Ο κ. Γιάννης Ηλία Μανιταρά

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

O κ. Γ. Η. Μανιταρά, δολοφονήθηκε από τους Τούρκους το 1999. Θα τον δολοφονήσουμε κι εμείς, συνθηκολογώντας όσο-όσο με τον Αττίλα;


Αυτή την ιστορία, την είδαμε στο facebook, στην αγαπημένη μας σελίδα "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ".

Είναι η ιστορία ενός 85χρονου εγκλωβισμένου, που δολοφονήθηκε από τους Τούρκους το 1999.

Η ιστορία μας, είναι μια ιστορία γεμάτη νεκρούς. Γεμάτη ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με την κατοχή. Ανθρώπους που τουλάχιστον προσδοκούσαν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Το να σηκώνουμε εμείς, οι βολεμένοι και κακομαθημένοι, τα χέρια ψηλά, είναι ΑΤΙΜΙΑ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ.

Ρίμαχος για το christofias-watch

Από το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

Δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στο Ριζοκάρπασο το πρωί της Κυριακής των Βαΐων στις 4 Απριλίου το 1999. Προτίμησε να παραμείνει στη γη που γεννήθηκε και τα τελευταία έξι χρόνια ζούσε μόνος του στο χωριό του. Ήταν 85 χρόνων αλλά είχε ακόμα τουλάχιστον δέκα χρόνια ζωής μπροστά του όπως του έλεγαν πάντοτε οι γιατροί. Οδηγούσε χωρίς κανένα πρόβλημα, συντηρούσε μόνος τον εαυτό του, καλλιεργούσε τα χωράφια του και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Ήταν άνθρωπος φιλήσυχος και έχαιρε εκτίμησης και αγάπης από τους συγχωριανούς του αλλά και από τους έποικους τούρκους "γείτονές" του. Ήταν ένας από τους πέντε εγκλωβισμένους που κατάθεσαν στη τέταρτη διακρατική προσφυγή της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τις συνθήκες των εγκλωβισμένων. Το αποκάλυψε δημόσια ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στις 19/2/2000.

20 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Emerson,
ρωτάς τί πιστεύω. Εννοείς θρησκευτικά;
Αν είναι έτσι, πιστεύω στις δυνατότητες του ανθρώπου και της επιστήμης του. Στην καλή προετοιμασία, στην απόκτηση γνώσης και ικανότητας. Στην καλλιέργεια και εμπέδωση της καλής πρόθεσης. Στην αξιοπρέπεια.

Σε κάποια άλλα που πίστεψα κατά καιρούς βγήκα λάθος. Γενικά δεν πιστεύω (δεν εμπιστεύομαι) στην πίστη και στις ουρανοκατέβατες και θαυματουργές λύσεις. Ούτε στις παντός επιστητού αυθεντίες. Ο καθένας στον τομέα του είναι και πιο ειδικός και πιο χρήσιμος.
Οκ;

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Ρε παιδιά μα πώς μιλάτε για τους μελλοντικούς μας συνεταίρους στην μελλοντική συνδιαχείρηση της Κύπρου; Υπονοείτε ότι είναι βάρβαροι; Αυτά που γράφετε συνιστούν πλήγμα στο πνεύμα της επαναπροσέγγισης εγκαθίδρυσε το πρωτοπόρο Α.Κ.Ε.Λ. (και ακολούθησε ο ΔΗ.ΣΥ. με τις συχνές επισκέψεις του Αναστασιάδη στα κατεχόμενα και στην Τουρκία)

Ανώνυμος είπε...

Ναι αυτό εννοούσα ussu. Επειδή δεν είχα παρακολουθήσει από την αρχή τη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΕΡΘΙΑΣ όχι και βάρβαροι!

Εφημερίδα Ραντικάλ 11-5-2010

Οι άντρες διαχωριζουν τις γυναίκες ανάλογα με αυτές που έχουν και δεν έχουν ηθική. Και ενώ οι γυναίκες που είναι στο σπίτι θεωρούνται ιερές, αυτές που είναι έξω αν δεν φοράνε μαντίλα θεωρούνται στόχος στον οποίο μπορεί κανείς να επιτεθεί. Για αυτό για κάποιους άντρες είναι επιτρεπτό να ξεχωρίζουν από την μια αυτές που τις θεωρούν άγιες και από την άλλη να επιτίθενται στις άλλες. Διότι αυτοί οι άντρες εκτιμούν τις γυναίκες μόνο μέσω της ηθικής, σε άλλη περίπτωση η γυναίκα δεν έχει ούτε όνομα ούτε αξία.

Η θέση της γυναίκας στην Τουρκία καθορίζεται από το με ποιόν άντρα είναι, πως είναι και τι είδους δεσμό έχει. Για αυτό είναι ανάγκη η γυναίκα να τεθεί υπό την προστασία ενός αντρός, διαφορετικά δεν θα αποφύγει να γίνει θύμα των άλλων αντρών. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η πίστη δεν περιορίζεται μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας. Παρατηρούνται τα ίδια πιστεύω και η ίδια στάση απέναντι στις γυναίκες και στους συντηρητικούς, και στους θρησκευόμενους, και στους δημοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδε,
να με συμπαθάς αλλά, σε πολλά μηνύματα σου βρίζεις τους άλλους. Δεν νομίζεις ότι αυτό και μόνο, προσβάλλει και την ηθική της θρησκείας σου, αλλά και τη θεία αποκάλυψη που υποτίθεται έτυχες; Αυτό και μόνο, για μένα είναι καθαρή απόδειξη απουσίας θεού καθοδηγητή σου-θεία αποκαλύψει κλπ κλπ-.
Σε τί θα σε έβλαπτε να ήσουν πιο ευγενικός;

Βεβαίως και σέβομαι το πιστεύω των άλλων. Αφού τους φέρανε ως εκεί, δεν τους κατακρίνω. Όλοι μπορούμε να παρασυρθούμε και να παραμείνουμε θύματα για όλη μας τη ζωή. Θύματα!
Όταν μια θρησκεία διδάσκεται σαν αναμφισβήτητη πραγματικότητα από το νηπιαγωγείο κι' όλας, είναι φυσικό επόμενο πολλοί άνθρωποι να μην καταφέρουν ποτέ να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη φαντασία, τη δοξασία, τη δεισιδαιμονία, την απάτη για όλη τους τη ζωή.

Αλλά δεν σέβομαι καθόλου εκείνους που σπέρνουν, επιβάλλουν και καλλιεργούν ένα τερατώδες πιστεύω, με αποκλειστικό στόχο και σκοπό, να δημιουργήσουν στρατιές τυφλωμένων πιστών για να τους εκμεταλλεύονται και να τους χρησιμοποιούν. Όπως ακριβώς τα σημερινά ιερατεία του Ιουδαϊσμού, του Μουσουλμανισμού και του Χριστιανισμού.

Κύταξε τον κόσμο πόσα τραβάει σήμερα από τις διαμάχες αυτών των τριών θρησκειών, που έχουν την ίδια ρίζα-τον Ιουδαϊσμό-και πιστεύουν και οι τρείς ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ. Αν είναι δυνατόν!

Ο κόσμος και η πραγματικότητα είναι εκεί φίλε μου. Ολοφάνερα όλα. Δεν χρειάζεται να τον ψάχνουμε σε ύποπτες και ακαταλαβίστικες γραφές ή σε σκοτεινά μοναχικά παραπήγματα. Ας ανοίξουμε τα μάτια και ας τον δούμε. Απλό! Να τον δούμε! Όχι να μας τον πουν! Να τον δούμε!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anefiskope, πες μας, έγραψε κάτι ο Μακάριος Δρουσιώτης για το θέμα του εγκλωβισμένου αυτού;

Να υποθέσουμε πως ο εγκλωβισμένος αυτός σκότωσε έξι ώρες πριν φιλήσυχους έποικους και γι' αυτό τον τιμώρησε το καθεστώς Ντενκτάς;

ΥΓ - ΚΥΡΙΕ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ, ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο: Καταρχήν δεν έχω βρίσει κανένα . . .

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε ψάξει προηγούμενα σου posts.

-----------------------------

Μαγγανοπήγαδο: Και ούτε σε θρησκείες πιστεύω, την θρησκεία την βδελύσσομαι και μου προκαλεί αποστροφή και ανατριχίλα. Εγώ απλά πιστεύω στην Ορθόδοξη Εκκλησία που βρίσκεται στον αντίποδα της Θρησκείας καθώς αποτελεί Θεία Αποκάλυψη.

Και οι τρεις Ιουδαιογενείς θρησκείες το ίδιο λένε
φίλε μου. Βδελύσσονται και ανατριχιάζουν η μια την άλλη! Αλλά προέρχονται από τον ίδιο θεό και από την ίδια θεία αποκάλυψη. Τώρα γιατί δεν συμφωνούν και μεταξύ τους, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας το λύσετε εσείς οι πιστοί.
Κάνε μια προσπάθεια αν έχεις ευχαρίστηση. Θα το εκτιμήσω ειλικρινά.

----------------------------

Μαγγανοπήγαδο: Ακαταλαβίστικες γραφές είναι μόνο στα μάτια σου. Εμείς έχουμε ΔΕΙ τον Αναστάντα Θεό και σαν σχήμα λόγου σου λέω Αυτός υπάρχει και εσύ δεν υπάρχεις.

Ότι πείς!
Ποιοί εσείς και πού έχετε δει τον ποιόν αναστάντα θεό ρε μεγάλε; Θα με κάνεις τρομάξω έτσι όπως το πας!

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε, απλά ελαφρύνω τον διάλογο για να γίνεται ευκολοχώνευτος.

Καίγομαι να μάθω ποιοί είδατε τον αναστάντα θεό πού, πότε και ποιόν από τους αναστάντες θεούς. Γιατί τέτοιοι υπάρχουν καμιά δεκαριά ξέρεις (Κρίσνα, Όσιρις, Διόνυσσος κλπ κλπ). Μη μου το χαλάς τώρα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδε, θυμήθηκα και τον Μίθρα. Ήταν ο θεός του Μεγάλου Κωνσταντίνου προτού αυτός γίνει χριστιανός και μεγάλος. Ήταν μάλιστα ο αυτοκράτωρ και μέγας αρχιερεύς του Μίθρα, ο οποίος ήταν και αυτός αναστάντας θεός.

Ύστερα του ήρθε άλλη θεία αποκάλυψη (πιο αποκαλυπτικότερη) και ήθελε να γίνει χριστιανός. Η γυναίκα του όμως και ο γιός του τον ειρωνεύτησαν και γέλασαν με τα καμώματα του. Αυτός θύμωσε και έσφαξε τον γιό του. Μετά άναψε φωτιά και έψησε τη γυναίκα του μέσα σε ένα βαρέλλι νερό. Σούπα την έκανε!

Μετά έγινε χριστιανός και μεγάλος με την ησυχία του.

Τα ήξερες αυτά;
Τα γράφω χιουμοριστικά αλλά είναι αλήθεια. Διάβασε εξωχριστιανικές ανεξάρτητες και έγκυρες ιστορικές πηγές και θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

VertigoKTG είπε...

Το καλύτερο πράγμα που υπάρχει είναι να παρακολουθείς ένα άνθρωπο που δηλώνει ότι δεν "πιστεύει (δεν)εμπιστεύεται την πίστη και τις ουρανοκατέβατες θαυματουργές λύσεις" να προσπαθεί να πείσει και όσους δηλώνουν ότι πιστεύουν, ότι τελικά ΔΕΝ πιστεύουν στο Θεό. Λες και έχει τύψεις για εκείνα που λέει..

Σαν να βλέπω ειδήσεις και να μιλάει ένας επίσκοπος λέγοντας "Ο δρόμος του Θεού είναι η μόνη επιλογή", ο παπάς μου να αλλάζει κανάλι και να λέει "Άτε ολάν, με τες μερσεντές τους και τα χρυσαφικά τους που εννα μου πουν ο δρόμος του Θεού". Αφού τα κάμνουν τζιείνοι, γιατί να μεν τα κάμνουμεν τζιαι εμείς? Έτσι απλοποιημένα. Διζωνικά ούλα.

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο, δεν απάντησες την ερώτηση. Έτσι θα κάνουμε διάλογο;

Είπες ότι είδατε τον αναστάντα θεό.
Ποιοί είδατε τον αναστάντα θεό, πού και πότε;
Σας μίλησε; Σας είπε είμαι ο Ιησούς και όχι κάποιος άλλος;
Λέγε βρε και μ' έσκασες!

Ανώνυμος είπε...

VertigoKTG,
ο μπαμπάς σου καλά τα λέει. Έχει απόλυτο δίκαιο.
Βέβαια δεν πρέπει να κάνουμε όλα όσα κάνουν οι παπάδες. Όχι! Αυτοί βιάζουνε και παιδάκια μέσα-μέσα. Ψάξε το και θα μάθεις. Συζήτησε το και με τον μπαμπά σου αν θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Τουρκία υποστηρικτή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!

Στα ίχνη ομαδικού τάφου μελών του PKK στην πόλη Gersus της επαρχίας BATMAN βρίσκονται οι τουρκικές αρχές καθώς ανακαλύφθηκαν 10 ανθρώπινα κρανία και οστά κατά τις ανασκαφές που έγιναν με εντολή του εισαγγελέα του Ντιγιαρμπακίρ μετά απο την προσφυγή της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο μαζικός τάφος βρίσκεται στο χωριό Yayladuzu, 30 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Gercus.
Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι 13 Κούρδοι Μαχητές μέλη του ΡΚΚ είχαν ταφεί εκεί από τον τουρκικό στρατό την άνοιξη του 1995.

Ανώνυμος είπε...

«Ιστορικής» σημασίας χαρακτηρίζουν οι ειδικοί αναλυτές και πολιτικοί σχολιαστές στην Τουρκία, την αρνητική σημερινή ψήφο της Τουρκίας κατά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέες, αυστηρότερες κυρώσεις στο Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία μετέδωσαν με έκτακτες ειδήσεις το «όχι» της Τουρκίας, αναφέρουν πως πλέον η Τουρκία θα πρέπει να περιμένει την αντίδραση του Λευκού Οίκου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα άρει άμεσα την στήριξή του στα «ευαίσθητα», όπως τα χαρακτηρίζουν, θέματα της Τουρκίας, όπως το κουρδικό και το αρμενικό.



Μάθε ν΄ ακούς. Η ευκαιρία καμιά φορά χτυπάει τη πόρτα σου πολύ σιγανά.

Frank Tyger,

Cash Win Bet είπε...

Παιδιά Καλησπέρα!

Επισκεφθείτε μας στο ολοκαίνουριο μας blog http://www.cashwinbet.blogspot.com/
Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε τζιείνον το κτηνόν
που φτάνει που την Τάλαν
τζιείνον τον παρακατινόν
που πρέπει πασ’ τον πισινόν
να φα με την κουτάλαν

Εγίνην αρχεπίσκοπος
με λόον πόσιει βάρος
τζι’ αντάν να μπεί στην εκκλησιά
φορτώνεται γρουσαφικά
μα εν τζι’ αλλάσσ’ ο γάρος;

Γαούριν εγγεννήθηκεν,
γάρος εν να πεθάνει
τσαλαβουττά μεσ’ τες ψευκιές
του κόσμου τες παραποκκιές
τον πόνον του να γιάνει

Έσιει φαούραν πισινήν
τζιαί αντροπήν καθόλου
θέλει που πίσω θκιο σιερκές
τζι ύστερις λλίες πατσαρκές
που την μερκάν του κώλου

Βρε παραπόττη πίσκοπε
που παίζεις με τες λέξεις
βρε καραγκιόζη Ττόμη Βου
τταζέτικο σκατόν του βού
ποιόν εν να περιπαίξεις;

Πιέρωσ’ τους φόρους ρε κτηνόν
σαν κάμνει ο κόσμος ούλλος
να μεν φάεις εναν πορνόν
το άσσικτηρ που τον λαόν
τζιαί να σου μείνει ο πούλλος.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι' αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει. Πλάτων


Το αληθές είναι πικρό και αηδές , δυσάρεστο για τους ανόητους. Το δε ψεύδος γλυκύ και ευάρεστο .

Πλαστήρας είπε...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ:

Το εκβιαστικό δίλημμα που κάποιοι μας θέτουν στην πραγματικότητα είναι: «νόμιμη διχοτόμηση με έλεγχο της Τουρκίας και επί των ελεύθερων περιοχών και χωρίς τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία (δηλαδή ΔΔΟ), ή παράνομη διχοτόμηση;»

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.. είπε...

ΔΕΞΙΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΑΝΕΝΤΑΚΤΟΙ, ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ,
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΝΑΙΝΑΙΚΙΔΕΣ, ΟΧΙΧΙΤΕΣ,
ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ, ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΝΕΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,
ΚΑΝΕΙ………………………
ΚΑΜΕΤΕ ΑΝΑΚΩΧΗ…………..
ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΞΕΚΙΝΑ……..
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ……
ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ
ΕΓΩ ΘΑ Σ ΑΓΑΠΩΩΩΩΩΩΩΩ……!!!!!!