Αλληλεγγύη στον Ξενή Ξενοφώντος

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010


Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στον «ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ» για την αγωνιστική του στάση και για την άοκνη προσπάθειά που καταβάλλει για να διασώσει την Κυπριακή Δημοκρατία, που κινδυνεύσει από τους χειρισμούς Χριστόφια. Τον συγχαίρω επίσης για την αγωνιστική του συνέπεια, αλλά και για την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον του για τους συναγωνιστές του. Τον ευχαριστώ που με την πρόσκλησή του να συμπαρασταθούμε τον καταδιωκώμενο πολιτικά, δικηγόρο ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, θυμίζει σε όλους το καθήκον μας. Μας θυμίζει ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Ξενή Ξενοφώντος, θύμα του οδοστρωτήρα της κυπριακής πολιτικής ζωής.

Πλησιάζουν δυο μήνες από την διατεταγμένη έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του στις 6:30’ το πρωί. Κι από τότε κρατούν την υπόθεση ανοικτή για να μας θυμίζουν ότι μπορεί και στη δική μας εξώπορτα να ακούσουμε το κτύπημα της εξουσίας στις 6:30’ το πρωί. Τι περιμένουν λοιπόν; Είναι πλέον κατανοητό ότι η εξουσία καταδιώκει το ελεύθερο φρόνημα και όχι την παράνομη πράξη. Γιατί, όπως ομολογούν τα αντηχεία της εξουσίας, θεωρούν την κριτική, ως παράνομη πράξη, επειδή την ταυτίζουν με υπονόμευση και προσπάθεια εξόντωσης του προέδρου.

Καλούμε την εξουσία να δώσει τέλος στην παράνομη δίωξη και την ταλαιπωρία του κ. Ξενοφώντος, της συζύγου του και του νεογέννητου της οικογένειας που γνώρισε τον οδοστρωτήρα εξ απαλών ονύχων.

Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι αθώος.

‘Ενοχοι είναι αυτοί που παρακολουθούσαν την σύνδεσή του στο ίντερνετ. Αυτοί που κατασκεύασαν "ποινικά αδικήματα", από πράξεις στις οποίες οι ίδιοι παραδέχονται ότι ο Ξενής δε συμμετείχε, απλά για να φιμώσουν ένα ιστολόγιο και να τρομοκρατήσουν όσους διαφωνούν μαζί τους!

Αγαπητέ Ξενή Ξενοφώντος, σου εκφράζουμε την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας. Για σένα το κακό, μπόρα είναι και ελπίζουμε ότι θα περάσει. Για την Κύπρο όμως, πιθανόν να είναι καταιγίδα, που θα την καταποντίσει. Για τούτο είναι ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να σώσουμε την Κύπρο.

Θεόφιλος για το christofias-watch

6 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα μεγάλα λόγια ανεφ αλλά ποια από όλες τις απόψεις που έχεις θέλεις να σέβομαι αυτήν που εκφράζεις ως ΑΝΕΦ ή αυτή που εκφράζεις ως ΠΡΩΜΙΘΕΑΣ; Πόσο ηθικό είναι να παρουσιάζεσαι με 2 nicks σε ένα blog;

Ακόμα δεν απάντησες στην ερώτηση.

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...Emerson
[δαήμονα επί του νηπιαγωγεικού χιούμορ και μάστορα στες υπεκφυγές – το ξανακάμες στη συζήτηση μας για τη Νότιο Αφρική]

Ο/Η Emerson είπε...
Το θέμα όμως είναι ότι τη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική την έκανα με τον ΠΡΩΜΗΘΕΑ και όχι μαζί σου!! Ο ΠΡΩΜΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ;

Unknown είπε...

Φίλε Ξενή

μπορει να μην γνωριζούμαστε ομως όπως σου είπα και στο μαιλ που σου έστειλα προ ενός μηνός κράτα γερά και να ξέρεις πως ΟΛΟΙ είμαστε μαζί σου με όποιο τρόπο χρειαστεί ή απαιτηθεί από τις εξελίξεις. Μοναδική μου παράκληση την οποία σου παράθεσα και τότε είναι να ενεργοποιήσεις ξανά την εξαίσια αρθογραφία σου στο προσωπικό σου μπλόγκ δείχνοντας έτσι στους φασίστες πως δεν μπορούν να αντιταχθούν στην ελεύθερη σκέψη και λόγο. Ο βρώμικος τους πόλεμος είναι εκ' των προτέρων καταδικασμένος. Φίλε επέστρεψε δρυμίτερος με τον φλογερό σου λόγο και την εύστοχη κριτική σου. Όλοι εμείς χρειαζόμαστε παλικάρια σαν εσένα να είναι ενεργά. Θέλεις δεν θέλεις την στιγμή αυτή εκπροσωπείς όλους μας για αυτό μην δώσεις την ικανοποίηση στους φασίστες του ΔΥΣΑΚΕΛ έστω να νομίσουν πως μπορούν να τρομοκρατήσουν ανθρώπους δημοκράτες .

ΚΡΑΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.

katamutras είπε...

Τελευταίο αποτέλεσμα παγκοσμίου κυπέλου
Emerson - Anef_Oriwn : 10 – 0 . σημειώσατε 1


Ο ΔΗΔΥ αντιπολίτευση
Το ΕΥΡΩΚΟ αντιπολίτευση
Η ΕΔΕΚ αντιπολίτευση
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ αντιπολίτευση
Το 98% του ΔΗΚΟ αντιπολίτευση

ΤΟΥΡΚΟΦΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΡΙΖΕΣΑΙ ?

Unknown είπε...

ΜΑΤΣΟΥΚΑ

το τελικο αποτελεσμα ειναι 10-1 . Φαινεται πως εφυγες λιγο πριν να τελειωσει.

Ουτοπος - Συμπολιτευση

Unknown είπε...

Συγνωμη

11-1

Αδεσμευτοι - Αντιπολιτευση

Ανώνυμος είπε...

Το Ιερατείο κι οι μαύρες ακρίδες.

Στα χώματα που στέκομαι γεννήθηκαν Θεοί και Ήρωες, στα ποτάμια που ρεμβάζω έπλεναν τα κορμιά τους λιγερόκορμες κοπέλες κόρες του Φωτός και των Μύθων.
Ο αέρας που αναπνέω κουβαλά ακόμα ιαχές πολέμου και το τραγούδι των Σειρήνων, η θάλασσα που αντικρύζω βαστά ακόμα την αλμύρα του Νόστου και τα δάκρυα του Οδυσσέα.
…αυτά δεν καταφέρατε να τα διαγράψετε από τη χώρα τούτη.
Σαν κοράκια μαύρα , πέσατε πάνω σε αυτή τη γη για να τη ματώσετε..σκαρφαλώσατε σαν τους σκορπιούς στα τείχη για να βρεθείτε στα δωμάτια ηγεμόνων και να τους μολύνετε με το σάλιο και το δηλητήριο σας. Μα δεν σας έφτανε αυτό, πάντοτε ζητάτε περισσότερα.
Σε σκοτεινά δωμάτια, γράψατε την ιστορία ενός μεγάλου και ταπεινού μύστη…βάλατε στο στόμα του λόγια δικά σας και καλύψατε την ξανδιαντροπιά σας με μαύρα ράσσα και ρουμπινάτες μήτρες.
Γκρεμίσατε τους Ναούς του Κάλλους και με τα συντρίμμια χτίσατε τους δικούς σας για να γεμίσει η προσευχή παγκάρια. Με σημαία τη λέξη Αγάπη, σαρώσατε τούτον τον τόπο για να “σώσετε τις ψυχές αλλοθρήσκων” και μετατρέψατε τον Έλληνα σε Εθνικό…στον βράχο που ο Δίας πλάκωσε τον Τιτάνα Άθω, χτίσατε κάστρα ψηλά κι αγέρωχα.
Μέσα στη βουή και την αντάρα, δεν διστάσατε να ανοίξετε την πίσω πόρτα (κερκοπορτα), για να εξασφαλίσετε όσα είχατε καταφέρει και να μπορέσετε να ζητήσετε τη δίκαιη ανταμοιβή σας….
Προσπαθήσατε να σταματήσετε τους λίγους που παλεύαν για ελευθερία με αφορισμούς και κατάρες (1821) κι όταν είδατε πως το ποτάμι γίνεται χείμαρος σπεύσατε να δηλώσετε παρόντες στην Ιστορία.
Όταν η ακρίδα που έτρωγε αυτή τη γη εκδιώχτηκε μετά από 400 χρόνια, εσείς βρεθήκατε με Χρυσόβουλα, Σιγίλια και Φιρμάνια… έχοντας δικές σας λίμνες και περιουσίες που θα έπρεπε να ανήκουν σε όλους.
Σαν τα σαλιγκάρια συρθήκατε πάνω στις ματωμένες μπότες ενός νέου κατακτητή (Χιτλερ) που νόμιζε πως θα γίνει ηγεμόνας του κόσμου…και πάλι επιβιώσατε..στα χρόνια που τα κάρα έτριζαν από το βάρος των παιδικών άψυχων κορμιών που τα έτρωγε η πείνα κι η ανέχεια…
Κι όταν ξαναέλαμψε ο ήλιος της ελευθερίας στην χώρα αυτή, γίνατε ο “Φάρος” που έπρεπε να ακολουθήσει ο λαός.
Μετά από καιρό κάποιοι φαιδροί ίσκιοι σας έκαναν σημαία για τη γελοία “επανάστασή” τους (Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών) ….κι εσείς συνεχίσατε να ροκανίζετε ,λεκιάζοντας τα “Ιερά” σας γένια, χορεύοντας τσάμικο και χειροκροτώντας με χαρά ηλίθιους λόγους περί “ασθενούς εις γύψον”.
Κι όταν ξανάβασίλεψε η Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, δηλώσατε άγνοια για το τί είχε συμβεί διότι ουδέποτε είχατε ασχοληθεί με τα εγκόσμια.
Τώρα περιφέρεστε με αλεξίσφαιρες λιμουζίνες, φορώντας ακόμη χρυσά και ρουμπίνια…περπατάτε σε διαδρόμους Μεγάρων και ζητάτε να πλουτίσετε κι άλλο.
Φάτε ! Φάτε κι άλλο , το ράσσο έχει ακόμα περιθώριο να φουσκώσει…φάτε κι άλλο και πάντα το βλέμμα σας στο πιάτο, γιατί αν κοιτάξετε από το παράθυρο περνάνε κλούβες με ανθρώπους που φυλακίζονται για ευτελή χρωστούμενα στις τράπεζες, ποσά και νιάτα που νοικιάζεται ο κόπος τους για λίγα ευρώ….φάτε ήσυχοι…ο παππούς με την φτωχή σύνταξη θα ρίξει και πάλι τον οβολό του “υπερ πτωχών κι αδυνάμων”.
Φάτε γιατί το κοπάδι ακόμα είναι στο μαντρί και κοιμάται.