Διότι δεν συνεμορφώθην

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010




Αδικία και καταπίεση και εκμετάλλευση υπήρχαν πάντα. Ανθρωπόμορφα κτήνη που κατασπαράζαν τους συνανθρώπους τους υπήρχαν πάντα.

Αένναη η αδικία, αλλά αένναη και η πάλη του ανθρώπου για το Καλό και το Δίκαιο. Για το Σωστό.

Αυτό που έχει σημασία, αυτό που καθορίζει το αν έχει αξία η δική μας ύπαρξη, στη δεδομένη στιγμή που βιώνουμε, είναι
η δική μας στάση.

Αν θα φανούμε αξιοπρεπείς, αν θα αντισταθούμε, αν αρνηθούμε να συμμορφωθούμε με το Παράλογο, αν θα αρνηθούμε να συμβιβαστούμε με το Κακό και το Άδικο.


Το να μη συμμορφωνόμαστε, έχει συνέπειες. To ξέρουμε.

Θα πληρώσουμε ακριβά. Το ξέρουμε.


Οι συνέπειες όμως μιας κηλιδωμένης συνείδησης είναι μεγαλύτερες.

Το τίμημα του να παμε με το ρεύμα (σας) είναι μεγαλύτερο, γιατί αυτό που ζητάτε είναι την ίδια την ψυχή μας.

Και δε θα μας πάρετε την ψυχή μας.Δε θα σας αφήσουμε να περάσετε σαν Οδοστρωτήρες από πάνω της.

Δε θα μας κηλιδώσετε τη συνείδηση.

Δε θα μας χαμηλώσετε την υψωμένη, για χρόνια τώρα, γροθιά του αγώνα, δε θα μας σιγάσετε τη φωνή που από καθήκον διαμαρτύρεται για το άδικο.

Συνεχίζουμε.

Ρίμαχος για το christofias-watch

12 Σχόλια:

Unknown είπε...

26/10/2009

90 πυρηνικές κεφαλές Β61 Μοd11 σε Tουρκικό έδαφος

Με βάση πληροφορίες από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), η Άγκυρα εμφανίζεται να έχει στη κατοχή της σαράντα πυρηνικές κεφαλές ενώ άλλες πενήντα βρίσκονται στο έδαφός της, γεγονός που επιβεβαίωσε και το ΝΑΤΟ διά του εκπροσώπου του. Συνολικά ενενήντα βόμβες τύπου Β61, πενήντα εκ των οποίων ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αποθηκευμένες σε εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Ιncirlik.



Tο θέμα ήρθε στη δημοσιότητα κατόπιν συζήτησης που διεξήχθη πριν από τρεις περίπου μήνες στη βελγική Γερουσία, αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην Ευρώπη. Για το θέμα υπεβλήθη σχετική ερώτηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ , ο οποίος ανέφερε ότι "τα πυρηνικά όπλα ανήκουν στα κράτη-μέλη".

Στη συνέχεια αναφέρονται οι πολυετείς προσπάθειες της Τουρκίας για την απόκτηση πυρηνικής τεχνολογίας, σημαντικό μέρος εκ των οποίων είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ο στρατιωτικός αναλυτής Θ. Γραμματικός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιω. Μάζη ότι η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία θα αποσοβήσει τις όποιες αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της σήμερα ή όταν εμφανιστούν στο μέλλον καθώς "δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί μια χώρα της οποίας τα πυρηνικά όπλα είναι άγνωστο σε τι χέρια θα πέσουν".

Τέλος γίνεται μνεία στην επιχείρηση "Λευκή Ενέργεια" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το 2001 ιδρύθηκε η τουρκική εταιρεία ενέργειας Beyaz Enerji ("Λευκή Ενέργεια") η οποία συνεργάζονταν με το Αmerican Turkish Council (ATC) στην ανεύρεση, αγορά και εξαγωγή πυρηνικών υλικών, ατομικής τεχνολογίας και στρατιωτικής νανοτεχνολογίας με προορισμό την Τουρκία αλλά και το Πακιστάν.

Η "Λευκή Ενέργεια" κατάφερε και βρήκε πρόσβαση στα εθνικά εργαστήρια πυρηνικών ερευνών των ΗΠΑ του Oak Ridge και του Los Alamos. Ταυτόχρονα προσπάθησε να αγοράσει δύο εταιρείες συμβούλων που είχαν πρόσβαση στα παραπάνω εργαστήρια, αλλά και στελέχη από το εξειδικευμένο εργαστήριο Lawrence Livermore.

Την ίδια περίοδο η εταιρεία-βιτρίνα της CIA Brewster Jennings & Associates απόκτησε προσβάσεις στην "Λευκή Ενέργεια" και παρακολουθούσε στενά τις ενέργειές της για την απόκτηση πυρηνικών υλικών και τεχνολογίας.

Η "Λευκή Ενέργεια" μάλιστα ξεκίνησε προσπάθειες να αγοράσει την εταιρεία-βιτρίνα της CIA! Τότε στα δύο τηλεφωνήματα που υπέκλεψε το FBI ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Μarc Grossman (και πρώην πρέσβης στην Άγκυρα) ένα προς την "Λευκή Ενέργεια" και ένα προς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πακιστάν (ISI) όπου τους πληροφορεί να σταματήσουν κάθε επαφή με την εταιρεία καθώς πρόκειται για βιτρίνα της CIA!

Πηγή:strategy-geopolitics

Ανώνυμος είπε...

Τρέξτε κύριε Δρουσιώτη κατηγορούν τον Ερτογάν στη χώρα του Νταουνερ!

«Κρυφό ακραίο ισλαμιστή» χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο του ο Άλαν Χάου (Alan Howe), που δημοσιεύτηκε στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας «Herald-Sun», με τίτλο «Με τέτοιους φίλους...».

Με τo άρθρο του, άσκησε έντονη κριτική στους εξτρεμιστές μουσουλμάνους, τη Χαμάς, το Ιράν και την πολιτική της Τουρκίας και ιδίως στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, τον οποίο θεωρεί «κρυφό ακραίο ισλαμιστή». Επισημαίνει ότι η Τουρκία «ίσως δεν είναι πλέον φίλη μας» και ότι «παρά την κοινή εμπειρία της Καλλίπολης που ένωσε Αυστραλία και Τουρκία, σε λίγα χρόνια οι δύο χώρες μπορεί να είναι εχθροί». «Χάσαμε από τους Τούρκους το 1915. Δεν αντέχουμε να κερδίσουν το 2010», σημειώνει ο συντάκτης.

ΑΠΕ

Unknown είπε...

φιλε Emerson

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Ο κοσμος ολος αρχισε να τους περνει πρεφα και τα κωλοπαιδα μας θελουν να μας παραδωσουν στα δοντια αυτων των αιμοβορων εθνικιστων.

Και ολα αυτα για τα βρωμικα εκατομμυρια των Ααγγλων και της UNOPS

Unknown είπε...

ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ Γαααααααρο τον αλλο τον λιβελογραφο, τον ξεπουλημενο, το επιχωρηγημενο μυαλο, ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

ο σκαταςςς ρε, ο ταγματασφαλιτης


Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010
Ο Μιχάλης Ιγνατίου μιλά για την κρίση των Ιμίων: « Η Ελλάδα είχε το πλεονέκτημα»

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_7320.html

Ανώνυμος είπε...

Το Πρόγραμμα «Cyprus 2015» ξεκίνησε το 2009 και θα λήξει το 2015.

Σκοπός του «Προγράμματος», σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι η «γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της κοινής γνώμης και της ειρηνευτικής διαδικασίας». Με άλλα λόγια, η κοινή γνώμη στις ελεύθερες περιοχές (όχι στα κατεχόμενα) πρέπει να αποδεχθεί τις «ιδέες Ντάουνερ» για λύση στο Κυπριακό. Λόγω χώρου περιορίζομαι σε ένα μόνο στοιχείο. Μόλις χθες ο Ντάουνερ δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι «οι Ε/κ δεν είναι τόσο σαφείς για τη λύση όσο οι Τ/κ». Γνωρίζει, όμως, τη σαφέστατη άποψη των Ε/κ για τη λύση, αφού ο ίδιος είναι ο επικεφαλής όλων αυτών των χρηματοδοτήσεων, όσο και της ειρηνευτικής διαδικασίας. Σε έρευνα του «Cyprus 2015» για την κοινή γνώμη στις ελεύθερες περιοχές, στο ερώτημα κατά πόσον οι Ε/κ θα αποδέχονταν συμφωνία λύσης με εγγυητή της νέας κατάστασης την Τουρκία, το 98% -ουσιαστικά 100% όπως παραδέχονται- δεν θα αποδέχονταν τέτοια συμφωνία. Πιο σαφής θέση για το περιεχόμενο της λύσης, από το 100%, δεν μπορεί να υπάρξει. Αλλά ο Ντάουνερ δεν διέκρινε «σαφήνεια ανάμεσα στους Ε/κ», που θα διέκρινε αν αποδεχόμασταν τις απόψεις του!

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

arxiepiskopos είπε...

Επίτροποι,επειδή μερικές βλακείες σας άφησαν εποχή,προτείνω να τις επαναλαμβάνετε για να θυμούμαστε συνεχώς με ποιους βλάκες έχουμε να κάνουμε.Για μένα μια από τις πιο απολαυστικές βλακείες σας ήταν η ανάρτηση με τίτλο "Ο Παγδατής ρεζίλεψε το καθεστώς Χριστόφια".Επειδή δεν αρκεί να είστε βλάκες,αλλά πρέπει και να το δείχνετε,προτείνω η επόμενη ανάρτησή σας να έχει τίτλο "Η Ελβετία ρεζίλεψε το καθεστώς Χριστόφια",με την ευκαιρία του θριάμβου της Ελβετίας επί της Ισπανίας στο Μουντιάλ.Αυτό,σε συνδυασμό με την επιστροφή των πρυτάνεων της απολαυστικής βλακείας ΤΣΙΕΛΕΠΟΥ και ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ θα έδινε στο μπλογκ νεα αίγλη!!!

Ανώνυμος είπε...

Η δράση του χριστιανικού ιερατείου με ολοφάνερες καθημερινές αποδείξεις.

Παίρνουμε τον πληθυσμό της Ελλάδας που πάνω-κάτω είναι δέκα εκατομύρια.
Όλοι αυτοί θα υπάρξουν ζωντανοί περίπου 70 χρόνια. Μετά άλλοι πάλι. Σίγουρη και εξασφαλισμένη πελατεία. “Τούτης της βασιλείας (πελατείας θέλουν να πουν) ουκ έστε τέλος.”
Κατά τη διάρκεια της ζωής τους αυτά τα 10 000 000 Ελλήνων:
Δε θα γεννηθούν με συνέπεια η μαμά τους να χρειαστεί τον καθαρισμό του παπά από την ακαθαρσία-αμαρτία της γέννας; (άκου ανοησίες) Βεβαίως, Και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα βαφτιστούν; Βεβαίως. Και θα τα ακουμπήσουν γερά για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα εκκλησιαστούν μέσα από τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς του σχολείου; Βεβαίως, και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία .
Δε θα αρραβωνιαστούν; Βεβαίως,και κάτι θα αφήσουν και στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα παντρευτούν; Βεβαίως, και θα τα ακουμπήσουν γερά για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα γιορτάσουν την ονομαστική τους εορτή αρχίζοντας με εκκλησιασμό πρώτα πρώτα; Βεβαίως, και θα αφήσουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα εκκλησιαστούν και περίπου χίλιες φορές Κυριακές-αργίες-βαφτίσια-γάμους-κηδείες-μνημόσυνα; Βεβαίως, και θα αφήνουν και κάτι στο παγκάρι, επί τη ευκαιρία.
Δε θα βάλουν και μερικές φορές το κάτι παραπάνω στους συχνούς εράνους για το κτίσιμο τάχα της τάδε εκκλησίας κλπ; Ε θα βάλουν απλόχερα για να συγχωρεθούν και λίγες αμαρτίες μην έρθουν οι επόμενες και γίνουνε πολλές, επί τη ευκαιρία.
Δε θα πάνε με πλήρη επισημότητα και στην παρέλαση των τάδε λειψάνων-εικόνων-φώτων-ρούχων-αντικειμένων κλπ κάποιων αγίων με ξεχωριστή κατάνυξη τόσο στο πνεύμα όσο και στην τζέπη; Βεβαίως, και θα βάλουν απλόχερα για να συγχωρεθούν ακόμα λίγες αμαρτίες μην έρθουν οι επόμενες και γίνουνε πολλές, επί τη ευκαιρία.
Δε θα πεθάνουν με το καλό και προς ευχαρίστηση του παπά που το περίμενε πως και πως; Βεβαίως και στην κηδεία θα τα ακουμπήσουν γερά (μέσω συγγενών) για να πιάσει καλύτερα το μυστήριο, επί τη ευκαιρία.
Δε θα θέλουν και καμιά εικοσαριά μνημόσυνα; Βεβαίως θα θέλουν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Και θα τα παίρνει και το παγκάρι γερά, για να πιάνουν καλύτερα οι ευχές, να μη βασανίζεται ο τρισμακάριστος, επί τη ευκαιρία. Λες και δε συγχωρέθηκε από τα προηγούμενα μνημόσυνα και θέλει κι άλλα. Τη δουλειά της συγχώρεσης την κάνει λίγη-λίγη ο θεός, να μη κουράζεται.

Βάλε τώρα φίλε μου με το νου σου. Ο κάθε ένας μας κατά τη διάρκεια της ζωής του δε θα καταβάλει 300 ευρώ το λιγότερο;
Δηλαδή: 10 000 000 Χ 300=3 000 000 000=Τρία δισεκατομύρια μαλακτά, κάθε 70 χρόνια. Μιλάμε για τέτοιο εισόδημα. Από εκδηλώσεις ανούσιες και παντελώς αχρείαστες χώρια από αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, πώληση βιβλίων θρησκευτικής εφαρμοσμένης αερολογίας, φυλακτών, ταμάτων, εξορκισμών και πόσα πόσα άλλα!
Τρία δισεκατομύρια μαλακτά ευρωπουλάκια κάθε 70 χρόνια, καθαρά, γιατί τους μισθούς όλων των ρασοφόρων τους καταβάλλει το κράτος.

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θέλανε τον πολιτικό γάμο;
Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θέλανε την καύση των νεκρών;
Χάνουν εισόδημα φίλε μου. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια, χάνουν εισόδημα.
Τα άλλα όλα περί θεών και δαιμόνων είναι κουτόχορτο για τον καθένα μας.
ΚΟΥ-ΤΟ-ΧΟ-ΡΤΟ.

Κατάλαβες και ποιός πληρώνει τον antonis και τον κάθε antonis να είναι ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος να μην αφήσει να ακουστεί τσιμουδιά, όταν κάποιος από μας δοκιμάσει να πει τα πράματα με το όνομα τους;
Πληρωμένοι και ετοιμοπόλεμοι από καιρό με όλα τα μέσα στη διάθεση τους. Καλογραμμένες ολοφάνερες ψευδολογίες, Ελληνική χαλκευμένη ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και χίλια δυό άλλα αποτρεπτικά τεχνάσματα. Αμέ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αίαντας:
"Ο κοσμος ολος αρχισε να τους περνει πρεφα και τα κωλοπαιδα μας θελουν να μας παραδωσουν στα δοντια αυτων των αιμοβορων εθνικιστων."

Ακούς Τούρκο και χέζεσαι καημένε μου. Αυτό λες εδώ πέρα κι' ας μην το καταλαβαίνεις.Είσαι πολεμιστής των μετώπισθεν χα χα χα.
Μη φοβάσαι ρε μάγκα, θα το παλαίψουμε, όλοι μαζί μη φοβάσαι.

antonis είπε...

Οι κατηγορίες των σημερινών Εθνικών δεν αποσκοπούν στην ανασύσταση μιας θρησκείας ανάλογης της αρχαίας Ελληνικής αλλά στην κατάργηση του Ιησού Χριστού δια παντός. Αυτό είναι οφθαλμοφανές διότι πλήθος αρχαίων Ελλήνων Εθνικών (1ος - 3ος αιώνας μ.Χ.) δέχθηκε τον Χριστό σαν νέο και μοναδικό Θεό ή μερικές φορές διατηρουμένων άλλων Εθνικών θεοτήτων και παραδόσεων. Οι «νέοι» Εθνικοί σε καμιά περίπτωση δεν παραδέχονται τον Ιησού Χριστό σαν Θεό ή έστω και θεότητα μες τον πολυθεϊσμό τους, θέλοντας να επιδεικνύονται αυτάρεσκα πιο «αρχαίοι Έλληνες» και από αυτούς τους πραγματικούς αρχαίους Έλληνες, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και εν άγνοιά τους, την θρησκευτική στειρότητα και συντηρητισμό τους αντίθετα με το πνευματικό άνοιγμα των αρχαίων μας προγόνων προς όλες τις κατευθύνσεις.












Ο πόλεμος γενικά ενάντια στο Χριστιανισμό αλλά ιδίως προς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ακολουθεί τους κάτωθι κυρίως οδούς:





1. επίθεση στην ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού (προσπαθεί να αναιρέσει τελείως την ιστορική ύπαρξη του Χριστού)

2. επίθεση στην αυθεντικότητα των 4 ευαγγελίων (προσπαθεί να καταστρέψει την μαρτυρία του φιλάνθρωπου και κοσμοσωτήριου έργου Του αλλά και να επιτύχει σε ότι απότυχε το 1 και δηλαδή να αποδείξει την μη ιστορική ύπαρξη του Ιησού )

3. επίθεση στα έργα και τις πράξεις των Χριστιανών (επίθεση κυρίως προς την εξουσία που απέκτησαν κατά χρονικά διαστήματα οι εκκλησίες άμεσα όπως π.χ. ο Πάπας είτε έμμεσα μέσω της υποστήριξης των από τους κυβερνώντες π.χ. Πατριαρχείο και Βυζάντιο)





Παρατηρώντας θα δούμε ότι η επίθεση δεν επιχειρείται σχεδόν καθόλου ευθέως προς την θεϊκή υπόσταση του Χριστού αλλά στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις. Αυτό γιατί αν δεν επιτύχουν οι επιθέσεις 1 & 2 τότε δεν δύναται να αποδειχθεί ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός. Δηλαδή αν τα 1 και 2 ισχύουν τότε ο Χριστός είναι ο Μοναδικός Θεός βάση των θαυμάτων και της Ανάστασής Του. Αν όμως οι επιθέσεις 1 & 2 επιτύχουν να αποδείξουν αυτό που επιθυμούν τότε είναι δυνατόν να καταργηθεί η θεϊκή υπόσταση του Χριστού καθώς αν δεν υπήρξε ο Χριστός τότε δεν γίνεται να υποστηρίζεται η θεϊκή Του υπόσταση. Γι‘ αυτό και οι επιθέσεις - υποθέσεις 1 & 2 βαίνουν πάντα μαζί καθώς δεν γίνεται να ισχύει η μία και να μην ισχύει η άλλη και το αντίστροφο. Οι επιτυχαίνουν μαζί είτε όχι. Δηλαδή δεν γίνεται ο Χριστός να μην υπήρξε (ιστορικότητα) και τα Ευαγγέλια να είναι πραγματική ιστορία ούτε γίνεται τα 4 Ευαγγέλια να είναι ψεύτικα - πλαστά και ο Χριστός να υπήρξε και να μεγαλούργησε ιστορικά. Έτσι λοιπόν οι επιθέσεις 1 & 2 είναι πολύ σημαντικές για την απόδειξη της μη θεϊκής υπόστασης του Χριστού. Το αυτό όμως δεν γίνεται να λεχθεί και για το Νο. 3. Τα έργα και οι πράξεις των Χριστιανών (τουλάχιστον αυτών που θεωρούνται ως Χριστιανοί πολλές φορές κατ’ όνομα) δεν δύνανται να μειώσουν ούτε την θεϊκή υπόσταση του Χριστού αλλά ούτε και την ιστορικότητά Του - ύπαρξή Του στο ρουν της ιστορίας. Παρόλα αυτά, τέτοιες μορφές επίθεσης είναι υπαρκτές και δεν έχουν μόνο σαν στόχο τους Χριστιανούς άμεσα, αλλά και έμμεσα εκδηλώνουν επίθεση ενάντια στην θρησκεία του Χριστιανισμού και στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, παρόλο όμως που ορθολογικά δεν δύνανται να το επιφέρουν. Μια τέτοια μορφής επίθεσης ή και άμυνας αν το θέλουν οι Εθνικοί είναι η επίθεση των τελευταίων ενάντια στο Χριστιανισμό γενικότερα και ενάντια στο Βυζάντιο ειδικότερα από τους οπαδούς της Εθνικής πίστης της Ελλάδας.

antonis είπε...

Οι επιθέσεις των Εθνικών αποτελούν έναν ιερό πόλεμο που δεν είναι δυστυχώς άγνωστος και προσπαθεί ανεπιτυχώς από χρόνια να βάλει διαχωρισμό μεταξύ Χριστιανικής πίστης και αρχαίου Ελληνικού κόσμου, μετά την πανηγυρική ένωσή τους κατά και μετά τους Ελληνιστικούς χρόνους και την μετατροπή τους εις Ορθοδοξία. Υπάρχουν αρκετές σελίδες και περιοδικά με κατηγορίες, οι οποίες βέβαια μπορεί να μην εκφράζουν όλους τους Εθνικούς όπως και επίσης να μην τους καλύπτουν, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, εφόσον η επιχειρηματολογία τους είναι υπαρκτή. Έτσι αποφασίστηκε η κατασκευή αυτής εδώ της ηλεκτρονικής σελίδας ως αντίλογο καθότι οι σελίδες και τα περιοδικά των Εθνικών παρουσιάζουν ομολογουμένως κάποια δυστυχή για τον Χριστιανισμό γεγονότα, ώστε να εκφέρουν ευθείς ή πλάγιες κατηγορίες.

Η στήριξη δε των κατηγοριών τους και ιδίως της κύριας, ότι δηλαδή «Το ξένο Χριστιανικό Βυζάντιο σκότωσε τους Έλληνες Εθνικούς» είναι επιφανειακή, καθόσον στηρίζεται σε ορισμένα γεγονότα της ιστορίας και όχι στην σφαιρικότητα και στην πληρότητα αυτής. Η Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου είναι πάρα πολύ μεγάλη, τόσο που θα χρειάζονταν τεράστιοι δικτυακοί τόποι για να την καταγράψουν πλήρως και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις στις κατηγορίες τους. Οι Εθνικοί καταπιάνονται με μερικά παραδείγματα ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα χωρίς να παρουσιάζουν όλα τα άλλα. Δείχνουν δηλαδή μεροληψία. Για τους Εθνικούς η στήριξη των κατηγοριών τους ξεκινά από την ίδρυση του Βυζαντίου και όχι νωρίτερα και δηλαδή από την ελληνορωμαϊκή εποχή καθόσον σε αυτή σπάρθηκαν οι σπόροι των οποίων του καρπούς θέρισε αργότερα η ελληνική Εθνική εις την θρησκευτική πίστη μερίδα ανθρώπων.

Δε τίθεται καν θέμα διαχωρισμού Ελλήνων - Χριστιανών. Η επιτυχής ένωση αρχαίων Ελληνικών χρόνων και Χριστιανισμού φαίνεται από τις φιλοσοφικές προσπάθειες που έγιναν στην Ευρώπη άλλοτε για να τους διαχωρίσουν και άλλοτε να τους συσφίξουν περισσότερο. Η «κίνηση» όμως ενάντια σε αυτόν τον συνδυασμό δυναμώθηκε από Γερμανικά φιλοσοφικά ρεύματα που δεν ήθελαν αυτή την ένωση και που έθεταν την ηθική των κυρίων έναντι της ηθικής των δούλων, της τάξης των αριστοκρατών έναντι των πτωχών και που ήθελαν την επιστροφή στους αρχαίους «Γερμανικούς» τους θεούς. Κίνηση διάσπασης της συνέχειας του Ελληνισμού που θα φανεί με ποικίλους τρόπους όπως π.χ. η προσπάθεια διακοπής της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας που τέθηκε αμέσως έπειτα από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 μ.Χ. και κορυφώθηκε τον 16ο αιώνα.

Η ένωση Χριστιανισμού - Ελληνισμού εξασφάλισε και την επιβίωση του Ελληνικού πνεύματος μέσα από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία η οποία ενώ από την μία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, από την άλλη εγκαθίδρυσε τις Ελληνικές επιστήμες, γράμματα και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια της (όπως της Κωνσταντινούπολης και της Αντιόχειας). Επίσης με τον ιεραποστολικό της χαραχτήρα μετέδωσε τα Ελληνικά γράμματα και την Ορθοδοξία στην Ασία (Κεϋλάνη, Κίνα, Ινδία, Αφρική, Ασία κ.α. ). Τα στάδια που οδήγησαν το πέρασμα του Ελληνισμού μέσω του Χριστιανισμού εις την Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν:



1. Ένωση Ελληνισμού - Χριστιανισμού

2. Ένωση Βυζαντίου - Χριστιανισμού

3. Ένωση Ελληνισμού - Χριστιανισμού - Βυζαντίου = εις Ελληνικό Ορθόδοξο Κράτος του Βυζαντίου

1974 είπε...

Εγώ θα μιλήσω για τον κ. Παπασάββα που φαίνεται ότι παρεμβαίνει υπέρ ποινικής δίωξης.

Πράγματι κρίμα για τον κ. Παπασάββα.

Τον είχα γνωρίσει πριν κάποια χρόνια και μου έκανε εντύπωση το πόσο μαχητικός ήταν. Σιγά σιγά όμως καταλάβαινα ότι η μαχητικότητα ήταν απλά και μόνο για την πάρτη του.

Ξέρετε ότι δεν άφηνε συνάδελφό του που να μην τον υβρίζει από πάνω μέχρι κάτω; Μέχρι και άτομα που του στάθηκαν όταν διωκόταν, ήταν έτοιμος να τα κατηγορήσει.

Αφήστε που έφευγε από τη δουλειά συνέχεια για να πηγαίνει στη Χαραυγή και να κάθεται με τις ώρες και να γράφει πολυσέλιδες αρλούμπες. "Ω Μακάριε" "Ω Αριστόβουλε" και άλλες αηδίες της κακιάς ώρας.

Ήταν δε γνωστός ζαμπαπλώθης στη Γενική Εισαγγελία.