Οι εμπειρογνώμονες να πείσουν τους ιθαγενείς

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ε γκιαούρ, Ντιμούτρι χέλει μας περίτροπο ζεύκος!
Εσείς ίντα αρρώνετε σιώρ;


Σίγουρα δε χρειάζεται ειδικός αναλυτής για να μας εξηγήσει ότι
στο εσσωτερικό μέτωπο η ενότητα είναι ανύπαρκτη. Όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε ότι η ενότητα είναι ένα συστατικό απαραίτητο, δεδομένου ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα επαναρχίσει εντός του μήνα.


Τα αγκάθια στην ενότητα τα έβαλε ο ίδιος ο Δημήτης Χριστόφιας, με τις γενναιόδωρες του προσφορές στο φίλο, σύντροφο και πολιτικό εκπρόσωπο του Αττίλα. Παρόλες τις αντιδράσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου (ο ΔΗΣΥ για τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα), το γινάτι και η αλαζονεία του Προέδρου, δεν τον αφήνουν να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες των υποχωρήσεων του.


Το Φεβρουάριο
ο Χριστόφιας δέσμευσε το ΔΗΚΟ στον κατηφορικό του μονόδρομο με την υπόσχεση ότι διατηρεί το διακαίωμα να τροποποιεί, να προσθέτει και να αφαιρεί προτάσεις από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ένα μήνα αργότερα, άδειασε τους Δηκοϊκούς που στήριξαν την παραμονή του κόμματος τους, δηλώνοντας με στόμφο στη δημοσιογραφική διάσκεψη για το Κυπριακό ότι δεν πρόκειται να αφαιρέσει ούτε ένα σίγμα από τις γενναιόδωρες προσφορές.


Πριν λίγες μέρες διαπίστωσε ξανά την ανυπαρξία της ενότητας,
αδυνατώντας και πάλι να αντιληφθεί ότι αυτός και η πολιτική του είναι τα αίτια αυτής της ανυπαρξίας. Κάλεσε όλους να εργαστούν προς την οικοδόμηση της. Σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να αγοράσει υπηρεσίες, ακόμα και από τη Μεγάλη Βρετανία για να φέρει εμπειρογνώμονες να πείσουν τους ανίδεους και άσχετους ιθαγενείς που κατοικούν στο νησί, ότι η εκ περιτροπής Προεδρία, η φαεινότερη ιδέα όλων, είναι ότι καλύτερο για το μέλλον μας.


Έχει καταντήσει κουραστικός.
Το πρωί να κάνει ότι μπορεί για να γκρεμίσει την όποια ενότητα και το βράδυ να κλαίει και να κατηγορεί όλους τους άλλους. Προτείνεται λοιπόν στον κατά τα άλλα ευέλικτο Πρόεδρο μας, να επιδείξει και τώρα την απαραίτητη ευελιξία αποσύροντας την παράνομη πρόταση του για παραμονή 50.000 εποίκων, τη ρατσιστική πρόταση του για εκ περιτροπής Προεδρία και την αντιδημοκρατική πρόταση του για στάθμιση ψήφου.


Κατόπιν να απολογηθεί σε όσους αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και σε όσους διώχθηκαν με σκοπό να περιοριστεί το δικαίωμα τους για ελεύθερη έκφραση.

Έτσι θα μπουν τα θεμέλια για την απαραίτητη ενότητα. Και αφού -καλώς- συνειδητοποιεί τις επιπτώσεις του χρόνου, να επανέλθει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για τις οποίες εκλέγηκε και να μη χάσει άλλο χρόνο προτείνοντας ρυθμίσεις οι οποίες απορρίπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού.


Εμείς θα περιμένουμε, επειδή, ο εξευτελισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο περιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών της δεν είναι κάτι ευχάριστο για κανένα.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias - watch

41 Σχόλια:

patriotis είπε...

αυτος ο προεδρος,Ο Χριστοφιας τουλαχιστον έχει μια στρατηγικη και προσπαθει να κρατησει την υποσχεση του να λυση το κυπριακο

ο Αλλος που στηριζετε ο Τασσος, τιστρατηγικη ειχε?

1. Δεκεμβριος 2003 ζητησε απο τον ΑΝΑΝ να του φερει το σχεδιο

2 Φεβρουριος 2004 δεκτηκε επιδιαιτησια και δημοψηφισματα

3 Μαρτιος 2004 έκανε μυστικες συναντησεις με τον Ντεκτας να πουνε ΟΧΙ

4 Μαρτιος 2004 στο Μπουντερσπορκ , προτεινε στην τουρκια να φυγουν απο τις διαπραγματευσεις

5 δεν διαπραγματευτηκε το σχεδιο που ο ιδιος ζητησε να του φερουν

αποτελεσμα??? τα χαλια που βλεπουμεγυρω μας,,,,,400,000 εποικοι, αποφση ΕΔΑΔ,απειλη για ανοιγμα και αναγνωριση κατεχωμενων λιμανιων κπ κλπ κλπ


σταματατε Κυριοι να πολεματε την Λυση,εμεις θελουμε ειρηνη στο νησι.,εαν εσεις θελετε να ζητε σε μοιρασμενες χωρες, σε πολεμικεςζωνες, σε ανασφαλεια να πατε να ζυσετε στν Νιγηρια η στην Σομαλια και αφηστε μας εμας ναζησουμε ειρηνικα με τους τουρκοκυπριους

Ανώνυμος είπε...

patriotaki θυμήθηκες σε ποια εφημερίδα διάβασες αυτό που είπες πριν από μερικές μέρες;

Είναι ωραίο να έχεις αυταπάτες αλλά δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς ελευθερία, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς ανεξαρτησία, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Και στην ΔΔΟ που ονειρεύεστε και προσπαθείτε να επιβάλετε δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ανεξαρτησία ούτε δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης θέλεις θα φύγει το 80%+ που διαφωνούν μαζί σου να πάει αλλού για να ζήσεις εσύ την "ειρήνη" σου με τους έποικους; (οι Τουρκοκύπριοι έχουν ήδη φύγει!

patriotis είπε...

emerson,,,,,,με τους εποικους θελετε να ζησετε εσεις που τους αφησατε εδω το 2004,,,,,,ειχαμε μια ευκαιρια να τους διωξουμε και εσεις ουτε καν διαπραγματευτηκατε να τους διωξετε,,,,,κανατε μυστικες συμφωνιες με τον δολοφονο Ντεκτας να τους αφησετε στο νησι, ζητουσατε απο τον Ερτογαν να φυγετε απο το μπουντερσπορκ!! εαν ειναι δυνατον, τους αγαπατε, τους αφησατε εδω στην πατριδα μας,,,,


εσεις διωξατε τους τουρκωκυπριους, τους αφησατε να ζουνε με τους εποικους, δεν τους θελετε να ζησουν μαζι μας, εεε τι να κανουν? πολλοι εφυγαν, στο τελος θα μας μεινουν οι εποικοι σας,,,,

φυσικα, οσοι στηριζετε τον μπλοκ αυτο, εμμεσα στηριζετε τους εποικους επιδη στηριζετε την τουρκια, αφου το μπλοκ αυτο ειναι πρακτορες της ΜΙΤ (εχω εξηγησει τους λογους που υποψιαζομε αυτο το πραγμα)

patriotis είπε...

οι παρακάτω βοηθησαν την Τουρκια τα τελευταια 40 χρονια

1 Μακαριος εως το 1967.

2 Ακριτας του Τασσου και αλλες παρανομες ενοπλες δυναμεις οπως οι δυναμεις λυσσαριδη εως το 1974

3 Χουντα ελλαδας για το πραξικοπημα 15-7-1974

4. Τασσος που ζητησε το σχεδιο για να το θαψει και εδωσε συνχωροχαρτι στην τουρκια για την εισβολη

5 αυτο το μπλοκ(πιθανοι πρακτορες των τουρκων) που προσπαθει να σκοτωσει ισος την τελευταια ευκαιρια για λυση

patriotis είπε...

εισαστε για την πανυγυρην, η κλασική περιπτωση αυτογκολ,.....Κυριοι της επιτροπης για αποκατασταση της κλανιας στην Κυπρο....στηριζετε καποιον που έχει την εφημεριδα με το ονομα ΕΝΩΣΗΣ?????????? !!!!!!!!!!!

επιπεδο δαπεδο??? ρε ξυπνάτε αυτοι φερανε τους τουρκους στην Κυπρο! αυτοι σκοτωσαν την Ζυριχη, δολοφονουσαν τουρκοκυπριους στο ονομα της Ενωσης, πραγμα που απαγορευοταν απο το συνταγμα μας, στηριζετε αυτους που κανανε το πραξικοπημα?????? ειχαμε τη ανεξαρτησια μας και θελαμε να ενωθουμε με τους κλεφτες Ελληνες? κατι το οποιο θα καταργουσε το συνταγμα??? αυτους στηριζετε ρε πρακτορες των τουρκων? η μηπως τους στηριζετε επιδ φερανε τους τουρκους στην Κυπρο ? μηπως τους στηριζετε επιδη φερανε στο νησι αυτους που σας χρηματοδοτουνε??


το πραξικοπημα ποτε θα το στηριξετε κυριοι της επιτροπης για αποκατασταση της Κλανιας στην Κυπρο????

Ανώνυμος είπε...

patriotaki θυμήθηκες σε ποια εφημερίδα ΔΙΑΒΑΣΕΣ αυτό που έλεγες προχθές;

Ο κ. Χριστόφιας, απευθυνόμενος προς τα μόνιμα μέλη του Σ. Α., αναφέρει ότι το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε δικαίως, διότι ήταν άδικο και μη ισορροπημένο. Προσθέτει ότι, επομένως, ήταν απαραίτητο να επέλθουν ουσιώδεις βελτιώσεις, που θα επέτρεπαν μια πιθανή συμφωνία να γίνει αποδεκτή από τους Ελληνοκυπρίους και ότι οι προτάσεις που παρουσίασε η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν διέπονται από παρόμοια θέση. Ακολούθως, συγκρίνει μία προς μία τις προτάσεις αυτές με όσα περιελάμβανε το σχέδιο Ανάν, για να καταδείξει ότι οι τωρινές προτάσεις κάθε άλλο παρά βελτιώνουν όσα εκείνο προέβλεπε.

21-01-10

patriotis είπε...

εμερσον, δεν καταλαβαινεις ποιες ειναι οι θεσεις μου.........εφοσον ο ΤΑΣΣΟΣ δεν ηθελε το σχεδιο, εαν τοο σχεδιο ειταν κακο για εμας για το ζητησε ο ΙΔΙΟΣ????????????????????????

ποσες φορες να σας το γραψω??? το σχεδιο δεν ειταν ΟΚ, ειχε αδυναμιες πολλες τις οποιες μελετησα.....για το ζητησε να το πηγε σε δημοψιφισμα? για να δωσει συνχωροχαρτι στην τουρκια??????


ακομα να αντιλειφθτε τι παθαμε το 2004////??????????????????

δεν καταλαβαινετε οτι παθαμε την γκαφα του αιωνα??????

patriotis είπε...

δεν ήθελε το σχεδιο επρεπε να το αφησει εκει , το αναστησε , προσπαθησε να το θαψει, και τωρα αυτο μας κυνηγα σαν ενα ΖΟΜΠΙ


το ΖΟΜΠΙ ειναι γυρω μας και θα φερει και αλλες καταστροφικες αποφασεις, οπως το ΕΔΑΔ

και εαν θες να σου τοποθετησω και χρονικα την καταστροφη, εαν ξαναπουμε ΟΧΙ σε νεο δημοψηφισμα, θα υπαρξει αμεσως ανοιγμα των λιμανιων και αυτο ειναι ουσιαστικα μια ανγνωριση

το επομενο ΟΧΙ θα ειναι και το τελευταιο

arxiepiskopos είπε...

PATRIOTIS,μη χολοσκάς.Άστους να οπτασιάζονται!Το 2013 θα ξαναγίνουν εκλογές,θα εκλέξουν το Νι-κωλάκη πρόεδρο,θα βάλουν και το Λυσσαρίδη υπουργό άμυνας,θα κηρύξουν πόλεμο και θα ξεσπάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος.Θα συντρίψουμε την Τουρκία και θα πετύχουμε δίκαιη λύση του Κυπριακού!Απλό και ταυτόχρονα μεγαλοφυές σχέδιο!Έχουν την πολιτική διορατικότητα του Αλέξανδρου Υψηλάντη,που θα προκαλούσε στις Ηγεμονίες ρωσοτουρκικό πόλεμο!Η σφαγή στο Δραγατσάνι ξεχάστηκε,βαφτίσαμε ήρωες τα θύματα ενός ονειροπόλου και καθαρίσαμε!Ευχαριστούμε,δε θα πάρουμε άλλο "πατριωτισμό"κύριε Λυσσαρίδη!Τα όνειρα τις νύκτες που κοιμάστε ΕΜΕΡΣΟΝ!

Μπρρρρρρρ είπε...

Ρε ψευτοπατριώτη ποιος είναι ο ψυχίατρός σου;; Εκτός από ακελοπουλλάκια, δέχεται Μακαριακούς, Τσσοϊκούς, Λυσσαριδικούς , Έλληνες;; Να μας χαππακώσει τζαι εμάς πέρκι τα καταφέρετε να πούμε ναι!

arxiepiskopos είπε...

Kad bih na jednu gomilu sve Nuspojave – a kamo još i drugih mojih tekstova?! – koje se na bilo koji način bave raznim kretenskim (iskreno, ne sećam se da je bilo i drugačijih!) izmenama imena ulica Beograda, Novog Sada i drugih naših gradova, bogme bi od toga nastao lep knjižuljak... Nešto kao „konceptualni album", takoreći... I to sa A stranom: kako su to radili Milošević, Tuđman i ekipa, i sa B stranom: kako su to radile vaskolike (socijal)demokrate koje ih odmeniše... Jer, još od kraja osamdesetih pa naovamo, ko god zasedne na kakvu vlast, komunalnu ili državnu, ne ume da smisli ništa pametnije nego da utisne svoj velebni pečat Istoriji tako što će da simbolički izmeni zemljovid nedužnog grada koji mu je predat na milost i nemilost... Dobro, neko će (opravdano) primetiti da je taj fenomen u ovim krajevima znatno stariji, pa će pomenuti i masovno komunističko preimenovanje ulica i trgova nakon 1944, što je sve OK, ali ja tada nisam bio baš nešto naročito rođen, tako da tome nisam lično nazočio & svedočio. Pa se, u tom smislu, nekako i ne osećam građanski (sa)odgovornim za tadašnje zvizdarije.

arxiepiskopos είπε...

PATRIOTIS,μη χολοσκάς.Άστους να οπτασιάζονται!Το 2013 θα ξαναγίνουν εκλογές,θα εκλέξουν το Νι-κωλάκη πρόεδρο,θα βάλουν και το Λυσσαρίδη υπουργό άμυνας,θα κηρύξουν πόλεμο και θα ξεσπάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος.Θα συντρίψουμε την Τουρκία και θα πετύχουμε δίκαιη λύση του Κυπριακού!Απλό και ταυτόχρονα μεγαλοφυές σχέδιο!Έχουν την πολιτική διορατικότητα του Αλέξανδρου Υψηλάντη,που θα προκαλούσε στις Ηγεμονίες ρωσοτουρκικό πόλεμο!Η σφαγή στο Δραγατσάνι ξεχάστηκε,βαφτίσαμε ήρωες τα θύματα ενός ονειροπόλου και καθαρίσαμε!Ευχαριστούμε,δε θα πάρουμε άλλο "πατριωτισμό"κύριε Λυσσαρίδη!Τα όνειρα τις νύκτες που κοιμάστε ΕΜΕΡΣΟΝ!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε patriotis Θα σε πείραζε η λύση του κυπριακού να είναι ειρηνική , δίκαιη , χωρίς να καταπατούνται οποιαδήποτε ανθρώπινα δικαιώματα και χωρίς να στερείται ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτού του τόπου τις οποιεσδήποτε βασικές ελευθερίες ?

Είχαμε για 10 χρόνια πρόεδρο τον Γλαύκο και 2 ως τώρα τον Δημήτριο. Και οι 2 πρόεδροι υπέρμαχοι της επαναπροσέγγισης και της ΔΔΟ. Επίσης είχαμε και για μια 5ετία τον κο Γ. Βασιλείου με την ίδια γραμμή πλεύσης όπως οι άλλοι 2.

Όταν για 17 χρόνια από τα 35 μετά την εισβολή, μας κυβέρνησαν 3 πρόεδροι της επαναπροσέγγισης και της διαλλαχτικότητας δεν κατάφεραν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα μας, τότε μας φταίνε οι 3 μ. πρόεδροι που ήταν αδιάλλακτοι και οι λοιποί πολιτικοί που δεν κυβέρνησαν αυτό τον τόπο ? ίσως τελικά να είναι η ΔΔΟ η ευκταίος λύση ?

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ. Το ακούσαμε και το είπαμε δισ. φορές.
Εκτός από του να με αφορίζεις και να με βρίζεις και να με απειλείς και να με παρακολουθείς φίλε patriotis, τι άλλο έχεις πράξει για να είμαστε μονιασμένοι ?

patriotis είπε...

πελασγος , εαν σε εβρισα απολογούμε, δεν βρίζω

οσο αφορά μια καλυερη μορφή λυσης απο την ΔΔΟ, πως θα γίνει? θα την δεκτή η αλλη πλευρα? γιατι να την δεκτει? εαν εισουν εσυ στην πλεονεκτικη θεση που βρισκονται εκεινοι σημερα θα δεχοσουν?

το θέμα που θιγω καθε μερα ειναι τα εξης

1 το μπλοκ ηρωποια καθημερινα αυτους που καταστρεψαν τον τοπο και φερανε τους τουρκους εδω

2 πολεμουν τις συνομιλιες αντι να κανουν προτασεις και ετσι κανουν ζημια στην κυπρο , θελουν να πετυχει η τουρκια την διχοτομηση και αναγνωριση του ψευδοκρατους

για αυτο πιστευω οτι τ μπλοκ αυτο χρηματοδοτητε απο την τουρκια.

patriotis είπε...

πελασγος,,,,,οσο αφορα τον Τασσο, εγώ δεν διαφονώ επιδη ειπε ΟΧΙ στο συγκεκριμενο σχεδιο, αλλα επιδη ο ιδιος το ζητησε, ο ιδιος δεκτηκε την επιδιατησια και το δημοψιφισμα

το εθαψε επιτιδες, αυτη ειναι η θεση μου, εκανε την γκελα του αιωνα. Την παθαμε, μας στησανε θεατρο και εμεις γιναμε οι παριονετες τους, αυτο ειναι το θεμα μου με τον Τασσο, μας πηρε 40 χρονια πισω

εξυπηρετησε τους σχεδιασμους της τουρκιας χωρις να το θελει,,,και αυτοι εδωμεσα τον στηριζουν, τον κανανε ηρωα, αυτος ειναι ενας αλλος λογος που πιστευω οτι το μπλοκ ειναι πρακτορες των τουρκων

patriotis είπε...

Η κυπρος ανηκει στους Κυπριους,ουτε στην τουρκια ανήκει ουτε στην Ελλάδα ανηκει, δεν ανήκουμε στους Βαρβαρους τουρκους ουτε στους απατεώνες Ελληνες ,κλεφτες της Σιμενς, του βατοπεδιου,και τους πραξικοπαμτιες του 1974 Ελληνες

πρεπει επιτέλους να σταματησετε να σερνετε την Κυπρο ητε στην Τουρκια οπως κανει αυτο το Μπλοκ ήτε να σερνετε την Κυπρο στα ποδια της Ελλάδας οπως κανουν διαφοροι εθνικιστες ,Η ελλαδα μας κλωτσα συνέχεια και η τουρκια μας δερνει συνεχεια,,,,,,,μα ποσο μαζοχες ειστε τελικα???????????????

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα πεις στον Νταβούτογλου!

,"η Κύπρος είναι μια σταθερή βάση και αεροπλανοφόρο που είναι σε θέση να ελέγχει τις περιοχές του Περσικού κόλπου και της Κασπίας και τις υδάτινες αρτηρίες του Αντεν και του Ορμούζ, οι οποίες αποτελούν τις σημαντικότερες υδάτινες περιοχές που συνδέουν Ευρασία και Αφρική"

"ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα Κυπριακό ζήτημα. Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε ένα τέτοιο νησί που βρίσκεται στην καρδιά του ζωτικού της χώρου."


Μήπως θυμήθηκες σε ποια εφημερίδα διάβασες αυτό που είπες πριν από μερικές μέρες;

patriotis είπε...

emerson,,,,,,ποια σχόλια εννοάς???

τι είχα γράψει?

Ανώνυμος είπε...

στις 13 Μαΐου Ο/Η patriotis είπε...

έχω διαβασει σε κυπριακή εφημερίδα παγκυπριας κυκλοφορίας οτι ο Λυσσαρίδης είταν κρυμένος στην πρεσβειά της λυβυής το 1974.

Αυτό λέω, θυμάσαι την εφημερίδα;

patriotis είπε...

emerson διάβασε και εσύ το αρθρο , ειναι απο την εφημεριδα πολιτης

Ενώ άπαντες τον είχαν πολιτικά τελειωμένο, ο θάνατος του τέως προέδρου, στα τέλη του 2008, του προσέδωσε αναπάντεχα κεντρικό ρόλο στη σκηνή του πολιτικού μας θιάσου. Είναι αυτό που λέμε "θάνατός σου η ζωή μου". Εξάλλου, τι Βάσσος (τα δύο σίγμα δεν είναι τυπογραφικό λάθος), τι Τάσσος.
Ο αειθαλής πολιτικός ήταν κατά το χρόνο που πέρασε η ενσάρκωση στα εγκόσμια της πολιτικής παρακαταθήκης του τέως προέδρου που μας έφυγε, με προοπτική να γίνει στα 90 του ο αρχηγός του πολιτικού σχήματος των αγωνιστικών δυνάμεων και, αν όλα πάνε καλά, ο υποψήφιος πρόεδρός τους στις εκλογές του 2013.
Η ιστορική διαδρομή του "γιατρού" υπήρξε εντυπωσιακή και η συνέχειά της αναμένεται ακόμη πιο λαμπρή:
- Αναγνωρισμένος αγωνιστής της ΕΟΚΑ (με μετάλλιο του ΣΙΜΑΕ), αν και η δράση του δεν καταγράφεται σε καμιά ιστορική πηγή. Το 2009, μιλώντας για τον Γρίβα, τον αποκαλούσε "ο Αρχηγός" και κολλούσαν τα χείλη του.
- Το 1960 κρατούσε τον Σαμψών στους ώμους και γύριζε τα χωριά, παίρνοντας μερίδιο από τη δόξα του.
- Αρχηγός παρακρατικών ομάδων το 1963 (άκαπνος και από τα μετόπισθεν) με σούρτα φέρτα με τον μετέπειτα δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, όταν στην Κύπρο τον ήξερε μόνον τούτος (συγνώμη αυτός) και ο Γιωρκάτζης.
- Το 1970, μετά τη δολοφονία του Γιωρκάτζη, ζήτησε αστυνομική φρουρά. Την πληρώνουμε μέχρι σήμερα.
- Το 1972, στην πρώτη σοβαρή απόπειρα πραξικοπήματος, ο αρχηγός της οργανωμένης μακαριακής αντίστασης, κρύφτηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου.
- Το 1974 όταν έγινε το πραξικόπημα κρύφτηκε στην πρεσβεία της Λιβύης.
- Μια ομάδα παρανοϊκών της ΕΟΚΑ Β' αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει και παρ' ολίγον να τον κάνει ήρωα. Ο Δώρος Λοΐζου ευτυχώς σκοτώθηκε νωρίς. Ο ίδιος απέδρασε από την Κύπρο με καράβι και έκατσε στο εξωτερικό για δύο μήνες, μέχρι να ξεθυμάνει η κατάσταση.
- Δήλωσε παρών στο μεταπολεμικό κυπριακό οικονομικό θαύμα. Ίδρυσε τη Cyprolybia, την εταιρεία του 3%, για κάθε εξαγωγή στη Λιβύη.
- Εναντιώθηκε σε όλα τα σχέδια λύσης από το 1959 μέχρι σήμερα (ακατάγνωτα).
- Ζει σε κυβερνητική κατοικία, κυκλοφορεί με κρατικά αυτοκίνητα και εξακολουθεί να έχει πολυπληθή φρουρά.
- Το 2009 επιστέφει στις ρίζες του. Η εφημερίδα του Σαμψών τον ανακήρυξε "Αγία Τράπεζα" της κυπριακής πολιτικής!
Δίκαια, λοιπόν, ο Βάσσος ανακηρύσσεται η προσωπικότητα του πολιτικού μας θιάσου, καθώς έχει υπό τη πολιτική σκεπή του την ΕΔΕΚ, τους σκληρούς του ΔΗΚΟ (υπάρχουν και μαλακοί;), τους κληρονόμους του Τάσσου, τον Λιλλήκα, τον Λουκή, τα ποντίκια και τους αρουραίους, τα φαντάσματα (όχι μόνο της Κοπεγχάγης και της Κάτω Δευτεράς), τον Αρχιεπίσκοπο και τις λοιπές αγωνιστικές δυνάμεις.
Σημ: Σύμφωνα με πρώην στέλεχος της ΕΔΕΚ, "ο γιατρός εν σαν τη συτζιά. Στον οσσιόν της εν βλαστά τίποτε". Οπόταν, σύντροφε, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, κανένας

patriotis είπε...

όποτε έπεφτε μια σφαίρα στην Κυπρο, κρυβοταν σαν λαγος, την μια στην πρεσβεια της αιγυπτου και την αλλη στην πρεσβεια της Λιβυης, και την αλλη εφευγε απο την Κυπρο, τον γεριμο ρε

ο μεγαλύτερος φαφλατας της Κυπρου, ο Χαν Κριτιεν Αντερσεν της Κυπρου






Το 1972, στην πρώτη σοβαρή απόπειρα πραξικοπήματος, ο αρχηγός της οργανωμένης μακαριακής αντίστασης, κρύφτηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου.
- Το 1974 όταν έγινε το πραξικόπημα κρύφτηκε στην πρεσβεία της Λιβύης.
- Μια ομάδα παρανοϊκών της ΕΟΚΑ Β' αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει και παρ' ολίγον να τον κάνει ήρωα. Ο Δώρος Λοΐζου ευτυχώς σκοτώθηκε νωρίς. Ο ίδιος απέδρασε από την Κύπρο με καράβι και έκατσε στο εξωτερικό για δύο μήνες, μέχρι να ξεθυμάνει η κατάσταση.

patriotis είπε...

αυτος ο κλανιάρης, ήθελε πολεμο με την τουρκια,,,,,και ποιος θα πολεμούσε? αυτος? ο λαγός???


αυτους στηριζει η Επιτροπή για Αποκατάσταση της Κλανιάς στην Κυπρο. (ΕΠΑΚ )

ΕΠΑΚ= ΕΠιτροπή για Αποκατάσταση της Κλανιάς

Ανώνυμος είπε...

και αυτό το ιστορικό δημοσίευμα το υπογράφει .... περίμενε .... ο Κοριός

Γιατί ο δημοσιογράφος δεν υπογράφει;

patriotis είπε...

emerson, γιατί δεν βγένει ο Λυσσαρίδης να τα διαψευδει? εαν ειταν ψέματα δεν θα εβγενε να καθαρισει το ονομα του?

ο φαφλατας, κάνει δεκάδες διαλεξεις, γιατι δεν βγαινει να διαψευσει τον Κοριο η οποιονδήποτε κοριό? γιατι δεν δινει εντολη στον δικηγόρο του να κινηθει νομικα εναντιον της εφημεριδας πολιτης?


η μήπως όλα ειναι αλήθεια????????? για μένα οσο δεν υποστηριζει το αντιθετο ο Λυσσαριδης ,η αληθεια ειναι αυτη που λεει η Εφημεριδα Πολιτης

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με νοιάζει για τον Λυσαρίδη εμένα με νοιάζει για τα ανώνυμα συκοφαντικά σχόλια σε μια και καλά σοβαρή εφημερίδα η οποία έχει λυσαξει με την ανωνυμία των blog! Δάσκαλε που δίδασκες δηλ..

arxiepiskopos είπε...

Φίλε PATRIOTIS,αδικείς το Βάσο Λυσσαρίδη!Ίσως είσαι μικρός και δε θυμάσαι την επική μάχη που έδωσε στον Πρόδρομο εναντίον "εχθρών"που διασκέδαζαν με ρίψη ...πυροτεχνημάτων!!!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ο τασος παπαδοπουλος ειδε πρωτος το σχεδιο αναν. δεν το ηθελε εξ αρχης. δεχθηκε την επιδιαιτησια. δεχθηκε να ερθει σαν δημοψηφισμα στον κυπριακο λαο. ΣΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΥΣΗΣ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ. δεν φερνεις μπροστα στον λαο σου ενα σχεδιο, και μετα να του λες "πες οχι". ηρθε το δημοψηφισμα, το οποιο σημαινει οτι το αποδεχοταν ο προεδρος της κυπριακης δημοκρατιας, για να το σερβιρει μπροστα στον λαο του. μυξοκλαιγε στο διαγγελμα του για να πει ο λαος οχι. ο λαος ειπε οχι, οχι λογω του τασου, αλλα λογω του αθλιου σχεδιου.
το θεμα ειναι οτι, ΔΕΝ θα μπορουσαμε σε καμια περιπτωση να παμε πισω στις συνθηκες και στα δεδομενα που ισχυαν πριν να ξεκινησουν οι συνομιλιες του τασου που εφεραν το σχεδιο αναν.
ποιος αλος ηγετης εφερε ο ιδιος μπροστα στον λαο του ενα σχεδιο λυσης, και να παρακαλα τον λαο κλαιγοντας να πει οχι??
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΗΡΩΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΑΣ.
ψευδοεπιτροποι, δεν ξερετε τι σας γινεται. οπως σαφως δεν ξερετε ουτε στα κομματα σας τι σας γινετε.

ττιμης, προδρομος, χριστος, παυλος, ξενης

Ανώνυμος είπε...

Και το ΑΚΕΛ τότε γιατί έμεινε και συγκυβέρνησε 4.5 χρόνια με τον Τασσο μεταξοπουλε;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το Ναι μεν αλλά Όχι που είπε το ΑΚΕΛ στο σχέδιο ΑΝΑΝ είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός στρουθοκαμηλισμός στην ιστορία του Κυπριακού;

Μπορείς να απαντήσεις με ΝΑΙ που σημαίνει ΌΧΙ ή με ένα ΟΧΙ που σημαίνει ΝΑΙ! :))

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

το ανθελληνικο ακελ εχει σαν στοχο του την τουρκοποισηση της κυπρου ωστε να ζουν καλα με τους τουρκους αδελφους του.τριζουν τα κοκκαλα των αριστερων πουε πεσαν πολεμωντας τον αττιλα και τους εδω τουρκοκυπριους σε ολη την κυπρο.ολακερα ταγματα ειχαν οι τκ φιλοι σας στις πολεις και στα χωρια.μεχρι και τα παιδια κρατουσαν οπλα.αυτους σημερα αποκαλειετ αδελφους σας.αυτους που μενουν στα σπιτια σας προδοτες.φωτια στα κοκκινα σκυλια.η κυπρος δεν σας ανηκει τουρκοι του ακελ.

patriotis είπε...

epanastati του καναπέ , της τηλεορασης και της κλανιάς, λες οτι οι τουρκοκύπριοι κρατουσαν οπλα, γιατι τα κρατουσαν? πιους φοβοντουσαν? φοβοντουσαν κλανιάριδες που πελανε Ενωση(ενω απαραγορευοταν απο το συνταγμα) φοβοντουσαν εθνικιστες, αρρωστημενους , φανατισμένα αρνια, που κανανε τους Ραμπο . Τυποι σας εσας , που ηδονιζονται με το να φωναζουν συνθηματα και να ριχνουν κλανιες.....δωσατε την αφορφή να ερθει η Τουρκια στο νησι οτι ταχατες θα σωσει τους τουρκοκυπριους , τρομαρα τους, εισασταν οργανα της τουρκιας χωρις να το θελετε

τωρα και παλι οργανα της τουρκιας ειστε χωρις να το θελετε εξυπηρετατε τα συμφεροντας που δεν ειναι αλλα απο την διχοτομιση της Κυπρου, αναγνωριση του ψευδοκρατους και μετα συνεταιρισμος στο νοτιο μερος

εσεις ειστε αδαης και το κανετε χωρις να το θελετε, το μπλοκ αυτο μαλλον το κανει επιτιδες επιδη έχω τις υποψιες οτι ειναι πρακτορες των τουρκων

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Patriotis,

τα μηνύματά σου μου θυμίζουν την περίοδο 1967-1974 όταν μετά από την εξέλιξη της επιχείρησης της Κοφίνου απεχώρησε η Μεραρχία λόγω κυρίως της προδοτικής στάσης της Κυβέρνησης Γ.Παπαδόπουλου.(Για όσους δεν θυμούνται υπάρχει το πλήρως τεκμηριωμένο βιβλίο του Σ. Παπαγεωργίου «Επιχείρησις Κοφίνου»). Πάρε επίσης το βιβλίο «Αποό την ΕΟΚΑ στην ΕΟΚΑ Β'» του ιδίου για να πάρεις μια γεύση του βρώμικου παρελθόντος της φανατίλας μας.

Και τότε οι Μακαριακοί και οι Γριβικοί, οι νόμιμοι και οι παράνομοι, οι πατριώτες και οι προδότες, οι σώφρονες και οι άφρονες, οι ενωτικοί και οι ανθενωτικοί ξεσάλωσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά ο ένας εναντίον του άλλου!

Patriotis ξέρεις πολύ καλά ποιός πλήρωσε τα «εθνικά νταϊλίκια»:

Ολόκληρος ο Κυπριακός Λαός αλλά πρωτίστως η νεολαία της Κύπρου και τα αδέλφια μας από την Ελλάδα που πολέμησαν με τα καριοφύλια που μας διέθεσαν οι πάνσοφοι ηγέτες μας. Νεκροί, αγνοούμενοι, βασανισθέντες αιχμάλωτοι, τραυματίες, ακρωτηριασμένοι,όλοι προδομένοι πολεμιστές για την αξιοπρέπειας μας, αυτοί είμαστε εμείς Patriotis.

Δεν μας χωρά ο τόπος τώρα αγόρι μου, ψηφίζουμε η πλειοψηφία ΟΧΙ στην νέα Τουρκοκρατία και σου χαλάμε την Λύση. Να φύγουμε να πάμε στην Νιγηρία για να ζήσεις ειρηνικά με τον Τουρκοκύπριο που σου καταπατά το σπίτι. Και αν σφάλλεις; Τι θα κάνεις χωρίς πατρίδα, σε ποιόν θα απευθυνθείς όταν σου ξαναπάρουν το σπίτι οι δημοκράτες της «βραστής ΚΕΑΝ»;
Εμείς οι ενοχλητικοί θα είμαστε στην Νιγηρία.

Όχι τόσος φανατισμός ρε Patriotis!
Τότε για όλα έφταιγε ο «Μούσκος» ή ο Γρίβας, ανάλογα με το ποιός πατριώτης δίκαζε.
Σήμερα για όλα φταίει ο Τάσσος που πέθανε και ο Λυσσαρίδης που είναι 90 χρονών.

Για τους πολύ θυμωμένους αυτού του ιστολογίου παραπέμπω στην επιστολή Καρούσου στο «ΒΗΜΑ», 1999.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=107809&ct=78&dt=07/02/1999

Εν περιλήψει αποτυπώνεται η πραγματικότητα και η αλήθεια για
την περίοδο 1970-1974.

Οι υποκειμενικές κρίσεις του Καρούσου δεν έχουν τόση σημασία όσο τα ίδια τα γεγονότα, αν τα αναλύσουμε χωρίς τις μακαριακές ή τις γριβικές παρωπίδες ή τις όποιες άλλες σύγχρονες παρωπίδες θέλει να φορέσει ο καθένας.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

πατριωτη της τουρκιας εγω δεν ελεγα για ενωση απλα γιατι ημουν αγεννητος τοτε ουτε εγω λεω τωρα για ενωση απλα γιατι δεν ειμαι προβατο καμιας ξενοφερτης ιδεολογιας σαν την δικη σου.ενωση ηθελε το κομμα σου το ακελ και μαλιστα επεισε και τους τουρκοκυπριους να ψηφιζουν υπερ.μετα πηρε λεφτα απο τους αγγλους για να συνεχισει ο λαος να ειναι σκλαβος και ετσι προδωσαν την εοκα.καλα σας εκαναν και σας δολοφονουσαν.σημερα πρεπει να δολοφονηθει ο χριστοφιας και οι αλλοι εθνοπροδοτες του μασονικου κομματος σας.το οποιο φιλα τον κωλο του εισβολεα γιατι δεν εχει τα αρχιδια να τον πολεμησει.δεν πειραζει ομως σε τριαχρονια πατε σπιτι σας.αρκετα εφαε απο τον λαο ο προδοφκιας σου.ο ηγετης του λαου?τιποτα δεν εχει ο λαος.μονο πεινα.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

χριστοφιας αλλος τουρκοφκιας.χρυσωσε τον μιλτιαδη νεοφυτου που ειναι τσιρακι του.ο εν λογω κυριος εκμεταλλευεται τους εργαζομενους του σας δουλους.απολυει κυπριους και παιρνει ξενους με ψιχουλα ενω παλια δεν εβαζε κοινωνικες ασφαλισεις.ολα ομως κουκουλωθηκαν.χρυσωσε τους ντιβελοπερ με τα λεφτα μας παρανομους και μη.χρυσωσε τοςυ ξενοδοχους.τους παταταρηες.τα σωματεια του κομμουνισμου.το ρικ.επιχορηγα το ψευδοκρατος.εδιβξε τους κυπριους απο την εργασια τους για να απρει τκ που μενουν στα σπιτια μας.χρυσωνει τους αδελφους του της τμτ.δολοφονει εκδοτες και κεβει τα σωματα επισκιπων και πολιτικων.καλυπτει την διαφθορα στην αστυνομια.κτιζει μαρινες για τους πλουσιους.καιει δαση για να καμει δρομους.δινει κρατικη γη στους ξενους ενω στους κυπριους αγγουρι.αναγνωριζει τους τκ ενω τους προσφυγες οχι.αρνειτε το οτι εγινε εισβολη στην οποια συνεβαλε και το φιλοχουντικο ακελ.εχει γαμησει τον κυπριακο λαο.

Aντρέας Αντρέου είπε...

φίλε patriotis
γράφοντας την παρακάτω φράση σε προηγούμενη ανάρτηση «Εκτός από του να με αφορίζεις και να με βρίζεις και να με απειλείς και να με παρακολουθείς φίλε patriotis, τι άλλο έχεις πράξει για να είμαστε μονιασμένοι ?»
ήταν ένα ερώτημα προς όλους εμάς που οι πλείστοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία μας το κάνουμε. Φυσικά όπως έγραψα παλιά , ότι κι αν γράφουμε , είναι πάντα στην απουσία της μισαλλοδοξίας και της εμπάθειας γιατί είναι αδιανόητο να μισείς κάποιον που δεν ξέρεις και δε σε ξέρει απλά μόνο και μόνο γιατί διαφωνείς. . Επίσης ήταν και ένα ερώτημα προς τους πολιτικούς, γιατί τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια κόντρα μεταξύ 2 κομμάτων κατά την οποία εκτοξεύτηκαν βαριοί χαρακτηρισμοί πού προάγουν το φανατισμό και μισαλλοδοξία. Και όπως σωστά είπε και ο φίλος Ferench Puskas αυτού του είδους συμπεριφορές στο παρελθόν μας οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές.

Όσον αφορά δε το κυπριακό , πιστεύω ότι μετά το 1977 αρχίσαμε να διολισθαίνουμε με συγκεκριμένες τακτικές , οι οποίες μετέτρεψαν το κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό πρόβλημα με αποτέλεσμα η Τουρκία ως κατοχική δύναμη και θύτης να είναι άμοιρη ευθυνών και η Κύπρος που είναι το θύμα να κινδυνεύει να καταδικαστεί ως ένοχη για τη μη εξεύρεση λύσης.

Και το Ισραήλ είναι σαφώς πολύ πιο μεγάλη δύναμη από τους παλαιστίνιους οι οποίοι πολεμούσαν με πέτρες, αλλά επειδή η παλαιστίνιοι δεν ήταν ηττοπαθείς και μοιρολάτρες κατάφεραν ότι κατάφεραν. Και δεν είμαι υπέρ του πολέμου κατά της Τουρκίας. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας. Υπάρχουν όμως οι μηχανισμοί του ΟΗΕ και της ΕΕ , όπου θα μπορούσαμε να τους εκμεταλλευτούμε και να στήσουμε την Τουρκία στον τοίχο. Απλά δεν το κάναμε γιατί προτιμήσαμε άλλες επιλογές που για τόσα χρόνια δεν μας οδήγησαν πουθενά.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos :
Μακαριότατε όταν αναφέρεσαι για το συμβάν στον Πρόδρομο παραλείπεις σκοπίμως να αναφέρεις και την ημερομηνία , που ήταν πολύ κοντά με αυτήν της απόπειρας κατά της ζωής του ΛΥΣΣΑΡΊΔΗ όπου δολοφονήθηκε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΩΡΟΣ ΛΟΙΖΟΥ. Σου διαφεύγει εντελώς το γεγονός ότι ακόμα μέχρι πρόσφατα τα στοιχεία της ΕΟΚΑ Β ξεφορτώνονταν τον παράνομο οπλισμό τους. Σου διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι η ΕΟΚΑ Β δρούσε μέχρι και λίγους μήνες μετά το θάνατο του ΜΑΚΑΡΙΟΥ.
Έχεις νομίζω πλήρη άγνοια για τη νομοθεσία όσον αφορά την χρήση βεγγαλικών, νομοθεσία η οποία απαγορεύει τέτοια χρήση κοντά η μέσα στο δάσος.
Φαίνεται δεν έχεις ακούσει ποτέ τον κρότο των βεγγαλικών στην απόλυτη ησυχία.

Επίσης η αλήθεια που επιμελώς μας κρύβεις και αποφεύγεις να γράψεις όσον αφορά τις διάφορες ομάδες που συγκροτήθηκαν για τη φυσική εξόντωση του προέδρου Χριστοφια, σε καθιστούν αναξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

Επίσης σου διαφεύγει ότι η ιστορικότητα ενός συμβάντος η ενός προσώπου για να είναι αποδεκτή, πρέπει να υπάρχει τόσον η ιστορική όσον δε και η μαθηματική απόδειξη του συμβάντος η του προσώπου. Επομένως τα όσα καταλογίζεται του Γιατρού είναι εντελώς εσφαλμένα , μη παραδεκτά και αποδεκτά .
Σε παραπέμπω στους Σκαλιστή και Π. Νεοκλέους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε epanastatis σε παρακαλώ βάζε τόνους και τελείες στα κείμενα σου για να ερμηνεύουμε καλύτερα τα βαθιά σου νοήματα.

Ενωμένοι Πολίτες είπε...

Λεμεσίανικο Lobby

Με λύπη μας σας αναφέρουμε ότι η οργάνωση μας "Ενωμένοι Πολίτες" δέχεται αλλεπάλληλα κτυπήματα και απειλές από άτομα του πολιτικού κόσμου. Εκφραστήκαμε δημόσια για την ύπαρξη του Lobby για την Λεμεσό με πρωταγωνιστές τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νεοκλή Συλικίωτη, πρώην Υπουργό Συγκοινωνιών και έργων Νικολαΐδης, Μάριο Κάραγιαν, και άλλα πολλά στελέχη σε θέσης κλειδιά που παίρνονται αποφάσεις για τα κατασκευαστικά έργα και που θα διανέμονται τα κονδύλια, και ποίες προσφορές να κατοχυρώνονται. Τα τελευταία 4 χρόνια όλα τα έργα στις άλλες πόλεις έχουν σταλώσει και δεν προχωράνε ενώ στην Λεμεσό δια μαγείας όλα κυλάνε ρόδινα χωρίς καμία δυσκολία και φυσικά χρήμα άφθονο.

Έτσι η οργάνωση αποφάσισε να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο, την πληροφόρηση του κόσμου, διότι το εν εξελίξει lobby λειτουργεί εις βάρος των άλλων πόλεων. Με αυτόν τον τρόπο θα συγκροτηθούν όλες οι φωνές και να ξυπνήσει ο κόσμος να δει τι γίνετε γύρο του.

Θα επανέλθουμε.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε epanastatis σε παρακαλώ βάζε τόνους και τελείες στα κείμενα σου για να ερμηνεύουμε καλύτερα τα βαθιά σου νοήματα.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

απολογουμαι για τα λαθη.βιαστικα και τα γραφω με οργη γιατι ψηφισα τον καταστροφκια.ειμαι ανεργος απενταρος βλεπω τους εργοδοτες να παιρνουν προνομια απο τον προδοφκια και να παιρνουν τους λαθραιους του κομμουνιστικου εκτρωματος κισα για δουλεια.βλεπω οι εποικοι και οι αδερφοι εκτελεστες μας οι ακτοχοι των σπιτιων μας να δουλευουν εδω κατα χιλιαδες,να ειναι πολιτες σε δυο κρατη,να ειναι ελευθεροι.εγω αν αυριο παιξω τον προδοφκια θα παω φυλακη.αν ενας τουρκος το καμει θα θεωρηθει ατυχημα