Ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη…

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010


Το είδαμε στο facebook, στην πολύ δημοφιλή σελίδα "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ".

Γραμμένο από το μέλος της σελίδας, Θανάση Διάκο. Το αφιερώνουμε στο Μεγάλο Αδελφό, που μια πάει με το ένα, μια με το άλλο τέρας.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ!

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη –κατά τη μυθολογία μας- ήταν δυο φοβερά τέρατα της θάλασσας. Οι ναυτικοί, που κινδύνευαν στα ταξίδια τους από τα απειλητικά κύματα και τις θύελλες, έπλασαν με τη φαντασία τους αυτές τις μυθικές μορφές, καθώς έβαζαν με το νου τους πως δεν επρόκειτο απλώς για δυνατό άνεμο και για θεόρατα κύματα, αλλά για πλάσματα με κακό στην ψυχή και με τρομερή όψη, που γύρευαν το χαμό τους.

Αυτά τα μυθικά τέρατα μου τα θύμισαν η Τουρκία και το Ισραήλ μετά τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα «στο στόλο της Ελευθερίας» αλλά και η θέση που παίρνουν πολλοί συμπατριώτες υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Όμως η πολιτική και των δυο πλευρών είναι άκρως υποκριτική…

Η μεν Τουρκία (δε θα αναφερθώ στο απώτερο παρελθόν, παρά μόνο στο πρόσφατο) με την παράνομη κατοχή του 37% της Κύπρου, τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες στη Β. Κύπρο, τον παράνομο εποικισμό της κατεχόμενης Μεγαλονήσου κτλ, την καταπίεση και την εξόντωση του Κουρδικού λαού εντός και εκτός της επικράτειάς της κτλ., ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πείσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο των Παλαιστινίων.

Ιγιώ ρε εσιέκ γκιαούρ, είμαι μιάλον ανθρωπιστήν. Πιο ανθρωπιστήν τζιαι που τον Ιγριστόφκιαν μπέη. Ιρωτάτε τζιαι το Δρουσιώτην, να σας κονφερμάρει το!


Ας άρει πρώτα τις δικές της παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός και εκτός της επικράτειάς της, ας αποκαταστήσει το δίκαιο των Ελλήνων Κυπρίων και των Κούρδων, που βάναυσα επί δεκαετίες καταπατά, και τότε θα είμαι και εγώ μαζί τους στον αγώνα για τη δικαίωση του παλαιστινιακού λαού.

Το δε Ισραήλ, από θύμα ως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καταστεί από τους πιο στυγερούς θύτες στη διεθνή σκηνή. Επεμβαίνει στρατιωτικά στην περιοχή όποτε το εξυπηρετεί, καταπιέζει και σκοτώνει αμάχους Παλαιστινίους, ορθώνει τείχη γύρω από τη Γάζα, κόβει το νερό, το ηλεκτρικό, κατεδαφίζει σπίτια κτλ. και έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα απέραντο «ναζιστικό» στρατόπεδο συγκέντρωσης για τον παλαιστινιακό λαό.

Ως εκ τούτου μικρή σημασία έχει η καιροσκοπική οργάνωση από ισραηλινούς «ακτιβιστές» νηοπομπής διαμαρτυρίας κατά της συνεχιζόμενης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Το διεθνές δίκαιο και οι αποφάσεις του Ο.Η.Ε. για τις δύο εν λόγω χώρες είναι σαν το λάστιχο. Το τεντώνουν και το μαζεύουν ανάλογα με το τι τους εξυπηρετεί τη δεδομένη χρονική στιγμή ή συγκυρία.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, μιας και η οικονομική και στρατιωτική μας δύναμη δεν επιτρέπει να επιβάλουμε τις αξιώσεις μας επί των εθνικών μας θεμάτων στην διεθνή κονίστρα, χρειάζονται συμπαραστάτες που πραγματικά κόπτονται για το διεθνές δίκαιο.

Οι καιροσκόποι αύριο θα μεταβάλουν και πάλι στάση και θα μας αφήσουν και πάλι μόνους…

Για αυτό: ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη!

10 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα και η Κύπρος, μιας και η οικονομική και στρατιωτική μας δύναμη δεν επιτρέπει να επιβάλουμε τις αξιώσεις μας επί των εθνικών μας θεμάτων στην διεθνή κονίστρα, χρειάζονται συμπαραστάτες που πραγματικά κόπτονται για το διεθνές δίκαιο.

Μπορεί κάποιος να μου αναφέρει συγκεκριμένα ποιοι είναι αυτοί οι "άγιοι" συμπαραστάτες!

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε Μαύρε πόρτη μου
αν το λαλεί η καρκιά σου
κόπιασε στο κονάτζιην μου
με την συναπαρτζιάν σου

Τζιαί σου τζι’ ο Νικολάτζιης μας
τζιο Ττόμης τζιο Κουλίας
τζιαί ο Ομήρου τζιο γιατρός
τζιο Ρίκκος τζιο Ππερδίας

τζιαί το Σαψούιν το κοντόν
τζιο Λίλληκος ο σέρτης
τζιο Αγγελίδης που λαλούν
πως μίσσιη μου εν ψεύτης

μα τζιαί το Σιυλλουρούιν μας
πον λλίον αντροπιάρης
μα τζιαί την Θεοχάρους μας
πέρκιμον την καλάρεις

να σας ταΐσω ούλλους σας
ένα χαρτσιήν φασούλια
κρομμύθκια τζιαί πιπέρκα αψά
τζιαί σκόρτους με μαρούλια

να πιείτε κάμποσον κρασίν
στερκόν της Μαραθάσας
για να γεμώσει το τζιοιλιήν
εν η παλληκαρκά σας

Τζι ύστερις να λαμνίσετε
κατά την ανηφόραν
νάβρετε μιαν βουνοκορφήν
που πάνω που την Χώραν

να φαίνεται πιον καθαρά
του Γρίβα το μνημείον
πόσιει το μισοφέγγαρον
τζιείν το γνωστόν σημείον

Ποτζιεί στον Πενταδάκτυλον
που οι Τούρτζιοι του εστήσαν
για τες ανδραγαθίες του
για πίκκαν του αφήσαν

τζι’ ούλλοι σας να γυρίσετε
με τίτσιρους τους κώλους
να τους την αντινάξετε
με πόρτους βρωμοζόλους

για να σας φοηθούν τζι’ εσάς
τζι’ όϊ μόνον τον Γρίβαν
με πόρτους φέρτε λευτερκάν
στης Κύπρου την πατρίδαν

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιστίνιοι μάλλον δεν έχουν τέτοια διλήμματα!

Στην Τουρκία βρίσκεται ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμπάς έφθασε στην Τουρκία την Κυριακή.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται επίσης οι πρόεδροι του Ιράν, της Συρίας και του Αφγανιστάν, οι οποίοι μαζί με τον Μ.Αμπάς θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη για την ασφάλεια στην Ασία, κατά την οποία θα συζητηθεί η ισραηλινή επιδρομή εναντίον της νηοπομπής.


για να δούμε θα μιλήσουν και για την κατοχή της Β Κύπρου!

John είπε...

Ο καθένας μέ τήν πράματην του. Η κκελλέ μας εν κομμένη. Ξυπνάτε ρεεεεεεεε.....εσσιη 36 χρόνια επιασαν μας τήν μισή Κυπρο, τζιαι εμείς μαχουμαστεν πελλάρες.

AssurbanipalRex είπε...

Cyprus is lucky to have Israel by its side. Israel rules and rocks the world.

Christofias choice not to support the extreme Turkish nationalists who appeared as pro Palestinian activists was the one and only wise action that he ever did.

Otherwise he has proven him self as an extremely naïve politician, so naïve that turns into a dangerous one.

Turkish Cypriots now are pure Turks. After all these years of diversion and occupation they have gain a full Turkish national identity. The have nothing in common with you.

Historically speaking Israel is a great friend of Cyprus.

Cyprus was one of Israel’s possible choices for a Jewish homeland.

The two countries are very near. They have more or less the same problems.

You and Israel are two fully recognized states from the international community.
You and Israel have a pain in the ass with settlers.
Fuck Turks
Fuck Muslims.
Freedom to Cyprus.

Κερυνεια είπε...

Πανηγυρική επιβεβαίωση των ληροφοριών που φέρουν Τουρκοκύπριους να έχουν βάλει την χθεσινή φωτία που σχεδόν έκαψε την Λεμεσό κακόβουλα .

ΤΑ ΙΔΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ 2009 ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Διακιολογία ήταν και πάλι σπίθες απο κάποιο κοπτικο εργαλείο.

Επειδή ότι επαναλαμβάνεται δεν είναι συμπτώση όλα συνηγορούν σε οργανωμένο σχέδιο , το οποίο και θα κλμακωθεί επικίνδυνα καθώς οδεύουμε προς Δεκέμβρη, για να τρομοκρατήσουν τους Ε/Κ και να κάμψουν όποια τελευταία άμυνα έχει απομήνει.

arxiepiskopos είπε...

ΚΕΡΥΝΕΙΑ,το σατανικό σχέδιο της ΜΙΤ περιλαμβάνει κι άλλες ενέργειες,όπως πτώση κεραυνών σε δύσβατες ορεινές περιοχές για καταρράκωση του ηθικού μας και αποδοχή διεθνούς διάσκεψης και επιβολή ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.Γιαννάκη Ομήρου,καλωσόρισες στο μπλογκ!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τη σημερινή δήλωση του Ερτογάν θα εξακολουθήσουμε να συζητάμε για εγγυήτριες στην ΔΔΟ;

«Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

antonis είπε...

Eμενα αυτος ο ξαφνικος ερωτας με το ισραηλ με τον σιωνισμο δηλ με προβληματιζει ιδιαιτερα..Κατι δεν παει καλα εδω και πρεπει να το προσεξουμε..Μετα την απαγορευση της βοηθειας προς τους παλαιστινιους απο τον χριστοφια βλεπουμε εναν ξαφνικο ερωτικο οιστρο προς τους εβραιους!!! Να συμμαχησουμε με το ισραηλ φωναζουν πολλοι κυπραιοι τωρα και ισραηλιτες ξαφνικα εκφραζουν την συμπαρασταση τους προς τον κυπριακο ελληνισμο!! Κατι δεν παει καλα ρε παιδια , δεν ειναι φυσιολογικα ολα αυτα.. Ο Σιωνισμος ο αιωνιος εχθρος του ελληνισμου τωρα ξαφνικα φιλος και συμπαραστατης!! Το οτι επαιξε σημαντικο ρολο στην εισβολη, το οτι αγοραζουν γη μας στα κατεχομενα, και στις ελευθερες περιοχες, το οτι ο Θεωδορος Χερτζλ ο αρχηγος του Σιωνισμου ειχε στο μεγαλο ισραηλ την κυπρο μεσα, και πολλα αλλα τα ξεχναμε με τοση αφελεια!! Και επειτα αν ο μουσουλμανικος κοσμος στραφει εναντιων μας και συμπαραταχθει μαζι με την τουρκια αυτο θα ναι για το καλο μας??? Μηπως καποια κεντρα θελουν να μας εμπλεξουν σε ενα επικινδυνο παιχνιδι για τα συμφεροντα του Σιωνισμου? Ακουγα στον Λογο στην εκπομπη αντιλογια ολοι σχεδον οι ακροατες να υποστηριζουν συμμαχια με το ισραηλ..!! Ποτε δεν θα βαλουμε μυαλο..Μια ζωη μεσα σε μια ανοητη αφελεια ζουμε..

Κερυνεια είπε...

Φίλε antonis ας μήν ξεχνάμε και τον Ισραηλίτη Υπουργό εξωτερικών των Η.Π.Α. που οργάνωσε και διέταξε την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Τον Χένρι Κίσινγκερ