Η μόνη δέσμευση του Δημήτρη Χριστόφια είναι το τσιμέντωμα του ΝΑΙ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μόλις επαρέδωσα στο ΓΓ του πιο "δημοκρατικού" κόμματος
το εγχειρίδιο τσιμεντώματος!


Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με γραπτή δήλωσή του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την πλευρά μας στην επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν».


Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Παπαδόπουλο. Διαφωνούμε όμως στο χρόνο του ρήματος που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν «μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν», αλλά ήδη μας έχει οδηγήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν.
Ήδη το διαπραγματεύεται.


Ο κ.Τσελεπής έχει πολλές φορές αναφέρει τις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και τόνισε ότι προσπαθεί να τις βελτιώσει. Για τον κ. Χριστόφια, τον κ. Τσελεπή και τη πλατφόρμα του ΝΑΙ το σχέδιο Ανάν είναι ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι προτάσεις μας περιστρέφονται γύρο από αυτό.
Είναι το άστρο που τους οδηγεί στη «λύση και επανένωση».

Στη φωτογραφία, ΝΑΖΙ και Αττίλες προβαίνουν σε επεξεργασία σχεδίων για ζώνες γεωγραφικού φυλετικού διαχωρισμού, γκέτο, γενοκτονίες κ.α.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εγκατέλειψε την προεκλογική του δέσμευση «ότι δεν θα αποδεχθεί σχέδιο παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν», Ο ίδιος νιώθει δεσμευμένος με τη δήλωση που έκαμε το 2004, όταν ο λαός του ΑΚΕΛ τον ανάγκασε να ταχθεί με το ΟΧΙ. Αλλά και τότε είπε την περιβόητη δήλωση, ότι το ΑΚΕΛ «θα ψηφίσει ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ».


Η προεκλογική δέσμευση του Δημήτρη Χριστόφια ήταν « ότι δεν θα αποδεχθεί σχέδιο παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν». Αυτή τη δέσμευση την έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια.
Την έδωσε απλώς για να πάρει τις ψήφους μας. Η δέσμευση για «τσιμέντωμα του ΝΑΙ», ήταν δέσμευση προς το εαυτό του και προς την ηγεσία του ΑΚΕΛ, που τον ακολουθεί.


Και αυτή την δέσμευση ακολουθεί με θρησκευτική συνέπεια ή καλύτερα με κομμουνιστικό πείσμα. Η δέσμευση αυτή κατευθύνει τις πράξεις και τις ενέργειές του,
με τη συνενοχή του προέδρου του ΔΗΚΟ και της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής, που θεωρούν τις καρέκλες πιο σημαντικές από την Κύπρο. Και το τσιμέντωμα του ΝΑΙ μόνο ο λαός μπορεί να το αποτρέψει.


ΘΕΟΦΙΛΟΣ - για το christofias-watch

14 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Τάσσος Παπαδόπουλος:"Σχέδια όπως το σχέδιο Ανάν ουδέποτε εξαφανίζονται από το τραπέζι....".

arxiepiskopos είπε...

Τις θερμές μου ευχαριστίες σε Ussu Olan,Mαγγανοπήγαδο και Πελασγό.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

πελλ-ασβε ειπε.........Μήπως είναι ρασοφόρος που σε πείραξε ? μήπως λέω ! γιατί είσαι τόσο αφιονισμένος κατά του χριστιανισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς!
Άντε, περαστικά σου ανισόρροπο και ηλίθιο ανθρωπάκι........... οπα πελλ-ασβε ανωμαλοι οι παπαδες φαινεται κατι ξερεις πρεπει να πηγαινεις συχνα στον κυκκο φαινεται το διασκεδαζεις....μπραβο οι καλογηροι....να ζησεται....πηγαινεις συχνα ....

Unknown είπε...

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ


Απο Φιλελευθερο....


Και όμως! Παρά το Σήμερα, που γίνεται όλο και πιο ανυπόφορο και παρά την εντεινόμενη αγωνία για το Αύριο της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών, στον κόσμο βλέπουμε τη φθορά των πολιτικών συστημάτων, τη χρεοκοπία της «κεντροαριστεράς» και της σοσιαλδημοκρατίας, να στρώνουν το δρόμο για ακόμα πιο δεξιές κυβερνήσεις που εκμεταλλεύονται το άγχος των λαών για επιβίωση, προκειμένου να εμφανιστούν αυτές σαν δήθεν εγγυήτριες σε συνθήκες γενικότερης ανασφάλειας.

Βασική αιτία; Η κρίση αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας της Ευρύτερης Αριστεράς, η διάβρωση της αριστερής ιδεολογίας από τον οπορτουνισμό και το ρεφορμισμό και η συνεχιζόμενη κρίση στρατηγικής που αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση με την κατάρρευση των εκφυλισμένων καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Η κρίση αυτή κλονίζει την αυτοπεποίθηση των λαών στις ίδιες αυτών δυνάμεις. Και το ξεπέρασμά της αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο της εποχής και όρο απαράβατο για την ανατροπή των νέων πραγματικοτήτων που επιδιώκονται από τη βάρβαρη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Με την Αρχή βέβαια πως: Η δυναστεία της σύγχρονης βαρβαρότητας δεν διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, παραμόνο ανατρέπεται. Με ό,τι αυτό σημαίνει.
Υ.Γ. Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι παρά ποτέ άλλοτε που υποφέρουν από την ανεργία και την πείνα. Περισσότεροι από όσο σε οποιανδήποτε άλλη εποχή της ανθρώπινης ιστορίας. Και ο αριθμός τους συνεχώς μεγαλώνει. Εγέρσεις λοιπόν και ανατροπές!

Ανώνυμος είπε...

Του Γ. Σέρτη
ΜΟΙΑΖΕΙ σαν... ανταγωνισμός μεταξύ ψευδορεαλιστών στοδρομολόι τους για αποδοχή των τουρκικών όρων.
Φαίνεται ότι...πάλιωσετο αναμασημένο προβοκατόρικό τους εύρημα:
– Όσοι εκφράζουν αμφιβολίες για την ακολουθούμενη πολιτική, είναι αυτοί που...
δεν θέλουν τη λύση!
Όταν -σαφέστατα- οι επικρίνοντες αποτελούν συντριπτική πλειονότητα, το ανόητο:
– Αυτά τα λεν όσοι...δεν θέλουν λύση!
δεν έχει -πια-πέραση ούτε στην ενδοκομματική μοναξιά. Έτσι, εμφανίστηκε και -ήδη πλασάρεται ο νέος μηρυκασμός:
– Μας βαρέθηκαν οι ξένοι! Με τις ανάλογες... αποχρώσεις. Από Ντάουνερ μεριά, φερειπείν, χωρίς τη στοιχειώδη αντικειμενικότητα ή διπλωματική γλώσσα:
– Τη διαδικασία να την κλείσουμε ώς το τέλος του χρόνου.
(Το πρώτο στάδιοτης... διαδικασίας -της... εξίσωσης των “δύο ηγετών” και του... νέου συνεταιρισμού, με σφραγίδα του ΟΗΕ- έχει συντελεστεί· το επόμενο στάδιο είναινα... κλείσει η... διαδικασία! Σάμπως... αυστραλέζικα είναι τα εδάφη που κατέχει και εποικίζει η Τουρκία;)
Την...πάσα- λόγω της φουρπικής καταιγίδας των ημερών η ορολογία- έδωσαν οι Νταβούτογλου και οι υποτελείς τους Έρογλου:
– Να τελειώνουμε με τη... διαδικασία!
Και από δίπλα ο... ημέτερος πεμπτοφαλαγγιτισμός:
– Μας βαρέθηκαν οι ξένοι!

Ανώνυμος είπε...

Τι... ακριβώς έχουν βαρεθεί οι ξένοι; Που τους... υποχρεώσαμε να ζουν μακριά από τα σπίτια και τις περιουσίες τους για 36 χρόνια; Που... υφίστανται την τουρκική κατοχή, τον εποικισμό και τον σφετερισμό για τέταρτη δεκαετία;
Σε όποιους μας... βαρέθηκαν , μια απάντηση:
– Εμείς να δεις!

arxiepiskopos είπε...

Αφού πιάσαμε τις επικολλήσεις άρθρων από εφημερίδες,ας απολαύσουμε και απόσπασμα από άρθρο του Κ.Κωνσταντίνου στο σημερινό ΠΟΛΙΤΗ. ".....Ο κ. Αγγελίδης, προσηλωμένος στον μοναχικό πλην απολαυστικό χαβά του επιρρίπτει στην πλευρά μας την ευθύνη για όλα. Εμείς φταίμε που δεν ήμασταν διεκδικητικοί, είναι το νόημα του κειμένου. Σαν τον Νοικωλάκει κι αυτός, που περιμένει τη διχοτόμηση για να πει πως το μόνο σίγουρο είναι πως φταίει μόνο ο Χριστόφιας (δες, Φεβρουάριος 2008, η Αέναη Κάψα). Μέχρι και για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, λέει ο κ. Αγγελίδης, φταίει η πλευρά μας! Διότι αδράνησε. Και δεν διεκδίκησε. Δεν έπεισε για τα δίκαιά μας.

*Ξέρετε πώς, έτσι; Όπως τους είχε πείσει ο Τάσσος τότε... 'Αλλος θρύλος του νομικισμού. Και κατέληξε, να μην προφταίνει να βλέπει Ευρωπαίους ηγέτες... Στο ΡΙΚ τον Σιράκ, στο ΜΕΓΑ τον Μπράουν, στον ΑΝΤ1 τη Μέρκελ. Πού να τους προλάβει; Έτσι τους είχε «πείσει». Και κατέληξε να ταξιδεύει στην Αθήνα μόνο! Α, σόρι... Και στο Ντουμπάι. Σόρι ξανά, γράψτε λάθος. Αυτό ήταν μετά το Φλεβάρη του 2008. Ήταν το Μάρτη. Το ταξίδι αυτό ήταν τύπου «Shopping Therapy» για όλη την οικογένεια. «Shopping Κουρτουνιά», για να ακριβολογούμε.

*Πίσω στο θέμα μας και στην κατακλείδα που λέγαμε. Καταλήγει λοιπόν ο κ. Αγγελίδης: «Η μόνη πορεία (σ.σ. η Νέα Πορεία) που έπρεπε από χρόνια να ήταν η σταθερή επιδίωξή μας είναι, έστω και τώρα, η ανάγκη (σ.σ. η πορεία που έγινε ανάγκη) το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνομιλήσει με το Κράτος της Τουρκίας για το πώς θα παύσει η παράνομη κατοχή -διαίρεση, ο εποικισμός και η στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος Ευρωπαίων πολιτών και του Ευρωπαϊκού Κράτους».

*Πες το ντε! Αν... διεκδικούσαμε και εάν «πείθαμε» θα είχαν όλοι ξεχάσει τη σημασία της Τουρκίας, τους αγωγούς και όλα τα συναφή και θα είχαν κάνει το δικό μας. Και θα έλεγαν στον Ερντογάν, «πήγαινε ρε να μιλήσεις τώρα με την Κυπριακή Δημοκρατία». Όπως τότε, με τον Τάσσο. Τώρα το πιάσαμε!

*Καλή προσπάθεια, κ. Αγγελίδη. Εμείς πάντα εκτιμούμε το χιούμορ. Μόνο που, σόρι, εμείς το ξέραμε διαφορετικά. Και ακόμη καλύτερο: Με το μυρμήγκι που αποφάσισε, μια μέρα, να πηδήξει τον ελέφαντα. Και νόμιζε πως το μόνο που του έλειπε ήταν η σκάλα..."



Κώστας Κωνσταντίνου

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις να φαίνεται η διαφορά επιπέδου...

ΠΑΟΛΑ είπε...

Αγαπητοί Επίτροποι

Διαμαρτύρομαι! Να μην φιλοξενείτε στις στήλες σας ανακοινώσεις αντιδημοκρατικών κομμάτων, όπως NPD, NSAPD, FORZA NUOVA, ΦΑΣΙ.Κ.Κ και ΑΚΕΛ.

Η ελευθερία του λόγου πρέπει να έχει και τα όρια της!

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ανεφ βοριων ποσες φορες εμιλησες με πνευματικο και οχι με κεφαλιοκρατη?η ιδεολογια του ακελ σκοτωνει.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ανεφ βοριων ποσους παπαδες και μοναχους γνωρισες?

Πενταρόγιωρκος είπε...

χαχαχα Κωστας Κωνσταντίνου

ο Κωστακόμπλεξ!! χαχαχα

ποιος τον λαμβάνει σοβαρά τζιείνο ρε Anefiskope?

Κάτι καλύτερο δεν έχεις να μας αντιγράψεις;

arxiepiskopos είπε...

Oι πολίτες,που δίνουν στον ΠΟΛΙΤΗ τη δεύτερη θέση κυκλοφοριακά.Πόσες δεκάδες φύλλα πουλά το ΠΟΝΤΙΚΙ και πόσα η ΕΝΩΣΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας και λες και εμάς που δεν έχουμε στοιχεία τις κυκλοφορίες των κυπριακών εφημερίδων archipiskope;