Αντί απολογία, απειλές και εκβιασμοί!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010


Αν ο τόπος μας δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, αν οπισθοδρομούμε συνεχώς πολιτικά, κοινωνικά, ήθικα και οικονομικά, είναι γιατί μας λείπει η διάθεση για αυτοκριτική. Γιατί θεωρούμε το ανήθικο και το παράνομο ως φυσιολογικό.

Η αναξιοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις κομμάτων-ψηφοφόρων, είναι μια μάστιγα για τη δημοκρατία. Είναι κάτι που προσπάθησαν οι δύο προηγούμενοι προέδροι της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και Τάσσος Παπαδόπουλος (ιδιαίτερα ο δεύτερος) να καταπολεμήσουν.

Υπήρξε μάλιστα σε κάποια φάση και ποινικοποίηση του ρουσφετιού. Είναι δηλαδή ένα πραγματικό αδίκημα (και όχι ένα κατασκευασμένο εμπνέυσεως άκη-δρουσιώτη-χριστόφια αδίκημα).

Από ένα λάθος σε ένα e-mail, ένα κόμμα, το κυβερνών ΑΚΕΛ, πιάστηκε στα πράσα να κάνει ρουσφέτι. Πιάστηκε να καταγράφει αιτήματα και εξυπηρετήσεις, δολοπλοκίες για να ξεγελαστούν άλλοι πολιτικοί, σχέσεις με developers και ξένες πρεσβείες.

Βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει αστυνομική έρευνα σε αυτό το θέμα. Δε θα εισέλθουν αστυνομικοί στα γραφεία του ΑΚΕΛ. Καμία δίωξη κανενός προσώπου από αυτά του ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να γίνει.

Αναμέναμε τουλάχιστον κάποια απολογία ή έστω σιωπή από το κυβερνών κόμμα. Αντίθετα, τους είδαμε να επιτιμούν τους πάντες, να προβάλλουν διάφορες αισχρές δικαιολογίες ("αυτά γίνονται παντού" -δηλαδή, κλέβουν όλοι κλέβουμε κι εμείς- "σημασία έχει πως απαντούμε σε αυτά τα αιτήματα, όχι ότι τα δεχόμαστε"-πως πήραν άραγε θάρρος να κάνουν τέτοια αιτήματα διάφοροι πολίτες προς το κυβερνών κόμμα; καταγγέλθηκαν άραγε πουθενά αυτά τα αιτήματα;).

"Δε θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας" απάντησε επιτιμητικά ο Α.Κυπριανού, ο οποίος κάθε μέρα, με τις ατεκμηρίωτες κατηγορίες του προς όλες τις κατευθύνσεις, με τις θεωρίες του για συνομωσίες και για συντονιστικά κέντρα, ζητά από όλους εμάς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Δίκαιη Λύση-Δίκαιη Κοινωνία-Δίκαιο Ρουσφέτι

Σήμερα προχωρούν ένα βήμα παρακάτω: εκβιάζουν ανοιχτά το Ρίκκο Ερωτοκρίτου και την Ιωάννα Παναγιώτου, οι οποίοι τους κατέκριναν. Να τι γράφει η κα Γκιούρωφ, αρχισυντάκτρια της Χαραυγής:

"Ούτε δικαιολογείται ο νυν βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Ρ. Ερωτοκρίτου να ξελαρυγγιάζεται εναντίον του ΑΚΕΛ όταν γνωρίζει ποιο δικηγορικό γραφείο πριν μερικά χρόνια ήταν πίσω από αίτηση γνωστής φατρίας για έγκριση για παροχή νόμιμης άδειας για παροχή προστασίας.

Ούτε και η κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία εμφανίζεται ως οσιομάρτυρας και υπόδειγμα ατόμου που επιζητεί την πλήρη διαφάνεια μπορεί να βγάζει με τόσο θράσος τη γλώσσα της περίπατο εναντίον του ΑΚΕΛ. Γιατί κάποιες φερόμενες ατασθαλίες ή και παρατυπίες που καταγγέλθηκαν στο Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων τσαλακώνουν την εικόνα κάποιων που θέλουν να εμφανίζονται άμεμπτοι."

Απειλούν δηλαδή ανοιχτά τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

"Σιωπάτε γιατί έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα σας" λέει εμμέσως πλην σαφώς η κα Γκιούρωφ. Εμείς βεβαίως, γνωρίζοντας το ήθος του κ. Ερωτοκρίτου και της κας Παναγιώτου, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κάτι πραγματικό και απτό εναντίον τους.

Το να σου βγει όμως το όνομα στην Κύπρο και ιδιαίτερα από το μηχανισμό του ΑΚΕΛ, είναι ό,τι πιο εύκολο (τα ίδια έκαναν και ενάντια στο Βάσο Λυσσαρίδη, στον Τάσο Παπαδόπουλο, στο Γιώργο Λιλλήκα και σε όλους όσους ιεραρχούν ως "επικίνδυνους για το Κόμμα"). To να σε εμπλέξει το καθεστώς σε μία μεμπτή ιστορία, είναι γι' αυτό ότι πιο εύκολο.

Αυτό είναι το ήθος του ΑΚΕΛ σήμερα. Αντί για αυτοκριτική, απαντά με απειλές, εκβιασμούς, συλλήψεις, πρωϊνές εφόδους σε σπίτια, διώξεις, προσαγωγές, ανακρίσεις σε αστυνομικά τμήματα.

Ξαναρωτάμε: είμαστε υπερβολικοί όταν μιλάμε για δημοκρατικά ελλείμματα;

Είμαστε υπερβολικοί όταν μιλάμε για ένα αδίστακτο και αντιδημοκρατικό καθεστώς;

Είμαστε υπερβολικοί όταν τονίζουμε την ανάγκη για αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο;

Πράξανδρος για το christofias-watch

Υ.Γ. Ρε Μιχάλη, τα ίδια πάλι;

7 Σχόλια:

John Charalambous είπε...

Μα ο Χρίστος Χρίστου που χάθηκε; Πότε θα έρθει να μας δώσει απαντήσεις;

John Charalambous είπε...

Περιμένατε και e-mail για να δείτε τις διαπλοκές του ΑΚΕΛ; Εδώ έβαλε το γαμπρό για σύμβουλο με χιλιάδες ΕΥΡΩ και εσείς ψάχνετε για αρχιτελώνες;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Απίθανο το σκίτσο με τον Α.Κυπριανού!

Μπορεί να μην είναι ελέφας, αλλά είναι Οδοστρωτήρ. Οδοστρωτήρ Junior.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μπορεί κάποιος να μου δώσει το τηλέφωνο του Γενικού Γλείφτη κ. Άντρου Ελέφαντα-Ζουρλομανδύα-Κυπριανού παρακαλώ;

Θέλω ένα γερό μέσο στην Αμερικανική Πρεσβεία, σκοπεύω να κάμω ένα πραξικόπημα, και άκουσα πως αυτός έχει προσβάσεις εκεί.

Μέχρι και καθαρίστριες διορίζει στην Αμερικανική Πρεσβεία αυτός ο κομμουνιστής! Τόσο καλή είναι η σχέση του!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αντρος (ο γνωστος που νομιζει οτι εν τζεινος που εφαεν το κατσουριδη)
"ειναι εσσωτερικο θεμα του ακελ"
τι λες ρε παλλικαριν? σοβαρα? ατε ρε? μα ο αρχιτελωνης εν εμμισθος του ακελ? μα εκτος που την λοελ,printko, εσελ, e&s, λαικο καφεκοπτειο εγιναν τζαι τα τελωνεια επιχειρηση του ακελ ρε megale? οξα εγορασε τα ο μαστρε μιλτης? εκαμετε χοντρη πατατα ζοντοβολα. ουστ.
μα η μεταξενια που χωνεται? εν αγκρισμενος που δεν τον επροτειναν τζεινον για καθαρηστρια στον Καιαφα?
ρε ανεφ-πισκοπε τουτος ο χριστος χριστου της cybarco εν γνωστος σου ρε τραουλλε? ξερεις τον? μμμμμμμμμμ τραουλλε.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

πραξικοπημα πρεπει να γινει.αλλα οσοι ειστε με κομμα μακρια.δεν θελω να λερωσουμε την κυπρο παλε.εμεις οι ακομματιστοι της εοκα γ θα σας κααθρισουμε.οποιος υπερασπιστει τα κομματα της διαπλοκης θα παει στον ταφο.ειδικα ακελικοι και δησυ.οι πραξικοπηματιες του 74 πρεπει να πληρωσουν.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλυτερη τραγωδια στην ολη υποθεση δεν ειναι το ρουσφετι. Ειναι το γεγονος οτι ανοιχτα πια το ΑΚΕΛ, η κυβερνηση και η Χαραυγη λενε: Κυριε Ερωτοκριτου αν δεν σταματησεις να μιλας για τις βρωμιες μας θα πουμε για τις δικες σας!!!!! Δεν φοβουνται τιποτε πια. Κανουν οτι θελουν οποτε θελουν και εχουν απαιτησει να μην μιλαμε διοτι θα υπαρξουν αντιποινα. Παραδεχονται εμμεςωσ πλυν σαφως οτι κανουν βρωμιες και εχοθν απαιτηση να τις χωνεψουμε. Αν εκαμε κατι ο Ερωτοκριτου να το πειτε και την ιδια ςρα να προσαψετε κατηγοριες στον Κυπριανου, τον γραφεα του email, σε αυτην που τηα πιασει την δουλεια, στον Καρογιαν....