«Χαραυγή»: Ούτε λέξη για τα καύσιμα!

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010


Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "Σημερινή" το άρθρο του Λάζαρου Μαύρου. Προβληματιζόμαστε όλοι για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα της κομματικής και εθελοτυφλούσας Χαραυγής, η οποία εσκεμμένα παραπληροφορεί ή καλύτερα αποπροσανατολίζει τους αναγνώστες της:


Δ Ε Ν ΕΠΡΕΠΕ χθες οι Ακελιστές κ.ά. αναγνώστες της «Χαραυγής» να πληροφορηθούν, από την 1η σελίδα της εφημερίδας του κυβερνώντος ΑΚΕΛ, ότι η κυβέρνηση Χριστόφια αποφάσισε αύξηση των φόρων ΚΑΙ στα καύσιμα; Γι’ αυτό, η κυβερνώσα εφημερίδα, το απέκρυψε; Δεν το έγραψε ούτε ως… λεζάντα στην 1η σελίδα.


Χθες, όλος το Τύπος έγραφε, στην 1η είδηση της 1ης σελίδας, για τις αποφάσεις τού, υπό τον ΠτΔ κ. Χριστόφια, υπουργικού συμβουλίου: «Αύξηση φόρων για εταιρείες, καύσιμα, ακίνητα».
Η «Σημερινή», ο «Φιλελεύθερος», η «Αλήθεια», η «Μάχη» κι ο «Πολίτης» (2η) είδηση: Για φόρους:
(α) εταιρειών
(β) καυσίμων
(γ) ακινήτων
μετέδιδαν και τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία.
Μόνη η «Χ» του ΑΚΕΛ αποφάσισε να ΚΡΥΨΕΙ από τους αναγνώστες της 1ης της σελίδας τους φόρους στα καύσιμα.


Στην 1η σελίδα, κάτω από φωτογραφία του υπ. συμβουλίου έγραψε τον τίτλο «Τα βάρη στους έχοντες». Και «είδηση» 19 αράδων ΧΩΡΙΣ ούτε λέξη για τα καύσιμα…


Α Υ Τ Ο ΕΧΕΙ ίσως και την εξής πολύ σχετική σημασία: Δύο φορές αυτή τη βδομάδα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Α.Κυπριανού μιλούσε σε κομματικές συγκεντρώσεις:
(α) της «15ης Συνδιάσκεψης ΑΚΕΛ Πόλης & Προαστίων Λεμεσού» και
(β) «εκδήλωσης της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας - Κερύνειας στην ΠΕΟ αφιερωμένης προς το 21 Συνέδριο του ΑΚΕΛ» (3η σελ. της «Χ», Δευτέρα 14.6 και Πέμπτη 18.6.10).


Σε αμφότερες τις ομιλίες του, με τα ίδια ακριβώς λόγια,
«κκόπι ππέιστ» όπως θα ‘λεγε κι ο κ. Τσελεπής του προεδρικού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε την ίδια επίθεση στα ΜΜΕ: «Είναι πολύ μικροί για να πετύχουν να πλήξουν το ΑΚΕΛ, είπε και επεσήμανε ότι ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ δεν μονοπωλεί και τη συνείδηση του λαού» («Χ» 14&18.6.10).


Κατηγορούμενα, λοιπόν, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ενώπιον των κομματικών του μαζώξεων, τα… ΜΜΕ. Επειδή, προφανώς, προβάλλουν ΚΑΙ τον Φόρο στα Καύσιμα που αποφάσισε η κυβέρνηση Χριστόφια αλλ΄αποκρύβει η 1η σελίς της «Χ» του ΑΚΕΛ…

ΕΞΩ οι φόροι που γονατίζουν τους μη έχοντες
ΜΕΣΑ η πραξικοπηματοκαπηλία!


Η Τ Ι Σ, «ΧΑΡΑΥΓΗ», έγραψε χθες ΨΕΥΔΩΣ ότι ο 19ετής ήρωας Ιάκωβος Χατζηπασχάλης, του προδομένου 251ΤΠ (που εκτελέστηκε από τους Τούρκους 22.7.74 και κηδεύτηκαν προχθές τα Μαρτυρικά Οστά του, που βρέθηκαν στον Ομαδικό Τάφο του Γ.Σ.Πράξανδρος της σκλαβωμένης Κερύνειας), σκοτώθηκε, δήθεν, «κατά το προδοτικό πραξικόπημα»!!! Ούτε τους επικήδειους Ά. Κυπριανού και Βάσου Γεωργίου δεν μπήκε στον κόπο, άραγε, ν’ ακούσει η «Χαραυγή» τους;


ΕΡΩΤΗΣΗ

Πότε, διεξήχθη στο παρελθόν, αξιότιμε κ. ΓΓ, «νηφάλιος διάλογος», κατ’ αντιμωλίαν, ενώπιον του λαού για τις εκάστοτε «διαχρονικές θέσεις του Εθν.Συμβουλίου» και για τις εκάστοτε, ούτω καλούμενες, «διαχρονικές δεσμεύσεις μας» και, προπάντων, πότε
ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΕΥΘΕΩΣ ο λαός αν τις εγκρίνει; Κάνατε ποτέ λ.χ. («διαχρονικά» στα 33 χρόνια από το 1977) κάποιο δημοψήφισμα για την, αποδεδειγμένα ανέφικτη επί 33 χρόνια, ΔΔΟ σας;


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

15 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

« ... Το σημαντικότερο στοιχείο το οποίο θα διασφαλίσει την ύπαρξη της Βοσνίας, πέρα από κάθε διεθνή προσπάθεια και ειρηνευτικές συνομιλίες είναι η βούληση των Βοσνίων για πολιτική ανεξαρτησία και η έμπρακτη επιβεβαίωση τής εν λόγω βούλησης διά της στρατιωτικής ισχύος. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας κανένα έθνος δεν κατόρθωσε να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του με τη συγκατάβαση και την κηδεμονία άλλου έθνους...».

Ποιος τα λέει αυτά;
ο Νταβούτογλου!!

Ανώνυμος είπε...

H βούληση των Βοσνίων για πολιτική ανεξαρτησία και η έμπρακτη επιβεβαίωση τής εν λόγω βούλησης διά της στρατιωτικής ισχύος.

Τι διαπραγματευόμαστε εμείς και τι προσπαθούν με νύχια και με δόντια τα παπαγαλάκια να μας πείσουν να δεχτούμε; Την πολιτική εξάρτηση από την Τουρκία και την αποστρατικοποίηση! Σας φτύνουν ρε δεν βρέχει..

arxiepiskopos είπε...

Κύριοι Επίτροποι,εκτελέστε και απολαύστε την πιο κάτω ελληνικότατη συνταγή και θα δείτε πόσες άλλες αναρτήσεις θα σας προκύψουν! ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
-

Υλικά:

* 1 πακέτο γίγαντες
* 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
* 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
* Μισό λάχανο κομμένο
* 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
* 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
* 1 κούπα μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένο
* 4 σκελίδες σκόρδο
* 2 κύβοι λαχανικών
* 1 ½ κούπα χυμό ντομάτας
* 1 κουτ. γλυκού αλάτι
* 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
* 1 κουτ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αφήνετε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό, για να φουσκώσουν. Βράζετε τους γίγαντες και συγχρόνως σε μια κατσαρόλα σωτάρετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το λάχανο, το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Αφού τα σωτάρετε ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τους κύβους λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα πυρέξ ανακατεύετε τους βρασμένους γίγαντες με τα σωταρισμένα υλικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.Παράγουν ηρωικότατον εύοσμο λόγο!

Πλαστήρας είπε...

Αρχιεπίσκοπε

γιατί δεν πας εσύ και οι όμοιοι σου στη Βοσνία να ζήσετε και να μας πείτε αν σας αρέσει;

Ανώνυμος είπε...

Άμα σε πιάσουν με τα παντελόνια κατεβασμένα τι κάνεις;

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας κανένα έθνος δεν κατόρθωσε να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του με τη συγκατάβαση και την κηδεμονία άλλου έθνους

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Θα εδινα τα παντα να εβλεπα τη σκατοφατσα του Χριστου (ανεφ οριου-αρχιμουφτη-ουσσου ολαν) την ωρα που η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ κερδισε τον αγωνα. Τη σκατομουτρα εκαμε στη σκατοφατσα του που το κακον του ο τσογλανος κερατας.
Ναι ρε τσογλανε κερατα ανεφ οριων-αρχιμουφτη-ουσσου ολαν Χριστο η οποιο αλλο ηλιθιο ψευδωνυμο δημιουργησεις, η Εθνικη Ελλαδος εδειξε στο κατακαημενο μιζερο καθεστως οτι οταν πιστευεις ,αγωνιζεσαι με αφοσιωση ,παθος και στοχοπροσοιλωση μπορεις να φερεις αποτελεσματα. Ποσο χερομαι για τα μουτρα που εχεις τωρα στην σκατοφατσα σου απο το μαραζι σου για την νικη της Εθνικη Ελλαδος σημερα. Ουτε τα αδερφια σου οι εποικοι που το καθεστως πασκιζει να καταστησει μονιμους αφεντες στα σπιτια μας ,δεν καμαν τοσα νευρα οσο εσυ. Αντε γαμησου λοιπον σημερα τσογλανε κερατε. Αντε γαμησυ αβουλο πιονι ανεφ φαιας ουσιας. Ο πολνεμενος απανταχου Ελληνισμος γιορταζει σημερα. Οτι μαλακια και αν γραψεις κανεις δενα σχολειται μαζι σου σημερα. Μερα χαρας για τους Ελληνες σημερα αβουλο εποικολαγνο πιονι. Αντε γαμησου λοιπον και παλι τσογλανε κερατα. Αει στο διαολο σημερα.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα αδέρφια μας οι Τούρκοι δεν μπορούν να εγγυηθούν τα δικά τους θα εγγυηθούν τα δικά μας;

http://www.youtube.com/watch?v=gdOf1n7Wf6c&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε Μαύρε πόρτη μου
αν το λαλεί η καρκιά σου
κόπιασε στο κονάτζιην μου
με την συναπαρτζιάν σου

Τζιαί σου τζι’ ο Νικολάτζιης μας
τζιο Ττόμης τζιο Κουλίας
τζιαί ο Ομήρου τζιο γιατρός
τζιο Ρίκκος τζιο Ππερδίας

τζιαί το Σαψούιν το κοντόν
τζιο Λίλληκος ο σέρτης
τζιο Αγγελίδης που λαλούν
πως μίσσιη μου εν ψεύτης

μα τζιαί το Σιυλλουρούιν μας
πον λλίον αντροπιάρης
μα τζιαί την Θεοχάρους μας
πέρκιμον την καλάρεις

να σας ταΐσω ούλλους σας
ένα χαρτσιήν φασούλια
κρομμύθκια τζιαί πιπέρκα αψά
τζιαί σκόρτους με μαρούλια

να πιείτε κάμποσον κρασίν
στερκόν της Μαραθάσας
για να γεμώσει το τζιοιλιήν
εν η παλληκαρκά σας

Τζι ύστερις να λαμνίσετε
κατά την ανηφόραν
νάβρετε μιαν βουνοκορφήν
που πάνω που την Χώραν

να φαίνεται πιον καθαρά
του Γρίβα το μνημείον
πόσιει το μισοφέγγαρον
τζιείν το γνωστόν σημείον

Ποτζιεί στον Πενταδάκτυλον
που οι Τούρτζιοι του εστήσαν
για τες ανδραγαθίες του
για πίκκαν του αφήσαν

τζι’ ούλλοι σας να γυρίσετε
με τίτσιρους τους κώλους
να τους την αντινάξετε
με πόρτους βρωμοζόλους

για να σας φοηθούν τζι’ εσάς
τζι’ όϊ μόνον τον Γρίβαν
με πόρτους φέρτε λευτερκάν
στης Κύπρου την πατρίδαν.

arxiepiskopos είπε...

Είμαι πανευτυχής!Να σκάσει μύτη κι ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ με τη βραστή ΚΕΑΝ και το μπλογκ στμπληρώνεται:πόρτοι,επικολλήσεις,βλακεία!Τέλεια!!!

arxiepiskopos είπε...

"Xάθηκε" ο ΡΗΓΑΣ κι έσκασε μύτη ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ!Τώρα ποιος θα του πει το "Σκάσε βλάκα,μας έκανες ρεζίλι;"

Ανώνυμος είπε...

Emerson:
«Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας κανένα έθνος δεν κατόρθωσε να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του με τη συγκατάβαση και την κηδεμονία άλλου έθνους...».

Φίλε μου,
Το ότι η Τουρκία κατόρθωσε να καταστεί εγγυήτρια της ανεξαρτησίας της Κύπρου, δεν είναι καινούργιο δώρο του Χριστόφια ή καποιου άλλου από τους νυν.

Είναι το δώρο του Μακαρίου, του Γρίβα και της ΕΟΚΑς τους. Εκείνοι μεν μετά εβασίλευσαν και απόλαυσαν τιμές και αξιώματα. Ομοίως και κάποιοι άλλοι όπως: Γιωρκάτζης, Παπαδόπουλος, Σαμψών.
Όμως η Κύπρος εχάθη!
Δυστυχώς!

arxiepiskopos είπε...

Διαμαρτύρομαι έντονα που βλάκες και επίτροποι με ταυτίζουν με τον Anef Oriwn.Τζιείνος εν κκέλης!!!

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισαν λέει τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Παπανικολάου, τον Κολωκοτρώνη, τον Καποδίστρια, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, Τον Αριστοτέλη, τον Περικλή, τον Καραμανλή και τον Βενιζέλο ως τους δέκα μεγαλύτερους Έλληνες.

Μα πως ξεχάσανε ρε παιδί μου τους τρείς Ιεράρχες που είναι οι πατέρες των Ελληνικών γραμμάτων υποτίθεται;
Τον Μέγα Κωνσταντίνο και τον Μέγα Θεοδόσιο που καθιέρωσαν τον Χριστιανισμό;
Τον Λουκά τον ευαγγελιστή που ήταν Έλληνας και έγραψε και κοτζάμ ευαγγέλιο; Που Ζωγράφισε την τάδε εικόνα της τάδε Παναγίας και έκανε και τόσα θαύματα κι' αυτός και η εικόνα του;
Τον Άγιο Αθανάσιο; Τον Άγιο Δημήτριο; Τον Άγιο Γεώργιο; Τον Άγιο Θεόδωρο; Την Αγιά Βαρβάρα που προστατεύει και το πυροβολικό μας;
Τον Άγιο Νικόλαο που προστατεύει και το ναυτικό μας;
Τούς Αγίους Παντελεήμονα, Σπιρίδωνα, Ανδρέα, Ονούφριο, Στυλιανό, Ραφαήλ. Νεκτάριο, Σωζομενό και τόσους άλλους που έκαναν και τόσα θαύματα;
Τι σπουδαίο βρήκαν πάνω στον Αλέξανδρο και στους άλλους δηλαδή; Έκαναν αυτοί θαύματα; Μπα!
Ενώ οι Αγίοι μας; Κάθε μέρα κάνουν! Αμέ; Χε χε χε! Πήγαν να ψιφήσουν οι άσχετοι! Οι άπιστοι! Οι αμόρφωτοι! Οι άθεοι! Μεγεμελλέ μεγεμελλέ ολέ ολέ μεγεμελλέ!

Ανώνυμος είπε...

Είπα εγώ ξεμασκαρευτή ότι είναι δώρο του Χριστόφια οι εγγυήσεις το 60;

Το θέμα είναι αν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος.

archimipiskope μην φας έχει γλαρόσουπα!

Ευτυχώς που υπάρχει ο Νταβούτογλου για να μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

arxiepiskopos είπε...

Λάκκος με ασβέστη στον καύσωνα!