Το «μανιφέστο» του Καρογιάν

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Εγώ ειμή η οδός, εγώ ειμή η αλήθεια...


Πολλοί φίλοι, συναγωνιστές στο αντικατοχικό κίνημα, οι οποίοι ανήκουν διαχρονικά στο ΔΗΚΟ, απογοητευμένοι από την
καταστροφική συμπόρευση του κόμματός τους με τον Πρόεδρο των «γενναίων προσφορών» προς τους Τούρκους, επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο «πανηγύρι» που έστησαν ο Καρογιάν και οι αυλικοί του για να «γιορτάσουν» τα 34χρονα του ΔΗΚΟ. Επέλεξαν να μη μολύνουν τα ώτα τους με μια ακόμα μακρόσυρτη ομιλία του προέδρου του ΔΗΚΟ. Επέλεξαν να μη μολύνουν τα ώτα τους με τα μεγάλα λόγια του πολύ κατώτερου των περιστάσεων, διαδόχου του Τάσσου Παπαδόπουλου, Μάριου Καρογιάν.

Έκπληκτοι, δέχτηκαν στο ταχυδρομικό τους κιβώτιο, σε επίσημο κομματικό φάκελο, την ομιλία του «μεγάλου» ηγέτη!!! Η δεκασέλιδη (!) επιστολή στάλθηκε, ταχυδρομικώς, για ν’ ανεγνώσθη, υποχρεωτικώς, ωσάν να επρόκειτο για
μανιφέστο

Η ενέργεια αυτή δείχνει την ανησυχία του μεγάλου «ανδρός» να επιβάλει τη «γραμμή» του. Σπαταλά
χρόνο (δικό του) και χρήμα (άλλων) για να επιβάλει τη μία και μόνο αλήθεια… Τη δική του!

Αυτό που δεν υπολόγισε ο σημερινός «ηγέτης» του ΔΗΚΟ είναι ότι αν κάποιοι επιθυμούν να
ΜΗΝ ακούουν τις χιλιοειπωμένες μπαρούφες του, τότε δεν πρόκειται να μπουν στον κόπο να διαβάσουν τις πολυσέλιδες επιστολές που τους αποστέλλει. Γι’ αυτό προτείνουμε την επόμενη φορά που θα εκμεταλλευτεί το μηχανισμό του κόμματος για να αποστείλει, ταχυδρομικώς, τη μοναδική αλήθεια του στα δικοϊκά μέλη, να χρησιμοποιήσει μαλακότερο χαρτί

Εμείς, όμως, στο
christofias-watch θα ασχοληθούμε, μερικώς, με το περιεχόμενο της … πανάκριβης ομιλίας τού κ. Καρογιάν. Γιατί εδώ είναι το μεγάλο γέλιο! Ο κ. Καρογιάν δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα για την προσκόλληση του ΔΗΚΟ στη «ναυαρχίδα των υποχωρήσεων», τον Δ. Χριστόφια. Λέει, λοιπόν, το εξής εκπληκτικό:
- Πολλοί συναγωνιστές έρχονται και με ρωτούν: «
Δεν έχουμε πολιτικό κόστος από αυτή μας τη στάση; Γιατί τότε συνεχίζουμε;»
- Τους απαντώ… : Βραχυπρόθεσμα έχουμε. Μακροπρόθεσμα όμως, κάνουμε καλό στη χώρα μας…

Βεβαίως, δεν λέει
ΠΩΣ κάνει αυτό το «καλό στη χώρα μας» και ΠΟΙΟ θα είναι αυτό το «καλό στη χώρα μας» που θα προκύψει! Ο ορισμός των μεγάλων λόγων χωρίς περιεχόμενο…

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μιλά για «
μηδενική πρόοδο στις απευθείας διαπραγματεύσεις», ενώ λίγες μόνο μέρες μετά τον διαψεύδει ο ίδιος, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, που τονίζει στην εξαμηνιαία έκθεσή του για το Κυπριακό ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις υποστηριζόμενες από τα Ηνωμένα Έθνη ειρηνευτικές συνομιλίες»! Συνεχίζει, δηλαδή να χρησιμοποιεί το ντροπιαστικό επιχείρημα ότι αφού δεν οδηγούμαστε σε λύση, δεν χρειάζεται να φύγουμε από την Κυβέρνηση και να χάσουμε «τα καλά και συμφέροντα ταις τσέπες ημών».

Δεν παραλείπει, επίσης, να πει το
χιλιοειπωμένο από τα χείλη του σημερινού προέδρου του ΔΗΚΟ: «Η πορεία της αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του Δημοκρατικού Κόμματος έχει ήδη αρχίσει». Τέσσερα χρόνια επαναλαμβάνει την ίδια φράση! Αλήθεια, πιστεύει ότι υπάρχει κανείς που τον παίρνει στα σοβαρά γι’ αυτή την περιλάλητη «αναδιοργάνωση» και «ανασυγκρότηση» του κόμματος;

Για τις
προδιαγραφές της επιδιωκόμενης λύσης λέει τα εξής:
«
Για μας δεν νοείται λύση χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων…» Αλλά, συνεχίζει να στηρίζει έναν Πρόεδρο που πρότεινε, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, την κατ’ αρχή παραμονή 50.000 εποίκων.
«
… χωρίς τη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων…». Αλλά, συνεχίζει να στηρίζει έναν Πρόεδρο που, ήδη, συζητά την κατηγοριοποίηση των περιουσιών των προσφύγων σε επιστρεφόμενες, σε μερικώς επιστρεφόμενες και σε μη επιστρεφόμενες!
«
… χωρίς την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών.» Αλλά, συνεχίζει να στηρίζει έναν Πρόεδρο που πρότεινε τη στάθμιση της ψήφου των ελληνοκυπρίων στο ένα πέμπτο (1/5) της ψήφου των Τουρκοκυπρίων, κονιορτοποιώντας την αρχή «ένας άνθρωπος, μία ψήφος».

Αυτή είναι η «
συνέπεια» λόγων και έργων του σημερινού προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος...


Μόδεστος για το christofias-watch

9 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Λιλληκούδιν μου ρε . . .

Άκου να δεις βούζουνε μου, το ΔΗΚΟ εν πιασμένον που τον Κάρογιαν τζιαι που τον Μάρκον. Ξικόλλα. Να πάεις νάβρεις τον Νικόλαν τζιαι να κάμετε την Ένωσιν Κέντρου ξανά. Ήταν του μακαρίτη αττυμάσαι. Αν θέλετε να φκάλετε χαΐριν πάρτε τζιαι τον Ττόμην μιτά σας. Γιατί έτσι όπως πάτε εν να μείνετε πίσω που τες εξελίξεις τζιοι δκιό σας τζιαιν κρίμαν. Εδώκετε τόσα ρυάλια. Ερεζιλεύτητε. Κανεί.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Καρέκλογιαν...

Μια ανθυπομετριότητα και τίποτα άλλο! Απορώ πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται να τον ψηφίσουν.

Ntropiasmenos DHKOikos είπε...

Το χειρότερο από όλα δεν το αναφέρετε στην ανάρτησή σας φίλοι της Επιτροπής!

Στη συνέντευξη που έδωσε στην "Σημερινή" είπε μας τούτος ο "κύριος" ότι αυτά όλα που του καταλογίζουν ότι παραμένει στην Κυβέρνηση για να απολαμβάνει τα της νομής της εξουσίας τα έλεγαν και για τον Σπύρο Κυπριανού και για τον Τάσσο Παπαδόπουλο!!!

Ε τζιαι που είσαι ρε παρατρεχάμενε του Γριστόφκια!!!

pao giapanda είπε...

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΡΟΓΙΑΝ!
ΑΠΟΚΟΥΜΠΙΑ ΜΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

antonis είπε...

Η αρχουσα ταξη του ακελ δεν πιστευει σε τιποτα..Ουτε πατριδα, ουτε θρησκεια, ουτε καν την αριστερα!! Θυμούνται μονο τις σταλινικες μεθόδους οταν προκειται να τρομοκρατουν κι να φιμωνουν την αντιθετη αποψη..!! Ειναι επικινδυνοι διοτι η μονη ιδεολογια τους ειναι η δοξα, η εξουσια, και η μετα ενθουσιασμου υποταγη στα κελευσματα των μεγαλων ιμπεριαλιστικων δυναμεων !! Επισης εχουν μαθητευσει στο πνευμα του μεγαλου αδερφου της νεας ταξης με μεγαλη επιτυχια!! Γιαυτους η θαυμαστη κοινωνια του Οργουελ ειναι ο παραδεισος!! Μαθητεύουν στις σχολες υποσκαψης του φρονηματος των ελληνοκυπριων της αλλοιωσης της ιστοριας, της ωραιοποιησης της κατοχης, της συκοφαντησης των αντιφρονουντων, στην σπορα της διχονοιας,στο φακελωμα κι στην παρακολουθηση..Στην ιστορια ξερουμε παντως οτι οι γενιτσαροι ηταν χειροτεροι των τουρκων!! Νομιζω δεν υπηρξε χειροτερη διακυβερνηση στην ιστορια της κυπρου με μια φασιζουσα νοοτροπια αλλων εποχων!! Μας εκτελουν με παραισθησιογονες σφαιρες που ναρκωνουν την μνημη μας, την λογικη μας, κι αλλοιωνουν την πραγματικοτητα..Η κατοχη μεταμορφωνεται σε ανθισμενο κηπο κατι σαν νιρβανα ασπουμε.. Και οι πραγματευταδες της οι πολιτικοι του καθεστωτος αξιοι πλασιεδες ψυχοναρκοτικων εμπειριων στην χωρα του Αλαντιν με τις χιλιες νυχτες!! Κι οσοι δεν μασουν το χαπι διοτι δεν θελουν να γινουν ναρκωμενα χαζοχαρουμενα υποτακτικα ζομπι της κατοχης πρεπει να υποβληθουν σε λοβοτομη για το καλο τους!! Μας εχουν κανει πειραμα μαγκες!! Η κοινωνια μας καθως και το μυαλο μας βρισκεται μεσα σε μια γυαλα κι καπιοι πειραματιζονται πανω σε αυτην!! Κι ολα αυτα για να δημιουργησουν ενα καθεστως-προτεκτορατο της απανθρωπης φασιστικης νεας ταξης με την σταδιακη υποδουλωση και εξαφανηση του ελληνικου στοιχειου!! Οι θεσμοι βρισκονται υπο διαλυση κι ροκανιζεται μεθοδικα η κυπριακη δημοκρατια..Οι πλασιεδες του καθεστωτος συνεχιζουν τον αγωνα τους για την δοξα του μεγαλου αδερφου ..Η ΑΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Ήνταν μπον κόρη Πάολα; Φαίνεστε μου ότι εμείς οι δκιο εννά τα πάμεντε καλά κόρη. Πάω πολλά κάτι τύπους όπως εσένα που χρησιμοποιούν τούτα τα ΄΄ανθυπο΄΄, ξέρεις εσού, ανθυποέτσι τζιαι ανθυποάλλοσπως. Είσαι μεγάλη ρα Πάολα, πολλά μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Δηκοϊκούιν ξέρεις γιατί εν σε πάω δράμιν; Εν μ’ αρέσκει τζιείνη η εικόνα που έβαλες τζιαμέ με τζιείνον τον τύπον. ’Εκαμες μου κακήν εντύπωσην ρε Δηκοϊκούιν τζιαι κάμε ό,τι εννά κάμεις να την αλλάξεις.

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

thomas28gr είπε...

Ο Καρογιάν όσοι δεν τον ξέρουν είναι ένας τυχοδιώχτης, μη Έλληνας, που ηγείται Ελληνικού Κυπριακού πολιτικού κόμματος.Αλλάζει και τις γκόμενες τώρα. Τι περιμένετε δηλαδή; Να έχει ιδεολογική πολιτική;Ποιάς ιδεολογίας; Ποιάς πολιτικής; Η βάση του κυπριακού είναι η εισβολή και κατοχή. Αυτά έλεγεν ο Σπύρος Κυπριανού. Αν ήταν να αναστηθεί θα έπιαννεν μιαν βέρκαν και θα έκαμνεν τον Καρογιαν μαύρο που το ξύλο, θα τον έφτυννεν μαζί με πολλούς άλλους του ΔΗΚΟ(Κόμμαν σήμερα του 5%).