Νέο κρούσμα ακελικού φασισμού!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010


Από τη στιγμή που η φασιστική μηχανή πήρε μπρος, είναι πολύ δύσκολο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Τελευταίο κρούσμα φασισμού, ένα πρωτοφανούς χυδαιότητας άρθρο, σε βάρος του βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Σωτήρη Σαμψών.

Ο Σωτήρης Σαμψών, αν και ανήκει στο ΔΗΣΥ, είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, που χαίρει της εκτίμησής μας, για τις πατριωτικές θέσεις που εκφράζει στο Κυπριακό (θυμίζουμε ότι είχε το θάρρος το 2004 να διαφοροποιηθεί από το επίσημο ΔΗΣΥ).

H ακελική Χαραυγή όμως, υβρίζει τον Σωτήρη, επικαλούμενη τον πατέρα του, Νίκο Σαμψών!!!!

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: βεβαίως και καταδικάζουμε το ρόλο του Ν. Σαμψών το 1974.

Πιστεύουμε όμως ότι υπήρξε
ο μοναδικός, ο οποίος πλήρωσε και με το παραπάνω, για το τι έκανε. Πιστεύουμε επίσης, ότι υπήρξε ο αποδιοπομπαίος τράγος, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι και συνειδητοί πρωταίτιοι της καταστροφής, την έβγαζαν καθαρή με τον κλάδο ελαίας (τον οποίο το ΑΚΕΛ υπερθεμάτιζε).

Και διαχωρίζουμε αυτό τον άνθρωπο, που καλόπιστα παρασύρθηκε, από όσους συνειδητά ξεπουλούσαν τότε ή ξεπούλησαν σε άλλες εποχές, ή ξεπουλούν και σήμερα την πατρίδα τους.

Θεωρούμε επίσης ότι το ΑΚΕΛ, δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή των άλλων, γιατί είναι γνωστός ο ρόλος της ηγεσίας του στο πραξικόπημα και στο μεταπραξικόπημα. Τον έχει άλλωστε δημοσιοποιήσει ουκ ολίγες φορές ο Λάζαρος Σκαλιστής, μέλος τότε της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ:

" Eίναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της ηγεσίας του AKEΛ για το πραξικόπημα και ότι δεν πρέπει να πραξικοπηματολογεί για μικροκομματικούς σκοπούς. Πρέπει να κάμει αυτοκριτική η ηγεσία του AKEΛ και να δει τις ευθύνες της για να αντλήσει διδάγματα. Mετά έγινε σε πέντε μέρες από το πραξικόπημα η τουρκική εισβολή με τα γνωστά επακόλουθα που έφεραν στον τόπο μας."

Όμως θυμούμαστε και πολλά άλλα:

1) ποιοι χειροκροτούσαν το μεταπραξικόπημα

2) ποιοι αποκαλούσαν τον παράνομα ορκισμένο Γλ. Κληρίδη "καλό καραβοκύρη" και "Πρόεδρο Κληρίδη"

3) ποιοι πίεζαν το Μακάριο να μην επιστρέψει

4) ποιοι κερνούσαν γλυκά καρυδάκια στους πραξικοπηματίες

Το ΑΚΕΛ, θυμάται το πραξικόπημα, μόνο για να αποκομίζει πολιτικά οφέλη. Αλλά και για να στιγματίζει και να μαυροπινακίζει ανθρώπους και πολιτικούς αντιπάλους. Νομίζετε ότι ξεχνούμε τη χυδαία ΑΚΕΛική προπαγάνδα, ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο μεγάλος αυτός δημοκράτης, είχε "συναντήσεις με την ΕΟΚΑ Β". Κάτι που το ΑΚΕΛ και ο Δ. Χριστόφιας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝ!

Το επόμενο θύμα της πραξικοπηματοκαπηλείας του ΑΚΕΛ λοιπόν, είναι ο Σωτήρης Σαμψών. Επειδή έκανε το έγκλημα να ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης δικαιωμάτων στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες. Επειδή ο άνθρωπος υπερασπίστηκε την κατάργηση μιας αναχρονιστικής διάκρισης με βάση το φύλο. Η οποία, κατά το "φιλολαϊκό" ΑΚΕΛ, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (λες και δεν τον επιβαρύνουν ήδη τα εκατομμύρια στον "κρατικό εργολάβο", ο οποίος μετά τα ρίχνει στην Ομονοιάκκα, τα χοντρά πακέτα μισθών σε βολεμένους ημέτερους (ανάμεσα στους οποίους και ο χρυσός γαμπρός του κ. Χριστόφια), τα αλόγιστα εκατομμύρια στη EUROCYPRIA και η οικονομική κακοδιαχείριση από το ΑΚΕΛ).

Έτσι, ο γνωστός υβριστής της ΑΚΕΛικής εφημερίδας "Χαραυγή" (έβριζε παλαιότερα μέχρι και το Βάσο Λυσσαρίδη!!) κ. Κύπρος Κουρτελλάρης, έγραψε ένα χυδαίο άρθρο, σε βάρος του "εγκληματία" Σ.Σαμψών, με σαφή την προσπάθεια, να ταυτίσει τον βουλευτή του ΔΗΣΥ με το πραξικόπημα, με συνεχή τα υπονοούμενα για τον πατέρα του!

Ως που φτάνει ο ακελικός φασισμός; Ως που φτάνει η προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων εκ μέρους του ΑΚΕΛ;

Δε φτάνει που είναι υπέρ των διακρίσεων με βάση το φύλο, πρέπει να σπιλώνουν και υπολήψεις;


Στη φωτογραφία, εξαγριωμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, διαμαρτύρονται έντονα, γιατί το Christofias-Watch, παραμένει ακόμη ζωντανό.


Οι ίδιοι πότε θα λογοδοτήσουν για το ρόλο, όχι των ιδίων ή των πατεράδων τους (εμείς δεν πιστεύουμε σε φασιστικές θεωρίες "κληρονομικής" ή "συλλογικής" ευθύνης), αλλά του κόμματός τους (μέσω της επίσημης ηγεσίας του), κατά το 1974-1975; Πότε θα λογοδοτήσουν για την πολιτική εκμετάλλευση του πραξικοπήματος;

Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική για την καπηλεία του πραξικοπήματος. Αντίθετα, την συνεχίζει όποτε βολεύει το ίδιο. Νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Πότε θα αντιληφθούν,
οι κύριοι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, ότι σήμερα, έγιναν οι ίδιοι, η πολιτική ενσάρκωση του φασισμού στην πατρίδα μας;

Αλωεύς για το christofias-watch

40 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Πρρρρρρρ!!!

Anef_Oriwn είπε...

"Ο Σωτήρης Σαμψών, αποδέχθηκε πρόσκληση του ακροδεξιού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου - Ε.ΛΑ.Μ. (ναι, αυτά τα φασιστοειδή, που με μπότες και όλα τ' άλλα... αξεσουάρ είχαν επιχειρήσει να κάνουν ρατσιστική πορεία στη Λευκωσία το Δεκέμβρη και ανακόπηκαν από τον κόσμο που αντέδρασε) για να είναι ο ομιλητής σε εκδήλωσή τους για τον πατέρα του, τον «Οκταήμερο» Νικόλαο Σαμψών.

Μπήκα στη ιστοσελίδα του Ε.ΛΑ.Μ. όπου, αφού διάβασα τη σχετική πρόσκληση, ακολούθησα τους συνδέσμους τους (links) για αρκετά άλλα ακροδεξιά και νεοφασιστικά κινήματα της Ευρώπης (τη Χρυσή Αυγή, το NPD της Γερμανίας, τους Φαλαγγίτες της Ισπανίας κ.ά.!). Και διερωτήθηκα, ο έρμος, τι στην ευχή γυρεύει σε μια τέτοια φασιστική οργάνωση ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ, της «αδογμάτιστης, σύγχρονης ευρωπαϊκής παράταξης»!" -link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/05/332010.html

ΠΑΟΛΑ είπε...

Δεν κατάλαβες καλά Άνευ. Αν θέλει το ΑΚΕΛ να κατηγορήσει κάποιον ας το κάνει για τα έργα του ιδίου και όχι του πατέρα του. Αυτό εννοεί η Επιτροπή.

Αλλά που να καταλάβουν τα ορφανά του Στάλιν από τέτοια...

VertigoKTG είπε...

"ναι, αυτά τα φασιστοειδή, που με μπότες και όλα τ' άλλα... αξεσουάρ είχαν επιχειρήσει να κάνουν ρατσιστική πορεία στη Λευκωσία το Δεκέμβρη και ανακόπηκαν από τον κόσμο που αντέδρασε"

μπότες-> αξεσουάρ που φορούν αποκλειστικά και μόνο τα φασιστοειδή
ρατιστική πορεία-> η πορεία που δεν κάνουν οι αναρχικοί
κόσμος-> οι αναρχικοί στη γλώσσα τον αναρχικών

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Anef_Oriwn,

είναι μικρός ο τόπος. Και γνωρίζει ο καθένας, τι έκανε ή δεν έκανε ο άλλος στο πραξικόπημα.

Εσείς στέλνατε τηλεγραφήματα στο Σαμψών για να τον συγχαρείτε.

Η σύμπλευσή σας με το φασισμό, είναι γνωστή σε όλους μας.

Στην Πάφο, θυμόμαστε βέβαια και απλούς ακελικούς, να μας βοηθούν στη μάχη που έδινε η ΕΔΕΚ και οι δημοκρατικές δυνάμεις. Θυμόμαστε όμως και τους "λεβέντες" της ηγεσίας σας, που κρύβονταν στις σπηλιές του Ακατάρη, όπου το ΑΚΕΛ είχε εσωτερικό οικοδόμημα, που ολίγο απείχε από παλάτι, και τους άλλους που έφυγαν για τις αγγλικές βάσεις στην Επισκοπή.

Λυπούμαι τους απλούς ακελικούς που αγωνίζονταν, όταν η ηγεσία τους τα είχε κάνει πλακάκια με τους φασίστες.

Anef_Oriwn είπε...

"... Εσείς στέλνατε τηλεγραφήματα στο Σαμψών για να τον συγχαρείτε..." - Σου το 'χω ξαναπεί: Η καταστση σου ΔΕΝ είναι ιάσιμη! Εγώ πάντως από καρδιάς ΣΟΥ ευχομαι: Μακάρι να γιάνεις!

*********************
Πάολα,
Ο Σωτήρης Σαμψών έλαβε μέρος στην εκδήλωση του φασιστικού ΕΛΑΜ, ναι ή ου; Γιατι ΔΕΝ τολμάτε, λαλίστατα Επιτρόπουλα, να το επικρίνετε το γεγονός αυτό;

Δίας είπε...

Άνεφ Ορίων,

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Σωτήρης Σαμψών είναι υιός του Νίκου Σαμψών, αλλά ότι έλαβε μέρος σε εκδήλωση του ΕΛΑΜ.

Αν δεν κάνω λάθος (ασχέτως του αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις θέσεις τους) το ΕΛΑΜ είναι νόμιμα εγγεγραμμένο κόμμα στα αρχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου κατήλθε και στις ευροεκλογές και άρα αποτελεί μέρος του πολιτιακού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφού λοιπόν είναι νόμιμο οφείλουμε αν είμαστε δημοκρατία και όχι καθεστώς να σεβαστούμε την αντίθετη άποψη.

Από την άλλη στα κατεχόμενα εδάφη τα αυτοκαλούμενα κόμματα είναι παράνομα (αντιποίηση εξουσίας) καθότι δεν είναι εγγεγραμμένα στις νόμιμες αρχές, και αποτελούν μέρος του πολιτιακού συστήματος της "ΤΚΔΒΚ", η οποία είναι προϊόν της τουρκικής εισβολής και ως εκ τούτου παράνομη.

Επομένως, αν η ευαισθησία σας δεν είχε παρωπίδες, η οποία την καταντά υποκρισία, θα έπρεπε να καταδικάζετε αυτούς που συνοργανώνουν εκδηλώσεις, χαζοχαρούμενες παιδικές χαρές κτλ, με τους παράνομους και ουσιαστικά τους δίνουν νομική υπόσταση στο κατακτητή.

Αλλά τι κρίση μπορώ να περιμένω από αυτούς που θεωρούν την ΔΔΟ με την εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, και παραμονή 50000 εποίκων, δημοκρατική λύση.....

Φιλικά Δίας

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή της ορθοδοξίας, αναγινώσκονται οι κάτωθι αναθεματισμοί:

1. και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ .

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

Νά τι "δημιούργησαν" οι "άγιοι" πατέρες των οικουμενικών συνόδων και τι διαβάζουν ακόμη και σήμερα οι ιερείς κατά την λειτουργία της Κυριακής της ορθοδοξίας!

Πώς το ανέχεται αυτό ο Ελληνικός λαός;

Πώς δεχόμαστε αυτούς τους αναθεματισμούς, εμείς που θεωρούμε εαυτούς Έλληνες και δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,μια απλή εισήγηση:οι εκλογές πλησιάζουν.Συμπήξετε ένα μέτωπο οι ονειροπόλοι της ευρωπαικής λύσης και αντιπαραταχθείτε δημοκρατικά με τους οπαδούς της ΔΔΟ.Ή μήπως προτιμάτε πιο "εκρηκτικά" επιχειρήματα,όπως το 1972-1974;

Ανώνυμος είπε...

Θα αντιπαραταχθούμε δημοκρατικά με τους οπαδούς της ΔΔΟ όταν τεθεί το θέμα σε δημοψήφισμα.

arxiepiskopos είπε...

Στο δημοψήφισμα οι επιλογές δε θα είναι μεταξύ ΔΔΟ και άλλης λύσης,αλλά μεταξύ αποδοχής ή απόρριψης ενός συγκεκριμένου σχεδίου λύσης.Βέβαια η άποψη που διατυπώνεις υπονοεί ότι θα είστε ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο λύσης,αφού αυτό θα βασίζεται στη συμφωνημένη βάση της ΔΔΟ.Οπότε πάμε στο
second best solution,όπερ έδει δείξαι!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,η αντίληψή σας(των πολεμίων της ΔΔΟ)περί πολιτικής είναι εκπληκτική.Αντί οργανωμένα να διεκδικήσετε ξανά την εξουσία για να μας φέρετε με τον τρόπο που εσείς ξέρετε την υπεσχημένη ευρωπαική λύση,κάθεστε άπραγοι,περιμένοντας τους "προδότες" να φέρουν σχέδιο για να το απορρίψετε(αυτή τη δουλειά ξέρετε).Αφού-λες-η πλειοψηφία του κόσμου σας υποστηρίζει,γιατί δεν το εκμεταλλεύεστε για να πάρετε την εξουσία και να "σώσετε" τον τόπο;Την απάντηση δε θα σου την πω,την ξέρεις καλά!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

ν. σαμψων η πιο πατριωτικη φωνη της κυπρου .....μ δρουσιωτης ο ανθρωπος που γραφει οτι η μεραρχια οταν ηρθεν ηταν κατοχικη που μαζι με τους ακελικους τους εβριζαν σαν πουστοκαλλαμαραες του προδοτες ψαξεται τους αλλου...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

Δύο, από τους πολλούς, Έλληνες πολιτικούς που δικαιολόγησαν τον "Αττίλα",
ο "εθνάρχης" Καραμανλής και ο "εθνάρχης" Μακάριος ....

Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που, ανεξάρτητα του τι λένε δημοσίως, δικαιολόγησαν την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο μας.

Ο Καραμανλής π.χ. μιλώντας μέσα στη βουλή, ως πρωθυπουργός, στις 10 Φεβρουαρίου 1975 είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα της Τουρκίας να επέμβει και είπε τα εξής: "Η Τουρκία συνεπώς ως εγγυήτρια δύναμις δεν είχε λόγους να επέμβει ειμή μόνον δια να αποκαταστήσει την νομιμότητα, δηλαδή την κυβέρνησιν Μακαρίου... Εις το σημείον αυτό δεν μπορώ να μην επισημάνω τας ευθύνας της Αγγλίας δια την σημερινήν τραγωδίαν της Κύπρου. Διότι η Αγγλία, η εγγυήτρια δύναμις, έχουσα μάλιστα επιτόπου δυνάμεις είχε εκ των συνθηκών το δικαίωμα αλλά και το καθήκον να επέμβει και να αποτρέψει και το πραξικόπημα των Αθηνών και την απόβασιν της Τουρκίας".

Πάντως ο Καραμανλής δεν ήταν ο μόνος που δικαίωσε τους Τούρκους, ελπίζοντας φυσικά με αυτόν τον τρόπον θα κερδίσει πολιτικά. Το ίδιο έκανε και ο θλιβερός Μαύρος στον Ο.Η.Ε. και οι Βλάχου και Αβέρωφ σε συνεντεύξεις σε τουρκικές εφημερίδες και πολλοί άλλοι. Ο Μακάριος είναι εκείνος που προσκάλεσε στην Κύπρο τις ορδές του "Αττίλα", με την ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Ο.Η.Ε., στις 19 Ιουνίου 1974, την παραμονή της τουρκικής απόβασης, όπου είπε: "Καθώς έχω ήδη δηλώσει τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας είναι μια εισβολή και εκ των συνεπειών της θα υποφέρει όλος ο λαός της Κύπρου, αμφότεροι Έλληνες και Τούρκοι".

Την δήλωση αυτή την επικαλούνται καθημερινά οι Τούρκοι, ο αποκαλούμενος μάλιστα "υπουργός" Εξωτερικών του ψευδοκράτους του Ντενκτάς, σχολιάζοντας ομιλία του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών, είπε κατά λέξη: "Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία επετέθη κατά της Κύπρου, επιθυμώ να υπενθυμίσω για μια φορά ότι πραγματική επίθεση κατά της Κύπρου έγινε από μέρους της Ελλάδας και ότι η Τουρκία για να τερματίσει την ελληνική κατοχή, χρησιμοποιώντας το νόμιμο δικαίωμα που της παρέχουν διεθνείς συμφωνίες, προστάτευσε την ανεξαρτησία της Κύπρου. Πιστεύω ότι ο Ελληνοκύπριος Μακάριος ομολόγησε σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τις ημέρες του πραξικοπήματος ότι η πραγματική επίθεση προήλθε εκ μέρους της Ελλάδος".

Υπήρχαν και Έλληνες Κύπριοι οι οποίοι αισθάνονταν αγαλλίαση για την επέμβαση της Τουρκίας! Την αγαλλίασή τους περιέγραψε ωμά η στενή συνεργάτης του Μακάριου, Ουρανία Κοκκίνου, η οποία ερωτηθείσα απο τον "Ριζοσπάστη" εάν είχε συλληφθεί από τους πραξικοπηματίες, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: "Ναι! Και με άφησαν μαζί με τους άλλους, ή μάλλον βγήκαμε μόνοι μας την μέρα της εισβολής. Παρακολουθούσαμε, θυμάμαι, από τις Κεντρικές Φυλακές τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές να πέφτουν στη Λευκωσία. Δεν σας κρύβω, ότι δοκίμασα, ντρέπομαι που το λέω, χαρά. Ήμουν σίγουρη ότι σε λίγο θα ήμασταν ελεύθεροι".

Ενω για τον Μακάριο όλοι ξέρουν (όσοι ασχολούνται με το θέμα) την κοινή συνέντευξη τύπου του Μακάριου με τον Κίσινγκερ (ο οποίος εχει πεί τα εξής σε συνεντευξη στην αμερική "Τους Ελληνες πρέπει να τους χτυπήσουμε στην Θρησκεια, στην Ιστορια, και στην Γλώσσα τους ..."),όπου υπάρχει και σχετική φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίω εγώ archipiskope που οι πολιτικοί μας δεν λαμβάνουν υπόψη τη θέληση του κόσμου. Εγώ δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε κομματόσκυλο. Επίσης δεν ΛΕΩ ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει την ΔΔΟ το γνωρίζω σίγουρα και φάνηκε και το 2004. Εσείς όμως εκεί να προσπαθείτε με το ζόρι να επιβάλλεται την ΔΔΟ και το συνεταιρισμό με το κράτος δολοφόνο. Όσο για τα υπόλοιπα άντε να δεις αν έρχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Άκου τον Νικολάτζιην μας
λοούθκια τζιαί λοούθκια
τζιαί θέλει ίλλε τζιαι καλά
ο κόσμος να του πισκαλά
με μασκαραλλικκούθκια

Θαρκιέται εν ούλλοι τους μαννοί
πως εν να τους γελάσει
πως ένεχουσιν δράμιν νούν
τζιαί οι Κυπραίοι εν να κροστούν
ότι τζιαί να τους κλάσει

Έν το δικόν του που θωρεί
τζιαί το πουντζιήν του μόνον
ναν πάντα μες τους προεστούς
τζι άφης τους άλλους τους φτωχούς
να ζιούσιν μεσ τον πόνον

Το κόψε ράψε Νικωλό
πρέπει να το αφήσεις
είσαι σαν ούλλους μας τωρά
τζι αν εν η πρώτη σου φορά
εν να το συνηθίσεις

Άλλαξε τζιαί το κόμμα σου
τζιαί που το ΔΗΚΟ φύε
έμπα ποτζιεί στο ΕΥΡΩΚΟ
π όπου το τόπου το σκατό
ολόσωστον επήε

Μεν πάεις προς την ΕΔΕΚ
γιατ εν να φάεις κλώτσον
τζιαί μάχουνται σαν τα θερκά
να σσικτηρίσουν τα σκατά
τζιαί να την κάμουν ρότσον

Μα αν θέλεις πάλαι πίστεψε
στο νου σου τζιαι βασίστου
τζιαί κάμε τζιεί ρε Νικωλό
πήαινε με τους Οίκωλό
τζιαί τα σκατά τους γρίστου

Εν κάμνεις ρε λεβέντη μου
για να σταθείς ομπρός μας
τζι αν είσιες τζι έναν τζιύρην ε;
εσού σαι καυλιντήριν ρε
εν κάμνεις γι αρχηγός μας.

aris είπε...

Όχι, arhiepiskope, τα "εκρηκτικά επιχειρήματα" ήταν ψουμίν των σοβιετικών πατεράδων σας στην Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Τσεχοσλοβακία και αλλού. Όποιος σήκωνε κεφάλι, τον εξαφανίζανε. Μόνο στην Ουγγαρία σκοτώθηκαν από τη σοβιετική εισβολή για κατάπνιξη του εθνικού αυτού ξεσηκωμού των Ούγγρων, 2500 Ούγγροι και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν τη χώρα επειδή δεν άντεχαν το σταλινικό καθεστώς των εγκάθετων της Μόσχας. Λοιπόν, κοιτάτε ρε καραγκιοζούθκια που ξέρετε τάχα μου τζιαι "ιστορία". Τα καθεστώτα που υπερασπίζεστε ήταν τα πιο δολοφονικά, διεφθαρμένα, απάνθρωπα στην ιστορία της υφηλίου. Οι ναζί ωχριούν μπροστά στα εγκλήματα του Στάλιν. Η χούντα του Πινοσέτ ήταν παιδική χαρά μπροστά στους μαστόρους σας. Καραγκιόζηδες. Μια ζωή πάντα στη λάσπη και στην προπαγάνδα. Το ΕΛΑΜ σας μάρανε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοπελλουρούιν, ξέρεις για ποιόν λαλώ!
Να σηκωστείς γιάλι άλι τζιαί να πάεις νάβρεις τζιαί το Σαψούιν, τζιαί να πιάετε σιερκάν σιερκάν, τζιαί να πάτε τζιοί δκιό στ' ανάθθεμαν. Άκουσες;
Ν΄ασσικτηριστείς που το ΔΗΚΟ τζιαί έν έσιεις καμιάν θέσην μεσ' τούντο κόμμαν. Άκουσες;
Τζιαί να ξέρεις ρε ηλίθιον πλάσμαν, ότι η συμπεριφορά σου φανερώνει τζιαί τα σσώμαχα του τζιυρού ρε γάρε! Θωρούμεν ούλλοι ίντα ανατροφήν τζιαί μίσος σαν το δηλητήριον σου έδωκεν. Εψάτζιεψεν σε! Εστράωσεν σε!
Καταλάβουμεν ίντα ψυσιήν είσιεν τζιαί ο ίδιος.
Ετελειώσαν ούλα όμως. Κανεί σας!

Τζι' αφού υποστηρίζεις τόσον πολλά τζιαί την αντίθετην άποψην ιμίσσιημου, άκου τζιαί την δικήν μου τωρά: Είσαι ένας καρραγκιόζης που επειδή εγγεννήθηκεν πλούσιος, τζιαί έν εδούλεψεν ποττέ του στη ζωήν του να δεί τον νόστον, νομίζει ότι εν να περιπαίξει τον Κυπριακόν λαόν, με εθνικιστικά πορτίσματα να του λαλεί τζιαί να ακούει.
Έκατσες πάνω όμως!
Κρίμας τα ναύλα! Κρίμας τα ναύλα!

Άτε πήαιννε εσού στην αστυνομίαν τωρά, να καταγγείλεις την άποψην μου! Να σε δω στο δικαστήριο τζιαί να σου φτύσω τζιαί γιώ τζιαί πεντακόσιοι άλλοι. Γάρε!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

αυτοι που σχιζουν ελληνικες σημαιες να το βουλωνουν γιατι ειναι οι πραγματικοι προδοτες....

Anef_Oriwn είπε...

Sotε Sotε [και σοταρισμένε;],
Έλα, ΟΛΟΙ μαζί να αναφωνίσετε τρίς, "Ζήτω, ζήτω, η Εθνική Επαναστάσις της 15ης του Ιούλη του 1974"!
Ρε αχάπαρε, ξέρεις το ότι όταν ο Μακάριος μιλούσε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στες 19 του Ιούλη του 1974, τα τουρκικά πλοία ήταν έξω από την Κερύνεια [και τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στα παράλια της Κερύνειας ήταν ανεπάνδρωτά];

****************
Aris,
Και απολογητής των ναζί και του Πινοσέτ κατάντησες! Μπράβο ρε "Κοπέλλιν"!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

ανιστορητε ξερεις οτι την ομηλια του μακαριου την χρησιμοποιησε ο αντιπροσωπος της τουρκιας στα ηνωμενα εθνη ο ολτσαυ για να στηριξη νομικα την τουρκια ο μακαριος ειναι ο νεος εφιαλτης παυσανιας που αφου εχασε την εξουσια προδωσε την πατριδα του.....

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

η επιστολη προς γκιζικη εσταλη και στο βασιλιας καραμανλη με απαντηση καραμανλη που ειναι απορητη...γιατι....

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Testifying Greek atrocities in Cyprus

"Εάν η Τουρκία επέμβει στην Κύπρο γιά να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους δεν θα βρεί κανέναν για να σώσει"

Απόσπασμα από ομιλία του προέδρου Μακαρίου, 14 Αυγούστου 1964

"Ο αγώνας της ΕΟΚΑ θα συνεχισθή μέχρι την ημέρα που η Τουρκική κοινότητα, αυτός ο τρομερός εχθρός του Ελληνισμού, θα ξεριζωθή από την Κύπρο"

Δήλωση Γεωργίου Γρίβα (Διγενή), αρχηγού τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ
"Οι Ελληνοκύπριοι τρομοκράτες υπό την ηγεσία το Γεώργιου Γρίβα έχουν μοναδικό σκοπό την Ενωση με την Ελλάδα"
"Η επέμβαση της Τουρκίας το 1974 δεν είναι εισβολή αλλά μία ηθικά δικαιολογημένη επιχείρηση διάσωσης των Τουρκοκυπρίων"
"Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να κάνουν την ζωή ανυπόφορη στην βόρεια Κύπρο κόβοντας καθημερινά το ηλεκτρικό ρεύμα και το φωταέριο"
"Γιά πολλούς μήνες η Ρωσσική Μαφία και πρώην πράκτορες της KGB οργίαζαν στην Λευκωσία. Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές γιά στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών του Κουρδικού PKK στην νότια Κύπρο"

Αμερικανικό Περιοδικό National Review 12-6-1995


"Είμαι πεπεισμένος πως αν ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος συμπεριφερόταν ανθρώπινα απέναντι στους Τουρκοκύπριους, δεν θα είχε προκαλέσει την Τουρκική εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου"
"Μπήκαμε στον Τουρκικό τομέα της Λευκωσίας όπου 200-300 άτομα είχαν δολοφονηθή τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Είμασταν οι πρώτοι δυτικοί δημοσιογράφοι που αντικρύσαμε τις φοβερές εκείνες εικόνες που είναι δύσκολο να περιγραφούν"

Βρεταν. εφημερίδα Daily Express 28-12-1974





"Αξιωματικοί της ΕΟΚΑ-Β πήγαν στο ελληνικό χωριό Τέβη και στρατολόγησαν 30 ένοπλους. Στην συνέχεια περικύκλωσαν το Τουρκικό χωριό Αλόα και πιάσανε όλους τους άντρες άνω των 15 ετών. Από τότε χάθηκε κάθε ίχνος τους. Την επόμενη ημέρα ξαναγύρισαν στην Αλόα και μετέφεραν τις γυναίκες και τα παιδιά στο διπλανό Ελληνικό χωριό Τέβη. Εκεί βίασαν επανειλημένα τις γυναίκες επί τέσσερις ημέρες και στην συνέχεια τις σκότωσαν και τις έθαψαν. Ανησυχούμε μήπως και άλλα Τουρκικά χωριά έχουν την ίδια τύχη"

Αναφορά του Βρεταννού ταγματάρχη Eris στην εφημερίδα THE TIMES, 21-8-1974


"Το πραξικόπημα Σαμψών είναι μία σαφής εισβολή από το εξωτερικό, μία κατάφορη παραβίαση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται γιά έργο των Ελλήνων αξιωματικών που διοικούν την Κυπριακή εθνοφρουρά. Φοβάμαι πως τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές"

Πρόεδρος Μακάριος, ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, 19-7-1974




Ελληνοκυπριακή εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ: Απόσπασμα συνέντευξης της Ελληνοκύπριας γιατρού Μαρίας Μηχαηλίδου



Η βαθεία ριζωμένη εχθρότητα που έχουν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων που οφείλεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει μεταμορφωθή σε πολιτική επιδίωξη, σύμφωνα με τα παρακάτω που εκφώνησε ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος σε θρησκευτική λειτουργία στο χωριό Παναγιά την 14-9-1962
"Μέχρι την ημέρα που θα ξεριζωθή η μικρή αυτή Τουρκική κοινότητα που είναι μέρος της Τουρκικής φυλής, ο αγώνας των ηρώων της ΕΟΚΑ δεν πρόκειται να σταματήσει"

Βρεταννική εφημερίδα DAILY HERALD 31-12-1963


"Η Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα προϋποθέτει τον εκμηδενισμό της Τουρκοκυπριακής κοινότητας"

Μακάριος: συνέντευξη στο Γερμανικό περιοδικό BUNTE ILLUSTRIERTE, 1972

"Γιά εννιά ολόκληρα χρόνια ο Μακάριος είναι υπεύθυνος γιά το αίμα που χύθηκε στην Κύπρο. Είναι υπεύθυνος γιά την διαφθορά της νεολαίας, τις ανεξέλεγκτες βιαιότητες της ΕΟΚΑ-Β και τους φόνους τόσων αθώων ανθρώπων"

Βρεταν. εφημερίδα Daily Sketch 10-8-1964

Ανώνυμος είπε...

Από την έρευνα του Frazier, σ' ένα δείγμα ενήλικων θυμάτων βιασμού, βρέθηκε ότι τα θύματα, λίγες ημέρες μετά τη θυματοπόιησή τους, αυτο-ενοχοποιούνται για το βιασμός τους και αποδίδουν την ευθύνη της διάπραξης του εγκλήματος, τόσο στον εαυτό τους, όσο και σε ορισμένους άλλους εξωγενείς παράγοντες.

Η τάση αυτο-ενοχοποίησης του θύματος, συνδέεται με την αυξανόμενη ψυχολογική πίεση που βιώνει το θύμα μετά το βιασμό του και αποτελεί μια διαδικασία δικαιολόγησης και ερμηνείας του εγκληματικού περιστατικού.

Unknown είπε...

@sotos1974
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΒULGARMAK(KATAΛΑΒΕΣ.... ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ) TZIAI EΔΩ EN ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΜΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

"Και διαχωρίζουμε αυτό τον άνθρωπο, που καλόπιστα παρασύρθηκε" ταδε εφη η ψευδοεπιτροπη, αναφερομενη σε εναν ολετηρα του τοπου μας, της κυπρου μας, συνεργατη και πρακτορα της CIA και της χουντας των αθηνων! θαυμαστε τους! ιδια ρατσα ειστε ολοι, με διαφορετικα προσωπεια. βεβαια, ο σαμψων και η παρεα του ηταν "καλοπιστα" που παρασυρθηκαν! το ιδιο και ο γριβας φανταζομαι θα ενοειτε?? ναι, ναι, καλα το καταλαβα!

ψευδοεπιτροποι παρακαλω απαντηστε μου επιτελους! ο ξενης ειναι η οχι ψευδοεπιτροπος? εχει η δεν εχει σχεση με τον σχολιογραφο ΡΗΓΑ?

ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, νικολας, παυλος, ζηνων

aris είπε...

anef_orion θα θελες πολύ να ήμουν "απολογητής" των ναζί και του Πινοσέτ, θα σε βόλευε αφάνταστα, γιατί θα έκανες τη δουλειά για την οποία είσαι εντεταλμένος πιο εύκολα. Λοιπόν, κοίτα εσύ ρε "κοπέλλιν", όχι μόνο δεν είμαι απολογητής κανενός ναζί (νέου ή παλιού), αλλά και τους συγκρίνω με τα δικά σας "σοσιαλιστάκια" της ιστορίας. Φυσικά μέσα στον δικό σας εγκέφαλο, όποιος δεν ασπάζαται τις ιδέες σας είναι "φασίστας". Μια ζωή στο βρισίδι και τη λάσπη,εγώ θα γλύτωνα από τον οχετό σας; Ο Μπέρια ωχριά μπροστά σας!!

aris είπε...

... Άσε που προσποιείσαι ότι δεν κατάλαβες, τάχα, την ουσία του σχολίου μου. Κατάλαβες πολύ καλά, ρε μπαγάσα, αλλά αφού επιχειρήματα δεν έχετε για τις σφαγές των σοβιετικών εκεί, ακολουθείς και την παλιά καλή μέθοδο, τουτέστιν ας ρίξουμε τη ρετσινιά του ''φασίστα'' οπότε, πάει, καθαρίσαμε... Είναι η δικιά σου η μέθοδος , όμως, που όζει φασισμού...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

φιλε αναστασιο τα αντεγραψα απο τουρκικη προπαγανδα για να αποδεξω οτι την ομηλια του προδοτη μακαριου την χρησιμοποιουν οι τουρκοι....

Δίας είπε...

Ούσσου Ολάν,

Καταρχήν βλέπω ότι αφού στερέψεις από επιχειρήματα ξεκινά η επικόλληση. Δεν ήθελα να αρχίσω αναλύσεις αλλά τελικά προκαλείς. Θα ήταν εντιμότερος από μέρους σου να επικολλήσεις ολόκληρους τους αναθεματισμούς και όχι περιληπτικά όπως σε βολεύει, για τι στη τελική το νόημα είναι εντελώς διαφορετικό. Για παράδειγμα ο δεύτερος αναθεματισμός ο οποίος λέει:
"Τοῖς τὰ ἑλληνικὰ διεξιοῦσι μαθήματα, καὶ μὴ διὰ παίδευσιν μόνον ταῦτα παιδευομένοις, ἀλλὰ καὶ ταῖς δόξαις αὐτῶν ταῖς ματαίαις ἑπομένοις, καὶ ὡς ἀληθέσι πιστεύουσι καὶ οὕτως αὐταῖς ὡς τὸ βέβαιον ἐχούσαις ἐγκειμένοις, ὥστε ἑτέρους ποτὲ μὲν λάθρα, ποτὲ δὲ φανερῶς ἐνάγειν αὐταῖς καὶ διδάσκειν ἀνενδοιάστως ἀνάθεμα τρίς."

Όπως αντιλαμβάνεσαι από τα πιο πάνω δέχεται την μελέτη των αρχαίων φιλοσόφων ως προς την παιδεία, και απορρίπτει ουσιαστικά τις μάταιες δοξασίες (Παγανιστικές λατρείες).
Επομένως αγαπητέ είναι καιρός να αντιληφθείς ότι η ορθόδοξη πίστη μετέφερε την ελληνική παιδεία, για αυτό είμαστε και Έλληνες σήμερα, απαλλαγμένη των παγανιστικών τελετών, οι οποίες είναι αυτές που αναθεματίζονται και όχι το γένος των Ελλήνων.

thomas28gr είπε...

Αν δεν το προσέξατε ο αγώνας στο παγκόσμιο κύπελο Ελλάδος-Ν.Κορέας άρχισε να μεταδίδεται μετά τον εθνικό μας ύμνο. Είναι κάτι που έχει σχέση με την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το Ρ.Ι.Κ.....

Ανώνυμος είπε...

Έλληνες,
Ο χριστιανισμός επεβλήθη διά της βίας στον Ελληνισμό. Ουδείς εχθρός δεν εξόντωσε ποτέ τόσους πολλούς Έλληνες, όσους οι αιμοσταγείς αυτοκράτορες του Βυζαντίου συνεπικουρούμενοι από τους μισέλληνες ρασοφόρους. Ουδείς επέφερε τόση καταστροφή στον Ελληνικό χώρο και στον Ελληνικό πολιτισμό όσο η ολέθρια ιουδαϊκή αίρεση που ονομάζεται χριστιανισμός.
Έλληνες,
Η Ελλάς πνέει τα λοίσθια. Αν δεν απαλλαγεί από τη σφικτοθηλειά του ιερατείου δεν πρόκειται να γλυτώσει. Το κράτος της σήμερα ούτε εδάφη έχει, ούτε τεχνολογία έχει ούτε παιδεία έχει, ούτε και πληθυσμό έχει. Τα μισά της εδάφη τα καρπούται το ιερατείο που με άνεση χρηματοδοτεί τη συνέχιση της επιβίωσης και της δράσης του.
Αντί εργαστηρίων έρευνας που θα παρήγαγαν τεχνολογία, ο Ελληνικός χώρος είναι γεμάτος εκκλησιές και μοναστήρια γεμάτα άτεκνους τεμπελχανάδες ρασοφόρους που ζούν από τον κόπο των Ελλήνων εργαζομένων.
Αντί ναούς παιδείας για απόκτηση επιστημονικής γνώσης διαθέτει σχολεία που το μόνο που καλλιεργούν είναι η χαλκευμένη ιστορία, η άλογη και παράλογη χριστιανολογία και η έχθρα απέναντι σε άλλα έθνη που παρέλαβαν την Ελληνική επιστήμη των αρχαίων προγόνων μας και την οδήγησαν στα άστρα. Άλλοι θαμβώνονται κάνοντας βόλτες στο διάστημα και μείς θαμβωνόμαστε βλέποντας τον ιεροκήρυκα να μας λέει παραμύθια και λόγια του αέρα. Δακρύζει η εικόνα της Παναγιάς λέει! Μετανοείτε! Να σφίξουμε κι’ άλλο τον χαλκά πού ‘μαστε δεμμένοι εννοεί.
Έλληνες,
Είμαστε οι απόγονοι των σφαγιαθέντων Ελλήνων. Η παιδεία που μας προσφέρουν σήμερα με απαίτηση του ιουδαιοχριστιανικού ιερατείου είναι η παιδεία που ταιριάζει σε νεοαπαχθέντες γεννίτσαρους. Να απαρνηθούμε δηλαδή οτιδήποτε καθαρά Ελληνικό υπήρχε πρίν την επιβολή του χριστιανισμού και να τιμούμε την ιουδαϊκή κοσμολογία στο πρόσωπο ενός αγύρτη θαυματοποιού από τη Γαλιλαία, που απειλούσε θεούς και δαιμόνους μέχρι που συνελήφθηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε από τις κρατικές αρχές του καιρού του. Προς τιμήν της παρθένου τάχατες μητέρας του υπάρχουν πιο πολλές εκκλησιές και μοναστήρια παρά σχολεία και πανεπιστήμια. Το μόνο που παράγουν είναι περισσότερα λεφτά για το ιερατείο και τίποτε άλλο.
Έλληνες,
Χάθηκε και η Κύπρος, μην κοροϊδευόμαστε! Η κατάσταση της δεν είναι αναστρέψιμη και μη ρίχνετε το φταίξιμο στους σημερινούς ηγέτες του Ελληνισμού. Ούτε μπορούν να κάνουν θαύματα, ούτε και γίνονται θαύματα. Τη σημερινή τραγική κατάσταση μόνο το τρίπτυχο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ-ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ μπορεί να την ανατρέψει με τον καιρό. Όποιος δεν βάλει τις δυνάμεις του τη θέληση του τον πλούτο του σ’ αυτούς τους τρείς στόχους ας είναι ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ.

Kokoui είπε...

Αφού η Κ.Ε του κόμματος της «αριστεράς»,του κατεξοχήν αντιπραξικοπηματικού και φιλομακαριακού κόμματος, αποφάσισε να ενημερώσει τα Εδονόπουλα για το φασιστικό παρελθόν του πατερά Σαμψών,με αφορμή την ομιλία του υιού Σαμψών σε εκδήλωση του ΕΛΑΜ(από που προέκυψε πάλι αυτό το φρούτο), γιατί δεν τα ενημερώνει άραγε και για την συγκατάθεση του ΑΚΕΛ, για την αποφυλάκιση του;Πως και σας διέφυγε αυτό αγαπητοί χριστοφογουτσιανοί;

Anef_Oriwn είπε...

Aris,
Εμουγιάστεις α; Ε, όποιος έχει την μούγιαν μουγιάζεται! Εν ΣΟΥ άρεσε που ΣΟΥ επισήμανα πως μέσα στο αντισοβιετικό παραλήρημα ΣΟΥ γίνεσαι απόλογητης του ναζισμού και του Πινοσέτ!

***********************
Kokouiν,
Και εις ανώτερα! Ψάχνεις δεκανικιά για τον αντι-ΑΚΕΛισμό ΣΟΥ κι από τους "αγαπητούς [ΣΟΥ]χριστοφογουτσιανούς"!

Anef_Oriwn είπε...

Sotε Sotε [κι ά-σοτε],
Πιο πάνω σχολιάζοντας την τοποθέτηση ΣΟΥ, “Ο Μακάριος είναι εκείνος που προσκάλεσε στην Κύπρο τις ορδές του "Αττίλα", με την ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Ο.Η.Ε., στις 19 Ιουνίου 1974, την παραμονή της τουρκικής απόβασης, όπου είπε: "Καθώς έχω ήδη δηλώσει τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας είναι μια εισβολή και εκ των συνεπειών της θα υποφέρει όλος ο λαός της Κύπρου, αμφότεροι Έλληνες και Τούρκοι"...”, είχα πει
“Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Sotε Sotε [και σοταρισμένε;],
Έλα, ΟΛΟΙ μαζί να αναφωνίσετε τρίς, "Ζήτω, ζήτω, η Εθνική Επαναστάσις της 15ης του Ιούλη του 1974"!
Ρε αχάπαρε, ξέρεις το ότι όταν ο Μακάριος μιλούσε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στες 19 του Ιούλη του 1974, τα τουρκικά πλοία ήταν έξω από την Κερύνεια [και τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στα παράλια της Κερύνειας ήταν ανεπάνδρωτά];
12 Ιουνίου 2010 2:49 μ.μ.”

Όμως επανήλθες για να συνεχίσεις τα αχάπαρα κι ανιστόρητα ΣΟΥ, επικαλούμενος [χωρίς τεκμηρίωση] τα ίδια πράματα [και μάλιστα μέσα από τοποθετήσεις που αντιφάσκουν μεταξύ τους, αλλά και που ξεπερνούν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας]. Μιλάς για “καραμανλη βασιλια” , για “πραξικοπημα το προκαλεσε ο μακαριος συνειδητα [δηλ. με τη συμμετοχή ελλήνων χουντικών αξιωματικών και με σκοπό την ανατροπή των μαστόρων τους, τούτεστιν της ελληνικής χούντας – πε αλλόναν ρε!] και άλλες φαιδρότητες! Ενώ αρχικά είπες ότι “Ο Μακάριος είναι εκείνος που προσκάλεσε στην Κύπρο τις ορδές του "Αττίλα", με την ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Ο.Η.Ε., στις 19 Ιουνίου 1974, την παραμονή της τουρκικής απόβασης ...” αργότερα [όταν είδες ότι είπες μεγάλη μπαρούφα] τ' άλλαξες για να ΜΑΣ πεις ότι η ομιλία του Μακαρίου έδωσε νομικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την εισβολή της στην Κύπρο. Όμως ούτε λέξη ΔΕΝ αρθρώνεις κατά αυτών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το προδοτικό πραξικόπημα [την ελληνική χούντα και τη φασιστική ΕΟΚΑ Β΄], το οποίο έδωσε την αφορμή και την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο. Αντίθετα αποκαλείς τον “ν. σαμψων” [τον οχταήμερο πρόεδρο του πραξικοπήματος] ως την “πιο πατριωτικη φωνη της κυπρου”. Άτε τζιαι πήραμε ΣΕ πρέφαν!!! Τζιαι τελικά προς όφελος ποιων “προκάλεσε” το πραξικόπημα ο Μακάριος; Για να πέσει η ελληνική χούντα ή προς όφελος των Τούρκων;

aris είπε...

aney orion, πόσο χαίρομαι που λες κάτι το οποίο ήθελα πολύ να σου πω ψες, ξέρεις για μύγες και μυγιασμένους. Φυσικά, υπάρχουν μύγες που πάνε σε μυγιασμένους, υπάρχουν και οι πιτομουγες που πάνε ξέρεις πού. Καλύτερα μυγιασμένος, λοιπόν, παρά το άλλο, ξέρεις ποιο. Χαίρομαι που αποδεικνύεις αυτά που έλεγα για τις προσφιλείς τακτικές σας της δολοφονίας χαρακτήρων με τις διάφορες "ρετσινιές" περί φασισμού. Τι ωραία, σαν παιδική χαρά που επαναλαμβάνει τα γνωστά παλαμάκια. Μια ζωή κλακαδόροι των πατερούληδων. Και δεν είναι αντισοβιετικό παραλήρημα. Είναι κανονικός αντισοβιετικός λόγος. Οι Ρώσοι υπέφεραν 70 χρόνια κάτω από το καθεστώς αυτό, γι' αυτό και ανέβηκαν άφοβα πάνω στα τανκς όταν οι κομμουνιστές προσπάθησαν να επαναφέρουν με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ το παλιό καθεστώς μετά την περεστρόικα. Εσύ, αλήθεια, νοσταλγείς τα σοβιέτ; Για να ξέρω, διότι μόνο παρανοϊκοί και ανόητοι μπορεί να νοσταλγούν τέτοια καθεστώτα. Τόσο δημοκρατικά, που το '39 με τους φίλους σας τους εθνικοσοσιαλιστές μοιράζανε την Πολωνία και σφάζανε Πολωνούς αξιωματικούς (45.000) στο Κατίν. Μωροί...

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Aris,
Αυτό που γράφεις παραλήρημα είναι – κι αντισοβιετικό κι αντικομουνιστικό! Και ίσως να οφείλεται σε παιδικά τραύματα, κάτι για το οποίο ΔΕΝ μου πέφτει λόγος. Και γούστο και καπέλο σου να είσαι και αντικομουνιστής κι ότι άλλο γουστάρει η ψυχή σου. Αλλά γιατί ξεσπάτε σ' αυτά τα παραληρήματα όταν τα βρίσκετε σκούρα και δεν ξέρετε τι να πείτε περί του κυπριακού; Εσύ, ας πούμεν, πιάστηκες απ' αυτό που είπε ο σχολιογράφος Arxiepiskopos για τα “"εκρηκτικά" επιχειρήματα ... [του] ... 1972-1974” τζιαι μουγιασμενος [δεν κατάλαβα γιατί θίχτηκες ΕΣΥ] μας τσαμπούνισες διάφορα περί Στάλιν, ναζί, Πινοσέτ, Ρωσίας, Πολωνίας και τα λοιπά ... Η προσφιλής ΣΑΣ μέθοδος του τύπου “που σου νέφκω, τζιαι που πάεις”!!!

aris είπε...

Όχι aney, εσύ πιάστηκες από το σχόλιό μου στον αρχιεπίσκοπο κι άρχισες τις ρετσινιές. Όσο για τα επιχειρήματα στο Κυπριακό, βλέπουν όλοι εδώ μέσα (και αλλού) ποιοι βρίζουν και ποιοι αρθρώνουν λόγο. Ο arhiepiskopos ταύτισε την αντι-ΔΔΟ άποψη με τις εγκληματικές πράξεις της ΕΟΚΑ Β'. Στα μυαλά σας μάλλον είναι το ίδιο ή ηθελημένα τα ταυτίζετε. Πρόβλημά σας. Φυσικά, ό,τι ασκεί κριτική στα πιστεύω σας, είναι "παραλήρημα". Όσο για τον αντικομμουνισμό, σε παραπέμπω στις πρώην ανατολικές χώρες! Δεν είδα ακόμη απάντηση στην ουσία του σχολίου μου. Μόνο παρελκυστικά σχόλια και μπηχτές... "Όποιος δεν μπορεί να δέρει τον γάδαρον, δέρνει το σάμαν"...

Anef_Oriwn είπε...

Aris,
Δεν θα ΣΕ ακολουθήσω στο να παίξουμε την κολοκυθιά! Εκείνος που έβαλε στην κουβέντα για το κυπριακό, τον Στάλιν, τους ναζί, τον Πινοσέτ την Πολωνία και τα λοιπά τοιαύτα κι άσχετα [με το κυπριακό] είσ' ΕΣΥ [προφανώς για ν' αποφύγεις να απαντήσεις για τα “"εκρηκτικά" επιχειρήματα ... [της περιόδου] ... 1972-1974”] ... Εν τέλει τα δικά μας του γειτόνου μας!