"ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH"

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

"Welcome back" λέει σήμερα η Χαραυγή, που πανηγυρίζει εναντίον μας με τίτλο "ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH"


Το Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια, δημιουργήθηκε από την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.


Πολλοί τότε μας κατέκριναν. "Γιατί αυτό το όνομα;" "Τι υπερβολή να αποκαλείσαι έτσι!" "Δεν είστε σοβαροί" "Είστε φασίστες, ακραίοι, εθνικιστές" "Δε σας παίρνουμε στα σοβαρά".


Τώρα, τι έχουν να πουν; Τώρα που η Κύπρος γίνεται ίσως η πρώτη χώρα που διώκεται κάποιος, όχι ΓΙΑΤΙ έγραψε σχόλιο (το σχόλιο ήταν του Ρήγα), αλλά γιατί φέρεται ως διαχειριστής ιστολογίου, όπου στα εκατοντάδες σχόλια μπήκε ένα, που δήθεν ο Δρουσιώτης ισχυρίζεται ότι είναι απειλή (απειλή δήθεν, αλλά το αναδημοσιεύει στην ολότητά της μια εφημερίδα χιλιάδων φύλλων σήμερα, όπως ο ΠΟΛΙΤΗΣ).


Βεβαίως, ο στόχος του καθεστώτος και του Δρουσιώτη είναι σαφής. Γίνεται σαφής, από το σημερινό πρωτοσέλιδο της καθεστωτικής φυλλάδας: "ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH".
Και ο στόχος του Δρουσιώτη, του γελοίου αυτού υποκειμένου της κατοχής, που ενεργεί περίπου σαν εκπρόσωπος του Ερντογάν και που δήθεν ανησυχεί για τη ζωή του, ήταν επίσης σαφής: "Να κλείσει το christofias-watch, αυτός είναι ο στόχος μας", παραδέχτηκε σήμερα ο δικηγόρος του.


Και παρά το ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει δημόσια (και προς τιμήν του), ότι "δεν υπάρχει αδίκημα", η Αστυνομία συνεχίζει τη δίωξη κατά του Ξενή Ξενοφώντος. Και κατακρατά τους υπολογιστές του, αυτού και της συζύγου του. Σαφές, γιατί συνεχίζεται η δίωξη. Για να κλείσει αυτό το ιστολόγιο. Για να σκάσει ο Ξενής. Για να σκάσει ο πατέρας του ο Γ. Σέρτης. Για να σκάσουν οι ενοχλητικοί bloggers του christofias-watch, του Εμπροσθοφύλακα, της Αντιπαρακμής και όλοι όσοι ενοχλούν το καθεστώς Χριστόφια.


Κράτα καλά συναγωνιστή Ξενή. Κράτα καλά! Κράτα καλά!


Σου εκφράζουμε όλη μας τη
συμπαράσταση. Γιατί εσύ πληρώνεις τη νύμφη για το ότι υπάρχει διαδικτυακή αντίσταση στο καθεστώς. Γιατί εσύ πληρώνεις το ότι θέλουν να κλείσουν αυτό το ιστολόγιο.


Ευχαριστούμε θερμά όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης που μας έστειλαν! Αυτή η αντίδραση μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε!


Συγχαίρουμε επίσης όλους όσους, ίσως διαφωνούν με τις απόψεις και τις εκτιμήσεις μας, αλλά σήμερα βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Επειδή αυτό το δικαίωμα είναι που απειλείται και όχι οι διαχειριστές αυτού του χώρου.


Πρωτού σας παραθέσουμε σημερινά δημοσιεύματα, σχετικά με το θέμα θα θέλαμε να εκφράσουμε και κάποιες απορίες:
  • Γιατί η Αστυνομία δεν ευαισθητοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες όταν μια εικοσάχρονη κατάγγειλε συγκεκριμένο πολίτη ότι απειλεί τη ζωή της; Ούτε καν απολογήθηκε για την απραξία της όταν η κοπέλα δέχτηκε επίθεση από το δράστη, που την περιέλουσε με βιτριόλι και κατάστρεψε τη ζωή της. (από το σημερινό άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη στο Φιλελεύθερο).
  • Γιατί η Αστυνομία δεν ευαισθητοποιήθηκε όταν ένα μήνα προηγουμένως άλλη κοπέλα, οικιακή βοηθός μαζί με την εργοδότριά της παρουσίασε γραπτές απειλές κατά της ζωής της από παράνομο μετανάστη, με ονόματα και διευθύνσεις; (επίσης από το σημερινό άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη στο Φιλελεύθερο)
  • Γιατί η Αστυνομία δεν ευαισθητοποιήθηκε όταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κατήγγειλε από το πιο επίσημο βήμα, το βήμα της Βουλής, ότι κάποιοι υποκινούν τη φυσική εξόντωση του Προέδρου; Δεν έπρεπε να κληθεί για να καταθέσει αυτά τα στοιχεία;
  • Τι ακριβώς προνοεί η νομοθεσία, σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων υπόπτων; Έπρεπε να δημοσιευτούν τα στοιχεία του υπόπτου, πρωτού καν καταθέσει; Από πότε έπαψε κάποιος να είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου;


Και επειδή σε αυτό τον τόπο κάποιοι σκορπούν τον τρόμο, αναγκαζόμαστε να επισημαίνουμε τα αυτονόητα:
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Παρέχεται η υπηρεσία ελεύθερου σχολιασμού στους αναγνώστες, αλλά αυτό δε συνεπάγεται ότι όσα γράφονται από τους αναγνώστες, μας βρίσκουν σύμφωνους.
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και αφήνουμε
ασχολίαστους τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με τους οποίους αναφέρθηκε σε αυτόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιδεικνύοντας την γύμνια του σε επιχειρήματα:

Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης αυτού του τόπου θλίβεται σήμερα για την κατάντια της Κυπριακής Πολιτείας.

Με πρακτικές που θυμίζουν την Βόρειο Κορέα και την πρώην Σοβιετική Ένωση η πνευματική τρομοκρατία εναντίον της αντίθετης άποψης που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζεται και εντείνεται.

Τονίζεται ότι η πολιτική δίωξη του διαχειριστή της ιστοσελίδας “Christofias-watch” δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Παλαιότερα είχαμε:
  • τη σύλληψη νεαρών σε παρέλαση επειδή μοίραζαν φυλλάδια επικριτικά προς την Κυβέρνηση,
  • τη διαπόμπευση στελέχους του Δημοκρατικού Κόμματος επειδή δήθεν φώναξε συνθήματα εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας,
  • την ΚΥΠ να παρακολουθεί συνάθροιση Κόμματος της αντιπολίτευσης ωσάν να επρόκειτο για τρομοκρατική οργάνωση,

Φυσικά και ΔΕΝ υιοθετώ το ύφος και το περιεχόμενο των πιο πάνω επικρίσεων αλλά ούτε και της επίδικης ανάρτησης, όμως ως δημοκράτης οφείλω να πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μου να εκφράζει την αντίθετη του άποψη, ακόμη και με έντονο τρόπο.

Ακόμη χειρότερα, τα πιο πάνω περιστατικά οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια από κάποιους για να ποινικοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν την αντίθετη άποψη.

Τέτοιες φασίζουσες νοοτροπίες δεν έχουν χώρο στην Ευρωπαϊκή Κύπρο του σήμερα. Δεν έχουν χώρο στη Κύπρο του 21ου αιώνα.

Συνεπώς πρόθεση μου είναι να ζητήσω από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διατάξει
πειθαρχική έρευνα εναντίον των αστυνομικών που έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν με αυτή τη πολιτική δίωξη.
Επιπρόσθετα πρόθεση μου είναι να εγγράψω το συγκεκριμένο θέμα προς
συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν χωρίς συνέπειες να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν, να καθίσουν απέναντι από τους εκπροσώπους του λαού και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.


Νικόλας Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος
Λευκωσία, 7 Μαΐου 2010



Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κόμματος, στην οποία ο Γενικός Γραμματέας του αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα:


Την επιδρομή στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος από μέλη της Αστυνομίας και την κατηγορία ότι είναι δήθεν ο διαχειριστής γνωστού ιστολογίου, το οποίο επικρίνει την πολιτική του κ. Χριστόφια, καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ρίκκος Ερωτοκρίτου

«Το ζήτημα έχει δύο διαστάσεις. Η πρώτη αφορά την πνευματική τρομοκρατία, την οποία εφαρμόζει η διακυβέρνηση Χριστόφια σε όσους δεν συμφωνούν με την πολιτική της και η δεύτερη αφορά τις διαδικασίες που ακολούθησε η Αστυνομία, οι οποίες είναι αμφιβόλου δεοντολογίας», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου και συνέχισε:

«Ο πανικός από τον οποίο διακατέχεται η κυβέρνηση, επειδή έχει απολέσει εδώ και καιρό το λαϊκό έρεισμα, την οδηγεί σε κινήσεις που συνιστούν πνευματική και πολιτική τρομοκρατία.
Η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια επιδιώκει να ποινικοποιήσει την αντίθετη άποψη με απονενοημένες ενέργειες κατά της ελευθερίας της έκφρασης, όπως η σύλληψη για την διανομή φυλλαδίων, η προσπάθεια μέσω ημικρατικών οργανισμών να πληγούν οικονομικά κάποια έντυπα και οι έμμεσες απειλές κατά δημοσιογράφων.»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος αναφέρθηκε και σε ενέργειες κρατικών υπηρεσιών κατά του ιδίου του κόμματος.
«Θυμίζουμε ότι και το Ευρωπαϊκό Κόμμα ήταν θύμα πνευματικής και πολιτικής τρομοκρατίας, όταν μέλη της ΚΥΠ φωτογράφιζαν συμμετέχοντες σε εκδήλωση του κόμματος», είπε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε:

«Στην περίπτωση της επιδρομής κατά της οικίας του κ. Ξενοφώντος, το Ευρωπαϊκό Κόμμα ζητεί επιτακτικά από την Αστυνομία
να ενημερώσει για τις διαδικασίες που ακολούθησε, οι οποίες απ’ ότι φαίνεται συνιστούν περίεργο υπερβάλλον ζήλο», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου και κατέληξε:
«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν συμφωνεί κατ’ ανάγκη με όσα αναγράφονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, αλλά
θα υπερασπιστεί την ελευθερία έκφρασης οποιουδήποτε πολίτη με όλα τα νόμιμα μέσα. Νοοτροπίες τύπου Βορείου Κορέας δεν έχουν χώρο σε μια ευρωπαϊκή χώρα.»


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2010



Αναδημοσιεύουμε από τη σημερινή έκδοση του Φιλελεύθερου, το άρθρο του εξαίρετου Άριστου Μιχαηλίδη:


ΝΕΑ ανδραγαθήματα πολιτικής τρομοκρατίας από την Αστυνομία. Στις 6:30 το πρωί έκανε έφοδο στο σπίτι του δικηγόρου και τακτικού αρθρογράφου Ξενή Ξενοφώντος γιατί διερευνά, λέει, «υπόθεση που αφορά διέγερση προς διάπραξη κακουργήματος και γραπτές απειλές για φόνο».

Ποιο είναι το κακούργημα; Στη γνωστή αντιπολιτευτική ιστοσελίδα christofias-watch.blogspot.com αναρτήθηκε κείμενο υπό τον τίτλο «Ένας Μακάριος στην αυλή του Αρταξέρξη», που σχολίαζε την πρόσφατη επίσκεψη του Μακάριου Δρουσιώτη και άλλων στον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σε όλες τις ανάλογες ιστοσελίδες υπάρχει ειδικός χώρος όπου μπορούν να γράφουν σχόλια οι επισκέπτες. Κάποιος έγραψε την πολυχρησιμοποιημένη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους». Ο Δρουσιώτης έκανε καταγγελία στην Αστυνομία ότι «οι συγκεκριμένες αναφορές στο διαδικτυακό χώρο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του».

Είναι γνωστό ότι η φράση του Κολοκοτρώνη προκαλεί σήμερα αναστάτωση στις γαλήνιες ψυχές των νεοκυπρίων, αλλά αν αυτό αποτελεί απειλή για φόνο, σηκώνει συζήτηση. Η Αστυνομία δεν ξέρουμε με ποιους το συζήτησε, πάντως
έθεσε υπό παρακολούθηση τα ίχνη ηλεκτρονικών υπολογιστών (φανταστείτε τι θα κάνει όταν τροποποιηθεί το Σύνταγμα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων!) και αφού εντόπισε ότι ο υπολογιστής του δικηγόρου είχε σχέση με το christofias-watch έκανε έφοδο στο σπίτι του τα ξημερώματα, να προλάβει μην τους ξεφύγει ο κακούργος.

Άρπαξε δυο προσωπικούς υπολογιστές και κάλεσε τον Ξενοφώντος για ανάκριση ως τον διαχειριστή της ιστοσελίδας και
παρότι το «επίμαχο» σχόλιο το έγραψε άγνωστος, όπως άγνωστοι και ανεξέλεγκτοι γράφουν ένα σωρό ανοησίες σε χιλιάδες μπλογκ, χωρίς να απασχολούν ούτε την Αστυνομία, ούτε κανέναν άλλο.

Σεβόμαστε φυσικά το φόβο του Δρουσιώτη για τη ζωή του, παρόλο που δεν πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί απειλή. Όταν κινδυνεύει πραγματικά η ζωή κάποιου δεν του το λένε στο Διαδίκτυο. Αλλά το θέμα εδώ είναι άλλο.

Η δράση της Αστυνομίας είναι απαράδεκτα πολιτική και δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για να τρομοκρατήσει ανθρώπους που θεωρούνται ενοχλητικοί για την Κυβέρνηση ή για τη γενική μακαριότητα που σκεπάζει τον τόπο.

«Από τη στιγμή που η Αστυνομία έχει ενώπιόν της γραπτή καταγγελία, από πρόσωπο ότι απειλείται η ζωή του, έχει υποχρέωση να το διερευνήσει», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Αλλά δεν έκανε το ίδιο:
  • πριν από μερικές μέρες όταν μια εικοσάχρονη κατάγγειλε συγκεκριμένο πολίτη ότι απειλεί τη ζωή της. Ούτε καν απολογήθηκε για την απραξία της όταν η κοπέλα δέχτηκε επίθεση από το δράστη, που την περιέλουσε με βιτριόλι και κατάστρεψε τη ζωή της.
  • όταν ένα μήνα προηγουμένως άλλη κοπέλα, οικιακή βοηθός μαζί με την εργοδότριά της παρουσίασε γραπτές απειλές κατά της ζωής της από παράνομο μετανάστη, με ονόματα και διευθύνσεις (κατέχουμε τα στοιχεία).

Ακριβώς επειδή αυτές οι υποθέσεις δεν ήταν πολιτικές. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αστείο να δηλώνει η Αστυνομία «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν ενεργούμε στη βάση πολιτικών κινήτρων». Μόνο πολιτικά κίνητρα υπάρχουν εδώ. Τίποτε άλλο.

Και αυτές οι σαρκαστικές διαβεβαιώσεις δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί, ούτε η Αστυνομία ούτε η πολιτική ηγεσία, ότι τέτοιες πολιτικές διώξεις δεν υποτάσσουν την όποια αντίδραση, την εξωθούν σε επικίνδυνες ατραπούς.



Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Μιχάλη Χατζηβασίλη, επίσης από τη σημερινή έκδοση του Φιλελεύθερου:


Ήταν γύρω στις 6:30 χθες το πρωί όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος στη Λευκωσία για να διερευνήσουν παράπονο δημοσιογράφου ότι απειλείται η ζωή του, έπειτα από ανάρτηση σχολίου σε διαδικτυακό χώρο.

Τα μέλη του γραφείου καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δικηγόρου, τον υπολογιστή της συζύγου του, ενώ κάλεσαν τον ίδιο να δώσει κατάθεση σε αστυνομικό σταθμό, θεωρώντας ότι ο Ξενοφώντος είναι ο διαχειριστής του μπλογκ στο οποίο έγινε η καταγγελία.

Την καταγγελία είχε κάνει ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης, μέσω του δικηγορικού γραφείου Μ. Παπαπέτρου. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι απειλείται η ζωή του από δημοσιεύματα που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «christofias-watch.blogspot.com».

Όπως φάνηκε από την έρευνα, επισκέπτης του μπλογκ, σχολιάζοντας την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος στην Τουρκία και τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, έγραψε: «Ένας Μακάριος στην αυλή του Αρταξέρξη».

Στη συνέχεια, άλλος επισκέπτης ανήρτησε σχόλιο γράφοντας ότι: «Σε άλλη χώρα ο Μακάριος θα ήταν προδότης. Μόνο στην Κύπρο παίρνει και πόζα. Φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, ο παραπονούμενος κλήθηκε στην Αστυνομία στις 16 Μαρτίου και προέβη σε γραπτή κατάθεση, αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του.

Ο κ. Κατσουνωτός πρόσθεσε πως ο Ξενοφώντος θεωρήθηκε ως ο διαχειριστής του μπλογκ με βάση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης. Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται, είπε ο κ. Κατσουνωτός, είναι κατά πόσο ο δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να είναι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να καταγράψει τα συγκεκριμένα σχόλια τα οποία κατέθεσε ο παραπονούμενος. «Ωστόσο», συμπλήρωσε, «αυτό το ερώτημα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα γι’ αυτό και δεν έχει διενεργηθεί η σύλληψη του (Ξενοφώντος)».

Είπε επίσης ότι το κατά πόσον οι αναρτήσεις συνιστούν απειλή κατά της ζωής του δημοσιογράφου είναι θέμα που θα τεθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Κατσουνωτός διαβεβαίωσε ότι η όποια επεξεργασία των υπολογιστών που κατασχέθηκαν δεν θα αφορά τα προσωπικά δεδομένα των πελατών του Ξενοφώντος, ενώ απέρριψε τις καταγγελίες ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την αστυνομική έρευνα.

«Πολιτική τρομοκρατία»

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ της Αστυνομίας να μεταβεί στο σπίτι του δικηγόρου στις 6:30 το πρωί προκάλεσε την αντίδρασή του όσο και του δικηγόρου του Χρίστου Κληρίδη, που δήλωσε στον «Φ» ότι
οι Αρχές ενήργησαν ως να επρόκειτο για έναν τρομοκράτη.

Ο Ξενοφώντος δήλωσε στην Αστυνομία πως κάποιοι ενοχλούνται από την κριτική που ασκείται από το συγκεκριμένο μπλογκ και θέλουν πρώτα να αποκαλύψουν τους διαχειριστές του και στη συνέχεια να το κλείσουν.

Αρνήθηκε πως είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας «http://christofiaswatch.blogspot.com», στην οποία αναρτήθηκε το επίμαχο σχόλιο, σημειώνοντας ότι οποιοσδήποτε μπορεί να αναρτήσει σχόλιο στο μπλογκ.

Σε δήλωσή του στον «Φ», ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης ανέφερε ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας συνιστά πνευματική τρομοκρατία. «Πρόκειται» είπε ο κ. Κληρίδης,
«για πολιτική δίωξη», προσθέτοντας ότι έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον αρχηγό της Αστυνομίας, ζητώντας να επιστραφούν οι δύο υπολογιστές που κατασχέθηκαν.

Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν, ανέφερε, ότι θα κατατεθεί αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για ακύρωση του διατάγματος κατάσχεσης και του διατάγματος αποκάλυψης του περιεχομένου τους.

ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΓΙΑ την κατάσχεση των υπολογιστών και το διάταγμα αποκάλυψής τους ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι υπήρχε έγκριση του γενικού εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του “Φ”, ο γενικός εισαγγελέας επικοινώνησε χθες με την Αστυνομία και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί δεν ενημερώθηκε για την πρόθεσής της να κάνει έρευνα στην οικία του δικηγόρου.




Αναδημοσιεύουμε άρθρο της συναγωνίστριας Μικαέλλας Λοϊζου στη σημερινή έκδοση της Σημερινής:


Μια πρωτοφανή υπόθεση, για τα κυπριακά δεδομένα, διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Η Αστυνομία μπήκε χθες στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, στη βάση δικαστικού εντάλματος, και μάζεψε τον υπολογιστή του ιδίου (ο οποίος περιείχε δεδομένα πελατών του που εμπίπτουν στο επαγγελματικό απόρρητο των δικηγόρων), καθώς και τον υπολογιστή της γυναίκας του και… διερευνά αν κάποιος άλλος εκτόξευσε απειλές εναντίον του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη. Το ισχυριζόμενο δημοσίευμα του σχολιογράφου κατά του κ.Δρουσιώτη δεν μπορεί να αναδημοσιευθεί, λόγω των ύβρεων που περιέχει.

Δεν είναι σίγουροι

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, αρχές Μαρτίου, μέσω δικηγορικού γραφείου, συγκεκριμένο πρόσωπο κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι σε διαδικτυακό χώρο είχαν διατυπωθεί απειλές κατά της ζωής του.

Στις 16 Μαρτίου, ο παραπονούμενος κλήθηκε και προέβη σε γραπτή κατάθεση. «Κατόπιν τούτου το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέβη σε συγκεκριμένες εξετάσεις και προχώρησε σε έρευνα, όπου παρέλαβε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να τύχουν περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων.

Ο 35χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλήθηκε για ανάκριση», πρόσθεσε.

Ακολούθως ανέφερε ότι ο 35χρονος συνοδευόταν από το δικηγόρο του κατά την ανάκριση και προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Ερωτηθείς αν ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη, ο κ.Κατσουνωτός απάντησε «αρνείται και μάλιστα απέφυγε να απαντήσει στις οποιεσδήποτε ερωτήσεις που του είχαν υποβληθεί». Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Ξενοφώντος θα προσφύγει στο δικαστήριο.

Δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα μπλογκς

Ερωτηθείς αν θα συλληφθεί, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται για την Αστυνομία είναι κατά πόσον ο 35χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο διαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να μπει για να καταγράψει τα συγκεκριμένα τα οποία κατέθεσε ο παραπονούμενος. «Ωστόσο ήταν το κρίσιμο ερώτημα και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα γι’ αυτό και δεν έχει διενεργηθεί η σύλληψή του», πρόσθεσε.

Όμως, στην περίπτωση του christofias-watch, υπάρχουν αρκετοί διαχειριστές, οι οποίοι υπογράφουν με διάφορα ψευδώνυμα και είναι σχεδόν πλήρως ανοιχτή η υπηρεσία σχολιασμού.

Συνεπώς, σχόλιο μπορεί να γράψει όποιος δημιουργήσει λογαριασμό σε υπηρεσίες όπως η google.

Για του λόγου το αληθές, η «Σ» δημιούργησε χθες λογαριασμό google με το όνομα «Δοκιμαστικός» και γράψαμε στα σχόλια της πιο πρόσφατης ανάρτησης τη φράση «Εδώ μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε, σωστά;»,
η οποία και αναρτήθηκε αμέσως.

Τι έψαχναν;

Ουσιαστικά, όπως πληροφορείται η «Σ», το επίμαχο δημοσίευμα ανήκει σε σχολιαστή και όχι στους συγγραφείς του μπλογκ. Δημιουργείται, συνεπώς, το ερώτημα, γιατί η Αστυνομία έψαχνε για το άτομο που, όπως ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε, «φέρεται να είναι ο διαχειριστής» και όχι γι’ αυτόν που συνιστά κίνδυνο για τον κ. Δρουσιώτη. Στο ερώτημα αυτό απαντά ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δηλώνοντας στη «Σ» ότι πρόκειται για
«καθαρά πολιτικής φύσεως δίωξη».

Ως γνωστόν, το christofias-watch αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον μεγαλύτερο επικριτή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Συνεπώς, πιστεύω ότι η Αστυνομία κινήθηκε καθ’ υπόδειξη, με στόχο τη φίμωση του christofiaswatch και τον εντοπισμό εκείνων που συμμετέχουν στο μπλογκ αυτό», είπε ο κ. Κληρίδης.

«Προφανώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα το χρησιμοποίησαν με στόχο να τερματιστεί το μπλογκ αυτό, επειδή κατάντησε ενοχλητικό για τους κυβερνώντες», πρόσθεσε.

«Στην ανακριτική του κατάθεση, ο πελάτης μου κατήγγειλε τα πολιτικά κίνητρα της επιχειρούμενης δίωξης», ανέφερε περαιτέρω.

Ο κ. Κατσουνωτός αρνήθηκε ότι συμβαίνει αυτό, λέγοντας ότι «δεν ενεργούμε ούτε στη βάση πολιτικών κινήτρων, ούτε στη βάση οποιουδήποτε πλαισίου».

Προσπάθεια φίμωσης

Ο κ. Κληρίδης κατήγγειλε στη «Σ» «προσπάθεια άσκησης φίμωσης και πνευματικής τρομοκρατίας». «Η θέση μας είναι ότι
παραβιάστηκε το απόρρητο της επικοινωνίας από τις αστυνομικές Αρχές και έστω κι αν καλύπτονται πίσω από την έκδοση σχετικών δικαστικών διαταγμάτων, αυτά δεν μπορούν να είναι υπεράνω των σχετικών προνοιών του Συντάγματος, με βάση τη νομολογία του Ανώτατου δικαστηρίου», είπε.

«Κανένας, νομίζω, δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά οποιοδήποτε σχόλιο όπως το συγκεκριμένο», είπε, «για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό αποτελούσε συγκεκριμένη απειλή».

Για φίμωση μίλησε και το christofias-watch.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε αναφέρει ότι «αυτός ο πόλεμος γίνεται εναντίον όλων των ελεύθερων πολιτών». «η πνευματική τρομοκρατία δε φοβίζει κανέναν, παρά μόνο προσβάλλει αυτούς που την επιβάλλουν», προστίθεται.

«Εκφράζουμε την αμέριστή μας συμπαράσταση στον αδίκως θεωρούμενο ως “ύποπτο”.
Καλούμε όλους τους πολίτες να καταδικάσουν με κάθε δημοκρατικό τρόπο την πνευματική τρομοκρατία. Σήμερα μπορεί το christofias-watch να θεωρείται το μαύρο πρόβατο, επειδή εκφράζεται ελεύθερα, αύριο όμως μπορεί να θεωρείσαι εσύ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έπρεπε να το ψάξουν

Ο δικηγόρος του Μακάριου δρουσιώτη, Μιχάλης Παπαπέτρου, τόνισε χθες ότι ο κίνδυνος από το δημοσίευμα ήταν πραγματικός και γι’ αυτό η Αστυνομία έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Όπως δήλωσε, στην επιστολή του προς στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ανέφερε ότι επειδή αυτό το δημοσίευμα απευθύνεται σε ακραίους, ανεξέλεγκτους και φανατισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς κινούνται στα πλαίσια ενός ψευδοπατριωτικού παροξυσμού, θα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στην καταγγελία, να μην την υποτιμήσει.

Η Αστυνομία, από τη στιγμή που έχει ενώπιόν της μια γραπτή κατάθεση, στην οποία διατυπώνεται παράπονο για απειλές κατά της ζωής του καταθέτοντος, έχει υποχρέωση να προχωρήσει στη διερεύνηση, επιβεβαίωσε ο κ. Κατσουνωτός.




Αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο από την εφημερίδα των φίλων μας - ΠΟΝΤΙΚΙ, από την οποία κόπηκε η διαφήμιση της CYTA:


Η πνευματική τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο! Η Αστυνομία, πραγματοποίησε επιδρομή στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος και κατέσχεσε τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην ιστοσελίδα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο christofias-watch.blogspot.com (ωσάν και τέτοιο ενδεχόμενο να είναι αδίκημα)!

Η ιστορία έχει ως εξής:

Στα σχόλια της ιστοσελίδας, κάποιος εκ των πολλών σχολιογράφων ανάρτησε ένα σχόλιο, το οποίο αναφερόταν στον Μακάριο Δρουσιώτη.

Ο Δρουσιώτης θεώρησε ότι από το σχόλιο (!) προκύπτει απειλή κατά του ιδίου και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία, χρησιμοποιώντας
ηλεκτρονικές δυνατότητες, οι οποίες είναι το πιθανότερο να ήταν παράνομες, καθώς δεν είχε εκδοθεί διάταγμα δικαστηρίου, που να τις επιτρέπει (εντοπισμός ταυτότητας του υπολογιστή κτλ) μετέβη στο σπίτι του Ξενοφώντος και κατέσχεσε τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, κατηγορώντας τον ότι συμμετέχει στο christofias-watch.blogspot.com!

(Σημ.: Ακόμα και αν συμμετείχε, δεν καταλάβαμε γιατί αυτό πρέπει να είναι κολάσιμο; Μήπως επειδή το blog αντιπολιτεύεται την πολιτική Χριστόφια;)

Ο Ξενής Ξενοφώντος κατηγορείται ( αν είναι ποτέ δυνατόν) για συνενοχή σε διάπραξη κακουργήματος!

Πρόκειται για την πιο τρανταχτή περίπτωση πνευματικής τρομοκρατίας, από τότε που ανάλαβε αυτή η δικυβέρνηση!

Ο στόχος είναι πολλαπλός:
  • Να αποκαλυφθούν οι διαχειριστές του christofias-watch.blogspot.com.
  • Να σιγήσει η φωνή του christofias-watch.blogspot.com και μαζί να σιγήσουν όλες οι φωνές που συμμετέχουν στο blog ως αρθρογράφοι ή ως απλοί σχολιαστές.
  • Να σιγήσουν φωνές όπως του Ξενή Ξενοφώντος και άλλων επώνυμων αρθρογράφων που αποκαλύπτουν τη σαθρή και υποχωρητική πολιτική του Χριστόφια και ξυπνούν το λαό.
  • Να τρομοκρατηθούν όλοι, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, οργανώσεις, ακόμα και πολιτικοί που αντιτίθενται στην πολιτική Χριστόφια.
  • Να σιγήσει ο γνωστός και μεγάλος δάσκαλος, ο αρθρογράφος Γιώργος Σέρτης, ο οποίος έχει μόνιμη στήλη στην εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Κύπρο, τον Φιλελεύθερο. Ο Σέρτης είναι ο πατέρας του Ξενή Ξενοφώντος.

Η δικαιολογία της Αστυνομίας, για να μπουκάρει στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος, δηλαδή η καταγγελία του Μακάριου Δρουσιώτη,
είναι το λιγότερο γελοία και προφανώς η πρόφαση για να πετύχουν όλα τα πιο πάνω.

Μπορεί να έχουμε πολλά κακά στην Κύπρο, αλλά οι εποχές των προπηλακισμών και της βίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!
Όλοι σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων, όσο και αν διαφωνούμε με αυτές και σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει επεισόδιο βίας, λόγω διαφωνίας! Απ’ ότι φαίνεται, ο μόνος στην Κύπρο που δεν δέχεται την άλλη άποψη είναι η κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και οι πέριξ της εξουσίας!

Η πνευματική τρομοκρατία αυτή της διακυβέρνησης εκφράζεται με πολλούς τρόπους, είτε με συλλήψεις για διανομή φυλλαδίων, είτε με απειλές κατά της επαγγελματικής ζωής κάποιων, είτε με διακοπές διαφημιστικών συνεργασιών (βλέπε Ποντίκι – CYTA).

Αυτό που έγινε με τον δικηγόρο Ξενή Ξενοφώντος πάει πολύ!

Να δούμε ποιοι λεγόμενοι υπέρμαχοι της ελευθερίας έκφρασης θα ευαισθητοποιηθούν!

Ο Ξενοφώντος ζήτησε ακύρωση του διατάγματος και το Δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά σήμερα…

Ας ελπίσουμε…




Αναδημοσιεύουμε τη σχετική είδηση όπως μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα www.zougla.gr:


Τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη για απειλές κατά της ζωής του διερευνά η Κυπριακή Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος δήλωσε στην Αστυνομία ότι συγκεκριμένες αναφορές σε Blog στο διαδίκτυο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του.

Η Αστυνομία ερεύνησε το γραφείο του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής του Blog και προέβη σε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών που υπήρχαν στο γραφείο. Επιπλέον, ο δικηγόρος ανακρίθηκε και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.





Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου:


Τις απειλές που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η κυπριακή Αστυνομία επελήφθη της υπόθεσης καταδίκασε η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ δηλώνει ότι «καταδικάζει τις απειλές κατά της ζωής του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, οι οποίες περιέχονται σε σχόλιο Blog που λειτουργεί στη Λευκωσία».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΚ αναφέρει ότι «Τέτοιες απειλές συνιστούν απειλή εναντίον του δικαιώματος ελευθερίας έκφρασης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής τάξης και ομαλότητας και ως τέτοιες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες».

«Παρορμώμενο από το ίδιο αυτό πνεύμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «καταδικάζει και αποδοκιμάζει τον τρόπο, με τον οποίο ενήργησε η Αστυνομία με την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών δεδομένων δικηγόρου, την αυγινή επιδρομή στην οικία του και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών του ιδίου και της συζύγου του, στο πλαίσιο ερευνών για το περιεχόμενο συγκεκριμένου Blog».

«Η τέτοια αστυνομική δράση ξεφεύγει από τα όρια της ψύχραιμης αντίκρυσης, διερεύνησης και χειρισμού περιπτώσεων παραπόνων σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τα μεταδιδόμενα από Blog και διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας», υπογραμμίζει η ΕΣΚ.





Δημοσιεύουμε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το εξαιρετικό περιόδικο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΨΗ":


Στο τεύχος 20 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010) του περιοδικού μας είχαμε αναφέρει τα εξής σχετικά με την επανάσταση στην ηλεκτρονική ενημέρωση, έκφραση και επικοινωνία: “Η –από κάθε άποψη υπερβολική- τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ περί ‘ενθάρρυνσης της φυσικής εξόντωσης του Προέδρου Χριστόφια’ μέσα από τα διαδικτυακά blogs, η οποία αποδοκιμάστηκε ή αντιμετωπίστηκε με αμηχανία από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, καταδεικνύει την ανησυχία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τον ρόλο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ στην διαμόρφωση της στάσης των πολιτών έναντι ενός ενδεχόμενου σχεδίου λύσης του κυπριακού. Είναι πάντως γεγονός ότι η εύκολη πρόσβαση στα τεχνολογικά αυτά εργαλεία δεν διασφαλίζει κατ’ ανάγκη την ποιότητα του προϊόντος. Η δε ελευθερία της διαδραστικής συμμετοχής των χρηστών πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας συχνά οδηγεί σε άκομψα αποτελέσματα (π.χ. κάποια αισχρά σενάρια που κυκλοφόρησαν για την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου)”.

Τα πιο πάνω συνιστούν την μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει όμως και η άλλη:
Τα blogs αποτελούν μέσα ελεύθερης έκφρασης, στα οποία μπορεί κανείς να γράψει και να διαβάσει πάσης φύσεως αναφορές, έστω και αν δεν διασφαλίζεται a priori η –εν πάση περιπτώσει υποκειμενική- αρχή της σοβαρότητας.

Το να μπει κάποιος στην διαδικασία να αξιολογήσει ποιοτικά το περιεχόμενο των αναρτώμενων σχολίων και να κρίνει ποια αιτιολογούν ποινικές συνέπειες και ποια όχι συνιστά ένα δαιδαλώδες εγχείρημα το οποίο μόνο σε αυταρχικά και –σε κάθε περίπτωση- ετεροβαρή αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει.

Η χθεσινή “εισβολή” της αστυνομίας στην οικία (και όχι στο γραφείο του, όπως υποστηρίζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ) του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος με την κατηγορία της διαχείρισης συγκεκριμένου ιστολογίου όπου αναρτήθηκε δήθεν απειλητικό μήνυμα κατά της ζωής του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη μοιάζει να παραπέμπει σε αυτήν ακριβώς την επιλογή.

Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον η αστυνομία προέβη σε μια μεμονωμένη ενέργεια εκφοβισμού συγκεκριμένου ατόμου, συγκεκριμένου ιστιοχώρου ή συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων, ή αν με την ενέργειά της αυτή σηματοδοτεί την επιβολή ενός καθεστώτος περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο,
παρόμοιο με αυτό που ισχύει στην Κίνα.

Γιατί εάν δεν ισχύει το πρώτο, αν δηλαδή η δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος δεν συνιστά πολιτική πράξη -όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του Χρίστος Κληρίδης- και εάν σε τελική ανάλυση η ενέργεια αυτή της αστυνομίας καταδεικνύει την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να “καθαρίσει” το διαδίκτυο, τότε προς τα εκεί οδηγούμαστε:
Προς την περιστολή της ελευθερίας χρήσης του ωκεανού του διαδικτύου από τους Κύπριους πολίτες.

Μιας ελευθερίας που, όσες αρνητικές παρενέργειες και αν εμπεριέχει, δεν παύει από του να συνδέεται άμεσα με την εν γένει ελευθερία έκφρασης, η οποία (θεωρητικά τουλάχιστον) προστατεύεται από το ίδιο το πολίτευμα ως κόρη οφθαλμού.

Από την πλευρά μας καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια της κυπριακής αστυνομίας, όποια και αν ήταν τα πραγματικά ελατήριά της. Εκφράζουμε δε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Ξενή Ξενοφώντος, εκλεκτό συνεργάτη του περιοδικού μας.


O ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ!


Υ.Γ. Εξοχότατα στελέχη της Διακυβέρνησης,
Εξοχότατα στελέχη του ΑΚΕΛ,
Αγαπητοί πράκτορες της ΚΥΠ,
Σύντροφοι πράκτορες της Επαγρύπνησης,
Κύριοι Ανώτεροι λογοκριτές,
Κύριοι Αστυνομικοί,

Εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη δωρεάν διαφήμιση...

Μέχρι χτες, υπήρχαν κάποιοι λίγοι συμπολίτες μας που δεν γνώριζαν για την ύπαρξη του Blog...

Από σήμερα το γνωρίζει ΟΛΗ η Κύπρος...

Και το επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Ιντερνετ (...θα χρειαστείτε και μεγαλύτερο server για καλύτερη παρακολούθηση...)

Σε ένδειξη της εκτίμησης μας, όλοι οι χρήστες σκεφτόμαστε να κάνουμε μια γενναία εισφορά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και δεσμευόμαστε να αγοράζουμε ΧΑΡΑΥΓΗ και καφέ του ΛΑΙΚΟΥ τις επόμενες 30 ημέρες...(Σημειώστε ότι ήδη πίνουμε ΛΟΕΛ αφού -περιέργως- είναι η καλύτερη ζιβανία...)

Φιλικά
Αλέκος Παναγούλης

Υ.Γ. ΔΕΝ επιθυμώ να πάθει κάτι κακό ο Μακάριος Δρουσιώτης. Ο Θεός να τον έχει πάντα καλά.Επαναλαμβάνω, ΔΕΝ επιθυμώ να πάθει κάτι κακό ο Μακάριος Δρουσιώτης.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

69 Σχόλια:

ΠΑΟΛΑ είπε...

Κύριε Άδωνι

Δημοκρατία δεν έιναι να συλλαμβάνεις αντιφρονούντες πολίτες ενώ για να συλλάβεις ένα λαθρομετανάστη χρειάζεσαι άδεια του Συλικιώτη και της Ηλιάνας Νικολάου.

Δημοκρατία δεν είναι να στοχοποιείς αντιομοσπονδιακά έντυπα και ιστοσελίδες τη στιγμή που κάνεις την πάπια σε όσους βεβηλώνουν την Ελληνική σημαία μας και βεβηλώνουν τα μνημεία των ηρώων μας.

Δημοκρατία δεν είναι να γεμίζεις τους τοίχους αισχρά συνθήματα κάτω από τη μύτη της αστυνομίας και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δημοκρατία δεν έιναι να παραχαράσσεις την ιστορία και να ηρωοποιείς ένα εν δυνάμη συνεργάτη των Άγγλων αποικιοκρατών (Καβάζογλου).

Πάολα

IP: 69.69.69.69

ΠΑΟΛΑ είπε...

H σημερινή Κύπρος μου θυμίζει την κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία όπως τηνπεριγράφει ο Μίλαν Κούντερα.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αγαπητα μελη της επιτροπης για την αποκατασταση της δημοκρατιας πρεπει να σας πω οτι ειστε αγενης. για 2 λογους. ακομη να εκφρασετε ενα ευχαριστω σε ολα γενικα τα καναλια και εφημεριδες για την τεραστια διαφημιση που σας εκαναν. ιδιαιτερες ευχαριστιες βεβαια οφειλετε στην χαραυγη, στο πλας τβ(καλα τουτον με 2% τηλεθεαση δεν σας εκανε και πολλυ διαφημιση αλλα ας ειναι), στον πολιτη, στο ρικ. επισης στα λαγονικα της αστυνομιας κυπρου και τον ΚΥΡΙΟΝ(το τονιζω για να αποφυγω την συλληψη) Μιχο Παπαπετρου .ειστε πολυ αγενης που ακομα να τους ευχαριστησετε. επισης μετα ολη αυτη την δωρεαν διαφημιση οφειλετε να ζητησετε απο τον ΚΥΡΙΟΝ(το τονιζω και εδω προς αποφυγην της συλληψης) Μακαριον Δρουσιωτη τουλαχιστον δυο φορες "συγνωμη" (για να μην ειναι μισο αλλα ολοκληρομενο) για την αναστατωση που του προκαλεσατε. Ειστε αγενεστατοι επιτροποι.

σαφως και ο κυριος Χριστοφιας εξελεγη με απολυτα δημοκρατικες διαδικασιες (ναι σιγουρα με ψευδης δεσμευσεις και δηλωσεις αλλα απολυτα δημοκρατικα). Το τραγικο ειναι η μετεξελιξη της απολυτα δημοκρατικα εκλελεγμενης κυβερνησης σε κυβερνηση μειοψηφιας(με απλα μαθηματικα) αλλα και στην καταντια να χρησιμοποια μεθοδους καθεστωτος. και ολα αυτα σε λιγοτερο απο δυο χρονια.
Καληνυχτα και καλη τυχη στην Δημοκρατια στην Κυπρο.

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Εγώ θα φοβόμουνα για τη ζωή μου αν προπαγάνδιζα υπέρ του Σχεδίου Ανάν.

Τότε ίσως όντως να κινδύνευα από θερμόαιμους οπαδούς του ΟΧΙ.

Pasxalina είπε...

Τα σέβη μου!

Κρατάτε γερά!

Unknown είπε...

Ο ΜΕΓΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΡΑΣΗ


ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΝΕΝΕΚΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ..........................


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

Ο πελεκης της θειας δικης και της οργης του λαου θα πεσει βαρυς και αποτελεσματικος σε οσους υποθαλπτουν την Δημοκρατια.

Μονο η αυλη του Αρταξερξη μπορει να τους σωσει απο τον λαο που τελικα μονος πρεπει και μπορει να διασφαλισει την δημοκρατια μπροστα στους λιμοκοντορους που ανελαβαν γκεμπελικα και με συνεργια και επιχοριγηση του υποκοσμου την εξουσια.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧςΡΑΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΧΥΔΑΧΤΥΛΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΚΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΕΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 3000 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΛΗ ΜΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΥΠΡΟ

Unknown είπε...

Ξενη απλα θελω να πω το εξης

η περιπετεια σου δυστυχως σε επιφορτιζει με την αναριχηση του γολγοθα εκπροσωποντας ολους μας. Εσυ επιλεχθηκες να φορτωθεις τον σταυρο για αυτο κρατα γερα . Αυτη την στιγμη εισαι ο επισημος εκπροσωπος της τρομερης οργης μας η οποια θα αποκαλυφθει οταν πρεπει και εκει που πρεπει. Σταθου αγεροχως και νασαι σιγουρος πως αν και οι πληστοι δεν γνωριζομαστε ειμαστε στο πλευρο σου με καθε μεσο και τροπο.....

Εχεις παρει την αρχηγια χωρις να την ζητησεις οπως παντα γινεται σε δυσκολες και ιστορικες στιγμες της πολυπαθης απο τους φασιστες δημοκρατιας ... Φανου ανταξιος της τιμης που η ιστορια σου εχει απιφορτισει.

Υστερογραφο

Αν καθως ανεβαινεις τον γολγοθα εβρεις τζιντον αλλον να κουαλα το σταυρουι του(ποτζινο του λαιμου το μιτσικουρι) τζαι ασκομαχα δωστου τον κλωτσοοο να κατρατζυλισει πουτζιαμε κατω να πνασουμε οθλοι μας.

Circles in the water είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

αχ ρε Νευτωνα... μηδεν ο Νοστραδαμος κοντα σου οταν ειχες βγαλει το θεω ρημα πως καθε δραση εχει την αντιδραση της.

Γιατι το αλλο πως το μηλο κατω που την μηλια πεφτει??????? τζοινο τζαι αν ηταν προφητικο

Unknown είπε...

απορω πως κοιμαστε ρε γαιδαροι τοσο ησυχα αποψε η ακομα να διασκεδαζετε ανεμελοι στα σφηνακια και στι χιλτον μετα απο ολα αυτα που εχουν συμβει και εχει πληγει ανεπανορθωτα η δημοκρατια...

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ???????????????????? ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ.......................????????????????????????
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΤΑΣΑΤΕ ΠΛΕΟΝ.....................?????????????????/
ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩς ΚΟΠΕΛΟΥΡΟΥΘΚΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...........................................................................................

Unknown είπε...

εφιαλτες θα καταντησετε να βλεπεται στα ονειρα σας... Τοσο κακο δαιμονικο μονο σαν μπουμερανγκ μπορει να λειτουργησει... Δεν θαμπορειτε να κλεισετε ματι εξαιτιας των δικων σας φασιστοειδοι επιλογων και ενεργειων

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Γιατί φοβάται ο Μακάριος Δρουσιώτης;
Το «Φωτιά και Τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους» ήταν διαταγή του Θ.Κολοκοτρώνη για την εκτέλεση του Δημητρίου Νενέκου, συνεργάτη του Ιμπραήμ.
Ο Μακάριος Δρουσιώτης είναι Ναιναίκος και όχι Νενέκος. Γιατί φοβάται λοιπόν;

Η Αστυνομία απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ο αυταρχισμός είναι πρωτίστως γελοίος.

george ph. είπε...

Παιδία κρατάτε γερά - η Κύπρος σας χρειάζεται γιατί άμα χάσουμε και το δικαίωμα να εκφαίρουμε τις απόψεις μας, τότε τι θα μας μείνει;

aris είπε...

Αγαπητοί φίλοι, έχω μια απορία: Τώρα δηλαδή αν βγάλω διαφήμιση ότι πουλώ παραπούλια της συκαμιάς από την οποίαν εκραμάσαν τον Κυπριανόν οι Τούρκοι, κινδυνεύω να συλληφθώ;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

παιδια, αλλο να εκφραζει καποιος την αποψη του, και αλλο να κρυβεται πισω απο ενα προσωπειο και να βριζει και να καταφερεται κατα παντων. καλα εκανε η αστυνομια, να μαθουν μερικοι να συμπεριφερονται γιατι με υπερβολικη ελευθερια επικρατει το χαος. για να υπαρχει ταξη, πρεπει να εφαρμοζονται οι νομοι, και κανενας νομος δεν λεει οτι οποιος μιλα στο διαδικτυο εχει ασυλια.

πολυ ακυρη και βιαστικη η επιλογη των συγκεκριμενων αποσπασματων, καθως ο νικολας παπαδοπουλος εικαζεται οτι ειναι μελος της ψευδοεπιτροπης, οπως σαφως και αρθρογραφοι του ψευδοποντικου. για την σημερινη και τον πολιτικο χωρο στον οποιο προσκειται, περιττα τα λογια.

η αστυνομια θα κανει τη δουλεια της, και ελπιζω και εγω με τη σειρα μου να κλεισει αυτο το αντι δημοκρατικο και φασιστικο μπλογκ, που μονο ζημια μπορει να κανει στη κυπριακη δημοκρατια, με τις μπαρουφες, τις μονοδιαστατες "αναλυσεις" και τις προσωπικες επιθεσεις κατα πολιτικων προσωπων, κομματων, αρχηγων κομματων, μεχρι και απλων ανθρωπων που στηριζουν και υποστηριζουν ειτε τη δικη τους αποψη, ειτε την θεση του οποιουδηποτε κομματος τους.

ΨΕΥΔΟΕΠΙΤΡΟΠΟΙ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΤΗ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ?
ναι ναι, δεν ειστε φασιστες, με συγχωρειτε! εχετε παντα δικαιο!

aris είπε...

Ο κ. Μεταξόπουλος είπε (όχι για πρώτη φορά): "η αστυνομια θα κανει τη δουλεια της, και ελπιζω και εγω με τη σειρα μου να κλεισει αυτο το αντι δημοκρατικο και φασιστικο μπλογκ, που μονο ζημια μπορει να κανει στη κυπριακη δημοκρατια"...

Ο κ. Μεταξόπουλος θεωρεί όσους τάσσονται κατά της ομοσπονδίας ή της δικής του αποψης, ως φασίστες που πρέπει να εξαφανιστούν; Αυτό κι αν είναι κόκκινος φασισμός, του χειρίστου είδους. Αφού ενοχλείται από όσα γράφονται εδώ γιατί ασχολείται; Μπορεί να γράφει αν θέλει στα blog της θύρας 9.

Διόσκουρος είπε...

Γεια σας. Πρώτη φορά γράφω εδώ. Οφείλω να πω ότι είναι απαράδεκτο το τί έγινε!

Εν έτος 2010... ΑΙΣΧΟΣ!!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

πηγαδια και αρειανοι, θελω δημοκρατια και οχι φασισμο. κρινω οτι στο christofias-watch υπαρχει ακρατος φασισμος. σωστο ειναι να γνωριζουμε τι σημαινει πραγματικα φασισμος (οι προγονοι σας και οι εμπνευστες σας θα ξερουν καλα)

Unknown είπε...

Μεταξο-ΠΟΥΛΛΛΕΕ

Το μονο διχτατορικο ειναι το σπιτι που αναγιωθηκες. Ετζαι αναγκη να καμετε τζαι την Κυπρο ετσι

mordakx είπε...

Η διακυβέρνηση Χριστόφια τελειώνει... σε XAXAXA ΕΒΑΛΕΤΕ ΚΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΕΕΕ???!!!!! ΜΟΝΟ ΚΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΚΕ ΤΑ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΡΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΒΓΙΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕ ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΝΕ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΙ , ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ,ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΛΠ ΚΛΠ? Ή ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙ ΕΥΘΡΑΣΤΟ ΓΙΑΛΛΙΝΟ ΜΠΛΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ?????

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

βαθυ πηγαδι, δεν προκειται ποτε να συμφωνησουμε σε κατι, ουτε καν να κανουμε ενα σωστο διαλογο, γιατι εσυ μισας το ΑΚΕΛ και εγω μισω τον φασισμο

mordakx είπε...

φιλε μου εφκα που το πηγαδι γιατι εν ξερεις τι σου γινετε κε τι λεεις.αποτι φενετε εν πολλα πολλα βαθι το πιγαδι που ισε μεσα,ή οι παρωπιδες σου ινε μονιμες.

Ανώνυμος είπε...

Για όλους τους υπερμαχους αυτού του μπλοκ υπάρχουν δωρεαν εισητήρια για να παρακολουθήσουν την φιέστα της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το

και κο κο κο ...

Unknown είπε...

αρχιεπισκοπε για να χαθεις τοσο μεγαλο διαστημα 2 πραγματα θα συμβαινουν

ή εισαι στην ανακριση που κανεται στον πατριωτη ηρωα Ξενη

ή

Ψαχνεται να βρειται και τους υπολοιπους με κυριο στοχο τον Ρήγα. Πάντως αν με εχετε στην λιστα σας μην χανετε αδικα τον χρονο σας . Απλα πε μου το τζαι ενα διω σας ουλα τα στοιχεια μου να μεν βασανιεστε τζαι κοπιαστε να με πιατε............................

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

και ειπε ο μεταξενιος
"καμια ελευθερια σε αυτους (ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ) οτι εκμεταλευονται την ελευθερια"
και ποιος εισαι συ μωρη ηλιθια(που λεει και ο ψινακης) που θα κρινεις σε ποιον θα απαγορευτει η ελευθερια.
βεβαια επειδη η εννοια της δημοκρατιας ειναι κατι που δεν σε εχουν μαθει τι σημαινει εκει που συχναζεις θα σου θυμησω σαν δημοκρατης που ειμαι αυτο που ειχε πει ο Γιωργος Λιλληκας (ο οποιος παρεπιμτωντος προχτες εγινε δεκτος απο τον Υπ.Εξ της Ισπανιας και αλλους ευρωπαιους Υπ.Εξ) ενω ο υπ.εξ της Κυπρου (Μαρκος) δεν καταφερε να γινει δεκτος απο τον Ισπανο Υπ.Εξ λογο "ελλειψης χρονου" του Ισπανου.
ακου λοιπον μωρη ηλιθια (που λεει και ο ψινακης) γιατι εγω σαν αληθινος δημοκρατης δεν θα ζητησω ποτε να σου κλεισουν το στομα οσες απειλες (οτι θα δερεις στο φεηςμπουκ) και οσες βλακειες και αν πεις
"ενα απο τα κυρια γνωρισματα της δημοκρατιας ειναι οτι ανεχεται ακομα και την βλακεια"
για αυτο λοιπον μωρη ηλιθια (σε αντιθεση με σενα και τους ομοιους σου) κανεις ποτε δεν ζητησε να σου κλεισουν το στομα. γιατι εδω μεσα υπαρχουν και αληθινοι δημοκρατες που ανεχονται ακομα και την βλακεια σου.
αγενεις οι επιτροποι που δεν ευχαριστησαν και σενα για την τζαμπα διαφημιση.

"ελευθερία" είπε...

Μεταξοπουλλε εσυ μεγαλωσες με τις "ψευδοεπιτροπες" και τα "ψευδοποντικια" αλλα η πλειοψηφια των κυπριων (συμπεριλαμβανομενου και των ακελικων) μεγαλωσε με το ψευδοκρατος και αυτος επρεπε να ειναι ο κοινος μας σκοπος. επισης λαμβανοντας υποψην τις γενναιοδωρες προσφορες που εκανε ο ακελικος προεδρος σε ρωτω τι αλλο πρεπει να κανει για να μισησεις και εσυ το ακελ; εχετε βαλτει να μας αφαιρεσετε καθε δημοκρατικο μας δικαιωμα κ κυριος αφτα της ελευθερης εκφρασης και τις ψηφου που αναλογει σε καθε ανθρωπο κ οχι στο 1/4 του ανθρωπου

arxiepiskopos είπε...

Μordakx,αυτό που βλέπεις δίπλα από το nick ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ δεν είναι φωτογραφία ενός βαθιού πηγαδιού.Είναι φωτογραφία του συγγραφέα...από κάτω!

arxiepiskopos είπε...

Φτωχέ(τω πνεύματι)ΑΙΑΝΤΑ,εν πρώτοις σε πληροφορώ ότι η απουσία μου οφείλεται σε ψυχαγωγικούς λόγους.Όσο για τον "ήρωα" της τσάκρας,τον Ξενή,δεν μπόρεσα να τον ανακρίνω,γιατί δε συνελήφθη.Όσο για τον υπαινιγμό σου ότι ψάχνω να μπαγλαρώσω το ΡΗΓΑ κι εσένα,έχω να παρατηρήσω το εξής:Δεν εργάζομαι ούτε στην υπηρεσία αποκομιδής σκυβάλων του Δήμου ούτε στο Υγιονομείο,στο τμήμα σύλληψης κοπρόσκυλλων!Ησύχασε,λοιπόν!

mordakx είπε...

φιλε μου αν για σενα τεκμιριωμενο ινε αυτο που ιπες (ΑKEL = Φασισμός άσχετε...) τοτε λιπαμε που ασχολιθικα καν μαζι σου!! Προφανως παπαγαλιζεις αυτα που ακους απο εγεφαλικα αγγιλωμενους, 1) δεν ιπες κατι ουσιαστικο που να χριζει απαντισης ποσον μαλλον τεκμιριωμενις,σ.σ= με αποδειξης
2) δεν εδωσα κανενα πολιτικο χρομα στα οσα ειπα (εκτος κιαν ξερεις κατι παραπανω για μενα απο οτι εγω!!) και
3) μα τα κουωαδακια μου μπορω κε παιζω σε οπια παραλια πισινα κε καφενειο θελω γιατι πεζω καθαρο παιχνιδι χωρισ σκοπιμοτητεσ κε προπαντων χωρισ να τα περνω για αυτα που λεω

Unknown είπε...

mordakx


πες μας σε παρακαλω ποια η σχεση Ακελ- Χριστοφια- Φανιερου

Ποσα εκταρια γης αγορασε ο φανιερος τον τελευταιο χρονο στα κατεχωμενα

Ποσο ηταν το ποσο που σπονσαρε το Ακελ οφανιερος στην προεκλογικη εκστρατεια?????


ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ




Αρχιεπισκοπε ειχα τελικα δικαιο

αν ησουν σε ψυχαγωγια παει να πει πως ησουν σε ανακριση τζαι παρακολουθηση

mordakx είπε...

ιμε σιγουροσ πωσ η σχεση ειναι ι ιδια με ΔΗΣΥ-ΧΑΣΙΚΟΣ-ΠΡΙΜΤΕΛ-ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΗΣΗ ΤΩΡΑ (τα δικτια στα κατεχομενα εχουν πολλουσ πελατεσ κε ι πριμτελ θα δυναμωσει)-ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ.

Unknown είπε...

ευχαριστω mordakx που παραδεχεσαι και αποδεικνυεις πως τα ιδια σκατα εισαστε και οι 2 και πως το ΔΥΣΑΚΕΛ ειναι ενα και το αυτο και συγγενεις του φασισμου και της διαφθορας.


Καιρος να αποχωρησετε

Ρε τι θα γινει με εσας ????????? Μαρτυρατε χωρις ξυλο....

Ευχαριστω τετρακοσιαρη , Τελικα μεστα φυτωρια της ΕΔΟΝ πρεπει το λιπασμα να εχαλασμενο τζαι το οξυγονο λιο..........

arxiepiskopos είπε...

Επειδή τα ανέκδοτα της Επιτροπής είναι κρύα και του ΑΙΑΝΤΑ,όπως πάντα,ηλίθια,σας στέλλω μερικά ποιοτικότερα.

arxiepiskopos είπε...

Κύριε Μπάμπη μου, ζητώ το χέρι της κόρης σας.
- Γιατί, δεν κατάλαβα, εσύ δεν έχεις χέρι;
- Έχω κύριε Μπάμπη... αλλά έχω βαρεθεί πια με το χέρι!

mordakx είπε...

...... ( λιπουμε να παρατηρισω πωσ δεν μπορεισ να ξεχωρισεισ τιν ειρωνια απο τιν πραγματικοτητα)
δεν μαρτυρησα τπτ γιατι δεν εχω κατι για να μαρτυρησω αλλα ουτε κε εχω προβλημα να πω κατι για το οποιο πιστευω κε μαλιστα χωρις ξιλο οπος ιπες γιατι αυτο που θα πω θα το πω κε σε οπιον αρεσουμε για τους αλλουσ δεν θα μπορεσουμε, και διστιχως για καποιουσ αρεσουμε σε πολλους

arxiepiskopos είπε...

Ήταν όλα τα εγγόνια μαζεμένα γύρω απ` τον παππού στην αυλή και του έκαναν παρέα. Εκείνος τα άκουγε αμίλητος κοιτώντας μακριά προς τον ορίζοντα. Κάποια στιγμή ξαφνικά χάνει την ισορροπία του και γέρνει προς τα δεξιά. Όλα τα εγγόνια άρχισαν να φωνάζουν:
- Ο παππούς, ο παππούς, ο παππούς!!
Οι πιο ψύχραιμοι τον στήριξαν και τον έφεραν πάλι στα ίσα του. Τον ρώτησαν αν είναι καλά και κείνος έγνεψε καταφατικά. Πέρασε λίγη ώρα και στα καλά καθούμενα ο παππούς γέρνει προς τα αριστερά.
Το σκηνικό το ίδιο, οι μισοί ούρλιαζαν και οι άλλοι μισοί έτρεχαν να το στηρίξουν. Aφού τα κατάφεραν και πέρασε γρήγορα ο πανικός γυρίζει ο παππούς και τους λέει:
- Τι θα γίνει ρε *********** θα με αφήσετε να κλάσω ήσυχα;

arxiepiskopos είπε...

Ένας μαθηματικός στέλνει το παρακάτω γράμμα στην σύζυγό του:
Αγαπητή μου σύζυγε,
Όπως ξέρεις είσαι 54 ετών και έχω ανάγκες που δεν μπορείς να μου καλύψεις. Κατά τα άλλα χαίρομαι που σε έχω σύζυγο. Ελπίζω να μην σε πειράξει, αλλά την ώρα που θα λάβεις αυτό το γράμμα εγώ θα είμαι στο χλιδάτο ξενοδοχείο "Όλυμπος" με την 18-χρονη βοηθό μου. Σπίτι θα έρθω μετά τα μεσάνυκτα.
Ο σύζυγός σου

Πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο βρήκε ένα fax:
Αγαπητέ μου σύζυγε,
Όπως ξέρεις και εσύ είσαι 54 χρονών και την ώρα που θα λάβεις αυτό το γράμμα εγώ θα είμαι στο χλιδάτο ξενοδοχείο "Αστέρια" με τον 18-χρονο νεαρό που καθαρίζει την πισίνα. Όπως ξέρεις σαν μαθηματικός που είσαι, το 18 μπαίνει στο 54 πιο πολλές φορές από όσες το 54 στο 18.
Λοιπόν μην με περιμένεις.

arxiepiskopos είπε...

H κόλαση και το κρύο.


Ο Αγιος Πέτρος έχει πρόβλημα με κάποιον στον Παράδεισο, που είναι πολύ δραστήριος ερωτικά. Παρενοχλεί ερωτικά τα αγγελάκια. Τελικά τον πιάνει και τον πάει στην κόλαση.
Μετά από πολύ καιρό, και είπε να πάει να δει τι γίνεται εκεί κάτω και πως αντιμετώπισαν την κατάσταση τα διαβολάκια.
Στην κόλαση υπάρχει πάντα μεγάλη και αφόρητη ζέστη. Μόλις όμως έφτασε Ο Αγιος Πέτρος, τα πάντα ήταν παγωμένα.
Πάει και βρίσκει τον αρχιδιάβολο.
- Τι κατάσταση είναι αυτή; του λέει. Τι γίνεται εδώ πέρα και έπεσε η θερμοκρασία τόσο πολύ;
- Με αυτόν που μας έστειλες, δε τολμάει κανείς να σκύψει, να ανάψει τα καζάνια.

antonis είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!! ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΚΡΑΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΔΙΩΚΟΥΝ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ,ΑΠΕΙΛΟΥΝ,ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ,ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΚΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΩΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΤΑΤΗΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ!! ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!! Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!! ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ..!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!!....ΧΑΙΡΕΤΩ ΛΟΙΠΩΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ !! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ..ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΕΟΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΔΕΣ ΝΕΟΙ ΜΑΝΟΙ ΛΟΙΖΟΙ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΟΣ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!! ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!! ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΕΠΟΣ!! ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ!! ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. (ΔΗΚΟ)..

Unknown είπε...

Μα είσαι ανόητος?! Επαραφρώνησες ? Να σου πω κι εγώ αλλό 'να:

Ο Τσιελεπής και τα προσόντα του!!!

DrNG είπε...

Ήθελα να γράψω ένα σχόλιο εδώ και μέρες, αλλά δε θα κρύψω πως φοβήθηκα. Σκέφτηκα πως πλέον δεν είμαστε ασφαλισμένοι να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Πλέον παρακολουθούν κάθε μας κίνηση. Όμως, ότι και να κάνουν δεν πρέπει να μας σιγήσουν. Είμαι έντονα εναντίον σε αυτό τον εκφοβισμό από τους κυβερνώντες. Πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης. Πρέπει να αντιταχθούμε σε όλα αυτά τα μέτρα.
Διαφωνώ με πάρα πολλά από αυτά που γράφονται στο μπλοκ σας. Επίσης, δεν ασπάζομαι την ίδια ιδεολογία με τους περισσότερους από εσάς. Πολλές φορές σας έχω χαρακτηρίσει υπερβολικούς και γραφικούς. Όμως τώρα θέλω τόσο πολύ όσο ποτέ να συνεχίσετε να εκφράζετε αυτές τις απόψεις (που εξακολουθώ να μην συμμερίζομαι) γιατί τελικά απ' ότι φαίνεται η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτούς που εκφράζουν τις ακραίες απόψεις τους αλλά από αυτούς που προσπαθούν να τους φιμώσουν.

m_arioss είπε...

Αίσχος.

Η ενέργεια της αστυνομίας πρέπει να καταδικαστεί από όλους μας.

Σήμερα αυτός, αύριο εμείς.

Το διαδύκτιο είναι (ακόμα), από τους τελευταίους χώρους όπου μπορεί να εκφραστεί κάποιος ελεύθερα χωρίς να κινδυνεύει.

Ας μην επιτρέψουμε σε αυτούς να εισβάλουν στις ζωές μας τόσο βάναυσα, και να μας επιβάλουν περιορισμούς, λογοκρισία και έλεγχο.

Δεν θα περάσει ο φασισμός της κόκκινης χούντας.

Unknown είπε...

mordakx όπως έχω καταλάβει δεν θα είσαι καν πάνω από 18 και αυτό μπορεί εύκολα κάποιος να το καταλάβει από τον τρόπο που γράφεις, αλλά για πες μας λοιπόν τι καλό έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε θέματα του κυπριακού;(αφού θες να κάνουμε μια υγιή συζήτηση, αν και όποτε έκανα έτσι συζητήσεις με άτομα σαν εσένα και τον Μάρκο έρχεται μια στιγμή που επαναλαμβάνουν τα ίδια επειδή δεν ξέρουν τι να πουν)
Μάρκο πολύ σωστά η αστυνομία πρέπει να κάνει καλά την δουλεία τις αλλά σε όλα τα θέματα και όχι μονό εκεί που της περνά (αν δεν μπορείς να σκεφτείς από μόνος σου περιπτώσεις μπορώ με μεγάλη ευκολία να σου αναφέρω αρκετές). Για ανάλυσε μου λίγο τι είναι ο φασισμός και πως αυτό το μπλοκ έχει φασισμό; (να σε παρακαλέσω να έχεις στοιχεία και όχι αερολογίες) και αυτές οι ηλίθιες ερωτήσεις που κάνετε γιατί δεν λέτε για τον Κληρίδη (πως να πεις για τον Κληρίδη τώρα αφού δεν είναι ενεργός πολιτικός, άσε που ο συγκεκριμένος ήταν πιόνι των Άγγλων και αν έβγαινε πρόεδρος το 2004 τώρα στην Κύπρο θα υπήρχε το σχέδιο Ανάν), πως να πεις για τον Παπαδόπουλο αφού έχει πεθάνει, όσο για τον Αναστασιάδη που είναι ένας από εκείνους που πήραν τα εκατομμύρια για να πείσει τον λαό να αποδεχτεί το σχέδιο Ανάν και είναι υποκριτής (αν θες να πούμε και για αυτό το άτομο είναι ευπρόσδεκτο). Και κάτι τελευταίο, ακόμη να καταλάβετε όλοι ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν πολιτικοί επειδή πολύ απλά δεν γνωρίζουν οτιδήποτε από πολιτική ούτε καν από διπλωματία.

mordakx είπε...

φιλε το οτι δεν καθομαι να γραπσω σωστα δεν σημαινει τπτ. ουτε για τιν ιλικια μου ουτε για το το ποιόν μου ουτε και για τα προσωντα μου. και αποτι καταλαβα κρινεις αβιαστα και πολυ επαφανιακα. αν θελεις μπορουμαι να σιγκρινουμαι πτυχια(αν εχεις). οσο για επικοδομιτικες σιζιτισεις δεν νομιζω να ειναι ο καταλληλος χωρος

Chris είπε...

Σύρ'τε στίχοιμου, σύρ'τε τυπωθείτε.
Δεν είν' πουλιό στον κόσμο αφορεστάδες.
Βουβοί, σβυσμένοι, παν' οι υποκριτάδες,
Και σείς 'μπορείτε τώρα να φανήτε.

'Λεύθεροι στίχοι, 'λεύθερα 'μιλείτε.
Στηλητέψετε ολούθε τσή ασχημάδες
Παρόμοια σε λαϊκούς ή σε παπάδες.
Εμπαίξετέτες όπου τες ειδείτε.

Στην Αίγυφτόσας ως και σείς κρυμμένοι,
'Αγγελος και σ' εσάς φέρνει την είδηση:
"Ελάτε", σας φωνάζει, "είν' απεθαμένοι,
Οι ζητούντες να πνίξουν' τη συνείδηση
".

Σύρ'τε στίχοι μου, εβγάτε παρησία
και φωνάξετε: "Ζήτω η Ελευθερία".

Διόσκουρος είπε...

Αυτοί που διαφωνούν με τις απόψεις του μπλογκ, γιατί μια την άλλη μπαίνουν στο μπλογκ και γράφουν χυδαία σχόλια, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνουν εναντίον των χυδαίων σχολίων;

Ή τόσο πολύ φοβάστε αυτό το μπλογκ που προσπαθείτε να μεταφέρετε αλλού την ουσία του θέματος (στο βρισίδι) ή ευφραίνεστε να σας ξιτιμάζουν.

Δικαίωμα σας φυσικά να γράφετε ότι θέλετε (μιας και έχετε τα μέσα), απλά έθεσα αυτή την απορία και διατύπωσα την προσωπική άποψη μου.

Φιλικά.

Unknown είπε...

Αλήθεια εε; Πες μου τότε ένα λόγο γιατί γράφεις έτσι; είναι πιο γρήγορα;ή μήπως συνήθισες να γράφεις με λατινικά και δεν μπορείς διαφορετικά; Από την απάντηση σου φαίνεται και η κομπλεξικότητα σου. Από εδώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι έχει διδακτορικά και κόντρα διδακτορικά. Αν θες να κάνουμε σύγκριση όπως λες άρχισε με το να μου απαντάς στο ερώτημα μου. Βρήκες πρόφαση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση λόγο αυτού του ιστολογίου επειδή δεν μπορείς μήπως να απαντήσεις;

Unknown είπε...

προς επιτροπη


Οφειλετε και οφειλομε ενα ευχαριστω στον Ξενη . Απο οσο βλεπω εχουμε καινουργιους και αξιολογους μπλογκερς κατι το οποιο ενδυναμωνει τον αγωνα μας και μας εφοδιαζει με αντοχες να καταπολεμησουμε την βελουδινη΄χουντα ή αλλιως τον φασισμο του ουρανιου τοξου....


Ξερεις καποιος απο την επιτροπη ή οποισδηποτε αλλος γιατι εχει χαθει ο Ρηγας??????

Μηπως βρισκεται σε κινδυνο απο τους ασφλειτες του καθεστωτος???????????? Γιατι αυτος ο αξιολογος μπλογκερ εχει συγησει???? Τον εχουν φημωσει???? Αν καποιος ξερει ας μας ενημερωσει ή ακομα και ο ιδιος να βγει να μας καθησυχασει

Unknown είπε...

Κυρια Παολα,
θα προσπαθησω να είμαι ευγενής γιατί μάλλον εισαι γυναίκα αν και δεν αποκλείω να είσαι και κάποιος δειλός που κρύβετε πισω απο γυναικείο ψευδόνυμο.
Πρώτα απο όλα αυτα που αναφερεις είναι υπερβολές τραβηγμένες απο τα αυτιά αλλά για χάρη συζήτησης να τα δεχτώ. Μα αγαπη μου και εσύ κάνεις το ίδιο με αυτά που κατηγορείς. Λες ότι κάποιοι βεβηλώνουν τα μνημεία των ηρωών (καταδικασταίοι σίγουρα) αλλά και εσύ βεβηλώνεις την μνήμη ενός αλλου ήρωα. Σε αυτόν τον τόπο δεν μπορούμε να επιλέγουμε ήρωες αναλογά με την ιδεολογική μας τοποθέτηση. Κάποιός που εκτελέστικέ απο την φασιστική ΤΜΤ για τις απόψεις του γιατί δεν θεωρήται ήρωας και λοιδορείται χυδαία? Μονο και μόνο επειδή διαφωνείς με τις αποψεις του?
Αυτο προσπαθώ να πω σε αυτο το Blogε εδω και μερικές μέρες, ότι δηλαδή έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά, απαιτείτε να σέβονται οι άλλοι τις απόψεις σας αλλά δεν σέβεστε εσείς τις απόψεις των άλλων! Και το χειρότερο νομίζετε ότι μόνο εσείς κατεχετε την αλήθεια, ότι μόνο εσείς είστε πατριώτες και όλοι οι αλλοι είναι γλυφτες , προδότες, τουρκοπροσκυνημένοι και σφογγοκωλάριοι και πρέπει να εξοντωθούν για να καθαρίσει ο τόπος! Αυτό λοιπόν με απλά λόγια λέγεται Φασισμός!!

Ρήγας είπε...

Σχετικά με την επιδρομή από την αστυνομία στο σπίτι του Ξ. Ξενοφώντος, έχω να πω τα εξής:

Τον Ξενοφώντος δεν τον γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε αλιώς. Επομένως αν η αστυνομία ψάχνει για να ανακρίνει κάποιον Ρήγα, λάθος άτομο βρήκε και σε λάθος σπίτι βρήκε να κάνει επιδρομή.

Εδώ πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να θέσουμε και να ξεκαθαρίσουμε κάποια σημεία:

1. Ο ίδιος ο Ξενοφώντος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι μέλος της διαχειριστικής ομάδας του christofias-watch. Αν (και εφόσον) η συμμετοχή στην διαχείριση του ιστολογίου δεν είναι παράνομη, τί λόγο θα είχε να το αρνηθεί; Επιπλέον, πώς καταλήγει το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι διαχειριστής του ιστολογίου; Με ποιό κριτήριο; Συνδεδεμένοι αναγνώστες με το ιστολόγιο είναι κάθε στιγμή δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα ("μπλόγκερς"), πιθανόν και ο Ξενοφώντος, ο οποίος διατηρεί και προσωπικό ιστολόγιο. Εδώ, ο συσχετισμός είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία και την ελευθερία διότι δημιουργεί νομικό προηγούμενο. Θα αρχίσουν οι χρήστες του διαδικτύου να φοβούνται ακόμα και την επίσκεψη σε κάποιον ιστοχώρο αφού σύνδεση θα συνεπάγει υποψία (για συμμετοχή στην διαχείρηση, για ταύτιση απόψεων) και υποψία θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδρομή από την αστυνομία στις 6 το πρωί.


2. Ακόμα και αν η αστυνομία είχε μπροστά της κάποιον από τους διαχειριστές του christofias-watch, σε καμοία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνος κάποιος διαχειριστής για τα σχόλια που αφήνουν οι αναγνώστες του ιστολογίου. Πουθενά η διαχειριστική ομάδα δεν λέει ότι απαραίτητα συμφωνεί με οποιαδήποτε σχόλια εμφανίζονται κάτω από τις αναρτήσεις των άρθρων της. Ακριβώς που για τον ίδιο λόγο δεν ταυτίζονται απαραίτητα και οι απόψεις των συνδεδεμένων ή μη-συνδεδεμένων αναγνωστών με τις αναρτήσεις του ιστολογίου. Και εδώ, οποιοσδήποτε συσχετισμός είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία και την ελευθερία.


3. Ως πολίτες θέλουμε την αστυνομία να διερευνά οποιαδήποτε καταγγελεία και παρανομία παντού και πάντα, όπως επίσης και να παραμένει η ίδια κομματικά και πολιτικά ανεξάρτητη, με μόνη πίστη εις το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τίθονται όμως τα εξής ερωτήματα: Πώς και για ποιό λόγο κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ το όνομα του Ξενοφώντος ο οποίος όχι μόνο δε συνελήφθηκε, αλλά κλήθηκε απλώς για ανάκριση; Επιπλέον, για ποιό λόγο έχουν κατασχεθεί αυτή τη στιγμή οι ηλεκτρονικοί του υπολογιστές, του ιδίου και της συζύγου του; Τί είναι αυτό που ψάχνει το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος; Τέλος, ο Ξενοφώντος ως δικηγόρος διατηρεί το απόρρητο της επικοινωνίας με τους πελάτες του. Αυτό το απόρρητο δεν καταπατείται αυτή τη στιγμή με την κατάσχεση των ηλεκτρονικών του υπολογιστών;

--
Ρήγας

Unknown είπε...

Καλησπερα Ρηγα

μας κοψοχολιασες ρε φιλε. Νομισα πως σε μπαγλαρωσσαν οι ταγματασφαλειτες του καθεστωτος.

Πολυ σωστα αυτα που γραφεις και με βρισκουν συμφωνω οπως παντα με ολα σου τα αρθρα ανεξαιρετος...

Προσθετω μονο πως ο Ξενης ισως ηταν ο μονος εγγεκραμμενος μπλογκερ του χριστοφκιας γουοτσσ που διατηρουσε την επωνυμια του για αυτο και μπορουσαν να τον εντωπισουν ευκολα σε σχεση με ολους εμας. Με την κινηση τους αυτοι στελλουν ξεκαθαρα απειλητικα μηνυματα σε ολους τους συμμετεχοντες αντιφρονουντες προς το καθεστως

ΠΑΟΛΑ είπε...

Adonis

Δεν είμαι ούτε δειλή ούτε αγάπη σου. τα περί Καβάζογλου τα άκουσα από το στόμα του Γεωργίου Παλαιολόγου, συναγωνιστή του Ιάκωβου Πατάτσου την Παρασκευή από το ραδιόφωνο του Λόγου. Τα διάβασα επίσης στο Ποντίκι.

Επειδή είναι ο Παλαιολόγος αυτόπτης μάρτυρας της συμμετοχής του Καβάζογλου σε ομάδα Τούρκων που προσπάθησαν να συλλάβουν τους 2 αγωνιστές δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω.

Η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Μαύρο στον μαύρο και στον κόκκινο φασισμό!

Unknown είπε...

Σωστο και μετρημένο το σχόλιο του Ρήγα, πράγματι κάποιος αρμόδιος απο την αστυνομία πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Απο αυτο όμως μέχρι όλες αυτές τις υπερβολές περι καθεστώτος και φίμωσης υπάρχει μεγάλη διαφορά, δεν συμφωνείται κυριε Ρήγα? Επίσης εσείς πρωοσωπικά καταδικάζετε το περιεχόμενο του σχολίου που προκάλεσε την καταγγελία του συμπολίτη μας ??

Unknown είπε...

ρε παιδια τωρα που το σκεφτομαι κατι δεν παει καλα...


Γιατι ο επανεμφανιζομενος Ρηγας εχει υπογραψει σαν Rigas καθως ολοι ξερουμε πως ειναι υπερμαχος της ελληνικης γλωσσας?????????????????????????????????????????????

Σαν να μυριζομαι ακομα ενα προβοκατορα ταγματασφαλειτη

Unknown είπε...

Ευγε Παολά, με αποστόμοσες !!!!!

arxiepiskopos είπε...

"ΡΗΓΑ,μα δε σε μπαγλάρωσαν οι Ταγματασφαλίτες του καθεστώτος;",ρωτά ο ηλιθιος τον "ηρωα".Να σας μπαγλαρώσουν γιατί,ρε;Από πότε η αστυνομία έγινε σκυβαλοσυλλέκτης;

Unknown είπε...

μοτοσυλλεκτες και τσατσοι του καθεστωτος παντος ειναι

Ρήγας είπε...

Αγαπητέ Αίαντα, δεν υπάρχει συνομωσία. Το μήνυμα το έστειλα εγώ. Το όνομα μου εμφανίστηκε με λατινικούς χαρακτήρες για τεχνικούς λόγους (από λάθος δικό μου κατά την εγγραφή μου).

Ρ.

Unknown είπε...

χαιρομαι φιλε Ρηγα που δεν εχει σιγησει η φωνη σου

Unknown είπε...

απο την αντιπαρακμη

Oύτε ευρώ στον κατακτητή
"Αγαπητοί φίλοι,

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη, στις 11-17 Ιουνίου, που διοργανώνεται από το Iνστιτούτο Iστορικών Mελετών για την Eιρήνη και το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το κόστος ανέρχεται στα €1350, ενώ συμπεριλαμβάνει το αεροπορικό εισιτήριο, διαμονή σε ξενοδοχείο, γεύματα και τα μεταφορικά μέσα για τη διακίνηση στους διάφορους χώρους.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε :
Δρ A. Δημ. "

Έγινα γνώστης διοργάνωσης-διαφήμισης από πλευράς ΝΕΔΗΣΥ εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη. Το παραπάνω κείμενο προωθείται μέσω email σε χιλιάδες νέους.

Η Πόλη αποτελεί κοιτίδα του ελληνικού-βυζαντινού πολιτισμού. Αποτελεί συνιστώσα της ελληνικής ψυχής και κύριο δομικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμικού "είναι".

Αλλά μέχρι την απελευθέρωση της Κύπρου αρνούμαι να διανοηθώ ότι Έλληνες πρόσφυγες ή γόνοι προσφύγων θα επισκεφτούν ως εκδρομείς και θα χρηματοδοτήσουν τον κατακτητή. Πόσω μάλλον ότι ο χώρος που "δημιουργεί" τους επιστήμονες της νέας γενιάς, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ο οργανωτής, ο ενορχηστρωτής μιας τέτοιας "εκδρομής". Ως οδοιπόροι εις τα Σούσα...

Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις,
(η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πηαίνεις στον μονάρχην Aρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.
Και συ τα δέχεσαι με απελπισία
αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.
Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι’ άλλα κλαίει·

Σατραπεία, Κ. Καβάφης

Το μήνυμα είναι ένα, ούτε ευρώ στον κατακτητή.
Αναρτήθηκε από VertigoKTG στις 7.5.10 2 σχόλια

Unknown είπε...

απο αντιπαρακμη και παλι


Μανία καταδίωξης ή σχεδιασμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας και φίμωσης; (με αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch»)
Παρέλαση
Με το καλημέρα της διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια είχαμε σύλληψη 16 ατόμων επειδή διένειμαν φυλλάδια «εθνικιστικού περιεχομένου» στην παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου 2008 http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=824371&-V=archive&-w= . Στην ίδια παρέλαση μάλιστα αφαιρέθηκαν για πρώτη φορά οι σφαιροθήκες από τους στρατιώτες επειδή «υπήρχαν πληροφορίες» για δολοφονία του προέδρου! http://www.paron.gr/v3/new.php?id=33210&colid=&catid=48&dt=2008-10-12%200:0:0

Καταδρομείς
Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Απρίλιο του 2009, ο Δημήτρης Χριστόφιας ενοχλήθηκε από τα συνθήματα καταδρομέων τους επικεφαλής των οποίων τιμώρησε! http://www.thermopilai.org/content/enokhletheke-o-khristophias-apo-sunthemata-katadromeon

Blogs
Ακολούθησε η λεκτική επίθεση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, εναντίων συγκεκριμένων blogs (μεταξύ των οποίων και το Christofias-Watch) με την παρανοϊκή κατηγορία ότι απειλούν με φυσική εξόντωση τον πρόεδρο Χριστόφια! http://antiparakmi.blogspot.com/2009/12/bloggers.html

Η κυβερνητική ποδοσφαιρική ομάδα
Η παράνοια τους άγγιξε και τον αθλητισμό, αφού έφτασαν στο κατάντημα να παρακολουθούν και να ανακρίνουν διαιτητές που θα διαιτήτευαν την κομματική τους ομάδα! http://news.pathfinder.gr/sports/626346.html

Christofias-Watch
Και φτάνουμε στο πιο πρόσφατο περιστατικό όπου συλλαμβάνεται Δικηγόρος για μη σοβαρό σχόλιο που γράφτηκε κάτω από ανάρτηση ιστολογίου (τυχαία (???) του Christofias-Watch και πάλι..) ! http://antiparakmi.blogspot.com/2010/05/21.html

Δίας είπε...

Κύριε Μεταξόπουλλε,

Παρόλο που επιμελώς παραλείπετε να απαντήσετε κάποια ερωτήματα τα οποία σας έχω θέση και για τα οποία δεν μπορώ να αναληφθώ αν η μη απάντηση σας οφείλετε σε συμφωνία ή αδυναμία να δώσετε απάντηση, θα μπω ξανά στο πειρασμό να σχολιάσω τα σχόλια σας.

Αρχικά κύριε Μεταξόπουλλε, να σας υπενθυμίσω ότι η σύλληψη δεν έγινε για εξύβριση αλλά γιατί απειλήθηκε η ζωή του κύριου Δρουσιώτη (ίσως το μοναδικό περιστατικό ανά το παγκόσμιο).

Το να υποστηρίζει κάποιος τις απόψεις του έστω και έντονα και να γίνετε σεβαστός και αποδεκτός ΔΕΝ είναι δικαίωμα κύριε Μεταξόπουλλε, αντίθετα είναι ΥΠΟΧΡΑΙΩΣΗ ώστε να απολαμβάνουμε το δικαίωμα (αγαθό) της Δημοκρατίας. Η αντίληψή, τόσο εσάς όσων και όσων ασπάζονται τις απόψεις σας ότι η όποια διαφωνία είναι δείγμα φασισμού, αποτελεί από μόνη της πράξη φασισμού, σταλινισμού, ναζισμού κτλ.

Όσο αφορά τους προγόνους μας (δεν ξέρω αν έχουμε τους ίδιους προγόνους!!!!) μας δίδαξαν τι πραγματικά σημαίνει δημοκρατία, καθώς και το αγαθό της ελευθερίας και πως κερδίζετε αυτή.


Κύριε mordakx

Αφού έχεις πληθώρα πτυχίων θα μπορούσατε να γράφετε λίγο πιο ορθά ώστε να μπορούν τα κείμενα σας να διαβάζονται. (δεν είναι προσβολή αλλά παράκληση)


Φιλικά
Δίας

ΙΡ: 194.30.165.102

Unknown είπε...

Δια

καλοσωρισες στην παρεα μας. Οπως εχεις ηδη αντιληφθει ολα αυτα τα φρουτοφυτα της εδον μιλανε την ιδια ξηλενη αγκιστρωμενη ιδεολογικα και ιστορικα διδαχτεα γλωσσα........... Ολοι χωρις επιχειρηματα και με υποβουλημεα διαλεκτικη και διανοηση με στοχο τον εθνικο, ιστορικο, πατριωρικο, ιδεολογικο, ανθρωπιστικο, κοινωνικο και λαικο μηδενισμο προτηθεμενοι να αντικαταστησουν ολα τα πιο πανω μα λαικισμο, αποδομηση των κοιωνικων ιστων , ιστορικων γεγονοτων αποβλεποντας στην παγκοσμιοποιηση των κοιωνιων με καταργηση του κοινωνικου κρατους καθιστωντας αυτο και τους λαους υποθηκευμενους και ενεχηρο στα πλουτοκρατικα παγκοσμια κεντρα που θα αποφασιζουν το ποτε και με ποιο ρυθμο θα αναπνεουμε. Αυτο συμβαινει ηδη στην Ελλαδα την οποια θα ακολουθθησουν αλλες χωρες και με την Κυπρο σαν σωστος δουλοπαρικος να τρεχει να προλαβει το βαγονι με τον Χριστοφια οδηγο και τον Αντρικο καρβουνιαρη να ταιζει την μηχανη.

Με απλα λογια ολα τα πιο πανω τα εκφραζει το κομμα του λαου το ΑΚΕΛ με παρανυμφο το Δυση του Αναστασιαδη, πουργουριδη και Κασουλιδη.

Μονη σωτηρια στα σχεδια αυτα ειναι η παγκοσμιοποιηση των εθνων σε αντιπαραβολη της κοινωνικης παγκοσμιοποιησης που στοχευει στην δημιουργια αχρωμων και αβουλων ανθρωπινων υποστασεων που μοναδικος λογος υπαρξης τους ειναι η αναλωσιμοτητα.....

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ....

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΥΣΑΚΕΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ .

Χρίστος Χριστου είπε...

Ούτε οι δικοί του δεν πιστεύουν την αλλαγή στον τρόπο που εκφράζεται ο Ρήγας.
Και έχει ηρεμίσει και ο Κήρυκας.
Συνταρακτικές εξελίξεις.
Όμως ο Αίαντας το βιολί του.
Εκείνος ο Πενταρόγιωρκος τι να ‘γινε; Δεν ανησυχείτε και γι’ αυτόν; Πάντως ο Ρήγας αναστήθηκε αφού παρέλευσαν μέρες τρεις. Φαίνεται θα είχε τύψεις που πήρε τον Ξενή στον λαιμό του.

Ανώνυμος είπε...

22 ώρες έμειναν για να σηκώσουμε το 20.
και σηκώσε το, το τιμημένο
δε μπορώ, δε μπορώ να περιμενω!


ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!

ΚΑΙ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ .......

ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΣΠ ΑΙΑΝΤΑ, ΡΗΓΑ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΚΤΛ.
ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ, ΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑ, ΤΟ ΝΙΚΟ, ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ, ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΙΒΑΝΑ ΛΟΕΛ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ.

ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ, ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ
ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Πενταρόγιωρκος είπε...

Το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ξανακτύπησε!!

Ο Χριστόφιας και ο Μαγάριος Δρουσιώτης περιέλουσαν με βραστή ΚΕΑΝ την Δημοκρατία!!!

Τι θα γίνει τώρα που λου΄σατε και πάλι το δημοκρατικό πολίτευμα με βραστή ΚΕΑΝ Anefiskope? Ελπίζω να μην ζητήσεις να στείλουν τον Ξενοφώντος και στο εκτελεστικό απόσπασμα...

ΥΓ - ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΑΡΙΕ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ. ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ είπε...

Εσένα που δεν σου άξιζε αγάπη,
γιατί δεν σου δίνει κανένας σημασία εδώ μέσα;....
Μην ξεχάσετε μαζί με τις μπύρες και τις κούννες να πάρετε και καμιά τούρκικη σημαία....

... είπε...

an kai diafwno poli me tis apopseis sas kai tis thewrw akraies ofeilw na pw oti einai adiko afto pou ekane i astinomia elpizw na teliwsoun ola kala an kai epanalavanw ime poli enantiwn stis apopseis sas....

Aντρέας Αντρέου είπε...

Μετά από τα όσα είδαμε και ακούσαμε τα τελευταία 2 χρόνια και κυρίως τις τελευταίες μέρες , τείνω να συμφωνήσω με τις απόψεις του Γρίβα και του εξ Ελλάδος Κώστα Πλεύρη όσον αφορά τον Κομμουνισμό. (Σημ. ουδέποτε ασπάστηκα η συμφώνησα με τις απόψεις τους)
Φίλε Ξενή κράτα γερά. Τα γερασμένα και σάπια μυαλά παρωχημένων εποχών δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μας για λευτεριά ,επιστροφή και δικαίωση.

ΩΣ ΤΟΝ ΥΣΤΑΤΟ ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ !!!!!!

Κι επειδή έχω γνωρίσει τον κο Γ. Σερτη πριν 30 χρόνια περίπου, ένα πράγμα σας λέω: μακάρι να είχαμε άλλους 100 σαν τον Σέρτη και το Ξενή. Ο ίδιος τους ο βίος λέει τα υπόλοιπα.
Και επειδή δεν τρέφω καμιά εμπάθεια προς τους Ακελικούς , αφού αρκετά μέλη από το σόι μου είναι μέλη του ΑΚΕΛ, τους αφιερώνω την παράσταση Το Μεγάλο μας Τσίρκο του Καμπανέλη που ανέβασαν οι Καζάκος και Καρέζη στην Αθήνα το 1973.
Ειδικά αφιερωμένο το τραγούδι του Ξυλούρη ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ (στοιχ. Πα. Μάτεσης) σε όλους τους πουλημένους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΒΟΛΙ ΔΕ ΧΑΛΑΜΕ……………..
Ας κοιμούνται ήσυχα , όπως έκαναν τόσα χρόνια γιατί εμείς επαγρυπνούμε . Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο.