Οι δικοί μας και οι δικοί τους μαθητές!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Οι δικοί μας μαθητές, είναι οι ελεύθεροι μαθητές του Αγώνα και της Πατρίδας



Το ΑΚΕΛ εδώ και αρκετά χρόνια, θεωρεί τη νεολαία μας δικό του προνομιακό χώρο.

Έχει επιδοθεί μάλιστα σε ένα εντατικό, ναζιστικού τύπου, παιδομάζωμα, προσπαθώντας να δημιουργήσει νεολαία στα δικά του μέτρα, ελέγχοντας τους μαθητές.

Έτσι, έχει καλλιεργήσει το κίνημα της κατάργησης της στολής και των μακριών μαλλιών, για να εξαντλείται η επαναστατικότητα των μαθητών μας εκεί.

Εμείς πάντως προτιμούσαμε τα μαθητάκια μας επί ΕΟΚΑ, που με τη στολή τους έβγαιναν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αγγλική κατοχή. Προτιμούσαμε τα μαθητάκια με τη στολή, που διαμαρτύρονταν ενάντια στις βάσεις και ενάντια στην τουρκική κατοχή. Τη γενιά του οδοφράγματος (τότε που οι Αττίλες συνέλαβαν τον Πέτρο τον Παπαλεοντίου και άλλους νέους). Η επαναστατικότητα εκείνων των μαθητών μας, δεν κρινόταν από τα μαλλιά και τα γένια και τα τζιν και τις φορμούες. Κρινόταν από το ίδιό τους το αίμα, την ίδια τους την ψυχή.

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να ελέγξει τα σχολεία μας. Μέσω εισδοχής όλo και περισσότερων καθηγητών του (γι' αυτό και σκίζουν τα ιμάτιά τους να μην αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 63- για να μπορούν να βάζουν δικούς τους οι κυβερνώντες). Μέσω ελέγχου των μαθητικών συμβουλίων και κομματικά καθοδηγούμενου μαθητικού "συνδικαλισμού".
Θέλει μαθητές προβατάκια, που τυφλά θα ακολουθούν τον κομματικό τσοπάνη και θα έχουν την ψευδαίσθηση της επανάστασης. Μαθητές που θα τους μαντρίζει σε κλειστά γήπεδα, για να μην ακούγεται η φωνή τους ενάντια στην κατοχή.

Κι όμως. Όταν βλέπουμε σχολικές εφημερίδες, όπως ο Δασουπολίτης και ο Ξυλοπετρίτης, που κυκλοφορεί μαζί του σήμερα, ο βαλλόμενος από το ΑΚΕΛ "Φιλελεύθερος", όταν βλέπουμε έντυπα, όπου οι μαθητές μας ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα και που βάλλουν ενάντια σε φαινόμενα όπως η κατοχή, ο ρατσισμός, οι επισκέψεις στα κατεχόμενα και άλλα πολλά θέματα (στα οποία το ΑΚΕΛ θέλει τους νέους να μην έχουν άποψη), τότε χαμογελάμε από ελπίδα.

Χαμογελάμε βεβαίως και από κακία. Γιατί ξέρουμε ότι εκεί στην ΕΔΟΝ, οι επίδοξοι μαθητοπατέρες, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι τόσο εύκολο να ελεγχθούν οι μαθητές. Και σίγουρα το φυσάνε και δεν κρυώνει!

Ρίμαχος για το christofias-watch

32 Σχόλια:

Κερυνεια είπε...

Τ/Κυπριος ΒΙΑΣΕ 11ΧΡΟΝΗ Ε/Κύπρια


Παιδια το θεμα ειναι πολυ σοβαρο. Δεν γινεται Τ/Κ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ 11χρονη Ε/Κυπρια και το καθεστως να κλεινει τα μάτια ενώ να δειχνει υπερμεtρο ζήλο στην διωξη του ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ μονο για ενα αρθρο.

Ειναι σαν να μας λεει να σας γαμησουν εμπειραζει ομως απαγορευεται να αρθογραφητε ή να εχετε αποψη.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ Ως ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΚΟΠΕΛΙΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩς

Κερυνεια είπε...

Από τον χθεσινό φιλελεύθερο. Σελίδα 18 ή 33 (Δεν θυμάμαι σίγουρα)

Ο Τ/κ διέφυγε, η 11ΧΡΟΝΗ ανήλικη
έμεινε με τα τραύματα



ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣπου συνελήφθη μετά από καταγγελία για
βιασμό ανήλικης, δεν δικάστηκε ποτέ, αφού η υπόθεση κρί-
θηκε «ως μη σοβαρή», αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια
διέφυγε στα κατεχόμενα.
Η σχετική καταγγελία είχε γίνει στην Αστυνομία πέρσι το
καλοκαίρι από τη μητέρα της ανήλικης. Όλα είχαν αρχίσει
πέρσι τον Αύγουστο, όταν η μικρή μόλις 11 ετών, είχε πάει σε
φιλικό οικογενειακό σπίτι για διακοπές. Εκεί ένας Τουρκο-
κύπριος φίλος της οικογένειας που τη φιλοξένησε, φέρεται
να τη βίασε επανειλημμένα.
Το κοριτσάκι δεν μίλησε σε κα-
νέναν, όταν όμως, σύμφωνα
με τη μητέρα του, της είπαν
ότι θα ξαναπάνε διακοπές στο
ίδιο σπίτι, τότε εκμυστηρεύ-
θηκε το τι είχε συμβεί. Αμέσως έγινε καταγγελία στην Αστυ-
νομία και η μικρή εξετάστηκε από ιατροδικαστή που επιβε-
βαίωσε ότι υπήρξε βιασμός, ενώ πρόσθεσε ότι το θύμα χρει-
αζόταν επειγόντως ψυχολογική στήριξη.
Όπως μετέδωσε ψες το «Mega», η μητέρα καταγγέλλει ότι
ουδέποτε κλήθηκε στο Δικαστήριο για να γίνει δίκη, ενώ την
ενημέρωσε κάποιος εισαγγελέας ότι η υπόθεση έκλεισε για-
τί ο Τ/κ κατηγορούμενος δεν εντοπίστηκε, ενώ δεν είχε μπει
υπόδικος γιατί όπως της είπε, δεν ήταν σοβαρή η υπόθεση.
Δεν έφταναν όλα αυτά, η μικρή δεν υποστηρίχθηκε ποτέ
ψυχολογικά από τις κρατικές υπηρεσίες, ενώ ο εφιάλτης της
είχε και συνέχεια αφού υπέστη παρόμοιες πράξεις και από
μαθητές, που άγνωστο πώς έμαθαν για την υπόθεση και την
εκβίαζαν.

Κερυνεια είπε...

Γιατί δεν εκδίδετε ένταλμα σύλληψης? Γιατί σιωπήσατε την ιστορία?? Δηλαδή για να μην χαλάσει το ήδη σάπιο κωλό 'κλίμα' των δήθεν διαπραγματεύσεων ανέχεσαι 'κύριε' πρόεδρε να βιάσει ένας Τ/Κ μια 11χρονη Ε/Κ? Μέχρι σε ποιό σημείο είστε τελικά διατέθημένος να μας εγκαταλήψετε? Είμαστε άνθρωπο και εμέις οι Ε/Κ . Έχουμε ψυχή και εμείς.

έχετε καταντήσει επικίνδυνος και για την δημόσια μας ασφάλεια εκτός από την εθνική και κρατική μας επιβίωση.

Το κρίμα στο λαιμό σας . Είστε ένας χυδαίως λαικιστής χωρίς ίχνος συναισθημάτων αλληλεγγύης πρός τον απλό άνθρωπο.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Έσιει δίκαιον ο Τζιερύνιας. Πρέπει να τον εύρουσιν τζιείν τον Τουρκοκυπραίον που βιάζει.
Να του τον πάρουσιν τζιαί τζιείνου.
Θέλει τον χα χα χα . . .

Unknown είπε...

Για να χουμε καλο ρωτημα η ατιμωρισια βιασμων ανηλικων ισχύει επι το συνόλου του πληθυσμου ή μονο για τους αδιαφθορους Τ/Κ? Οι τιποτε άλλο αλλα ποψε που ενα παω τροχαδιν στο κιπουι να γαμησω 2-3 τουρκοκυπριες που μου εγυαλισαν. Να προσφερω και εγω ρε παιδι μου στην επαναπροσεγγιση να συσφιξουμε τις σχεσεις μας. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ??? Εσχεις κορη αποσο ξερω. Ααν σου την γαμησει Ε/Κ ενα τον παρεις φυλακη ενω του Τ/Κ ενα του κατσεις τσαι εσουνη????

Ηταν να πω τζαι για την μανα του KATAMOUTRA ομως εν χρειαζεται αφου τζινη γαμιεται οικειοθελω σε πολυεθνικη βαση...

Christy είπε...

Όσο αφορά την δημοσίευση για την μαθητιώσα νεολαία μας συμφωνώ και συμπληρώνω ότι αυτά τα "χάλια" θα βιώνουμε όσο:
1. υπάρχουν "στρατευμένοι" καθηγητές που "μορφώνουν" τα παιδιά μας λέγοντας τους ότι κακώς εορτάζουμε την
28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου γιατί δεν είναι κυπριακές γιορτές και εμείς είμαστε Κύπριοι και όχι Έλληνες !!!
2. υπάρχουν άριστοι στην επίδοση (...και ΟΧΙ στο ήθος) μαθητές, κομματικά καθοδηγούμενοι, που αρνούνται να κρατήσουν την Ελληνική σημαία στις εθνικές γιορτές και παρελάσεις γιατί όπως λένε είναι "Κυπραίοι" και όχι "Καλαμαράες" !!! Εδώ θα συμφωνίσω μαζί τους γιατί ...όντως είναι "Κυπραίοι" ( περίφημη ράτσα κυπριακών γαιδουριών)
3. υπάρχουν μαθητές που κατά την διάρκεια του Εθνικού μας ύμνου και την έπαρση της σημαίας "κυλιούνται" στα παγκάκια αρνούμενοι να σηκωθούν καν όρθιοι.
Αυτή είναι η νεολαία μας, αυτή είναι η νέα γενιά, αυτά είναι τα παιδιά μας!!!!

arxiepiskopos είπε...

"...Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να ελέγξει τα σχολεία μας. Μέσω εισδοχής όλo και περισσότερων καθηγητών του (γι' αυτό και σκίζουν τα ιμάτιά τους να μην αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 63- για να μπορούν να βάζουν δικούς τους οι κυβερνώντες). TO ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΜΙΜΗΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΡΙΜΑΧΟ,ΠΟΥ Η ΠΟΛΛΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΕΛΕΠΟ,ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΕΚ ΠΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΙ.ΜΑ ΡΙΜΑΧΕ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ;

arxiepiskopos είπε...

"....Μέσω ελέγχου των μαθητικών συμβουλίων και κομματικά καθοδηγούμενου μαθητικού "συνδικαλισμού". Θέλει μαθητές προβατάκια, που τυφλά θα ακολουθούν τον κομματικό τσοπάνη και θα έχουν την ψευδαίσθηση της επανάστασης. Μαθητές που θα τους μαντρίζει σε κλειστά γήπεδα, για να μην ακούγεται η φωνή τους ενάντια στην κατοχή.

Κι όμως. Όταν βλέπουμε σχολικές εφημερίδες, όπως ο Δασουπολίτης και ο Ξυλοπετρίτης, που κυκλοφορεί μαζί του σήμερα, ο βαλλόμενος από το ΑΚΕΛ "Φιλελεύθερος", όταν βλέπουμε έντυπα, όπου οι μαθητές μας ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα και που βάλλουν ενάντια σε φαινόμενα όπως η κατοχή, ο ρατσισμός, οι επισκέψεις στα κατεχόμενα και άλλα πολλά θέματα (στα οποία το ΑΚΕΛ θέλει τους νέους να μην έχουν άποψη), τότε χαμογελάμε από ελπίδα.

Χαμογελάμε βεβαίως και από κακία. Γιατί ξέρουμε ότι εκεί στην ΕΔΟΝ, οι επίδοξοι μαθητοπατέρες, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι τόσο εύκολο να ελεγχθούν οι μαθητές. Και σίγουρα το φυσάνε και δεν κρυώνει!" EΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΜΙΜΗΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΡΙΜΑΧΟΥ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:ΦΟΙΤΗΤΕΣ "ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ" ΚΟΜΜΑΤΩΝ 92%,"ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΙ ΞΑΝΙΣΜΕΝΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ,ΡΙΜΑΧΕ!

arxiepiskopos είπε...

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ-ΠΙΣΩ-ΤΗΝ Α-ΛΕ-ΞΙΑ!!!

arxiepiskopos είπε...

...ενώ ο εφιάλτης της
είχε και συνέχεια αφού υπέστη παρόμοιες πράξεις και από
μαθητές, που άγνωστο πώς έμαθαν για την υπόθεση και την
εκβίαζαν. ΑΚΑΤΑΓΝΩΤΑ!ΚΑΜΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΤΕΘΚΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!Α,ΗΥΡΑ ΤΟ,ΕΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΕΔΟΝ, ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΤΟΙ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Καλώς την Επαγρύπνηση.

Μα άργησες σήμερα να μπεις Anef_Oriwn. Είχατε κομματική σύσκεψη στην Επαγρύπνιση ή έτρεχες να πάρεις τυρόπιττες στα ανώτερα στελέχη;

Να αφήσουμε όμως τα αστειάκια και να μιλήσουμε και για κάτι σοβαρό. Εσένα δε σε ενοχλεί που άφησαν το βιαστή να ξεφύγει; Βαρυφορτώσατε την Αστυνομία, μετατρέποντάς την σε δεύτερο γραφείο Επαγρύπνησης και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Άσε που υποψιάζομαι, ότι τώρα με την οικονομική κρίση, θα βγάλουν κάμποσους σαν εσένα πλεονάζοντες, αφού η Αστυνομία συμφέρει.

Αν περικόψουν και τους δικούς σας μισθούς τα ανώτερα στελέχη, θα βάζουν παραπάνω μέσα στις δικές τους τσέπες. Μπορεί να πάρουν ακόμη πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Εγώ πάντως, όλους τους τους βλέπω με αυτοκινητάρες, να τρώνε μεσημέρια στα καλύτερα εστιατόρια, να πηγαίνουν διακοπές στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, να χτίζουν σπιταρώνες και εξοχικά και κάποιους σαν εσένα, τους εκμεταλλεύονται για 3 και 60. Κρίμα ρε Anef. Τι παραπάνω έχουν από σένα ο Κυρίτσης και ο Ευαγόρου και παίρνουν τέτοιες πόζες;

Unknown είπε...

re skatomalaka ariepiskope. oi mathites htan 11 xronwn enw o aderfo sou o T/K htan enhlikas. Omws exsiasame emeis ftaime gia oula. ola mesto idio xwneftiri na amvlinoyme tis diafores etsi re skatomalaka???

Tzai to kuriwtero pou thelw na apanthseis einai GIATI TON AFHSAN NAFYGEI??? An htan ellhnokuprios tha ton afhnan? edw mia kathigitria prin 1-2 mhnes thn xseftilisate giati taxates apoplanise mathites 15 xronwn kai telika htan ola psema.

An esxeis arfou mitsia h korh parthn na sou thn filoxsenisei to aderfi sou tzai partou tzai kanena paketo profilaktika na men sou thn kolisei tipote. an theleis tana tou tzai esu re paiderasth

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,νόμιζα πως η εξαφάνιση του ΤΣΙΕΛΕΠΟΥ άφησε δυσαναπλήρωτο κενό βλακείας στο μπλογκ,όμως εσύ με διέψευσες!Eδεκουλα,πάλι με σύγχισες με τον ΑΝΕΦ;Σου έγινε ψύχωση ο άνθρωπος!

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,

«Ψύχωση», είναι πολύ ήπιος χαρακτηρισμός. Έχει πάθει ολοκληρωτική παράκρουση ο άνθρωπος. Πρέπει να ΜΕ θωρεί τζιαι στα ορόματα ΤΟΥ!

******************************
Εν τζιαι ξέρει κανένας να ΜΑΣ πει τι έγινε με τζιείνον τον Ελλαδίτη τον στρατιωτικό που παρενοχλούσε κοριτσάκια στη Λάρνακα;

arxiepiskopos είπε...

Τον κήρυξαν άγιο,μάλλον!

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,λάθος.Άκουσα πως έκλεισαν την υπόθεση πρώτον γιατί μόνον οι βρομότουρτζιοι κάμνουν έτσι πράματα και δεύτερο για να εξοικονομήσουν αστυνομικούς για να παρακολουθούν,να συλλαμβάνουν και να βασανίζουν τους αγωνιστές!(σύνδρομο υης τσάκρας)!Ευθυμήσαμε πάλι,που 'λεγε κι ο Σιεφερλής!

Unknown είπε...

re eiste mpastardoi re. oute ixnos ntrophs kai sevasmou den exete . sevastite to koritsaki re. Makari na mhn sas tuxh re alites . Omws to uthos sas einai apodeiksh tou uthous oloklhrou tou vromo kommatos sas skatopaida.

Nai re o Elladiths den diefuge gia ellada kai h upothesh dierevnite.

RE SKATOMALAKES paiderastes to thema den einai an einai ellhnas i tourkos i italos i katos isxulos. to thema einai GIATI NA TON AFHSOUN NA FUGEI????? EPEIDH EINAI TOURKOS??? Eimai sigouros oti opoiadipote allh ratsa ston planhth na htan den tha ton afhnan na fugei ektos kai an htan thw EDON.

Apologithite skatopaida paiderastes . Makari na men tyxh stis kores sas. Esxete ton nou sas toulaxiston na thn viasei kanenas e/k gia na dikastei alliwes klafta xaralampe

pao giapanda είπε...

ΡΕ ΚΑΤΑ(ΣΚΑΤΑ)ΜΟΥΤΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΙΛΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙ(ΠΑΡΑ)ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΒΟΥΚΚΑ ΣΤΑΛΙΝ!
Ο ΚΕΡΥΝΙΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΕΝΟΣ 11ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ!!
ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,τη βλακεία σου την καταλαβαίνω και την αποδέχομαι.Υπάρχουν και οι διαφορετικότητες.Τη γραφή σου όμως,όχι.Αλήθεια,τι εννοείς με το "katos isxulos" στην προηγούμενη ηλιθιότητά σου;

Ανώνυμος είπε...

Ππε ε ε ε . . .
Αζούλεψεν ο pao τωρά. Μεν φοάσαι ρε, να σούβρομεν τζιαί σέναν έναν.
Ειδεμή αν μεν κραθκιέσαι πήαινε στον Αθανάσιον να σε σάσει. Εν καλός άκουσα.


Γρίβα γρίβα είσαι εδώ;
Γρίβας είσαι τζιαί φαίνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπος προς ΑΙΑΝΤΑ:
Αλήθεια,τι εννοείς με το "katos isxulos" στην προηγούμενη ηλιθιότητά σου;

Ε όι τζιαί ηλιθιότητα. Ο άδρωπος εχασκιάστηκεν τζιαί είπεν τζιαί λλία στα Τούρτζιηκα. Η μητρική γλώσσα έν τζιαί ξιάννεται ποττέ.
Χαράς το πράμαν τζιαί σου.

Unknown είπε...

tzai to sxurotero pou oula re paidkia den einai to oti h astunomia kai h kuvernhsh dinei to dikaiwma stous toyrkous na erkountai kati wres na viazoun 11xrona tzai na pienoun pisw, oute omws kai kati alitirioi fasistakia opws to anrf, to arxiepiskopo, to katamou, to mataxsop, autous pois tous xezei afou ginontai monoi tous reziloi eidika se auth thn periptwsh pou dixnoyn aseveia pros ena 11xrono koritsaki.

TO CEIROTERO EINAI ALLO. Ama klepsane thn soro tou tasou monomias silavane elladites, ton elladith pou parenoxlouse mwra ton vrikane kai egine ntountouki kai ginane oloklhres ekpompes (kai kala ginane), thn kaumenh thn kathigitria thn ekthesane adikws pws taxa parenoxlouse 15xronous, EGW RWTW. TA MME giati to kanane gargara auto to SOVAROTATO THEMA??? Diladi an o Keruneias den to ethore mese ena misostilo se mia xamenh selida tou fileleftherou pws emeis oloi tha to plhroforoumastoun peran autwn pou eixan thn tyxh na to dievasoun???

H EIRHNH TOURKOLIDOU STO TSILEPOVRADO opou thn malakia lalei thn tzai ta psemata, THA KANEI TWRA EKPOMPH GIA THN ADRANIA THS ASTINOMIAS, GIA THN ANEKTIKOTHTA THS KUVERNHSH, GIA THN APOKRIPSH APO TA MME???

EINAI OLOKLHRO KUKLWMA KAI TA MME EINAI SUNENOXOI.

Diladi re skatades ama viasw thn koroula kanenou kathestotikou ena antimetopisete diaforetika to thema??? Tha eisaste pleon euaisthitoi kargiolides???

NTROPH NTROPH NTROPH NTROPH NTROPH
NTROPH NTROPH NTROPH NTROPH NTROPH NTROPH

Unknown είπε...

Arxiepiskope , anef, skatamoutra, poutsopoule kai oloi oi alloi malakes esxete polla pio sovara pramata na kamete gia touto anamenw na apanthsete meta thn mapa tou mountial popse.

Eprepei na kamete tzai lio pamo pou thn epagrupnish kai pou to fitorio twn malakwn..

nai re skatopaida h mapa einai pio shmantikh para to kaumeno to mwro. Omonoia, milths, eedon, skata, fata, potoui tzai kafe

aisixthr

kamia koinwnia pou edrazetoun se adikies den epiviwse, EXOUN GNWSH OI FULAKES

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε Ελλάδα έχασες τα γέριμα, αλλά ουδέν κακόν αμειγές καλού.
Που την μιάν έμεινεν ο ΚΥΡΗΚΑΣ με τον πόρτον στον κώλον, αλλά τζιαί το μπλοκ ξιπόρτοτον.
Αν πει τζιαί ξισπάσει όμως, εν να μας πορτοποιήσει ούλλους.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Συγχαρητήρια συναγωνιστές της Επιτροπής για την ανάρτηση. Έχετε αγγίξει ένα φλέγον ζήτημα. Το ιδεολογικό παιδομάζωμα που εφαρμόζει το AKEL κατά της νεολαίας μας.

Στα κολαστήρια της ΕΔΟΝ λοβοτομούνται Ελληνόπουλα και μετατρέπονται σε γενίτσαρους. Όπως γινόταν επί Τουρκοκρατίας. Στην Αγγλική Σχολή εορτάζονται τα μπαιράμια.

Οι Τ/Κ "αδελφοί" μας βιάζουν κοπελίτσες και η αστυνομία μας προστατεύει στη σημαία τους και κυνηγά αντικαθεστωτικούς πολίτες.

Το ΔΗΣΑΚΕΛ μεθοδεύει περιορισμό της Δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική ολιγαρχία.

Το Καθεστώς έχει δυαλύσει τα πάντα. Θα αντέξουμε ακόμα τρία χρόνια;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

νεος απο-φυτο-ς των σεμιανριων των περβολιων ,ο σ-καταμουτρας. η "σημαια" του ψευδοκρατους στην κομματικη κερκιδα εχει καταγραφει στην ιστορια ρε τουρκοσπορε. αν σας ειχαν μαθει τι ειναι η αντροπη, θα αντρεπεσουν ρε εποικοσπορο κοπροσκυλλο,

katamutras είπε...

Ο Γρίβας που πολέμησε σαν απλός στρατιώτης τους Τούρκους στη Μικρά Ασία, σαν Επιτελάρχης του Ιταλούς στην Πίνδο και σαν αρχηγός της ένδοξης «Χ» τους γερμανούς και τους κομμουνιστές στην Αθήνα.

Ο Λεβεντόγερος της ΕΟΚΑ, Ο άνθρωπος που νίκησε την παντοδύναμη Βρετανική αποικιοκρατική δύναμη και έκανε τον κατά τ΄ άλλα ανίκητο στρατάρχη Χάρτιγκ, να γράψει για τον Γρίβα «Είναι εξαιρετικός οργανωτής και ειδικός αρχηγός ανταρτών… Εφόσον ο Γρίβας βρίσκεται στην Κύπρο, η ΕΟΚΑ θα διατηρήσει τη δύναμή της».

Ο Γρίβας μετά την επιβολή των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, αναγκάζεται να φύγει από την Κύπρο. Στις 17 Μαρτίου 1959 φτάνει
στην Αθήνα όπου τον περιμένει πλήθος επισήμων και λαού. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Θεόκλητος στεφανώνει τον Διγενή με χρυσό στεφάνι. Την επομένη η Βουλή των Ελλήνων τιμά τον Γρίβα. Ο Ροδόπουλος, τότε πρόεδρος της Βουλής διαβάζει:
«Η Βουλή των Ελλήνων τιμώσα τον γενναίον στρατιώτην και άπαντας τους υπό την ηγεσίαν του αγωνισθέντας δια την ελευθερίαν της Κύπρου, αποτίει φόρον τιμής εις τους ηρωικούς νεκρούς και τα θύματα του ένδοξου αγώνος. Εκφράζει την βαθείαν ευγνωμοσύνη του Έθνους προς πάντας τους γενναίους μαχητάς. Κηρύσσει τον ένδοξον και ηρωικόν αξιωματικόν του Ελληνικού στρατού Γεώργιον Γρίβα (Διγενή), ΑΞΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"

katamutras είπε...

Πουτανα η μάνα του που θα γράψει κάτι το άσχημο για την ΠΑΟΛΑ η το αξιον τέκνον του έθνους το λεβέντη ΓΡΙΒΑ.

Ο ΔΗΣΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΜΟΥΣΚΟΣ !!!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

katamutras είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ..
ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ – ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ – ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ Τ/Κ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ.
ΛΑΜΠΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΤΟΥ 50 .

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΕΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ

Unknown είπε...

Συγχαρητηρια στον απλό κόσμο και παραδοσιακό ψηφοφόρο του akel.
Τα μηνύματα που έρχονται απο την προπαγανδιστική εκστρατεία του akel είναι άκρως ενθαρυντικά . Παρατηρείται μεγάλη αδυναμία απο τα επιτελεία των επαγρυπνιτών και των ‘πεφωτισμένων’ ώστε να μποροέσουν να πείσουν την πλειοψηφία της εκλογικής τους βάσης. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, ελάχιστες , παρατηρήθηκε το φαινόμενο να διώχνουν κλοτσιδών τα κομματικά ανδρίκελλα από τα σπ΄λιτια τους. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και το στέρεο οικοδόμημα του akel κινδυνεύει σήμερα άμεσα από το άλλωτε δυνατό του στοιχείο που ήταν η άρικτη συνοχή μεταξύ του κόμματος και τον απλών ανθρώπων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ που επιτέλους δείχνει πως ξυπνά και έχει δική του άποψη και γνώμη.

Έφτασε ο καιρός για σημαντικέ ςπολιτικές ανατροπές στο όλο σκηνικό της Κύπρου. Τα γερασμένα και αγκιστρωμένα μυαλά καιρός είναι να αδειάζουν τον τόπο και να αποσυρθούν στην μίζερη μοναξία τους και στις δυσβάσταχτες τους τύψεις.

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΟΠΕΛΙΑ

Unknown είπε...

επεριστατωμενεσ επιστημονικεσ ερευνεσ για την ελληνικοτητα τησ κυπρου

Διάλεξη για την Κύπρο στην Ακαδημία Αθηνών


«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω στα 1.200 π.Χ.: Τυχοδιώκτες, έμποροι ή μετανάστες;», ήταν το θέμα διάλεξης που έδωσε πρόσφατα ο καθηγητής Βάσος Καραγιώργης στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι Ξένος Εταίρος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ακαδημίας καθ. Κωνσταντίνου Σβολόπουλου.
Το θέμα είναι άκρως επίκαιρο και συζητείται ζωηρότατα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου. Αφορά όχι μόνο την Κύπρο και τον αποικισμό της από Αχαιούς Έλληνες μετά την κατάρρευση των μυκηναϊκών ανακτόρων γύρω στα 1.200 π. Χ. και την πολιτική αναταραχή και το μεταναστευτικό κύμα που επακολούθησε, αλλά και πολλούς χώρους της Ανατολικής Μεσογείου, από την Ταρσό της Κιλικίας και την περιοχή γύρω από τις εκβολές του Ποταμού Ορόντη, ώς τις νότιες της Φιλιστίας στην Παλαιστίνη. Ο ομιλητής παρουσίασε υλικό που προέρχεται από πρόσφατες ανασκαφές και που συνηγορεί πειστικά υπέρ της εγκατάστασης μεταναστών από το Αιγαίο, τόσο στην Κύπρο, όσο και στους χώρους που αναφέρονται πιο πάνω. Το υλικό αυτό είναι κυρίως μυκηναϊκού τύπου χύτρες και αγνύθες αργαλειών, που έφεραν μαζί τους οι γυναίκες των μεταναστών, ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται και στα μέσα της τρίτης χιλιετηρίδας π.Χ., όταν μετανάστες από την Ανατολία εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο, γεγονός που κανείς δεν αμφισβητεί. Στη Συροπαλαιστίνη η παρουσία των Αιγαίων μεταναστών και οι πολιτιστικές καινοτομίες που εισήγαγαν είναι εμφανείς μόνο για 50 περίπου χρόνια, γιατί γρήγορα αφομοιώνονται από τους γηγενείς πολιτισμούς. Στην Κύπρο όμως ο κατατεμαχισμός της κεντρικής εξουσίας του βασιλιά της Αλάσιας (Κύπρου) βοήθησε ώστε να ριζώσουν οι Αιγαίοι μετανάστες και να ενισχυθούν από νέα κύματα, κυρίως κατά τον 11ο αι. π. Χ., που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επικράτησή τους, στην ίδρυση ελληνικών βασιλείων και στον Εξελληνισμό του νησιού.
Ο τίτλος της διάλεξης του καθηγητή Καραγιώργη αποτελεί μέρος του θέματος που θα απασχολήσει για δύο μέρες στις αρχές Νοεμβρίου του 2010 ένα Διεθνές Συμπόσιο που οργανώνεται από το Ίδρυμα «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» και το Πανεπιστήμιο Κύπρο στη Λευκωσία. Η διάλεξη στην Ακαδημία Αθηνών παρακολούθησαν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, η τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, πρώην πρέσβεις

Κερυνεια είπε...

Προς Επιτροπή

Φίλοι μήπως γνωρίζεται απο που θα μπορούσαμε να βρούμε το πιο κάτω καταπληκτικό ντοκιμαντέρ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ


Η διαφώτιση της Αδούλωτης κερύνειας


Όταν οι πολίτες υποκαθιστούν τους πολιτικούς, οι οποίοι παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων τότε έχουμε αποτελέσματα , όπως το ντοκιμαντέρ της Αδούλωτης Κερύνειας , υπό τον τίτλο « Κυπριακό: μύθοι και αλήθειες». Η εξαιρετική προσπάθεια των ανθρώπων μιας προσφυγικής οργάνωσης η οποία θα μετατραπεί σε όπλο στα χέρια των Κυπρίων για διαφώτιση στο εξωτερικό, αλλά και για να αποδοθούν με σαφήνεια κάποιες αλήθειες και στο εσωτερικό, ιδιαίτερα στα παιδιά που δεν γνώρισαν το Κυπριακό ή παρασύρονται από τις σειρήνες.
Βλέποντας αυτή την προσπάθεια μιας οργάνωσης για διαφώτιση διαφαίνεται καθαρά η αναλγησία, η ανικανότητα , για να μην πούμε και κάτι σοβαρότερο, των εκάστοτε κυβερνώντων, οι οποίοι σκορπίζανε τα χρήματα της διαφώτισης , χωρίς να έχουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία της Αδούλωτης Κερύνειας, μιας προσφυγικής οργάνωσης που αγωνίζεται για επιστροφή στην Κερύνεια, κλείνοντας στ’ αυτιά στους ρεαλιστές που τους υποδεικνύουν να ξεχάσουν τα σπίτι τους. Χωρίς τις ρίζες ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει; Βλέποντας το ντοκιμαντέρ στην εκπομπή ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ με τον Παύλο Μυλωνά, νιώσαμε δέος μπροστά σε ανθρώπους , όπως ο Σιεκκέρσαβας και ο Σολέας που αγωνίζονται για τον πόθο της επιστροφής. Η δουλειά του ταλαντούχου Ιωάννη Κοζάκου που έφτιαξε το ρεπορτάζ, απέδειξε ότι η συνύπαρξη του επαγγελματισμού με την ευσυνειδησία και την ευαισθητοποίηση, οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα.