Ο Καρογιάν, ο Φλέσσας και η ... "διαπλοκή"

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010


Ο κ. Φλέσσας επί το έργω για προώθηση του σχεδίου Ανάν...


Διαβάζαμε, προσφάτως, στην εφημερίδα "Σημερινή" (17/5/2010) ότι "οι ομάδες μελετών του ΔΗΚΟ άρχισαν ήδη την προγραμματική δουλειά πάνω σε θέματα αρχών και πολιτικής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Φώτη Φωτίου, η εργασία αυτή διεξάγεται εφ’ όλης της πολιτικής ύλης, δηλαδή τόσο για το Κυπριακό όσο και για τα θέματα οικονομίας και εσωτερικής πολιτικής - παιδεία, κοινωνική πολιτική, υγεία, άμυνα, εργασιακές σχέσεις κ.τ.λ. Παράλληλα, η ‘προεκλογική’ δραστηριότητα των κομματικών μηχανισμών εκδηλώνεται σε άλλους δύο άξονες: Α) Τον οργανωτικό, με πρώτιστο στόχο το ξεκαθάρισμα του μητρώου μελών - αφού ενεγράφησαν πάρα πολλά μέλη ενόψει των συνεδρίων. Δραστηριότητα που εκτυλίσσεται σε κάθε τοπική επιτροπή ξεχωριστά. Β) Τον επικοινωνιακό, όπου έχει καταρτιστεί ένας αρχικός σχεδιασμός, υπό την καθοδήγηση του ελλαδίτη επικοινωνιολόγου Γιώργου Φλέσσα..."

Θα αναρωτιέστε που το θυμηθήκαμε, τώρα, αυτό!

Μα, βεβαίως - βεβαίως, η "
επανεμφάνιση" στην κυπριακή πολιτική σκηνή του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Φλέσσα.

  • Του επικοινωνιολόγου που αποτελεί "προσωπική επιλογή" του προέδρου του ΔΗΚΟ, κ. Καρογιάν, όπως ο ίδιος καυχήθηκε σε προεκλογική επαρχιακή συνδιάσκεψη πριν τις περσινές ευρωεκλογές! (Όπως προσωπική επιλογή του κ. Καρογιάν ήταν ο διορισμός του Γιώργου Κωνσταντίνου, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της EmporionPlaza Ltd... Τυχαίο; Δε νομίζω...)
  • Του επικοινωνιολόγου που το 2004 παρέδιδε σεμινάρια και πλήρωνε δημοσιογράφους για να προωθήσουν το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν...
  • Του επικοινωνιολόγου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη!!!
  • Του επικοινωνιολόγου και "προαγωγού" της Siemens στα διαπλεκόμενα πολιτικά γραφεία...


Ο Γ. Φλέσσας της CIVITAS τιμολογεί τη Siemens για τις "υπηρεσίες" του...


Ο
εκλεκτός του κ. Καρογιάν επικοινωνιολόγος θεωρείται, πλέον, από τους βασικούς "παίχτες" στο πολύκροτο σκάνδαλο Siemens! Λόγω της εξέχουσας θέσης που είχε το όνομα του κ. Φλέσσα στο ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου (πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας της Siemens Ελλάδος) κλήθηκε και κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας.


Συμπέρασμα:
Για το φαινόμενο "
Καρογιάν" αποφάνθηκε - προ πολλού - ο αλάνθαστος λαός μας:
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει...

Το πλέον
ανησυχητικό είναι αν ο συγκεκριμένος επικοινωνιολόγος επιλέχτηκε, από τον κ. Καρογιάν, για να ενορχηστρώσει την εκστρατεία του δίδυμου Καρογιάν - Κυπριανού (Μάρκου) για προώθηση του κυοφορούμενου σχεδίου Ντάουνερ - Πάσκο...


Μόδεστος για το christofias-watch

15 Σχόλια:

Κερυνεια είπε...

Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία – μεσούντος κάποιου Ιουλίου – βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που...

σου ΄κλείναν την πόρτα μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα ΄σπάζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και «απόψεις».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν και τώρα σε λοιδορούν γιατί λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους... Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο!!

Δίας είπε...

Μάρκο Μεταξόπουλε,

Αν εσύ νιώθεις Κύπριος, με την έννοια του Κυπριακού Έθνους το οποίο ΔΕΝ υπάρχει, αυτό είναι δικαίωμα σου και απόλυτα σεβαστό, και προσωπικά το σέβομαι.

Οφείλεις όμως να σεβαστείς και την ιστορική πραγματικότητα και την πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του τόπου οι οποίοι είναι Έλληνες (απλά άνοιξε και το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποία το κατοχυρώνει). Ως εκ τούτου δεν έχεις το δικαίωμα να ταυτίζεις ούτε την Ελλάδα ούτε τους Έλληνες με κανένα κόμμα, οργάνωση κτλ, καθότι είναι έννοιες κατά πολύ ανώτερες των κομματικών σκοπιμοτήτων.

Όσο αφορά την Εθνική Ελλάδος, δεν αντιπροσωπεύει τους αδελφούς ελλαδίτες με τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Ελλάδας, αλλά τους απανταχού Έλληνες και κατ επέκταση και τους Έλληνες της Κύπρου, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να σου στερήσει το δικαίωμα να υποστηρίζεις όποια εθνική ομάδα επιθυμείς, ακόμη και αυτή της Τουρκίας.

Unknown είπε...

Αν κάποιος διαβάσει τα διαρρεύσαντα πρακτικά από την εξεταστική της "Siemens", τα οποία αφορούν στην κατάθεση του κυρίου Φλέσσα, πραγματικά θα εκπλαγεί για τις διαστάσεις της διαπλοκής επιχειρηματικού κόσμου - δημοσιογράφων, με μεσάζοντες τους επικοινωνιολόγους. Σκοπός βέβαια, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης!

Είναι απορίας άξιον αν υπάρχουν και στην κυπριακή βουλή "Πάνοι Καμένοι" έτοιμοι να συγκρουστούν με τους ενδιάμεσους της διαφθοράς. Να ερευνήσουν αν και στην Κύπρο πολιτικοί και δημοσιογράφοι πήραν "δωράκια". Να συλλέξουν τιμολόγια "υπηρεσιών". Να δουν αν είχαμε κι εμείς "σεμινάρια" σε δημοσιογράφους. Να ψάξουν το ενδεχόμενο να έγινε και το 2004 "διαχείριση κρίσεως".

Ο κ. Φλέσσας πάντως δεν αρνείται το ρόλο του στην προ του δημοψηφίσματος περίοδο. Καλό θα ήταν να μάθουμε κι εμείς τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε...

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή της ορθοδοξίας, αναγινώσκονται οι κάτωθι αναθεματισμοί:

1. και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ .

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

Νά τι "δημιούργησαν" οι "άγιοι" πατέρες των οικουμενικών συνόδων και τι διαβάζουν ακόμη και σήμερα οι ιερείς κατά την λειτουργία της Κυριακής της ορθοδοξίας!

Πώς το ανέχεται αυτό ο Ελληνικός λαός;

Πώς δεχόμαστε αυτούς τους αναθεματισμούς, εμείς που θεωρούμε εαυτούς Έλληνες και δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες;

Κερυνεια είπε...

Χαρείτε τους . Ολοι προδοτες

Ετοιμαζεται το αντιστοιχο βιτεακι για τους Κυπριους Πολιτικους και πρωτίστος για το αριστεροδεξιο akel

http://www.youtube.com/watch?v=38hylwXT4bg

Κερυνεια είπε...

Το φιλμάκι πρόκειται να κάνει μπαμ και να ξεγυμνώσει πολλούς και πολλά. Το υλικό μαζεύεται από το 2003.

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ εγώ θεωρώ ότι στη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική απάντησα σε ότι ερώτηση τέθηκε χωρίς καμία υπεκφυγή. Το θέμα όμως είναι ότι τη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική την έκανα με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ και όχι μαζί σου!! Ο Προμηθέας και εσύ είσαστε το ίδιο άτομο;

Όταν βλέπω έναν άνθρωπο 40-50-60 (ακριβώς δεν ξέρω) χρονών να αποκαλεί κάποιον Ηλίθιο Βλακίδη γιατί έχει ΗΒ στο nick του μου τη βιδώνει τι να κάνουμε ..και σε όποιον αρέσουμε όπως λες.

Για τα χειροκροτήματα στον archi και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τους συνομιλητές σου δεν χρειάζεται να παραθέσω αποδείξεις, όποιος παρακολουθεί το blog βλέπει...αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι έχεις "προηγούμενα" με τους περισσότερους από τους χρήστες εδώ. Επίσης δεν έχω ανάγκη να με πιστώσεις με κανένα επίπεδο μπορείς ελεύθερα να έχεις όποια άποψη θέλεις για μένα.

Για το θέμα της δίωξης του Ξενή, εσύ που είσαι πιο κοντά σε αυτούς που διώκουν μπορείς να με διαφωτίσεις περισσότερο. Εγώ ξέρω ότι διώκεται ως διαχειριστής για σχόλιο (υποτίθεται απειλητικό) που έκανε επισκέπτης στο blog (στο οποίο υποτίθεται ότι είναι διαχειριστής).

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Το ακολουθο μηνυμα εσταλη στο facebook απο καποιον "Zenon Kitievs" προς ολα τα μελη της ομαδας που θελει να παραιτηθει ο προεδρος της κυπριακης δημοκρατιας. Αν λοιπον, δεν εχουν σχεση ο ψευδοπατριωτικος "εμπροσθοφυλακας" με τα πρωτοπαλικαρα της ψευδοεπιτροπης, τοτε τι??

Zenon Kitievs June 20 at 12:54pm Reply
Το φιάσκο συνεχίζεται....40 μέρες μετά, και ακόμα να επιστραφούν οι υπολογιστές του Ξενή Ξενοφώντος πίσω στον ιδιοκτήτη τους. Παγκόσμια πρωτοτυπία η ενέργεια της Αστυνομίας Κύπρου, να διώξει τον διαχειριστή ιστολογίου για σχόλιο αγνώστου, τρίτου προσώπου, επισκέπτη της ιστοσελίδας.

Αλληλεγγύη στον Ξενή Ξενοφώντος: Να αντιδράσουμε στη φασιστική πολιτική δίωξη! Προωθήστε, όλος ο Ελληνισμός, μία γροθιά !

Ολόκληρο το σχόλιο εδώ..
http://www.efylakas.com/archives/6829

Anef_Oriwn είπε...

Emerson,

1. Πάλι [ως συνήθως] υπεκφύγεις και μάλιστα εξυπνακίστικα! Γίνεται να λαλείς ότι ο κος Ξενής Ξενοφώντος «διώκεται» και να μην μπορείς να μας πεις για τι πράμα διώκεται; ΕΓΩ λαλώ ότι τούτα περί δίωξης του εν κουβέντες του καφενέ και για να προκαλείται ο οίκτος του κόσμου!
2. Κι “… Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο 40-50-60 (ακριβώς δεν ξέρω) χρονών να αποκαλεί κάποιον …” «αλήτη», γιατί ΔΕΝ αντιδράς;
3. Εδώ έχουν πει ότι είμαι ο σχολιογραφος Arxiepiskopos, κάποιος Χρίστος Χρίστου ή ο Ussu Olan [και δεν θυμάμαι κι ΕΓΩ ποιος άλλος] και στο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα κολλήσουμε;
4. Λαλείς: “… Για τα χειροκροτήματα στον archi και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τους συνομιλητές σου δεν χρειάζεται να παραθέσω αποδείξεις …”, απλώς γιατί ΔΕΝ έχεις αποδείξεις!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Δια, ειπα οτι σεβομαι την οποιαδηποτε αποψη, ποσο μαλλον την συγκεκριμενη. Δεν λεω οτι υπαρχει κυπριακο εθνος, οπως δεν υπαρχει ουτε οποιοδηποτε εθνος, πολυ απλα γιατι η εννοια του εθνους ειναι παρεξηγημενη και κατ' εμενα αχρειαστη, και μερικες φορες ακομα και ζημιογονα. παρε για παραδειγμα τα παιδακια "Εμερσον", "πενταρογιωρκος", "αιαντας", "κηρυκας" και αλλους σε αυτο το μπλογκ, που ειναι τυφλωμενοι και αρρωστοι.
Ακομα και εσυ ομως, δεν δισταζεις να δειξεις το πραγματικο σου προσωπο πισω απο το ωραιοποιημενο προσωπειο του "καλου" και του "δικαιου", με την αναφορα σου στο τελος για την ομαδα της τουρκιας.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εναντίον του Ξενή διερευνούνται κακουργήματα απειλών για φόνο!!!!!!

Με βάση αυτά πήραν και τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα!!!!!

Αυτό είναι ή δεν είναι δίωξη κ. Anef_Oriwn;

Να σε διώκουν ποινικά, με σοβαρά αδικήματα, για μια μαλακία;

Ή μήπως το "έχουν δικαιώματα όλοι πλην των κομμουνιστών", που έγραψες ειρωνικά, ειρωνευόμενος την περιπέτεια του συναγωνιστή, ήταν τοποθέτηση;

Χαριεντίστηκες, για το τι έγινε. Αυτό δείχνει ότι ναι, είσαι κτηνάνθρωπος. Φασίστας. Να τι είσαι.

Δίας είπε...

Μάρκο Μεταξόπουλε,

Έγραψες: "Μαγγανοπηγαδε και ψευδοepanastati, αποψη σας, και σεβαστη. εγω ειμαι κυπριος, οπως και ολοι οι κατοικοι της κυπρου. πατριωτισμοι και αρλουμπες για ελλαδα και ελληνες, αλλου, στα φανατισμενα παιδακια του ΕΛΑΜ που σας ακουνε."

Όταν λες είμαι "κύπριος όπως όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου", δεν παραπέμπεις στην ύπαρξη κυπριακού έθνους; Είναι γνωστό ότι στη Κύπρο κατοικούν κυρίως Έλληνες, Τούρκοι, Μαρωνίτες, Λατίνες και Αρμένιοι, με την πιο πάνω φράση σου τι υπονοείς; Όταν αναφέρεις τα περί Ελλάδας αρλούμπες τι υπονοείς; Μπορείς να τα ξεκαθαρίσεις;

Όσο αφορά την αναφορά μου στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, αν δεν αντιλήφθηκες είναι σχήμα οξύμωρο.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...Emerson
[δαήμονα επί του νηπιαγωγεικού χιούμορ και μάστορα στες υπεκφυγές – το ξανακάμες στη συζήτηση μας για τη Νότιο Αφρική]


Ο/Η Emerson είπε...
Ανεφ εγώ θεωρώ ότι στη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική απάντησα σε ότι ερώτηση τέθηκε χωρίς καμία υπεκφυγή. Το θέμα όμως είναι ότι τη συζήτηση για τη Νότιο Αφρική την έκανα με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ και όχι μαζί σου!! Ο Προμηθέας και εσύ είσαστε το ίδιο άτομο;

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...Εδώ έχουν πει ότι είμαι ο σχολιογραφος Arxiepiskopos, κάποιος Χρίστος Χρίστου ή ο Ussu Olan [και δεν θυμάμαι κι ΕΓΩ ποιος άλλος] και στο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα κολλήσουμε;

Εγώ δεν είπα τίποτε εσύ το είπες «Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει».

Ανώνυμος είπε...

Αν εγώ είμαι τυφλωμένος Μεταξόπουλε εσύ τι ακριβώς είσαι; Και παιδάκια να πεις τα κοπελλούθκια που παίζεται φουρπο και πάτε μαζί στις κερκίδες της Ομόνοιας!

Εγώ είμαι άρρωστος λοιπόν και όχι εσύ που ονειρεύεσαι την κομουνιστική Κύπρο όπως είπες. Κάτι σαν την Κομουνιστική Β. Κορέα που νοικιάζει Κινέζους κομπάρσους για να παρουσιάζονται ως Βόρειο Κορεάτες φίλαθλοι στη Νότιο Αφρική!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι "άρρωστοι" Μεταξόπουλε!

Η λογική του βιβλίου του Νταβούτογλου έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη του «Ο Αγών μου» του Χιτλερ. Αρκεί στη θέση του «πανγερμανισμός» να μπει η λέξη «παντουρκισμός», στη θέση της «άριας φυλής» η θέση «τουρκική φυλή» στη θέση του «ζωτικού , γερμανικού, χώρου», το «ευρύτερος οθωμανικός χώρος».

Με μία διαφορά θα μπορούσε να πει κάποιος «καλόπιστος»: Ο Νταβούτογλου θέλει την πραγμάτωση του νεο-οθωμανικού οράματος να γίνει με «διεισδύσεις» και χρησιμοποίηση των τουρκικών πυρήνων, που έχει αφήσει πίσω της η παλαιά Οθωμανική Αυτοκρατορία, όχι διά των όπλων.

Οι πυρήνες αυτοί ως εφαλτήρια μιάς νέας εξόρμησης, που θα υπονομεύσουν εκ των έσω τα όσα δημιούργησαν οι ρωσικές επελάσεις, οι βαλκανικοί πόλεμοι, οι συνθήκες τύπου Σεβρών και Λωζάνης. Οι τουρκικοί μειονοτικοί πληθυσμοί, επομένως ως «πέμπτη φάλαγγα» που πολλά μας θυμίζει από την αλήστου μνήμης χιτλερική Γερμανία.

Όμως και αν ο τρόπος αυτός δεν αποδώσει υπάρχει πάντοτε η δύναμη των όπλων μας υπενθυμίζει ο κ. Νταβούτογλου, που δεν πρέπει να διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε. Εναντίον ποιών και με ποιο στόχο; Η απάντηση δίνεται έμμεσα: τα μεγάλα εμπόδια για την πραγμάτωση του νεο-οθωμανικού οράματος είναι η απουσία τουρκικού ελέγχου στο Αιγαίο και η Κυπρος. Όπερ έδει δειξαι….

πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, κ Βασίλης Φίλιας