Ήρεμα Δημητράκη, σύντομα θα πας σπίτι!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γαβ, γαβ, γαβ, γαβ!

Η νέα σημερινή έκρηξη του Δημήτρη Χριστόφια, ενώπιον των δημοσιογράφων, είναι ενδεικτική των εξής:

1) του κακού χαρακτήρα του ανδρός. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά έτσι σε δημοσιογράφους. να θυμηθούμε το δημοσιογράφο που ο κ. Χριστόφιας αποκάλεσε "μ....." στις Βρυξέλλες;

2) του υποκριτικού του ανδρός. Θυμάστε πόσο γλυκά μιλούσε σε όλους πριν βγει Πρόεδρος (του είχε φύγει βέβαια εκείνο το "πρόσεξε πως μιλάς στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας").

3) του αλαζονικού του ανδρός. Βρίζει τον κυπριακό λαό, το Β.Λυσσαρίδη ("είναι των λόγων και όχι των έργων"), το Γ.Ομήρου("κονιορτοποιημένο το μυαλό του"), το Ν. Παπαδόπουλο( "δε θέλει λύση"), δημοσιογράφους (μ.... και άλλα πολλά) κ.α. την ίδια ώρα που κανακεύει τους πολιτικούς εκπρόσωπους του Αττίλα.

4) του αμπάλατου του ανδρός. Νομίζει ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι τα έμμισθα ανδρείκελά του στην ΕΔΟΝ ή οι ανθρώποι του στην Αστυνομία. Μιλά συνεχώς στον κόσμο και στους πολίτες, όπως μιλά π.χ. στον κατώτερο λειτουργό της Επαγρύπνησης (όπως τον Anef_Oriwn/arxiepiskopos, το εντεταλμένο πρόσωπο που σχολιάζει τις αναρτήσεις μας εκ μέρους του ΑΚΕΛ)

Κάποτε κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν παράπονα ότι ο Τάσσος ήταν απότομος μαζί τους (ο άνθρωπος δεν κανάκευε κανέναν και δεν έκρυβε την αποστροφή του προς τη βλακεία. Εμείς πάντως, το να είναι ο άλλος ευθύς, δεν το θεωρούμε μειονέκτημα). Ούτε καν τολμούμε να σκεφτούμε πως θα το εκλάμβαναν οι δημοσιογράφοι αυτοί, αν ο Τάσσος τους μιλούσε όπως ο Δ. Χριστόφιας.

Βεβαίως, σήμερα, τα όρνεα του ΠΟΛΙΤΗ και άλλοι καλοθελητές δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας, που και τι δεν είχαν πει για τον Τάσσο Παπαδόπουλο, είναι οι αχυράνθρωποι του Χριστόφια για διώξεις αντιπάλων και για προώθηση επαναφοράς του Σχεδίου Ανάν. Οπότε, γι' αυτούς τους αλητήριους και τους κακεντρεχείς, που έκαναν τον ψίλο κάμηλο επί Τ. Παπαδόπουλου, ουδέν πρόβλημα για τη συμπεριφορά του Δ. Χριστόφια.

Εμείς πάντως, συνιστούμε στο Δ. Χριστόφια, να είναι ψύχραιμος. Ο κυπριακός λαός, θα τον στείλει στις επόμενες εκλογές, εκεί όπου θα μπορεί να ηρεμήσει και να βρει ψυχική γαλήνη. Στο σπιτάκι του!

Αγησιστράτη για το christofias-watch

30 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

ΑΓΗΣΙΣΤΡΑΤΗ,τολμάς να αναφέρεσαι σε εκλογές χωρίς να σε πιάνει σύγκρυο;Πάλι ξέχασες τα επανειλημμένα 34-34-14-8-4,5 και κάτι υπόλοιπα;Υπομονή,θα τα ξαναγευτείτε!Επάθετε σαν το ναρκωμανή που κάθε τόσο θέλει τη δόση του.Όσο για το ότι είμαι ο Anef Oriwn ή ότι είμαι καν Ακελικός,ο Θεός να σου δώσει την υγειά σου!

arxiepiskopos είπε...

Επειδή κάποιοι "ευαίσθητοι" με κατηγόρησαν ότι ύβρισα την ΠΑΟΛΑ,παραθέτω δυο δικές της αναρτήσεις.Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

EIMAI H ΠΙΟ MEΓΑΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

30 Δεκεμβρίου 2009 6:10 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

ΑΓΑΜΙΑ ΕΓΩ ΡΕ ΒΛΑΚΑ
ΤΟΥΣ ΒΙΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ

30 Δεκεμβρίου 2009 6:41 μ.μ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Νεα εκρηξη αντιδημοκρατικης και καθεστωτικης νοοτροπιας απο τον κυριο χριστοφια πριν απο λιγο. Επιστρεφωντας πριν λιγο απο τις συνομιλιες με τον νεο του "φιλο" κυριον ερογλου δηλωσε στους δημοσιογραφους- "ειχαμε μια φιλικη κουβεντα, ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΙΠΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΠΑ"

ο κυπριακος λαος δεν ενδιαφερεται αν ο κυριος χριστοφιας εφτυσε ηδη τον "φιλο' του τον ταλατ και εκανε καινουριο κολλητο τον ερογλου αλλα η ουσια των συνομιλιων η καλυτερα των προσφορων του.
τι σημαινει "ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ". εν τζαιν το εξοχικο του στο κελλακι η το ανακαινισμενο (δια χειρως μαστρε μιλτη) εντυπωσιακο τετραοροφο του στην μακεδονιτισσα που διαπραγματευεται ο κυριος χρισοτφιας. ειναι τα σπιτια, την ιστορια και το μελλον ΜΑΣ. τι σημαινει μην μου κανετε ερωτησεις. αν καποιοι νομιζουν οτι η απαγορευση ερωτησεων και ενημερωσης αλλα και διαφωνιας δεν ειναι νοοτροπια αντιδημοκρατικη και καθεστωτικη τοτε απλα να υπενθυμισω οτι δεν ειμαστε στην παλια σοβιετικη ενωση ουτε στην ουγκαντα οπου τετοια νοοτροπια θεωρειτο "δημοκρατικη".

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Π(άφου),έκοψες πίσω.Έγιναν και πολλές άλλες διώξεις που δεν τις πληροφορήθηκες.Γείτονας μου Εδεκίτης στη Λάρνακα καταγγέλθηκε γιατί πέρασε με κόκκινο κι άλλος γιατί ο σκύλος του ενοχλούσε τους γείτονες τις νύχτες.Επίσης γιατρός,στέλεχος του ΕΥΡΩ.ΚΟ, καταγγέλθηκε γιατί πάρκαρε σε διπλή κίτρινη γραμμή στις Φοινικούδες.Αυτά κι άλλα βασανιστήρια υφίστανται οι αγωνιστές στη Λάρνακα.Όμως,όπως λέει κι η αρχιδολάγνα ΠΑΟΛΑ,ο φασισμός του καθεστώτος Χριστόφια δε θα περάσει!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,καλώς εδέχτηκες το συναγωνιστή σου το ΜΑΤΣΟΥΚΑ! Πληθύνεσθε τα γριβούθκια στο μπλογκ,αλλά ματαιοπονείτε.Το Γρίβα τον καταδίκασε η ιστορία,προλαμβάνοντας,δυστυχώς,τη δικαιοσύνη!

arxiepiskopos είπε...

Επειδή κάποιοι "ευαίσθητοι" με κατηγόρησαν ότι ύβρισα την ΠΑΟΛΑ,παραθέτω δυο δικές της αναρτήσεις.Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

EIMAI H ΠΙΟ MEΓΑΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

30 Δεκεμβρίου 2009 6:10 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

ΑΓΑΜΙΑ ΕΓΩ ΡΕ ΒΛΑΚΑ
ΤΟΥΣ ΒΙΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ

30 Δεκεμβρίου 2009 6:41 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

"Ήρεμα Δημητράκη, σύντομα θα πας σπίτι!". Aυτά γράφει η ΑΓΗΣΙΣΤΡΑΤΗ.Ως τώρα ήξερα για όνειρα-εφιάλτες.Το ότι υπάρχουν και όνειρα-ανέκδοτα τώρα το αντιλήφθηκα!

arxiepiskopos είπε...

ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ,να σου ζήσουν οι συναγωνιστές σου,ο μέγας δημοκράτης ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ και η σεμνή και χαμηλοβλεπούσα ΠΑΟΛΑ!

Anef_Oriwn είπε...

Η Επίτροπος Αγησιστράτη εν «τούτη» που προσπαθεί μετά μανίας [ΔΕΝ φείδεται κόπων και χρόνου] να αποδείξει ότι το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος εν φασίστες!!! Εξ ιδίων φαίνεται κρίνει τα αλλότρια!
Είναι η ίδια που εφεύρε και κάποιο κόμμα που το ονομάζει ΦΑΣΙΚΚ [τζιαι μιαν την άλλη καλεί πως τούτο συνεργάζεσαι με το ΑΚΕΛ - link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html]!!! Μακάρι να ‘ν’ περαστικά της!
[Με το λεγόμενο ΦΑΣΙΚΚ, ασχολείται συχνά πυκνά και η καλή φίλη του σχολιογράφου Arxiepiskopoυ την επισκέπτρια του Blog ετούτου, ΠΑΟΛΑ! Λαλείτε η Αγησιστράτη με την ΠΑΟΛΑ να ‘ν’ κολλητές;]
Γενικώς όμως τα περισπούδαστα πονήματα της κας Αγησιστράτης βρίθουν τέτοιων φαιδροτήτων! Μια άλλη φορά [πολύ πιο παλιά] η κα Επίτροπος προσπάθησε να αποδείξει [σε συνεργασία με έναν Αλωνάρη, δηλ. τον Επίτροπο Αλωέα – οι δυο τους πανε πακέτο, όπως λαλούμεν Vidal Sasoon, δύο σένα] ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ!!! Πάντως πριν μερικές μέρες έταιρος Επίτροπος [ο Πράξανδρος] ζητούσε συγνώμη από τα ΕΛΑΜόγια “… για το ότι τους αποκαλέσανε ακροδεξιούς”!!! [link: http://christofias-watch.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html].
Όμως η κορυφή της αυτο-γελοιοποίησης της έγινε με το post της για τον Ιντί Αμίν [τον συνέκρινε με τον Χριστόφια - link: http://christofias-watch.blogspot.com/2010/06/o.html]. Τακτικός επισκέπτης και σχολιογραφος του Blog [εκ των συμπολιτευομένων μάλιστα με το Blog] ΔΕΝ άντεξε και τους είπε ξικούτσουλα ότι το παρατραβάνε!!! Εγώ αν ήμουν στη θέση της είχε να γυρέφκω τρυπά να χωστώ, τζι’ όι να επανέρχομαι με νέο post σε μια - δυο μέρες. Αλλά όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του!
Τζιαι κορού, το «σύντομα» που λαλείς ότι «... θα παει σπίτι ο Δημητράκης», αν ΔΕΝ το κατάλαβες, τούτο [μπορεί – δεν είναι σιγουρο!] να γίνει σε δκυόμισι χρόνια!!! Εν ν’ αντέξεις ως τότες;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ίνταμπο ρρε Ματσούκα; Μάσιεσαι να καλοπιάσεις την Πάολα;
Ρε σκατόπελλε, το βαφτισιμιόν της έννεν Πάολα. ΕΝ ΠΕΡΙΚΛΗΣ XA XA XA XA XA XA . . . . . .

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Περικλή;
Για να δούσιν ούλλοι ότι έννεν ανώνυμοι για λλόου μου.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά μεν φοάστε, συνεχίστε απρόσκοπτα τζιαί σεις τζιαί οι επίτροποι.
Στο κάτω κάτω, τα ψαρούθκια τα μιτσιά εν τα τρώω χα χα χα . . .
Πόσος εν κάουρος τζιαί πόσον το ζουμίν του χα χα χα . . . . .

Ανώνυμος είπε...

Σου είναι ευχάριστο να πληρώνεις επ’ άπειρο 7.000 παπάδες -αν δεν κάνω λάθος στον αριθμό- που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στην κοινωνία και την παραγωγική διαδικασία; Σου είναι ευχάριστο να φορολογείσαι εσύ, όταν την ίδια στιγμή η Εκκλησία, όχι μόνο δεν φορολογείται ουσιαστικά, αλλά χρηματοδοτείται με κρατικά και κοινοτικά κονδύλια από πάνω; Μακάρι να είχαν πέσει τόσα λεφτά σε χρήσιμα πράγματα, όσα έχουν πέσει για να χτιστούν χιλιάδες εκκλησιές και δυστυχώς και με δωρεές πιστών.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και οι Αλβανοί τους μυρίστηκαν και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και θέλουμε να τους βάλουμε και συνέταιρους!!

«Για μία ακόμα φορά η Τουρκία προσπαθεί να μας απομακρύνει από την Ευρώπη. Αυτή τη φορά επιδιώκει να υπονομεύσει την όλη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, να μας γυρίσει πίσω στην “οθωμανική στρούγκα” και να μας κάνει συστατικό των σχεδίων της ίσως για μία ακόμα μάχη με την Ευρώπη για τα Βαλκάνια. Οι αλβανοί ανέτρεψαν τον κομμουνισμό για μια ευρωπαϊκή και όχι οθωμανική Αλβανία».

Πίρο Μίσα

arxiepiskopos είπε...

Μερικοί φωτισμένοι,που όλα τα καταλαβαίνουν,όλα τα μυρίζονται και είναι ακραιφνείς πατριώτες,σ'αντίθεση με τον υπνώττοντα λαό και τους άσχετους ηγέτες μας,θ έπρεπε να θέσουν τα φώτα τους στην υπηρεσία του λαού καθοδηγώντας τον,κατεβαίνοντας στον πολιτικό στίβο.Συμφωνείς,ΕΜΕΡΣΟΝ;

pao giapanda είπε...

ΕΛΕΟΣ ΕΠΛΑΚΩΣΕΝ ΟΥΛΟΝ ΤΟ ΣΚΥΛΛΟΛΟΊ΄ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!
ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΡΧΙΔΕΠΙΣΚΟΠΕ-ΑΝΕΦ΄ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!
ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΚΚΑ!!!!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΜΑΤΣΟΥΚΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΕ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΣΟΥ.

Ο Γρίβας ήταν ιδρυτής και αρχηγός της φασιστικής φιλοναζιστικής οργάνωσης «Χ». Αυτό το γεγονός διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από δηλώσεις του ίδιου του Γρίβα, βιβλία ιστορικών αριστερών και δεξιών και αποκαλύψεις του υπαρχηγού της «Χ», ταγματάρχη Πουζόι.

Ο Άντρος Παυλίδης στο βιβλίο του «Μακάριος ο Γ’» αναφέρει «Ο ρόλος της οργάνωσης των και του ίδιου του Γρίβα ήταν ύποπτοι, γι’ αυτό οι μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις, με πρώτο το «ΕΛΑΣ» αρνήθηκαν να έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε τρόπο με το Γρίβα και την οργάνωσή του»

Ο Σπύρος Μυλωνάς στο βιβλίο του «Εθνική Κρίση» αναφέρει «Το παρελθόν του Γρίβα στην Ελλάδα δεν ήταν καθαρό. Στρατοκράτης, αντιδημοκράτης, παθιασμένος αντικομμουνιστής, ίδρυσε την περιβόητη τρομοκρατική οργάνωση «Χ» που κτυπούσε το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, υπηρετώντας αντικειμενικά τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής»

Ο Dominique Eudew στο βιβλίο του «Οι καπετάνιοι» αναφέρει «διακόσια μέτρα από την Ακρόπολη, στη συνοικία της παλιάς αγοράς του Θησείου, σταθμεύουν οι κομμάντος της φιλοναζιστικής εθνικής οργάνωσης «Χ», που διευθύνει ο Γρίβας. Η «Χ» κάνει την προπαγάνδα της χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα της αστυομίας, και κάθε βράδυ ξαμολάει τα λαγωνικά της κατά των κόκκινων»

Ο Γιάννης Δημτριάδης στο βιβλίο του «Η Σοβιετική διείσδυση στην Ελλάδα» αναφέρει «Μέσα στην παραζάλη αυτή, δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει ποιοι εργάστηκαν για λογαριασμό των Γερμανών, εκτός από κάποιες κοινά αποδεκτές οργανώσεις όπως οι «Χίτες»

Ο Γιάννης Κατρής στο βιβλίο του «1960-… η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα» αναφέρει «Ο Γρίβας προερχόταν και ανήκε όχι στη δεξιά, αλλά στην ακραία υπερσυντηρητική πτέρυγά της. Επιπλέον, η πολιτική ιστορία του Γρίβα ήταν συνδεδεμένη με την κατοχική οργάνωση «Χ», σκανδαλωδώς ευνοούμενη από τον κατακτητή, για λογαριασμό του οποίου είχε συμβάλει στην εξόντωση πολλών πατριωτών της εθνικής αντιστάσεως»

Ο Γιώργος Μιχαήλ στο βιβλίο του «Εθνική Αντίσταση» αναφέρει «Η «Χ» συνεργαζόταν όχι μόνο με τις κατοχικές κυβερνήσεις και τα περιβόητα τάγματα ασφαλείας, αλλά και με γερμανικές μυστικές υπηρεσίες»

Εξάλλου, ο ίδιος ο Γρίβας δήλωσε ότι έφτιαξε την «Χ» όχι για να κτυπήσει τους Γερμανούς κατακτητές, αλλά για να κτυπήσει το «ΕΛΑΣ»

Αυτό όμως το παραδέχτηκε και ο υπαρχηγός της «Χ», ο οποίος δήλωσε στη δίκη των δολοφόνων της «Ειδικής» τα εξής «Ποτέ οι Γερμανοί δεν ενόχλησαν μέλη της οργάνωσής μας, εκτός από 10 άτομα που έπιασαν μια φορά γιατί τους πήραν για κομμουνιστές και τους παρέδωσαν στην «Ειδική». Απολύθηκαν όλοι. Εμάς του εθνικόφρονες δεν μας πείραξαν οι Γερμανοί. Οι Γερμανοί έβαζαν τις εθνικιστικές οργανώσεις να πολεμούν τους κομμουνιστές, για να έχουν αυτοί ήσυχο το κεφάλι τους»

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Ο ίδιος ο Γρίβας αναφέρει στα απομνημονεύματά του για ζημιές που προκάλεσε στους κομμουνιστές, ενώ δεν λέει λέξη για ζημιές που προκάλεσε στους Γερμανούς.

Τη φασιστική προέλευση του Γρίβα την αποδεικνύει και η εφημερίδα «Μάχη». Στην έκδοσή της στις 23 Ιανουαρίου 1994 γράφει «…κατά την περίοδο της 4ης Αυγούστου, με υπόδειξη του αείμνηστου Ιωάννη Μεταξά, ο Γρίβας υπηρέτησε στη διεύθυνση του Γ.Ε.Σ. (Γενικό Επιτελείο Στρατού)». Για να επιλεγεί προσωπικά από τον δικτάτορα και να υπηρετήσει το φασιστικό καθεστώς του, δείχνει ξεκάθαρα το φασιστικό προσανατολισμό του Γρίβα.

Επίσης, το 1943, έγινε σύσκεψη ακροδεξιών φασιστικών οργανώσεων, στην οποία παρευρέθηκε και αξιωματικός της Γκεστάπο (!). Σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχε και η οργάνωση «Χ», την οποία εκπροσωπούσε ο Γρίβας. Για την σύσκεψη αυτή γίνεται αναφορά και στο βιβλίο του Γιώργου Αθανασιάδη «Η πρώτη πράξη της ελληνικής τραγωδίας» και στο βιβλίο «Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης», από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εστία».

Αυτή λοιπόν ήταν η δράση του Γρίβα μέσω της οργάνωσης «Χ», που κανείς δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί. Πώς να την αρνηθεί άλλωστε, αφού για την οργάνωση έγινε δίκη μετά που οι υποστηρικτές του Γρίβα έκαναν μήνυση στον Γ. Μιχαήλ με την κατηγορία ότι προσέβαλλε τη μνήμη του Γρίβα όταν έγραφε ότι ήταν συνεργάτης των Γερμανών. Στη δίκη που ακολούθησε, με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, απομυθοποιήθηκε η οργάνωση «Χ» και αποδείχθηκε ότι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, εάν η «Χ» δεν ήταν φασιστική φιλοναζιστική οργάνωση, το κόμμα που ίδρυσε ο Γρίβας «Αγροτικό Κόμμα Χιτών» δεν θα έπαιρνε στις εθνικές εκλογές του 1946 και του 1950 τα θλιβερά ποσοστά του 0.17% και 0.84 % αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι η «Χ» ήταν λαομίσητη και ο αρχηγός της Γρίβας, σύμφωνα με το δεξιό πολιτικό Άγγελο Βλάχο ήταν «πολιτικά άκριτος, δεσποτικός, εγωκεντρικός, με νοοτροπία φανατικού».

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Το επιχείρημα που προβάλλεται συνεχώς από τους υποστηρικτές του Γρίβα είναι ότι αυτός είναι ο απελευθερωτής της Κύπρου από τους Άγγλους, αφού αυτός ηγήθηκε του ένοπλου αγώνα το 1955-59. Πολλές φορές δε, όταν τους αναφέρεις την προδοτική δράση αυτού του ανθρώπου, δεν διστάζουν να σου αναφέρουν ακόμα και αυτό το αφελές «Εμείς τιμούμε το Γρίβα του 55-59 μόνο» !

Είναι, όμως, αυτό σωστό? Ποια ήταν η δράση του Γρίβα το 55-59? Ποιον ήρθε να πολεμήσει ο Γρίβας? Ήταν σωστή η επιλογή του ένοπλου αγώνα? Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα του Γρίβα? Μεταμορφώθηκε ο προδότης σε πατριώτη το 1955 για να ξαναγίνει προδότης το 1974?

Για να απαντήσουμε στα πιο πάνω ερωτήματα, πρέπει να απελευθερώσουμε την ιστορική έρευνα από την προπαγάνδα, την πολιτική λογοκρισία και τις προσπάθειες των συνδέσμων αγωνιστών να νομοθετήσουν την ιστορική μνήμη, και να μελετήσουμε όλα τα δεδομένα της εποχής αυτής: πολιτικά – κοινωνικά, και τα γεγονότα πριν την έναρξη του ένοπλου αγώνα.

Βρισκόμαστε στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρρευση του αποικιακού συστήματος και ο ταυτόχρονος σχηματισμός ανεξάρτητων κρατών, αποτέλεσμα της πάλης των λαών. Στην Κύπρο, το θέμα της απαλλαγής του λαού μας από την αποικιακή κυριαρχία εκφραζόταν τότε με το σύνθημα της Ένωσης που υποστηριζόταν και από την Αριστερά και από την Δεξιά.

Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χρόνια από το 1940 είναι γεμάτα αγώνες της Αριστεράς για εργατικά δικαιώματα και για απαλλαγή από την αποικιακή κυριαρχία. Σ’ όλα αυτά τα χρόνια, η Δεξιά συνεργάστηκε με τους Άγγλους και πολλές φορές δικαιολογούσε τη βία που χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες.
Ενδεικτικά αναφέρονται:

• 1941: απευθείας μάχη της Κυβέρνησης με τους εργάτες στην οποία 400 εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

• 1944: παναπεργία που νέκρωσε το νησί

• 1948: μάχη απεργών με τους Άγγλους στο Μαυροβούνι

• 1946: καταδίκη και φυλάκιση της Π.Σ.Ε. γιατί ανέπτυσσε πολιτική δράση κατά των αποικιστών

• Αιματηρή επίθεση των Άγγλων κατά της διαδήλωσης των αριστερών στο Λευκόνοικο με θύματα τους Ανδρέα Εξηντάρη, Ανδρόνικο Κυπριανού και το μαθητή Κουρτέλλα.


Και σε όλη αυτή την περίοδο η δεξιά της Κύπρου συνεργαζόταν με τους Άγγλους για κατάπνιξη των κινημάτων. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις των ηγετών τους.

Ενώ ο κυπριακός λαός κορυφώνει το μαζικοπολιτικό του αγώνα, αποφασίζεται η δημιουργία της Ε.Ο.Κ.Α. και ο ένοπλος αγώνας από τη δεξιά. Το Α.Κ.Ε.Λ. με ανακοίνωση του Π.Γ. την 1/4/1955 πήρε τη θέση ότι η πιο ενδεδειγμένη μορφή αγώνα μέσα στις κυπριακές συνθήκες ήταν η μαζική πολιτική πάλη που θα μπορούσε να αναπτύσσεται και να προσλαμβάνει τη μορφή παναπεργίας, συλλαλητηρίων και πολιτικής ανυπακοής. Μια θέση που αποδείχθηκε από την ιστορία πέρα για πέρα ορθή.

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτης της δεξιάς στην Κύπρο, κ. Γλαύκος Κληρίδης, δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Αγώνα» στις 8/11/1974 «Αποδείχθη ότι ο αγών της ΕΟΚΑ 55-59 έβλαψε το εθνικό θέμα της Κύπρου»

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Ο Λ. Ιεροδιακόνου, βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ., στο βιβλίο του «Το κυπριακό πρόβλημα», σελ. 338-340, γράφει «Ανεύθυνη και λανθασμένη η απόφαση για ένοπλο αγώνα…Δεν θα μπορούσε να πάρει χειρότερη πορεία από εκείνη που ακολούθησε… Με τον τρόπο αυτό υποβοηθήθηκαν οι Άγγλοι και οι Τούρκοι»

Επίσης, η αποτυχία της ένοπλης δράσης φαίνεται και από τα αποτελέσματα του αγώνα. Επιβάλλεται ερήμην της Κύπρου μια ακρωτηριασμένη, κολοβή ανεξαρτησία που θα διαιώνιζε τα συμφέροντα των εχθρών της Κύπρου. Αναβαθμίστηκαν οι βλέψεις και τα απώτερα σχέδια του τουρκικού παράγοντα στην Κύπρο. Υποβοηθήθηκε η διαιρετική αγγλική πολιτική.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑΣ, και πολλοί ήταν αυτοί που σαν αγνοί ιδεολόγοι θυσιάστηκαν και γράφτηκαν στις πιο ένδοξες σελίδες της Κυπριακής Ιστορίας. Ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Μάτσης και οι τόσοι άλλοι ήρωες μας, που συνέχισαν τον αγώνα του Εξηντάρη και του Ανδρόνικου, και έδωσαν ότι πιο πολύτιμο είχαν, για την πατρίδα τους.
Αυτούς τους τιμούμε και υποκλινόμαστε μπροστά στην αυταπάρνηση και τη θυσία τους.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ

Κερυνεια είπε...

ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου πεί τι έκανε πάλι ο κιλίτζιρός??? Δεν άκουσα ούε είδα τι είπε στους δημοσιογράφους. Αν και είμαι σίγουρος πως πάλι κανένα λαικισμό έχει πουλήσει ας μου πεί κάποιος τι βλακεία είπε ο φασίστας

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια και ανεφ οριων-πισκοπε,
ΘΑΥΜΑΣΤΕ 'δημοκρατια'

επισης ανεφ οριων-πισκοπε-οτι αλλο αθυμηθεις γριβουι εν ο τζιρης σου.

Νεα εκρηξη αντιδημοκρατικης και καθεστωτικης νοοτροπιας απο τον κυριο χριστοφια πριν απο λιγο. Επιστρεφωντας πριν λιγο απο τις συνομιλιες με τον νεο του "φιλο" κυριον ερογλου δηλωσε στους δημοσιογραφους- "ειχαμε μια φιλικη κουβεντα, ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΙΠΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΠΑ"

ο κυπριακος λαος δεν ενδιαφερεται αν ο κυριος χριστοφιας εφτυσε ηδη τον "φιλο' του τον ταλατ και εκανε καινουριο κολλητο τον ερογλου αλλα η ουσια των συνομιλιων η καλυτερα των προσφορων του.
τι σημαινει "ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ". εν τζαιν το εξοχικο του στο κελλακι η το ανακαινισμενο (δια χειρως μαστρε μιλτη) εντυπωσιακο τετραοροφο του στην μακεδονιτισσα που διαπραγματευεται ο κυριος χρισοτφιας. ειναι τα σπιτια, την ιστορια και το μελλον ΜΑΣ. τι σημαινει μην μου κανετε ερωτησεις. αν καποιοι νομιζουν οτι η απαγορευση ερωτησεων και ενημερωσης αλλα και διαφωνιας δεν ειναι νοοτροπια αντιδημοκρατικη και καθεστωτικη τοτε απλα να υπενθυμισω οτι δεν ειμαστε στην παλια σοβιετικη ενωση ουτε στην ουγκαντα οπου τετοια νοοτροπια θεωρειτο "δημοκρατικη".

Κερυνεια είπε...

Ευχαριστώ φίλε. Όπως τα φαντάστικα έτσι έκανε ο λαικιστής . Τελικά μιλάμε για μεγάλο μα πολύ μεγάλο φασιστάριο.

Κρίμας την Κύπρο μας

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...Τακτικός επισκέπτης και σχολιογραφος του Blog [εκ των συμπολιτευομένων μάλιστα με το Blog] ΔΕΝ άντεξε και τους είπε ξικούτσουλα ότι το παρατραβάνε!!!

Επειδή αναφέρεσαι σε μένα. Όπως έχω ξαναπεί μπορεί να είμαι τακτικός επισκέπτης, να σχολιάζω σε αρκετές αναρτήσεις, να συμφωνώ με μερικές από τις απόψεις της επιτροπής αλλά δεν είμαι "συμπολιτευόμενος" με το blog. Είμαι κατά των ακραίων αναρτήσεων που εμφανίζονται μερικές φορές στο blog και πιστεύω ότι η Επιτροπή χάνει το δίκαιο της με αυτές τις ακραίες θέσεις.

Το πόσο πολιτισμένος είναι ένας άνθρωπος φαίνεται, όχι από τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στους φίλους του, αλλά από το πώς αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του.

Ανώνυμος είπε...

Και για να είμαι δίκαιος

Όλα αυτά τα άτομα που σήμερα το παίζουν "θιγμένοι"γιατί κάποιοι προσβάλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν ξεσκιστεί να βρίζουν και να κατηγορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ με τις χειρότερες εκφράσεις τον προηγούμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακόμα και σήμερα που ο Τασσος Παπαδόπουλος είναι νεκρός συνεχίζουν να τον καθυβρίζουν και αυτόν και την οικογένεια του.

pao giapanda είπε...

ΕΛΕΟΣ ΕΠΛΑΚΩΣΕΝ ΟΥΛΟΝ ΤΟ ΣΚΥΛΛΟΛΟΊ΄ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!
ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΡΧΙΔΕΠΙΣΚΟΠΕ-ΑΝΕΦ΄ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!
ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΚΚΑ!!!!
ΡΑ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ!
ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΡΕΙΣ ΡΕ ΕΡΥΘΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ? ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΣ, ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?
ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙ(ΠΑΡΑ)ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ!!!!!!!!!!!

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Πράγματι, ο Καταστρόφιας συμπεριφέρεται σαν να διαπραγματεύεται για την πώληση του εξοχικού του στο Κελλάκι. Σαν να διαπραγματεύεται δηλαδή για ένα θέμα που δεν μας αφορά. Δεν φτάνει που βγήκε πρόεδρος με ψευδείς παραστάσεις (όπως σωστά υπέδειξε ο Γιώργος Λιλλήκας), μαγειρεύει τα πάντα στην πλάτη μας χωρίς να νιώθει την υποχρέωση να μας ενημερώνει. Φυσικά, για να πούμε και την αλήθεια (και να μην αγχωνόμαστε δηλαδή) είτε μας ενημερώσει είτε όχι, η οκκά είναι τετρακόσια. Ξέρουμε ότι αυτά που "διαπραγματεύεται" είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι τίποτε καλό δεν πρόκειται να προέλθει από αυτόν τον άνθρωπο. Ο Ευέλικτος Χριστόφιας είναι τόσο ευέλικτος που δηλώνει (χωρίς ίχνος ντροπής) ότι δεν πρέπει να θέλουμε "ατόφια ελευθερία". Δηλαδή, περικοπές δεν θα έχουμε μόνο στα οικονομικά μας αλλά θα έχουμε ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑς. Αυτός παιδιά είναι ο πρόεδρος μας και καλά κάνουμε να το χωνέψουμε (όχι για να τα παρατήσουμε, αλλά για να αντισταθούμε). Κουράγιο αδέρφια, πιο λίγα από τρία χρόνια του έμειναν...