Τώρα στοχοποιεί το "Φιλελεύθερο" - Αλλεργικός στην κριτική ο Δημήτρης Χριστόφιας

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η κριτική απαγορεύεται επί Προεδρίας μου!

Ο Φιλελεύθερος, υπήρξε η κατεξοχήν ακομμάτιστη κυπριακή εφημερίδα. Δεν τον θυμόμαστε ποτέ να παίρνει θέση σε εκλογές, είτε υπέρ ενός είτε υπέρ άλλου υποψηφίου. Φιλοξενούσε πάντοτε όλες τις απόψεις (ήταν σε κάποιες εποχές μάλιστα, από τις λίγες μάλιστα εφημερίδες που έδιναν χώρο σε ακραίες απόψεις όπως αυτές του Χ. Κατσαμπά).

Ούτε θυμούμαστε το Φιλελεύθερο να έλαβε θέση υπέρ ενός υποψηφίου στις περασμένες Προεδρικές.

Κι όμως. Ούτε αυτή την μετριοπαθή πολυσυλλεκτική εφημερίδα, που επιβιώνει στην κορυφή λόγω της (πολλές φορές κατακριτέας) ελβετικού τύπου ουδετερότητάς της, δε σεβάστηκαν το Προεδρικό και οι ανθρώποι του.

Την έχουν στιγματίσει ως υπονομεύουσα τον Πρόεδρο, ότι συμμαχεί με κομματάρχες για υπόσκαψη του Δ. Χριστόφια και έχουν μαυροπινακίσει και προπηλακίσει τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου.

Η κυβέρνηση Χριστόφια, έχει σοβαρές παθογένειες. Η χειρότερη από αυτές είναι η αλαζονική αίσθηση ότι ζούμε σε ένα μονοκομματικό κράτος. Ότι αυτοί διατάζουν, αυτοί υποβάλλουν κι εμείς οι αμαθείς και αγροίκοι, πρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα πολιτικά τους παραγγέλματα.

Χθες, με μια δόση υπερβολής και με σατιρικές φωτογραφίες,
αστειευόμενοι λέγαμε ότι θα εισβάλει η Αστυνομία στο Φιλελεύθερο . Βεβαίως δε νομίζουμε ότι θα το πράξει. Όμως, ήδη το πράττει εναντίον άλλων πολιτών και από ό,τι φάνηκε η περίπτωση του Ξενή, που ακόμη εκκρεμεί (γιατί;;;;;;), επαναλήφθηκε εις βάρος άλλου προσώπου.

Δεν φτάσαμε ακόμη στο σημείο να κλείνουν έντυπα. Όμως βαδίζουμε σε ένα τέτοιο επικίνδυνο δρόμο, με την κυβέρνηση του κ. Χριστόφια να τρομοκρατεί και να στιγματίζει τους όσους της ασκούν κριτική.

Όταν βάλλεται ο Φιλελεύθερος ότι "υποσκάπτει τον Πρόεδρο", είναι σαν να βάλλεται η Ελβετία ότι "πολεμά ενάντια στην παγκόσμια ειρήνη". Το δικαίωμα της ουδετερότητας, το δικαίωμα να συνυπάρχουν όλες οι απόψεις, ακόμη κι αν είναι κατακριτέο κάποτε (εμάς μας αρέσει να παίρνουμε σαφέστατη θέση), πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Ο κ. Χριστόφιας όμως (που δημόσια έφτασε στο σημείο να εξυβρίσει δημοσιογράφο της εφημερίδας με χυδαία επίθετα), ο κ. Κυπριανού όμως (που φαντασιώνεται προσπάθειες εξόντωσης του κ. Χριστόφια από έντυπα ή συνομωσίες κομματαρχών με ΜΜΕ για ύπόσκαψη του Πρόέδρου) και γενικά η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, δεν σέβονται καν την ουδετερότητα.

Δικαιολογημένα χθες, η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", την ίδια ώρα που από άλλο έντυπο τη στοχοποιούσε ο κ. Α. Κυπριανού, έγραφε τα εξής, στο κύριό της άρθρο:


" .... Πρωταγωνιστής σε έναν τέτοιο συναγερμό παλλαϊκής συστράτευσης θα έπρεπε να είναι ο Πρόεδρος και οι (υποτιθέμενοι) υποστηρικτές του. Αντ’ αυτού παρατηρούνται πρωτοφανείς εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, που χαρακτηριστικά δείγματα είδαμε και κατά της εφημερίδας μας. Με λεξιλόγιο άλλων εποχών και άλλης νοοτροπίας, η κομματική εφημερίδα του Προέδρου μάς κατηγορεί για «μαύρη προπαγάνδα, που ακουμπά τα όρια της γελοιότητας», για «συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί με κάθε αθέμιτο μέσο η κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια», για επιδίωξη «να εμποδίσουν την κυβέρνηση να πάει μπροστά» κ.λπ.

Ένα τέτοιο παραλήρημα υβριστικών ασυναρτησιών ουδόλως τιμά τον προεδρικό περίγυρο, αλλά κυρίως βλάπτει την υπόθεση της Κύπρου.

Ο «Φιλελεύθερος» προϋπήρξε όλων των προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και υπεύθυνα μπορεί να δηλώνει: Με τέτοια αλλεργία στην κριτική δεν έχει συναπαντηθεί."


Καλά εμάς, μας κυνηγούν γιατί κριτικάρουμε με αυστηρότητα και με σατιρικό τρόπο τον κ. Χριστόφια και τις πολιτικές του. Ούτε καν τον "ελβετικό" Φιλελεύθερο δεν ανέχονται οι κυβερνώντες;

Ρίμαχος για το christofias-watch

13 Σχόλια:

Πενταρόγιωρκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πενταρόγιωρκος είπε...

Προφανώς ο Φιλελεύθερος φοβίζει τους φασίστες του Χριστοφύρερ, γιατί οι σελίδες του δεν στάζουν βραστή ΚΕΑΝ, όπως αυτές του Πολίτη, ούτε κολλατσιαρούν σιρόπια του γλυκού καρυδακιού, όπως αυτές της Χαραυγής.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΜΟΣ.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΕΛ-ΦΑΣΙΚΚ-ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Unknown είπε...

στην Εζεκία Παπαιωάννου. Τρέχουν πάνω –κάτω διάφοροι, άλλοι να σιγοψιθυρίζουν στις σκάλες ,στα αποχωρητήρια , στους διαδρόμους και τα γραφεία. Κάποιοι να κλείνουν ραντεβού σε σπίτια φίλων για να μιλήσουν. Τι έγινε ρε παιδιά; Τους έριξε τη βόμβα ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και τρέχουν τα σωστικά συνεργεία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε τις φωνές στον Γενικό Γραμματέα Άντρο Κυπριανού και αυτός στους υφιστάμενους του στον κομματικό μηχανισμό, αφού η έκθεση του Γενικού Λογιστή για την Γιουροσύπρια, διέρρευσε από τα γραφεία του ΑΚΕΛ στον εχθρό…
Συσκέψεις επί συσκέψεων, αναφορές επί αναφορών των κομματικών ινστρουχτόρων, αλλά άκρη δεν βρέθηκε. Ο ένοχος , ο προδότης δεν ανακαλύφθηκε. Και δεν μπορούν να στείλουν και την Αστυνομία στις 6.30 το πρωί στον Αβέρωφ ( κι εσύ γιατί τους βάζεις ιδέες κ. Νεοφύτου μας, ξέρεις ότι τα κάνουν ) για να κάνει έρευνες .
Τελικά οι εντολές του Χριστόφια ήταν ξεκάθαρες. Είτε ανακαλύπτει η Επαγρύπνηση ποιος διέρρευσε την έκθεση είτε θα αποκεφαλιστεί ο επικεφαλής της.
Για τους αδαείς πρέπει να επισημάνουμε ότι Επαγρύπνηση είναι το γραφείο παρακολούθησης πολιτών που διατηρεί το ΑΚΕΛ, δηλαδή κάτι όπως την αντίστοιχη κρατική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών( ΚΥΠ). Ναι, το 2010 το ΑΚΕΛ συνεχίζει να συντηρεί δομές, εποχής του ψυχρού πολέμου, έστω κι αν είναι κυβερνών κόμμα. Μην διερωτάστε ποιους φοβούνται. Μάλλον τους εαυτούς τους πρώτα και πάνω απ’ όλα. . Μάλιστα η επαγρύπνηση είναι πολυπληθής καθότι την υπηρετούν αρκετοί έμμισθοί ( αθκιασεροί θα λέγαμε) , ενώ και κάθε ΑΚΕΛικός που σέβεται τον εαυτό του δίνει πληροφορίες στο κόμμα, όταν αντιληφθεί κάποιες κινήσεις του εχθρού.
Κι όμως ήρθε ο Παφίτης και τους διέλυσε το σύστημα . Δημιούργησε φαίνεται τη ΦΥΠ ( Φούλειος υπηρεσία πληροφοριών)

Unknown είπε...

Απολύουν από εταιρείες του ΑΚΕΛ


Κι όμως το αριστερό ΑΚΕΛ είναι μεταξύ άλλων και στυγνός επιχειρηματίας . Εκμεταλλεύτηκε την ούτω καλούμενη κρίση που επέβαλαν τα καρτέλ των πολυεθνικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαλύσουν την μεσαία τάξη και προχώρησε σε απολύσεις από εταιρείες που ελέγχει και είναι ο κύριος μέτοχος. Πάντα με την συνδρομή της αριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΠΕΟ, η οποία παίζει το δικό της ύπουλο ρόλο σε αυτή την περίοδο.
Οι αντιδράσεις των απολυμένων είναι περιορισμένες καθότι πέραν των υποσχέσεων για αποκατάσταση τους σε άλλες εταιρείες του ΑΚΕΛ δέχονται και τις σχετικές απειλές ότι θα κινδυνεύσουν και άλλα μέλη των οικογενειών τους που εργάζονται σε επιχειρήσεις του κόμματος .
Οι ΑΚΕΛικοί τραβούν το δικό τους Γολγοθά καταπίνοντας την πίκρα τους, αφού πέραν των άλλων παραμέτρων έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατάρρευση των ονείρων και προσδοκιών τους για το ΔΗΘΕΝ κόμμα της εργατιάς . Βλέπουν ότι για όλα εκείνα που πάλεψαν , εργάστηκαν και έδωσαν ιδρώτα και αίμα ήταν ΨΕΥΤΙΚΑ και στηρίζονταν σε πλάνη την οποία καλλιεργούσαν έντεχνα για χρόνια κάποιοι στο ΑΚΕΛ , για να δικαιολογούν τους μισθούς τους και την πολυτέλεια που απολάμβαναν, σε βάρος των φτωχών εργατών.

Unknown είπε...

Ρε σεις εκεί στο ΡΙΚ δεν το πήρατε πρέφα ότι κηρύχτηκε λήξη στην προσπάθεια για επιβολή κουλτούρας συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους. Μέχρι και ο εμπνευστής της, υπουργός παιδείας, την εγκατέλειψε, αφού διέγνωσε ότι έφερε τα αντίθετα, από τα προσδοκούμενα αποτελέσματα.

Μας παρουσίασαν από την τηλεόραση του ΡΙΚ σειρά ντοκιμαντέρ που αποσκοπούσαν στην προσπάθεια αυτομαστιγώματος των Ελληνοκυπρίων και της ίσης κατανομής ευθυνών για τα δεινά της Κύπρου. Αν και εμένα αυτή η προσπάθεια κάτι από κύλισμα σε σπασμένα γυαλιά μου φαίνεται..
Παρουσιάζουν Ελληνοκύπριους αγνοούμενους του 1963 και φυσικά και Τουρκοκύπριους. Συνεχίζουν με παιδιά αγνοουμένων του 1974 και μας δείχνουν και αντίστοιχους Τουρκοκύπριους. Τελικά το 1974 οι Τούρκοι ήρθαν για να μας φέρουν ανθρωπιστική βοήθεια όπως επιχείρησαν και στη Γάζα και εμείς οι αμπάλατοι οι οπισθοδρομικοί δεν το αντιληφθήκαμε . Κάποιοι δε πατριώτες ( δεν ξέρω αν τους λένε και ψευδοπατριώτες) αντιστάθηκαν και σκοτώθηκαν. Ε, τι να κάνουν οι Τούρκοι ρε παιδιά. Προστατεύτηκαν οι άνθρωποι. Ήρθαν να μας κάνουν καλό και τα βάλαμε μαζί τους.
Αν μη τι άλλο είναι σχιζοφρενικό και προσβλητικό. Άσε που και για τους Κοντεμενιώτες που σκότωσαν οι Τ/Κ και έγινε πρόσφατα το μνημόσυνο τους, αλλά και όλους τους ήρωες που τα οστά τους θάβονται αυτό το διάστημα θα μας πουν κάποια στιγμή ότι αυτοκτόνησαν γιατί δεν κατάλαβαν την καλοσύνη των Τούρκων.
Εκτός κι αν στο ΡΙΚ γλυκάθηκαν και θέλουν να παρουσιάζονται ΑΚΕΛικότεροι του ΑΚΕΛ για να πάρουν προαγωγές και αξιώματα. Ε, δεν μπορούν να σας βάλουν και όλους υποψηφίους των Νέων δυνάμεων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό το κατάφερε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου , οπόταν οι υπόλοιποι αρκεστείτε σε κάποια προαγωγή.

katamutras είπε...

Βάσει των νέων μέτρων λιτότητας αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας που ασκεί το καθεστώς Μπόθα , αξιούμεν

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ !!!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ !!!

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Unknown είπε...

Η νοοτροπία των κυβερνώντων

Είναι αποκαρδιωτικό ακόμη και να σκέφτεται κανείς ότι στον 21ο αιώνα, και μετά από τόσες σαρωτικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές και ανακατατάξεις στο διεθνές πεδίο, στην Κύπρο κυβερνώμαστε από ένα κόμμα του οποίου η ηγεσία έχει ως ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό της υπόβαθρο την δικτατορία του προλεταριάτου.

Και, βεβαίως, αυτό δεν είναι ούτε αφύσικο, ούτε απρόσμενο. Γιατί η ηγεσία του ΑΚΕΛ, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος, έχει θητεύσει στις μαρξιστικές, λενινιστικές και σταλινικές σχολές του σοβιετικού ολοκληρωτισμού. Σπούδασαν, βέβαια, και σε πανεπιστημιακούς κλάδους οι περισσότεροι. Όμως, έτυχαν προηγουμένως θεωρητικής επιμόρφωσης με βάση τις μαρξιστικές και λενινιστικές αρχές και αντιλήψεις περί του κόσμου και του ανθρώπου, εδρασμένες στην κοσμοθεωρία του άκρατου υλισμού και της κομμουνιστικής κομματικής μονοκρατορίας μέχρις ότου επιτευχθεί ο αγγελικός απόλυτος σοσιαλισμός της ισότητας και της κοινοκτημοσύνης.

Τα αποτελέσματα της κομμουνιστικής έμπρακτης επιβολής δια πυρός και σιδήρου είναι πασίγνωστα. Εκατομμύρια άνθρωποι εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Σιβηρίας είτε γιατί διαφώνησαν, είτε γιατί δεν συμφώνησαν είτε γιατί καρφώθηκαν ως εχθροί και υπονομευτές του φασιστικού ολοκληρωτισμού που επέβαλε ο Λένιν, τσιμέντωσε ο αιμοσταγής Στάλιν και ολοκλήρωσε ο αδίστακτος Μπρέζνιεφ.

Μέσα σ’ αυτά τα πολιτικά, οικονομικά και φιλοσοφικά πλαίσια φοίτησαν, σπούδασαν και αποφοίτησαν οι ηγέτες του ΑΚΕΛ. Αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν.

Είναι αυτοί που εφαρμόζουν τώρα στην πράξη τις αντιλήψεις και τις μεθόδους του ιδεολογικού τους πιστεύω. Στις προσλήψεις στο δημόσιο και τον ημικρατικό τομέα. Στο ρουσφέτι και το νεποτισμό. Στην απροσχημάτιστη καθοδήγηση των κρατικών και ημικρατικών μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ενώ, ταυτόχρονα, εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου, της οικονομίας και ισοπολιτείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

katamutras είπε...

ΑΙΑΝΤΑΣ έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για αυτή την άθλια κατάσταση με τους τρισάθλιους να μας κυβερνούν.
Τους επιτρέψαμε να ανέβουν στην εξουσία και το χειρότερο είναι που τους αφήνουμε εκεί.

Η νοητική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν είναι και η μόνη οδός προς ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Unknown είπε...

Φίλε ΜΑΤΣΟΥΚΑ

εγώ προσωπικά δεν έχω ψηφίσει ουτε ΔΥΣΗ , ούτε ΑΚΕΛ γιατί κατ' εμένα το ίδιο μειοδώτες είναι. Επιλογή είναι και το λευκό όσο και αν το εκλογικό σύστημα έχει αντιμετώπιση ρατσιστική σε σχέση με το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί δεν εξυπηρετά τ ασυμφέροντα τους και για αυτό δεν αντιμετωπίζουν ως έπρεπε το λευκό και την αποχή ώς πολιτική τοποθέτηση. Προτιμούν να έχουν άνα ψεύτικο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο πηγάζει απο την ομηρία και την τρομοκρατία των πολιτών στερώντας τους την ελεύθερη σκέψη και βούληση. Το έχω πεί πάρα πολλές φορές πως η καταστροφή μας είναι τα κόμματα και κυρίως το ΔΥΣΑΚΕΛ. Στην Κύπρο επικρατεί ρατσισμός και μάλιστα του χείριστου είδους που δεν είναι άλλος από τον κομματικό ρατσισμό.

Unknown είπε...

Φίλε Ματσούκας

οταν λέω πώς

εγώ προσωπικά δεν έχω ψηφίσει ουτε ΔΥΣΗ , ούτε ΑΚΕΛ

εννοώ φυσικά πως δεν το έχω κάνει ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. Δεν είναι ανάγκη να δώ την κουφή για να την καταλάβω. Τζαι η κολοσυρμαθκία της είναι υπεραρκετή .

Ανώνυμος είπε...

Δεκάδες Τούρκοι αναζητούν στην Κρήτη τις περιουσίες των προγόνων τους αλλά και τρόπους να τις διεκδικήσουν.

Τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες περιοχές εμφανίστηκαν νομικοί, κυρίως, εκπρόσωποί τους, διερευνώντας τη δυνατότητα να καταγράψουν, κατ' αρχάς, τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν οι Τουρκοκρήτες παππούδες τους, μέσω των συμβολαίων που υπήρχαν στα κρατικά αρχεία της τουρκικής διοίκησης, μέχρι το 1898.


Με νέα του απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δεν αναγνωρίζει στα παιδιά Ελληνοκυπρίων προσφύγων το δικαίωμα να διεκδικήσουν την περιουσία των γονιών τους στις κατεχόμενες περιοχές. Το ΕΔΑΔ είχε αναγνωρίσει πριν από δύο μήνες ως «αποτελεσματικό ένδικο μέσο» την «επιτροπή αποζημιώσεων» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση αυτή και εκτίμησε ότι αυτή αποτελεί μία «δυσμενή εξέλιξη»

katamutras είπε...

Ιταλία: Εξοργισμένα για το «νόμο φίμωτρο» τα ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ είναι εξοργισμένα για το «νόμο φίμωτρο» του Μπερλουσκόνι για τις υποκλοπές. Η Ρεπούμπλικα κυκλοφόρησε με λευκή την πρώτη σελίδα της.
Η αριστερή ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» κυκλοφόρησε σήμερα με την πρώτη σελίδα της λευκή για να διαμαρτυρηθεί για τον πολύ αμφιλεγόμενο νέο νόμο που περιορίζει τη χρησιμοποίηση τηλεφωνικών υποκλοπών στις δικαστικές έρευνες, καθώς επίσης και τη δημοσιοποίησή τους από τα μέσα ενημέρωσης.
Στη μέση της πρώτης σελίδας της εφημερίδας, στην οποία υπάρχει ο τίτλος la Republica, εμφανίζεται μόνον ένα κίτρινο post-it που γράφει «ο νόμος-φίμωτρο αρνείται στους πολίτες το δικαίωμα να είναι ενημερωμένοι» .
«Μια λευκή πρώτη σελίδα για να γνωστοποιήσει, στους αναγνώστες και στη χώρα, τη βία που ασκήθηκε χθες μέσω ενός νόμου» ο οποίος περιορίζει το δικαίωμα των εφημερίδων «να ενημερώνουν τους πολίτες», εξηγεί στη δεύτερη σελίδα ο διευθυντής της Ρεπούμπλικα Έτσιο Μάουρο.
«Είναι φανερό πως όλο αυτό είναι απαράδεκτο, όχι μόνο για τους δημοσιογράφους, αλλά και για τους πολίτες, για το δημοκρατικό σύστημα», προσθέτει ο δημοσιογράφος.
Ο νόμος προβλέπει βαριά πρόστιμα που φτάνουν ως τα 450.000 ευρώ για τη δημοσίευση τηλεφωνικών υποκλοπών στα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες εκδοτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι μπορεί επίσης να καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης.
Η ιταλική Γερουσία, στην οποία κυριαρχεί η δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υιοθέτησε χθες αυτό το νόμο, ένα από τα πιο επίμαχα μέτρα του οποίου προβλέπει να περιορίζονται οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε 75 ημέρες. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται κατά τρεις ημέρες τη φορά. Η παράταση αυτή πρέπει να εγκρίνεται κάθε φορά από ένα σώμα τριών δικαστών και ο περίπλοκος αυτός μηχανισμός επικρίνεται τόσο από τη δικαιοσύνη όσο και από την αστυνομία.
Η εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα «μαύρη ημέρα» για τη δικαιοσύνη και η «Λ' Ουνιτά», εφημερίδα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, δημοσίευσε τον κύριο τίτλο της με γραμματοσειρά που χρησιμοποιούνταν όταν ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι κυβερνούσε με σιδηρά πυγμή την Ιταλία και ήλεγχε τα μέσα ενημέρωσης.
Το συνδικάτο των δημοσιογράφων κάλεσε σε απεργία για τις 9 Ιουλίου και κήρυξε «ολοκληρωτική αντίσταση χωρίς τέλος» .
Κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ανακοινώσει πως είναι έτοιμα να προσφύγουν στο συνταγματικό δικαστήριο αν ο νόμος περάσει στη σημερινή μορφή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, πράγμα που αναμένεται επειδή η κεντροδεξιά έχει κι εκεί την πλειοψηφία.
Η «Λα Στάμπα» του Τορίνου γράφει πως ο νόμος είναι φτιαγμένος για να «ρίξει την αυλαία» στη δημοσίευση σκανδάλων και απορρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι ότι θα προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Η «Ιλ Φάτο» τον χαρακτήρισε «εγκληματικό νόμο για εγκληματίες» .
Hμερομηνία : 11-06-10
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Η Κύπρος χάνεται παιδιά. Με τα μυαλά των ηγετών μας (όχι μόνον του Ευέλικτου) οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς την τουρκοποίηση. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να εργάζονται για λύση μέχρι τον Δεκέβριο. Όπως ακριβώς επιδιώκουν οι εχθροί μας. Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Με τους ηγέτες που έχουμε, όλα είναι πιθανά και τίποτε δεν αποκλείεται. Με ανύπαρκτη ηγεσία η οποία το μόνο που νοιάζεται είναι να αυξηθούν οι θέσεις για να βολευτούν κι άλλοι ημέτεροι (ήδη θεωρείται δεδομένη η αύξηση των βολευτών από 56 σε 70). Μιλούμε για βολευτές που κάθονται για όλο το καλοκαίρι (ούτε δάσκαλοι να ήταν), που ψηφίζουν περικοπές για τα πάντα από τη τσέπη των εργαζομένων (εκτός από τα δικά τους κεκτημένα - και δεν μας πείθει το 10% της μείωσης που υποτίθεται δέχθηκαν), και υπέρ των "τουρκοκυπρίων συμπατριωτών" μας και των "αιτητών ασύλου". Παρά ταύτα, οι ζοππόβορτοι οι Κυπραίοι δεν βάζουν μυαλό. Σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις το ΔΗΣΑΚΕΛ παίρνει 70%. Ο Θεός να μας λυπηθεί. Χρειάζεται πολύ δουλειά, αρκετές συγκυρίες και νέα πρόσωπα, με νέα μυαλά, στην πολιτική, για να σωθούμε.