Το νόημα της «δήλωσης που έχουν συμφωνήσει»

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010


Η συμφωνημένη ανακοίνωση που διάβασε ο κ. Ντάουνερ εκ μέρους των «δύο ηγετών», έτσι αποκαλούνται επισήμως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο ηγέτης του παράνομου κατοχικού μορφώματος,
είναι σαφεστάτη.


Το κύριο νόημά της είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνημένη βάση για τη λύση του Κυπριακού. Υπάρχει απλώς μια «βάση, που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη». Έτσι η βάση της λύσης έγινε μια από τις πτυχές του Κυπριακού και ισχύει και γι αυτή ότι τίποτε δεν συμφωνήθηκε, αν δεν συμφωνηθούν όλα. Συνεπώς δεν συμφωνήθηκε καμιά βάση λύσης για το Κυπριακό. Άρα τίποτε δεν δεσμεύει τον Έρογλου σχετικά με τη μορφή και τη βάση της λύσης. Εμάς φυσικά μας δεσμεύουν οι γενναιόδωρες προσφορές του προέδρου, που δεν τις αποσύρει και παρακαλούμε ή καλύτερα πιέζουμε τον κ. Έρογλου να τις δεχτεί, για να προχωρήσουμε πάρα κάτω. Το ανακοινωθέν λέει καληνύκτα στη μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα δώρα στον Έρογλου, αποχωρώντας από τις συνομιλίες, που ο πρόεδρος Χριστόφιας κατάφερε να τις μετατρέψει σε παγίδα.


Ως τώρα προσπαθούσαν να μας ξεγελάσουν με την «εποικοδομητική ασάφεια». Τώρα δεν υπάρχει λόγος.
Χρησιμοποιούν εκβιαστικά την εποικοδομητική σαφήνεια. Ξέρουν ότι ο πρόεδρος μας δεν μπορεί με τίποτε να τραβήξει πίσω ή να αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Η τύχη μας είναι πια γραμμένη και η Κυπριακή Δημοκρατία ξεγραμμένη. Κι αυτό το οφείλουμε στον ευέλικτο πρόεδρό μας, που με το μυστρί στο χέρι προχωρεί ακάθεκτος στο τσιμέντωμα.


Θεόφιλος - για το christofias-watch

7 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ρε Επίτροποι,καλά εσείς κοιμάστε και βλέπετε εφιάλτες,όμως σκεφτείτε πως οι φαντασιώσεις που αραδιάζετε μπορεί και να γίνουν πιστευτές από νοητικά υστερούντες και να έχουμε τράβαλα!

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

Κερυνεια είπε...

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αγαπητέ φίλε,

Έλα μαζί μας στην προσπάθεια να αρχίσουμε κάτι καινούργιο, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Δώσε στους Έλληνες να καταλάβουν ότι και οι Αριστεροί έχουν δικαίωμα και πρωτίστως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στον πατριωτισμό.

Βοήθησε μας να αποκαταστήσουμε την βεβηλωμένη φήμη της Αριστεράς και να ξεμπροστιάσουμε και έτσι να εκμηδενίζουμε τους προδότες Ανθέλληνες αριστεριστές της κρατούσας αριστεράς.


http://www.facebook.com/profile.php?id=100000950812746

Ανώνυμος είπε...

400 χρόνια μετά την γέννηση του Ναζωραίου οι Ρωμαίοι επιβάλουν διά πυρός και σιδήρου την νέα Θρησκεία. Πογκρόμ διώξεων κατά των παγανιστών και καταστροφή του αρχαίου πολιτισμού. Βιβλιοθήκες πυρπολούνται, αρχαίοι ναοί κατεδαφίζονται, ιερείς σφαγιάζονται, οτιδήποτε αρχαίο ισοπεδώνεται ως μίασμα διαβόλου. Ασύληπτες θηριωδίες με θρησκευτικό μανδύα.

"Επειδή μερικοί συνελήφθησαν, αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα, διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν το φιλάνθρωπο θεό. Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας αν δε επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μην μπορούν πια να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες"
Κώδικας αυτοκράτορα Ιουστινιανού 6ος αι. μΧ (1.10.9).


"Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην "
Γεννάδιος Σχολάριος, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης 1456

Ανώνυμος είπε...

Παπαδαριό:
«Πολεμείστε για να ...σωθούμε».
Εξ αιτίας της αδρανείας των Ελλήνων, ενώ ο χριστιανισμός σήμερα καταρρέει σε όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα έχει ανεβεί στην πλάτη του Ελληνιστικού κινήματος και με το μαστίγιο του καβαλάρη φωνάζει: Εμπρός, πολεμείστε για την σωτηρία ...ΜΑΣ(!) Παλέψτε Έλληνες για να σωθεί ο ...χριστιανισμός (!!) Εάν χαθούμε εμείς θα ...χαθείτε και σεις(!!!). Τι συγκινητικό παραμυθάκι...

Μόνον ένας ηλίθιος θα πολεμούσε για να σωθεί η ιουδαϊκή αίρεση των Ναζωραίων. Επειδή όμως οι Έλληνες δεν είναι τόσο πρόβατα και τόσο ανόητοι όσο τους θεωρούν οι χριστιανοί δημαγωγοί, άρχισαν να συνειδητοποιούν την μισελληνική φύση του χριστιανισμού. Γι' αυτό έχει καταλάβει πανικός τους παπάδες, γιατί θα βρεθούν χωρίς πρόβατα στο μαντρί. Γι' αυτό χρησιμοποιούν και τις περίφημες «μαθηματικές εξισώσεις»:
Ελληνισμός=χριστιανισμός=ορθοδοξία=παπάδες, που σημαίνουν ότι όποιος κτυπάει τους παπάδες κτυπάει τον ...Ελληνισμό(!!).

Τα επιχειρήματα των χριστιανών κατά των αναδυομένων Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι καταπληκτικά, πραγματικά υποδείγματα προπαγάνδας. Η ευρηματικότης τους εντυπωσιακή: «Είστε φανατικοί ...σχοινοβατείτε ...θα αφανιστούμε αν χάσουμε την ορθοδοξία(όχι αν χάσουμε τον Ελληνισμό μας, η ορθοδοξία να μην χαθεί)».

Μας μιλούν συνεχώς για ελληνοχριστιανούς. Δεν υπάρχει έννοια ελληνοχριστιανού ανθρώπου, είναι δικής τους κατασκευής. Τι είδους όρος είναι αυτός; Δεν μπορείς να είσαι ταυτοχρόνως και Έλλην και χριστιανός. Ή Έλλην ή χριστιανός, και τα δύο δεν γίνεται. Δεν μπορείς να είσαι ταυτοχρόνως και άντρας και γυναίκα, ένα από τα δύο. Και τα δύο δεν γίνεται, εκτός αν είσαι υβρίδιο. Και αυτό είναι στην πραγματικότητα ο ελληνοχριστιανισμός: μία υβριδική ιδεολογία. Και επειδή χριστιανισμός=ιουδαϊσμός, οι χριστιανοί δεν μπορούν να μιλάνε για ελληνοϊουδαικό πολιτισμό. Κτυπάει άσχημα στο αυτί, γι' αυτό ονομάζουν τον ιουδαϊσμό τους χριστιανισμό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο πατερικό κείμενο επί "Βυζαντίου», που να λέει ότι ο χριστιανισμός μάχεται υπέρ της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Απεναντίας υπάρχουν αμέτρητα τέτοια, που φανατίζουν και καθοδηγούν τούς χριστιανούς να εξαφανίσουν κάθε τι Ελληνικό.

Τώρα μιξοκλαίνε ότι τάχα η ορθοδοξία διέσωσε τον Ελληνισμό! Χα χα χα !

Κερυνεια είπε...

Στην περιοχή Μαθηκολόνης Λεμεσού από το πρωί οι πυροσβεστηκές αρχές με υπεράνθρωπες προσπάθειες μάχονται να κατασβέσουν πυρκαγία. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων περιοχής η φωτιά τέθηκε από Τουρκοκύπριους. Πληροφορίες φέρουν τους δράστες να έχουν θέσει την φωτιά κακόβουλα παρόλους τους δικούς τους ισχυρισμούς πως η φωτιά προκληθηκε από σπίθες που δημιουργήθηκαν από κοπτικό τροχό τον οποίο και χειρίζονταν την ώρα αυτή. Η όλη ενέργεια πιθανώς να σχετίζεται με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο.