Για πλάκα είναι εδώ οι Αττίλες;

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εν πρέπει να ισκοτώνετε. You should not kill. Μόνον εμείς δικαιούμαστεν να ισκοτώνωμεν το κούρδον, το αρμένιον τζιαι το ρουμ γκιαούρ.

Δεν είναι στρατός κατοχής, ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο δηλώνει ο Ερντογάν.

Μωρέ τι μας λες κ. Ερντογάν; Μήπως είναι για διακοπές οι 40,000 στρατιώτες σας; Μήπως είναι για πλάκα στημένο το συρματόπλεγμα; Μήπως δεν έχουν εκτοπιστεί 200,000 συμπατριώτες μας από τα σπίτια τους;

Βεβαίως, ο Ερντογάν, είναι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Της κατέχουσας δύναμης. Οπότε το να παραβλέπει την κατοχή, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη.

Έκπληξη προκαλεί, όσες φορες κι αν το βιώσουμε και όσα χρόνια κι αν περάσουν, το να βλέπουμε Ελληνοκύπριους να μειώνουν το τουρκικό έγκλημα της κατοχής.

Έκπληξη προκαλεί το πόσο σπάνια ακούμε τη λέξη "κατοχή" από τον εκλελεγμένο μας Πρόεδρο, τον κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Έκπληξη προκαλεί το ότι κάποιοι, αντί να τα βάζουν με τους πασάδες της Άγκυρας, τα βάζουν με τους συμπατριώτες τους, τους οποίους φταίνε συνεχώς ότι "δε θέλουν λύση".

Φτου μας.

Πράξανδρος για το christofias-watch

34 Σχόλια:

AssurbanipalRex είπε...

Dear AIANTAS

I completely understand your fears and point of view. And i understand your quote to Henry Kissinger.

Dont forget and dont underestimate please the fact that Dr. Henry Alfred Kissinger was German born in Bavaria from German Jews. His family name was "Löb" (his great great grandfather was Meyer Löb)

The 70s and the cold war was a very different era from now. Dr Kissiger had to serve the interests of his country in an enviroment that has nothing to do with our days.

Today the Turks with Islamist leader Erdogan are the long hand of USA. Its the tool for them to control the Arab world and this in the end is against the historical interests of Israel and at the end against the historical interests of Cyprus Republic.

The presence of some developers in occupied Cyprus is not important. If Israel wanted to invest there the situation would be very different meaning we don’t really do business there.

I know that the international community will use every possible way to demand a solution for the Cyprus conflict soon.

Very soon. So it is at your interest to seek the proper allies in order to handle properly such a a hard negotiation ahead.

We dont need to fall in love with each other. All we need is to understand our common interests including the undersea wealth we can share in these hard days.

Cheers

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ψευδοεπιτροπε πραξανδρε, αθκιασερεψες τζαι ειπες να ξεκινησεις τες πορδες παλε? εμπειραζει γιε μου, εν να γιανεις καααααααποτε. αληθεια, απαντα μου:

τελικα ο ξενης ειναι η οχι ψευδοεπιτροπος?

που χαθηκε ο σχολιογραφος ΡΗΓΑΣ?

ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, παυλος, ζηνων, νικολας

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο σημαντικοί βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι η ισχυροποίηση της Βοσνίας και της Αλβανίας μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας και η δημιουργία ενός διεθνούς νομικού πλαισίου που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής. Στο νομικό αυτό πλαίσιο η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης της Κύπρου, που αποτελεί εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου. Η απόκτηση από την Τουρκία ενός τέτοιου δικαιώματος στα Βαλκάνιε μπορεί να γίνει εφικτή, μόνο αν η χώρα υιοθετήσει μία δραστήρια δυναμική βαλκανική πολιτική, η οποία θα λαμβάνει υπόψη συνεχώς τους πολιτισμικούς και ιστορικούς παράγοντες.

Αχμετ Νταβούτογλου

Μετά από τέτοιες δηλώσεις υπάρχει κάποιος ανόητος αρκετά ώστε να φέρει "σχέδιο λύσης" με επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας;

Ανώνυμος είπε...

Ξανά για να το εμπεδώσουν οι "διαπραγματευτές"

η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης της Κύπρου, που αποτελεί εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου.

Δίας είπε...

Κύριε Μεταξόπουλε,
Σε ποίο σημείο της ανάρτησης διαφωνείς. Μήπως στο ότι η Τουρκιά εισέβαλε στη Κύπρο;;;;

Ανώνυμος είπε...

AssurbanipalRex, why? Can you explain this kindles behavior?

Λεωνίδας είπε...

Δία,
κάμε μου μια χάρη..
Σταμάτα σε παρακαλώ να αποκαλείς το Μεταξόπουλο κύριο..

Ανώνυμος είπε...

AssurbanipalRex,
Επειδή εγώ δεν πιστεύω ότι είσαι πράγματι Ισραηλίτης, αλλά ακόμα ένα φανατικό χριστιανάκι ή και μουσουλμανάκι (γι' αυτό και χωρίς να πω τίποτε το επιλήψιμο για το Ισραήλ τρελλάθηκες και φωνασκείς ), θα απευθύνομαι σε σένα μόνο στα Ελληνικά.

Ρωτάω λοιπόν: Τί είναι για σένα ο Ιησούς ο θεός των χριστιανών κύριε . . . Ισραηλίτη;

Ανώνυμος είπε...

ussu επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση εσύ σε τι πιστεύεις;

Unknown είπε...

Αποδελτιώθηκε στον «Εμπροσθοφύλακα» στις 08 Ιουνίου 2010 Σχόλιο Σ.Ο.: Τα περιστατικά φίμωσης και λογοκρισίας εναντίον ιστολογίων και άλλων ανεξάρτητων φωνών στα ΜΜΕ σε όλο τον ελληνικό χώρο πολλαπλασιάζονται. Παλαιότερα είχαμε την περίπτωση του ‘Troktiko.blogspot.com’. Πριν από λίγο καιρό παρουσιάσαμε την προσπάθεια φίμωσης του ιστολογίο ‘Ixnos.blogspot.com’. Τον Δεκέμβριο του 2009 κρατική υπηρεσία των Σκοπίων προσπάθησε να φιμώσει το ‘Taxalia.blogspot.com’.

Πριν ένα μήνα, στην Λευκωσία, η Αστυνομία Κύπρου, σε μια χουντικού τύπου πρωινή «έφοδο» (όπως πανηγύριζε η εφημερίδα του ΑΚΕΛ ‘Χαραυγή’), συνέλαβε τον αρθρογράφο Ξενή Ξενοφώντος, σε μια προσπάθεια φίμωσης του γνωστού σατιρικού-αντικατοχικού ιστολογίου ‘Χριστόφιας-Watch‘. Και πάλι στην Κύπρο, άνθρωποι της εφημερίδας ‘Χαραυγή’ απείλησαν με απόλυση τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Δημόπουλο, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδίου, διότι επέκρινε το καθεστώς Χριστόφια.

Οι προσπάθειες φίμωσης δεν σταματούν. Τώρα μαθαίνουμε πως το γνωστό ελλαδικό ιστολόγιο ‘Makelio.blogspot.com’ έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο! Το τραγικό είναι πως η είδηση της εξαφάνισης του ‘Makelio’ δεν έχει διαδοθεί όσο έπρεπε, και καλό θα ήταν οι Έλληνες ιστολόγοι να ενημερώσουν το κοινό τους για το συμβάν: Η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών και η αλληλεγγύη (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ένας ασπάζεται τις απόψεις τους άλλου) είναι η μόνη προστασία που θα έχουν και οι ίδιοι απέναντι στις προσπάθειες λογοκρισίας και φίμωσης της αντίθετης άποψης, και η μόνη εγγύηση πως η ελευθερία του λόγου δεν θα στραγγαλισθεί από τις ελλαδικές και κυπριακές ελίτ της διαφθοράς και της υποτέλειας σε κάθε λογής Ερντογάν και ΔΝΤ.

ΥΓ: Το ‘Makeliosports.blogspot.com‘ φέρεται να είναι το νέο ιστολόγιο που αντικαθιστά το λογοκριθέν ‘Makelio’.

Unknown είπε...

ΕΝΑ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΔΕΚΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Unknown είπε...

Στην έρευνα για την Εργκενεκόν αποκα­­λύφθηκε ότι ο τουρκικός στρατός διαχειριζόταν 42 ιστότοπους εναντίον της Ελλάδας και άλλων «εχθρών».



Αναπάντητη μένει έναν μήνα σχεδόν μετά την αποκάλυψή της η προσπάθεια του τουρκικού στρατού και των παρακλαδιών της οργάνωσης Εργκενεκόν να οργανώσουν και να διατηρούν τα τελευταία χρόνια σε λειτουργία μηχανισμούς συκοφάντησης και υπονόμευσης της Ελλάδας.
Η Αθήνα όχι μόνον δεν έχει προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας αλλά δεν έχει καν ζητήσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή προβοκάτσια εναντίον της χώρας μας.
Η ιστορία άρχισε στις 5 Νοεμβρίου όταν...η Ζαμαν αποκάλυψε ότι μια δεύτερη επιστολή με ανώνυμο αποστολέα έφθασε σε δημοσιογραφικά γραφεία στην Αγκυρα και αποκάλυπτε λεπτομέρειες της μυστικής δραστηριότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TASK) εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και πολιτικών ομάδων, ιδιωτών και πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανώνυμη αυτή επιστολή που αποτελεί βασικό στοιχείο της δικογραφίας για την υπόθεση Εργκενεκόν που συγκλονίζει εδώ και μήνες την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός είχε θέσει σε λειτουργία και διαχειριζόταν περίπου 42 ιστότοπους στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται ιστότοποι που αφορούν την... «Τσαμουριά», τα «Εγκλήματα των Ελλήνων», τις «Γενοκτονίες που έχουν υποστεί οι Τούρκοι», τον «Πόντο», την «Αρμενική Πραγματικότητα» αλλά και το ΠΚΚ και τον Α. Οτσαλάν.
(www.cameria.org , www.yunanli.com , www.pontuslu.com, www.greekmurderers.net, www.turkishgenocide.net, www.members.tripod.com/camerian_volunteer κ.ά.)
Ολα αυτά τα χρόνια η τουρκική μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αρμενίας αλλά και των μειονοτήτων κατευθυνόταν στο διαδίκτυο από το επίσημο τουρκικό κράτος και την ευθύνη διαχείρισης των ιστοτόπων είχε η «3η Μονάδα Πληροφοριών» με επικεφαλής τους συνταγματάρχες Γκοκτσέογλου, Οζγιέρ, Γκοκτάς, Τσιτσέκ, Γκουσλού.
Οι περισσότερες ιστοσελίδες από αυτές διέκοψαν τη λειτουργία τους μόλις έγινε η αποκάλυψη και μόνο μερικές (λόγω της ιδιομορφίας του παροχέα που τις φιλοξενούσε) συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο. (http://www.members.tripod.com/camerian_volunteer)
Εκτός του ιστότοπου «greekmur­derers.net», ο οποίος αποτελούσε ένα από τα πιο συγκροτημένα site του διαδικτύου στην προώθηση ανθελληνικής προπαγάνδας, με καθημερινή ενημέρωση, οι τελευταίες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως και τον σκοτεινό ρόλο του τουρκικού κράτους στην ανακίνηση «τσάμικου» ζητήματος, κάτι που δεν είναι γνωστό εάν συνέβη και με την ανοχή των αλβανικών Αρχών.
Οσο για τις άλλες ιστοσελίδες, φιλοξενούσαν πολλές φορές με μορφή ψευδοεπιστημονική την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με ειδικές αναφορές στα... «εγκλήματα» των Ελλήνων εις βάρος των Τούρκων στην Κύπρο, στη Μικρά Ασία και στον Πόντο!Πηγή Έθνος,Ν.Μελέτης.



Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/12/42.html#ixzz0qKeI8ATs

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,οι άλλοι 41 ιστότοποι ποιοι είναι;

Unknown είπε...

τα «Εγκλήματα των Ελλήνων»,

Arxiepiskpe σκεψου ποιος εχει αναγαγει,στην Κυπρο, την χυδαιοτητα αυτη σε συνθημα και εκει θα βρει και τον εγχωριο αντιπροσωπο των Τουρκων, υπερασπιστη των συμφεροντων τους και πολεμιο της Κυπριακης δημοκρατιας μεχρι την τελικη της αποδομηση

Σου λεει κατι το

akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel akel

Unknown είπε...

Τελικα γιατι τον Φεβραρη το aristero (the left)akel εδωσε 35 εκατομμυρια για την eurocypria και 4 μηνες μετα προσπαθουν να συγχωνευσουν την εταιρεια με την Cyprus airways? Μηπως τα λεφτα των φορολογουμενων διοχετευτηκα με τον τροπο αυτο προς τις τραπεζες που ειχαν δανησει στην Eurocypria??

Ποιος θα δικασει αυτους τους κλεφτες του λαου? Ταλεφτα ειναι δικα μου και δικα σας . Γιατι το left akel δινει τα λεφτα μου στους τραπεζιτες??? Ποιος απο αυτους εχει δωροκηθει και ποσα πηρε? Αισχος ... Καιρος να πεσουν κεφαλια. Ο κυριαρχος λαος να αναλαβει την ααυτοπροστασια του

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,εν πρώτοις δεν είμαι Ακελικός,οπότε άσφαιρα τα πυρά σου.Όμως γιατί θεωρείς χυδαιότητα τη θέση μου πως προωθείτε τα τουρκικά συμφέροντα;Η θέση σας-σε απόλυτη ταύτιση με τον Έρρογλου και τους γκρίζους λύκους-για λύση του τύπου "τζιείνοι ποτζιεί τζι εμείς ποδά",δεν είναι τουρκικά συμφέροντα που υπηρετεί;Ξέρεις,η προδοσία γίνεται κάποτε με υπολογισμό και κάποτε με αφέλεια!

Unknown είπε...

οι γκριζοι λυκοι το ξερεις πως ταχθηκαν ανοιχτα με τον Χριστοφκια σας. Οπως και ο νεοσουλτανος Ερτογαν. Το ιδιο και οι αποικιοκρατες φασιστες της Αγγλιας και οι διεθνεις τρομοκρατες Αμερικανοι . Α ας μην ξεχναμε και τον δημοκρατη Καρατζαφερη μαζι με τον αξιο απογονο του παπου Παγκαλου.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά από τα websites που χρησιμοποιούσε η Τουρκία

abdullahocalanakademisi.infοapopkk.com,
armenianreality.com,
cameria.org,
gencizbiz.net,
genclik.info,
gnkur.net,
greekmurderers.net,
irtica.net,
irtica.org,
naksilik.com,
nursi.info,
pkkapo.com,
pkkgercegi.com,
terorveguvenlik.net,
turkatak.com
turkeyturks.com.

Unknown είπε...

Η ΔΔΟ ακριβως εξυπηρετα τα συμφεροντα και στοχους των Τουρκων εθνικιστων που ειναι 2
1) Τζινοι ποτζοι τζαι εμεις ποδα
2)Διαλυση της Κυπριακης δημοκρατιας καθιστωντας την μονιμο δορυφωρο της Τουρκιας και πιστο συμμαχο της σε οτι ψηφισματα και αποφασεις τις ευρωπαικης ενωσης και σε διεθνεις οργανισμους.


Η ΔΔΟ προαγει την επισημοποιημενη διχοτομηση αφαιρωντας τον λογο ακομα και την σκεψη απο ολους εμας, Τ/Κ και Ε/Κ, κρατωντας μας σε πολιτικη, οικονομικη, εθνικη, κρατικη και φυσικη ομηρια εφορου ζωης.


Τυπακια σαν εσενα εχωντας την ψευδαισθηση πως θα παρεις περιουσιες πισω για να τα κονομησεις τζαι να χαθεις που την Κυπρο προσποιουνται ταχατες πως θελουν λυση την στιγμη που οι επιλογες και αποψεις τους προαγουν ακριβως ρο αντιθετο.


Η λυση ειναι απλη αμα την θελεις πραγματικα ομως η Τουρκια και ενα ποσοστο Τ/Κ δεν την θελουν. Το αντιστοιχο ποσοστο των Ε/Κ το αντιπροσωπευετε εσεις φορωντας την μασκα του ειρηνιστη και επαναπροσεγγιστη χτιζοντας ενα σαθρο οικοδομημα με γυαλινα ποδια.

Εσεις επιζητατε την προσωπικη σας ικανοποιηση με οτι αυτο συνεπαγεται για την δυσμηρη Κυπρο. Εσεις πεζεται κουμαρι την τυχη ολων μας και στην συνεχιση της υπαρξης μας . Δεν θελεται λυση απλα προσωρινη εικονικη διευθετηση μεχρι να αρπαξετε οτι προκαμνετε τζαι φτου παπουτσι.

arxiepiskopos είπε...

Λέει ο ΑΙΑΝΤΑΣ..."..Η ΔΔΟ προαγει την επισημοποιημενη διχοτομηση αφαιρωντας τον λογο ακομα και την σκεψη απο ολους εμας..." Πάντως,ΑΙΑΝΤΑ,εσένα ήδη σου τα έχει αφαιρέσει και τα δυο.Όχι,όμως,η ΔΔΟ,αλλά ...η φύση!

Unknown είπε...

αποσπασμα απο αρθρο στην σημερινη

Από την ίδρυσή της το 1960 μέχρι σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν στο στόχαστρο τόσο της Τουρκίας όσο και άλλων συμμαχικών της κέντρων αποφάσεων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία επιβίωσε του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Η μη αναγνώρισή της από την Τουρκία και η ανακήρυξη του ψευδοκράτους δεν μπόρεσαν να στερήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία από το διεθνές καθεστώς της.

Στον αντικατοχικό μας αγώνα, η Κυπριακή Δημοκρατία αποδείχθηκε το ισχυρότερό μας όπλο στην αναχαίτιση και αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών, για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν και παραμένει για την Άγκυρα ένας ενδιάμεσος στρατηγικός στόχος.

Η λύση που οι Τούρκοι επιδιώκουν στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου Συνεταιριστικού Κράτους, το οποίο θα έχει τη διεθνή αναγνώριση, αφαιρώντας έτσι από την Κυπριακή Δημοκρατία τη διεθνή της οντότητα. Το 2004, η Κυπριακή Δημοκρατία διέτρεξε θανάσιμο κίνδυνο, αφού το Σχέδιο Ανάν προέβλεπε την κατάλυσή της. Το ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία μιαν εβδομάδα αργότερα ενίσχυσε τη διεθνή της υπόσταση, εντασσόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τουρκικοί σχεδιασμοί, για αμφισβήτηση και αφαίρεση της διεθνούς υπόστασης από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν έχουν αλλάξει. Αυτό που δεν πέτυχαν με τη στρατιωτική εισβολή το 1974, επιχειρούν να το πετύχουν μέσα από τη συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού. Γι’ αυτό και στις εν εξελίξει συνομιλίες οι Τούρκοι, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, αξιοποιώντας τη μέθοδο της «εποικοδομητικής ασάφειας» Χάνεϊ, παρεισφρέουν πρόνοιες που οδηγούν στην κατάλυση της διεθνούς οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Unknown είπε...

Κίνδυνοι για αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ελλοχεύουν και στη (Βρετανικής έμπνευσης) πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών, για αλλαγή των όρων εντολής της UNFICYP.

Η διατήρηση της διεθνούς οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και το μέλλον του λαού μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από μια σαφή διατύπωση στην όποια συμφωνία λύσης, που θα κατοχυρώνει ότι πρόκειται για συνέχεια και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση ή διατύπωση εμπεριέχει τον μεγάλο κίνδυνο, μέσα από μια προσχεδιασμένη κρίση, ή μια κρίση λόγω δυσλειτουργίας ή από μια νέα αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από το Κράτος, ο κυπριακός Ελληνισμός να μείνει χωρίς Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Ασφαλώς, μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει τον κυπριακό Ελληνισμό υπό τουρκική ομηρία.

Ελπίζω ο Πρόεδρος και το Εθνικό Συμβούλιο να συνειδητοποιούν τη σημασία της προστασίας της διεθνούς υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά τη λύση. Να τη διαφυλάξουν με σαφείς ρητές πρόνοιες και όχι με εποικοδομητικές ασάφειες που, σε περίπτωση κρίσης, θα ερμηνευθούν προς όφελος του ισχυρού, δηλαδή της Τουρκίας.

Ανώνυμος είπε...

Να συνάψουμε Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με το Ισραήλ

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ΙΣΧΥΣ του αδύνατου είναι να εξυπηρετεί αξιόπιστα και να εξυπηρετείται ανάλογα. Να συνάπτει φιλίες και συμμαχίες με ισχυρούς, ώστε την κρίσιμη ώρα να προστατεύεται και την επομένη της νίκης να είναι ομοτράπεζός τους. Στην πολιτική δεν υπάρχει συναισθηματισμός και δεν λειτουργεί το δίκαιο, όπως αυτό μορφοποιείται στη λαϊκή συνείδηση.

περισσότερα εδώ...

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/274399

Εγώ συμφωνώ απόλυτα

Unknown είπε...

Emerson

θα συμφωνουσα και εγω ομως επειδη η ιστορια εχει διδαξει πως η Τουρκια ΔΕΝ κανει λαθη και καθε της ενεργεια και αποφαση ειναι εις βαθος αναλυμενη εκμειδενιζοντας στο ελαχιστο τον κινδυνο αποτυχιας , τεινω να πιστεψω πως ολο το σκηνικο και οι δηθεν ρηξη των σχεσεων Τουρκιας Ισραηλ γινονται μονο για να παρασυρουν την Περσια σε επιθετικη ενεργεια κατα του Ισραηλ προσφεροντας ετσι το προσχημα που ψαχνουν οι Αμερικανοι να εισβαλυν στο ΙΡΑΝ. Ας μην ξεχναμε πως το οπλοστασιο των ΗΠΑ και η τα οπλικα παραγωγικα αποθεματα, των εταιρειων κατασκευης προιοντων θανατου , και που ελεγχουν τον κοσμο, πρεπει να διαθεσουν και να ανανεωσουν το προιον αφου δεν εχει γινει καποια μαζικη συραξη απο τον καιρο του Αφχανισταν. Πρεπει να ειμαστε προσεκτικη γιατι αλλο το τι φαινεται με την πρωτη επιφανειακη αναλυση και αλλο τι σχεδιαζεται το αποτελεσμα του οποιου οπως παντα φαινεται μετα απο ευλογο χρονικο διαστημα.

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία κάνει λάθη συνεχώς απλώς δεν ξέρουμε ή φοβόμαστε να τα εκμεταλλευθούμε!

Unknown είπε...

Ευχομαι να εχεις δικιο, πολυ φοβαμαι ομως πως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Δεν λεω πως ειναι αψεγαδιαστη η πολιτικη των νεοσουλτανων ομως ειναι σχεδον αλανθαστη. Εχουν πολιτικους με τσαγανο και οραμα σε αντιθεση με τους δικους μας σε Ελλαδα και Κυπρο που ειναι κοντοφθαλμοι πολιτικαντιδες , καιροσκοποι κομματαρχες με συρικνωμενο ιδεολογικο και εθνικο υποβαθρο

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,ήρθε ο καιρός για Συλλούρη πρόεδρο;

Unknown είπε...

δυστυχως αρχιεπισκοπε το πολιτικο κενο που υπαρχει σε Κυπρο και Ελλαδα μας εχει καταδικασει σε μιζερια , με το αμεσο μελλον να προδιαγραφεται ζοφερο. Σκεψου μονο πως φτασαμε στο σημειο να κυβερνανε και να αποφασιζουν οι πολιτικο_κοινωνικο_οικονομικα ανικανοι οπως τον Χριστοφκια τζαι την συνεπαρτζια του και ο Παπανδρεου που να πεσει κεραυνος ενα χωστει πουκατω που τα σεντονια. Μοναδικη σωτηρια η ολοκληρωτικη ανατροπη του πολιτικου σκηνικου και συστηματος απο τον ιδιο τον λαο. Μεσα απο τετοιες δυναμικες διαδικασιες χανονται τα πογκλογια και τα σαπια τζαι εμφνιζονται νεοι ηγετες που αυτη την στιγμη ουτε καν τους γνωριζουμε αφου το συστημα φροντιζει για αυτο. Υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι με τις σωστες ευαισθησιες απλα δεν μπορουν να συνυπαρξουν με το δομημενο πολιτικο κατεστημενο. Υπαρχει σχεση αλληλοαπορηψης.

Η διαδικασια αναμορφωσης ειναι νομοτελιακη απλα χρειαζεται λιγο ακομη χρονος να ωριμασουν οι συνθηκες. Ειναι ομως αναποφεκτη , καταστροφικη οταν συμβαινει ομως αναγενησιακη στην μετεπειτα εποχη.

Ο κυριαρχος λαος με την συσωρευμενη μεσα απο γενιες ολοκληρες λαικη σοφια , ιδιως ο Ελληνικος λαος που ευτυχησε να εχει τους λαμπροτερους προγονους, ειναι αυτος που παντα δινει τις λυσεις σε αδιεξοδα και διαμορφωνει τις νεες πολιτικες συνθηκες που θα αναδηξουν τους νεους πολιτικους ηγετες(μεχρι να διεφθαρουν και αυτοι)

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Φίλε ΠΕΛΑΣΓΕ,τελικά δεν είσαι ο Χ.Τ. Αν ήσουν θα με γνώριζες τόσο καλά που θα ήξερες πως δε θα καταδεχόμουν μα αποκαλύψω την ταυτότητα κάποιου που επιλέγει την ανωνυμία.Επίσης δε θα έγραφες το "ένοιωθα" με -οι- αντί του σωστού με ιώτα.
08 Ιουνίου 2010 12:20 π.μ.


Φίλε arxiepiskopos αφού δεν καταδέχεσαι να αποκαλύψεις την ταυτότητα κάποιου που επιλέγει την ανωνυμία , τότε γιατί με ρώτησες 3 φορές δημόσια αν είμαι ο φίλος σου ο Χ.Τ. ? Σε τι αποσκοπούσε η ερώτηση σου ?

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos ποτέ μου δε διεκδίκησα το αλάθητο του πάπα. Αυτό το χάρισμα μόνο ο Ευέλικτος το έχει.
Νιώθω :Μεσαιωνικό ρήμα αβέβαιης ετυμολογίας.

Κατά τον Μ. Φιλήντα, σχηματίστηκε από το μεσαιωνικό γνώθω, το οποίο προήλθε από το έγνωσα, αόριστο του ρήματος γιγνώσκω.

Κατά τον Γ. Χατζιδάκι ετυμολογείται από το έννοιωσα, αόριστο του *εννοιώ, ρήματος που σχηματίστηκε από το ουσ. έννοια. Σε αυτή την ετυμολογική προσέγγιση στηρίζεται η συνήθης ορθογραφία με οι (νοιώθω).

Κατ' άλλη εκδοχή η λέξη έχει την αφετηρία της στον μεσαιωνικό αόριστο ένιωσα, που προέρχεται από το αρχαίο ενόησα του ρήματος νοώ.


Μέχρι τον καιρό που άρχισε να ισχύει η ορθογραφική απλοποίηση, γράφαμε νοιώθω. Και νοιώθω είχαν τα λεξικά. Τα τελευταία 25+ χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι γράφουν νιώθω και νιώθω έχουν τα πλείστα λεξικά, χωρίς να σημαίνει ότι με « οι » είναι λάθος.
Ο Μπαμπινιώτης καταχωρεί το λήμμα ως νιώθω παρατηρώντας πως επικρατέστερη είναι η ετυμολογία από το αρχ. γιγνώσκω, αναφέρει την παράλληλη ετυμολογία από την αρχ. έννοια (που δίνει νοιώθω) και πριν από όλα αυτά σημειώνει πως η λέξη είναι αβέβαιου ετύμου. εδώ ο Μπαμπινιώτης παραδέχεται την ετυμολογική αμφιβολία και δέχεται την απλούστερη ορθογράφηση.

Άρα φίλε arxiepiskopos εγώ νοιώθω σωστός σύμφωνα μάλιστα με όλα τα λεξικά που γράφουν το λήμμα νοιώθω και νιώθω.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos, οι μόνοι που ταυτίζονται με τον Έρογλου είναι οι Υπέρμαχοι της ΔΔΟ των 2 συνιστούντων states γιατί είναι η μόνη οδός προς το μελλοντικό βελούδινο διαζύγιο , άρα και τη διχοτόμηση με βούλα και κερί τόσον από εμάς όσων και από τον ΟΗΕ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

μπορει οι αττιλες να μην ειναι εδω για πλακα, οι ψευδοεπιτροποι ομως ειναι!

τελικα ο ξενης ειναι η οχι ψευδοεπιτροπος?

ττιμης, προδρομος, χριστος, χριστος, ζηνων, παυλος, νικολας

arxiepiskopos είπε...

Φίλτατε ΠΕΛΑΣΓΕ,το Χ.Τ δε νομίζω πως συνιστά αποκάλυψη ταυτότητας.Μπορεί και να σημαίνει Χαραλάμπης Τιμοθέου ή Χάρης Τρυφωνίδης ή ....Όσο για το "νιώθω" έχεις δίκιο.Ο συγκεκριμένος,όμως,Χ.Τ θα χρησιμοποιούσε το -ι-.Όσο για την τρίτη σου ανάρτηση διαφωνώ μαζί σου.Είναι θέμα εκτίμησης των πραγματικοτήτων,η αιώνια σύγκρουση "θέλω" και "μπορώ",η φυσιοκρατική πλάνη της φιλοσοφίας.Να 'σαι καλά!

Πλαστήρας είπε...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ:

Το εκβιαστικό δίλημμα που κάποιοι μας θέτουν στην πραγματικότητα είναι: «νόμιμη διχοτόμηση με έλεγχο της Τουρκίας και επί των ελεύθερων περιοχών και χωρίς τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία (δηλαδή ΔΔΟ), ή παράνομη διχοτόμηση;»