Γιατί παραμένει ανοικτός ο φάκελος;

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τι είπατε κύριοι Επίτροποι; Δάκτυλος του Προεδρικού στη Νομική Υπηρεσία; Δεν το πιστεύω!!!!!


Κι όμως η δίωξη συνεχίζεται! Σε σημείο που να προκαλούνται απορίες γιατί και πως το "δεν υπάρχει αδίκημα" και το "δεν υπάρχει απειλή" του Γενικού Εισαγγελέα, έχει μετατραπεί σε συνεχή ταλαιπωρία του συναγωνιστή Ξενή και σε συνεχή κατακράτηση του υπολογιστή εκείνου και της συζύγου του.

Αναδημοσιεύουμε από τη Σημερινή, όπου η έγκυρη Μικαέλλα Λοΐζου, τολμά να ασχοληθεί με ένα θέμα που το Προεδρικό προσπαθεί να κάνει να ξεχαστεί.

Έχει πλέον κανένας αμφιβολία ότι ασκήθηκαν και ασκούνται πιέσεις από το Προεδρικό, σε μια ανεξάρτητη υπηρεσία, τη Γενική Εισαγγελία, για να συντηρείται το θέμα;

Καθυστερεί η Εισαγγελία για το christofias-watch (23/6/2010, "Η Σημερινή" Μ.Λοΐζου)


Για τις 14 Ιουλίου ορίστηκε τελικά η ακρόαση από το Δικαστήριο της αίτησης certiorari, που κατέθεσε ο Ξενής Ξενοφώντος. Πρόκειται για προνομιακό ένταλμα, με το οποίο ζητείται παραμερισμός απόφασης Δικαστηρίου και για να δεχθεί το Δικαστήριο την καταχώρηση τέτοιας αίτησης, θα πρέπει εκ πρώτης όψεως να φαίνεται συζητήσιμη η υπόθεση. Ο Χρίστος Κληρίδης, δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, κατέθεσε την αίτηση, στη βάση της υπέρβασης δικαιοδοσίας αλλά και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων του πελάτη του. Το αίτημα έγινε αποδεκτό, και στις 14 Ιουλίου το Δικαστήριο θα εξετάσει τη νομιμότητα του εντάλματος έρευνας στην οικία του δικηγόρου κ. Ξενή Ξενοφώντος και την κατάσχεση των υπολογιστών του ιδίου και της συζύγου του.

Η υπόθεση έχει «σκαλώσει» στην Εισαγγελία από τις 17 Μαΐου, όπου η Αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά της και παρέδωσε το φάκελο. Οι υπολογιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για επαγγελματικούς σκοπούς, παραμένουν υπό κατάσχεση όλο αυτό το διάστημα, χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίζονται οι λόγοι της καθυστέρησης. Η «Σ» προσπάθησε δύο φορές να επικοινωνήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη για το θέμα αυτό, αλλά δεν κατέστη δυνατή συνομιλία.


Ο Χρίστος Κληρίδης απέστειλε χθες επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση που παρατηρείται. «Λόγω της παρατηρούμενης καθυστέρησης απέστειλα επιστολή στο Γ.Ε. και του ζήτησα να έπαιρνε την απόφασή του αν είναι δυνατόν χθες. Υπενθύμισα την αρχική τοποθέτησή του, ότι το θέμα δεν άπτεται του ποινικού δικαίου», εξήγησε στη «Σ» ο κ. Κληρίδης. «Τονίζω, επίσης, ότι η καθυστέρηση διαιωνίζει την άποψη ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, στην οποία υπάρχουν παρεμβάσεις», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Γενική Εισαγγελία ενδεχομένως να καθυστερεί επειδή αναμένει το αποτέλεσμα του certiorari, ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος υπογράμμισε ότι «η διαδικασία για το certiorari είναι παντελώς άσχετη με την απόφαση για ποινική δίωξη ή όχι. Δεν σχετίζεται με το κατά πόσον μπορείς να αποδείξεις ή όχι κάτι. Το θέμα είναι αν υπάρχει ποινικό αδίκημα ή όχι». Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπό διάφορες περιστάσεις το certiorari μπορεί να πάρει μέχρι και δυο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. «Θα περιμένει τόσον καιρό μέχρι να αποφασιστεί, με βάση τη μαρτυρία που υπάρχει στο φάκελο, αν υπάρχει ποινικό αδίκημα ή αν δεν στοιχειοθετείται υπόθεση;», διερωτήθηκε.


Πάντως, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αρκετή κινητικότητα στην κυπριακή μπλογκοσφαίρα σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς οι μπλόγκερ διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση από τη Γενική Εισαγγελία.


Αλωεύς για το christofias-watch

7 Σχόλια:

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Δεν πιστεύω ότι είναι μόνο θέμα του Παπασάββα. Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όσοι τον ξέρουν όμως, ξέρουν ότι είναι ευθυνόφοβος και ότι δε θέλει να έρθει σε ρήξη με το προεδρικό και με τον Παπασάβα.

Επίσης, είναι γνωστές οι σχέσεις του με τον Παπαπέτρο, το δικηγόρο του Δρουσιώτη. Είναι ένας από τους κολλητούς του Εισαγγελέα. Στην Κύπρο ζούμε!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Παπασάββα,

Κάποτε ήσουν δικός μας άνθρωπος. Κάποτε αγωνιζόσουν κι εσύ για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Κάποτε πίστευες στον Αριστόβουλό Μάνεση.

Σήμερα, όχι απλώς έβγαλες το "χρυσοφόρο σκασμό", αλλά έγινες ο προεδρικός επιτετραμμένος που επιδιώκει να συγκαλύψει και να επικαλύψει νομικά το φασισμό του Προεδρικού εις βάρος του Ξενή Ξενοφώντος.

Κρίμα που πιέζεις για δίωξη του Ξενή!

Ο Κουνναφής και λίγα σου γράφει.

Κρίμα Άκη Παπασάββα. Κρίμα που είσαι Κερυνειώτης, κρίμα που υπήρξες ΕΔΕΚίτης, κρίμα που δήλωνες Δημοκράτης.

Κρίμα που σε ενοχλούσε η δική σου δίωξη κάποτε και έγινες σήμερα εσύ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.

Κρίμα που συντάχθηκες με τις σκευωρίες του Δρουσιώτη και με την Προεδρική Αυθαιρεσία.

Κάποιοι έλεγαν ότι δεν κάνεις για Γενικός Εισαγγελέας, λόγω νομικών.

Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κρίνω.

Εγώ λέω δεν κάνεις, γιατί είσαι εμπαθής. Γιατί δεν είσαι αμερόληπτος!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Νεα εκρηξη αντιδημοκρατικης και καθεστωτικης νοοτροπιας απο τον κυριο χριστοφια πριν απο λιγο. Επιστρεφωντας πριν λιγο απο τις συνομιλιες με τον νεο του "φιλο" κυριον ερογλου δηλωσε στους δημοσιογραφους- "ειχαμε μια φιλικη κουβεντα, ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΙΠΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΠΑ"

ο κυπριακος λαος δεν ενδιαφερεται αν ο κυριος χριστοφιας εφτυσε ηδη τον "φιλο' του τον ταλατ και εκανε καινουριο κολλητο τον ερογλου αλλα η ουσια των συνομιλιων η καλυτερα των προσφορων του.
τι σημαινει "ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ". εν τζαιν το εξοχικο του στο κελλακι η το ανακαινισμενο (δια χειρως μαστρε μιλτη) εντυπωσιακο τετραοροφο του στην μακεδονιτισσα που διαπραγματευεται ο κυριος χρισοτφιας. ειναι τα σπιτια, την ιστορια και το μελλον ΜΑΣ. τι σημαινει μην μου κανετε ερωτησεις. αν καποιοι νομιζουν οτι η απαγορευση ερωτησεων και ενημερωσης αλλα και διαφωνιας δεν ειναι νοοτροπια αντιδημοκρατικη και καθεστωτικη τοτε απλα να υπενθυμισω οτι δεν ειμαστε στην παλια σοβιετικη ενωση ουτε στην ουγκαντα οπου τετοια νοοτροπια θεωρειτο "δημοκρατικη".

arxiepiskopos είπε...

Επειδή κάποιοι "ευαίσθητοι" με κατηγόρησαν ότι ύβρισα την ΠΑΟΛΑ,παραθέτω δυο δικές της αναρτήσεις.Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

EIMAI H ΠΙΟ MEΓΑΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

30 Δεκεμβρίου 2009 6:10 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

ΑΓΑΜΙΑ ΕΓΩ ΡΕ ΒΛΑΚΑ
ΤΟΥΣ ΒΙΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ

30 Δεκεμβρίου 2009 6:41 μ.μ.

katamutras είπε...

ΡΕ ΓΑΡΕ ΑΝΑΙΣΘΗΤΕ ,
ΑΡΧΙΔΙ-ΕΠΙ-ΣΚΟΠΙΑΝΕ
ΠΑΛΕ ΘΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΤΕ ΕΙΣΕ 2 ΒΟΛΕΣ ΓΑΡΟΣ.

ΖΗΤΩ Ο ΓΡΙΒΑΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΑΜΨΩΝ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΧΙΤΕΣ

katamutras είπε...

Και όποιος ξαναβρίσει την Πάολα θα επανέρτω δριμύτερος και χιδαιότερος . τέρμα τα αστεία και η ανοχή. .+-

ΠΑΟΛΑ είπε...

Κάτι αντράκια σαν και εσένα αρχιδομούρη το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν. Αφού δεν έχουν τα @@ να κάνουν οτιδήποτε άλλο.

Εξάλλου ο αυνανισμός είναι το αγαπημένο σπορ του Καθεστώτος και των νεροκουβαλητών του.