“Χριστόφειον Άγος”

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010


Αναδημοσιεύουμε άρθρο του κ.Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, γνωστού αρθρογράφου και εξαιρετικού συγγραφέα, που προέρχεται από τις τάξεις της Αριστεράς στην Ελλάδα.


Έχει γράψει δύο βιβλία σχετικά με την Κύπρο, το
"Η αρπαγή της Κύπρου" και το "Η Κύπρος σε παγίδα".


Το πιο κάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Επίκαιρα στις 03/06/2010 και στο ιστολόγιο του.


Νησί της Αφροδίτης και της Ευρώπης την είπανε,
νησί της “Προδοσίας και της Αναξιοπρέπειας” κινδυνεύει στο τέλος να καταλήξει. Ο λόγος για την Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία, που υπέστη, με ευθύνη του Προέδρου, αλλά και των κομμάτων που τον υποστήριξαν, συντριπτικό ηθικο-πολιτικό Βατερλώ, με τον τρόπο που χειρίσθηκε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.


Η κυπριακή κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος εμφανίστηκαν να «μαχαιρώνουν» πισώπλατα το κίνημα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους, να τρομοκρατούνται ανοήτως από τις Ισραηλινές απειλές, να καταδιώκουν παρανόμως και βλακωδώς ομάδα Ευρωπαίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και προσωπικοτήτων. Πρακτικά,
κατέστησαν, ως μη όφειλαν, το κυπριακό κράτος προέκταση των Ισραηλινών υπηρεσιών! Σπατάλησαν στους πέντε ανέμους ένα σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο, ανεκτίμητης αξίας για τις σχέσεις τους με τον αραβοισλαμικό κόσμο…


Υποκύπτοντας στις ισραηλινές πιέσεις ο κ. Χριστόφιας απαγόρευσε τον κατάπλου και απόπλου των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η κίνηση αλληλεγγύης στη Γάζα, επικεφαλής του κυπριακού τμήματος της οποίας ήταν ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, το άφησε όμως να περάσει, στη λογική «η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, το κίνημα τη δική του» και θεωρώντας δεδομένο ότι θα βρεθεί μια σολομώντεια λύση.


Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για το Ισραήλ, που ζήτησε και πέτυχε από τον Χριστόφια,
με δεύτερη, αμφισβητούμενης νομιμότητας διαταγή, να εμποδίσει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που έφτασαν στην Κύπρο να νοικιάσουν βάρκες και να ανοιχτούν για να φτάσουν στα πλοία!!


Οι κυπριακές αρχές έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την επιβίβαση στον στολίσκο της Ελευθερίας ομάδας Ευρωπαίων βουλευτών και ευρωβουλευτών, η παρουσία των οποίων είχε αποτρεπτική σημασία για τυχόν ισραηλινή επίθεση! Για λόγους πρακτικούς, χρόνου κλπ., οι βουλευτές προτίμησαν να επιβιβασθούν από την Κύπρο στον στόλο. Οι κυπριακές αρχές (και τα κόμματα που έκαναν «πλάτες» στον Πρόεδρο), καθυστερώντας την αποστολή και επιχειρώντας να αποτρέψουν την επιβίβαση στον στόλο ομάδας
που μπορούσε να λειτουργήσει ως ασπίδα του, πρακτικά ενήργησαν κατά τρόπο που θα μπορούσε να διευκολύνει την δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού.


Χρησιμοποιώντας μάλιστα, όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα, απείλησαν και τρομοκράτησαν ακόμα και τους Κύπριους βαρκάρηδες για να μην μπορέσει να φύγει η αντιπροσωπεία. Επεχείρησαν επίσης να τρομοκρατήσουν τους Ευρωπαίους βουλευτές και ευρωβουλευτές,
φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν με σύλληψη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη!


Οι κυπριακές αρχές περικύκλωσαν την ομάδα με δεκάδες άνδρες της ΚΥΠ και περιπολικά της αστυνομίας, ενώ ακολουθούσαν τους βουλευτές και ευρωβουλευτές ελικόπτερα από αέρος και φουσκωτά με ενόπλους στις παραλίες!
Όταν σε κάποια στιγμή ο Κουράκης θέλησε να τηλεφωνήσει στον Λυσσαρίδη, διαπίστωσε ότι του είχαν μπλοκάρει ηλεκτρονικά το τηλέφωνο, ενώ, όπως μας λέει, είναι βέβαιος ότι παρακολουθούσαν το κινητό του, γιατί, όταν πήγε να συναντήσει έναν βαρκάρη σε ερημική παραλία, συνάντησε φουσκωτά με ενόπλους καταδρομείς! Οι Ελληνοκύπριοι παλληκαράδες του κ. Χριστόφια μπορεί να μην έχουν ρίξει μια ντουφεκιά κατά του κατακτητή 35 ολόκληρα χρόνια, που διεξάγεται ο δήθεν αγώνας κατά της ξένης εισβολής, επέδειξαν όμως πολύ θάρρος και ακόμα περισσότερο θράσος με άοπλους και άμαχους βουλευτές από την Ευρώπη, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό αλγεινές εντυπώσεις για την Κύπρο.


Οι κυπριακές αρχές, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους Ισραηλινούς, παραβίασαν επίσης όλους τους νόμους του Θεού και των ανθρώπων, αρνούμενες να προσέλθουν σε βοήθεια των πλοίων Τσάλλεντζερ 1 και 2 που έπλεαν στα ανοιχτά της Κύπρου και κινδύνευσαν με βύθιση!!! Οι Κύπριοι παλληκαράδες είπαν μάλιστα στον καπετάνιο να παέι στα κατεχόμενα να του επισκευάσουν το σκάφος! Τέτοιος πατριωτισμός!


Εκ των υστέρων, και αντιμέτωποι με τα ανυπέρβλητα πλέον εμπόδια των κυπριακών αρχών, οι ακτιβιστές αποφάσισαν στην πλειοψηφία τους να περάσουν στα κατεχόμενα και να βρουν από κει μέσο να πάνε στον στόλο που έπλεε στα ανοιχτά. Τα περισσότερα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ τους κατηγορούν τώρα γιατί πέρασαν στα κατεχόμενα για να πάνε να συμπαρασταθούν, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στους Παλαιστίνιους.
Εμείς ξέρουμε όμως μόνο δύο Ελληνμοκύπριους που το έκαναν αυτό για την πατρίδα τους, τον Ισαάκ και τον Σολωμού. Βλέπουμε αντίθετα, με την ανοχή των κυπριακών αρχών, χιλιάδες Ελληνοκύπριους να περνάνε στα καζίνο των κατεχόμενων. Ο καθένας καταλαβαίνει όπως νομίζει τον πατριωτισμό, αλλά και λίγη Αιδώς απέναντι σε αγωνιστές δεν βλάπτει…


Αν αύριο ή μεθαύριο, ως αποτέλεσμα της
βλακώδους, αν όχι αντικειμενικά προδοτικής κυπριακής πολιτικής, και της διείσδυσης των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε ένα κυπριακό κράτος-σουρωτήρι, όπως φαίνεται, τα μουσουλμανικά κράτη αρχίσουν να αναγνωρίζουν την ΤΔΒΚ, που θα πάει άραγε να κρυφτεί ο κ. Χριστόφιας και όσοι στηρίζουν την πολιτική του;

Ε δε θα χρειαστεί να κρυφτεί ο Πρόεδρος βρε παιδιά...
Αφού είπαμε ότι βρισκόματε πάντα ένα βήμα μπροστά...

από το χείλος του γκρεμού!


Μέχρι τώρα στην ελληνική ιστορία κάτι τελείως ασήμαντα πρόσωπα, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, όπως ο Μακάριος, ο Γρίβας, ο Λυσσαρίδης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Μιχάλης Ράπτης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής καταλάβαιναν όλοι, και παρά τις απίθανες διαφορές τους σε όλα τα άλλα, μια στοιχειώδη ιστορική και γεωπολιτική αλήθεια: ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει η Ελλάδα να συσπειρώσει όλο το Ισλάμ πίσω από την Τουρκία, αυτό δηλαδή που θα καταφέρει με την βλακεία, τη διάβρωση και την υποτέλειά του ο σημερινός πολιτικός κόσμος Λευκωσίας και Αθήνας, οι φωστήρες που έχουν άλλωστε οδηγήσει σε όλους τους τομείς τον ελληνικό λαό, σε Ελλάδα και Κύπρο, ένα βήμα από την οριστική καταστροφή!


Παρασκηνιακά, οι Κύπριοι διπλωμάτες ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ τους απείλησε με δρομολόγηση κρουαζιερόπλοιου μεταξύ Χάιφας και κατεχομένων. Αν υπήρξε, αυτή ήταν μια
απειλή για ηλίθιους, προορισμένη μάλλον να προσφέρει ένα πρόσχημα σε όσους θέλουν να υποταγούν. Γιατί μόνο ηλίθιοι θα μπορούσαν να πιστέψουν, με το επίπεδο των τουρκοισραηλινών σχέσεων που υπήρχε και προ της τραγωδίας, ότι ήταν πιθανή μια τέτοια δρομολόγηση. Εν πάσει περιπτώσει, είναι δυνατόν οποιαδήποτε χώρα να υπαγορεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία την εξωτερική της πολιτική, απειλώντας ότι θα βάλει ένα φέρι μπωτ; Είναι σοβαρά πράγματα και σοβαρά κράτη αυτά;


Οπαδοί συμμαχίας με το Ισραήλ σε Κύπρο/Ελλάδα
Ελλάδα και Κύπρος είμαστε από τις πιο καθυστερημένες χώρες της υφηλίου. Εφαρμόζουμε στην Ελλάδα τον νεοφιλελευθερισμό 35 χρόνια μετά τους πρώτους που το έκαναν κι όταν όλος ο κόσμος τον εγκαταλείπει! ‘Ετσι και με το Ισραήλ. Τώρα που κλονίζεται η ισχύς του παγκοσμίως, εμείς οι καθυστερημένοι, σκεφτόμαστε να κάνουμε συμμαχία μαζί του! Όπως αναπτυχθήκαμε με δανεικά, όπως περνάμε τα μαθήματα με αντιγραφή, όπως κάνουμε παντού τον έξυπνο, έτσι νομίζουν οι πολιτικοί μας ότι θα μπορέσουν να κάνουν δυναμική εξωτερική πολιτική χωρίς όμως κινδύνους, όπως π.χ. αυτούς που αναλαμβάνει ο Ερντογάν με τον Πούτιν ή με το Ιράν. Νομίζουν ότι θα γίνουν ακίνδυνα ισχυροί προσκολλούμενοι σε μια ισχυρή δύναμη.


Η ιδέα αυτή είναι μάλιστα δημοφιλής σε σημαντικούς συμβούλους των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά και σε ορισμένους αξιωματικούς της Αεροπορίας, που θέλουν μαχητική εξωτερική και αμυντική πολιτική, αλλά δεν είναι πολύ δυνατοί στην πολιτική σκέψη και δεν ξέρουν ότι ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής και όχι η πολιτική του πολέμου.


Ξεχνάνε βέβαια τον ρόλο του Ισραήλ το 1974, ξεχνάνε τη υποστήριξη και το ενδιαφέρον του για το σχέδιο Ανάν. Ξεχνάνε ότι οι ‘Ελληνες είμαστε παληοί κάτοικοι της περιοχής, γηγενείς, δε θελήσαμε να κάνουμε ποτέ ή να συμμαχήσουμε με τους Σταυροφόρους, αντίθετα, υποφέραμε από αυτούς. Κατοικήσαμε χιλιάδες χρόνια εδώ και θέλουμε να ζήσουμε άλλα τόσα τουλάχιστο. Αν είμαστε ανίκανοι να παράγουμε στρατηγικές, και είμαστε, τουλάχιστον ας ακολουθήσουμε τη μεγάλη σοφία της ιστορικής μας εμπειρίας. Είναι και αυτή ένας σπουδαίος μπούσουλας.


Το πρόβλημά μας άλλωστε δεν είναι τόσο ποιες συμμαχίες θα κάνουμε, είναι η συγκρότησή μας ως υποκείμενο.
Οι καραγκιόζηδες δεν μπορούν να κάνουν καμία συμμαχία και με κανένα, μόνο υποτελείς ραγιάδες μπορούν να είναι. Και για μικρός λαός που είμαστε, η αξιοπρέπεια είναι το πιο μεγάλο μας όπλο – και ένα από τα εθνικά ουσιώδη εν ανεπαρκεία.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

11 Σχόλια:

Δίας είπε...

Ούσσου Ολάν,
Επειδή, από ότι αντιλαμβάνομαι έχεις κάποιες δυσκολίες με τα ελληνικά, θα στα γράψω λίγο πιο άπλα.

Στην ανάρτησή σου 3 Ιουνίου αποκαλείς τους Έλληνες χριστιανούς ως ελληνόφωνους ("με τη λέξη Έλληνες, ελπίζω να εννοείς κι εσύ όπως και γω, τους Ελληνόφωνους χριστιανούς επί Τουρκοκρατίας")

Στην ανάρτησή σου 5 Ιουνίου γράφεις "Οι Μακρυγιάννης, Παύλος Μελάς, Αυξεντίου κτλ τί ήταν;;;
Έλληνες ήτανε βρε, τί διάολο έπαθες;"

Με την πιο πάνω αντίθεση, αγαπητέ δεν συνεπάγεται ότι δεν ξέρω ελληνικά άλλα ότι εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνετε.
Πως μπορεί οι ελληνόφωνες κατ' εσένα χριστιανοί, οι οποίοι με όσα αντιγράφεις και επικολλάς, έχουν ιουδαϊκή παιδεία να έγιναν Έλληνες;;;;;;

Το πρώτο ιδικά πρόσωπο που σου ανάφερα, ήταν όπως γνωρίζεις (αν γνωρίζεις) αγράμματος, και την ελληνική παιδεία την πήρε μέσω της παράδοσης ή οποία διεσώθη μέσω του ελληνορθόδοξου Χριστιανισμού.
Επομένως είναι καιρός να αντιληφθείς ότι ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός δεν είναι εχθρός του αρχαίου ελληνικού πνεύματος αλλά η συνέχειά του.

Φιλικά
Δίας

arxiepiskopos είπε...

Και ο Ττοουλής,ο καφετζής στην Οδού,είπε μια κουβέντα κατά του Χρισστόφια.Να σας την στείλω για ανάρτηση;

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από Αρθρο του Σάβα Ιακωβίδη.

Εχθρός του Ελληνισμού είναι η Τουρκία. Πόσο οι ηγέτες μας τη γνωρίζουν, τη μελετούν και αναλύουν την πολιτική της; Ελάχιστα έως καθόλου! Απλώς παρακολουθούν απαθώς τις εκδιπλώσεις της τουρκικής πολιτικής και, ασθμαίνοντας, τρέχουν ξοπίσω της. Ή, χειρότερα, δεν αντιδρούν καθόλου, αφού η πλαδαρότητα και ο ραγιαδισμός τους είναι πια σε κατάσταση ανίατη. Αυτό συνέβη ξανά τα τελευταία 24ωρα. Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότεροι ξένοι αναλυτές επιβεβαιώνουν όσα γράφαμε: Ότι, δηλ., η Τουρκία ενορχήστρωσε, κατηύθυνε, χρηματοδότησε και, τελικά, έλεγξε και ληστρικά εκμεταλλεύτηκε, επικοινωνιακά και πολιτικά, την επιχείρηση προς τη Γάζα.

Τι θα πράξει το Ισραήλ, είναι δική του υπόθεση. Στην Ουάσινγκτον, μετά από έξι δεκαετίες στρατηγικής συνεργασίας, ήδη μιλούν για τις ΗΠΑ και την Τουρκία ως «στρατηγικούς αντιπάλους» και προσπαθούν να εξηγήσουν τη μεταστροφή στην τουρκική εσωτερική και, κυρίως, στην εξωτερική πολιτική. Εκτός από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Η μεν Ελλάδα είναι παραδομένη στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, η δε Λευκωσία ασχολείται με το… προσχέδιο της έκθεσης του κ. Μπαν, για το Κυπριακό.

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι δολοφόνοι και γενοκτόνοι λαών, οι ληστές και άρπαγες κρατών, εμφανίζονται ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ως οι ηγήτορες και οι προασπιστές της ειρήνης, ως οι εισαγγελείς της διεθνούς τάξης και νομιμότητας και πολέμιοι -άκουσον! άκουσον!- της πειρατείας και της τρομοκρατίας! Οι Τούρκοι σφαγείς και εγκληματίες λαών και βιαστές όλων των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεκδικούν τίτλους υπεράσπισής τους! Οι Τούρκοι, που απειλούν στο Αιγαίο και στην Κύπρο, που αμφισβητούν τη νομιμότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου, παραδίδουν μαθήματα νομιμότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου! Αδιαντροπιά; Υποκρισία; Φαρισαϊσμός; Κρατική αχρειότητα σε απύθμενο βάθος; Κάτι χειρότερο: Κρατική παλιανθρωπιά και καθύβριση όλων των δημοκρατών και ελευθέρων ανθρώπων.

Κι όμως: Δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα, στην Κύπρο ή στην Ελλάδα, ούτε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ούτε ο Πρόεδρος της Κύπρου ούτε κανείς άλλος πολιτικός να αρθρώσει μιαν απάντηση στους Τούρκους δολοφόνους και γενοκτόνους. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Ούτε λέξη ως απάντηση στις τερατολογίες Νταβούτογλου - Ερντογάν. Ασχολούνται, όμως, επισταμένα με τις παλινωδίες του υποτελούς Έρογλου και τις ανοητολόγες υμνολογίες εκείνου του άχρωμου και άγευστου ΓΓ του ΟΗΕ προς την Τουρκία. Αυτή είναι η αχώνευτη μιζέρια της κυπριακής πολιτικής, που ασκείται από άσχετους και αβαθείς πολιτικάντηδες.

Ανώνυμος είπε...

Δίας:
"Επομένως είναι καιρός να αντιληφθείς ότι ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός δεν είναι εχθρός του αρχαίου ελληνικού πνεύματος αλλά η συνέχειά του."

Είναι εχθρός του και να μια από τις αμέτρητες αποδείξεις:
Την Κυριακή της ορθοδοξίας, αναγινώσκονται οι κάτωθι αναθεματισμοί:

1. και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ .

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

Νά τι "δημιούργησαν" οι "άγιοι" πατέρες των οικουμενικών συνόδων και τι διαβάζουν ακόμη και σήμερα οι ιερείς κατά την λειτουργία της Κυριακής της ορθοδοξίας!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς αγαπητέ "Δία",
να μου παρουσιάσεις έστω κι ένα επίσημο πατερικό κείμενο επί "Βυζαντίου που να λέει ότι ο χριστιανισμός μάχεται υπέρ της Ελλάδας και του Ελληνισμού;

Κάποιος άλλος;

Αναμένω.

Δίας είπε...

Ούσσου Ολάν,

Αρκεί να σου αναφέρω ότι ο Μέγας Βασίλειος, είχε μελετήσει Αριστοτέλη τον οποίο και θαύμαζε.

Καλύτερα όμως να αφήσεις τις επικολλήσεις από διάφορες ιστοσελίδες και να μου εξηγήσεις πως ο χριστιανισμός ο οποίος κατ' εσένα, είναι ενάντια του Ελληνισμού, μπόρεσε να μεταφέρει την Ελληνική Παιδεία για 400 χρόνια, ώστε να συνεχίσουν να γεννιούνται μέχρι σήμερα Έλληνες.

Φιλικά Δίας

Ανώνυμος είπε...

Δία,
Τον Αριστοτέλη τον μελέτησαν και τον μελετούν κι οι Τούρκοι.

Έχεις να παρουσιάσεις έστω κι ένα επίσημο πατερικό κείμενο επί "Βυζαντίου που να λέει ότι ο χριστιανισμός μάχεται υπέρ της Ελλάδας και του Ελληνισμού;

Ναι ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Τις 48 ώρες πριν την αιματηρή επίθεση η διπλωματική κίνηση εντάθηκε ακόμα περισσότερο. Όταν άρχισαν να εντείνονται οι φόβοι για την ισραηλινή επίθεση, μπήκε στη μέση η ΜΙΤ και ήλθε σε επαφή με το Μαβί Μαρμαρά. Οι πηγές της ΜΙΤ που ήταν σε επαφή με το καράβι, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις πάνω στο Μαβί Μαρμαρά και ενημέρωσαν την κυβέρνηση. Όμως και πάλι η ΙΗΗ δεν πείσθηκε να αλλάξει ρότα.

Από τις επαφές που είχε η Μιλλιέτ με αρμοδίους στη Δύση και την Τουρκία, προκύπτει ότι κανείς στις τρεις πρωτεύουσες δεν περίμενε μια τέτοια τραγική εξέλιξη. Μια πηγή μας είπε ότι "πιθανόν ούτε το ίδιο το Ισραήλ να μην περίμενε κάτι τέτοιο. Πάντα έλεγαν ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι εκπαιδευμένος και ικανός. Και αυτός όμως είναι δυνατόν να έχει αποτυχίες και να αποτελέσει αιτία τραγικών εξελίξεων".
Πηγή: Μιλλιέτ

antonis είπε...

Φαινεται οτι ο ussu θελει να αγνοει οτι αν εχουμε τα αρχαια κειμενα των ελληνικης γραμματειας αυτο ωφειλετε στους μοναχους του βυζαντιου που τα αντεγραψαν λεξη προς λεξη και τα διεσωσαν οπως και του Αριστοφανη..Αγνοει οτι οι Ελληνες Πατερες του Βυζαντιου σπουδασαν την Ελληνικη γραμματεια και την διδασκαν ..Ιδιαιτερα στο Βυζαντιο ειχε αναπτυχθει και ανδειχθει , και γεγονος ειναι οτι χρησιμοποιουσαν την Αριστετολικη και Πλατωνικη ορολογια για να επεξηγησουν την Ορθοδοξη θεολογια.. Οσο για τους αναθεματισμους που καθε τοσο επαναλαμβανεις φανερωνει την επιλεκτικη αμαθεια σου ως προς την θεολογια και την ιστορια..Ο ορος Ελλην εκεινη την εποχη αναφεροταν στους ειδωλολατρες κι δεν εχει καμμια σχεση με την φυλη των ελληνων..Επειτα Εθνος Ελληνικο δεν υπηρχε τοτε..Και το σημαντικοτερο που ειναι η ουσια της υποθεσης οσο αφορα τους αναθεματισμους..Αναθεμα σημαινει αποκοπη απο την εκκλησια, οταν ενα μελος της επιμενει να διδασκει κατι εντελως διαφορετικο απο την Ορθοδοξη πιστη. Συνεπως τα αναθεματα αφορουσαν τα μελη της εκκλησιας δηλ τους χριστιανους κι οχι τους ειδωλολατρες που ησαν ετσι κι αλλιως εκτος εκκλησιας..Πως γινεται να αφοριζουν τους εαυτους τους οι ελληνες πατερες της εκκλησιας , ειναι αδιανοητο και εκτος λογικης και εκτος ιστορικης και θεολογικης πραγματικοτητας..Μεχρι σημερα στην συνειδηση των ελληνων η Ορθοδοξια ταυτιζεται με το ελληνας οπως ακριβως το βιωσανε το 1821 στην ΕΟΚΑ (Α) και σε καθε επος απο το Βυζαντιο και μετα και απορω δηλ πως ολοι αυτοι η ηρωες που οχι μονο δεν ειχαν καμμια συγχιση για την ελληνορθοδοξη ταυτοτητα τους αντιθετως αυτη η πιστη τους εδινε δυναμη και κουραγιο..Ησαν αυτοι χαζοι η πλανεμενοι οι καημενοι και τωρα οι τωρινοι που ζουν στην συγχρονη καταναλωτικη κοινωνια απο την ανετη πολυθρονα τους τα κρινουν ολα και τα ξερουν ολα , ολα αυτα που οι ανοητοι ηρωες μας αγνοουσαν για αιωνες..Κι ομως η συνειδηση τους ηταν ελληνορθοδοξη κι γιαυτο μεγαλουργουσαν και εγραφαν επη..Ο ΠατροΚοσμας επαιξε ενα τεραστιο ρολο στην αφυπνιση των Ελληνων εκεινα τα τοσο δυσκολα χρονια..Απο που αντλησε αυτο το θαρρος, το κουραγιο, και την δυναμη? Η Ορθοδοξος εκκλησια επαιξε τον ρολο της σωστικης κιβωτου για τον ελληνισμο και αν καποια διεθνη σκοτεινα κεντρα θελουν την εξαφανιση του αυτο το επιχειρουν σιγουρα με αποσυνδεση της Ορθοδοξιας απο τον ελληνισμο ,θετοντας παραλληλα τον σπορο της διχονοιας με παραπλανητικα και ανιστορητα εφευρελογηματα ..

antonis είπε...

Αυτες ειναι τακτικες του μεγαλου αδερφου που θελει να αλλαζει την ιστορια για να εξυπηρετει το εργο του..Και βεβαια ενας λαος ο οποιος βρισκεται αυτην την στιγμη στο στοχαστρο πολλων εχθρων δεν θα μπορει να αντισταθει οταν θα ειναι κατακερματισμενος, οπου καθε ελληνας και διαφορετικη πιστη και γνωμη..Διασπουν την συνοχη του κοινωνικου ιστου για να μην μπορει ο ελληνας να συνεννοηθει να προβαλλει αντισταση..Πως θα μπορει να γινει αυτο οταν θα υπαρχει μια ιδεολογικη βαβυλωνια σε ολα τα θεματα λεω εγω, αλλα κυριως σε οτι αφορα την θρησκευτικη και εθνικη συνειδηση του?..Εξαλλου εχουν μαζευτει τοσοι πολλοι αγυρτες της 'Αληθειας' και του φωτος τοσοι φωστηρες που ηρθαν να μας ανοιξουν τα ματια που το μονο που γινεται ειναι να τα κλεινουν περισσοτερο!!.. Θα μας σωσει η ομαδα Ε , θα μας σωσουν οι ελληνες εξωγηινοι, θα μας σωσουν οι δωδεκα θεοι του Ολυμπου, και ενα σωρο αλλοι..Η τερατογενεση της ιστοριας!! Διαλεξτε απο Λιακοπουλο , μεχρι Τουλατο, η απο Ρασσια μεχρι Παλμο και δεν συμμαζευεται..Εχουμε απειρες αληθειες στο τραπεζι να διαλεξουμε οτι γουσταρει ο καθενας..Να αλλαξουμε την ιστορια οπως του καπνισει του καθενος..Ο Δημητριος Κυθρας γραφει στο βιβλιο του για τους οφιοειδης κατι κακοι εξωγηινοι που ηρθαν στην γη ως φιδια για να εξαλλειψουν τους ελληνες!! Ναι αυτα να γραψουμε στην ιστορια μας διοτι τα αγνοουμε και μας τα κρυβουνε!! Πως θα τα βγαλουμε περα σε αυτην την βαβυλωνια που ζουμε δεν ξερω..Εκεινο που ξερω ομως σιγουρα ειναι οτι το ελληνορθοδοξο πνευμα θα ξυπνισει στις καρδιες των ελληνων παρολο που δυστιχως σημερα δεν εχουμε αξια ηγεσια, αλλα αυτο ειναι που οπως παντα θα σωσει τον ελληνισμο που βρισκεται μια ανασα πριν τον αφανισμο του! Η ελληνορθοδοξη παραδοση ειναι γραμμενη μεσα στα βαθη του πνευματος μας γιαυτο και δεν σβυνει..Ολα τα αλλα που ειναι ξενα ως προς την παραδοση μας θα χαθουν απο μονα τους οπως εμφανιστικαν διοτι απλα δεν εχουν ριζες για να αντεξουν..