Τι μας εισηγούνται να αποδεχθούμε;

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μόλις γκω εγιώνι Περίτροπος Πρόεντρος, εννα όκω σε εποικηλίκι
επίομα τέκνου δίχα κριτήρια ολάν!


Αναδημοσιεύεται πιο κάτω από την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ένα εξαιρετικό άρθρο του Πέτρου Παντελίδη, το οποίο προσφέρει τροφή για σκέψη και προβληματισμό, σε όσους συμπολίτες μας αμφισβητούν ακόμα τη διαπραγματευτική ανικανότητα του Προέδρου Χριστόφια.


‘Οσο περνά ο καιρός και η λειτουργική λύση δεν πλησιάζει, οι εραστές της οποιασδήποτε λύσης για επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το παράνομο κράτος της κατοχής,
προσπαθούν να θέσουν διλήμματα και ιδιαίτερα ένα σημαντικό δίλημμα. Μας λένε ότι η λύση θα είναι οδυνηρή και θα αλλάξει πολλά πράματα, από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η εκ περιτροπής προεδρία, η παραμονή των εποίκων και πολλές διχοτομικές πρόνοιες θα είναι, μας λένε, απαραίτητα συστατικά της λύσης. Μας λένε όμως ότι πρέπει να αποφασίσουμε, αν θα δεχτούμε αυτή τη λύση, για να αποφύγουμε χειρότερες εξελίξεις. Μας απειλούν με πολλαπλασιασμό των εποίκων, με αναγνώριση του ψευδοκράτους, με απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας σ’ αυτό το κράτος, που θα είναι μια Ταϊβάν για την Κύπρο και πόλος έλξεως για ξένες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην οικονομία μας. Ενώ μια κακή λύση θα επανενώσει την Κύπρο και θα την κάμει μια ενιαία ευρωπαϊκή χώρα, θα ματαιώσει την κάθοδο άλλων εποίκων και θα πάρουμε πίσω και μερικές εδαφικές εκτάσεις.


Απειλητικά τα διλήμματα που μας θέτουν. Μας λένε, να δεχτούμε την καταστροφική λύση, για να αποφύγουμε τα πιο οδυνηρά και πολύ χειρότερα της μη λύσης. Γιατί, λένε, η μη λύση θα είναι καταστροφή της Κύπρου.


Ας θεωρήσουμε ότι η βιομηχανία των διλημμάτων είναι μια πατριωτική διεργασία, για να μας βοηθήσει να σκεφτούμε ρεαλιστικά και να συμφωνήσουμε μαζί τους, για να σωθεί η Κύπρος.


Ας υποθέσουμε ότι όλοι λέμε, καλύτερα μια οδυνηρή λύση, από την τωρινή κατάσταση. ‘Ομως κι εμείς θέλουμε να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε σωστά και για τούτο ρωτούμε.


Ποιες θα είναι οι οδυνηρές πρόνοιες που πρέπει να αποδεχθούμε;


Να αποδεχθούμε την
δημιουργία ενός νέου κράτους, που θα είναι «ένας νέος συνεταιρισμός δυο κρατιδίων» και θα προέλθει από παρθενογένεση;


Να αποδεχθούμε μια κυριαρχία που να εκπηγάζει από τα συνιστώντα κράτη και που
θα είναι χωρισμένη στα δυο.


Να αποδεχθούμε μια ιθαγένεια,
με δυο εσωτερικές ιθαγένειες των συνιστώντων κρατών;


Να αποδεχθούμε τον εκ περιτροπής Τούρκο ή έποικο εκτελεστικό πρόεδρο, του οποίου οποιαδήποτε απόφαση θα υπαγορεύει και θα στηρίζει η Τουρκία;
Κι αν μια απόφασή του είναι καταστροφική για μας «να συνωστιζόμαστε στα λιμάνια και τ’ αεροδρόμια;»


Να αποδεχθούμε
εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας στο «νέο κράτος»;

Δημήτρη εμπρός...το είπε ο λαός!


Να απεμπολήσουμε το ανθρώπινο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης;


Να αποδεχθούμε να αναλάβει το «νέο κράτος» τις αποζημιώσεις για την απώλεια περιουσίας;


Δηλαδή να αποζημιώσουμε τους εαυτούς μας;


Να αποδεχτούμε τη
νομιμοποίηση των παράνομων συμφωνιών του ψευδοκράτους με την Τουρκία και να τις ανακηρύξουμε σε διεθνείς νόμιμες συμφωνίες;


Να αναγνωρίσουμε στο συνιστών κράτος το δικαίωμα να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες;


Να τα αποδεχτούμε όλα τούτα, να νομιμοποιήσουμε το παράνομο κράτος, να αποδεχτούμε με την υπογραφή μας αυτά που κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλει με την ελπίδα ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα του μέλλοντος.
Δηλαδή να αυτοκτονήσουμε για να μη μας δολοφονήσουν;


Μας απειλούν με μετατροπή της Κύπρου σε Ταϊβάν. Μα η Ταϊβάν ήταν κινεζικό έδαφος. Δεν ήταν έδαφος της Ε.Ε.
Μπορεί η Ε.Ε. ή άλλα κράτη να αναγνωρίσουν ως κράτος, έδαφος που αποτελεί τμήμα της Ε.Ε.; Μπορεί η Ε.Ε. να δεχτεί κάτι τέτοιο; Μπορεί, αν εμείς το δεχτούμε πρώτοι.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias - watch

10 Σχόλια:

chrdem είπε...

Στην ερώτηση 3 στον Λιλληκα συγγινήθηκα και δεν μπόρεσα να συνεχίσω.
Πηρα το 090-... ακουσα πως μεγαλώνει η τσουτσού και πήγα συνκινημένος για ύπνο...

Aντρέας Αντρέου είπε...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 27 Μάρτη 2007
Σελίδα 32
Διακριτικά
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους
Ελευθερία ή θάνατος. Από στόμα σε στόμα. Κρυφά. Οι Φιλικοί δούλευαν ακούραστα. Και ήρθε η ώρα. Οι καπεταναίοι απ' τα διάσελα, τις βουνοκορφές, στεντόρεια εκφέρανε το σύνθημα: Ελευθερία ή θάνατος. Οι ραγιάδες ρίγησαν. Ορθώθηκαν. Αφουγκράστηκαν. Ακουσαν καλά. Ελευθερία ή θάνατος. Η ώρα ήρθε. Αντάρτεψαν οι ραγιάδες. Η οθωμανική αυτοκρατορία μακάρια στην αυταπάτη της. Η Ιερά Συμμαχία, όμως, ανησύχησε. Λίγο πριν είχε νικήσει. Στο Βατερλό οι καπνοί και ο αχός της μάχης ήταν ακόμα εκεί.
Ανάθεμα τους Γραικούς. Δεν αφήνουν ν' απολαύσουν την παλινόρθωσή τους. Φεουδάρχες, βασιλείς, πρίγκιπες με τα καλά τους γιόρταζαν μεθυστικά. Οι Επαναστάσεις τέλος, όπως λένε σήμερα η ιστορία τέλος. Και νάτη η κραυγή που τους τρόμαξε. Ετσι άρχισε κείνη η λαμπρή Επανάσταση των Ελλήνων ραγιάδων. Ή θα νικήσουν ή θα χαθούν. Εσπασε, λέει ο Μακρυγιάννης, το πουλί το τσόφλι του αυγού. Πίσω να γυρίσει, δεν μπορεί. Ή θα πετάξει ή θα χαθεί. Κόντεψε να χαθεί η Επανάσταση. Δεν αστειευόταν ο Ιμπραήμ. Οι κοτσαμπάσηδες λούφαξαν. Η ραγιάδικη συνείδηση τους οδηγούσε στο προσκύνημα. Τότε ορθώθηκε ο Κολοκοτρώνης κι άφησε να βγει ο φοβερός λόγος. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Το 'πε και το 'κανε. Η Επανάσταση σώθηκε…………..

Ιορδάνης Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ


Ο Ιορδάνης Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ
του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ πότε θα συλληφθεί για τις απειλές κατά του ΜΑΓΑΡΙΟΥ ?
Είναι και αυτός δικηγόρος.
ΣΥΜΠΤΩΣΗ ?

Ανώνυμος είπε...

Ήντα μπον ρε chrdem επέψαν σε όξα ήρτες μόνος σου; Κάτι μου λαλεί ότι εμείς τα δκιο εν θα τα πάμεντε καλά. Ενημπόρω τούτους τους τύπους που μου λαλούν τα σσώψυχα τους σαν να τζιαι κόφτει με. Έπιαν με ο καηλές ενόμισες αν εσυγκινήθηκες ρε; Εν πα να τσάππιζες, εν με κόφτει.

Ανώνυμος είπε...

Ήντα μπον ρε Πελασγούιν άρκεψες μου τζιαι τες διαλέξεις για τα αυκά τωρά; Είσαι τόσον αχώνευτος που επειδή τωρά μιλάς για αυκά εγιώ λαλώ σου καθαρά ότι αυκόν ενιξανατρώω. Με σφιχτά με μελάτα. Μόνον τζιαι μόνον γιατί εσυνάφερες τα εσού που εν σε πάω γρι.

Ανώνυμος είπε...

Προκείμενη 1 - Εν πάω δράμιν τούτους τους τύπους που μου λαλούν τα σσώψυχα τους(πότε εσυγκινηθήκαν τζιαι ξέρω γιω). Προκείμενη 2 - Τούτος ο chrdem εν ποτούτους τους τύπους που σου λαλεί τα σσώψυχα του (πότε εσυγκινήθηκεν τζιαι ξέρω γιω). Συμπέρασμαν - Εν πάω δράμιν τούτον τον chrdem. Άλλαξε μυαλά για να τα πάμεντε καλά ρε τυπούιν chrdem.

Patridas είπε...

chrdem συγκινήθηκες τόσο πολλά που αποφάσισες να μεγαλώσεις τη τσουτσού σου; Εν λυπάσαι τον Ναπολέων που τώρα θα μείνει μόνος του;

Ανώνυμος είπε...

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία επειδή πετούσαν πέτρες κατά της Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα σε διαδηλώσεις, έχει φτάσει τις 7000. Τα παιδιά συλλαμβάνονται για παραβιάσεις άρθρων του αντιτρομοκρατικού νόμου...

Παρά το ότι συνήθως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι η έκθεση σύλληψης της Αστυνομίας τα παιδιά παραμένουν στη φυλακή επί μήνες, στερούμενα όχι μόνο την ελευθερία τους, αλλά την χαρά της παιδικής ηλικίας και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Όταν ο Γιαννάκης Θωμά έλεγε τα παρακάτω λόγια πριν αρκετά χρόνια , κώφευαν όλοι μέσα στο ΑΚΕΛ !!!!

Η αστυνομική βία όπλο στα χέρια της άρχουσας τάξης

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές καταγγελίες πολιτών για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία. Είχαμε την περίπτωση των μελών της ΜΜΑΔ που ξυλοκόπησαν άγρια νεαρούς οπαδούς της Ομόνοιας. Από τον ξυλοδαρμό, όπως κατάγγειλαν οι νεαροί που κτυπήθηκαν, δεν γλίτωσαν ούτε και 12χρονα κορίτσια!
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Θωμά κατάγγειλε ξυλοδαρμούς από την αστυνομία στην περιοχή Επισκοπής. Ο ένας αφορούσε τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας και της οικογένειας της, μεταξύ των οποίων ήταν και η έγκυος νύφη της, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι επειδή δεν άφησε τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον γιο της χωρίς ένταλμα σύλληψης. Ο άλλος ξυλοδαρμός έγινε σε συνταξιούχο που τον σταμάτησαν αστυνομικοί στο δρόμο Λεμεσού - Πάφου και τον έσπασαν στο ξύλο επειδή αρνήθηκε να κάνει άλκοτεστ.
Στη Λάρνακα είχαμε την περίπτωση αγγλοκύπριου ο οποίος κακοποιήθηκε απο αστυνομικούς. Γι αυτή τη περίπτωση ο Εισαγγελέας αναγκάστηκε να διορίσει ποινικό ανακριτή μετά που βγήκε στα κανάλια.
Μετά την δημοσιότητα που πήραν αυτές οι καταγγελίες πολλοί άλλοι έπαιρναν τηλέφωνα στα κανάλια για να καταγγείλουν κι αλλές περιπτώσεις ξυλοδαρμού από την αστυνομία. Στη καταγγελία του ο βουλευτής Γιαννάκης Θωμά ανέφερε ότι «έφτασε πλέον ο καιρός να τεθεί το θέμα σε πολιτικό επίπεδο για να τεθεί φραγμός στην κατάχρηση εξουσίας που παρατηρείται». Όμως τα φαινόμενα αυτά δεν οφείλονται απλά σε κάποια όργανα της τάξης που παρεκτρέπονται και κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους.
Κατασταλτικοί μηχανισμοί……………………………………………
Κρίση
Σε ομαλές περιόδους για τον καπιταλισμό η επιβολή της πειθαρχίας και της υποταγής γίνεται με ιδεολογικά μέσα. Χρησιμοποιούν τις ιδέες τους για να πείθουν για την αξία του «νόμου» και της «τάξης». Σε περιόδους όμως κρίσης, όπως αυτή ακριβώς που βρίσκεται σήμερα η παγκόσμια οικονομία και οι επιλογές της άρχουσας τάξης αμφισβητούνται απο τα κάτω οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο. ……

Ολόκληρο το κείμενο, στην πιο κάτω σελίδα.
http://www.workersdemocracy.net/110/ASTYNOM.htm

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

Patridas είπε...

αφιερωμένο στους πρίχτες.....

Σένα δυαδικτιακο χωρο στην πλατεία Συντροφκιας Watch
συγκεντρωθήκαν οι bloggers μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του πρίχτη τον αιώνιο βραχνά...

Ο πριχτης ομως τον χαβά του....