Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

MAYDAY:
Βάρκα με όνομα "Flexible" και επιβάτες 50.000 εποίκους
κινδυνεύει στην Ανατολική Μεσόγειο!


Από το Μάρτη του 2008, όταν οι Ανανικές ηγεσίες με δημοκρατικό τρόπο και υποκλοπή της ψήφου του λαού ανέτρεψαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, η Κύπρος πελαγοδρομεί με την ευέλικτη βάρκα της ανεπάρκειας και κινδυνεύει να καταποντιστεί. Στο κατάρτι της κυματίζει η σημαία του ΑΚΕΛ και ο ττόρος του Ανάν. Αντί για κουπί έχει ένα μυστρί και ένα καπετάνιο ειδικό στο ευέλικτο τσιμέντωμα. Πάμε στο άγνωστο και η μόνη μας ελπίδα και παρακαλούμε τον Έρογλου να αποδεχτεί τις παραχωρήσεις μας για να προχωρήσουμε πιο κάτω.


Έχουμε πρόεδρο λύσης, που διαδέχθηκε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, έχουμε κόμματα, έχουμε κόμμα που κυβερνά. Πότε θα αποκτήσουμε και πάλι ηγέτη που να εμπνέει; Πότε ξανά θα βρούμε ηγέτη, που να είναι άξιος διάδοχος του Τάσσου Παπαδόπουλου;


Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει.
Ελπίζουμε να μην καταφέρουν να την διαλύσουν, στην προσπάθειά τους να την "επανενώσουν". Ελπίζουμε η Κύπρος να ζήσει και να βρει ηγέτη που θα της δώσει ξανά αξιοπρέπεια και ελπίδα.


Η κατάσταση είναι απελπιστική. Έχουν βάλει την Κυπριακή Δημοκρατίας στη μέγγενη και ο πρόεδρος πιστεύει, πως έχει βγάλει την Κύπρο από τη γωνιά. Τον κτυπούν χαϊδευτικά στην πλάτη και αυτός πιστεύει ότι η Κύπρος βρίσκει κατανόηση.
Αν κατανοούσε τη δύσκολη θέση στην οποία έριξε την Κυπριακή Δημοκρατία, ίσως είχαμε ελπίδα να πάρει αμυντική στάση και να αποφύγουμε την καταστροφή. Αυτός προχωρεί ακάθεκτος προς τον γκρεμμό και οπτασιάζεται πως πλησιάζει στην «επανένωση» της Κύπρου, για να αποφύγει τη διχοτόμηση.


Ο λαός διαμαρτύρεται και τα κομματικά αντηχεία χειροκροτούν και αυτοηδονίζονται για τον υπεράξιο ηγέτη τους. Είναι ο μόνος ηγέτης που έκαμε καταστροφικές και «γενναιόδωρες παραχωρήσεις», ως δώρα στον Ταλάτ και η απόσυρσή τους κατάντησε να αποτελεί δώρο για τον Έρογλου.


Κάμε κι ένα δώρο στον Ελληνισμό της Κύπρου, κύριε πρόεδρε. Υπάρχει τρόπος, υπάρχει και το δώρο. Αλλά χρειάζεται τόλμη, παρρησία και αυτογνωσία.


Θεόφιλος για το Christofias-watch

22 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το κράτος είναι δεσμευμένο στη θρηκευτική ουδετερότητα μέσα στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας παιδείας. Η παρουσία στα μαθήματα δεν προϋποθέτει τη θρησκευτική πίστη και η δημόσια παιδεία πρέπει να καλλιεργεί στους μαθητές την κριτική σκέψη», ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι «το κράτος είναι υποχρεωμένο να απέχει από την επιβολή, έστω και εμμέσως, θρησκευτικών πεποιθήσεων στους τόπους εκείνους όπου υπάρχουν πρόσωπα εξαρτημένα από το ίδιο (σχολεία, δικαστήρια, δημόσια κτήρια, κυβερνητικές υπηρεσίες) ή είναι εκτεθειμένα στην εξουσία του».

Εμάς εδώ τα κρατικά σχολεία μας τα ονομάσανε κρυφά-κρυφά το ένα μετά το άλλο, γυμνάσιο αγίου τάδε και αγίου τάδε, η δε χριστιανική προπαγάνδα μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών κατάντησε ανυπόφορη και ισάξια εγκλήματος κατά της νεολαίας μας. Μπαίνεις μέσα σε γυμνάσια και νιώθεις ότι μπαίνεις σε ιουδαιοχριστιανικό μοναστήρι από τις εικονογραφίες που βλέπεις. Οι δε ρασοφόροι καθοδηγητές-προπαγανδιστές άρχισαν να πλειοψηφούν έναντι των κανονικών καθηγητών που υπηρετούν την ανεξάρτητη γνώση και επιστήμη.

Ανώνυμος είπε...

Η δράση του χριστιανικού ιερατείου με ολοφάνερες καθημερινές αποδείξεις.

Παίρνουμε τον πληθυσμό της Ελλάδας που πάνω-κάτω είναι δέκα εκατομύρια.
Όλοι αυτοί θα υπάρξουν ζωντανοί περίπου 70 χρόνια. Μετά άλλοι πάλι. Σίγουρη και εξασφαλισμένη πελατεία. “Τούτης της βασιλείας (πελατείας θέλουν να πουν) ουκ έστε τέλος.”
Κατά τη διάρκεια της ζωής τους αυτά τα 10 000 000 Ελλήνων:
Δε θα γεννηθούν με συνέπεια η μαμά τους να χρειαστεί τον καθαρισμό του παπά από την ακαθαρσία-αμαρτία της γέννας; (άκου ανοησίες) Βεβαίως, Και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα βαφτιστούν; Βεβαίως. Και θα τα ακουμπήσουν γερά για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα εκκλησιαστούν μέσα από τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς του σχολείου; Βεβαίως, και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία .
Δε θα αρραβωνιαστούν; Βεβαίως,και κάτι θα αφήσουν και στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα παντρευτούν; Βεβαίως, και θα τα ακουμπήσουν γερά για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα γιορτάσουν την ονομαστική τους εορτή αρχίζοντας με εκκλησιασμό πρώτα πρώτα; Βεβαίως, και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα εκκλησιαστούν και περίπου χίλιες φορές Κυριακές-αργίες-βαφτίσια-γάμους-κηδείες-μνημόσυνα; Βεβαίως, και θα αφήνουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα βάλουν και μερικές φορές το κάτι παραπάνω στους συχνούς εράνους για το κτίσιμο τάχα της τάδε εκκλησίας κλπ; Ε θα βάλουν απλόχερα για να συγχωρεθούν και λίγες αμαρτίες μην έρθουν οι επόμενες και γίνουνε πολλές, επί τη ευκαιρία.
Δε θα πάνε με πλήρη επισημότητα και στην παρέλαση των τάδε λειψάνων-εικόνων-φώτων-ρούχων-αντικειμένων κλπ κάποιων αγίων με ξεχωριστή κατάνυξη τόσο στο πνεύμα όσο και στην τζέπη; Βεβαίως, και θα βάλουν απλόχερα για να συγχωρεθούν ακόμα λίγες αμαρτίες μην έρθουν οι επόμενες και γίνουνε πολλές, επί τη ευκαιρία.
Δε θα πεθάνουν με το καλό και προς ευχαρίστηση του παπά που το περίμενε πως και πως; Βεβαίως και στην κηδεία θα τα ακουμπήσουν γερά (μέσω συγγενών) για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα θέλουν και καμιά εικοσαριά μνημόσυνα; Βεβαίως θα θέλουν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Και θα τα παίρνει και το παγκάρι γερά, για να πιάνουν καλύτερα οι ευχές, να μη βασανίζεται ο τρισμακάριστος, επί τη ευκαιρία. Λες και δε συγχωρέθηκε από τα προηγούμενα μνημόσυνα και θέλει κι άλλα. Τη δουλειά της συγχώρεσης την κάνει λίγη-λίγη ο θεός, να μη κουράζεται.

Βάλε τώρα φίλε μου με το νου σου. Ο κάθε ένας μας κατά τη διάρκεια της ζωής του δε θα καταβάλει 300 ευρώ το λιγότερο;
Δηλαδή: 10 000 000 Χ 300=3 000 000 000=Τρία δισεκατομύρια μαλακτά, κάθε 70 χρόνια. Μιλάμε για τέτοιο εισόδημα. Από εκδηλώσεις ανούσιες και παντελώς αχρείαστες χώρια από αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, πώληση βιβλίων θρησκευτικής εφαρμοσμένης αερολογίας, φυλακτών, ταμάτων, εξορκισμών και πόσα πόσα άλλα!
Τρία δισεκατομύρια μαλακτά ευρωπουλάκια κάθε 70 χρόνια, καθαρά, γιατί τους μισθούς όλων των ρασοφόρων τους καταβάλλει το κράτος.

arxiepiskopos είπε...

Υπάρχει διάδοχος.Λέγεται Νι-κωλάκης.Κι αν δε σας κάνει αυτός,υπάρχει και ο Κουλιάκης και ο Συλλουράκης.Υπάρχει όμως και ο Λαζόπουλος Λάκης.Τουλάχιστον να γελούμε με αστεία κι όχι...με αστείους!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Προς τους φίλους arxiepiskopos, Ussu Olan , patriotis, Μαρκος Μεταξοπουλος και όλους τους υπόλοιπους,
Δηλώνω ότι χαιρετίζω την απόφαση του ΑΚΕΛ για τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας και καταδίκης των ενεργειών του Ισραήλ με τα γνωστά αποτελέσματα.

Βλέπετε , ότι δεν υπάρχει καμιά εμπάθεια. Απλά κακίζουμε τα κακώς έχοντα κι επαινούμε τα καλά και τα σωστά.

patriotis είπε...

αχάπαροι τουρκοφυλοι ,πιθανοι πρακτορες της ΜΙΤ, το γνωρίζετε οτι πανω στο πλοιαριο της ταχατες ανθρωπιστικης βοηθειας υπήρχαν πρακτορες της ΜΙΤ και για αυτό τους καθαρισαν οι Ισραηλιτες?

patriotis είπε...

ανοητοι της επιτροπής για αποκατασταση της κλανιας στην Κυπρο,.......τους εποικους σε αυτο το νησι εσεις τους αφήσατε, και εσεις επιμένετε να μεινουν πολεμώντας την ομοσπονδια.

Είσαστε επικυνδινοι , για αυτο πιστευω οτι ειστε πρακτορες των τουρκων, βοηθατε την τουρκικη πολιτικη στην Κυπρο η οποια ειναι η πληρης παραμονη των εποικων και η αναγνωριση των κατεχωμενων εδαφών μας

χτες βγαλατε την μασκα αφου καταδικασατε την ενεργεια των Ισραηλινων να σκοτωσουν συνεδελφους σας πρακτορες της ΜΙΤ που ειταν πανω στο πλοιαριο

patriotis είπε...

πιο κάτω είναι αποσπασμα απο χθεσινο αρθρο της Επιτροπής για Αποκατασταση της Κλανιάς στην Κύπρο.

Ξεκάθαρα γίνονται εκπρωσοποι τυπου της Τουρκιας, γίνονται η φωνή της Τουρκιας, γινονται ενα με της θεσης την τουρκιας, και καταδικαζουν μαζι με την Τουρκια στους Ισραηλινους οι οποιοι σκοτωσαν πρακτορες της ΜΙΤ .........



"Στην Τουρκία μόλις έγινε γνωστή η αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών, σημειώθηκε επίθεση από έξαλλους Τούρκους εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ. Αυτή την ώρα οργανωνεται μεγαλο συλλαλητηριο σε μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ την ίδια ώρα η Χαμάζ κάλεσε ολους τους αραβες να ξεσηκωθουν και να διαδηλωσουν εξω απο τις ισραηλινες πρεσβειες σε ολο τον κοσμο.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι το Ισραήλ πρέπει να επωμιστει τις συνεπειες των πραξεων του(!) που αποτελουν παραβιαση του διεθνους δικαιου(!).

Ο ηγέτης του Ιράν, Αχματινετζάντ, δήλωσε ότι αυτή η επίθεση του Ισραήλ, το φέρνει ακόμα πιο κοντά στο τέλος του."


εγώ δεν πιστευω οτι οι κλανιαριδες της επιτροπης ειναι τοσο ανοητοι αλλα οτι πιθανον να ειναι πρακτορες των τουρκων

patriotis είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Εγω μαλιστα προχωρω ενα βημα πιο πανω και ισχυριζομαι οτι, πιθανον ενας που τους λογους που οι Αμερικανοι δεν επετρεψαν στους Τουρκους να διαλυσουν την Κυπριακη Δημοκρατια το 1974, ειναι η υπερξη του Ισραηλ.Οποιος κοιταξει τον χαρτη και καταλαβαινει πεντε πραματα που πολιτικη και ιστορια,θα αντιληφθει οτι ο μονος λογος που μας επιτρεπουν να υπαρχουμε ειναι για να μην βρεθει το Ισραηλ περικυκλωμενο απο Μουσουλμανους.
Εστω και αν ο Μακαριος δεν μπορουσε να το καταλαβει τουτο,διοτι ο ανθρωπος ηταν καλογερος και δεν εσκαμπαζε που διεθνη πολιτικη,οι επιγονοι του,μετα το 1974,επρεπε να το καταλαβουν και να αρχισουν σιγα-σιγα να κτιζουν συμμαχιες με το Ισραηλ.
Ποση βλακεια πια σε τουτον τον τοπο?

Ανώνυμος είπε...

Πελασγέ να διαμαρτυρηθούμε γιατί οι ισραηλινοί σκότωσαν τους συναγωνιστές αυτών που σκότωσαν τον Σολωμού και τον Ισαάκ;!!

Φαίνεται ότι το πλοίο Μαβί Μαρμαρά ναυλώθηκε από την ισλαμιστική οργάνωση IHH η οποία είναι ριζοσπαστική ισλαμιστική οργανώση.

patriotis είπε...

Emerson, στο πλοιαριο υπηρχαν πρακτορες της ΜΙΤ, επισης θυμαστε πριν μερικους μήνες που ο Ερτογαν εκανε λαικισμο και φανατιζε τον Ισλαμικο κοσμο εναντιον των Εβραιων και έκανε τον Σεριφη της περιοχής?????? Για αυτο τους σκοτωσαν οι εβραιοι για να στειλουν μυνημα στον Ερτογαν να κατσει ενα τοπο και να μην το παιζει η Μανα ολων των αραβων και τον Σεριφη της περιοχης



αλλα οι Βλακες της επιτροπης δεν τα καταλαβαινουν αυτα , αντι να βλεπουν τον Ηλιο που τους δειχνουμε , βλεπουνε το δακτυλο μας

ειναι ειτε ανοητοι, ειτε πρακτορες των τουρκων , ειναι καθαρο

John είπε...

Ρέ παιθκιά, τζιαί οι τούρκτζοι τζιαί οι εβραίοι περιπεζουν μας, οπως καί οι φίλοι μας οι εγγλέζοι. Επείραν μας πρεφαν. Εν το καταλάβεται?

Κερυνεια είπε...

Patrioth

Απορώ πως με ξεγέλασες και έβαλα τον εαυτό μου στην διαδικασία να ασχοληθεί μαζί σου. Απορώ και γιατί τόσοι άλλοι αξιόλογοι μπλόκερς κάθονται και ασχολούνται μαζί σου απο την στιγμή που όλα δείχνουν πως πρέπει να είσαι ένα φανατικό και θυμωμένο 14χρονο.


Ολη κι όλη μια ερώτηση έκανα και δεν τόλμησες να απαντήσεις γιατί κατάλαβες πως απο τον παρορμητισμό σου έκανες γκάφα με αυτά που γράφεις και πιάστηκες σαν το ποντίκι μεστην φάκα με την πρώτη πρώτη παγίδα.

Ξαναρωτώ το ίδιο για καταλάβουν οι υπόλοιποι μπλόκερς πως αυτοπαγιδεύτηκες. Μην απαντήσεις αφού ούτως η άλλως δεν αναμένω κάποια σόφρων απάντηση.

Ερώτηση :

σου έχει απαντήσει όμορφα και αποστομωτικά ο φίλος Πελασγός. Παρόλα αυτά θέλω να σε ρωτήσω κατά πόσον έχεις τις ίδιες ευαισθησίες και με το ίδιο πάθος υποστηρίζεις, για την θέση την οποία και έχεις παραθέσει, την Ελληνικότητα της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και του Πόντου και της Αλεξανδρέτας.
Υποθέτω πως οι απόψεις σου δεν είναι μεταβλητές κατα περίπτωση και για αυτό πιθανότατα θα είσαι και υπέρμαχος για την εκδίωξη των Τούρκων απο όλα τα προαναφερθέντα Ελληνικά εδάφη.
Αναμένω την δική σου τοποθέτηση για να μην μείνουν αμφιβολίες και μαύρες σκιές που μπορεί να θήξουν την αμεροληψία , την αξιοπιστία και την καθαρότητα των προθέσεων σου...


Είναι ή δεν είναι κατ' εσένα Ελληνικά εδάφη (στην βάση της λογικής σου)? Αν είναι τότε δικαιούμαστε να τα διεκδικούμε με κάθε τρόπο και κάθε κόστος?

Η δική μου απάντηση είναι ναι και στα 2.

patriotis είπε...

Κερύνεια,,,,ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

η Κωνσταντινούπολη είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ την οποία μας πήραν οι Τουρκοι, ΝΑΙ η Κερύνεια ανήκει στους Κερυνιώτες και τους την πήραν οι Τουρκοι

ΝΑΙ το ΙΣΡΑΗΛ ανήκει στους Ισραηλιτες , το οποια τους πήραν οι ΑΡΑΒΕΣ και το ξαναπήραν πίσω οι Ισραηλιτες επιδή αυτοι έχουν αρχίδια και δεν ειναι κλανιάριδες σαν εσας.

Αυτοί πολμεμησαν το 1956, το 1967, το 1973 και πήρανε πίσω αυτα που τους ανήκουν

τι μου λές οτι είμαι 14χρονος , ασε μας ρε μεγάλε που το παιζεις και Κερυνιώτης , που θες να χαρισεις την πολη σου στους εποικους

αστε μας ρε , εσεις χάσατε την μπάλα , ζειτε σε άλλο πλανητη, μονον τυποι σας εσας θα στηριζαν τους εισβολης της πατριδα μας

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε Emerson σαφώς και δεν εξισώνω τους τούρκους που σκοτώθηκαν ( άσχετα αν ήταν πράκτορες της ΜΙΤ η μέλη ισλαμικής οργάνωσης) με τους ηρωομάρτυρες Ισαάκ και Σολωμού.
Εξισώνω όμως το Ισραήλ με την Τουρκία και όπως καταδικάζω τις γενοκτονίες των αρμενίων και των ποντίων καταδικάζω και τη γενοκτονία των παλαιστινίων.
Όπως καταδικάζω τους τούρκικους βομβαρδισμούς στην Τυλληρία το1964 και την τούρκικη εισβολή του 1974, καταδικάζω και την πολιορκία και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και την παρεμπόδιση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Γάζας.
Καταδικαστέα είναι επίσης και η επιδρομή του ισραηλινού ναυτικού σε πλοιάρια μέσα σε διεθνή χωρικά ύδατα.
Και οι διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται εκτός από αυτές στην Τουρκία, σκοπό έχουν να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και συμπαράσταση του κόσμου προς τον παλαιστινιακό λαό.

antonis είπε...

Οι κατηγορίες των σημερινών Εθνικών δεν αποσκοπούν στην ανασύσταση μιας θρησκείας ανάλογης της αρχαίας Ελληνικής αλλά στην κατάργηση του Ιησού Χριστού δια παντός. Αυτό είναι οφθαλμοφανές διότι πλήθος αρχαίων Ελλήνων Εθνικών (1ος - 3ος αιώνας μ.Χ.) δέχθηκε τον Χριστό σαν νέο και μοναδικό Θεό ή μερικές φορές διατηρουμένων άλλων Εθνικών θεοτήτων και παραδόσεων. Οι «νέοι» Εθνικοί σε καμιά περίπτωση δεν παραδέχονται τον Ιησού Χριστό σαν Θεό ή έστω και θεότητα μες τον πολυθεϊσμό τους, θέλοντας να επιδεικνύονται αυτάρεσκα πιο «αρχαίοι Έλληνες» και από αυτούς τους πραγματικούς αρχαίους Έλληνες, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και εν άγνοιά τους, την θρησκευτική στειρότητα και συντηρητισμό τους αντίθετα με το πνευματικό άνοιγμα των αρχαίων μας προγόνων προς όλες τις κατευθύνσεις.

antonis είπε...

Ο πόλεμος γενικά ενάντια στο Χριστιανισμό αλλά ιδίως προς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ακολουθεί τους κάτωθι κυρίως οδούς:





1. επίθεση στην ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού (προσπαθεί να αναιρέσει τελείως την ιστορική ύπαρξη του Χριστού)

2. επίθεση στην αυθεντικότητα των 4 ευαγγελίων (προσπαθεί να καταστρέψει την μαρτυρία του φιλάνθρωπου και κοσμοσωτήριου έργου Του αλλά και να επιτύχει σε ότι απότυχε το 1 και δηλαδή να αποδείξει την μη ιστορική ύπαρξη του Ιησού )

3. επίθεση στα έργα και τις πράξεις των Χριστιανών (επίθεση κυρίως προς την εξουσία που απέκτησαν κατά χρονικά διαστήματα οι εκκλησίες άμεσα όπως π.χ. ο Πάπας είτε έμμεσα μέσω της υποστήριξης των από τους κυβερνώντες π.χ. Πατριαρχείο και Βυζάντιο)





Παρατηρώντας θα δούμε ότι η επίθεση δεν επιχειρείται σχεδόν καθόλου ευθέως προς την θεϊκή υπόσταση του Χριστού αλλά στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις. Αυτό γιατί αν δεν επιτύχουν οι επιθέσεις 1 & 2 τότε δεν δύναται να αποδειχθεί ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός. Δηλαδή αν τα 1 και 2 ισχύουν τότε ο Χριστός είναι ο Μοναδικός Θεός βάση των θαυμάτων και της Ανάστασής Του. Αν όμως οι επιθέσεις 1 & 2 επιτύχουν να αποδείξουν αυτό που επιθυμούν τότε είναι δυνατόν να καταργηθεί η θεϊκή υπόσταση του Χριστού καθώς αν δεν υπήρξε ο Χριστός τότε δεν γίνεται να υποστηρίζεται η θεϊκή Του υπόσταση. Γι‘ αυτό και οι επιθέσεις - υποθέσεις 1 & 2 βαίνουν πάντα μαζί καθώς δεν γίνεται να ισχύει η μία και να μην ισχύει η άλλη και το αντίστροφο. Οι επιτυχαίνουν μαζί είτε όχι. Δηλαδή δεν γίνεται ο Χριστός να μην υπήρξε (ιστορικότητα) και τα Ευαγγέλια να είναι πραγματική ιστορία ούτε γίνεται τα 4 Ευαγγέλια να είναι ψεύτικα - πλαστά και ο Χριστός να υπήρξε και να μεγαλούργησε ιστορικά. Έτσι λοιπόν οι επιθέσεις 1 & 2 είναι πολύ σημαντικές για την απόδειξη της μη θεϊκής υπόστασης του Χριστού. Το αυτό όμως δεν γίνεται να λεχθεί και για το Νο. 3. Τα έργα και οι πράξεις των Χριστιανών (τουλάχιστον αυτών που θεωρούνται ως Χριστιανοί πολλές φορές κατ’ όνομα) δεν δύνανται να μειώσουν ούτε την θεϊκή υπόσταση του Χριστού αλλά ούτε και την ιστορικότητά Του - ύπαρξή Του στο ρουν της ιστορίας. Παρόλα αυτά, τέτοιες μορφές επίθεσης είναι υπαρκτές και δεν έχουν μόνο σαν στόχο τους Χριστιανούς άμεσα, αλλά και έμμεσα εκδηλώνουν επίθεση ενάντια στην θρησκεία του Χριστιανισμού και στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, παρόλο όμως που ορθολογικά δεν δύνανται να το επιφέρουν. Μια τέτοια μορφής επίθεσης ή και άμυνας αν το θέλουν οι Εθνικοί είναι η επίθεση των τελευταίων ενάντια στο Χριστιανισμό γενικότερα και ενάντια στο Βυζάντιο ειδικότερα από τους οπαδούς της Εθνικής πίστης της Ελλάδας.

Οι επιθέσεις των Εθνικών αποτελούν έναν ιερό πόλεμο που δεν είναι δυστυχώς άγνωστος και προσπαθεί ανεπιτυχώς από χρόνια να βάλει διαχωρισμό μεταξύ Χριστιανικής πίστης και αρχαίου Ελληνικού κόσμου, μετά την πανηγυρική ένωσή τους κατά και μετά τους Ελληνιστικούς χρόνους και την μετατροπή τους εις Ορθοδοξία. Υπάρχουν αρκετές σελίδες και περιοδικά με κατηγορίες, οι οποίες βέβαια μπορεί να μην εκφράζουν όλους τους Εθνικούς όπως και επίσης να μην τους καλύπτουν, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, εφόσον η επιχειρηματολογία τους είναι υπαρκτή.

antonis είπε...

Η στήριξη δε των κατηγοριών τους και ιδίως της κύριας, ότι δηλαδή «Το ξένο Χριστιανικό Βυζάντιο σκότωσε τους Έλληνες Εθνικούς» είναι επιφανειακή, καθόσον στηρίζεται σε ορισμένα γεγονότα της ιστορίας και όχι στην σφαιρικότητα και στην πληρότητα αυτής. Η Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου είναι πάρα πολύ μεγάλη, τόσο που θα χρειάζονταν τεράστιοι δικτυακοί τόποι για να την καταγράψουν πλήρως και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις στις κατηγορίες τους. Οι Εθνικοί καταπιάνονται με μερικά παραδείγματα ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα χωρίς να παρουσιάζουν όλα τα άλλα. Δείχνουν δηλαδή μεροληψία. Για τους Εθνικούς η στήριξη των κατηγοριών τους ξεκινά από την ίδρυση του Βυζαντίου και όχι νωρίτερα και δηλαδή από την ελληνορωμαϊκή εποχή καθόσον σε αυτή σπάρθηκαν οι σπόροι των οποίων του καρπούς θέρισε αργότερα η ελληνική Εθνική εις την θρησκευτική πίστη μερίδα ανθρώπων.

Δε τίθεται καν θέμα διαχωρισμού Ελλήνων - Χριστιανών. Η επιτυχής ένωση αρχαίων Ελληνικών χρόνων και Χριστιανισμού φαίνεται από τις φιλοσοφικές προσπάθειες που έγιναν στην Ευρώπη άλλοτε για να τους διαχωρίσουν και άλλοτε να τους συσφίξουν περισσότερο. Η «κίνηση» όμως ενάντια σε αυτόν τον συνδυασμό δυναμώθηκε από Γερμανικά φιλοσοφικά ρεύματα που δεν ήθελαν αυτή την ένωση και που έθεταν την ηθική των κυρίων έναντι της ηθικής των δούλων, της τάξης των αριστοκρατών έναντι των πτωχών και που ήθελαν την επιστροφή στους αρχαίους «Γερμανικούς» τους θεούς. Κίνηση διάσπασης της συνέχειας του Ελληνισμού που θα φανεί με ποικίλους τρόπους όπως π.χ. η προσπάθεια διακοπής της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας που τέθηκε αμέσως έπειτα από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 μ.Χ. και κορυφώθηκε τον 16ο αιώνα.

Η ένωση Χριστιανισμού - Ελληνισμού εξασφάλισε και την επιβίωση του Ελληνικού πνεύματος μέσα από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία η οποία ενώ από την μία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, από την άλλη εγκαθίδρυσε τις Ελληνικές επιστήμες, γράμματα και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια της (όπως της Κωνσταντινούπολης και της Αντιόχειας). Επίσης με τον ιεραποστολικό της χαραχτήρα μετέδωσε τα Ελληνικά γράμματα και την Ορθοδοξία στην Ασία (Κεϋλάνη, Κίνα, Ινδία, Αφρική, Ασία κ.α. ). Τα στάδια που οδήγησαν το πέρασμα του Ελληνισμού μέσω του Χριστιανισμού εις την Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν:



1. Ένωση Ελληνισμού - Χριστιανισμού

2. Ένωση Βυζαντίου - Χριστιανισμού

3. Ένωση Ελληνισμού - Χριστιανισμού - Βυζαντίου = εις Ελληνικό Ορθόδοξο Κράτος του Βυζαντίου

Ανώνυμος είπε...

Πελασγέ δεν εννοούσα ότι εξισώνεις τους Τούρκους που σκοτώθηκαν με τον Σολωμού και τον Ισαάκ. Εννοούσα ότι οι Τούρκοι που σκοτώθηκαν είναι πιθανόν να είναι στελέχη των ίδιων φασιστικών και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων από όπου προέρχονταν και τα άτομα που σκότωσαν τον Ισαάκ και τον Σολωμού. Οργανώσεις που έχουν κατ επανάληψη χρησιμοποιηθεί από το Τουρκικό κράτος για να προωθήσει τα συμφέροντα του. Πάντως σήμερα οι "αδερφοί" Παλαιστίνιοι ύψωσαν την τουρκική σημαία στη Γάζα, ενώ την ίδια στιγμή τουρκικές εφημερίδες δημοσίευαν άρθρα, με τίτλους "Η Γάζα ήταν οθωμανικό έδαφος'.

Aντρέας Αντρέου είπε...

φίλε patriotis αν ο σκοπός των τούρκων είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους με απώτερο σκοπό τη διχοτόμηση όπως λες , τότε οι προδότες είναι αυτοί που επιμένουν σε συνομιλίες με τους τουρκοκύπριους και αυτοί που θέλουν τη ΔΔΟ και την παραμονή στην Κύπρο 50000 εποίκων και αριθμού τούρκων στρατιωτών.

Αφού οι τούρκοι είναι εχθροί μας όπως εσύ αναλύεις και γράφεις , γιατί δεν ζώνεσαι τα άρματα να τους διώξεις από την Κερύνεια και την Μ. Ασία που είναι ελληνικές? Έτσι δε θα έχουμε και την ανάγκη των συνομιλιών και της ΔΔΟ.

Φίλε patriotis διάλεξε επιτέλους με ποιους θέλεις να είσαι και τι θέλεις να πιστεύεις γιατί σύμφωνα με τα γραφόμενα σου , συνεχώς αυτοαναιρείσαι.

Φίλε patriotis θα εισηγηθώ στον Χριστόφια να σε διορίσει υπουργό των εξωτερικών. Όπου πάει η Τουρκία , εσύ αλλού. Με όποιον συνεργάζεται η Τουρκία , εσύ θα τον αποκληρώνεις η θα τον αποτελειώνεις . με όποιον μιλά η Τουρκία εσύ να τον φτύνεις!!
Το ΜΑΓΑΡΙΟ και τους υπόλοιπους αυλικούς του Αρταξέρξη τους έφτυσες η ακόμα ?
Ακούς εκεί να πάνε στη φωλιά του εχθρού και να τον γλείφουνε! Οι προδότες !!!!!

Ανώνυμος είπε...

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ΙΗΗ βρίσκεται πίσω από την εμπλοκή της Τουρκίας στην αποστολή για την άρση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας.

Η ΙΗΗ ιδρύθηκε επίσημα το 1995 στην Κωνσταντινούπολη και πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έχοντας αναπτύξει έντονη δράση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΙΗΗ Bulent Yildirim είναι στενός προσωπικός φίλος του Τούρκου πρωθυπουργού Erdogan. Σε έρευνα στα γραφεία της οργάνωσης το Δεκέμβριο του 1997 εντοπίστηκαν εκρηκτικά και όπλα καθώς και εγχειρίδια κατασκευής βομβών ενώ οι τουρκικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη της ΙΗΗ στρατολογούσαν εθελοντές για το Αφγανιστάν, τη Βοσνία και τη Τσετσενία. Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών της Δανίας (2006), η οργάνωση είχε στο παρελθόν διασυνδέσεις με την Αl Qaeda και ακραίες ισλαμικές οργανώσεις. Η έκθεση επικαλείται μεταξύ άλλων και αναφορά των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=4jXNko5I2Ck

thomas28gr είπε...

Στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ του ΣΑΝ ΡΕΜΟ ( το οποίο συνδέεται με πολλούς διεθνείς οργανισμούς και Ινστιτούτα) ναυτικοί αναλυτές και ειδικοί στο ΔΙΚΑΙΟ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ σε συνεργασία και με το ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ προετοίμασαν το καθοριστικής σημασίας ντοκουμέντα το οποίο χρησιμοποιείται ανάλογα με τα προβλήματα που εμφανίζονται στις ανοικτές θάλασσες.
Η παράγραφος 67 επιτρέπει σε αντιμαχόμενους να επιτεθούν σε εμπορικά/μη-πολεμικά πλοία που φέρουν την σημαία τρίτων κρατών εκτός των χωρικών τους υδάτων, εφόσον είναι βέβαιοι και βάσει λογικών αποδείξεων εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, ή πρόκειται να σπάσουν ναυτικό αποκλεισμό, και ενώ έγκαιρα τους έχουν ειδοποιήσει και αρνούνται να σταματήσουν ή επί τούτου αρνούνται –αντιδρούν σε νηοψία-έρευνα ή κατάληψη. Σας λέει κάτι επί του θέματος που εξετάζουμε; Φυσικά οι παραθυρίζοντες στα κανάλια ασυστόλως και επειδή θεωρούν(!) τους εαυτούς τους ιδανικούς παντογνώστες, δεν σας είπαν τίποτα για αυτή την εξέλιξη και πρακτική του διεθνούς δικαίου των ένοπλων διενέξεων στις ανοικτές θάλασσες. Σε σοβαρά κανάλια σοβαρών χωρών αυτά έγιναν θέμα συζήτησης και για αυτό πολλές Δυτικές χώρες απέφευγαν τις καταδικαστικές εκφράσεις κατά της Ισραηλινής ενέργειας, η οποία εξακολουθώ να λέω ότι είχε ορισμένα δυσανάλογα σημεία δράσης.
Αν πάμε και στην παράγραφο 146 του ιδίου κειμένου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ) ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ , ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 67. Kαι βέβαια το πλοίο μεταφέρεται στο πλησιέστερο λιμάνι και γίνονται οι μετέπειτα σχετικές ενέργειες. Σας λέει κάτι αυτό; Οι Ισραηλινοί τι έκαναν , αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πλοίο, απλούστατα το οδήγησαν στο λιμάνι της ΑΣΝΤΟΤ. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Δεν τα λένε εδώ αυτά ή δεν θέλουν την διαφορετική άποψη. Δεν πρέπει να παίζουμε τα παιχνίδια του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. Εδώ παράγεται σκέψη και από αυτό το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ μελετώνται θέματα και εκδίδονται κείμενα διεθνούς εμβέλειας και αποδοχής. Λυπάμαι γιατί οι πολλοί και καλοί Τούρκοι ειδικοί σε αυτά τα θέματα δεν τα εξήγησαν στον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, τον «προσεχώς πατερούλη των απανταχού Μουσουλμάνων».Το εν λόγω κείμενο είναι βασικό και είναι μεταξύ των ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ που διδάσκονται στην κορυφαία ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ του πλανήτη στην ΑΝΝΑΠΟΛΗ/MARYLAND/USA, ενώ πολύ γνωστές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας μετά το 2001(ACTINE ENDEAVOUR-OEF at SEA) το έχουν στα κύρια ντοκουμέντα. Επίσης και σε ασκήσεις-ενέργειες των κρατών που προβαίνουν σε MARITIME INTERDICTION στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του 2003 γνωστή ως PROLIFERATION SECURITY INITIATIVE.