς θανατώθηκαν πάρα πολλές γυναίκες και η Αγία Χάρισσα στην δε Αθήνα ο επίσκοπος Λεωνίδας που τον κρέμασαν αφού τον βασάνισαν. Του έφτιαξαν αργότερα βασιλική «Μαρτύριον» στον Ιλισό που ανακαλύφθηκε από τις ανασκαφές. Το ίδιο συμβαίνει στην Κρήτη (Κύριλλος 84 ετών και Θεόδουλος, Σατουρνίνος, Εύπορος, Γελάσιος, Ευνίκιος, Αγαθόπους, Ζωτικός, Κλεομένης, Βασιλείδης και Ευάρεστος) Χίο (Άγιος Ισίδωρος), Κόρινθο (13 μάρτυρες), Θεσσαλονίκη (Ελκιονίς μνήμη 28 Μαΐου).

250 μ.Χ. Υπάρχουν πάνω από 100 επισκοπές στη Νότια Ιταλία. Πρώτοι Χριστιανοί στην τότε επαρχία τής Παννονίας (Ουγγαρία) και στο Λουξεμβούργο. Εκκλησία ιδρύεται στη Χερσώνα (Σεβαστούπολη), Κριμέα και Ουκρανία. Πρώτοι Χριστιανοί με μία επισκοπή στο Μπαχρέϊν.

251 μ.Χ. Κατάσταση πόλης τής Ρώμης: 30.000 Χριστιανοί, σε 1.000.000 ειδωλολάτρες (3% τού πληθυσμού της) με 46 πρεσβυτέρους 7 διακόνους, 42 νεωκόρους, 52 εξορκιστές, 1500 χήρες και ενδεή πρόσωπα. Οι Χριστιανοί αντέχουν και συνεχίζουν να αυξάνουν.

antonis είπε...

235 μ.Χ. 8ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός επί Βαλεριανού. (253-260 μ.Χ.)

Δριμύτερος διωγμός από τον προηγούμενο τού Δεκίου. Κράτησε από το 257 ως το 259 μ.Χ.. Θανάτωσε πολύ κόσμο, μεταξύ τών οποίων και τον Κυπριανό, επίσκοπο Καρχηδόνας.

260 μ.Χ. Οι Χριστιανοί τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ανέρχονται πλέον σε 40% και αυξάνονται ταχύτατα.

270 μ.Χ. Κτίζονται οι πρώτες Βασιλικές (τετράγωνοι Χριστιανικοί ναοί).

9ος μεγάλος Ρωμαϊκός αυτοκρατορικός διωγμός επί Αυρηλιανού. (270-275 μ.Χ.)

287 μ.Χ. Μαζικές προσχωρήσεις στη Χριστιανική πίστη στην Αρμενία, επί Γρηγορίου τού Φωτιστού. Ο Χριστιανισμός διακυρήσσεται εκεί επίσημη κρατική θρησκεία.

295 μ.Χ. Ο Δαυϊδ Βάρσα ευαγγελίζεται στην Ινδία.

300 μ.Χ. Η κατάστασις παγκοσμίως 9 γενιές μετά τον Χριστό: Ο κόσμος είναι 4,4% Χριστιανοί, και 35% ευαγγελισμένος. Οι Γραφές μεταφράσθηκαν σε 10 γλώσσες. Οι περιοχές τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ισχυρότερη Χριστιανική ανάπτυξη, είναι: Συρία, Μικρά Ασία, Αίγυπτος, Β. Αφρική, Ρώμη και Λυών, με τη μεγαλύτερη αριθμητική δύναμη στην Ανατολή. Δεν υπάρχει περιοχή τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που να μην έχει ακούσει για τον Χριστό. Στην Ιταλία οι επισκοπές είναι πάνω από 200.

Στη Γεωργία υπάρχει ιεραποστολική δραστηριότητα. Στο Αφγανιστάν (τότε Κορασάν) πρώτοι Χριστιανοί.

303 μ.Χ. 10ος και τελευταίος μεγάλος αυτοκρατορικός Ρωμαϊκός διωγμός, επί Διοκλητιανού, με την παρακίνηση τού καίσσαρα Γαλέριου. Διατάχθηκε καταστροφή όλων τών Εκκλησιαστικών κτιρίων και Γραφών. Περίπου 500.000 Χριστιανοί εξετελέσθηκαν σε 9 χρόνια συστηματικών σφαγών. (284-305 μ.Χ.)

Ο χειρότερος από όλους τους άλλους διωγμούς, ο πιο δρυμύς και καταστροφικός και καθολικός σε όλη την έκταση τής αυτοκρατορίας. Επί 9 χρόνια τα όργανα τού αυτοκράτορα κυνηγούσαν τους Χριστιανούς στα δάση και τις σπηλιές, για να τους κάψουν ή να τους ρίξουν στα θηρία, και να τους κάνουν κάθε είδους βασανιστήριο που επινοούσε η ειδωλολατρική θηριωδία. Στη Μ. Ασία υπολογίζεται ότι θανατώθηκαν 15.000 Χριστιανοί, στην Αίγυπτο 140.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όμως οι Χριστιανοί άντεξαν και πάλι. Ο Διοκλητιανός αλλά και ο ίδιος ο Γαλέριος, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να νικήσουν τον Χριστιανισμό, και έτσι το 311 μ.Χ. παραχώρησε ο ίδιος ανεξιθρησκεία.

Επί Διοκλητιανού το 303 θανατώνεται και ο Άγιος Δημήτριος, στην Παλαιστίνη ο Άγιος Γεώργιος, στην Αίγυπτο η Αγία Αικατερίνη. Επί Γαλέριου έγινε μεγάλη σφαγή Χριστιανών στην Κόρινθο όπου και αναγνώστηκαν τα εξής ονόματα (Μύρων, Βικτωρίνος, Βίκτωρ, Νικηφόρος, Κλαυδιανός, Σαραπίων, Παπίας, Κοδράτος, Κορίνθιοι) και γύρω από την Κόρινθο (Κυπριανός, Διονύσιος, Άνεκτος, Παύλος, Κρίσκης, Λεωνίδας, Ειρήνη, Αδριανός). Στην Νίκαια μαρτυρούν οι εκ Θεσσαλονίκης Αγάπη, Χιονία και Ειρήνη. Στην Θεσσαλονίκη Ματρώνα, Αλέξανδρος, Ανυσία, Αγαθόπους διάκονος, Θεόδουλος αναγνώστης, Φλωρέντιος, Ταυρίων. Στην Κέρκυρα κάηκαν ζωντανοί οι μάρτυρες Ζήνων, Ευσέβιος, Νέων και Βιτάλιος.

310 μ.Χ. περίπου. Η Γαλατία είναι ακόμα κατά 70% ειδωλολατρική.

313 μ.Χ. Ο Μέγας Κωνσταντίνος εκδίδει Διάταγμα Ανοχής, που νομιμοποιεί τον Χριστιανισμό σε όλη την αυτοκρατορία.

319 μ.Χ. Οι ειδωλολατρικές θυσίες απαγορεύονται σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

330 μ.Χ. Η κατάσταση Παγκοσμίως 10 γενιές μετά τον Χριστό είναι: 12% τού παγκοσμίου πληθυσμού Χριστιανοί, και ο κόσμος έχει ευαγγελισθεί 36%. Οι Γραφές είναι μεταφρασμένες σε 10 γλώσσες. Μεταφορά τής πρωτεύουσας τής αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη.

339 μ.Χ. Βαρύς διωγμός τών Χριστιανών στην Περσία μέχρι το 379 μ.Χ.

Διακεκομένος και έντονος διωγμός υπό τών Σασανιδών ηγεμόνων μέχρι το 640 μ.Χ. όταν κατακτήθηκε από το Ισλάμ.

antonis είπε...

400 μ.Χ. Η κατάσταση παγκοσμίως 12 γενεές μετά τον Χριστό: Ο κόσμος είναι 17,1% Χριστιανοί, και ευαγγελισμένος κατά 39%. Οι γραφές μεταφράσθηκαν σε 11 γλώσσες.

Μερικά εκατομμύρια Χριστιανοί είναι γνωστό ότι ετάφησαν σε κατακόμβες κοντά στη Ρώμη, επί 3 αιώνες πριν από τη χρονολογία αυτή. Οι τάφοι τών Χριστιανών που κρύβουν οι κατακόμβες τής Ρώμης, υπολογίζονται από 2 ως 7 εκατομμύρια, και έχουν βρεθεί πρισσότερες από 4000 επιγραφές που ανήκουν στην περίοδο από τον Τιβέριο ως τον Κωνσταντίνο. (Εγκυκλοπαίδεια τού Χάλεϋ σελ. 1061).

8.000 Έλληνες Χριστιανοί βρήκαν ταφή στις Κατακόμβες τής Μήλου κατά τους πρώτους 3 μ.Χ. αιώνες. Αυτό είναι ενδεικτικό στοιχείο της εξάπλωσης και αποδοχής του Χριστιανισμού και την αυτοκρατορική αποδοχή και υποστήριξη της νέας θρησκείας. Ο πληθυσμός της Μήλου τα πρώτα 100 μ.Χ. χρόνια ανέρχονταν σε 20.000 ψυχές (Ρωμαίοι , Έλληνες , Εβραίοι και δούλοι).

Πρώτοι Χριστιανοί στη Ρωμαϊκή επαρχία τής Μαυριτανίας.

409 π.Χ. Αρειανοί Βησιγότθοι εισβάλλουν στην Ιβηρική χερσόνησο.

410 π.Χ. Πτώσις τής Ρώμης στον Αλάριχο και τους Βησιγότθους.

438 π.Χ. Θεοδωσιανός Κώδιξ, που κωδικοποιεί τη Ρωμ. Νομοθεσία. Και απαγορεύει εκφοβιστικά (και όχι πρακτικά) την ειδωλολατρική θρησκεία.

Στα παραπάνω χρονολογικά γεγονότα, είναι εμφανές, ότι οι Χριστιανοί επί 3 αιώνες διαρκών διωγμών, κατάφεραν να αυξηθούν και να κατακτήσουν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όταν ο Θεοδόσιος άρχισε να απαγορεύει την εθνική λατρεία ΓΙΑ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, αλλά και για να διασώσει την αρχαία τέχνη από φανατικούς ψευτοχριστιανούς, ήδη οι Χριστιανοί ήταν πλειονότητα. Ήδη το 260 μ.Χ. οι Χριστιανοί αποτελούσαν το 40% τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και μόνο οι αμόρφωτοι κάτοικοι τής υπαίθρου είχαν παραμείνει Παγανιστές, προσκολλημένοι στην ειδωλολατρεία. Βεβαίως ο Θεοδόσιος διευκόλυνε τους Χριστιανούς με τα διατάγματά του να επιβληθούν απόλυτα, όμως απλώς επιτάχυνε κάτι που ούτως ή άλλως θα συνέβαινε. Οι κάτοικοι τής αυτοκρατορίας, με τη θέλησή τους και παρά τους διαρκείς διωγμούς τριών αιώνων που υφίσταντο από ειδωλολάτρες αυτοκράτορες αλλά και από οχλοκρατικές ενέργειες, δέχθηκαν το ευαγγέλιο τής σωτηρίας τού Ιησού Χριστού, και κατέκτησαν την αυτοκρατορία.

Κάθε προσπάθεια να αποδοθεί η επικράτηση τού Χριστιανισμού σε δήθεν διωγμούς ειδωλολατρών, είναι ανιστόρητη και φτηνή δικαιολογία. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβάται ο νοικοκύρης!!!

arxiepiskopos είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ(ΠΟΘΚΙΑΝΤΡΑΠΟΙ,ήθελα να πω),αν γνωρίζετε ο Μεγάλος Αδελφός χρησιμοποιούσε και λάκκο με ασβέστη;

arxiepiskopos είπε...

Πάντως ο ΡΗΓΑΣ θα πρέπει όχι μόνο να ήταν μέλος της Επιτροπής,αλλά και να έδερνε.Δε δικαιολογείται αλλιώς το ότι μόλις είπε στον Τσιέλεπο "Σκάσε,ρε,τζιαι έκαμες μας ρεζίλιν",
ο Τσιέλεπος χέστηκε,έσκασε και χάσαμε τη διασκέδαση!!!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos,
πάντως ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ πρέπει να έχει για πρότυπα και ινδάλματα του , τους J.R. McArthy και Niccolo Machiavelli ( Μακάρθυ ΗΠΑ – Μακιαβέλι Ιταλία).
Δεν εξηγείται αλλοιώς.

Βέρος ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ο δικός σας !!!!!!!!!!!


Φοβού τους Ευέλικτους και δώρα φέροντες.



Φοβού τους Ευέλικτους
και δώρα φέροντες,
φοβάμαι τους τρελούς
και τους επαίροντες.
Παράξενα ηχεί η καλημέρα τους,
σαν ήχος μουσικής η καλησπέρα τους.

Αλλάξαμε εμείς ή κάτι γίνεται,
ναινέκο ξύπνα, γιατί κάτι ψήνεται.

Φοβού τους Ευέλικτους
και δώρα φέροντες,
τους ανθρώπους τους Μαγάριους,
τους προδότες χαμαιλέοντες.

Αλλάξαμε εμείς η κάτι γίνεται,
τα νώτα σου εξασφάλισε, αν γίνεται.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΠΕΛΑΣΓΕ,γιατί ώρες-ώρες χάνεις τη "σοβαρότητά" σου;Αυτό το επίπεδο αντιπροσωπεύεται επάξια από τύπους όπως ο ΑΙΑΝΤΑΣ και ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η αληθινή ιστορική πραγματικότητα επί Τουρκοκρατίας μέσα από τα παράθυρα του διαδικτύου.

Απόσπασμα.

Οι αφελείς πιστοί βέβαια, είτε από ευσέβεια, είτε από ευσεβή φόβο, μπορεί οι ίδιοι ενίοτε να την περνούσαν «σπαρτιάτικα», αλλά το παπαδαριό δεν έμενε καθόλου νηστικό. Οι ελεεινοί ρασοφόροι -οι «χριστιανοί πασάδες-μιλλέτ ππασιά» όπως τους αποκαλούσαν, για να είναι καλυμμένοι, δεν επαφίονταν στην ευσέβεια των πιστών μόνο, αλλά φρόντιζαν να επινοούν και διάφορες «αρπαχτές» με την μορφή εισφορών, που στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα είδος φορολόγησης-σκύλλευσης του αφελούς ποιμνίου. Έτσι, οι χριστιανοί ραγιάδες επί Τουρκοκρατίας, υποχρεώνονταν να καταβάλλουν, εκτός από το «χαράτσι» στους Οθωμανούς, και διάφορες «εισφορές» στους ρασοφόρους -έκτακτες και μη- που ανάλογα «βαπτίζονταν» ως «εμβατίκια», «φιλότιμα», «λειτουργικά», «ψυχομερίδια» κ.ά. Στάκτη στα μάτια δηλαδή!
Γι' αυτό με την απελευθέρωση των ραγιάδων και την εκδίωξη του Οθωμανού δυνάστη, το παπαδαριό βρέθηκε να έχει στην κατοχή του το 90% της Ελληνικής γης και εκκλησιές και μοναστήρια γεμάτα χρυσάφι και πολίτιμους λίθους, πλουσιώτερο κατά πολλάκις και απ' αυτής ακόμα της κατάπτυστης Βυζαντινής εποχής.
Σήμερα καμώνονται ότι τάχα δεν τους άρεσε η οθωμανοκρατία. Ανάγκάζονταν λέει να λειτουργήσουν το κρυφό σχολειό για να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά λόγω οθωμανικής απαγόρευσης. Ουδέν αναληθέστερον. Το κρυφό σχολειό δεν ήταν τίποτε άλλο από την μυστική και σκοτεινή πρακτική των ρασοφόρων να ξεμοναχιάζουν τα παιδιά αφελών πιστών στα μοναστήρια. Έτσι τους έπειθαν να προσφέρουν μέρος της περιουσίας τους στο "θείον" με αντάλλαγμα την ανταμοιβή τους στον . . . ουρανό. Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Πρώτα πείθουν τον νέο να γίνει μοναχός και μετά, τον υποχρεώνουν όπως μέχρι την χειροτόνηση του ως διάκονος να έχει μεταβιβάσει στο μοναστήρι όλη την περιουσία του.

Patridas είπε...

Μπίκ Μπράδερ ις γουότσινκ, μέ-ιτ ιν Σάιπρους δε Ακέλ γουέι...