Καλέ μου Π...

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010


Καλέ μου Π,

Σου μιλώ γιατί ξέρω πόσο βασανίζεσαι μέσα σου. Στα λέω για να μην υποφέρεις.

Η δική σου ευτυχία είναι αποκλειστικά στα χέρια σου. Πάντοτε ήταν και συ αρνιόσουν να το καταλάβεις.

Ένα τόσο δα βηματάκι χρειαζόσουν να κάνεις όπως όλοι μας. Κι αντί να το κάνεις, όχι μόνο για να επιβιώσεις, αλλά και για να ησυχάσεις, όπως ησυχάσαμε όλοι μας, προτίμησες ταξίδια μακρινά και ανώφελα, σε τόπους που ποτέ δε θα καταφέρεις να πας, σε μια άφταστη Ιθάκη, χωρίς να ξέρεις ότι εδώ ήταν η Ιθάκη και συ έπρεπε απλά να κάνεις το βηματάκι το μικρό που κάναμε όλοι μας.

Ένα καλοκαίρι ήταν, 35 χρόνια πέρασαν, άστο να πάει. Ένας τόπος είναι, άστον να πάει. Στο κάτω κάτω και να χαθεί ο τόπος, δεν πας αλλού εσύ;

Πες πως δε συνέβηκε ποτέ βρε αδελφέ εκείνο το καλοκαίρι. Άλλωστε για τόσους και για τόσους δε συνέβηκε. Δεν συνέχιζαν τόσοι και τόσοι για τα μπάνια τους τότε; Δεν έγινε το καρναβάλι στη Λεμεσό λίγους μήνες μετά; Δεν τραγουδήσαμε για τον Καρνάβαλο, δεν χορέψαμε για τον Καρνάβαλο;

Δε συνεχίσαμε τις ζωές μας με νέα ορμή και με φιλοδοξία; Δεν πήραμε ακόμη πιο μεγάλα σπίτια, δεν πήραμε καλά ρούχα και αυτοκίνητα, δε σπουδάσαμε τα παιδιά μας στα εξωτερικά;

Ξέχασε το μωρέ. Τι επιμένεις να αναμασάς τα ίδια τα ανώφελα και τα καταπονημένα, τα "Δεν Ξεχνώ" και τις "κλεμμένες ζωές" και τα "μαζεύαμε τους νεκρούς μας εκείνο το καλοκαίρι". Η ζωή συνεχίζεται κι εσύ κόλλησες εκεί.

Γιατί κόλλησες; Γιατί επιμένεις να μας ενοχλάς και μας τόσο καιρό και να μας τσαμπουνάς τα ίδια και τα ίδια; Πόσο πιο ξεκάθαρο έπρεπε να στο κάνουμε ότι δε θέλουμε ρε φίλε να μας ενοχλείς, δε θέλουμε να μας χαλάς το κέφι, δε θέλουμε να μας λες για δυσσάρεστα και για ουτοπίες.

Εμείς προχωράμε ακάθεκτοι, χτίζουμε τις ζωές μας χωρίς κανένα πρόβλημα, εσένα μωρέ, τι σε έκοφτε και τι σε κόφτει; Και ποιος σε προσκάλεσε και ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μας ενοχλείς;

Τι; Δεν μπορείς να ξεχάσεις; Είναι πολλές οι μνήμες και πολλές οι εικόνες; Πολλές οι φωτογραφίες; Σε ενοχλεί το μισοφέγγαρο στον Πενταδάχτυλο;

Και τι θες καλέ μου Π να σου κάνουμε εμείς; Άλλοι φταίνε, φταίνε οι μεγάλοι, οι πολιτικοί, φταίει η ΕΟΚΑ Β, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Έχουμε τις δικές μας έγνοιες και τα δικά μας προβλήματα και τα δικά μας ζόρια. Δε θα μας πάρει και μας από κάτω το δικό σου πρόβλημα!

Τι εννοείς βρε Π είναι η πατρίδα μας; Τι είναι η πατρίδα τελικά; Είναι οι στοιχειωμένες εμμονές σου για εκείνο το καλοκαίρι και για τους λεμονανθούς της Κερύνειας (χάθηκαν βρε αλλού οι λεμονανθοί;) και για τις χρυσές αμμουδιές της Αμμοχώστου (χάθηκαν αδελφέ τόσες και τόσες άλλες παραλίες;); Μια ιδέα είναι όλα βρε Π.

Τίποτε βρε Π δεν είναι αναντικατάστατο. Όλα στο μυαλό μας είναι. Όλα εξαρτώνται από το πως τα βλέπουμε.

Και τι καταλάβαμε που μιλούσαμε για πατρίδες και για λευτεριές και για μεγάλες ιδέες; Πίσω μείναμε. Ανθρώπους χάσαμε. Ταλαιπωρηθήκαμε. Πονέσαμε. Δυσκολευτήκαμε.

Ναι δυσκολευτήκαμε. Έγινε η ζωή μας πολύπλοκη και καταραμένη.

Κερδίσαμε καλέ τίποτα εκτός από ταλαιπωρίες και πόνο και μιζέρια;

Και πες μου βρε Π μου, τι κατάλαβαν όσοι έδιναν τη ζωή τους για αυτές τις στοιχειωμένες εμμονές;

Γι' αυτό σου λέω, μη βασανίζεις άλλο το μυαλό σου. Κάνε κι εσύ το βηματάκι, τόσο εύκολο είναι. Έλα στην αγκαλιά μας, θα σε φροντίσουμε, όπως φρόντισαν άλλοι για εμάς. Θα κάνουμε τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο βατή. Θα έχεις τη σιγουριά του σπιτιού σου, τα χομ σίνεμα και τους καναπέδες σου, την κουζίνα για την κυρία σου, μια μαυρού να σας καθαρίζει το σπίτι, το καλό το αυτοκίνητό σου για εύκολη πρόσβαση, τα ταξιδάκια σου εντός κι εκτός, τα παιδιά σου εξασφαλισμένα, τα κομφόρ σου όλα θα'χεις.

Αγάπησε κι εσύ βρε Π μου το Μεγάλο Αδελφό όπως κάνουμε όλοι μας χρόνια τώρα. Που έβγαλαν οι ψευτοπαλληκαριές τον ένα και τον άλλο από αυτούς τους οποίους εσύ επιμένεις να θαυμάζεις; Εξευτελισμένοι έφυγαν κι εμείς τους βγάζουμε τρελλούς!

Τι; Δεν ήταν τρελλοί; Αμ τι ήταν, για να πεθαίνουν για εμάς; Τρελλοί δεν ήταν;

Δεν απορείς γιατί εσείς ποτέ δεν επιβιώνετε κι εμείς συνέχεια έχουμε στα χέρια μας τη δύναμη; Δεν απορείς που όλο σας κυβερνάμε εμείς και ποτέ εσείς; Που η δύναμη, ο πλούτος, η εξουσία, είναι όλο στα δικά μας χέρια;

Σταμάτα να νομίζεις ότι εσύ και το συνάφι σου ξέρετε καλύτερα. Όσο επιμένεις να σηκώνεις κεφάλι, να αμφισβητείς και να το ψάχνεις περισσότερο, τόσο περισσότερη βλάβη κάνεις σε σένα και στους γύρω σου.

Κάνε λοιπόν το βηματάκι αγαπημένε μου φίλε Π. Σου δίνουμε την ευκαιρία για να μην υποφέρεις πια. Αγάπησέ μας. Γίνε ένας από εμάς. Κάνε το βηματάκι σου λέω....

13 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο "Υπερασπιστής" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε νέες περιπέτειες!

Συνεργάτες μου!

Η Διεθνής Αμνηστεία, σε έκθεση που συνέταξε για την Τουρκία, ζητεί από τη γειτονική χώρα "να σταματήσει να καταδικάζει τα παιδιά που πετούν έτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καταδφίκες που γίνονται με άδικο τρόπο και με βάση τους νόμους που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", ενώ παράλληλα ζητεί και την αλλαγή της πολιτικής και της πρακτικής που ακολουθεί η Άγκυρα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η Διεθνής Αμνηστεία, στην 33 σελίδων έκθεσή της, εκφράζει την ανησυχία της για τον τρόπο που συλλαμβάνονται, κρατούνται και δικάζονται μικρά παιδιά, κατά παράβαση της "Συμφωνίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών", που έχει υπογράψει η Άγκυρα.


ΖΑΜΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή της ορθοδοξίας, αναγινώσκονται οι κάτωθι αναθεματισμοί:

1. και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ .

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

Νά τι "δημιούργησαν" οι "άγιοι" πατέρες των οικουμενικών συνόδων και τι διαβάζουν ακόμη και σήμερα οι ιερείς κατά την λειτουργία της Κυριακής της ορθοδοξίας!

Πώς το ανέχεται αυτό ο Ελληνικός λαός;

Πώς δεχόμαστε αυτούς τους αναθεματισμούς, εμείς που θεωρούμε εαυτούς Έλληνες και δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες;

Ανώνυμος είπε...

400 χρόνια μετά την γέννηση του Ναζωραίου οι Ρωμαίοι επιβάλουν διά πυρός και σιδήρου την νέα Θρησκεία. Πογκρόμ διώξεων κατά των παγανιστών και καταστροφή του αρχαίου πολιτισμού. Βιβλιοθήκες πυρπολούνται, αρχαίοι ναοί κατεδαφίζονται, ιερείς σφαγιάζονται, οτιδήποτε αρχαίο ισοπεδώνεται ως μίασμα διαβόλου. Ασύληπτες θηριωδίες με θρησκευτικό μανδύα.

"Επειδή μερικοί συνελήφθησαν, αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα, διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν το φιλάνθρωπο θεό. Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας αν δε επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μην μπορούν πια να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες"
Κώδικας αυτοκράτορα Ιουστινιανού 6ος αι. μΧ (1.10.9).


"Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην "
Γεννάδιος Σχολάριος, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης 1456.

arxiepiskopos είπε...

Τι έγινε Επίτροποι;Καπηλεία στην καπηλεία;Ούτε με την παράλογη λογική σας πείθετε ούτε με την καπηλεία συναισθημάτων!Σας πήραν όλοι χαμπάρι!Μια παρεούλα κατατρυχόμενη από μανία καταδίωξης είστε,που σε λίγο καιρό θα ξαναμετρηθείτε και πάλι σε μονοψήφιο θα καταλήξετε.Keep dreaming!

Ανώνυμος είπε...

Καμαρώστε τη χριστιανική αγάπη προς τον Ελληνισμό, που μας διαφημίζει ο antonis κάθε μέρα!

arxiepiskopos είπε...

Επίτροποι,επειδή μερικές βλακείες σας άφησαν εποχή,προτείνω να τις επαναλαμβάνετε για να θυμούμαστε συνεχώς με ποιους βλάκες έχουμε να κάνουμε.Για μένα μια από τις πιο απολαυστικές βλακείες σας ήταν η ανάρτηση με τίτλο "Ο Παγδατής ρεζίλεψε το καθεστώς Χριστόφια".Επειδή δεν αρκεί να είστε βλάκες,αλλά πρέπει και να το δείχνετε,προτείνω η επόμενη ανάρτησή σας να έχει τίτλο "Η Ελβετία ρεζίλεψε το καθεστώς Χριστόφια",με την ευκαιρία του θριάμβου της Ελβετίας επί της Ισπανίας στο Μουντιάλ.Αυτό,σε συνδυασμό με την επιστροφή των πρυτάνεων της απολαυστικής βλακείας ΤΣΙΕΛΕΠΟΥ και ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ θα έδινε στο μπλογκ νεα αίγλη!!!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ήρθε ο Anef_Oriwn με τα διάφορα εναλλακτικά ψευδώνυμά του, να μαγαρίσει τη σελίδα σας συναγωνιστές.

Βεβαίως, αποφεύγει το διάλογο. Αποφεύγει να μας πει γιατί συντάσσεται με τις φασιστικές πρακτικές της παρέας του κ. Χριστόφια. Αποφεύγει να μας πει γιατί συγκαλύπτει το βόλεμα των Τουμάζων και των Μούδουρων.

Αποφεύγει να μας πει γιατί κλείνει τα μάτια στην κατοχή και στα τουρκικά εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας μας.

Ας αποφεύγει. Θα σας πω εγώ. Είναι ένα έμμισθο τσογλάνι της Επαγρύπνησης, που έμαθε να τα παίρνει και να αναμασά σαν υποδεκανέας τις αρλούμπες της Μεγάλης Ηγεσίας των Σταλινικών Αυτοκρατόρων.

Και τα τσογλάνια, μπορεί να κατσιαρίζουν, μπορεί να αναπαράγουν τα λόγια άλλων σαν παπαγαλάκια, αλλά δεν μπορούν να συζητήσουν.

1974 είπε...

Πράγματι κρίμα, που κάποιοι δεν γνωρίζουν να κάνουν διάλογο. Από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Προσωπικά πιστεύω, ότι αν ήθελαν κάποιοι, μπορούσαν να σεβαστούν τον πόνο των συμπατριωτών τους, αντί να προσπαθούν όσο όσο να πουλήσουν την Κύπρο μας. Έχουν περάσει τόσα χρόνια, αλλά τουλάχιστον, θα έπρεπε να δείχναν κάποιοι σεβασμό στα θύματα της εισβολής.

Η επίθεση που δέχονται από τους εξουσιαστές και τον κ. Χριστόφια, οι Ελληνοκύπριοι, γιατί διαμαρτύρονται για την κατοχή, είναι πολύ λυπηρή.

Δε γίνεται, επειδή ο κ. Χριστόφιας αδυνατεί να αναπτύξει επιχειρήματα και δημοκρατικά να αντικρούσει τα όσα του προσάπτονται, να μπουκάρει στα σπίτια του κόσμου η Αστυνομία τα χαράματα, για ηλίθιες αφορμές.

Αυτό που έγινε, το έλεγα σε κάποιους φίλους μου Ελλαδίτες τις προάλλες και γύρευαν τοίχο να κουτουλλήσουν. Για ένα επισκέπτη σελίδας, που γράφει αυτόματα, να μπαίνουν κάποιοι στο σπίτι του φίλου Ξενή και να του παίρνουν τα κομπιούτερ (του τα έδωσαν πίσω άραγε; που στέκει η υπόθεση;)!

Κύριοι του ΑΚΕΛ, να μάθετε να σέβεστε τη διαφορετική άποψη, γιατί έχετε γίνει χειρότεροι από αυτούς που κάποτε κατηγορούσατε ως φασίστες.

Τουλάχιστον, κάντε μια αρχή και μάθετε να συζητάτε πολιτισμένα.

Δίας είπε...

Άνεφ Ορίων,

Πραγματικά με εντυπωσιάζει η δεινότητα σου να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Αλήθεια που είδες το κρυφτούλι; Μήπως όταν είπα ότι τα κόμματα είναι ο καρκίνος της Δημοκρατίας, εξαίρεσα κανένα κόμμα; από που εξήρες το συμπέρασμα ότι εξαίρεσα το ΕΛΑΜ ή όποιο άλλο κόμμα;

Μήπως θεληματικά ξεχνάς το αρχικό αντικείμενο της συζήτησης; Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε το θέμα που αρχικά έθεσα, και το οποίο επιμελημένα αποφεύγεις να σχολιάσεις, μετατοπίζοντας το θέμα σε άσχετα θέματα, ήταν ότι, οι χαζοχαρούμενες εκδηλώσεις των ελληνοκυπριακών κομμάτων με τα αυτοαποκαλούμενα τουρκοκυπριακά κόμματα αποτελεί έμμεση αναγνώριση της λεγόμενης "ΤΔΒΚ", καθότι αυτά αποτελούν μέρος ενός παράνομου πολιτιακού συστήματος και ως εκ τούτου η αναγνώρισή τους αποτελεί και έμμεση αναγνώριση του πολιτιακού συστήματος στο οποίο λειτουργούν.

Τα υπόλοιπα τα οποία γράφεις χρίζουν αρκετής συζήτησης, αλλά επί του παρόντος, ίσως να ήταν καλύτερα να παραμείνουμε στο θέμα μας. (έτσι κι' αλλιώς με αυτό αρχίσαμε)

Δίας είπε...

Ούσσου Ολάν,

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να επικολλήσεις και κάτι διαφορετικό, προσωπικά βαρέθηκα να βλέπω το ίδιο μήνυμα συνέχεια.

Είμαι σίγουρος ότι οι ιστοσελίδες από τις οποίες αντιγράφεις κάπου κάπου θα ανανεώνονται, για αυτό βάλε και κάτι νέο

Ευχαριστώ για την κατανόηση

arxiepiskopos είπε...

Επίτροποι,η Ν.Κορέα δεν κατάφερε να ρεζιλέψει το καθεστώς Χριστόφια!Έφαε τέσσερα από την Αργεντινή!

antonis είπε...

Ο Ussu Olan είπε...
Καμαρώστε τη χριστιανική αγάπη προς τον Ελληνισμό, που μας διαφημίζει ο antonis κάθε μέρα!
Αν υπαρχει καποιος που μετα μανιας διφημιζει εδω μεσα εισαι εσυ ussu, τον αντιχριστιανισμο σου με τα ιδια συνεχεια που αναρτας..Εγω δεν εχω αναγκη να διαφημισω τιποτε, μοναχα απαντησα οχι για σενα βεβαια αφου εσυ μονο προπαγανδα κανεις με επαναλαμβανομενες ατακες..

Anef_Oriwn είπε...

Δία,

“… το αρχικό αντικείμενο της συζήτησης…” ΔΕΝ ήταν αυτό που θέτεις [κι όπως το θέτεις] ΕΣΥ, δηλ. “… οι χαζοχαρούμενες εκδηλώσεις των ελληνοκυπριακών κομμάτων με τα αυτοαποκαλούμενα τουρκοκυπριακά κόμματα αποτελεί έμμεση αναγνώριση της λεγόμενης "ΤΔΒΚ", καθότι αυτά αποτελούν μέρος ενός παράνομου πολιτιακού συστήματος και ως εκ τούτου η αναγνώρισή τους αποτελεί και έμμεση αναγνώριση του πολιτιακού συστήματος στο οποίο λειτουργούν.” Αυτό το ‘βαλες ΕΣΥ εκ των υστέρων. Εκείνο που ΕΓΩ έθεσα με την πρώτη παρέμβαση ΜΟΥ, ήταν η συμμετοχή του Σωτήρη Σαμψών σε εκδήλωση του ΕΛΑΜ!
Αλλά και για ζήτημα που ΕΣΥ έθεσες, ΣOΥ απάντησα εμμέσως με την τοποθέτηση ΜΟΥ: “Τώρα γιατί τελικά τους υπερασπίζεσαι [σημ.: τους ΕΛΑΜίτες] μέσα από μια νομικίστικη λογική του τύπου “το ΕΛΑΜ είναι νόμιμα εγγεγραμμένο κόμμα στα αρχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας”, δεν κατάλαβα αλλά σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου!” Δηλ. ΔΕΝ αποδέχομαι τον νομικίστικο τρόπο με τον όποιο θέτεις το ζήτημα μιλώντας για “… έμμεση αναγνώριση του πολιτιακού συστήματος …” [σημ: στα κατεχόμενα] ... Λυπάμαι, αλλά μ’ αυτή τη συλλογιστική [ΣΟΥ] που έχει μεν μια λογικοφάνεια, αλλά προάγεται η απομάκρυνση των δύο κοινοτήτων κάτι που οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στη διχοτόμηση! Άνθρακες ο θησαυρός Ολύμπιε Δία!

Υ.Γ.: Αντιπαρέρχομαι τα περί “… δεινότητας μου να διαστρεβλώνω την πραγματικότητα.”