Και ο Νο 1 διεθνώς Κύπριος δημοσιογράφος, υπέρ του Ξενή!

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ι hate Ignatiou! I dont like investigative journalism. I prefer Magarios, the ganimidist from Saittas!

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, είναι ο Νο 1 Κύπριος δημοσιογράφος διεθνώς. Είναι κατ' ακρίβεια ένας από τους μεγαλύτερους Κύπριους εν ζωή, ένα όνομα που μπορεί να σταθεί δίπλα στον Κύπρο Νικολαΐδη ή το Βάσο Λυσσαρίδη.

Η εγκυρότητά του ως δημοσιογράφος είναι αναγνωρισμένη διεθνώς. Είναι ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους με γραφείο στα Ηνωμένα Έθνη. Έχει προβεί σε πρωτότυπη έρευνα, αποκαλύπτοντας απόρρητα έγγραφα που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα. Τα έχει βάλει (και έχει νικήσει) με μυστικές υπηρεσίες των Αμερικάνων, αλλά και των Άγγλων και άλλων χωρών. Έχει ξεσκεπάσει με στοιχεία το Χένρι Κίσιγκερ για το βρώμικο ρόλο του εις βάρος της Κύπρου. Έχει αποκαλύψει το βρώμικο παζάρι εναντίον της Κύπρου και τα παρασκήνια επί Σχεδίου Ανάν. Έχει όμως αποκαλύψει και τις χρηματοδοτήσεις που δέχονταν κάποιοι ¨συμπατριώτες" μας για να προωθούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων.

Ζει στην Αμερική, αλλά προωθεί τα συμφέροντα της Κύπρου (σε αντίθεση με κάποιους εδώ που ζουν στην Κύπρο, αλλά προωθούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων). Η επιτυχία του Μ. Ιγνατίου, έχει κάνει πολλούς να τον φθονήσουν, όπως ο ανεκδιήγητος Μαγάριος Δρουσιώτης, που έγινε ρεζίλι (και τότε όπως και σήμερα) στην προσπάθειά του να μειώσει την αξία των αποκαλύψεων του Μ. Ιγνατίου για τις χρηματοδοτήσεις. Το αποτέλεσμα βεβαίως ήταν αντίθετο από τις προσδοκίες του γραφικού Μαγάριου, με το Μ. Δρουσιώτη, να γίνεται ο ήρωας αρκετών κομπλεξικών και πονεμένων, αλλά με τον Μ. Ιγνατίου να καθιερώνεται πιο βαθιά στις συνειδήσεις των σοβαρών Ελληνοκυπρίων ως ο ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ!



Προσπάθησα τα πάντα. Μαγείρεψα κλέφτικο για τους ξένους, πήγα να κάμω την ΕΟΚΑ να φαίνεται τρομοκρατική οργάνωση , έβρισα τον Τάσσο ως τζιαμαί που εν πάει άλλο, διαφήμισα τον Ερντογάν και τον Αττίλα, έκαμα ντοκιμαντέρ για να αποδείξω ότι τα νενέκια που έπαιρναν λεφτά δεν έπαιρναν λεφτά και ότι δε φταιν τα νενέκια αν έπαιρναν λεφτά, αλλά ο Ιγνατίου και ο Τάσσος , προσπαθώ να κλείσω το christofias-watch μαζί με το Χριστόφια και την Αστυνομία του, έκαμε μου Ευχάριστο Δρουσιωτόβραδο η Χαραλαμπίδου για να πείσουμε τον κόσμο ότι απειλούμαι! Όσο πάω όμως, όλο και περισσότεροι γελούν μαζί μου και με κοροϊδεύουν. Τι άλλο πρέπει να κάμω ο καημένος για γίνω εγώ ο πιο διάσημος Κύπριος δημοσιογράφος;


Αυτός ο σπουδαίος Κύπριος, που τιμά και το λειτούργημά του και την Κύπρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό, αυτός ο άνθρωπος που πολύ πιθανόν να είναι ο σπουδαίοτερος εν ζωή Έλληνας δημοσιογράφος, ένωσε τη φωνή του μαζί μας, με τους υπόλοιπους bloggers και με την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, υπέρ του διωκόμενου συναγωνιστή Ξενή και ενάντια στην καθεστωτική αυθαιρεσία του αστυνομικού καθεστώτος του Δημήτρη Χριστόφια.

Να τι έγραψε στο σημερινό Φιλελεύθερο (να σημειώσουμε ότι γράφει για το θέμα εδώ κι εβδομάδες):

ΣΗΜΕΙΩΣΗ προς ...κατασκόπους (τρομάρα τους): "Είμαι σίγουρος ότι οι Τουρκοκύπριοι συνάδελφοί σας δεν ασχολούνται με το κυνηγητό blogs και δημοσιογράφων. Σας ρεζιλεύουν μέσα στο γήπεδό σας. Σας πήραν τα έγγραφα μέσα από τα χέρια σας και σας φόρτωσαν και το ...«έγκλημα». Ναι, ναι ξέρω... Το πρόβλημα της Κύπρου είναι ο δικηγόρος Ξενής Ξενοφώντος. Είστε μίζεροι και ανίκανοι..."


Μιχάλη σε ευχαριστούμε για τη συνεχή συμπαράσταση προς το συναγωνιστή Ξενή, ο οποίος ταλαιπωρείται για να μπορούμε εμείς, όλοι οι Bloggers, ανεξαρτήτως απόψεων, να συνεχίζουμε να γράφουμε ελεύθερα.

Αλωεύς για το christofias-watch

14 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανοικτή πρόσκληση προς δέκα επώνυμους, πλούσιους, θρησκευτικούς και πολιτικούς ταγούς, γνωστούς για την "εθνική" τους ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τυχερούς δηλαδή που τους έλαχε η αναπάντεχη ευκαιρία να αποδείξουν και στην πράξη τα φιλελληνικά τους αισθήματα. Εδώ! Ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Πρός,
Μακαριότατο Χρυσόστομο Β,
Πανιερώτατο Λεμεσού Αθανάσιο,΄
Πανιερώτατο Πάφου Γεώργιο,
Αξιότιμο κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο,
Αξιότιμο κύριο Ζαχαρία Κουλία,
Αξιότιμο κύριο Δημήτρη Συλλούρη,
Αξιότιμο κύριο Ρίκκον Ερωτοκρίτου,
Αξιότιμο κύριο Σταύρον Αγγελίδη,
Αξιότιμο κύριο Γιώργο Λιλλήκκα,
Αξιότιμη κυρία Ελένη Θεοχάρους,
Αξιότιμο οποιονδήποτε άλλον κύριο που θα ήθελε να συμμετάσχει και να προσφέρει από το περίσσευμα του, το πιο κάτω ποσόν.

Ήρθε σε γνώση μου η τραγική κατάσταση εφταμελούς Ελληνικής οικογένειας από αγαπημένο νησί της Ελλάδας, της οποίας ο προστάτης πατέρας παραμένει άνεργος εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του ότι για τη θέση εργασίας που κατείχε προτιμήθηκε ο φθηνότερος Πολωνός.
Το μόνο έσοδο της οικογένειας είναι κάπου 700 ευρώ βοήθεια από το κράτος. Με αυτό το ποσό πρέπει να πληρώνει ενοίκιο συν νερό ρεύμα κλπ, και να συντηρείται το ζευγάρι και τα πέντε αγοράκια όλα κάτω από τα 14.
Αντιλαμβάνεστε!
Ενώ αν είχαν τουλάχιστον ένα σπίτι;

Σας καλώ λοιπόν εσάς τα δέκα πρόσωπα πιο πάνω αλλά και οποιονδήποτε άλλον, να δώσετε από 20 000 ευρώ ο καθένας για να αγοραστεί ένα σπίτι γι' αυτή την οικογένεια. Είναι πολλά;
Έχω αποκαλύψει την διεύθυνση της οικογένειας σ' αυτό το μπλοκ (απάντησα τον Κήρυκα που επέμενε να μάθει), για την οποία εγώ είμαι απλά γνωστός και η οποία δεν έχει ενημερωθεί για την παρούσα προσπάθεια μου. Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό. Από έναν ενεργό πολίτη. Όλα εδώ φανερά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Αν και επανέλαβα αυτή την πρόσκληση πολλές φορές, μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε κανένας.

ΥΓ. Ο συνδρομητής Μαγγανοπήγαδο θεωρεί ότι θίγω τους πιο πάνω επώνυμους με την πρόσκληση μου. Αν κάποιος από τους πιο πάνω κυρίους θίγεται πραγματικά, παρακαλώ να μου το αναφέρει και θα τον αφαιρέσω από τον κατάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...Emerson
[δαήμονα επί του νηπιαγωγεικού χιούμορ και μάστορα στες υπεκφυγές – το ξανακάμες στη συζήτηση μας για τη Νότιο Αφρική]


Ο/Η Emerson είπε...
Το θέμα όμως είναι ότι τη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική την έκανα με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ και όχι μαζί σου!! Ο Προμηθέας και εσύ είσαστε το ίδιο άτομο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης αφορίστηκε το 1806 μαζί με τους άλλους κλεφτοκαπεταναίους της Πελοποννήσου
Οι απλοϊκοί άνθρωποι, εκείνο τον καιρό, περισσότερο έτρεμαν τον αφορισμό και από τον ίδιον το θάνατο. Ακόμη κι ο Κολοκοτρώνης επηρεάστηκε από τον αφορισμό του Γρηγορίου του Ε΄ στα 1806. Οταν τον επόμενο χρόνο, στα 1807 βρέθηκε κουρσάρος πλέον στη Χαλκιδική, έστειλε ένα μήνυμα στον εξόριστο τότε, από τον σουλτάνο, στο Αγιον Ορος, Γρηγόριο τον Ε΄ που του 'γραφε ότι εκείνος τον κατάντησε έτσι: «Εσύ μου 'γραψες την προδοσία στο χαρτί αλλά εγώ θα σου τη γράψω στο κούτελο». Η απάντηση του πρώην αλλά και μελλοντικού Πατριάρχη ήταν ότι όλα έγιναν «κατά θείαν παραχώρησιν»!

Ανώνυμος είπε...

Για το 1806 γράφει ο Θ. Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του:
Ἡ ἀναφορὰ τῶν Τούρκων συμφωνεῖ μὲ τὰς πληροφορίας τοῦ Καμπινέτου τῆς Γαλλίας, ὅτι νὰ χαλάσουν τοὺς Καπεταναίους, τοὺς λεγομένους κλέφτας, καὶ τοὺς Καπεταναίους τῶν καραβιῶν, διατὶ μία ἡμέρα ἠμποροῦν νὰ κάμουν ἐπανάστασιν. Τότε κάμνει ἕνα φερμάνι ὁ Σουλτάνος νὰ σκοτώσουν τοὺς κλέφτας. Ἀφοριστικὸ ἔρχεται τοῦ Πατριάρχου διὰ νὰ σηκωθεῖ ὅλος ὁ λαός, καὶ ἔτζι ἐκινήθηκεν ὅλη ἡ Πελοπόννησος, Τοῦρκοι καὶ Ρωμαῖοι, κατὰ τῶν Κολοκοτρωναίων. Τὸν Αὔγουστον ὑπῆγα εἰς Ζάκυνθον. Τὸν Σεπτέμβρη ἐβγῆκα ἔξω, καὶ Ἰανουάριον 1806 ἦλθε τὸ διάταγμα καὶ μᾶς ἐκυνήγησαν (1). Ὁ Πετιμεζᾶς, ὁ Γιαννιᾶς καὶ ὁ Ζαχαριᾶς ἦτον χαμένοι πρωτύτερα, καὶ εὑρέθηκα μὲ μόνον 150.

Κατά το κυνηγητό τους, ο αδερφός του προδόθηκε από καλόγερο.

Ὁ Γιάννης δὲν εὗρε τὸν φίλον του, ἐπῆγε εἰς τοὺς Αἰμυαλούς, μοναστήρι, τοῦ ἔδωκε ἕνας καλόγερος φαγὶ καὶ ἔπειτα ἐπῆγε, ἔδωσε εἴδησιν εἰς τοὺς Τούρκους, ἐπῆγαν, τὸν πολιόρκησαν εἰς τὸν ληνὸν καὶ τὸν ἐσκότωσαν.

Ο Γιάννης (Ζορμπάς) Κολοκοτρώνης με 5 συντρόφους του πολιορκήθηκε στο ληνό του μοναστηριού. Οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά για να τους βγάλουν και χάθηκαν όλοι κατά την έξοδό τους. Ο Θοδωράκης είχε ορκιστεί να κάψει το μοναστήρι μόλις γυρίσει, αλλά τελικά τους χαρίστηκε.

Ανώνυμος είπε...

Τα πιο πάνω αφιερωμένα στους Έλληνες, για να μάθουν τον πραγματικό ρόλο της εκκλησιάς τον καιρό της Τουρκοκρατίας.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Απο τη δημοσκοπηση της σημερινης:

Κατά τ’ άλλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είναι εκείνος, που απ’ όσους επέλεξαν κάποιον, θεωρείται ως ο καταλληλότερος, σε ποσοστό 26%.

Ενώ η πλειοψηφία (52%) τη χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη, εκείνοι που τη θεωρούν ως επιτυχημένη (44%) είναι περισσότεροι απ’ όσους αποτελούν την εκλογική δύναμη του ΑΚΕΛ, αλλά και από το άθροισμα του εκλογικού ποσοστού τού κατ’ εξοχήν κυβερνώντος κόμματος, με το αντίστοιχο του συνεργαζομένου ΔΗΚΟ. Και σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, φαίνεται η πολιτική Χριστόφια να τυγχάνει αποδοχής και από πολίτες που δεν πρόσκεινται στο χώρο της συγκυβέρνησης.

Για πρώτη φορά, με βάση και άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το ΑΚΕΛ παίρνει οριακό προβάδισμα από τον ΔΗΣΥ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου.

Τα συμπερασματα στον καθενα μας. απλως μια απορια: ο κυπριακος λαος ειναι τοσο παλαβος?? να στηριζει ξανα και ξανα και ξανα ενα κομμα που αν περνουσε απο το χερι σας θα το αφανιζατε απο τον πολιτικο χαρτη? ενα κομμα διεθνιστικο? αριστεροδεξιο? ανιστορητο? μα γιατι αραγε? γιατι? γιατι απευθυνεστε προς τον κυπριακο λαο, αφου ειναι τοσο βλακες?

ψευδοεπιτροποι, μεχρι τις βουλευτικες εκλογες, θα λασσετε. μετα θα κρυψετε για λιο, τζαι μετα ξανα φορτσα για τες προεδρικες. να ξαναφατε τον πατσο σας, τζαι να γραψετε "Η διακυβέρνηση Χριστόφια ΔΕΝ τελειώνει.."

Anef_Oriwn είπε...

Emerson,

Συμπεριφέρεσαι τζιαι μοιάζεις όπως κάποιον που ανακάλυψεν την ταshινόπιτταν τζιαι κάμνει χαρούες!!!
Εδώ ολόκληρος διαχειριστής του Blog αυτού παίζει πελλόν τζι’ αρνείται ότι έχει σχέση με το Blog [τζι’ εν ΣΕ ενοχλεί], τζι’ εκόλλησες αν είμαι ο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, ή όχι; Ζήτα πληροφορίες εκ των έσσω. Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα [όπως ο φίλος ΣΟΥ, ο ΕΔΕΚ Η.Β.]. Κι όχι μόνο για το “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, αλλά και για το “Arxiepiskopos”, το “Χρίστος Χρίστου” ή το “Ussu Olan” … Μπορεί κι ΕΜΕΝΑ να μ’ αρέσει να το παίζω μυστήριος [και ειδικά σε τέτοιους χώρους]!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ δεν φταίω εγώ αν είσαι απρόσεκτος και δεν θυμάσαι με ποιο λογαριασμό έκανες τη συζήτηση μαζί μου. Μάλιστα εγώ είμαι ένας από αυτούς που δεν θεωρούσα ότι εσύ και ο archi είσαστε ο ίδιος χρήστης. Στο θέμα όμως του χρήστη Πρωμιθέα είχα καταλάβει από τον τρόπο που προχωρούσε η συζήτηση ότι πιθανόν να είσαστε το ίδιο άτομο εσύ απλώς το ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΣ. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε!

katamutras είπε...

Μαρκος Μεταξοπουλος την ορθότητα η το λάθος των θέσεων ενός πολιτικού κόμματος η προσώπου την μετράμε ανάλογα με τα ποσοστά μιας εκλογής η μιας δημοσκόπησης εδώ στο Κυπρισταν?
Εδώ ούτε το 74% δεν σέβεστε.

Τα πλείστα κομμουνιστικά κόμματα με τα οποία έχετε πλήρη ταύτιση απόψεων, παίρνουν κάτω από 10% σε εθνικές εκλογές.
Αν εξαιρέσουμε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα , οι κομμουνιστές πάνω στη γη μετά βίας ξεπερνούν το 11%.
Σύμφωνα με τη λογική σου , όχι μόνο τετραγώνισες τον κύκλο, αλλά όλοι οι κομμουνιστές είσαστε γάροι , παλαβοί και ηλίθιοι.

Με το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχετε πλήρη ταύτιση σε όλα τα θέματα. Εκείνοι διαδηλώνουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας και καταπίεσης της εργατιάς και του λαού γενικά, ενώ εσείς τα επικροτείτε.
Σύμφωνα με τη λογική σου.

Μαρκος Μεταξοπουλος, ΝΑΙ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΛΑΒΟΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΗΛΙΘΙΟΙ, ΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ
ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ .

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ !!!!!!!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου τα χαλάς Ανεφ … Αν και διαφωνώ με τες προσέγγισες ΣΟΥ σε πίστωνα μ’ ένα επίπεδο ...

Anef_Oriwn είπε...

Emerson,

Απλώς το γήρας ουκ έρχεται μόνο του!
Αλλά ΔΕΝ είναι αυτό η ουσία ... Αντίθετα το ουσιαστικό είναι να σεβόμαστε την άλλη άποψη [και να μη μιλάμε με χαρακτηρισμούς, αφορισμούς και απαξιωτισμούς], την οποία να αντικρούουμε με στοιχεία και επιχειρήματα. [Εκεί εντοπίζεται και το επίπεδο – για το οποίο κάμνεις αναφορά. Αλλά μην ΣΕ ακούσουν κάποιοι “άσπονδοι φίλοι” ΜΟΥ]. Και η προσπάθεια είναι μέσα από την Διαφωνία να επιτυγχάνεται η ΣύνΘεση. Αν ΔΕΝ γίνει κατορθωτό αυτό τότε [αναπόφευκτα] θα έχουμε σύγκρουση. Και κάποιος/κάποιοι από τον/τους αντιμαχόμενους θα κυριαρχήσουν ... Όμως συνήθως ΟΛΟΙ [ή σχεδόν όλοι – για να μην είμαι απόλυτος], βλέπουμε ή/και κρίνουμε με συναισθηματισμό και επιείκεια τα φάουλ και τες παρεκκλίσεις των εν δυνάμει συνοδοιπόρων μας [όπως καλή ώρα ΕΣΥ με τον ΕΔΕΚ Η.Β. ή γενικότερα την ιστορία του κου Ξενή Ξενοφώντος] ...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Και ποια θεωρείς Anef_Oriwn, ότι είναι τα δικά μου τα φάουλ ή τα φάουλ του κ. Ξενοφώντος;

Άλλος είναι που συγκαλύπτει άλλων τα φάουλ, όπως εσύ, που συγκαλύπτεις το φασισμό της ακελικής αστυνομίας που εισέβαλε κατά παραγγελία του προεδρικού, στο σπίτι του Ξενή.

Συντασσόμενος με τους φασίστες και επικροτώντας το φασισμό τους, είσαι κι εσύ φασίστας.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά αλλά ποια από όλες τις απόψεις που έχεις θέλεις να σέβομαι αυτήν που εκφράζεις ως ΑΝΕΦ ή αυτή που εκφράζεις ως ΠΡΩΜΙΘΕΑΣ; Πόσο ηθικό είναι να παρουσιάζεσαι με 2 nicks σε ένα blog;

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...Emerson
[δαήμονα επί του νηπιαγωγεικού χιούμορ και μάστορα στες υπεκφυγές – το ξανακάμες στη συζήτηση μας για τη Νότιο Αφρική]

Ο/Η Emerson είπε...
Το θέμα όμως είναι ότι τη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική την έκανα με τον ΠΡΩΜΗΘΕΑ και όχι μαζί σου!! Ο ΠΡΩΜΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ;

Ανώνυμος είπε...

Για να σε προλάβω πονηρούλη η ανάρτηση πιο πάνω έγινε με την open id όπως θα δεις όταν επιλέξεις το emerson η id μου είναι ίδια

_lM09uw7rYWNrE0ysW6LiDJmm7_hQKA-